• blackwater

    Zveme Vás všechny na otevíračku RS v Černé Vodě. Jde o zrekonstruované historické chodníky vedené často jinak neprostupným terénem, které jsme adaptovali pro terénní cyklistiku. Letos bude v provozu prvních 30 km tras. Jde o unikátní stezky, které svým charakterem , historií a zakomponováním do krajiny nabízejí dost dobrý estetický a bajkový zážitek. Čas ukáže, ale myslíme že to bude legenda. Úbočí Sokolího vrchu nabízí jedinečný terén plný žulových balvanů a zatopených lomů. Uvidíte jak vypadají chodníky na kterých se odpracovalo tisíce hodin práce. Volfíci se nemusí bát, že jde o nějaký umělý singl. Je to domácí stříbro. Pokud chce někdo ještě pomoct tak poslední brigáda bude 13.6. Další info na www.rychlebskestezky.cz. (informace tam budem rychle aktualizovat)

    0 0
    • blackwater  

      ještě pár fotek

      0 0
      • petryk  

        Vypadá to parádně, 11.7. jsem bohužel v Krušných horách na Bike Adventure, ale doufám, že budou existovat nějaké mapky či decentní značení, že? Jinak máte můj velký obdiv.

        0 0
    • Volf  

      To je tem ,, moravský Wales ,, co o něm teď psaly ve Velu? To že nesouhlasím s čembou ještě neznamená, že musím být slepě proti všemu, jen prostě nemusím tlachající akademiky. Teď jde jen o to, jestli to pan prezident nepostaví do role, že je to jen a výhradně práce čemby:-) jinak na fotkách to vypadá dobře a museli jste si máknout. Teď jen aby vám to nezničili motorky nebo koně.

      0 0
      • Volf  

        nezničily… ty hrubky to je hnus…

        0 0
      • Sobi  

        Souhlas! :-) Nevyjedeme tam někdy na průzkum!? Že by první ofiko zasedání odbojové organizace? :-))))

        Tím samozřejmě nemyslím proti blackwaterovi a rychlebám!!!

        Rád bych si ty rychlebky projel! :-)

        0 0
    • mastihuba  

      Dobrá práce. Palec nahoru.

      0 0
    • Twister  

      Z fotek to vypadá fantasticky. :)

      0 0
    • Janouch  

      Ahoj budu se tam vyskytovat o asi 4 dny dříve bude to už v porvozu ??

      0 0
    • Darkson  

      vypadá to naprosto luxusně! good job.

      takhle si osobně představuju práci Čemby, údržbu současných i minulých stezek a cestiček;

      0 0
    • KRAJIC  

      Vypadá to neskutečně – krása.

      0 0
    • Darius  

      vypada to naprosto luxusne… da se uz neco zkusebne projet ted? budeme s pritelkou primo v Cerne Vode ted 6.-13.6.

      0 0
      •  

        Sice se mi nelíbí způsob prezentování Čemby na veřejnosti, tak tohle musím pochválit. Více činů méně emocí a bude to supr.

        0 0
        • blackwater  

          Čemba byla jen u zrodu, pak od projektu odstoupila z vlastní vůle. Dnes tu maká denně 7 kilerů z Černé Vody. Vyběhal jsem to v rámci veřejně prospěšných prací.  Takže upozorňuju: není to Čemba akce. Aby bylo jasno. A není to singltrek, aby nás někdo nenapadl. Jinak velká část je už dnes sjízdná. Minulý týden jsem tu vodil celý den redakci polského BikeBoardu (takové polské Velo) a byli odvázaní. Kdokoli nás může kontaktovat přes email nebo na 723360565 a rádi ho provedem. Na 11.7. bude hotové decentní značení a plánky. Prostě už budou dál stezky veřejně přístupné. Web bude hotový během 14-ti dnů. GPS zanesení, včetně zanesení dalších nejbajkovějších tras v okolí také. Prostě jsme na roztrhání a máme jen dvě ruce a 24 hodin denně. Kdokoli, by nám chtěl jakkoli pomoci, je vítán. A hlavně, přijďte nám pomoct na poslední brigádu 13.6. ( V neděli potřebujem modely na focení stezek) a přijeďte na otevíračku. Howg

          0 0
          • Black knives  

            Tak mně čekej příští týden, už se těším.

            0 0
          • Buf  

            Jsem rád, že někdo má stejný názor a nekope do toho co vytvořily generace před náma. My jsme v Beskydech po dohodě s Lesní správou také vyčistili jeden takovýto historický chodník, není to singletrack , je to beskydský chodník, v tom je ten rozdíl. Pojede se tam za pár týdnů závod Adrenalin Cup, ale již nyní je celý úsek sjezdu z Lysé hory vyčištěný a slouží všem turistům (pěším i bikerům). 

            0 0
          • Lister  

            Proč Čemba ustoupila od něčeho, co původně považovala prakticky za pilotní projekt ??

            Sice je pravda, že tahle stezka rozhodně není žádný rodiný turisticko rekreační chodníček, ale záležitostí, která už vyžaduje určitou techniku. Jinak je to přesně to, co hlásá??

            0 0
            • blackwater  

              Tohle se řešilo na webu čemby, je to tam popsáno a já bych to nechtěl nějak rozebírat bez druhé strany. Prostě byl problem se na některých věcech domluvit. Přesto, že jsme chtěli. I tak si myslíme, že čemba dělá kus dobré práce. A že je potřeba. tečka.

              0 0
              • Lister  

                Jasně nebudem to rozpytvávat, jestli se to řešilo na foru čemby, tak tam se sice většina lidí tady nedostane, ale to je fuk, nemá cenu řešit interní záležitosti, důležitý je parádní výsledek.

                Jak se na tu cestu nejlépe dostat?? Znám ten nájez ze silničky od turistického místa „Pod Sokolím“, ale třeba bude i lepší nájezd – standartně přijíždím přes kopec od České vsi a dojedu práve k Sokolému…

                0 0
                • blackwater  

                  od České Vsi dojedeš do sedla mezi Sokolák a Klen. Dáš se dolů po štěrkovce směrem na St. Červenou Vodu. Tak po půl kiláku začínají dva chodníky dolů doleva. V místě kde v koruně stromu visí suchá špic smrku. Lepší je ten první, vrací se pod cestou a jede až k Arcibiskupské chatě. Ten druhý je o pár metrů dál a vede na spodní novou cestu. Další – Tajemný vede kousek od rozcesti Pod Sokolím. Od mostku odhadem tak 300 m. Pod cestou -o tom víš. Je tam hotové zpřístupnění a budou pokračovat opravy rozbitých míst. No nejlepší bude když zavoláš a projedem to spolu:-)

                   

                  Přidávám leták na brigádu. Hola hola!!!!!!

                  0 0
                  • beeker  

                    Ahoj, mohl bys sem prosím přihodit mapku těch stezek? Nikdy jsem v těhle místech nebyl, neznám to tam. Na to otevření ale snad přijedu, protože zrovna v té době budu v Loučné. A ještě se zeptám, jak je každá z těch stezek dlouhá, dá se to nějak propojit? Jestli to fakt celkem má nějakých 30km(zatím?), tak to teda čumím, jak jste to dokázali celé zprůchodnit.

                    0 0
                    • blackwater  

                      Původně jsme našli těch chodníků víc, ale pak nastalo řešení tras a jednání s Lesy ČR. Nakonec se podařilo vytvořit smysluplné trasy první fáze. Jde o Základní dva okruhy, které se dají kombinovat. Start a cíl obou je v Černé Vodě na parkovišti u kulturáku. Dohromady je to asi 32 km tras. Z toho je přibližně 15 km chodníků, 8 km vybraných nezpevněných cest ( včetně kořenů atd.), 2 km štěrkovek a 5 km asphaltu v obci. Na mapce se pracuje. Na otevíračku bude hotová. Budeme mít další neznačené doporučené trasy po singlech, ke kterým bude plánek a GPS údaje. Zároveň vyjednáváme trasy na další fázi, ze které bychom aspoň část chtěli zprovoznit do konce roku.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Ještě bys mohl napsat, jaké jsou v okolí ubytovací možnost. Když už biker jede na tenhle konec světa, potřebuje někde slušně přespat. Ta hájenka, kde má hajný v Černé vodě na vedlejšák ubytování turistů je parádní, ale co dál?

                        0 0
                        • Darius  

                          za chvili vyrazime sem, za tyden muzu sdelit dojmy

                          0 0
                        • blackwater  

                          Ubytovacích možností je dost. Ale nemyslím, že bych tu měl popisovat každou chatu. Pokud někdo potřebuje info, rád mu to napíšu. Totiž záleží na počtu lidí a na úrovni jakou kdo požaduje. Ale jsou tu tři větší ubytovny, jeden hotel , řada ubytování v soukromí a taky několik chat , které se půjčují celé. Další možnosti jsou v okolních vesnicích. Máme tři hospody. V jedné ( hotel) se vaří docela slušně. Asi pět zatopených lomů na koupání (2–5 km), spousta žulových skal na lezení a bouldering, jeden hrad, tři obchody, v úterý holičku, no a super bajkování :-)

                          0 0
                  • Lister  

                    No pokud jde o tu brigošku, tak je to bohužel tak že v tu sobotu ráno nastupuju na soukromou brigádu do práce a končím v pondělí odpoledne, takže to asi nevyjde.

                    Ale nebudu se vymlouvat, jako člověk extrémně líný bych s tím měl problém i kdybych měl volno.

                    Ještě jednou musím před vámi smeknout, nechci tady nikoho moc popudit, ale když si vezmu že zatím jediným výraznějším výsledkem 700 hlavé organisaza je 1km nový singl někde v severních čechách a tady má sedmičlená skupina po 2 letech 30km značených stezek, tak si myslím, že je někde chyba…

                    0 0
                    • Black knives  

                      Já mám těch singlů okolo baráku na kilometry postavených ještě více, ale tady jde o tom, že je tam v Rychlebách fakt krásně.

                      0 0
                    • hankah  

                      Takže pro vysvětlení: Zhruba do konce března 2009 se na Rychlebských stezkách pracovalo v rámci ČeMBA o.s., která se významně podílela na získání povolení pro realizaci a vypracovala projekt. Pak jsme se ale dohodli, že se Rychlebské stezky od ČeMBy oddělí. Od té doby realizují stezky Pavel Horník a jeho skupina sami. Odvedli obrovský kus práce, před nímž smekám. ČeMBA je nadále různě podporuje, jak Pavel ví.

                      Pokud jde o ČeMBu samotnou, připravuje modelový projekt singltreků v Jizerských horách a má rozpracovaných několik obnov historických stezek. Protože jediným jejím úkolem není stavět ani značit stezky, ale především hájit zájmy terénní cyklistiky a připravovat podmínky pro její rozvoj, čehož jsou zářným příkladem právě Rychlebské stezky, tak mi přijde neskutečně laciné to takto srovnávat.

                       
                      0 0
                      • kolombo  

                        Navíc je ČeMBě neustále vytýkáno, že chce stavět singltreky a spousta rejpalů jí říká, že to dělat nemá.

                        Takže výčitka, že právě tyto stezky ČeMBA nestavěla je tak trochu zábavná :-)

                        0 0
                        • blackwater  

                          No, jo, ale tady musíme říct, že toto žádný singltrek není. Právě. Proti tomu by se totiž určitě někteří lidé stavěli, kdybychom to tak nazývali. Ale jinak já proti singltreku nic nemám. To bajkování v Coed-y-brenin bylo naprosto luxusní a nebyl to žádný zametený singl , ale poctivé bajkování. U nás akorát nechcem udělat ten McDonald styl zázemí jako je tam, ale aby to zůstalo dřevní bajkerské. 150 000 lidí ročně by mě tu fakt sr…

                           

                          PS: Dávám nějaké fotky z dnešní pochůzky s dětma.

                          0 0
                          • Lišák  

                            Hmm… Já žil v domění, že „singl“ znamená ta pěkná úzká cestička a ne McD, parkoviště, lavičky… A taky jsem myslel, že je jedno, jestli je postavený nově, nebo jestli je nějaká stará cestička opravena. Je fakt, že hodně lidí tenhle název asi dráždí, ale já za ním fakt vidím jen tu hezkou a zajímavou úzkou cestu.

                            0 0
                            • blackwater  

                              No já to vidím stejně, singl je ta cestička, ovšem singltrek je slovo, se kterým se u nás musí opatrně. Jinak si myslím, že jde o prd. Hlavně snad jde o dobré bajkování.  :-)   A´t se to jmenuje jakkoli. Navíc i na našich trasách budou nesinglové úseky po širších nezpevněných traktorových cestách a jsou dost dobré.

                              0 0
                              • Lišák  

                                Jasně.

                                Já jsem na tom letos s časem hodně bídně, ale snad se do Rychlebek dostanu. Podle fotek to musí být cyklosen! Byl jsem tam asi před 15ti lety na vandru a naprosto mě nadchly. Za týden jsme potkali tak deset lidí. Koupání v lomech byla paráda!

                                0 0
                      • Lister  

                        jsem čekal,kdo so do mě kopne, ale reakce z nejvyšších míst jsem nečekal :-)

                        To byl jen takový chabý idiotský pokus o provokaci, ale nakonec jsem zjistil, že dneska nemám náladu na flame (asi jsem nějaký nemocný).

                        Takže zpět do defenzivy. Osobně obdivuju každého, kdo dokáže svůj volný čas věnovat na vybudování něco podobného. Můžu za sebe říct, že ničeho podobného nebych nebyl schopen – nebudu tvrdit, že kdybych měl čas, tak bych se do toho pustil, protože by to nebyla pravda.

                        Nevidím do zákulisí čemby, protože jsem z ní už dávno vystoupil, ale upřímně nechápu proč od podobného projektu upustila, výsledek ja famosní a tohle by byl krásný příklad její práce (nebetrte to jako pobídku k tomu to tady vysvětlovat. Jak psal Pavel, vyřešili jste si to na foru, nám ostatním tp může být fuk). Jediným důvod může být to, že tohle je opravdu záležitost spíše pro HC bikery a těch je málo. Tohle opravdu nebude v zájmu rodinky na trekingách a tím pádem to nebude zajímavé pro organisace se kterými se jedná.

                        Už se těším, až se na ty stezky vydám a ozkouším to na vlastní kůži, ukazoval jsem obrázky bráchovi a nevěřil, že tohle je jen přes kopec, taky ho to nadchlo. Na otevření stezek budeme přítomni (vyjímečně nebudu v práci). Moc se na akci těším.

                        0 0
                        • blackwater  

                          Doktor se vždycky hodí. :-)

                          0 0
                          • Lister  

                            … a už toho s těma fotkama nech, protože jinak zítra navzdory počasí a nemoci sednu na kolo a pojedu to projet, vypadá to prostě fantasticky!!!

                            0 0
                        • hankah  

                          Můžu tě ubezpečit, že náročnost stezek důvodem není. Jak psal Pavel Horník výše, důvod je vysvětlen na WEBU čemby. Nikoli na fóru. Takže ZDE.

                          0 0
                          • sihomaja  

                            Ten článek mi zní jako „Pavle držíme Ti palce, no a kdyby to vyšlo tak na nás mysli se smetanou“ , ale třeba se pletu.

                            0 0
                            • Michal.J  

                              Máš pravdu, pleteš se.

                              0 0
                            • blackwater  

                              Ja bych to neřešil, pokud to nes… ani mě ani čembu, tak potom nikomu nic není. Hlavní věc je, že bude po čem jezdit. V tom jsme za jedno, všichni, kteří opravdu něco děláme. Není důležité řešit tyhle věci, ale spíš se zvednout a udělat něco… :-)

                              0 0
                            • Evilcleaner  

                              …a takhle vypadá začátek flame

                              0 0
                      • karliner  
                        1. Tvůrci Rychlebských stezek tvrdí, že s Čembou byl problém se na některých věcech domluvit, manažerka to popírá a tvrdí že tvůrce i nadále podporuje. Z toho mi vychází, že někdo kecá.
                        2. Škoda, že se terénní cyklisté nedozví o úspěších čemby v hájení jejich zájmů a přípravě podmínek pro rozvoj terénní cyklistiky…

                        Když se nečlen podívá na stránky v okénku „Co právě děláme“ se dozví o tom, že se chystá čemba víkend, že je už obsazený a že (světe div se) proběhl, dále o změně linku na facebook a odkaz na článek o budování singltreku v Jizerkách, který tam přitáhne desetitisíce turistů ročně, protože tam nebude jen síť stezek, ale i stánek!!!

                        Pak je tam také sekce „Co jsme udělali“, kterou bych klidně přejmenoval na „Pindy starý mindy“ – alespoň tak mi to shrnutí zhruba dvouleté činnosti sdružení, do kterého bych chtěl vstoupit…

                        Moje resumé – jestli se na základě návštěvy webu Čemby odhodlá někdo i ke vstupu, tak to bych chtěl vidět to ohromující číslo.

                        Já, jako člen jsem mnohem chytřejší, protože jednak mohu nahlížet do diskusního fóra, jehož prohlížení (!!!) je untermenschům z řad mimo Čembu zapovězeno, také mi za letošní rok přišly 3 měsíční newslettery (Čemba leden, únor, březen, červenec a srpen za měsíce zřejmě nepovažuje), takže mohu kamarádům a známým Čembu doporučovat (nedělám to ovšem, protože mám strach, že by se mi vysmáli).

                        Resumé mi vychází takové, že Čemba (nebo podobné sdružení) potřebné je, ale současné vedení by se mělo řádně zamyslet, protože jestli to takhle půjde dál tak příští rok členy zůstane jen pár kamarádů, případně ti, co si dali na platbu členského příspěvku trvalý příkaz a zapomněli ho zrušit. A šíře členské základny je už teď tristní.

                        0 0
                        • Sobi  

                          Nu co dodat…

                          To víš merida-čemba bike víkend jim asi vydělá víc než podpora terénní cyklistiky…

                          Jen otázka: kolik má největší cyklobanda v zemi členů, můžeš mi odpovědět nebo je to tajné?

                          Ano je potřeba bikerská organiace, ale se stávajícím VV je lepší žádná. Až se kompletně změní VV rád takovou organizaci podpořím, horší už to totiž být nemůže.

                          Ne opravdu by mne zajímal počet členů, tedy pokud se to dá zjistit…

                          0 0
                          • karliner  

                            Hele, těžko říct. Možná to někde na webu ukrytý je, ale fakt se mi to nechce hledat, taky by to asi mohlo být ve výroční zprávě za rok 2008 (na webu není nebo jsem ji nedokázal najít) nebo v účetní uzávěrce za rok 2008 (na webu není nebo jsem ji nedokázal najít – hledal jsem na úřední desce, kde bych oba dokumenty čekal…).

                            0 0
                            • zbartos  

                              Na cembim foru je prihlaseno 626 lidi, jak si kazdy muze sam overit na uvodni strance fora na http://forum.cemba.cz/index.php . Uvnitr fora je vsak u 24 lidi napsano „neidentifiko­vatelni“, coz muze znacit, ze matrikar nevi, zda jsou vubec cleny ci ne........

                              Mimo to je na foru stale prihlaseno nekolik lidi, kteri letos verejne prohlasovali ze z CeMBy vystupuji, ale zrejme maji jeste na rok 2009 zaplacene clenske prispevky (mi­nimalne napr. Tomas Taich, drivejsi radaktor Vela a znami brnensti „B-Foriste“ Excel a JSt).

                              Asi existuje ne­kolik ?desitek? lidi, kteri jsou cleny CeMBy, ale nejsou prihlaseni na cembim foru.

                              Takze muj odhad je 650 zaplacenych clenskych prispevku na rok 2009 ale jen cca 630 lidi, kteri se k clenstvi i dnes stale hlasi.......

                              0 0
                              • karliner  

                                Takže největší cyklobanda ve státě to je natuty :-)

                                0 0
                                • zbartos  

                                  Pokud to nesrovnáváš s bikery z ČSC nebo s cykloturistickou sekcí KČT tak asi ano…

                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    Ano srovnáváme. On totiž text zní „největší cyklobanda ve státě“ a ne: „Největší cyklobanda ve státě vyjma ČSC vyjma KČT atd…“

                                    Tudíž může s klidným svědomím říct, že Čemba veřejně lže a vymýšlí si, tím potvrzuje i můj názor, že šíří bludy a lži!

                                    0 0
                                    • jerrry  

                                      clovece, jak tak sleduju tvoji nenavist k Cembe … u tebe uz to nabralo docela patologicky rozmer. Tohle uz je skoro na dochtora … nic ve zlym, neznam te, nic proti tobe nemam, neznam realny duvod tve zasti k Cembe, ale podle tvych reakci kdykoliv na cokoliv mi to fakt prijde, jako by ti nekdo z vedeni prefikl pritulku/manzelku … asi tak :-(

                                      0 0
                                    • karliner  

                                      já bych nebyl tak kategorický, zkus si třeba najít význam slova nadsázka…

                                      já to říkám furt, že jsi uražený, protože v Čembě odmítli tvoje návrhy :-)))

                                      0 0
                                      • Splinter  

                                        jsi uražený, protože v Čembě odmítli tvoje návrhy :-)))

                                        Tak..

                                        Ale náhodou je rozhodně zajímavý pozorovat ty výplody okolo:)

                                        0 0
                              • beeker  

                                Kdesi jsem nedávno četl, že má 800 členů, ale teď nevim kde, jestli to bylo tady na Bf nebo na čembáckých stránkách.....

                                0 0
                        • Bumerangista  

                          „Já jako člen jsem mnohem chytřejší (…)“

                          Špión?

                          „Současné vedení by se mělo řádně zamyslet“

                          Toto přesně patří na fórum, kam mají přístup jen členové. Zveřejňování podobných subjektivních názorů mimo organizaci, ke které se hlasím, je dle mého názoru rána pod pás.

                          Kdybych byl já v ČEMBĚ (nebo v jakékoliv jiné organizaci), tak bych na základě podobných projevů navrhnul zrušení tvého členství.

                          Obecně pro všechny, co tady pořád probírají ČEMBU. Je to na úrovni diskuzí pod novinovými články, kde nezávisle na tématu článku hodnotí příspívající ČSSD nebo ODS, otázku Romů a podobně. Je to na úrovni staré důchodkyně v bývalém pořadu Kotel, která jede přes celou republiku, aby se zeptala nezávisle na údálostech a přítomném ministrovi, kdy konečně dostanou ti ve vládě rozum. Po prvé to člověka pobaví s myšlenkou: to je legrace, jak pozbývají někteří nadhledu. Po druhé a dál už to člověka pouze otravuje.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Ano. I takhle se da zesmesnit jiny nez vetsinovy nazor. Excelentni.

                            0 0
                          • karliner  

                            Co to meleš?

                            0 0
                          • Sobi  

                            Kdyby jsi věděl jako ona organizace funguje, tak by jsi snad ne jen navrhl zrušit své členství, ale možná by jsi i sebekriticky spáchal rituální sebevraždu… :-))))

                            0 0
    • JakubG  

      Tak 11.7. v Rychlebech :)

      0 0
    • jecnak  

      Pocitam, ze casem bude na vasem webu informace i tom kudy presne stezky vedou. Idealne s gps logy.

      Vypada to moc hezky, drzim palce. Urcite se tam nekdy ukazu, ale projedu si to spis sam, respektive s mensim mnozstvim lidi.

      0 0
    • Lister  

      Už vím co budu dělat o víkendu :-)

      Dobrá práce, smekám!! Už to máte nějak značené? Nájezd na ten singl znám, tak se snad pak neztratím, ale značky by se hodily…

      0 0
    • RomanH  

      Moc pekne.

      0 0
    • Lišák  

      JO!

      0 0
    • frbiker  

      tak to pánové čumim-GOOD JOB! tak já (z jižních čech!) jsem sem se před pár lety zamiloval do Rychlebek ale letos prvně jsem byl (kvůli nový lásce, Maštalím :-) rozhodlej, že tam nepojedu a vy mi uděláte tohle?! no nedá se nic dělat, trasa Č.B – Praha – H.K. – Kladzko to zas jistí :-)

      (ne, vážně: vypadá to, že jste si mákli a taky skvělej nápad!)

      p.s. foto z Rychlebek

       
      0 0
    • marapara  

      Hmm, tak to je paráda. Tomu říkám poježdění v mechu a kapradí :)).

      0 0
    • Corbett  

      Dnes mi došla malilem pozvánka brigádu. Děkuji za pozvání, ale musím se omluvit. Mám už jiný program a hlavně to mám trochu z ruky ( 200km ). Určitě se ale k vám někdy zajedu podívat. Před dvaceti roky jsem v Černé Vodě byl na brigádě ( brambory ) a rád na místa kolem Černé Vody, Žulové atd. vzpomínám. Už tenkrát mě to táhlo do těch vašich kopečků, prolézal jsem zatopené lomy a moc se mi to líbilo:)

      0 0
    • lenochod  

      Díky za pozvánku na brigádu. Nepřijedu. Má čertvě sundanou sádru z pravý ruky :o( a před sebou ještě pár týdnů bez zátěže. Přijel bych jinak rád rád. Opravdu se mi to moc líbí.

      0 0
    • jan 2  

      Existuje take husta sit lesnich chodniku ze strany nad Ceskou Vsi a Jesenikem, znam opravdu velke mnozstvi a ve velmi dobrem stavu, tak jestli pak mate zajem tak…

      0 0
      • blackwater  

        Určitě, bych to rád viděl, napojení přes kopec na Jeseník a Českou Ves je do budoucna logické pokračování. O některých vím, ale zatím nebyl čas tam víc pátrat. Jak to provedem?

        0 0
        • jan 2  

          Dej mi tak 14 dnu cas, ja si neco projdu, protoze ted tu byla docela velka tezba a ja se ti pak v tomhle vlaknu ozvu. Jinak sory za hacky a carky pisu to na notasu se spanelskou klavesnici :)))

          0 0
        • jan 2  

          Jenom pro jistotu hledate takovehle cesty ( viz foto ), dalsi je treba kolem Cerne hory a konci nekde u Sedelka Klen atd…

          http://www.mapy.cz/#…

          0 0
          • blackwater  

            Ano, to je takový širší typ, ale je to ono. Pod Černou Horou o jedné vím, možná je to ona.

            0 0
      • beeker  

        Řekni mi, o které kozí stezce ty nevíš :-)

        0 0
        • jan 2  

          Beekere hlavne zas neloudi, jo a uz jsi sjel ten chodnik pod Kamzici chatou ?

          0 0
          • beeker  

            Ještě mi o tom mluv, do Jeseníků jedu za 3 týdny, už se nemůžu dočkat. P.S.: Zkusím i ten Keprník z obou stran, Medvědí horu a Česnekový důl ;-) . Jo a roste tam česnek? :-)

            0 0
    • Sobi  

      No vypadá to velmi pěkně! Určitě se tam někdy ukážu, jen to otevírání asi ne, mám radši komornějšího atmosféru, ale určitě si to pěkně užijte! :-)

      Jsem moc rád, že čemba od toho ustoupila, proto to možná vypadá tak pěkně! Žádná sterilizace ( tedy soudím z fotografií ).

      Ale nejvíc mne pobavil postoj čemby, nabyl jsem dojmu: „Když to nevyjde tak je to práce někoho jiného, a když to vyjde a bude se líbit, tak nezopomeň na nás! U zrodu byla čemba!!!“

      Dle foto se mi to líbí, rád si tam přijedu se Sobicí projet. Určitě jste tam odvedli spoustu práce, gratuluji!

      0 0
      • Smazaný účet  

        kup si Timo. :o)

        0 0
      • Lišák  

        Mně zase připadne, že kdyby to vypadalo úplně stejně, jak to vypadá a stála by za tím ČeMBA, tak tvůj komentář bude naprosto jiný.

        Ovšem věřím, že tuto moji myšlenku popřeš.

        0 0
        • Sobi  

          No tak trochu, je pravda, že k „produktům“ čemby mám předsudky. Ale pokud vím že to čemba nedělala ( jako taková s prezidentem ), tak je hodně velká pravděpodobnost že to tolik nepokazili,ne­vysterilizova­li a nevylehčili, tudíš po pár snímcích soudím, že to může být pěkná technická cesta a ne cesta určená pro bikovou školku…

          Takže tvůj příspěvek nevyvracím ale ani nepotvrzuji. :-) Ale připadá mi to logické.

          0 0
    • ČeMBA  

      je mi lito, ze si nekteri lide svymi vylevy berou za rukojmi kazdy normalni thread, kde se objevi slovo cemba. vzhledem k obsahu jejich utoku si dovolim za cembu po dlouhe dobe reagovat jednim prispevkem vyjadrujicim oficialni postoj organizace.

      • rychlebske stezky jsou realizovany podle projektu, jehoz odbornou cast kompletne zpracovala cemba (mimojine se na obnove podilelo take nekolik cemba brigad). finalni faze obnovy je tak nyní realizovana take diky cembe. v navaznosti na to se zretelne ukazuje, jak je napriklad vyrok „Jsem moc rád, že čemba od toho ustoupila, proto to možná vypadá tak pěkně! Žádná sterilizace“ pouze ucelovou berlickou a dalsi z fanatickych snah o poskozovani jmena cemby.
      • Moznosti cemby jsou omezene kapacitou prace 3 zamestnancu, pokud by tedy cemba mela dal plnohodnotne na projektu pracovat, znamenalo by to znacne omezeni dalsich rozpracovanych projektu – mimojine napriklad obnova stezky v benesove nad ploucnici, baronsky chodnik v hostynkach, atd. proto se predani projektu lokalnimu sdruzeni pavla hornika ukazalo byt dobrou variantou. cemba udelala maximum v pripravne fazi projektu (vyjednavani s urady a lesy CR, zajisteni penez pro projekt a projektova priprava), nyni verime, ze realizace pripraveneho projektu je v dobrych rukou pavla hornika a jeho sdruzeni, ktere muze tezit z tesne vazby na region.
      • troufam si tvrdit, ze postoj cemby je pochopitelny, citelny a ferovy. cemba se podilela na rozjezdu a priprave projektu, proto mu dal fandi. z vyse uvedenych duvodu projekt nyni prevzalo pod sva kridla lokalni sdruzeni rychlebske stezky, ktere ruci za realizaci. ma tudiz take veskere prava na „cest a slavu“ a zisk z provozovani lokality. na druhou stranu nikdo nechce opomijet roli cemby na priprave a rozjezdu projektu. forma rozdeleni odpovednosti a spoluprace je veci cemby a pavla hornika. za cembu muzu rict, ze tu zadny problem nevidime.
      • povazuju za symbolicke a tesi me, ze lide, kteri si v anonymite internetu buduji slavu na fanatickych utocich na cembu, jsou v realite mezi prvnimi, kdo vyuziva prace, kterou cemba odvedla nebo odvadi. cemba sice za vsechny bajkery nemluvi, vsichni bajkeri ale muzou vyuzivat vysledky jeji prace.

      Petr Slavik

      PS: tento nick jsem zalozil pro zprehledneni diskuze na BF a bude slouzit vyhradne pro uvadeni „oficialnich“ vyjadreni organizace. melo by tak dojit k oddeleni clenu prezentujicich svuj nazor, na ktery maji zcela samozrejme plne pravo, a postoje CeMBy jako organizace. verim, ze to prispeje nejen k vetsi prehlednosti diskuze, ale i postoju a zameru CeMBy.

      PS2: s nejvetsi pravdepodobnosti budu na slavnostnim otevreni v Rychlebach. pokud se nekdo chce pobavit nejen o tomto projektu, samozrejme to rad proberu (u piva).

      0 0
      • beeker  

        Že se ti to chtělo psát :-) , ale dobře, třeba už někteří lidé pochopí, že ČeMBA se jen snaží ulehčit vyjednávání s úřady, Lesy atp., a ne se do všeho s..át, jak si někdo myslí.  Vždyť přesně toto jsem si četl na jejich stránkách, že poradí každému při budování stezek a ulehčí vyjednávání. Těžké na pochopení to není

        0 0
      • Sobi  

        Promiň, ale rozdíl alespoň na fotografiích na těch Vašich dezinfekcích cesty, kde nebyl ani kamínek, s fotografiemi nahoře je zcela diametrální rozdíl, překonávající onu alespoň pro mne důležitou hranici, kde se dělí ulehčování, narovnání a ku.vení dosavadních cest na jedné straně a jejich údržba a zpřístupnění na straně druhé. Ten rozdíl je podle mne opravdu markantní!!!

        0 0
      • jan 2  

        Pane Slavik tleskam za zcela otevrene vyjadreni a preju Vasi praci do budoucna hodne zdaru a prestante se obtezovat nazory nekolika priblblejch pisalku jejichz  nazory zapadnou ne dne historie fora ale po Vasi praci se sveze kazdej a to uz jsem tady onehda psal.

        Respektujme kazdeho kdo tvori veci k uzitku nas vsech

        0 0
        • beeker  

          Dobře ty ;-)

          0 0
        • Volf  

          Plány imperialistů zhatí naši vepři boubelatí, kdo nejde s námi jde proti nám, kdo chvíli bokem stál už stojí opodál, republiku si rozvracet nedáme, více práce republice to je naše agitace.

          Jo a milej zlatej jen bolševici dokázali naprosto přesně a neomylně rozpoznat kdo dělá něco k užitku všech, protože oni také určili co je to užitek a co je to všech. Že by jsi byl jeden z dalších nicků někoho z prezídia.

          0 0
      • Sobi  

        Taky jezdíš po „mojich“ silnicích a po „mojich“ mostech, no a co? Proto jsme je stavěli ne!?

        0 0
        • mastihuba  

          Děkujeme. Spokojenej? :)

          0 0
          • Sobi  

            To víš že ne! Víííc! :-))))) to byla reakce na:

            - povazuju za symbolicke a tesi me, ze lide, kteri si v anonymite internetu buduji slavu na fanatickych utocich na cembu, jsou v realite mezi prvnimi, kdo vyuziva prace, kterou cemba odvedla nebo odvadi. cemba sice za vsechny bajkery nemluvi, vsichni bajkeri ale muzou vyuzivat vysledky jeji prace.

            Taky nadávají na asfalt a jezdí po něm… :-)))

            To byla spíš nadsázka :-)))

             
            0 0
      • Volf  

        Takže jako anonymní fanatik, který si určitě buduje svoji slávu na doufám již zkomírající čembě ti zde odpísáhnu, že nikdy neznehanobím vzorkem svých plášťů nic na čem se podílela čemba pod moudrým a vznešeným dohledem pana prezidenta. A plky o 3 zaměstnancích si nech na vaše plenární zasedání nebo členskou schůzi někam do místnosti 4 × 4 metry aby jste se vešli, protože to že nejste schopni oslovit více lidé je jen problém toho, že to prostě děláte blbě.

        0 0
        • blackwater  

          Tohle to byl důvod, proč jsem to vložení čemba textu speedymu dost rozmlouval. Zase se tu bude propírat to samé jako už tolikrát, přestože RS už s čembou nesouvisí… A nakonec ještě někdo vynadá nám, za to že jsme odpracovali 3000 hodin na stezkách. To mě fakt baví…

          0 0
          • Volf  

            Není to nic proti tobě, protože to co jste dokázali si zaslouží obdiv a úctu. Stejně jako to co dělá Black knives. Udělali jste něco co považujete za správné a nechali tam kus svojí práce. Já prostě jen bojuji proti akademikům, kteří si z mtb v ČR udělali svoji živnost. Takže si nemyslím, že by vám někdo vynadal, nebo alespoň do té doby než začnete řídit zeměkouli, ale to se u lidí co klidně vezmou krumpáč do ruky a jdou makat asi nestane. Takže za moji osobu říkám super a jen doufám, že to ten akademický spolek nezačne prezntovat jako svoji zásluhu protože na rozdíl od lidí co něco dělají oni neudělali zatím vůbec nic mimo slavné metodiky, vydávání nějakých publikací a akademických plků. A s vámi co makáte to nemá nic společného a jak už jsem to někde napsal výše, držím palce aby vám to nezničili koně nebo motorky a také aby to někdo nepolepil čembími nálepkami a neobjevilo se to na jejich stránkách jako jejich pilotní duševní projekt.

            0 0
            • Sobi  

              Sobi

              0 0
            • Twister  

              Než někdo vezme krumpáč do ruky, tak NĚKDO musí udělat kolečko po úřadech a zajistit formální povolení…

              0 0
            • Twister  

              Aaale vlastně, zbytečná snaha, co bych se s tebou hádal. Tvoje výroky plynou mimo jiné z neinformovanosti, informovat se zjevě nechceš a když někdo nechce, to je horší, než když nemůže. :)

              0 0
            • jan 2  

              Jdi už s tim do *****

              0 0
              • Volf  

                Společenské chování jsi studoval v institutu pro výchovu řeznických psů ?

                0 0
                • beeker  

                  Ty tvoje kecy už nikoho nezajímají, je to leda tak k smíchu, tak už se na to vyser, jo.

                  0 0
                  • Volf  

                    další inteligentní fanoušek čemby

                    0 0
                    • beeker  

                      Fanoušek nejsem, ale aspoň chápu o co Čembě jde a nemusím do její práce neustále kefrat a navážet seTEČKA

                      0 0
            • blackwater  

              Jen musím podotknout, že členové toho spolku tu s krompáčem v ruce udělali taky kus práce. Takže to nejsou jen akademici. Ale s filozofií TK se taky neztotožňuju. No dál bych to radši nerozpitvával. Díky

                
              0 0
            • beeker  

              Že Tě to neustálé psaní pičovin a shazování cizí práce furt baví, ale co rád se pobavím když už nic jiného

              0 0
            • JakubG  

              ten člověk je už opravdu mimo. Taková cyklická chyba bych řekl. Neustálým omíláním ne a ne a ne už plodí dost slušné absurdity

              0 0
    • kolda  

      fakt dobra prace, respekt.

      takhle to vypada, kdyz se maka a neplaca prazdna slama na netu.

      0 0
      • blackwater  

        Tak tu máme oficiální plakátek jako pozvánku. Takže zveme všechny, čemby i antičemby :-). Zitra přihodím nějaké aktuální info a foto. Jinak jsme v totalnim presu, nic nestihame, makame na rozjeti webu tento týden. Dnes mělo makat na stezkach 15 lidí, ale počasí nepřálo. Vyjednáváme dalších 30 km jako pokračování na příští sezónu a jde to!!! Další plány prozradí spuštěný web. Prosíme kohokoli, kdykoli o pomoc s prací na stzkách. Je to lepší než fitko.

        0 0
        • Twister  

          Super, má fakt radost, že se něco takhle daří. :)

          0 0
        • Sobi  

          Prosím tě je tam poblíž nějaké dobré bikerské ubytování? Dík :-)

          0 0
          • blackwater  

            Ubytovna Nová radost je za 150 a jsou tam pokoje po 4 a po 7 a hospoda. Pak je tu chata Maté za 160, dost podobné, ale hezčí, pak několik možností v soukromí – většinou je to vhodné pro víc než 4 lidi. Najde se několik vhodných chat pro 4 –16 lidí. Hotel za 350, nějaký penzionek a nějaké další možnosti. Spíš jde o termín, prázdniny bývají nacvakaný, ale dá se to řešit. Můžu s tím pomoct, ale jde o to, co sháníš. Na otvíračku bude těch možností několik, záleží na velikosti skupiny a nárocích. Taky, kdo dřív přijde…

            0 0
            • Sobi  

              Dík, proberu to se Sobicí :-) Jinak ale nevím jestli přijedu na tu otevíračku, ale určitě letos ano :-)

              Jo a slíbím ti, že tady v tomto threadu už nebudu o čembě psát a ani na ni reagovat, aby se ti to vlákno neproměnilo v to co nastane, když se čemba někam na…

              0 0
            • KRAJIC  

              Musím na tu akci jet nebo se zjebu! Je tam prosím i nějaké tábořiště na stany prosím? Ubytovávat se mi nechce a spát v autě taky moc ne.

              0 0
              • blackwater  

                Jasně, stany nejsou problém, navíc tam budou nějaké vojenské hangáry, takže stačí karimatka a spacák. Místa je dost, jsou tam ohniště a bude udírna, grileček, prasátko , gulášek, zeleninka, pivíčko, vínečko, atd. Sprchy tam jsou, wapky budou taky, ale ty nebudou potřeba, protože se modlíme k bajkovému pánu bohu a bude krásně. Na koupání je tam bazén a spousta zatopených lomů.

                0 0
                • KRAJIC  

                  Z toho letáku to nevyplývá, ale chci se jen ujistit – účast není podmíněna nějakou přihláškou, předběžnou registrací, naplněním kapacity apod? Nebo ano?

                  0 0
                  • blackwater  

                    Přihlášky nevedem, ale, kdo chce spát na posteli, měl by se ozvat, abychom to zvladli zajistit. Jinak se stany není poroblém. Místa je dost.

                    Přidávám pár nových foteček z minulého týdne.

                    0 0
                    • blackwater  

                      Ještě pár …

                      Jo, fotka „náš rajón“ je z podzimu, ale dal jsem ji tam, protože je na ní vidět hlavní panoráma Černé Vody se Sokolákem, kde jsou stezky.

                      0 0
                      • Andrzej  

                        hezkyyy, jenom se snazte at toho mate co nejvic km, protoze prece jenom alpy nejsou o moc dal… :)

                        0 0
                      • gmbiker  

                        Nádhera, zvášť fotka „náš rajon“ mi bere dech.

                        0 0
                      • Black knives  

                        Myslel jsem si, že přijedu, ale mám nabídku na tři dny pojezdit traily v Rakousku. Tak, někdy jindy.

                        0 0
    • Lenka.05  

      Stezky vypadají krásně, moc mě to tam láká. Škoda že to máme tak daleko…a na prodloužený víkend už nemůžu sehnat ubytování :( Ale určitě tam naplánujeme pár dní někdy. Těším se na další info, gpx by byly super, a fotky samozřejmě!

      0 0
      • blackwater  

        Jestli chceš zajistit ubytování, tak to můžu řešit. Napiš termín a počet lidí. Máme nějaké možnosti.

        Mapka bude až na otviračku. Teď nechceme, aby tam někdo jezdil, když jsou ty useky rozkopané. Aby si neublížil. Je tam nutné přeskládat některé kamenné pasáže. Takže prosíme o trpělivost.

        0 0
        • Lišák  

          …Aby si neublížil. Je tam nutné přeskládat některé kamenné pasáže. …

           

          Tohle jsi neměl psát… To zase bude řečí, že to bude sterilní… :-/

          0 0
          • blackwater  

            Jedná se o místa, kde jsou volné kameny, které hrozí vyvrácením. Nebo je to stržené od traktorů. Navíc, ať si kibicové udělají svoje trasy. Mi nic nikomu nenutíme. To, co děláme, bylo vloni absolutně neprostupné. A chcem z toho udělat dobré bajkování. A nemusíš se bát. Nebude to sterilní.

            0 0
            • Lišák  

              Já se nebojím ;-) Fandím vám a vím, že to, co děláte má smysl!

              0 0
    • pavelr  

      Díky, už se těším. Bodla by nějaká mapka.

      0 0
      • blackwater  

        Není tu někdo, kdo dokáže ovlivňovat počasí? Celý tento týden tady chčije a chčije. Potřebujem trochu sluníčka. Takhle se nedá pracovat. Po týdnu jsme včera vyjeli do rajónu na bajkách. Jízda po lesních cestách připomínala sjezdovou trať, ale na divokou vodu. Posledních čtrnáct dní před otevřením budeme na stezkách i spávat. Naštěstí máme slíbeny posily. Držte nám palce. :-)

        0 0
        • Sobi  

          Vydrž, zkusim brnknout Jesusovi, snad ho ukecám, už mě to taky pěkně … :-)))

          0 0
          • Sobi  

            Tak sorry, volaný účastník je nedostupný! :-(

            :-)))

            0 0
            • faba  

              To jsi to moc dlouho nezkoušel. Určitě toho má moc. :-)

              0 0
              • blackwater  

                Takže jsem se vrátil po víkendu do povodňové Černé Vody. Zítra budeme zjišťovat škody. Taky ráno uvidíme, jestli místo na chodníky nepůjdem pomáhat do vedlejších vesnic, tam kde je to teď nejvíc potřeba.

                0 0
                • KRAJIC  

                  Pokud by ta akce měla nějak krachnout v souvislosti s tím zlem, tak dej určitě vědět.

                  0 0
                • KRAJIC  

                  Je to nějak ohroženo?????

                  0 0
                  • blackwater  

                    Oznamujeme všem píznivcům, že z důvodů povodní v Černé Vodě a okolí se otevření Rychlebských stezek odkládá. Předběžný náhradní termín je 8.-9.8. Voda vzala většinu příjezdových cest. Držte nám prosím palce. Brzo napíšu více. Teď nestíháme.

                    0 0
                    • Sobi  

                      Držím…

                      0 0
                    • Darkson  

                      fandim vám a doufám, že se někdy přijedu projet

                      0 0
                      • Darius  

                        bohuzel muzu nabidnout pouze moralni podporu, ale palce drzim, co to da

                        0 0
                        • blackwater  

                          Tak posílám pár povodňových fotek ze spojovacích lesních cest a stezek.

                           

                          Otevření proběhne v náhradním termínu 8.8. Místo i program zůstávají shodné. Děláme na tom…

                          0 0
                          • Sobi  

                            Upřímnou soustrast :-( Škoda…

                            0 0
                            • blackwater  

                              Tak aby to nebylo tak jednoduché, máme tu poslední změnu. Oprava lesních cest a stezek nebude tak rychlá jak jsme si mysleli. Navíc má většina lidí v srpnu naplánovanou dovolenou. Takže otevření Rychlebských stezek proběhne definitivně v termínu 12.září. Jezdit se bude samozřejmě celý víkend. Brzy vložíme náhradní plakát. Omlouváme se včem za zmatek, ale povodně nám hodně rozhasily plány.

                              0 0
                              • Janouch  

                                cus Pavle moc děkujem za vsechno bylo to tam moc fajn a na oficialni  otviracu se pokusim prijet

                                0 0
    • Endurix  

      Ahoj,

      podle fotek to vypadá nádherně. Jsem zrovna na víkend v Jeseníku, dalo by se nadhodit typ kde stezky začínají aby jsem si mohl aspoň část projet?

      Chtěl jsem to spojit s oficiálním otevřením ale to se sem už bohužel nedostanu.

      Prosím prosím hod sem aspoň malý typ kde začít.

      Dekuji mockrát.

      PS: kdyby to nešlo veřejně tak aspoň na mail endurix@seznam.cz

      PS2: Držim palce v pokračování na tomto projektu!!

      0 0
      • blackwater  

        Ahoj, o víkendu budeme na stezkách. Přijede asi 20 nadšenců pomoct na brigádu. V sobotu dopoledne budem makat, pak jezdit. Ozvi se na 723360565. Navedem tě, nebo provedem.

        0 0
        • Endurix  

          OK.

          Dekuji mockrát!!!

          0 0
        • lukas45  

          Ahoj! v nedeli se budu vracet z Opavy do Prahy a vezmu to pres Rychleby, je mozny si cast projet, nebo bych prekazel pri brigade? dikes a preji hodne stesti v pokracovani projektu!

          0 0
          • blackwater  

            Koukám, že jsem to zaspal. No, telefonní číslo tu bylo. Tak se ozvi příště. Vodiče ti dáme. Jinak ladíme povrchy- tzn. v kolečkách přepravit asi 10 tatrovek štěrku  na vzdálenost 100–500m. Trošku to připomíná galeje, ale bude to liga. Příští týden konečně přivezou řezivo na 150 metrů lávek. Prostě 8–10 lidí má denně dost práce, ale na otevření 12. září bude vše vyladěný. Stále doděláváme webovky a další materiály.

            0 0
    • dkk  

      Děkuji blackwaterovi, minulý týden jsme byli ve Vápenné a projeli jsme za deštivého počasí Wales, Arcibiskupskou a další za minulého doprovodu Tomáše.   Mooc pěkné, škoda, že povodně poničili již hotovu práci. Každému doporučuji, technicky náročné, ale perfektní.

      0 0
      • dkk  

        a ukázka, jak vypadají cesty po povodních. Rychleby, kousek od Mariina pramenu,

        0 0
    • dkk  

      Ještě další fota z návštevy, na prvním je wiesnerova cesta, 1910 (kámen označující německy cestu) po kterých je vedena stezka.

      0 0
      • blackwater  

        Ještě bych doplnil, že na druhé fotce je zatáčka vyskládaná z kamenů, připravená na přesypání povrchovou vrstvou – drtí s hlínou. Dnes už je povrch v tomto místě hotový. Pokračuje se dál a v pondělí se zčnou dělat povalové lávky. Dneska jsme dovezli řezivo. Příští týden budu až do 25.8. mimo, takže zájemci o projetí stezek ať se obracejí na kysy@post.cz. Jinak ty hrůzostrašné fotografie rozbitých cest, už jsou minulostí. Ty dvoumetrové díry už lesáci zavezli. Sláva. Na 12. září budeč vše ok.

        0 0
        • blackwater  

          HURÁ, HURÁ, HURÁ. Konečně jsme spustili www.rychlebské stezky.cz. Ještě se web bude samozřejmě dolaďovat, ale už to jede:-)

          0 0
            • blackwater  

              Díky

              0 0
              • pavelr  

                Hezký fotky. Doufám, že budu mít možnost se k vám ještě jednou podívat.

                0 0
                • blackwater  

                  Tak jsme na web přidaly nějaké fotky long lávek a nějaké videa. Pořádné video se chystá. Taky tam přibyly nějaké info k Otevření 12.9.. Tak koukněte.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Naprostý luxus

                     
                    0 0
                  • RomanK1  

                    A vedou ty stezky nějak smysluplně od někud někam na zajímavá místa, kde by se člověk jinak jen těžko dostal a co stojí za zkouknutí, nebo to bude jen cyklodrom na hraní v lese…?

                    0 0
                    • blackwater  

                      Jsou to okruhy po podle nás hezkých a zajímavých místech, kde jsou výhledy a skvělé ježdění uprostřed lesů a hor.

                      Cyklodrom je teda dost urážející :-).....

                      víc na www.rychlebskestezky.cz

                      0 0
                      • blackwater  

                        Pokud někdo vidí dřevěnou lávku a myslí si, že je to pro partu bláznů. Tak to tak nemusí být. Lávky stavíme jen přes nejtěžší terény, kde není jiné řešení. Postavit totiž stezku přes kamenné pole není jinak reálné. Takže to není hraní na efekt. Snažili jsme se vymyslet smysluplné okruhy. Stezky, které vás zavedou do nejtajnějších koutů. A pospojovat staré stezky nějak smysluplně nebylo vůbec jednoduché. Těžko se to popisuje. Chce to vidět a zkusit. Někdo rád peláší až se za horákem práší a nemá klid dokud nemá na tacháčku 150. Pro toho to asi není. Není to závodní trať ani trať od hospody k hospodě. Je to možnost skvělého ježdění v kontaktu s přírodou, kterou se snažíme respektovat.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Za sebe, ty poslední fotky mi vyrazily dech. Myslím, že si dobře umím představit, co vás to stálo dřiny. Byl jsem dost pesimistický, ale vypadá to naprosto luxusně a fantasticky.Smekám.

                          0 0
                        • RomanK1  

                          Díky za odpověď. Přeju úspěch a snad se mi někdy poštěstí svezení.

                          0 0
                  • Sobi  

                    Vypadá to fakt pěkně! :-) i z pohledu mostaře! ;-)

                    0 0
                    • Lišák  

                      No jo, ale bude to sterilní :-/ Správně by to mělo vést přes to kamenné pole, ne?

                      0 0
                      • Evilcleaner  

                        ser na to:-D tohle vlákno patří tomuto obdivuhodném počinu v rychlebech, flame jede všude jinde:-)))

                        0 0
                      • blackwater  

                        Lišáku – varianty budou a dost nesterilní, klidně si přijeď dát naši enduro trať po povodních. :-)

                        Popřál bych ti „zlom vaz“.

                          
                        0 0
                        • pepek  

                          No třeba ten sjezdík ze Sokolího je teď zvlášť výživný. Lišák by ho navíc musel dávat s vozejkem :-)

                          0 0
                        • Vegan  

                          Myslim, ze kolega lisak to myslel jako variaci na Sobiho fraze a myslel to ponekud Ironicky :) nepletu li se :)

                          0 0
                        • Lišák  

                          Viz odpověď Veganovi.

                          0 0
                      • Sobi  

                        Jediný co je tady asi sterilní je tvůj mozek! Sterilním jsem vždy vnímal Kvasničkovské bludy. Tady to vypadá krásně hravě, to je asi ten důvod proš se od toho ta největší cyklobanda vymanila… ale to je jedno…

                        Mne se to líbí, určitě se tam rád podívám, protože tady vidím konkrétní výsledek něcí práce a ne jen kecy a prudění, a to jsi asi nepochopil…

                        Oceňuji když někdo někdo něco dokáže a když někdo něco umí. A maximálně se sekláním před někým, kdo vytvoří dílo, které mu potom něco totálně zničí, nepropadne skepsi a vše to znovu vytvoří, takový lidi považuji za borce, omlouvám se: považuji za BORCE!

                        0 0
                      • Sobi  

                        tak Lišáku, když jsi zde začal stou sterilizací, tak se koukni dolu na fotky z Jizerek s prezidentem, tam je jasně vidět o jaké sterilizaci mluvím. Snad už tohle pochopíš!

                        0 0
                        • mr.antik  

                          Za rok to nepoznáš. Btw to že se tk rád poslouchá vím, ale že by se rád nechal fotit je pro mě novinka :-)

                          0 0
                        • kolombo  

                          Pokud je sterilizace to, že místo po široké asfaltce, se dá jet mírně zvlněnou lesní klikaticí, v místě, kde dříve žádná cesta nebyla, tak pak trochu nechápu.

                          Já ve svojich reakcích vycházím z toho, že jsem to viděl na vlastní oči a vím, co a jak tam asi bude jezdit za lidi.

                          Tenhle úsek, co tu drbete, je jetelnější než ten Jablonecký vzorek a doufám, že si ho zkusí většina lidí, co pojede kolem.

                          0 0
                          • mr.antik  

                            to by mě zajímalo, kdo prosadil názor že Jablonecký demo singl je těžko jetelný nebo snad obtížný? Já bych řek, že je naprosto ideální

                            0 0
                            • kolombo  

                              Nic takového tu nepíšu !!!

                              Ale všimni si, že je spousta lidí, co by ho na kole nedala.

                              A zase drbete celý projekt na základě jednoho úseku cesty.

                              0 0
                              • mr.antik  

                                Já nic nedrbu, už se těšim až to vyzkoušim, jen považuju ten Jabloneckej singl za docela pěkně jezdivý.

                                Samozřejmě to není pro důchodce na trekingu nebo pro lidi s dětma ve vozíku, ale pro ty je tu cest dost…

                                0 0
                          • Sobi  

                            Nevím proč vždy, když jde do úzkých začnete vytahovat, že je to lepší než asfalt. Ano, uznávám že je to lepší než živice, ale pořád je to pěkný hnus!

                            0 0
                        • Lišák  

                          Uznávám, že to, co je na těch fotkách, je jednoduchá pěšina, kterou zvládne každý trochu na kole jezící člověk.

                          Doplňuji, že variant singlu se dá postavit (když to přirovnám k lyžování) od louky za chatou po černou sjezdovku v Alpách.

                          Stále tvrdíš, že ČeMBA má být organizací pro co nejširší spektrum cyklistů. Po této pěšině může jet hodně široké spektrum cyklistů.

                          0 0
                          • Sobi  

                            No tohle přesně to co mi vadí, ta sterilizace. Jinak ti vyvrátím, že čemba má být organizací pro nejširší spektrum. Samotné VV mi to vyvrátilo tvrzením že čemba zastupuje pouze terénní jezdění ( singly ) a ostatní cesty a stezky neřeší. Tuhle odpověď jsem dostal když v počátku čemby chtěl aby se vytvořili propojky mezi regulérním terénním ( a ne Kvasničkovským ) singlem. Mělo se jednat o obdobnou cestu jako je teď čembí singl, ale mel fungovat pouze jako bezpečný přivaděč k terénnímu singlu nebo jako rychlá propojka. Z čemby mi bylo řečeno, že je to špatně, že jejich odborníci na to mají jiný názor a tyhle cesty nejsou zájmem čemby a má to řešit někdo jiný. A ejhle po dvou letech odborníci přicházejí s něčím co předtím odmítali… Nechápu.

                            Tímto začal základní rozkol s čembou.

                            Takže jsi viděl co mi vadí. A vyvrátil jsem tvrzení ohledně šiřšího spektra cyklistů.

                            Jsem rád, že naše reakce byly teďka korektní a slušné! :-)

                            0 0
                            • Jakubek  

                              sobe tahni uz nekam, si OT a to, ze nemas cembu rad vsichni vi a nikoho to uz vic nezajima. tak tim prosimte nezasirej drive hezke vlakno o ryhlebech… kua…

                              0 0
                              • Sobi  

                                Čemboun?

                                Všimni si kdo to tady rozjíždí… Celé se to roze… když si tu čemba přihřívá polívčičku a to je kolombo-jizerské hory, pak někdo sem dá fotky prezidenta na obludsinglu a až potom je oponentní reakce… jestli ti vadí zasí… vlákna, obrať se prosím na původce, na čembu a napiš jim ať se sem nese… a tím pádem vlákno bude čisté.

                                Jak už jsem psal víše, reš příčinu a ne následky!

                                Tohle mne na čembistech fascinuje, provokují, vyvolají konflikt a pak křičí na ty co na ně negativně zareagují, že oni zasí… vlákno a že oni jsou ti zlý!

                                Fakt se podívej jak se podvlákna vyvíjela a bude ti to snad jasný.

                                0 0
                                • Andrzej  

                                  ja jsem v tomhle vlaknu skoro nic nepsal, sam uznas ze jsem neprovokoval, nevyvolaval konflikt, ale ted otevrene taky kricim, ze zasiras vlakno! normalne na ty tvoje kidy nereaguju, ale zrovna ted jsem malo vyspany a protivny, tak to rikam na plnou hubu!

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Proc upiras pravo na svobodne vyjadreni na svobodne diskuzi svobodnemu cloveku ????

                                    0 0
                                    • mr.antik  

                                      Třeba proto, že vidim, že jsou ve vlákně „Rychlebské stezky“ nové příspěvky. „Třeba nové fotky“, pomyslím si. A oni dokola pořád ty samy kecy, co nikoho nezajímaj – bez ohledu na to, co si myslí. Takže trošku soudnosti prosím. Pokud potřebujete někoho přesvědčit o svém názoru, formulujte to nějak líp, souvisle a pokud možno v jiném vlákně.

                                      Takže myslete na ty, co to čtou, ne jen na svoje sobecké zájmy (které se snad ještě nikomu nepodařilo rozluštit)

                                      Jsem unavenej, tak se omlouvám za takový nicneříkající příspěvek…

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Takze kdyz to dozenu trochu do absurdna: Byl bys spokojenej a dobre spal, kdybys otevrel BF, videl u tohoto temata 25 novych prispevku a v kazdem: To je super, To je parada, Tam chci, Nevidane, Unmöglich, Unbelieveable, Něvazmožno, Do frasa toto nie je dojebane, Nadherna priroda, apod., cili ani jeden skutecny nazor ?

                                        Ani trochu neverim. Anebo…vlastne jo :)

                                        0 0
                                        • pepek  

                                          Jerry měl pravdu

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            ?

                                            0 0
                                              • Honza729  

                                                :-))) No jo, no. Vizitku si udelal peknou. Zrejme taky clen.

                                                0 0
                                                • Splinter  

                                                  Naštěstí se nikdo nemusí nikam registrovat pokud chce někoho poslat doprdele ;-) Už se dostáváte na úroveň sněhové koule v létě.

                                                  Založte si vlákno, tam si pochlebujte a navrch si zaplaťte nějakej antičemba banner. Můžete navíc taky pořádat schůzky ve výtahu, což je fajn, některý jezdí pořád pomalu, takže to stihnete všechno probrat.

                                                  P.S. Příspěvek na členství příští rok platit nebudu ;-)

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    A je to tu porad dokola: Zase nekdo s nekym nesouhlasi, tak ho vyhazuje. Toho bolsevika maj nektery v krvi zazranyho neuveritelne hluboko. Tragedie je, ze tak mladej.

                                                    0 0
                                                  • Splinter  

                                                    Děkuju za rozbor:)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Rádo se stalo :)

                                                    0 0
                                        • mr.antik  

                                          Ne, v pohodě mi stačí, když napíšeš třeba „Rychlebský stezky se mi nelíbí, protože jsou takový a makový a já mám rad jiný.“ Nebo singl v „Novým městě se mi nelíbí, protože je moc rovnej a širokej“. Nebo něco v tom smyslu.

                                          Jestli je tady potřeba řešit nějaké konkrétní vyjádření a problémy s čembou (který určitě každej může mít), tak bych to viděl na samostatný vlákno, už jen protože tady je to dost roztrhané a stejně nikdo nechápe, co vlastně chcete nebo nechcete.

                                          Nejspíš máte ale s čembou osobní problémy, tak si je vyříkejte osobně, jestli je to tak důležitý. Předem vím, že byste všechno dělali určitě lépe a ke 100procentní spokojenosti všech.

                                          0 0
                                      • Mr.Duck  

                                        Naprostej souhlas. Jo, radši si tu přečtu 20× „super“, „nádhera“ a podobný řeči, který budou stokrát víc k věci, než tyhle exkrementy co tu některý odborníci na všechno lejou do klávesnic. Už mi s tim zrovna Honza nehorázně sere, 90% postů co píše je naprosto od tématu, a naprosto každej mi přijde že má nulovej přínos pro člověka co by se chtěl něco dočíst. Nechci se tu do nikoho navážet ani podobně, od toho mám jiný fóra, ale takovejch kravin sem dlouho neviděl.

                                        Nebudu to tu rozebírat, ňák mi to je celkem ukradený, jenom je mi líto že tu na fóru nejde blokovat uživatele abych se moh vyhnout pár debilnim příspěvkum denně.

                                        P.S.: To, že napíšu „sere“ neznamená že sem člen čemby, ani pořádně nevim co sou ty kluci zač, ale rozhodně sou mi už na první pohled na web o něco sympatičtější než těch pár lidí co tady dovede měsíc diskutovat o tom jestli sou zbytečný nebo jo, a svinit thread o něčem co by mě zrovna zajímalo :-(

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Malej dotaz:

                                          Kam te posunou prispevky, ktere budou 100% souhlasne ? Pokud jsi chytrej, o cemz nemam duvod pochybovat, tak vis, ze jedine kritika posouva deni dal.

                                          0 0
                                          • Mr.Duck  

                                            Kritika jó, ta samozřejmě neuškodí, spíš naopak, ale musí bejt k věci, což se (nejen)v tomhle threadu bohužel moc nekoná :-( Tady sem se nedočet moc rozumný kritiky k trailům co stavěj v Rychlebech, zato o všem jinym sem se tu dozvěděl podstatně víc než mě zajímá.

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              No vidis :-)) A kde se ti to stane ? :) Aspon mas zas vetsi rozhled…

                                              Ber to sportovne, nejde o zivot, chlape :)

                                              0 0
                              • Honza729  

                                Dle slovniku a stylu soudim, ze platis prispevky jedne cyklisticke organizaci v cele s Panem prezidentem.

                                0 0
                  • faba  

                    Sudeťáci ty obtížné úseky řešili taky lávkama nebo to tam vůbec nevedlo?

                    0 0
                    • Lister  

                      Oni tam asi nechtěli jezdit na kole :-)

                      0 0
                      • blackwater  

                        Jednak, jsou místa, kde stezka vedla přes kamenné pole, a byla schůdná jen pro pěší a potom jsou taky místa, kde se nám ztratila, protože 100 let je dlouhá doba a lanovkové přibližování dřeva tu hromadu kamenů dávno rozmlátilo. Pak bylo nutné natrasovat to nejlogičtějším směrem. Jedna lávka je i v místě nad cestou, kde při stavbě nové lesní cesty vykopali bagrem díru, když jim chyběl materiál.

                        Terén je to prostě těžký a lávky tu vždy budou doplňovat stezky.

                        Ale není to hra na Kanadské lokality.

                        0 0
                        • Polka  

                          Uz to bude v tomhle vlakne klise, ale mne se to taky moc libi – jak stezky (z fotek), tak web, celkovy pristup k veci…dokonce natolik, ze vazne uvazuju o tom, ze si tam jeste letos zajedu. Asi ale mimo „den otevreni“, pac predpokladam, ze tam bude plno lidi a propustnost stezek by nemusela byt idealni :)

                          0 0
                          • blackwater  

                            Jo, jo, je to klišé. Ale mně se to taky moc líbí. Přestože teď provádíme tak třikrát týdně návštěvníky nedočkavce, pořád nás to zatím baví. Navíc se díky finálizování povrchů a dodělávání lávek denně mění stezky k lepšímu.

                            0 0
    • Lister  

      Neskutečná záležitost, za tohle vám patří nehynoucí obdiv a sláva.

      Přeju ať se otevření vydaří a doufám, že pak budou i nějaké mapky, ať to konečně trefím.

      0 0
    • Sobi  

      Promiñ za výpad výše, ale nesnáším tyhle debilní výpady…

      Podle snímku se mi to moc líbí, opravdu Vás považuji za borce, něco takového vytvořit a po té potopě to znovu vyzvednout! Je to neuvěřitelná síla co Vás musela hnát!

      Konečně je vidit konkrétní výsledek něčí práce! A ten výsledek vypadá fakt náramě!

      Prostě klobouk dolů! Už se těším až vám tam provětrám lávky! :-)

       
      0 0
      • Lišák  

        Tak to jsme dva. Taky nesnáším debilní pindy o sterilitě cest a „přírodních“ stezkách. Tímto končím debatu, nebudu tady zas*rat vláno hádkama. Pa pa.

        0 0
        • Sobi  

          Nechápu, nebudeš zasírat? To jsi právě tady začal ty! Nejdřív začneš prudit a pak najednou si hraješ na Mirka Dušína, že nebudeš zasírat vlákno! Bohužel už jsi ho zasral!

          Doufám že jsi fakt sterilní, protože se pak nebude v čechách šířit tvá genetická informace!

          0 0
          • Smazaný účet  

            Bacha na tlak, ať ti nerupne žilka, Sobi. ;o)

            0 0
          • Lišák  

            :-)

            0 0
          • vrabcak  

            Smůla, už se šíří :-))

            0 0
          • Splinter  

            Ty seš fakt mimo…

            Nehledě na ten sterilní argument, kterej je úplně bezpředmětnej..

            Jak by řekl klasik, jestli ty poznáš čemba singl od tonda singlu nebo od cestičky vyšlapané v trávě lidma co chodí na zastávku na autobus, tak sežeru svý boty… Furt jeden a ten samej hluchej argument

            A genetickou informaci si nech pro sebe ty jarine, už to trochu přeháníš…

            0 0
    • Frankie  

      Rychleby jsou fantasticky i bez stezek, natoz pak asi s nimi :) Zatim to vypada, ze zrovna ten vikend budeme na chalupe, takze kdyz to pujde, rad se dorazim podivat. Vypada to nadherne. F

      0 0
    • Lenka.05  

      Pěkný web, nádherné stezky, spousta dřiny…výsledek stojí za to. Je to sice daleko, ale rozhodně se tam někdy přijedeme podívat!! Já bych nejraději už letos..podzim tam musí být úžasný.

      0 0
    • jan 2  

        RIP : Takový to byl klidný a tichý kout světa. Sbohem tichý lese, kde jsem na kole po práci nepotkal živou duši, sbohem ty zapomenutý tichý hvozde pozvolna se plnící turisty dychtících po dropech, lávkách , adrenalínu, konzumaci krajiny hladovým okem nedotčených míst, která přetvoří v patos a škvár časem ohlodaný do jediné fráze – tam už to znám a jezdí tam moc lidí.

      SBOHEM

      0 0
      • blackwater  

        Tak. Popravdě jsem takovéto kritické reakce čekal daleko dřív. Jsou to věci, kterými se hluboce zabývám už přes rok a mnohokrát jsem zapochyboval, jestli jdeme správným směrem. Pokud někdo žije v turisticky využívané části Jeseníků a do Rychleb si odskakuje do ticha, tak tomu rozumím. Ale může si někdo takový ten klid nárokovat? My tady žijem. V jednom z nejzapadlejších koutů republiky.Oproti Jeseníkům jsme sakra za kopcem. Těch pár lidí, kteří sem během krátké sezóny možná přijedou nám může pomoct tu jakš takš přežít. My je zato můžeme trošku navést na nějaké cítění k přírodě. My ji totiž nechcem likvidovat, ale respektovat. RS nikdy nebudou masovka. Přejet všechny ty hory až k nám se chce totiž málokomu. Pokud by tomu tak začalo být, není nic snažšího než vytvořit nové stezky někde blíž do centra republiky. Třeba tam, kde už turismus valí – Petříkov, Ostružná. Tím by většina lidí zvolila bližší lokality a Černé Vodě by se ulevilo. Ale opravdu z toho nemám strach. Ten kdo chce klid hvozdů, má jaro a podzim, kdy i v centrech je mrtvo. V současnosti maká na stezkách 7 lidí. 7 lidí, kteří byly bez práce. Může to být víc lidí. Může to pomoc, klukům, kteří znají jen fotbal, hospodu, diskošku a drogy, aby si našli lepší zábavu. Tady totiž nic jiného není. Ale to někdo z venku může jen těžko pochopit. Prostě, jsem zjistil, že to co děláme je dobré. A jsem připraven na kritiku lidí, kteří o tom přemýšleli daleko míň než já. Howg

        0 0
        • Buf  

          Na rozdíl od čemby, která káže vodu a pije víno, tady je vidět skutečně odvedená práce. Snad mi to někdy vyjde přijet a přivézt své kolegy z polské obce Istebná, která trošinku jinak se snaží o podobnou věc. Podpořit turistiku ( cestovní ruch) a dát práci lidem na horách. Koukněte na www.mtbbeskidy.pl , vydali bike mapu, pořádají závody a při té příležitosti se provádí údržba tras, snaží se certifikovat kvalitu ubytování se službami pro MTB,…,

          Taky nemám rád kecy lidí co jezdí jen tak a nic pro lepší stav cest a chodníků neudělají. A pak se najdou takoví co pod jménem čemby jezdí v místech kde je to zakázané a ještě to publikují na svém webu nebo pořádají nelegální " závod " a komplikují tím život všem ostatním. Ono totiž není jen to kopání a prořezání a promačetování stezek , ale je i spousta jednání a dopisování s úřady při povolování toho, aby se tam mohlo kopat a řezat a pak následně jezdit. Většina pak vidí jen tu špičku ledovce „stezku pro bikování v lese“.

          0 0
          • Michal.J  

            V tomhle případě právě Čemba udělala velkou část toho „jednání a dopisování s úřady při povolování toho, aby se tam mohlo kopat a řezat a pak následně jezdit“.

            0 0
            • Sobi  

              Dotaz na TK: no a když budeme chtít tu cestu prosekat, máme se s někým domluvit?

              Odpověď TK: tak si neberte občanky a udělejte to!

               

              Dopisování: arogantním způsobem že úředníci jsou blbci, který ničemu nerozumí jen čemba jediná osvícená tomu rozumí a ví jak na to!?

              Chci jenom říct, že čemba toho podle mne víc pos… než dokázala! Takže tady kde se prezentuje skutečná práce a konkrétní výsledek něčího snažení a práce a to i bez plateb od sponzorů a z členských příspěvků, tak by bylo záhodno spíše mlčet a vůbec se tu neprojevovat!

              0 0
              • Michal.J  

                Sobi: Takže tady kde se prezentuje skutečná práce a konkrétní výsledek něčího snažení a práce a to i bez plateb od sponzorů a z členských příspěvků

                http://www.rychlebskestezky.cz/…e-vzaly.html : Díky finanční pomoci společnosti Merida czech, s.r.o. a Lesů České republiky můžeme opravit i ty nejnáročnější pasáže, provozovat tento web a vůbec pracovat na vytvoření kvalitního centra terénní cyklistiky.

                0 0
                • Sobi  

                  No koukám že i tam byli sponzoři, to jsem ulít, ale hlavně se ze sponzoringu zaplatilo něco co má výsledek a ne jen plkání na mazinárodní konferenci v 5 ti lidech…

                  0 0
              • blackwater  

                Tak prosím už nechte Čembu čembou. Čemba nám na počátku projektu významně pomohla, neboť celé jsem to chtěl udělat pro čembu jako první pořádný čemba kus práce. Nakonec to dopadlo jinak. Já bych to neřešil. My to za darmo neděláme. Kluci mají od úřadu práce pěkných 7100 kč  měsíčně a lesy a merida nám daly dohromady 300 000. Z toho se platí náš jeden zaměstnanec – taky pracant na stezkách, brigádníci, dovoz 10-ti fůr štěrku, 3m3 řeziva, web, plakáty, grafika, cestné pro kluky do práce, motorová pila, nářadí. No popravdě už jsme asi v mínusu, jenom mi to účetní furt nechce prozradit. Ve skutečnosti je největším sponzorem RS moje manželka, která o tom naštěstí neví. Už by moje nebyla. Snad se to jednou změní. Sílu nám dává radost z práce. Ještě na vysvětlení – já pracuju jako hajný a tohle dělám jako koníček. Naštěstí mi to moje práce umožňuje. Ale jde mi z toho hlava kolem. Právě dělám měsíční uzávěrku a tohle mě rozptyluje.

                Prosím dost Čembaútoků a ahoj 12.9.

                0 0
                • Jenda  

                  takze to delas vlastne pro sebe abys nemusel po reviru tapat peso?:-))))

                  skoda ze to ted mam tak daleko, vypada to vic nez super a je skoda ze se tu resi zase osobni spory nekterych entit. Vyborna prace!

                  0 0
                • Sobi  

                  Jasně, promiñ. Alespoň se člověk dozvěděl jak je to s penězma…

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak to jsi asi prvni hajny, ktery je mi sympaticky:))

                   

                  Na otviracku mi nevyjde prijet se podivat, ale moc rad bych jeste letos na nejaky vikend prijel!

                  0 0
                • Bobesss  

                  Fotky jsou super,web taky,určitě se přijedu podívat :)

                  0 0
                  • blackwater  

                    Určitě přijeď. Teď, když je otevření za dveřma, jsme jako v transu. Práce až do tmy na stezkách nás baví. Je to úžasné něco takového tvořit a je ještě lepší se svézt. Otázka je jednoduchá. Proč bychom nemohli mít stejně dobré bikování jako jinde ve světě? Můžem. Uvidíte už brzy.

                    0 0
                    • vitan  

                      ta lavka vypada suprovne.

                      Jezdime pravidelne na chatu Kamilu.

                      bohuzel v sobotu nedojedu, pac priletim z Portugalska a v sobotu mame rodinnou oslavu.

                      drzim pesti a plne podporuju Vasi aktivitu-» Rychlebky to potrebujou.

                      0 0
                    • Frankie  

                      Ty brdo, z tech lavek se bude hezky padat, az je oslizne mech :) … nevim jak vy, ale mam asi fobii z mokreho kluzkeho drva… fuj :) … F

                      0 0
                      • Jenda  

                        no myslim ze to bude potreba jeste prekryt pletivem jako to maji ve Skotsku co jsme tak videl na nekterych fotkach

                        0 0
                        • jerrry  

                          ja za sebe, bych se primlouval za nejaky bytelny zabradli – idealne z nerezu, po cele dylce, vejska tak 2 metry :-)))) Samo z obou stran. Nevimproc, ale ja ty vejsky fakt nejak nemusim a na kole uz vubec ne. Proste bojim bojim ..

                          0 0
                          • Lenka.05  

                            Presne tak, cim vetsi, tim lepsi. Ale hlavne aby odpovidalo normam EU :-)

                            Btw taky se bojim vysek. Uz uz se na takove lavce vidim, jak se mi to tam smykne a letim po hlave do kameni. Ale vypada to krasne! :) Ja bych se tam taak jela podivat..ach jo. Vypada to super super super!

                            0 0
                        • Frankie  

                          Hmm, to by mozna bylo dobry… No oni si s tim tvurci uz nejak poradi, kdyz zvladli vsechno to, co uz udelali :) F

                          0 0
                        • karliner  

                          taky mě napadá možnost – co takhle jezdit případně po mechem oslizlých lávkách pomaleji?

                          0 0
                          • Jenda  

                            popravde kolikrat je pres oslizly drevo problem prejit v tretrach natoz jet na kole jakoukoli rychlosti ale myslim ze to aspon ze zacatku nebude takovy drama:-)

                            0 0
                            • Frankie  

                              Nejsem buhvi jaky technik, takze to vidim stejne… Jak vidim pres cestu mokry drevo, tak cucham pru.er :) F

                              0 0
                              • karliner  

                                jasný, kluci si to stejně zudělají, jak chtějí, ale tak nějak si myslím, že balit lávky do pletiva, aby to neuklouzlo, jak Jenda navrhoval není správné

                                0 0
                                • blackwater  

                                  Ty lávky jsou zatím na stoupáku. Tedy je předpoklad, že nikdo nepojede rychle. Navíc se je snažíme dělat s minimálním sklonem. Doporučení bude, jít pěšky, pokud si nejste jisti. Pokud by to byl požadavek většiny tak dáme zábradlí. Ale chce to vidět ve skutečnosti. Ono by to zábradlí dost zprznilo. Čas ukáže.

                                  0 0
                                  • jerrry  

                                    za sebe – se zabradlim jsem si delal srandu. Nechte to tak jak to je. At si kazdej vybere

                                    A nebo jeste lepsi bude pod to pridelat zachrannou sit pro podobny pitomce jako jsem ja, ktery se sice strasne boji, ale nechaji se vyhecovat :-)

                                    0 0
                                • Jenda  

                                  tam jde spis o to ze pokud se drevo dostane do stavu ze nelze bezpecne ani prejit tak toto je aspon podle fotek ze skotska osvedcena metoda. Myslim ale ze kluci tohle vedi sami nejlip. Preventivne to delat je blbost, na druhou stranu si myslim ze to chce az to zacne byt trvale klouzavy s tim prilis neotalet nez se tam nejakej inteligentni strelec prizabije a jeste inteligentnejsi urednik pak bude kricet neco o zakazu nebezpecneho bikovani a pod. :-(

                                  Jinak me fakt mrzi ze to mam ted opravdu hooodne daleko protoze to vypada super.

                                  0 0
            • Volf  

              ,, jediný dělník původem jsem tady já ,, skřivánci na niti......

              Běžte už do háje s tím vašim spolkem a nebo se plácejte po zádech a dávejte si medaile na vašem uzavřeném fóru a přestaňte to zde zasírat s těma vašema akademickýma plkama. Pro MTB jste udělali zatím úplně kulový, likvidujete zde kdejaké vlákno svojí důležitostí a je po vás jen pár publikací, protože vzít do ruky krumpáč a jít něco dělat, to by jste asi zdechli. Takže nechte o singlu mluvit ty co ho skutečně staví jako jsou Blackwater, Black kinives a další co se nebojí práce. Vy se domluvte s prezidentem a zaleťte si někam do států na nějakou akademickou plkárnu a zůstaňte tam co nejdéle…

              0 0
              • piskot  

                asi špatný ráno, co?

                jediný dva lidi, co každou debatu zasíraj plkama o ničem jseš ty se Sobim. Při sebemenší zmínce o čembě vyskočíte jak čertík z krabičky, vychrlíte svoje oblíbené slogany (uzavřené fórum, božský singl, předseda satan, …), který opakujete pořád do kola. Jděte s tim už do pr..le! Založte si vlákno ČEMBisti jsou kokoti a tam si spolu přizvukujte ale nelezte už proboha do debat, kterých se čemba téměř netýká.

                0 0
                • Volf  

                  tam si zajdi ty… a až tady čembistí rowdies přestanou zasírat vlákna svymi vysněnými, ale nehmatatelnými zásluhami, tak budu mlčet. Vždy jen reaguji na něco, ale nezačínám.

                  0 0
                  • blue  

                    zasírat čembou si to tady bohužel začal ty hned na začátku (04.06.2009 06:21:57) a Sobi se střelhbitě přidal…

                    běžte už do ****** s těma vašima kecama, tohle je o rychlebskejch stezkách, tak nevim, proč tady musíte řešit reklamní kampaně čemby, počet jejích členů a jiný vaše problémy… založte si na to samostatný vlákno, když vás to baví řešit pořád dokola

                    0 0
                    • Volf  

                      koukám, že už jste ztratili poslední kousky soudnosti že ? :03.06.2009 Vol­fíci se nemusí bát, že jde o nějaký umělý singl. Je to domácí stříbro ,,. Očividně jsem začal já o den později… Prostě klasika. Nezáleží co, ale jen a jen kdo.....

                      0 0
              • Medunka  

                Hele, ja videla jak Michal.J maka na singlu, ty tvy vylevy tady jsou trapne. Mluvis o necem, o cem prdlajs vis

                0 0
        • KRAJIC  

          Setřel jsi ho úplně krásně a na úrovni. Osobně bych mu oponoval úplně stejnými argumenty ačkoliv jsem z Ostravy, kde je situace ohledně pracovních příležitostí hodně odlišná. To co jsi napsal musí dojít každému selsky smýšlejícímu člověku, který má alespoň minimální přehled o regionech v naší republice – že se v tomto duchu ozval zrovna člověk z jesenicka mne dost překvapilo. Příští sobotu pokud se nic brutálně nepokurví budu tam.

          0 0
        • jan 2  

          Sehnat u nás dobrou práci je zatraceně těžké, vše běží tak něják jen po známosti, kultůra v regionu – co si budeme povídat, všechno je tu drahé atak dále, atak dále – ty naše hory jsou to jediné co tady některé lidi drží, protože jinak by stím už člověk sekl a odstěhoval se pryč. TZN – patriotismus, láska k místu a strach o něj o jakousi pannenskost místa, která se podobnými aktivitami navrtává.

          To je ovšem jen takové postesknutí, já se schovám tam na horu na chodníky zarostlé mechem a dolů se vrátím až na podzim, kdy po turistech uklidíte a bude tu zase klid.

          Klid kterej tu lidi mají rádi a za složitější život v kraji si ho ******** zaslouží.

          PS: Nejsem proti turismu obecně, ale přátelé chovejte se v lese jako zvěř a né jako lidi, pak bude vše v pořádku a moje příspěvky budou bezpředmětné.

            
          0 0
          • karliner  

            kolikrát se jako zvěř dokážu chovat i ve městě, takže v tomto ohledu se mnou nebude problém…

            0 0
        • beeker  

          Máš pravdu, s tímhle souhlasím......

          0 0
        • Frankie  

          Taky me trochu napadlo to, co Jana 2, ale souhlasim s tvym nazorem na to… Cas to teprve ukaze, ale nemyslim si, ze podobna aktivita by mohla tento zapadly kout prilis negativne poznamenat a snad mu naopak alespon trochu pomuze…

          Rozhodne jsem pro takovou aktivitu spis nez treba pro tunel pod ČH sedlem… ale to by byla zase jinci debata :) F

          0 0
          • beeker  

            To já jsem i pro tunel pod ČHS, lepší než každoročně sypat tuny štěrku a soli do přírody a ochranáři taky neví co by…

            0 0
            • Frankie  

              Tam se snad nesoli, nebo jo? Ted si nejsem jistej… F

              0 0
              • jan 2  

                :))), tam se solí, tam párkrát v zimě vyteče nádrž nafty z rozbitého kamionu, tam se každej víkend pořádaj závody motorek, které slyšíš až na Medvědí hřbet, tam už je to dávno v prdeli

                0 0
        • kolombo  

          Když to máš těžké a strašně záleží na úhlu pohledu.

          Já si v sobotu porovnával úhel provozovatele bufetu na trase a někoho, kdo do okolního lesa chodil na houby a to je Ti takový rozdíl …

          Ale když na to koukáš realisticky, dostat do oblasti turisty a dát místním práci, tak se shodli taky.

          To bude stejné v každých pohraničních horách.

          Bohužel se mi nehodí temín, ale někdy tam k Vám vyrazím, jezdíme občas do Branné a to je už jen kousek …

          0 0
      • mj  

        Neboj. Ten les, co jsem ho poznal, je plny magie a najde se v nem dost mista a ticha pro vsechny. Za zulovym balvanem zapiska kotoucovka, z mlhy se vyloupne bajker a za chvili ho zase les pohlti. Ty cesty a lavky, co tam chlapy postavili, ted sviti jak cerstve uriznuta vetev. Prijdou ale podzimni deste a dlouha zima, vse ztmavne a zmatovati, lavky pomalu obroste mech. Cundraky, co tabori na Brankopech, budou o bajkerech pod Sokolim vedet asi tak, jako o detech koupajicich se na Biskupaku.

        0 0
    • blackwater  

      Hurá, máme nové video.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • jerrry  

        hodne dobry to video. O jezdeni uz ani nemluvim :-) Pecka

        0 0
        • blackwater  

          Dělali ho chlapíci z illegal production. Zejména děkujeme našemu kámošovi Salymu.

          0 0
          • lumirek  

            LUX video…Jste borci!!! Uz se tesim az to uvidim nazivo…

            0 0
            • KRAJIC  

              Jedeš na otevíračku? Podívej se na můj příspěvek o kousek níž.

              0 0
              • lumirek  

                Zdar, no rad bych jel, jenze jedu na svatebni cestu (respektive vikend) do Wisly, tak se tam snad dostanu pozdeji.

                0 0
                • jan 2  

                  Zatím to vypadá dobře, jak to tak sleduju každý by chtěl, ale z nějakého důležitého důvodu nemůže, takže Rychleby maj ještě šanci – pardon černovodští :)), jsem jízlivé hovado

                  0 0
      • kolombo  

        Vypadá to sakra dobře a takhle se ani ty lávky nezdají tak vysoké.

        Držím Vám palce, aby se to chytilo.

        Bylo by prima, aby oba areály, co se v září otevřou, chytily krásný podzim a rychle ukázaly, že tohle je ta správná cesta pro turistické oživení regionů :-)

        0 0
        • Mr.Duck  

          Vypadá to sakra krásně, škoda že to mám tak z ruky, sem nýmand co nemá ani na vlak, tak se tam jen tak nedostanu, ale snad jednou :-p

          0 0
          • jan 2  

            :)

            0 0
          • kolombo  

            Když chvilku vydržíš, tak si podobně zajezdíš i v Jizerkách :-)

            Ty moje fotky z Rychleb nejsou, ale většina trasy zatím vypadá takhle:

            0 0
            • Lišák  

              Už se těším na Sobiho! :-D

              Za sebe můžu říct, že to vypadá parádně!

              0 0
              • kolombo  

                Je to parádní :-)

                Ale je to stavba na „zelené louce“ a tak je to papírově o dost složitější …

                0 0
              • Sobi  

                Se těš, a nepřekvapím, moc se mi to nelíbí a hned ti řeknu proč, protože je tam dost odhalená povrchová vrstva, řekl bych že s tím eroze, deště a tání udělají paseku, v tomhle případě si myslím, že vyježděná cesta je možná lepší než takovýhle odhalení zemního tělesa, které naruší kompaktnost povrchových vrstev. To odhalení takovým způsobem mi připadne fakt nevhodný…

                ale já vím že nejsem takový odborník na zemařinu jako hoši z největší cyklobandy, takže přiznávám, že můj názor je neodborný, že nevím o čem mluvím a vše je proto, že jsem zhrzený bývalý člen čemby… ;-)

                0 0
                • Splinter  

                  Docela by mě zajímalo.. Vlož sem fotku, nějaké cesty, po které jels a hrozně se ti tam líbilo, něco kam by ses vrátil si to projet znova..

                  0 0
                  • Sobi  

                    No moc nefodím na biku ale třeba jen z toho co mám teďka na disku:

                    Snímek č.1: Moc pěkný

                    Snímek č.2: To jsem si neodpustil, to jste asi čekali, ale ta cesta je pod tím mostem, není vidět ale fakt tam je. jinak je to v OVP nějak se tam nesmí, ale dojel jsem tam relativně náhodou. Jinak pro stavbaře je to zajímavost na D1 je to most v mostě, zajímavé vyřešení nízkého mostu. Nahoře vede D1 a dole v patře je místní komunikace. ( Původně v té úrovni měla být dálnice ) To jen tak pro srandu :-)

                    0 0
                    • JakubG  

                      on je lehký problém těch 5ti uveřejněných fotek, že tak to tam fakt nevypadá…

                      cast po jehličí je tam vcelku minimum, spíš je to po kamenech nebo lávkách. takže spíš estli lávky vydrží, nebudou klouzat a podobně.

                      Ale jinak máš pravdu, po zimně se uvidí.

                      Osobně doufám, že uvidím další otevřený okruh.

                      A jedno malé doporučení: zajeď se tam podívat, ubytko za pusu, příroda nádherná. Zatím je to jak posuzování stavby z výkresu. Chce to teréní průzkum :))

                      0 0
                      • Sobi  

                        Jo jasně na místě jsem nebyl ale jinak věřím že jsou tam pěkné cesty, párkrát jsem tam pojezdil a moc se mi tam líbilo, proto mne trochu viděsil ten zářez. Když mi vyjde čas a krční páteř povolí rád to projedu, ale teďka je to špatný… :-(

                        0 0
              • Sobi  

                Tak teď jsem to ukazoval „našim“ zemařům, ač tedy asi nesahají ani popaty odborníkům z největší cyklobandy ve vesmíru ( mají praxi pouhých 20-ti let v zemařině ) a i podle nich je ten zářez velmi špatně proveden, jde o odstranění svrchní plodné půdy, která byla obnažena, bez jakékoliv ochrany před účinky povětrnosti a vlivy počasí. Kdyby se nic nedělalo a cesta se pouze vyjezdila, sice by vznikla nějaká blátiví cesta, ale okolní vrstvy se přirizeně zhutnili a nedovcházelo by k takové erozi jako když se to obnaží a nechá. Takže podle toho snímku a dalších informací, můžu jen říci, že někdy méně znamená více a někdy je lépe nedělat nic než něco pokazit!

                Což potvrdilo můj původní názor

                Samozřejmě toto se váže ke snímku toho zářezu.

                0 0
                •  

                  Pane Kolombo co k tomu více říci, stejně by mě zajímal pravý důvod proč v Rychlebkách z toho Čemba nakonec vycouvala či byla nucena vycouvat,pokud názor k fotce co Sobi prezentoval je spravný, je tady vidět další fópá téhle pochybné poloamatérské organizace. Ten maník z ostrovů by se sem musel snad přestěhovat aby něco bylo pořádně udělaný.

                  0 0
                  • speedy gonzales  

                    vysvetleni k fotkam je uplne jednoduche.

                    ano, sobi je sice nejvetsi odbornik na stavbu mostnich a dalnicnich teles na BF, to ani v nejmensim nechci zpochybnovat, ale bohuzel uz nedokaze poznat, ze fotky, ktere kolombo vlozil, ukazuji pouze pripravu hrube stopy stezky, ktera bude nasledne dale upravovana (!!).

                    pokud bych to mel priblizit – jeho zasvecene komentare maji uplne stejnou hodnotu, jako ja bych zacal diskutovat nad prilozenou fotkou mostu a zacal vynaset zasvecene soudy, jak je ten most idiotsky vyprojektovany, ze se po tom neda jezdit a zacal doporucovat, ze nahore mela byt silnice,…

                    ano, kolombo sice mel dat komentar k fotkam, ktere by vysvetlily, v jake fazi je fotografovany stav stezky. na druhou stranu by takovy odbornik jako sobi a jeho kamaradi meli poznat (kdyz uz se chteji poustet do odbornych komentaru), ze se jedna pouze o pripravu, kde hodnoti neco, co hodnotit v teto fazi z odborneho hlediska nedava smysl.

                    je mi jasne, ze to sobi opet „okeca“ omackou odbornych vyrazu, i v tomto pripade mu vsak jeho musku trochu vychylil vztah k cembe a pevne doufam, ze mu lidi na tenhle levny trik neskoci.

                    0 0
                    • Sobi  
                      1. To že je to pouze příprava zde zděluješ až ty no a potom když vidím

                      jak se zde diskutuje, a jaké máte odborníky, tak by mne ani nepřekvapilo kdyby jste to tak chtěli nechat!

                      1. A nebo to bylo takhle? Kua.. To je fakt blbě a co teď? Nemůžeme

                      přiznat chybu! Jak to tedy uděláme!? Mám to! Řekneme že je to jen příprava na a je to!A zase naši odborníci jsou z toho venku! Hurá!

                      1. Já jen doufám, že na to vaše okecávání vám nikdo neskočí…
                      2. jestli chceš se bavit o mostařině klidně, jen tuto estakádu ( je to

                      asi úsek 571–572 obchvatu Prahy, tedy si to myslím dle snímku ) nestavím a nemám k ní dostatek informací, ale obecně klidně :-)

                      0 0
                  • kolombo  

                    Trochu nerozumím tomu „vycouvala“, protože ČeMBA pomohla s papírovou válkou na začátku akce a pak se soustředila na svoji akci jinde. Je to fakt daleko a lidí je málo, na stavební části Rychlebek se prostě vedení ČeMBy už významně nepodílelo. Na něco takového je dobré být místní …

                    Ty fotky jsou z rozestavěné akce a smekám před genialitou lidí, kteří poznají sklony svahu a cesty z malé fotografie. Jediné známky eroze, které tam byly při mojí návštěvě, tak byly tam, kde stavěný singl, zpravidla kolmo, přetíná jiná lesní cesta. Tam se bude muset něco udělat, aby voda nemlela rýhy přímo v křížení se singlem.

                    Provedení parkových úprav hned po vykopání základů je trochu netradiční stavební postup, proberu to na stavebním úseku u jednoho zákazníka a pokud je opravdu zvykem dělat finální terénní úpravy už po vykopání základů, uděláme to jistě také tak.

                    Moc nechápu, proč se v celkem seriozně začínajícím dotazu objevuje formulace „poloamatérské“. Asi to bez kopání do kotníků prostě neumíte :-(

                    0 0
                    • Sobi  

                      To že budou následovat další práce, jste zde napsali až po výtce. Finální úpravy, či dokončovací práce se samozřejmě dělají až na závěr. Tady šlo alespoň trošku to na tom snímku zachránit ( zásev travního semene ) a to v případě že tak chcete nechat.

                      0 0
                    • Polka  

                      Mno ono nebylo moc moudry sem davat fotky nedodelane prace. V porovnani s hotovyma rychlebama je to pak samozrejme nebe a dudy ;-)

                      0 0
                    • Volf  

                      Ta poznámka o kopání do kotníků je velmi úsměvná v souvislosti s textem zakládajícího příspěvku :-) Jinak obecně problém vidím v tom, že jsou lidi, kteří přesně vědí co se má jak udělat, ale nikdy nic neudělali a pak je skupina lidí, která asi podle té první neví, jak se co má dělat, ale udělat to dokáže. osobně si vážím pouze té druhé jmenované skupiny. Jo a je krásná a tak politicky vyvážená věta : ,, na stavební části Rychlebek se prostě vedení čemby už významě nepodílelo ,, :-) My obyčejní sedláci tomu říkáme tulení nemoc…

                      0 0
                    •  

                      ano,je dobře že tak pěknou věc jako tam vybudovali,vy­budovali místní,to že „Vás od holky z plakátu“ je žalostně málo si můžete sami svou bezmeznou jistotou ve svůj program,arogantním vystupováním na veřejnosti a v komunikaci s úřady a v neposlední řadě v komunikaci v ně Vaší organizaci.

                      0 0
                • Volf  

                  To bude muset prověřit až voda a provoz. Osobně si také myslím, že by těleso stezky nemělo být zahloubené, ale jak říkáš nemáme na některé cyklobandity koule:-) a možná se jen pleteme. A pak také nechci nikomu rejpat do jeho fyzické práce, protože ti lidé kolem této stezky se tam museli nadřít jako koně. Třeba se zjistí, že metodika je jen výcuc z prstu a akademický praxí neověřený plk a lidi co si to zde vydřeli si poradí nějakou navážkou a podobně. Vše prověří čas a já bych jim jen přál, aby jim to vydrželo, protže údržba bude stát buď hodně peněz a nebo spoustu dobrovolnického času a to si myslím bude největší problém za předpokladu, že to nebudou chtít časem zpoplatnit.

                  0 0
                  • C.A.C  

                    Tak jsem se těšil na nové postřehy z Rychlebek a ouvej. Slovní onanie dvou „milovníků“ ČEMBY. My to už všichni víme, že je nemusíte, tak s tím nechoďte ven při každé příležitosti ! Tohle je vlákno věnované stezkám, chci se o nich něco dozvědět, než tam v neděli vyrazíme. Váš vztah k ČEMBĚ je mi u řiti.

                    0 0
                    • Volf  

                      ty zase mně. Ale když chceš něco vědět, tak zde: http://www.rychlebskestezky.cz/

                      0 0
                      • Volf  

                        A když jsi takový chytrák, tak si myslím, že ve svých letech by jsi měl umět nejen číst, ale také chápat to co čteš. Takže si ještě jednou přečti co je zde napsané a zjistíš, že tyto diskuze zasírají čembisté a ne ti, co je nemusí. Rychleby naštěstí s čembou nemají nic společného, ale to stejně nezabránilo tomu, aby zde opět agitovali. ale koukám, že to za onanii nepovažuješ.

                        0 0
                        • C.A.C  

                          Díky za poučení, sokolíku. Tohle jem přesně potřeboval a hlevně čekal. Chudáku !

                          0 0
                          • karliner  

                            Chlapi, máte to zapotřebí?

                            Takhle na sebe můžeme štěkat my, mladí, ale ve vašem věku by už trochu nadhledu neškodilo :-)))

                            0 0
                    • Honza729  

                      Když jsme u té onanie: Co ta přilba ???

                      0 0
                      • C.A.C  

                        Trochu utíkáme od stezek, ale nevadí. Spojení onanie a přilby mi jaksi nedává smysl. Jinak přilbu držím v ruce.

                        0 0
                        • Honza729  

                          Aha, aha…koukam, ze v samotnem zapaleni proti Volfovi zanika smysl pro humor…

                          0 0
                          • C.A.C  

                            Tohle nemá s Volfem nic společnýho, prostě jsem to spojení nepochopil. A nechápu stále, tak mě postrč.

                            0 0
                    • siskin  

                      100% souhlas

                      0 0
                • Jakubek  

                  decka, nemate tak trochu pocit, ze to co je na tech asi peti fotkach, jeste neni hotove dilo? ale je fakt, ze staci neco nevidet a hned je zase duvod rypnout si do cyklobandy, ze? :)

                  jo a prectete si nazev threadu, jste OT…

                  0 0
                  • Volf  

                    O co ti jde? Několikrát jsem zde řekl, že ti co to tam stavějí si zaslouží obdiv. Dále jsem napsal co si myslím o zahloubené stezce. A co se týká te největší cyklobandy ve státě, který patří k jednomu z 50 států kde působí ta jajich nadnárodní společnost a která sama přiznává 41 000 členů v tomto spolku na celém světě :-) , tak o ní je snad zbytečné mluvit ne? Takže její velebení prosím směřuj na jejich dodnes veřejně nepřístupné fórum ano. Pokud vím, tak nemá se zde popisovanými stezkami naštěstí nic společného.

                    0 0
                    • blackwater  

                      Velmi prosím sobiho a volfa , aby už táhly do hajzlu. Až udělají ručos na stezkách tolik, co hoši z té sice nejmenší, ale cyklobandy, tak ať příjdou. Opravdu nepotřebuju, aby oživovali tohle vlákno svýma výkalama. Doteď jsem myslel, že mají své meze. Sice už s čembou nejsme v jednom projektu, ale neznám u nás nikoho, kdo by pro dobré bajkování udělal tolik. A já nedělám nic jiného, než že se snažím udělat bajkování jako ve Walesu. Ovšem u nás na takovou obtížnost lidi nejsou připraveni a tak musí čemba stavět easy trail, aby se lidi nepozabíjeli a zase jim nenadávali. Přijeďte si to vy srá.. rozdat k nám a pak něco melte. Howg.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Vubec se nedivim, ze se do Cemby nikdo nehrne, kdyz tu cte tyhle veci…Je v Cembe, krome jejiho mluvciho, nekdo, kdo umi mluvit a psat slusne ? Z tohoto fora (Cembi je neverejne) to tak nevypada.

                        0 0
                        • karliner  

                          0 0
                        • kolombo  

                          Myslím, že až na vzácné vyjimky tu diskutují všichni slušně.

                          Ale stále platí: Na hrubý pytel hrubá záplata.

                          0 0
                        • Jakubek  

                          clovek, ktery cte jen tyto veci a udela si z nich nazor na cembu, ktery se nebude bat verejne rict, neni normalni. Kazdy rozumny clovek si tvori (objektivni) nazory z vice zdroju…

                          0 0
                          • Honza729  

                            Naprosto souhlasim.

                            Proto bych se rad zeptal, proc je CeMBA forum neverejne.

                            0 0
                            • Jakubek  

                              protoze cemba forum je diskuzni kanal (nebo jak to nazvat) pro jeji cleny. Informace okolo projektu, akci atd jsou verejne. Dalsi vec je taky to, ze se clenove chcou bavit v klidu mezi sebou. Podivej jak to vypada tady, kdyz se rekne cemba. Dva tri lidi jsou schopni zaspamovat i vlakna projektu, ktere se cemby netykaji. Prene tak, jak to zrovna ted delame :)… jen by to zrcadlilo BF

                              0 0
                            • Medunka  

                              Proč je intranet České spořitelny neveřejný? a neodpovídej, ČEMBA fórum a intranet firmy jsou dvě rozdílné věci.

                              Nevidím jediný důvod, proč by měl být vnitrofiremní komunikační kanál veřejný.

                              0 0
                              • Honza729  

                                Proc ma mBanka forum verejne ?

                                Nejde nahodou o pristup ?

                                0 0
                                • Jakubek  

                                  omg…

                                  zaprve pochybuju ze se tam do mbanky ryje tak jak se ryje do cemby

                                  za druhe i kdyby, oni maji penize na zaplaceni moderatoru

                                  a za treti vubec nevim proc se tu o tom bavim, tohle ma ke konstruktivni diskuzi daleko… ale je fakt, ze je to blizke rychlebskym stezkam, j tj…

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Jaky omg ? Je to naprosto stejna situace. A navic, jako clovek z oboru, vim, ze do mBanky se ryje daleko, DALEKO vic. Fakt nevis o cem mluvis…

                                    Kdyby byla CeMBA otevrena tak jak to deklaruje, tak si otevre forum i pro necleny, kteri by si meli moznost promluvit s vedenim a na radu veci ziskat nazor primo od prezidia, ne od radovych, mnohdy velmi militantnich a sprostych clenu.

                                    Rikam to naplno, jak je mym zvykem. :)

                                    0 0
                                    • Michal.J  

                                      Kdyby byla CeMBA otevrena tak jak to deklaruje, tak si otevre forum i pro necleny, kteri by si meli moznost promluvit s vedenim a na radu veci ziskat nazor primo od prezidia, ne od radovych, mnohdy velmi militantnich a sprostych clenu.

                                      Když chce někdo něco vědět tak může klidně napsat

                                      http://cemba.cz/kontakt/

                                      Lidi to celkem používají, zkus to taky někdy.

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Mluvim o foru, tzn. o verejnem DISKUZNIM foru, kde by bylo i po case VEREJNE videt, jak kdo psal.

                                        Snad je to tak jasne…

                                        0 0
                                        • Sobi  

                                          To je jednoduchý, je to proto, protože na čembím foru se ozývají hlasy nesouhlasící s VV, kritické hlasy z jejich vlastních řad. A kdyby ten co uvažuje o vstupu do čemby si to přečetl, tak by tam nikdy nevstoupil a tím pádem by jim neposlal penízky a nemohli by pořádat mezinárodní konference pro 5 lidí v salonku se dvěma stoly. Prostě to tutlají aby si všichni mysleli jaká je to největší cyklobanda ve státě, místo toho aby vyšlo najevo že je to jen partička pár lidí kolem VV. Toď vše.

                                          Omlouvám se, ikdyž to sem nepatří…

                                          0 0
                                          • Sobi  

                                            Konec, end, finito…

                                            0 0
                                          • kolombo  

                                            Sobi, já dobře pamatuju dobu, kdy byla jedna strana, která měla pravdu a všichni s ní museli souhlasit.

                                            To je normální, že někdo s něčím nesouhlasí a dokonce to řekne a nebo napíše na fóra.

                                            0 0
                                            • Volf  

                                              Jenomže to nemůžeš čembě napsat do jejího a to je to oč tu běží. Takže ono to chování jedné strany má asociaci…

                                              0 0
                                        • karliner  

                                          Osobně si myslím, že neveřejné forum Čemby je chyba, nevidím jediný důvod, proč by nečlenové diskusním fórem nemohli listovat a pročítat si ho (nebo alespoň některými sekcemi), přispívat by směli pouze registrovaní diskutéři, tj. členové.

                                          Co se týče diskusního fóra Čemby – nemusíte plakat, že si ho nemůžete pročítat, poslední horká novinka je, že Čemba má nového pokladníka, v letním návalu práce to však bylo oznámeno více než měsíc po rezignaci původního :-)))

                                          0 0
                                • Medunka  

                                  Nevím, zda má mBanka veřejné fórum, vím, že má veřejný blog.

                                  ČEMBA založila své fórum pro potřeby členů – je to členské fórum, jen členové mají přístup – je to rozhodnutí ČEMBY. Veřejnost ČEMBA informuje pomocí TZ a článků přístupných na svém webu.

                                  0 0
                              • Honza729  

                                Jo a jeste jedna vec:

                                Neplet si intranet s diskuzi. :-))))))

                                0 0
                                • Medunka  

                                  nepleť si fórum pro veřejnost s fórem pro určenou komunitu – v tomto případě pro členy organizace

                                  0 0
                      • Volf  

                        Doteď jsem si tě vážil za to co jsi dokázal. Tímto výlevem jsi to ale hodně zkazil…

                        0 0
                        • Splinter  

                          A divíš se? Jste jak zaseklej gramofon…

                          0 0
                          • blackwater  

                            Já nepotřebuju, aby sis mě vážil. Toho si cením od jiných.

                            A Honzovi- Kdo nic nedělá, nic nepokazí. A může navíc nadávat, těm co něco dělají. Třeba za sprostá slova.

                            Ok jsem sprostý chlap. A kdybyste slyšeli slovník těch kluků, co tam odpracovali 4000 hodin, už byste nikdy nikdo do Rychleb nepřijeli.

                            Pro mně je horší sprosté chování než pár sprostých slov.

                            Doufám, že tam mám hodně hrubek, aby mě ještě někdo mohl sjet za pravopis.

                            0 0
                            • Honza729  

                              K te poznamce o mně:

                              To znamená, že když nestojím u krumpáče, nesmím mít vlastní názor ? Kam na tahle moudra chodíš ?

                              0 0
                              • speedy gonzales  

                                pavel o krumpaci ani o vlastnim nazoru, pokud ctu spravne, vubec nepsal. jedine co vidim je „kdo nic nedela, nic nezkazi“. ale to uz rikala moje babicka. takze jediny, kdo vymysli moudra jsi ty a pak to podsouvas jinym. zajimavy zpusob:-)))

                                0 0
                            • Volf  

                              O.K. respektuji tvůj názor…

                              0 0
                      • Sobi  

                        Sorra, ale je tu jedno ale…

                        dobře víš že jsem napsal, že to co jste udělali se mi líbí a rád bych se tam jel podívat. Ovšem celý tento rozbroj začal, když si tady čembouni začali přihřívat polívčičku a dali sem fotky fakt něčeho nedokonalého… věcně jsem a slušně reagoval. Problém začal když čembisti tu začali provokovat a napadat. Tak to prosím nedávej za vinu někomu kdo reagoval, ale tomu kdo to tady rozpoutal.

                        Kolombo sem vrazil nějaký fotky z jizerek aby se chlapsky poplácal po ramenech (přitom ten zářez fakt zrůdnost jako finále),a že je to nedodělaný se tu uvedlo až s časovou prodlevou jako účelové tvrzení

                        První osobní napadání tady byl C.A.C.

                        Problém je v tom, že se snažím o tom všem diskutovat, ale čembouni do toho začínají tahat osobní rovinu a pak to přejde v reakci na reakci a jede to. Bohužel já ani volf podle mne nebyli u zdroje tohodle napadání. Prosím příště se spíš obrať na ty který to začínají a ne ty kteří reagují vůči svému napadání. Vždy když jsem tady napsal že se mi něco nelíbí uvedl jsem proč a třeba i můj pohled na tu věc. Takhle by měla být diskuze. Ale potom co jsem někdo, převážně z řad čembofilů, je to vždy na h… Schválně koukni, kolik tady přispěli věcnými postřehy ( ač mimo rychleb ) a kolik nevěcných osobních výpadů. A hned to bude jasný.ten zdroj nejsme my.

                        Prosím neřeš následky, ale přičiny.

                        Celkově si myslím že jste jediní, kteří skutečně něco udělali a chápu tvé rozhořčení…

                        0 0
                        • C.A.C  

                          Že Tě huba nebolí ! Ani by mě nenapadlo si na někom honit triko, ale pokud v každé druhé diskusi narazím na stále stejné hlášky o „cyklobandě“,( které zavání na sto honů osobní záští ), nutí mě to ozvat se. Nebaví mě projíždět nenávistné reakce, páč hledám něco k tématu. Toť vše.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Ale tak kdyz je tedy CeMBA resenim a vychodiskem, proc ma tak malo clenu ?

                            0 0
                            • C.A.C  

                              Nechme ČEMBU ČEMBOU, alespoň v tomto vlákně. To bylo založeno za jiným účelem. Ať mají prostor ti, kteří chtějí napsat něco k tématu. A to jsou „Rychlebské stezky“.

                              PS. A já osobně se vláknu o ČEMBĚ vyhnu obrovským obloukem. Dnešní, byť pidi zkušenost, mi bohatě stačí. Tolik jsem toho tady nenapsal pěknejch pár let. A to na BF čučím každej den spoustu hodin.

                              0 0
                              • Honza729  

                                No vidis, no…tuhle otazku tu davam nejen ja uz pekne dlouhou dobu a nikdo nam neodpovi, vzdycky se to nejak zahraje do autu.

                                No nic, no, zeptame se jinde.

                                0 0
                              • Sobi  

                                Kdyby jsi to takhle napsal hned na začátku bylo by to fajn a nemuselo by se to zvrhnout v opětné napadání.

                                jinak s tebou souhlasím, já jsem reagoval na kolomba a ne jen tak pro nic na nic.

                                0 0
                          • Sobi  

                            Ne nebolí, právě ty jsi tohle podvlákno posunul jinam, koukni jak se vyvíjelo…

                            A přečti si prosím i to na co jsi reagoval. To honění trika bylo na kolomba ne na tebe. Myslím že to bylo dost jednoduše a srozumitelně napsaný.

                            0 0
                        • Polka  

                          Toto je exaktni popis vyvoje situace po Kolombove prispevku. Ale jak vidis, tak lidi jsou slepi, nectou, nechapou, nechtej pochopit :(

                          0 0
                        • Jakubek  

                          Toto je zaujaty popis vyvoje situace po Kolombove prispevku…

                          0 0
                          • Sobi  

                            To bych ani neřekl, jen jsem vyjádřil svůj názor. Bohužel každý názor je z určitého pohledu zaujatý, proto chápu jak to vnímáš.

                            Mě jen mrzí to, že někdo tady něco spustí, ty zareaguješ a přitom jsi špatný ty a ne původce, to mne mrzelo.

                            0 0
                            • kolombo  

                              Máš pravdu Sobi, skutečný viník musí být někdo z ČeMBy :-)

                              Ale já k těm fotkám jasně napsal:

                              Když chvilku vydržíš, tak si podobně zajezdíš i v Jizerkách :-)

                              Ty moje fotky z Rychleb nejsou, ale většina trasy zatím vypadá takhle:

                              Takže se z toho snad dá pochopit, že je to ve stavbě. Pokud to ovšem někdo chce pochopit, že ano …

                              0 0
                              • Honza729  

                                Parada, je tu Kolombo. Chlape, ty vypadas rozumně, tak snad mi odpovíš aspoň ty:

                                Proč má ČeMBA tak málo členů ?

                                0 0
                                • Jakubek  

                                  tady neni kolombo ale topic o rychlebskych stezkach…

                                  a ted uz pššššt deti, nehadejte se, je 10 vecer, deme spat

                                  0 0
                                • Vegan  

                                  Inu to je jednoduche protoze v CR je nechut obyvatelstva vuci tomu byt Obcansky aktivni. Nekdo nechce, nekdo nesouhlasi, nekomu je to proti srsti byti clenem v cemkoliv, a nekdo clenem je, a nekdo o CeMbe ani nevi. Jiste od kazdeho neco a at uz je to u koholiv jakoliv, kazdy ma na to sve jiste pravo. Ono je to asi jako s pesi turistykou, ktere se udajne v CR venuje asi 15% obyvatelstva at uz prilezitostne nebo cilene. Take nema KCT 1.6 milionu clenu, ale (ted strilim od boku uz to presne nevim ) 40k tedy cca 2.5% a to navic jsou v KCT vsechny oddily skautu, junaku a ted nevym jestli i brontosauru a to pri cca 130lete tradyci.

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Vegane vážně věříš tomu, že jste bez členské základny roto co jsi zde napsal?

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      :-)))

                                      Zase ale na jeho obranu musim rici, ze ve dvou vecech ma pravdu: Nekdo nesouhlasi, nekdo o ni ani nevi :-)

                                      0 0
                                  • karliner  

                                    Myslím, že Vegan má částečně pravdu – v Čechách je po letech bolševické hrůzovlády obrovská nechuť se kdekoliv organizovat, druhou stranou problému nizké členské základny je (dle mého názoru) fakt, kluci získali nějaké granty, které k jakés-takés činnosti stačí a akvizice nových členů je zřejmě každému z VV u ******.

                                    0 0
            • Mr.Duck  

              Vida, tam maj naši chatu, to bysem se tam někdy moh vyvenčit :-) Vyzerá to aj slibně, ale do konce léta to asi nestihnu, snad na jaře bude víc času :-)

              0 0
            • Sobi  

              Ten zářez v tělese tedy vypadá podle mne tak že na něj bude eroze velmi silně působit a povrch se dost rozplavovat ( snímek č.5 )

              Už to přečkalo nějaké deště nebo jarní tání?

              0 0
        • mr.antik  

          víc vlnek a zatáček – co jsem viděl na webu tak je zatim dálnice. Jo a taky kácení stromů – fuj.

          Jinak se těžim na konec září až to bude funkční s možností celý projet

          0 0
      • Splinter  

        super!

        0 0
    • Frankie  

      Tak bohuzel z ruznych duvodu propasneme s pritulkyni tu atmosferu pri otevreni :( , ale vypada to, ze si to ozkousime o prodlouzenem vikendu na konci zari :) F

      0 0
    • KRAJIC  

      Pokud by měl někdo z Ostravy nebo blízkého okolí zájem, tak v sobotu 12.09.09 brzo ráno jedu na otevírání RS. Musím přenechat novější auto rodině tak pojedu ve staré dobré škodě 120 – mám tedy místo pro 1 osobu a jedno kolo. Ohledně návratu je to 50/50, že přespím v Rychlebech nebo se budu večer vracet – vše dle okolností na místě. V profilu jsem si na místě ICQ uvedl telefon. Jestli tedy někdo chce na roadtrip s plovoucím harmonogramem a v punkovém autě volejte, pište.

      0 0
      • blackwater  

        Jó, punk´s not dead!

        9 z 10 bikerů doporučuje přespat na místě tragédie.

        0 0
        • sihomaja  

          Máš představu jak moc tam bude našlapáno?

          0 0
          • blackwater  

            No, Král Šumavy to nebude. Počítáme něco kolem 100 až 200 bikerů. Ale uvidíme.

            0 0
            • Black knives  

              Netušíš, jak strašně moc jsem chtěl přijet, a co jsem pro to byl ochoten obětovat. Ale to ti někdy povím. Nepodařilo se. Držím palec, a přeji zasloužené ovace.

              0 0
              • jan 2  

                :)

                0 0
              • blackwater  

                Diky všem,

                kteří se přijeli stát legendou. z naší strany to bylo prostě boží. Dík Blackwater crew.

                0 0
                • sihomaja  

                  Já děkuji Vám, je to super i když si myslím že hodně lidí po projetí bude mít jiný názor. Mě osobně „stezka“ nutí k častější návštěvě a tak se určitě ještě letos přijedu „projet“. Jo dík i Karlovi,že měl trpělivost při provádění, bylo vidět že to má super najetý.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Pište, jak se vám tam líbilo. Jedu tam ve středu, doufám, že na mně bude mít Pavel čas.

                    0 0
                    • Bobesss  

                      No mě se tam libilo moc.Jen víc takových míst a klobouk dolů všem,co to uvedli v život.

                      0 0
                    • Dav...1  

                      Musim taky rict ze me to mile prekvapilo. Perfektni technicke jezdeni. A doufam ze budou casem dalsi okruhy.

                      0 0
                    • JakubG  

                      je to naprostej mazec!

                      0 0
                      • blackwater  

                        Prosíme všechny, kdo mají fotky z otvíračky, aby nám nějaké poslali. Nám na focení nezbyl čas. Dík moc.

                        0 0
    • Lister  

      Něco opět k původnímu tématu – jak vypadají stezky po první zatěžkávací zkoušce, nějak je to poznamenalo, nějaké problémy, je předpoklad, že vydrží provoz a síly přírody?

      O víkendu mám v plánu to konečně testnout a těším se jak malej kluk – třeba se tam s někým potkám.

      0 0
      • speedy gonzales  

        na otviracku bylo cca 200 bajkeru. pocasi – mrholeni se stridalo s drobnym destem. nase skupinka jela docela vzadu takze jsme videli jak to vypada po prujezdu.

        charakter stezek je z podstaty dost odolny, takze to vypada i po teto narocne zatezkavaci zkousce dost dobre. nektera mista jsou kvuli zpevneni vysypany mineralni zeminou, to bylo taky ok. samozrejme se naslo par mist, ktere se rozjezdily, ale to jde na vrub i tomu, ze nektere useky nebyly uplne finalizovane (kluci na stezkach makali jeste do osmi vecer predchoziho dne pred otvirackou).

        ja myslim, ze to prvni zkousku urcite zvladlo. co to udela po case pod kontinualnim naporem se ted urcite neda vestit. to je muj pohled navstevnika. vic rekne urcite pavel, jestli se mu uz vratil hlas:-))

        0 0
        • jan 2  

          no to jsou typické kotary u nas, takhle to mám rád. mlha a nikde nikdo, to druhé trošku skřípe mezi klávesama, ale budiž :)

          0 0
          • Buf  

            No u nás jsou taky pěkné kotáry, jde o to stejné ( rozvoj MTB turistiky v pohraničních oblastech) ale trošinku jinak organizováno. Udělá se závod a vyjezdí se a pročistí stezky. Moc teda zatím nekopeme a pokud to bude potřeba tak jen lokálně, potenciál cest, cestiček, stezek, nebo jak to chce kdo nazvat zatím nebyl vyčerpán. A závody to nekončí, je vydána mapa, trasy se zpracovávají GPS, vytváří se podmínky pro certifikaci ubytování se službami pro MTB,… a jde o to aby si to každý projel v klidu sám pokud nechce s davem při závodě. Více na vlákně B-F Istebna finale IMS včetně několika foto ukázek.

            0 0
        • blackwater  

          Ok, já jsem se na stezky dostal až dnes ( na celé ) včera jsme kontrolovali stoupák a vše přežilo bez velké újmy. Jediný problém byl v místech vysypaných jemným štěrkem( skoro pískem), který nám dodali omylem. Tam už to kluci přesypali hrubším a teď ladí ty nejvražednější místa stezek, aby to mělo trochu švenk a lidi se nesypali a nemuseli pořád lepit. Tak za 14 dní to bude zase lepší. Jde především o kamenné horory, kde se pořád někdo zasekává. Taky musíme posílit značení a dodělat informační tabule. Je toho moc, ale baví nás to a lidi taky. Dnes tu byl Black s bandou, banda poláků a nějací další. Teď jeli nahoru kluci z okolí ( nakonec se tu ještě začnou jezdit místní).

          Jinak, stezky, které přežili 100 až 200 let, nemůže pár cyklistů ohrozit.

          0 0
          • Honza729  

            Ahoj, prosim te, chci se zeptat: Kdyz se dela takovato akce, existuje na to neco jako projekt ? Nebo vychazite z metodiky z Walesu ? Nebo jak to vlastne chodi ?

            0 0
            • blackwater  

              Najednou změna tónu? Nevadí, že mluvím sprostě?

              Ok. Projekt je potřeba pro jednání a schvalování s majiteli pozemků. Taky záleží na místním stavebním úřadě jak k takové věci přistupuje. A pokud na to mají přijít nějaké peníze je to nezbytné. Jinak asi nebudu rozepisovat rok práce vyjednávání a zařizování. Tak to totiž chodí.

              Jinak doporučuju se pro podobné rady obracet na čembu. Od toho je tady. Nebo přijet osobně a můžeme to probrat.

              0 0
              • Honza729  

                To že mluvíš jak dlaždič je tvoje věc.

                Dobře. Můžeš tedy naskenovat finální podobu stezky tak jak byla v projektu a tím vyvrátit to, co tu psal Sobi a co pak Speedy vyvracel ?

                Díky.

                0 0
                • blackwater  

                  Nechápu otázku. My jsme dělali projekt na rekonstrukci chodníků a to pro potřebu LČR a Životního prostředí. Ten projekt Dělal TK s HH a ja jsem do něho dělal kilometráž trasy s popisem potřebných prací. Nemám důvod tady něco skenovat. Zavolej si na LČR, protože naskenovat bych mohl cokoli. A vy byste stejně řekli, že to čemba nedělala. A když dělala tak blbě. Je to mimo. Dost mě tato debata nebaví. Navíc mě odvádí od potřebné práce. My řešíme ježdění a ne nějaké ptákoviny. Každý den musím řešit jestli mají kluci na stezkách vše potřebné a vysvětlovat jim postup práce na daném kusu stezky. Někdy tam musím jet. Do toho sháním štěrk a další věci. Jednám se starosty a hledám,kde vzít peníze na pokračování. Píšu články, dělám fotky a snažím se komunikovat s bikery, kteří přijíždí. Do toho dělám svoji práci hajného a lítám jak … Přijdu domů, pohraju si s dětma, aby nezapomněli jak vypadám. Chvilku se věnuju ženě a zasedám k počítači. A když mám něco tvořit tak se musím rozčilovat nad B-F. Hnus.

                  0 0
                  • Honza729  

                    Klid. Nenech prchlivost cloumat svym majestatem.

                    Byla tu diskuze, kde Sobi celkem jasne prohlasil, ze urcity postup praci je spatny. Po nekolika nervoznich reakcich prisel Speedy s tim, ze jde o mezifazi stavby. Na to konto se pak strhla prestrelka o tom, ze je to ucelove tvrzeni. Aby se zjistilo jak to je, neni nic jednodussiho nez Sobiho utrit jednoznacnym argumentem v podobe skenu projektu. Nic vic, nic min. Misto milionu radku jak by to neslo staci jeden obrazek, ktery diskuzi utne. Jednoduche, jasne, prehledne a vymluvne.

                    Tedy pro toho, kdo mluvi pravdu.

                    0 0
                    • piskot  

                      Hele Honzo, teď jseš asi trošku mimo, jednalo se o stezky z Jizerek (tuším), ne z Rychleb. Nejsem sice stavař jako Sobi, ale na první pohled bylo jasný, že to není finální podoba těch stezek.

                      0 0
                      • Honza729  

                        OK, tak to prosim o prijeti omluvy.

                        Nicmene princip zustava. At nekdo ukaze Sobimu projekt a vec je vyrizena.

                        0 0
                    • speedy gonzales  

                      je to uplne jednoduche.

                      zitra jedeme delat fotky do noveho mesta, takze klidne muzu po vikendu dat fotky hotove stezky k porovnani s fotkama diry v zemi od bagru, ktere tu dal kolombo a ktere tak vehementne sobi komentoval, aniz by vedel co to je.

                      nebudeme tak pavlovi zbytecne pridelavat praci a spor se rozsekne tam kde vznikl.

                      me hlavne prijde vtipne, ze takovy odbornik jako ty spolkl sobimu tu zoufalou vytacku o ucelovosti tvrzeni, ze se jedna pouze o hruby vykop.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Diky.

                        Ono ale, Speedy, kdyz se podivas na sled diskuze, tak to tak nelogicke, co napsal Sobi, neni.

                        0 0
                        • vrabcak  

                          Pokud se chceš něco dozvědět o stezkách v Jizerkách, proč nezaložíš novou diskuzi? Toto vlákno je o Rychlebských stezkách, tak proč zde pořád řešíte Jizerky a Čembu?

                          Myslela jsem, že se zde podívám na pěkný fotky, nebo si přečtu jak tam pokračuje práce (nedostanu se tam v nejbližší době, bohužel)a místo toho zde neustále čtu jen hádky, běžte prosím jinam. Hanka

                          0 0
                          • Honza729  

                            Mohu se zeptat, jaka logicka dedukce te dovedla k tomu, ze se ptas me ?

                            0 0
                            • vrabcak  

                              Ty ses ptal, snad v omylu, nevím jako poslední. Ale spíše je to reakce celkově na všechny, co sem zavádí neustále nesváry. Sorry, ale byl jsi poslední a mě došla trpělivost :-) Hlavně jsem se nechtěla vracet a znovu pročítat toto celé vlákno.

                              0 0
                              • Vilém  

                                takze jsi se nechtela vracet a procitat, ale kdo je ten spatnej ti bylo jasny hned? :)

                                0 0
                                • vrabcak  

                                  Hele, já jsem neútočila :-(

                                  Viz – dolu nahoru Honza729 || 16.09.2009 19:28:07 || arrow || 89.176.102.xxx

                                  Otevření Rychlebských stezek (úroveň 9)

                                  Klid. Nenech prchlivost cloumat svym majestatem.

                                  Byla tu diskuze, kde Sobi celkem jasne prohlasil, ze urcity postup praci je spatny. Po nekolika nervoznich reakcich prisel Speedy s tim, ze jde o mezifazi stavby. Na to konto se pak strhla prestrelka o tom, ze je to ucelove tvrzeni. Aby se zjistilo jak to je, neni nic jednodussiho nez Sobiho utrit jednoznacnym argumentem v podobe skenu projektu. Nic vic, nic min. Misto milionu radku jak by to neslo staci jeden obrazek, ktery diskuzi utne. Jednoduche, jasne, prehledne a vymluvne.

                                  Tedy pro toho, kdo mluvi pravdu.

                                  Na toto jsem reagovala a tímto taky končím

                                  0 0
                              • Honza729  

                                Nesváry…víš, nesmíš čekat, že každý bude se vším souhlasit. Tady se diskutuje. A v diskuzích padají ruzné, i nesouhlasné názory. Jestli chceš, aby všichni se vším souhlasili, tak „běž prosím jinam“. Honza

                                0 0
                      • Sobi  

                        Ty fotky byly podány jako že to tam takhle vypadá a vypadat bude. Proto jsem reagoval na to co mi bylo předloženo! To že sem kolombo nedal zásadní informaci, že to je jen část práce byla by situace jiná. Nedávej mi za vinu zmatek kterej tu vypustil kolombo.

                        Jinak se by mě tedy výsledný produkt zajímal.

                        Teďka to fakt není rýpání :-) jen faktická otázka:

                        Jaký tam děláte souvrství?A je to nějak hutněno?

                        0 0
                        • Lišák  

                          Tak znova:

                          // kolombo || 11.09.2009 20:08:36 || || 62.177.98.xxx

                          Když chvilku vydržíš, tak si podobně zajezdíš i v Jizerkách :-)

                          Ty moje fotky z Rychleb nejsou, ale většina trasy zatím vypadá takhle://

                          To slovo, co jsem zvýraznil je tam docela důležité. Nezdá se Ti?

                          0 0
                        • kolombo  

                          Kecáš, Sobi :-)

                          1. z popisu k fotkám je jasné, že to není dostavěné.
                          2. reagoval jsem tam na někoho, komu je to do Rychleb daleko.
                          3. já nemám žádnou povinnost poskytovat Ti jakékoliv informace.
                          4. zmatek děláš ty, když se rezolutně vyjadřuješ k něčemu, o čem

                          nemáš dostatek informací.

                          0 0
                          • Sobi  

                            Napíšu to souhrně:

                            tím zatím to tam vypadá takhle, jsem pochopil že obdobně plánujete další cesty a trasy stejným způsobem.

                            Nemám dostatek informací, protože mi někdo předložil neúplne informace ze kterých jsem vycházel.

                            Nemáš povinnost cokoliv poskytovat ano, tak se zavři na čembím foru a nikomu nic neříkej!

                            0 0
                          • Sobi  

                            A i kdybych měl špatné informace, stačilo je poopravit a ne hned začít napadat ( čembofilové speedy apod ). To by bylo o úplně jiné diskuzi a jinak. Proč jste to tedy neuvedli na pravou míru na začátku? Nechtěli jste? Chtěli jste zase vyvolat konflikt místo diskuze? Jak typické!

                            0 0
                            • misak.kadlec  

                              Hele ty už jsi fakticky zralej na doktora. Zkus to třeba tady: http://www.plbohnice.cz/ . Snad ti pomůžou.

                              0 0
                              • Sobi  

                                Čemboun?

                                0 0
                                • Volf  

                                  sohi že se rozčiluješ. Dávno je jasné, že čemboun a sprostost je přirozené spojení. Možná při svých zadsedačkách někde ve výtahu / aby se nebáli ve velkém prostoru při svém počtu / mají hodinovku ve sporostých slovech. Hned v akládajícím příspěvku došlo k útoku na volfíky, ale to je pro rowdies čemby něco, co je pod jejich rozlišovací schopnosti. Pak to zde začnou hnojit taháním trika a nakonec je to tak, že jsme jim zase zničili vlákno :-) Někdy mám pocit, že čemba je nějaký klon ssm, protože si dost často vzpomínám na situaci z roku 1987, kdy mě řešil celozávodní výbor ssm za to, že jsem měl vlasy do půl zad a jejich předsedovi jsem řekl, že mu je po tom hovno:-) ti se rojili stejně jako čembíci, protože oni byli také jediní, kteří měli patent na rozum, věděli jak má žít a pracovat socialistická mládež no a čemba je dnes jediná, kdo ví jak se má co dělat a jak a kde má jezdit správná biker. Prostě co chceš od pidispolku, který nemá tolik soudnosti, aby přiznal svoji nicotnost. Pak nastupuje sprostost, protože určitá část populace je přesvěčena, že sprostostí přidá svým bludům na pravdivosti. To chce klid, stejně zmizí v propadlišti dě­jin.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    No je teda fakt, ze cinnost spolku by se mela soudit podle jejich cinu, ale taky je tedy pravda, ze Cembu mam nejen ja zafixovanou jako spolek sprostaku. A trpelivost a slusnost Speedyho to nezachrani……slysel jsem i o prezidentovi od lidi, kteri meli tu cest.Asi tedy ryba smrdi od hlavy…

                                    0 0
                                  • karliner  

                                    Helemese, tys byl vlastně skoro disident :-)

                                    A jak to dopadlo, uargumentoval jsi je (di do ****** vole, po mejch vlasech ti je hovno…) a máňa zůstala nebo jsi dal vydělat podnikovému holiči?

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Víš až do prosince 1989 jsem dělal rukama, takže nebylo žádným velkým hrdinstvím být za rebela :-). Byli ale lidé, kteří díky svým postojům přišli o všechno a těch je třeba si vážit. Ale jinak jako glosátor jsi fakt vtipnej :-)

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Já jsem taky rok topil v kotelně, ale parťák byl stará mánička (bubeník kapely Vehemence), další dva taky máničky (jeden z kapely Schola Ludus, druhej z Pedálu), tak vlasy nikdo neřešil, hlavně že bylo teplo a teplá voda.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          jo muzikanti mimo popík se protloukali všelijak.

                                          0 0
                            • mr.antik  

                              když mě něco zajímá, používám gůgle.

                              http://www.rebelbike.com/index.php…

                              0 0
                              • Andrzej  

                                uplne super fotka, jak pes posloucha, kudma si najet do zatacky :)

                                0 0
                              • Polka  

                                Takove informace by ale mely byt predevsim na webu www.cemba.cz.

                                Jinak fotky good, prijde mi to ale takove vice rekreacni, takova „dalnice“…v rychleb­kach je to diky terenu vice clenitejsi, rozmanitejsi a narocnejsi (to zalezi, co kdo preferuje)

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  Taky se mi to tak zdá, takovej příliž moc „family trail“, ale uvidíme až to projedeme…

                                  0 0
                                  • Splinter  

                                    Já beru pořád tendle „family trail“ jako alternativu k asfaltu. Nic víc. A za to jsem rád..

                                    0 0
                              • Sobi  

                                Díky za ty fotky, tohle je přesně ta sterilizace o který mluvím ohledně čemby, za tím strojem fakt už chybí jen onen finišer!

                                Tohle je přesně to co v lese nechci mít. Přesně to co mi zásadně vadí! Doufám že čemba k nám do Železných hor nikdy nepáchne! A pokud ano udělám cokoliv, využiju maximálně svých kontaktů aby odtáhla odkud přišla…

                                Fakt Vás lituji v Jizerkách, jestli tohle chcete…

                                Jen faktická otázka. K čemu na takovouhle trať fulla? Vždyť to je na fitness kolo!

                                0 0
                              • Sobi  

                                Právě proti tomuhle vystupuji, právě proti tomuhle proti čembě vystupuji, tohle je podle regulérní hnus, řetězová pila-bourání nepohodlnách stromů, strojní technika budující sterilní trať a spokojenej Čemboun, který je šťastný jak si skvěle zabikoval v super terénu a užil si skvělý adrenalin když se na jednom kilometru vyhnul jednomu stromu ( který maník z řetězovkou zapoměl sundat ).

                                Doufám že už jste pochopili, proč s čembou nesouhlasím a proč si myslím, že je v českých lesech škodná!

                                0 0
                              • Sobi  

                                Sorry, ale z tohodle je mi fakt regulérně na blití!

                                Omlouvám se za vulgarismus, ale nemohl jsem si fakt pomoct…

                                0 0
                                • kolombo  
                                  1. Zase reaguješ na několik fotek bez znalosti jakékoliv souvislosti.

                                  Doufám, že o pár hodin dále to zase budeš okecávat, že jsi neviděl projekt.

                                  1. K čemu by nám asi byl názor člověka, který si nedokáže rozmyslet

                                  ani vlastní písemnou reakci k něčemu a píše jí sem na 3× …

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Hele, Kolombo, vzdyt ty nejsi hloupej clovek…proc takhle reagujes ? Proc ti vadi jiny nazor ? Mne se tedy taky dvakrat nelibi tenhle postup, ktery tu Sobi popisuje, ale proc ho kritizujes za to, ze napsal tri posty ??? No tak je napsal, no a ?

                                    0 0
                                  •  

                                    včera jsem se byl cestou podívat na Váš slavnej ukázkovej singl u jablonecký přehradě, spíš to co z něj zbylo,když to bylo nový tak se to tvářilo celkem slušně,postupem času se samozřejmě začaly uvolňovat kameny podél trati který tam byly pouze položeny na okrasu,œpatně zpevněný břehy,nikterak moc zpevněný, o tom že to zarostlo, však tam taky nikdo nechodí a vypadá to tam že někdo v lese šel udělat bordel.Takovýhle ježdění v Jizerkách opravdu nepotřebuju,ať si vemou toho inženýra z ostrovů fanatici z čemby někam na odlehlej ostrov a tam si můžou svejma lopatičkama a hrabičkama rejt v zemi do omrzení.

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      No presne proto jsem se na jinem miste ptal, zda vubec existuji projekty zpracovane projektantem (cili ne nacrtek na pytliku od svaciny) a schvalene nekym z oboru.

                                      Zjevne ne.

                                      0 0
                                    • Volf  

                                      Američanovi musíš vše nalajnovat a když mu řekneš, že nejlepší biking je v hale, tak tomu věří. U nás to prostě fungovat nemůže. A má to prostý důvod. Udržíš jen to co lidé používají. Podívej se na klasické sídliště za dob bolševika. Nějaký soudruh se rozhodnul udělat chodníky s geometrickým uspořádáním, protože on přesně věděl co je pro chodníkáře :-) nejlepší. No a ty mrchy mu chodili jinudy :-) a stejně to máš s importovaným singlem. Pokud neodpovídá logice nebo vede jinak než si lidé představují tak stejně zanikne. Prostě v přírodě se udrží jen to co je přirozené a má logiku. No a zde prostě nemáš x kilometrů naprosté pustiny, kde aby jsi ji projel buď musíš mít mozek a nebo stavitele singlu :-)

                                      0 0
                                      •  

                                        a ještě k těm jejich vysněným singlům je třeba dodat údržbáře kterej se o to musí starat protože to prostě nevydrží tak jak si to vysnili a následně vybudovali,ale třeba se z příspěvků od členů na to nějakej peníz najde a pro někoho to bude hezká práce na čerstvým vzuchu a v přírodě

                                        0 0
                                        • Splinter  

                                          Já mám stejně pocit, že TK měl založit s.r.o. a ne o.s..

                                          Příští rok pošlu asi ty 2 stovky nebo kolik to je do Rychleb a bude…

                                          0 0
                                          •  

                                            ano,to by bylo smyslnější,já jsem tí nemyslel rychlebky ale Jizerky kde je míst k ježdění dost,divím se Kolombovi že se nechal takhle strhnout

                                            0 0
                                        • Volf  

                                          Včera dávali nějaký dokument o trampingu v ČR a já si vzpomněl na svoje mládí a na ideu svobody, kamarádství a úctu k přírodě. A když si to vezmeš směrem k tomu spolku tak vlastně nemůže jeho idea fungovat právě proto co jsi popsal. Ano my jezdili na osady, které se roky budovali, ale byla to uzavřená společnost kam jsi se nedostal bez doporučení někoho z osady. Mělo to svoje přesná pravidla a řád a osada fungovala. Dneska na dobrovolnictví nic moc fungovat nebude za předpokladu, že šerif není dobrovolník, ale bere za to prachy. A singl zadara také dlouho nikdo udržovat nebude a to jak se ti co ho vytvořili budou za chvíli dívat na lidi, kteří pojedou kolem ve chvíli, kdy oni tam budou kopat a napravovat škody po ,, cizácích ,, je nasnadě. Můj názor je ten, že každý takový projekt zanikne, protože bez údržby bude hůř průjezdný a lidi tam přestanou jezdit, a nebo se to prostě bude muset udělat jako zpoplatněný komerční projekt. Nebo to prostě zaroste a zanikne a bude to jen sloužit jako odstrašující příklad jak by to nemělo vypadat.

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            osady se budovaly

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              jj, ten dokument jsem videl taky. Mimochodem, vsiml sis tam toho jak rikali o branickem nadrazi, jak byvalo plne a dnes tam nasli jednoho trampa ? Tak ho oslovili a on rika:

                                              Dnes se chces zasit nekam na hezky misto v lese a co se stane ? Jezdej okolo cyklisti :-))))) Uz neni kam se zasit :-)))

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                No sice si nejsem jistej, že to byl standard trampa, ale svým způsobem měl pravdu, protože dneska už těch prázdných míst / když nejezdíš na osadu / moc nenajdeš. Co my se naspali třeba v Maštalích nebo v Pivnicích. Ale to už dneska asi není vůbec možné.

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  No jasne ze to nebyl standard trampa, byl to proste jen kluk, co rad jezdil do prirody a jen rekl, ze tech mist, kde je klid je cim dal min. V zajmu objektivity je potreba rici, ze mluvil nejen o cyklounech :), ale i o ctyrkolkarich a motorkach. Hodil nas vsechny do jednoho pytle.

                                                  A ja myslim, ze z jeho pohledu pravem.

                                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    1.Ano máš pravdu, já nic nevím, nic netuším, nevím o co jde. Zato ty s celou čembou víte co je pro nás všechny dobré.

                                    2.Tonoucí se stébla chytá, tím dávaš jenom najevo, že jste prostě špatně!

                                    3.Děkuji za psychologický rozbor, koukám že vy jste odborníci na všechno!

                                    0 0
                                • Barak  

                                  Každej má právo na svůj názor, včetně tebe samozřejmě, i když už jsi teda jak poškrábaná deska. Ale co chci hlavně říct je – když už tady tak vehementně vystupuješ neustále proti všemu, co má spojení s čemba, kritizuješ neustále jen z fotek a ze svých jakýchsi domněnek, proč prostě nevezmeš bike, nejedeš se tam podivat, s velkym sebezapřením nedáš jeden ten trail, abys pak aspoň věděl o čem mluvíš?

                                  Neni ti blbý, kritizovat takovýmhle způsobem dřinu tolika

                                  lidí, navíc ve vlákně, které bylo založeno jako pozvánka, aniž bys to alespoň jednou viděl na vlastní oči?

                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    Hele řeknu to asi takhle, Věznice Quantanamo: nikdy jsem jí neviděl na vlastní oči, stavěla jí spousta lidí a nadřela se na tom. Ale z informací co mám jsem si udělal na to názor, že je to prostě špatně, a to i bez toho abych tam musel letět.

                                    Nemám rád socany a abych si na ně udělal názor, nemusím vstupovat do jejich řad, abych zjistil jestli tomu tak opravdu je.

                                    No a pokud si myslíš, že pokud spousta lidí udělá nějakou obludnost a mi by jsme jim měli poděkovat, že teda něco udělali ikdyž je to na… tak to si myslím je špatně.

                                    S tím abych to projel, by mohlo být zajímavý, ale nemám čas trávit čas v sedle na něčem obdobném, když kolem mám spousty hezčích, hravějších cest.

                                    P.S.: jinak Rychlebákům jsem nic nevyčítal, ba naopak dal najevo že se mi to líbí a že jím držím palce atd… tyhle reakce jsou na kolomba a největší cyklobandu ve vesmíru, která si tu přihřívá polívčičku. Vrazí sem nějaký obludnosti a když jim řekneš že si myslíš, že je to špatně, tak ihned vyrukují s tím že je to úplně jinak ( než to jsem oni sami dali ) a že vůbec nic nevíš. Jen cíleně matou a vyvolávají konflikty, protože sami ví co bude následovat.

                                    Jinak asi budu muset začít děkovat, za slušné oponentní reakce. Tak tedy děkuji :-)

                                    0 0
                                    • Barak  

                                      Nějakou podobnou argumentaci jsem čekal.:-)

                                      Tady máš ale možnost oproti uvedeným příkladům přesvědčit se na vlastní oči jak to vlastně je. Nemusíš si dělat názor na základě informací a fotek, který ti někdo podstrčí.

                                      Není teda škoda, nejet se tam podívat? Když se ti pak stezka nebude líbit a napíšeš konkrétní důvody proč, rozhodně tě tady nebude tolik lidí brát za kašpárka a tvoje názory třeba začnou brát více vážně. Rozhodně by pak tvé argumenty měly v diskusi větší váhu.

                                      Navíc jestli děláš „v oboru“, mohly by pak tvé konkrétní rady být přínosem, zejména pro lidi, kteří tam na tý cestě strávili stovky hodin prací. A samozřejmě pro další projekty, které budou zřejmě následovat. To je způsob, kterým bys mohl dění ovlitnit.

                                      A nebo se třeba bojíš, že by se ti to nakonec třeba i mohlo zalíbit? Že tvůj strašák jménem singletrack vlastně až tak strašidelnej neni?

                                      Když už tady vystupuješ takhle radikálně, myslím, že by to z tvé strany bylo celkem fér… ale chápu na druhou stranu, že kritizovat od obrazovky je mnohem snažší.

                                      0 0
                                      • Barak  

                                        Jo a pod dojmem Volfůva příspěvku 18.09.2009 10:29:25, bych chtěl dodat, že nejsem z čemby. A na tý stezce, o který je tu řeč jsem nebyl.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          Hele Baraku na B-F, tak dost dlouho byl klid a dokonce jsem přecházel mlčením některé výlevy. Zde jsme se bavili o Rychlebkách, já jsem na ně napsal svůj názor a myslím si, že směrem ke stavitelům jsem se vždy choval slušně a korektně a vše začalo opět pár zaslepenců z bandy. A to už jsem začal reagovat a důvody proč jsem popsal. Nevidím jediný důvod, proč si zde dělají reklamu. A druhý je ten, že až pokud někdy vůbec budou mít fórum ve smyslu svobodného a volného přístupu, tak jim to co nechtějí slyšet zde, budu říkat tam. Agitace čemby patří na jejich stránky…

                                          0 0
                                          • Michal.J  

                                            Technická poznámka, tuším že první kdo v tomhle vlákně použil slovo „čemba“ jsi byl ty.

                                            http://www.bike-forum.cz/…ink.ajax.php?…

                                            To jen tak pro pořádek.

                                            0 0
                                            • Medunka  

                                              Slovo ČEMBA třeba, ale Blackwater hned v úvodním příspěvku použil: Volfíci se nemusí bát, že jde o nějaký umělý singl. Provokace nemyšlena zle, ale byla to provokace

                                              0 0
                                              • karliner  

                                                Tak, ono asi v podstatě o umělý singl jde, akorát je x desítek nebo stovek let starý a kluci ho dali do sjízdné/schůdné podoby.

                                                Pokud se na to podíváme prizmatem epistemologického relativismu, tak vlastně každá stezka je uměle zbudovaným singlem…

                                                0 0
                                              • Volf  

                                                Já ten odkaz nemůžu otevřít, takže neumím posoudit, jestli jsem to vyslovil nebo ne / to je jak v Pánu prstenů :- ( /, ale ono to je stejně nejspíše jedno…

                                                0 0
                                          • Barak  

                                            Proti čembě nic nemám, nemyslím, že by bikingu nějak škodila, ale zároveň si myslím, že MĚ osobně nic nenabízí nebo o tom alespoň nevím. Proto nejsem členem a nemám důvod za ní nějak kopat. Pouštět se do debaty zda čemba ano či ne teda nechci.

                                            Reagoval jsem pouze na tu kritiku na tenhle konkrétní trail v Rychlebách.

                                            Teď když píšeš, že si tu dělají reklamu, tak nevím, jestli to myslíš obecně nebo v tomhle vlákně, protože jsem měl z toho co se tu napsalo dojem, že čemba se konkrétně tady výrazně nepodílela a info o otevření téhle stezky sem myslím patří.

                                            0 0
                                      • Sobi  

                                        Právě proto že dělám v oboru jsme se s čembou rozešli! Po prvotní euforii jsem neprodloužil členství a s následným vývojem jsem přešel v opozici! :-)

                                        Ale až budu mít cestu kolem tý cesty tak se tam určitě zastavím! ;-)

                                        0 0
                                    • Volf  

                                      Naprosto přesně. Oni jsou mistry světa ne v práci, ale v cíleném vyvolávání situací, kdy ať se zachováš jak se zachováš, tak je to podle nich vždycky špatně. Když zde začnou se svojí agitkou a bezplatnou reklamou a neozveš se, tak je to podle nich projev slabosti toho, že ti došly argumenty, když se ozveš, tak jsi od slabomyslného paranoika, přes dementa až po kreaturu, která jim likviduje vlákna :-) A pak ještě mistrně ovládají útočení vzteklých psů, kdy se smečka rozdělí a útočí postupně tak, aby jsi byl nucen reagovat na každého zvlášť, ale nakonec to vyzní pro neznalého věci jako situace, kdy sám nevíš kdy máš přestat :-) prostě klasika…

                                      0 0
                                    • karliner  

                                      Kdybych chtěl slovíčkařit (tvoje oblíbená disciplína – viz causa fotky budovaného trailu, co jsem lípnul myslím kolombo), tak bych ti sáhodlouze vysvětli (samozřejmě slušnou formou), že jsi debil, protože Guantánamo (ne Quantanamo, jak ty píšeš) je více než 100 let fungující americká vojenská námořní základna, která, mimo jiné, v době studené války sehrála velice významnou roli (možná bych rozvinul i spekulaci, že jen díky ní nedošlo k celosvětové jaderné válce během tzv. „Karibské krize“) a jen její malá část je nouzově dočasně využita jako věznice…

                                      Co se týče kritiky budovaných trailů – no, právo na to samosebou máš, stejně jako kdokoliv jiný zase má právo kritizovat nesmyslně drahé dálnice, atd. atd., ve finále ti ale po tom je úplný kulový, protože je staví se souhlasem vlastníků pozemků (na rozdíl od dálnic nikdo nevyvlastňuje pozemky vlastněné rodinami po generace) a za peníze, které neukradli. Stejně tak můžeš kritizovat lidi, co si staví rozlehlé domy podle jiného vkusu, než máš ty atd., ale ve finále pak tak trochu vypadáš, jako vztekle štěkající mopslík na procházející karavanu.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Ještě bych snad podotknul, že utváření si názoru na různé věci nebo události jen podle médií (podobně, jako sis ty utvořil názor na Guantánamo) je hodně nebezpečné a zavádějící, protože jak říká stará mediální pravda: „nevěř ničemu, co slyšíš a polovině toho, co vidíš…“

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Podle ceho sis udelal nazor na Sobiho ty ?

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Já ho mám rád, je to fakt sympaťák. Známe se osobně.

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              Taktojo :-)

                                              0 0
                                            • Sobi  

                                              Ja ho mám taky rád :-) je taky sympaťák, protože může použít jakéhokoliv výrazu, klidně i debil jako výše a vím že to nebylo mysleno jako surová nadávka, ale jako u rozpravy u píva…

                                              Karliner může všechno! :-)

                                              To jsme se príma poplácali po zádech! :-)

                                              0 0
                                      • Sobi  

                                        nezklamal! :-) máš plně pravdu, chtěl jsem jen říct, že nemusíš být fyzicky u věcí na které si děláš pravdu.

                                        0 0
                  • karliner  

                    nemusíš

                    0 0
                    • blackwater  

                      Přesně na to myslím, jestli mi to stojí za to sem chodit. Nebo vás nechat se dohadovat a radši se jít projet. S někým komu stálo za to se zvednout a dojet třeba uprostřed týdne 200 km, aby dobře zajezdil.

                      0 0
                      • Honza729  

                        No to máš těžký. Jsou lidi, kteří musí ve všední dny pracovat.

                        0 0
                        • blackwater  

                          Já taky pracuju, ale jestli čas trávím u bf nebo na biku je na mně. A ti co včera a dnes přijeli si vzali volno, aby tu byli s náma. Což je super a hluboce před nimi smekám. A těší mě , že byli spokojení. Když jsem viděl Kožicha, jak to v 7:30 ráno valil nahoru, aby si to dal ještě jednou, tak mě napadlo, že jsme to nedělali zbytečně.

                          0 0
                      • mr.antik  

                        Žadné odrazování, těch rejpalů je jen pár, kdyby tady šlo blokovat uživatele, tak by je tak 90 procent lidí blokovalo. Sami dělaj kulový a snad ani na kole nejezděj. (plácání na bf není práce).

                        0 0
          • Black knives  

            A já ti děkuji za skvělý den. Je to neskutečné. Stezka je velice těžká. Nahoru, i dolů. Kdybych to měl v žertu hodnotit, tak je to XC s DH potížemi na každém metru…Prostě, černý singltrek. Ale maká se dál. Už jsem ledacos postavil, ale nad dílem v Rychlebech v úžasu smekám. Já byl ten největší skeptik, co tvrdil, že v tak šíleně těžkém terénu to chlapi nikdy nepostaví tak, aby to šlo jezdit na kole. Velmi jsem se mýlil, a dnešní den mám nesmazatelně uložen mezi svými „nej“ zážitky.

            0 0
            • Black knives  

              Pár fotek z dneška..

              0 0
              • Jakubek  

                skoda ze se letos asi nezrehabilituju tak, abych se tam jeste stihl podivat „za sucha“, ale o to vic se tesim na jaro az to trochu zaroste, zmizi zluta barva pisku atd… :))) moc pekne

                0 0
              • Roxyman  

                Nádhera, na jaře to musím určitě zkusit.

                0 0
              • Tomínos  

                Bomba, po 100 příspěvcích házení špíny na lidi co něco dělají konečně něco o rychlebkách :-)

                0 0
            • C.A.C  

              Tak přesně tohle jsem chtěl „slyšet“. Už se nemůžeme dočkat neděle. Pěkně tam provětráme svoje bajky.

              0 0
            • Splinter  

              Dotaz: Myslíš, že je to sjízdný pro holku na xc kole (technicky na tom není imho špatně)..

              Nerad bych tam jel tlačit:)

              0 0
              • RomanH  

                Pockej, az si to precte :-D

                0 0
              • Janouch  

                no ja tam byl hned po tech povodnich s kamoskou co ma XC autor sic jsem ji ho trochu vytunil ,ale HT se zdvihem 110mm

                a musim rict ze to co jsem tam jeli se timhle vubec neda srovnat takze kdyz to dala predtim ted to proni bude jaKO dalnice )

                0 0
              • Polka  

                Ja asi pochopil tvuj dotaz :-D

                0 0
            • Lister  

              sakra, tak to budu muset řádně potrénovat techniku, uvidím jestli půlku nepůjdu pěšky.

              0 0
    • misak.kadlec  

      Tak taky jednou něco k tématu, byli jsme na otvíračce supr strávenej víkend. Skupina Nil mě velmi mile překvapila, hlavně zpěvačka. (kdyby měl někdo zájem o album v mp3 napište sem, hodím tu odkaz). Bikování v Rychlebských horách je nádherné nejvíc se mi líbil „stoupák“ s těma lávkama, ten se dá dát celej v pohodě, dál arcibiskupský chodník, je to sice easy singl ale úplně z něj dýchá historie protože je téměř nepoškozený a pořád je krásně vidět jak je umně vyskládaný ze žulových balvanů. Velmi pěkný je chodník zvaný Wales, mám od něho i památku, která mi ještě nějaký čas vydrží a to podřený kluzák na vidlici :-(. Možná proto že jsem sen tam hodil mooc pěknou tlamu, tak jsem si dával už větší pozor (ono to taky v tom deštíku dost klouzalo) a proto se jízda místy měnila v boj o život. :-). Ovšem jel jsem si to projet ještě jednou na druhý den, kdy už byli nepříjemné vzpomínky zapomenuty a stezky oschlé a hned se to zdálo mnohem jetelnější. Stejně bych se ale ještě přimlouval aby byla zejména ta návratová smyčka co začíná nad stoupákem trochu zjednodušena, aby nebyla zajímavá jen pro nejtvrdší jádro bikerů.

      0 0
      • Janouch  

        a jel by tam nekdo ted o vikendu?

        0 0
        • karliner  

          ale jak se tam, krucifix, dostaneme, když tam nejezdí vlak?

          0 0
          • Janouch  

            ty muzes rovnou na kole nez tam dorazis uz budu pryc

            0 0
            • karliner  

              No jo, ale trochu mám strach, jestli z toho budeš mít ten správnej požitek, když tam nedojedeš vlakem, víš…

              Abys ty cestičky tady pak nějak nesepsul.

              0 0
              • Janouch  

                ty joudo ja uz tam byl pred pul rokem a lital tam po kopcich

                kdyz ty jsi o tom nemel ani paru ,ze tam kluci makaj …

                tak prestan trapne krafat nesmysly a bez neco kloudnyho delat!!!!!

                0 0
          • Vegan  

            Pokud vim tak se da Vlakem do Zulove a ze Zulove je Cerna voda. Necele 2km po silnici.

            0 0
          • Tukos  

            Nedíval jsem se sice do jízdního řádu, ale do Žulové vlak jezdí (do Vápenné na 100%) a těch 6 km se dá na bajku dojet i po asfaltu. Napadá mě, že z Vápenné je to k Mramoráku zajímavější cesta.

            0 0
      • blackwater  

        Ahoj,

        jsme fakt rádi, že se vám víkend líbil.

        K těm chodníkům… Budou se ještě ladit. Už jsem to psal. Jsou tu místa, které potřebují vymazlit. I tak to bude technické, ale nechceme aby se to sekalo a bylo to objektivně nebezpečné. Jde o to, aby měly stezky ustálenou obtížnost a kvalitu a aby na nich nečíhaly záludnosti. Takže se ladí a ladí a přemýšlí a tuninguje. Dobrý jezdič už tam teď může lítat, ale každý není Mároši a my to chápeme. Myslím, že až to během dvou tří týdnů dotuningujem, bude to zábavnější a bezpečnější pro všechny. To ale neznamená, že je to staveniště. Prostě máme čas se tomu dál věnovat.

        0 0
        • blackwater  

          Ještě pár fotek z víkendu.

          0 0
          • Janouch  

            jee tam bylo lidu :) uz se nemuzu dockat az to tam projedu vypada to uplne jinak nez kdyz jsme tam byli v lete … jen aby to zase nesplachla voda jako tenkrat …

            kazdopadne v patek az tam dorazim musim zajit na pivko :))

            0 0
            • karliner  

              to jo, z vlaku budeš dost rozlámanej, to za ty dva kiláčky nerozbajkuješ

              0 0
              • Janouch  

                tak pojed misto tech blbejch kecu semnou uvidime jak jsi natom s jizdou !!

                0 0
        • tomfree  

          Ahoj,chtěli by jsme se sestrou v sobotu přijet,neplánujete náhodou ještě nějaké skupinky,že by jsme se přidali?

          0 0
          • blackwater  

            Zavolej v sobotu. Určitě někdo pojede. Akorát ne moc brzy. V pátek máme závěrečnou s naší crew. Nejdřív budeme na Nové Radosti -bude i gril a potom asi U kaštánka. Takže pokud tu někdo v pátek večer bude může se přidat.

            Pokud by nikdo nejel, tak poradím po telefonu. Nicméně, zítra se vyladí značení proti bloudění. Značky jsou zelené kolečka (buď s kolem nebo bez). Mapy jsou zdarma na všech veřejných místech v obci.

            0 0
            • blackwater  

              Abych nezapomněl, právě jsem dal na web report z otevíračky a taky nějaké další informace k provozu stezek.

              0 0
              • Evilcleaner  

                tyj jde vidět že jste nezapoměli na nic, mi to sice bude chvíli ještě trvat než se tam dostanu, nicméně všechno zatím vypadá dokonale:-) přeju moc ať to nadšení vydrží:-) velký respekt za ten kus práce.

                0 0
            • filipes  

              Ahojte, rad bych taky dorazil. Pojedu autem z prahy, muzu nekoho vzit. V nedeli bude neco v okoli nebo neco typu kralicky sneznik. Chce se nekdo pridat? Rad bych se v sobotu pridal na traily… diky

              0 0
    • Andrzej  

      za jak dlouho se da okruh co je na mapce asi objet? (mym pomalym tempem…)

      0 0
      • blackwater  

        Je to 3 až 4 hodinky. Pokud nevalíš jak o život. No a ruce a nohy dostanou zabrat. V sedle moc neposedíš.

        Byli tu tací, co přijeli a hned, že si to dají aspoň dvakrát.

        Pak ve sjezdech padali, protože už to ruce na podruhé nedávali.

        0 0
        • piskot  

          3–4hodiny? se toho se svojí technikou začínám pomalu bát… :)

          každopádně se k vám těším jak malej jarda

          0 0
        • Andrzej  

          jo, dik, tak to uvidim, mozna to v nedeli stihnu,…

          0 0
          • Black knives  

            Vyjížděl jsem v šest ráno, a bylo to na pohodu. Jel jsem vrchem přes Rejvíz. Z Frýdku to zajedu za 2,5 hodiny, ale už mám jiné auto, než Formana. Ty tři hodiny na výlet sedí, a to budeš ale jistě i něco chtít nafotit. A je co. Ale přijeď, je to mazec.

            0 0
            • Andrzej  

              no, ja to mam slozitejsi, jedu do olomouce, ale mozna si nadjedu. zatim hlasi hezke pocasi, tak mne to laka pred zimou.

              a taky uz nemam formana :)

              0 0
    • Karkulka  

      Dojmy z fotek – paráda..Snad si je ještě letos utvrdíme ;-)

      0 0
    • blackwater  

      Byl jsem upozorněn. Tak tedy, počítejte s tím, že ježdění na RS je fakt náročné a pro náročné.

      Žiju tady na vesnici trochu mimo realitu. Prý je to místy hodně těžké. Ano. Děláme na zlepšení. Ale, když vezmu kluky nebikery z hospody, tak to z nich polovina v pohodě sjede. Tak nevím. Berte to tak, že je to tu těžké a že se tu můžete naučit techniku. Nechceme se na nikoho vytahovat. Stezky budem ladit, ale kde je ta správná obtížnost nevím. Naše stezky mají obtížnost slušného Walešského singlu. Akorát na to nejsme připraveni. Proto budeme zlepšovat povrch. Ale jak říká Štych – pro baby to není. Omlouvám se lize emancipovaných bikerek. Samozřejmě to spousta holek dá s prstem v nose. Ale ne všechny.

      0 0
      • blackwater  

        Jo a těch 480 metrů převýšení se musí fakt vyjet. Prý to některé překvapilo. :-) Wales není zadarmo.

        0 0
      • mr.antik  

        za mě – dělejte to co nejtěžší, ať je důvod se vracet pro další a další výzvy :-)

        Ale samozřejmě okolo těžkých a nebezpečných míst udělejte nějaké objížďky a varianty, aby se tam všichni povozili.

        0 0
        • Lister  

          řekl, bych že ono tak nějak nebude kde postavit ty objížďky, protože ty cesty nejtěžší cesty vedou asi tím jediným průjezdým místem a ještě je to dost často dosypáno štěrkem, protože by tam jinak byly takové díry, že by se nedalo jet vůbec.

          0 0
      • Andrzej  

        i kdyz jsem tam este nebyl, tak si to asi dokazu predstavit a rikam, at urcite nezjednodusujete to co se uz jezdi, co je postaveno,myslim ze byste tomu vzali dusi. jenom pridejte dalsi kilometry a ty muzou byt jednodussi (to ale nevim jestli pujde udelat)

        0 0
      • Splinter  

        V žádným případě to neulehčujte.. To by se pak mohlo zjednodušovat donekonečna a …

        Když potlačím, tak potlačím, ale nebudu lobovat za úpravy abych to mohl jet taky. To je postavený na hlavu..

        0 0
        • Black knives  

          Je to úžasné, a těžké. Jen to chce malinko poladit. Pavel ale dělá skvěle. Vyrazilo mi to dech, jak jsem byl v dobrém překvapen. Jen to bude chtít další traily i lehčího charakteru.

          0 0
      • tomfree  

        Tak jsme to dneska se sestrou projeli a musím říci,že se nám to moc líbilo,musela to být dřina udělat něco takového,takže respekt vaši práci,ale myslím že pro sváteční jezdce to opravdu není,moc děkujeme a určitě se vrátíme,ale tentokrát na delší dobu.

        0 0
      • Lister  

        Tak z pohledu běžného jezdce je to sakra těžké – většinu věcí jsem dal, ale dalo mi to zabrat. Bylo tam místo, které si nedokážu představit jak bych projel – zatáčka kolem kamenu, který čouhá hodně do cesty, když jsem to proměřoval tak jsem se nevlezl kolem šutru řidítkama tak, aby mi kolo zůstalo na zemi – chce to točit doprava s kolem nakloněným doleva a to je pro mě moc :-)

        Nejeli jsem to celé, protože kamarád začátečník to po chvíli vzdal, takže si dokážu představit že pro 70% normálních cyklistů bude dobrá polovina okruhu nesjízdná – to co sjedou lidi z BF bych vůbec nabral jako měřítko pro zbytek cyklistické populace.

        Budu si to muset brzo zopakovat a dát to celé, ale je to opravdu dost náročné ježdění – nejen technicky ale neskutečně i fyzicky, vyždíme vás to jako 80km v normálním terénu.

        A nějakého náporu cyklistů bych se nebál, tohle je opravdu pro HC jezdce, potkali jsem tři cyklisty a navíc ani jednoho na stezkách, ale v okolí.

        0 0
        • Andrzej  

          uf, vcera v podvecer sem si to taky dal, k obtiznosti se vyjadrim nize…

          ale nerikej mi, ze to to vyzdimalo jako 80km. mi to fyzicky sice prislo narocne, ale tak jako akorat, za celou trasu sem nepotreboval ani tatranku, vrcholova cast vyjezdu mi dala zabrat, ale bylo to narocne jako asi 30km v terenu. nechci se hadat, ale zas jako aby se vsichni nevydesili… :)

          0 0
          • marta  

            Souhlasim, ze fyzicky i technicky je to narocnejsi, ale max tak 40 km v lehcim terenu.

            Technicky nejtezsi je ta nejvyssi pasaz. Vse ostatni se v podstate da sjet – jde o to se dostat do spravneho rytmu, tak jako pri slalomu. Opravdu neni rozhodujici vyska zdvihu, ale plaste – chce to hrubsi vzorek.

            Mozna je i lepsi mit platformy, alespon v te nejvyssi pasazi me to tak prislo …

            0 0
            • Andrzej  

              jo, platformy urcite, kdybych mel spd tak bych se z toho asi pos…

              0 0
              • marta  

                jj, tam me spd dost omezovali … asi se budu muset mrknout po nejakych platformach :-)))

                0 0
              • speedy gonzales  

                nepo*ral. my jsme to dali s spd na mokrych kamenech:-)

                0 0
              • Sandrushe  

                Ja tam byla s platformama jen jednou, jinak jedem vzdy s naslapama a to uz v podstate za kazdeho pocasi: za sucha, mokra, s namrazou i ve snehu. Jsou tam mista, na kterych pravdepodobne seslapnes s cimkoliv, takze bych volila proste to, s cim se ti jezdi obecne lip v technickem terenu.

                0 0
        • Frankie  

          Jezis, nestras!! :) To musim pred pritulku zatajit, jinak ji tam nedostanu :) A sebe mozna taky ne, po tom, co jsem pred tydnem v Luzickejch zjistil, jak bidne na tom s technikou jsem po roce a pul jezdeni-nejezdeni :D …

          BTW – planuju do Rychleb zajet ted v nedeli 27.9. F

          0 0
    • Dominator  

      Myslíš, že je to možné odjet s pevnou vydlicí? Chtěl bych se tam s taťkou vypravit, a protože má taťka pevnou vidlu tak nevím jestli by to zvládl odjet.

      0 0
      • misak.kadlec  

        Objet se to dá prakticky na čemkoli, nejde ani tak o to kolik mm zdvihu poskytuje stroj, ale spíš o to jak moc dobře umí jezdit. Troufnu si tvrdit že i průměrný biker bude občas tlačit, místy je to hodně technické, skoro trialové ježdění.

        0 0
      • Lister  

        spíš se zeptej taťky, jak dobře umí jezdit a jak rychle dokáže vycvaknout. Některé pasáže jsou opravdu dost peklo – jak tu už někdo psal, černý singl.

        0 0
        • Honza729  

          A udelat to tak byl zamer ? Unika mi totiz smysl. Takhle to vypada, ze je to jen pro ty, kdo se skutecne biku venuji naplno…

          0 0
          • Lister  

            proč se ptáš mě?

            Možná občas trochu míň kecání a víc přemýšlení, podívej se na fotky a videa a uvidíš v jakém terénu to je udělané, tam by se nic lehkého rozhodně postavit nedalo – ano tohle je věc pro technické bajkery – neříkám že všechno, některé části jsou jednoduché, šlapavé, ale ta těžká část je hodně o technice.

            0 0
            • Honza729  

              Proc hned tak agresivni odpoved ??? Za tebe jsem to povesil, protoze jsi byl posledni na rade, hluboce se tedy omlouvam, doufam, ze budes klidne spat…

              0 0
              • Lister  

                To nebyla agresivní odpověď, kdybych chtěl být agresivní, tak by to znělo jinak, a že by sis to za to své zasírání zasloužil.

                Hluboce lituji, že jsem tu kdy zmínil slovo Čemba, tvůrcům stezek a Pavlovi jako zakladateli vlákna se za to omlouvám a zároveň ještě jednou smekám za odvedenou práci. Kdyby mi někdo před rokem ukázal, jak to bude za nedlouho vypadat, tak bych mu řekl, že se zbláznil, že tohle nemůže vyjít.

                0 0
                • Honza729  

                  Zasírání…jsi asi taky clen.

                  0 0
                  • Evilcleaner  

                    lol. vulgární slovo v příspěvku=člen čemby; někdo se zastane čemby=člen čemby; někdo se ohradí proti totálnínímu OT=člen čemby.

                    vlastně nikdo nemůže být fanouškem nebo si čemby jednoduše nevšímat bez toho aby nebyl členem. jinými slovy bud ji nenávidíš, nebo jsi členem. je mi upřímně jedno co si o čembě myslíte se sobim a wolfem, a zároveň si myslím, že jste již minimálně dostatečně vyjádřili svůj názor, prosím nechte toto vlákno opět rychlebských stezkám a založte si nové. děkuji moc, hezký den;)

                    0 0
                    • Honza729  

                      Zastupujes admina nebo jsi samozvany moderator ? Nechces nechat na nas k cemu se chceme a nechceme vyjadrovat ?

                      0 0
                      • Lister  

                        Základní slušnost velí vyjadřovat se k tématu a zbytečně rozhazovat ty kydance hnoje. Pokud by tvá hlava nebyla posedlá nutkáním vyjádřit se k čemukoliv jakýmkoliv způsobem, tak bys to možná dokázal pochopit a dále se jen vyjadřoval k tématu.

                        A dost už, dále na tebe nehodlám reagovat a více tak znepřehledňovat toto vlákno.

                        Takže naposledy: více ohleduplnosti a pokud nechceš napsat něco co se týká k tématu, tak raději nepiš nic.

                        PS: Stačí si přičíst pár mých reakcí nahoře a možná pochopíš, ale o to tady vůbec nejde.

                        0 0
                        • Honza729  

                          Vis, zjevne ti to nedoslo, ale pokud proste se mnou nesouhlasis, tak nereaguj. Nebude pak vlakno zaplevelene dohady o tom, kdo co muze napsat. Resilo se par temat, ted se tvou a nekolika dalsich vinou resi to, jestli se tu muze psat to nebo to. Delate to vy, ne ja.

                          0 0
                          • Karkulka  

                            A poráád dokola, nezmare…

                            0 0
                          • Darkson  

                            podle mne jsou lidi jako ty nebo Sobi nemocní…

                            0 0
                            • karliner  

                              Něco mi našeptává, že zanedlouho budeš označen za militantního čembistu a bude proveden pokus o tvé zesměšnění.

                              0 0
                              • Karkulka  

                                JJ..a proto vzkaz pro Honzu729:

                                „Piš a přispívej zde, nepřestávej..Tvá konstruktivní kritika mne posunula zase o kus dále. Tvé slovní kudrlinky jsou fantastické. Jsi přínosem“

                                :-D

                                0 0
                              • Honza729  

                                Neboj, on to zvladl sam :)

                                0 0
                              • Darkson  

                                štve mi, že i když ovírám nepatrnou část threadů, tak půlka z nich je zasíraná podobnými žvásty o ničem pořád dokola

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Stoprocentne souhlasim.

                                  Jen si v zajmu objektivity priznej, ze to nejsem ani ja ani Volf, ani Sobi, kdo tu flejmuje na tema byt ci nebyt v diskuzi, nemocni, apod…

                                  Nez mi odpovis, fakt si to promysli (ted to neber, prosim, vubec ve zlem, nechci nikoho urazet).

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    přesně tak, za to můžou voni všichni ostatní :-p

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Ale vubec ne. Jen nemam rad zamenovani pricin a dusledku.

                                      0 0
                                      • Karkulka  

                                        Plky plky..

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          Holka zlatá, nejsem sice odborník na vnitrobikeforové vztahy, ale vypadá to, že tě Honza nějak hodně nakrknul :-) Co ti provedl?

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Ale tak vis co…to je proste davovy efekt. Ted je v mode trefovat se do me, do tebe, do Sobiho, za par tydnu to bude nekdo jiny, tak se dav pusti do nej, pak dav usoudi, ze je nejlepsi mit kola oranzova, tak budou vsichni strikat na oranzovo… Normalni. nekde bych snad jeste nasel nejake pojednani o tomhle efektu. Pricit se davu je jistota sebevrazdy, zrovna tobe to vypravet nemusim :)

                                            0 0
                                      • Volf  

                                        Honzo protože jsi to díky tolerantním diskutérům zamkl, tak jen že když jsem poprvé na Ruzyni viděl vykládat zavazadla, tak bych kolo nedal do letadla ani v trezoru. Normálně bych si vzal hadry, tretry, pedály a kolo si půjčil. myslím si, že v Belgii to snad nebude problém.

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          To je uroven, co ? Na jednu stranu tahle dama v jinych threadech poucuje, ze co te nezajima a otravuje, nemas na to reagovat aby se nezaplevelil thread a pak predvede tohle…mit slabsi zaludek, tak je mi nevolno. No nic, svet je rozmanitej a lide taky. :)

                                          jj, tahle moznost me, priznam se, vubec nenapadla, on mi to v tom threadu uz nekdo poradil. Chtel jsem jet na svym, zvyk je zvyk. Behem dopoledne se mi jeste podarilo sehnat k pujceni takovy ten pevny obal na kolo (jeste jsem to nikdy v realu nevidel, zitra si to mam prevzit), tak to asi vyresim timhle. Uvidim. Ted jeste hledam info o tamejsich terenech, jedu tam poprve.

                                          Uplne se bojim zeptat, jestli to tam nekdo nezna, abych nebyl zase oznaceny za „managera, ktery vam vsem chce ukazat, ze jede do Belgie abyste si sedli na zadek“ :-)))))

                                          To vis, v dobe letenek za par korun delam ramena na ostatni desne rad :-)))

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Nedělej ze sebe chudáka prosimtě. Zeptal jsi se blbě, na to, aby ti někdo mohl skutečně poradit jsi neuvedl dostatek údajů a vzhledem k tomu, jak se v jiných threadech chováš k jiným, dostal jsi trošku kapky a než jsem ti stačil dopsat skutečnou radu, urazil jsi se a thread zamknul. Top manager by měl mít větší nadhled, nemyslíš?

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              Vzdycky mi prijde legracni, jak nekdo dokaze lapsus vokecat tak, ze to vypada verohodne. :))) Ty kapko. :) Budte radi, ze je to zamceny, protoze jste se tam odkopali mozna vic nez sami tusite.

                                              Jinak samozrejme omluva zakladateli vlakna, nepatri to sem.

                                              0 0
                                          • Karkulka  

                                            A co zas taháš letadla do Rychlebskej stezek?

                                            Kdyby měli lidi zamykat vlákna jen proto, že jim to tam někdo zasírá, bylo by jich díky tobě zamčených mraky :-DDD

                                            Tímto mé příspěvky směřující k Honzovi729 ukončuji, nechci se stát i já zasíračem vláken ;-)

                                            0 0
                                            • kovar  

                                              letadla sem tahá, protože je to fňukna, přece

                                              0 0
                                            • Volf  

                                              To letadlo jsem sem přitáhnul já…

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                Presne. Jenze tohle jim nedojde, protoze nick Honza729 = červená na bejka :))) Tak to proste chodi.

                                                0 0
                            • Honza729  

                              Vidis a ja a nejen ja povazuju za nemoc netoleranci k jinym nazorum. Preber si to jak chces…

                              0 0
          • blackwater  

            Maníku, zrovna u tebe mě to překvapuje. Myslel jsem, že tohle vlákno máš pročtené, když do něj tak rád a často píšeš.

            Jinak by ses totiž neptal. Psal jsem tu už několikrát, že na stezkách se dál dělá. Jsou teď sjízdné, ale jejich povrch chceme dál zlepšovat, zejména aby nebyly nebezpečné. Tím myslím záludnosti a volné kameny. Není to žádný záměr a honění trika. Ty stezky prostě vznikli před 100 až 200 lety v naprosto neschůdném terénu. Udělali je z kamenů a ty jsou za ty roky zpřeházené. Vím, že spoustu drsoňů zase bez návštěvy řekne – nezlehčovat. Tyhle ty my ale neposloucháme. Chceme udělat co nejlepší ježdění. Ve stavu v jakém je to dnes to naše crew jezdí celé bez nohy na zemi až na jedno jediné místo – ten velký kámen. To ale neznamená, že to tak necháme, chceme aby to jelo, aby to byl stoprocentní zážitek. Takže jako každé pondělí vyrazí zítra 6 zabijáků ladit stezky. Uvidíme, co se za týden udělá.

            0 0
            • Lister  

              to se dobře čte, sice tu možná někteří budou vyšilovat, ale pokud budou stezky líp plynout, aby se člověk nazasekával na každém druhém kameni, tak jedině dobře.

              Né že by se to nedalo jet, když se to natrénuje, tak bych to možná dal taky celé, ale určité uhlazení si to zaslouží.

              0 0
            • Honza729  

              No aby bylo jasno, ja totiz planuju se tam vypravit, nekdy tak behem 14 dnu, tak proto se ptam…

              0 0
            • C.A.C  

              Díky za to, co jste tam vybudovali. Je to parádní. Dnes jsme se tam potulovali a drtivá většina z nás okusila, jak tvrdá je rychlebská žula po poletu přes řidítka. Singl je to náročný, hlavně ta malá smyčka. Ani tak nezáleží na čem člověk jede, ale jak moc to má v ruce !!! Občas jsme se prošli, občas kola poponesli. 90% singlu jsme lupli v sedle. A taky je to hodně o hlavě, jak začne jezdec špekulovat, rychle se poroučí k zemi. Takže žádný ****** s mladou paní a furt kilo, jak razí jeden náš kolega v biku. Určitě to není vhodný pro lázeňský šviháky, kteří by si mohli pod pojmem „stezky“ představit šotolinovou pěšinku klikatící se po úbočí. Takže za nás dobrý, určitě se vrátíme poladit techniku.

              0 0
            • mr.antik  

              Určitě ať jsou bezpečné, ať je kam padat nebo opřít noha. Plánujeme tam výlet spíš někdy příští rok, tak aby to do té doby nebylo uhlazený pro maminky s kočárkama :-))

              0 0
              • blackwater  

                Problém je především v tom, že skoro nikde není vhodný dopad. Kdyby ty traily byly na zelené louce, bylo by to o něčem jiném. Tady projíždíš neschůdným terénem, proto tomu musí ta stezka odpovídat. Ale technické to bude vždycky. I když na tom budem ještě měsíc makat. Ruce a nohy dostanou prostě pořádně zabrat.

                0 0
                • Jenda  

                  jak to tu ctu tak me cim dal tim vic stve ze se v nasledujicich letech nemam sanci tam dostat:-(

                  pokud se vam povede k tomu vybudovat i „modre“ varinaty objizdnych tras tak si to pak dovedu predstavit i jako super jezdeni s neprilis bikovou partnerkou – proste vylet spolu kde se obcas rozdelime a zase sjedem. Myslim ze mate naslapnuto na super bikovej areal. Jen tak dal.

                  0 0
                  •  

                    Tak to musíš s partnerkou přijet k nám do jizerek, tam nám Kolombo a čembíci ten lunapark postaví

                    0 0
                    • kolombo  

                      Hahaha :-)

                      Jsi místní, tak vezmi kolo a dojeď se na to podívat. Asi nebylo cílem postavit areál jen s černou sjezdovkou …

                      0 0
                      •  

                        stále mě nikdo nepřesvědčil proč v Jizerkách potřebujeme něco novýho stavět,už takhle je tam o víkendech přeplněno a kdo chce jezdit, tak toho tam je docela dost.

                        0 0
                        • karliner  

                          počkej, tomu nerozumim, buď je tam přeplněno, a nové stezky ty jizerky trochu uvolní, protože nabídnou alternativní cesty ke stávajícím a nebo – jak píšeš – „kdo chce jezdit, tak toho tam je docela dost“, což by znamenalo, že tam zase tak přeplněno není a tvůj příspěvek by odpovídal přísloví „kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde“…

                          ať je to tak anebo tak, řekl bych, že jednak Jindřichovice pod Smrkem zrovna ve švech nepraskají ani v sezóně a druhak za každou novou možnost k jízdě by člověk měl být vděčný (si myslím)

                          0 0
                          •  

                            ano,ještě tak chybí pořádná lanovka se sjezdovkama a rodinej areál je na světě

                            0 0
                            • karliner  

                              jeden vo voze a druhej vo koze

                              0 0
                            • kolombo  

                              Nechybí, je už na polské straně a úspěšně tahá zástupy důchodců na Stog Izerski a na Smrk.

                              Vidím, že jsi opravdu v obraze jak to tam vypadá …

                              0 0
                              •  

                                tak to mi neuniklo,prostě mi to připadá nošením dříví do lesa,ale baví Vás to proč ne,jinak mám dobrý kontakty + slevy na výrobce Tomovejch parků,u začátku tý cestičky by nebylo špatný udělat něco pro děcka.

                                0 0
                      • mr.antik  

                        Nemáš info jak to tam teď vypadá? Resp, kdy už to bude tak nějak celé jetelné? Nebo máme počkat až na oficiální otevíračku?

                        0 0
          • Karlos009  

            Ne, je to pro ty, kteří chtějí do přírody. Není to lunapark. Takže pokud některý úsek neprojedeš, tak ho protlačíš a pokud spadneš? Ano, bude to bolet.

            0 0
    • karliner  

      Nenašel jsem na webu, jestli o.s. stojí o podporu nečlenů (příznivců), rád bych aspoň nějaké drobné poslal, aby se areál pořád rozrůstal.

      0 0
      • blackwater  

        Dík, hodím na web č. účtu. Ani nás nenapadlo, že by někdo něco chtěl poslat. Jinak jsme samozřejmě bez koruny. Takže jakákoli částka nás může posunout dál.

        0 0
        • Sobi  

          Pak dej vědět, taky bych Vám rád něco poslal.

          Z kontextu příspěvků jste snad pochopili, že vůči Vašim stezkám fakt nic nemám ba naopak! :-)

          0 0
        • Volf  

          Hele hoď to číslo účtu na svoje stránky. Ono možná ti dementi co tady kritizují bandu, budou prvními sponzory tvého pěkného díla:-) Myslím si, že zveřejněním č.ú. a poznámkou o příspěvku nemůžeš nic zkazit…

          0 0
          • blackwater  

            OK. Číslo účtu Rychlebských stezek najdete na webu v kontaktech. Dík za každou korunu. Všechno půjde na stezky. To je jisté.

            0 0
            • Volf  

              Ber to tak, že každé Mega se skládá z jednotlivých korunek :-)

              0 0
            • Sobi  

              Tak jsem Vám do Rychleb poslal symbolických 290kč, což je roční příspěvek do čemby.

              Sorry, ale tohle jsem si fakt nemohl odpustit! ;-)

              0 0
              • karliner  

                nechlub se a posílej to každý měsíc :-)

                0 0
                • Sobi  

                  Hele rád bych se podílel na více věcích, ale teďka přestavuji svůj domeček, který mám na hypo a peněz je čím dál míň… alespoň trocha… :-)

                  0 0
                  • Black knives  

                    Sice jsem ještě letošní rok v čembě, ale příští rok se uvidí. Počítá se i to, že jsem daroval tu moji trail motyčku Blackwaters company? Má cenu dvou příspěvků do čemby.

                    0 0
                    • Sobi  

                      No jasně že jo! Tohle jsou ty nejlepší dary! ja bohužel ze železných hor můžu jen takto…

                      0 0
              • Volf  

                Sobi jdu stejnou cestou :-) alespoň budou mít ty penízky nějaký smysl…

                0 0
                • Sobi  

                  Tak to je fajn :-) O tohle mi přesně šlo. Aby se to užilo na něco pro bikery z mého pohledu smysluplného.

                  0 0
    • Andrzej  

      taaaak, vcera vecer sme si to projeli.

      je to uzasne, je to skvele, je to bajecne! zbytecne tezka mi prijde jenomo ta nejvyssi cast(slezl jsem nekolikrat), ale urcite nejak nasilne nezjednodusovat, radsi jinde udelat x km lehciho trailu, zhruba na urovni toho co je o kus niz, kde je hodne brodu atd.. Problemy mi delala tma v huste zarostlych castech, prece jenom bude to lepsi nekdy pred 7. hodinou vecerni… Je to fakt tezke, sebevedomi jsem si nezvednul:), ale byl to uzasny zazitek, necekal jsem, ze kvuli odpolednimu jezdeni budu mit chut jet co nejdriv zase 170km pres cele jeseniky autem.

      0 0
      • Black knives  

        Vidím to stejně.Líbilo se mi to moc. Navíc jsem čuměl jak vyoraná myš na tu hromadu práce, co tam chlapi stihli(a děvčata…)Už hledám záminku, proč tam jet zase.

        0 0
    • Frankie  

      Jen takovy navrh – nechtel bys to tu uzamknout a zalozit nove, hezke, prehledne tema Rychleby II (s odkazem na tuto diskuzi)? :) Vim, ze sance, ze to nekteri jedinci nezas..ou, stejne jako tady je pomerne miziva, ale porad nejaka je :) F

      0 0
    • Honza729  

      Nemel bys (nebo nekdo jiny kdo tam jel) trasu v GPS formatu pro zaslani mailem ?

      0 0
    • joska  

      vcera jsem konecne zkusil…a je to hodne dobry. za tohle i rad zaplatim. vstupny se plati za/na kazdou blbost. proc neprispet klukum z cerne vody za celodenni super zabavu, kterou oni odnesli tezkou drinou a nic za to nechteji. sice jen symbolickou castkou jako vstupne…ale doufam ze bikeru, kteri dilo stezek oceni bude vic a klukum z cerne vody to pomuze at uz k uprave stavajici stezky nebo k trasovani a uprave novych.

      k obtiznosti: na vylet s prumerne bikovou pritelkyni to opravdu neni (pokud se ji teda nechcete nadobro zbavit). i pro me (prumerne technicky zdatnej) to byla drina. kdyby byly nektere paseze vic jezdive – pridalo by to kousek na zabave. Ale i tak je to dobry jak hajzl :-) Diky moc!!!

      0 0
      • blackwater  

        Zveme všechny na Otevření sezóny a nových úseků Rychlebských stezek 1.5. 2010.

        0 0
        • MaPa  

          Ahoj B-F,

          nemáte pls někdo .gpx nebo jiné GPS záznamy z okruhů Rychlebských stezek? Stačí klidně i nesestříhané. Pokud budou i nové okruhy díky moc. Pokud nemáte záznamy, stačí třeba i jen naznačené cesty v mapě, díky.

          Mail v profilu.

          Až projedem, rád dám tvůrcům stezek a zájemcům naše záznamy k dispozici.

          0 0
          • Pijer  

            Cykloserver

            0 0
          • blackwater  

            Omlouvám se, ale nestíháme. Tady je mapka nového úseku. Na webu bude snad co nejdřív. GPS je na webu v sekci mapy – vlevo nahoře je lišta.

            0 0
            • MaPa  

              Díky moc oboum.

              Ještě jeden dotaz (do pléna): nějaké tipy na doplňkové perly v okolí? Pěkné pěšinky, zaměření technické XC typu Točná Livigno Garda apod, obtížnost klidně vyšší (Singltrail maps červená-černá tečkovaná ;-). V dosahu půl dne od Č.V.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.