• Pecan

    Zdarec,

    jak jsou na tom s obtížností rychlebské stezky.Chystáme se tam vypravit a já nevím jestli vzít krosáka nebo svůj DH bike. Dík

    0 0
    • Kubiczech  

      Podle toho, co je tvůj krosák a co DH bike…

      0 0
      • Honzyn  

        Pristi rok se tam taky chystame.Rozbiju si tam hubu na starem chrtim Stumpovi s pevnou vidlou?:-)Nebo vzit 29ku,ale taktez s pevnou?Budu uplne mimo misu?Plaste jsou tam jake vhodne?

        0 0
        • MlokCZ  

          Pláště nejlépe s nějakou měkčí směsí a klidně hustší nižší vzorek (je tam hodně velkých plochých šutrů).

          Na kole to půjde na jakémkoliv včetně celopevňáku. Pouze je vždy otázka, kdo si to na čem jak užije. Za sebe můžu říct že 140mm full na to byl přesně dle mého gusta. Více zdvihu bych tam ani nechtěl (a že jinde si někdy více zdvihu dokážu představit snadno) a na HT bych to taky jet nechtěl i když se to samozřejmě dá.

          0 0
          • fousek  

            Me prislo 180/170 akorat v nekterejch usekach me 150mm kolo prede mnou brzdilo (jezdcem to spis nebylo)

            0 0
            • mr.antik  

              v kterých úsecích? Mě brzdily akorát nohy, protože se musí furt šlapat, aby to jelo.

              0 0
            • ZuzicK  

              Taky záleží jakou má kdo techniku, že.

              0 0
      • Pecan  

        a máme po prdeli:D

        0 0
        • gaston  

          jojo nech to na jaro, at Blackwaterovi nedelaji problem zelení, pac jinak bysme mohli mit poprdeli uplne :)

          BTW: jezdime tam v parte od 100mm HT az po 150mm full lze to jet na vsem, full vyhodou, ale je to spis o moralu a sikovnosti… kazdopadne na crossové kolo to neni :D

          0 0
      • roud  

        si dělaj prdel ne ? to jako budou půl roku zavřený ???

        0 0
        • goofy  

          Se divam, ze jste tady vsichni objevili ameriku

          0 0
          • roud  

            jestli je tohle ten správnej vzor podle čemby tak mi to přijde trochu mimo :O(

            0 0
        • Kubiczech  

          Chtěl jsi tam zajet? Nebo proč to čílení?

          0 0
          • roud  

            už to plánujem dlouho že tam zajedem s klukama a tímhle se celkově dost ta možnost kdy se tam dostat zmenšuje na jednu stranu to chápu ale na druhou bych určitě udělal tu uzavírku min o dva měsíce kratší a myslim že nejsem jenom ja kdo by to udělal stejně…

            0 0
            • kubad  

              jj o dva měsíce dřív otevřít, a sněžnice sebou :D

              0 0
              • roud  

                tak přinejmenším můžeš o měsíc dýl zavřít min letos by to šlo a o měsíc dřív by šlo i otevřít ;o]

                0 0
                • goofy  

                  Boze muj… dyl…

                  Tak reknu ti to takhle. Muzes byt rad, ze tam vbec neco takoveho legalniho vyrostlo. Muzem byt radi, ze lesy tuto aktivitu dokonce podporujou a i myslivecka loby dala veci zelenou. A to, ze se necha lesu a zveri (a hlavne myslivcum :-D) nejake 4 mesice klid, to je fakt takovy problem? Jenom kritizovat. Jo to je co tu umime.

                  0 0
                  • roud  

                    Ano umím to velice dobře a nic to nemění na mém názoru :O)

                    0 0
                • gumid  

                  Prostě se tak dohodli s LČR … a můžeš s tím nesouhlasit, může se Ti to nelíbit a to je tak všechno, co s tím zmůžeš.

                  0 0
                  • karliner  

                    A dohodly se Lesy na zákazu vstupu v tom období třeba i s KČT a turistama nebo s těžařema dřeva, aby teda ta zvěř měla opravdu klid? Jestli ne, tak jsou správci Rychlebek dylyny a jejich dohoda vytváří nebezpečný precedens pro uzavírání lesů pro bikery i v jiných částech a upřímně se divím těm, co s tím souhlasí…

                    0 0
                    • Bafoon  

                      v tvojí hlavě musí být peklo

                      0 0
                      • karliner  

                        Proč myslíš?

                        0 0
                        • Bafoon  

                          protože pleteš jabka s hruškama a ještě se to snažíš spojit zlatou nití

                          jinak sory, nechci o tom polemizovat, jen jsem se neudržel

                          0 0
                          • karliner  

                            V čí hlavě že je peklo? :-)

                            0 0
                            • Bafoon  

                              mě přijde zbytečné to tady s tebou spamovat – příspěvky jendy a blackwatra tak nějak vystihují můj postoj a tím je myslím řečeno vše :-)

                              0 0
                      • ememem  

                        ani nahodou, ma uplnu pravdu. osobne tu obcas sledujem debaty typu cemba-singtrack-big king cemba president viac menej nezaujato ale jestli maju mat podobne aktivity taketo „uzatvaracie hodiny“ tak je to z dovodu co karliner uviedol naprosto scestne a z hladiska volneho pohybu v lese na biku skutocne nebezpecny precedens. nie som pravnik ale docela by ma zaujimalo cim takuto „dohodu“ lesaci ododvodnili kedze tazbu dreva v zime asi nezakazali a jestli by tam volakde viedol turisticky chodnik tak asi ho tiez neuzavreli. asi pre to ze na traktory a hulakajucich ludi si uz srnky zvykli ale taky biker kua to je vec, tam ked prejde tak vsetko zive ma ptakach aspon na jedno volebne obdobie.

                        0 0
                        • Jenda  

                          hele zkus se na to podivat z druhy strany – nekdo chce vybudovat neco co lezi na tvem pozemku nebo pozemku ktery spravujes. Absolutne netusis co od toho cekat, resp predpokladas jen bordel a ze ti to nic neprinese. Tak to povolis jen s nejakymi podminkami. Treba se ale casem ukaze ze tvoje obavy byly zcela nepodstatny, navic ti lide byli schopni dodrzovat na cem jste se dohodli a jeste ke vsemu jsi treba z toho (nebo nejakej tvuj znamej) mel uzitek. No tak treba az za cas prijdou a pokusej se domluvit na uprave (zmekceni) pravidel tak se treba bez problemu dohodnete.

                          0 0
                          • ememem  

                            paltilo by to co pises pokial by sa jednalo o ciste sukromny majetok a vtedy by sa dalo povedat aj to ze ide o velku laskavost majitela kedze z nej prd ma. v tomto pripade ale ide o majetok statny na spravu ktoreho idu tvoje dane a na uzemie ktoreho je zakonom garantovany volny vstup (teda aspon u nas ale zrejme je to bude rovnake) ktory sice moze byt obmezdeny ale len v zakonom stanovenych pripadoch a tym rozhodne neni ze si zver potrebuje oddychnut od bikerov. (aj ked uznavam ze pojem „za ucelom vykonavania zakonnych prav vlastnika a spravcu“ je hodne gumenny). jak pisal karliner je podobne dohoda aj s tymi co tam vyznacili tursticky chodnik? aj s tymi co tam chodia vencit psov a pozorovat hviezdy? ja chapem ze to bolo asi tak jak pises co nic nemeni na tom ze je to buzeracia od degesa co zije na urade z mojich dani a navyse sa ktokolvek v buducnosti na nu moze odvolat.

                            0 0
                            • goofy  

                              Hele. Takze ja si na statnim pozemku muzu vlastne postavit co chci? Tohle mi chces tvrdit? Lidi vy si nevidite pred spicku nosu? Myslite, zeby neco takoveho vzniklo, nebyt toho, ze to Lesy a ostatni povolili? A tak proste kluci jim chteli vyjit vstric a tak se dohodli, ze v zime tam stejne nikdo njezdi, tak proste budou chodniky zavrene. Ukazali dobrou vuli, lesy ukazaly dobrou vuli a bylo to. Me se libi, jak se tady nekdo snazi, nabidne bajkerum paradni vyziti s potencialem budouciho rustu, a lidi se na tom snazi najit porad nejake chyby. Ale holt to uz jsme my :o)

                              Jinak s tym vasim rovnym vstupem:

                              nezapominej, ze u vas je povoleno v lesich jezdit na kole pouze po cestach/chodnicich po kterych prejede Tatra. To ze vas za to nikdo nepranyruje, tak to muzete byt vicemene radi. (podotykam, ze si nejsem jisty, jestli ten zakon nakonec opravdu vesel v platnost)

                              0 0
                            • Jenda  

                              problem je ze cesty ktery se adaptovaly uz pravdepodobne davno nebyly v katastralnich mapach + vznika toho spousta na zeleny louce (resp v zelenym lese:-) Podle lesniho zakona se vlastne nesmi v lese nic budovat pokud to nepovoli spravce lesa a i tak to ma urcity omezeni.

                              Obecni blaho – ver tomu ze velmi rychle sezenes nasobne vic podpisu od myslivcu (stejna zajmova skupina jak bikeri) kteri budou silne proti vystavbe stezek.

                              Analogie s turistickejma stezkama pokulhava v tom ze srovnavas neco co je uz leta v dany oblasti s necim novym – ver tomu ze kdyz budes chtit dneska vyznacit novou turistickou trasu ktera lezi mimo katastralni cesty tak mas s nejvetsi pravdepodobnosti smolika.

                              Jak pise Blackwater, na ostatni cesty – tedy to co je tam „od nepameti“ se zakaz nevztahuje protoze to nema zadnou oporu v zakone. I kdyz pokud se nepletu tak lze v nekterych oblastech vyhlasit casove platny zakaz vztupu do lesa z duvodu klidu pro zver.

                              0 0
                              • ememem  

                                to jenda % goofy: mne proste len vadi to zatvaranie pricom nespochybnujem to co tvrdite. u nas urobili resp. vyznacili bezkarku trat, ciastocne po turistickej znacke ale ciastocne obnovili stary zarasteny chodnik a trocha „upravili“ volaku akozecesticku co zostalal po lesakoch ked zvazali drevo. isto tiez zo suhlasom lesnej spravy. vies si predstavit podmienku ze v lete tam nikto nevstupi? ide len o to ze je z mojho pohladu fakt zly precedens navyse absurdny a zneuzitelny. absolutne nepochybujem o tom co pises ze sa najde partia polovnikov(to nie je taka ista zaujmova skupina ako bikeri ale ovela silnejsia s vlastnym lobingom v parlamente a u nas to boli iniciatori spominaneho zakazu vstupu do lesov s bikom) co bude chciet dosiahnut nie ze zakaz vystavby podobnych veci ale to ze ked to ide sezonne zakazat vstup tam tak nech to ide aj vseobecne. preto sa mi to nepaci a povazujem to za zle. mimochodom taketo snahy z ich strany o sezonny zakaz vstupu uz u nas boli, zatial boli poslani do ******.

                                este k tomu zakonu u nas ked si to nacal – existuje, plati, nevymaha sa a sucasna vlada za zaviazala ze ho zrusi aj ked som si neni isty ci je to v programovom vyhlaseni.

                                0 0
                                • jan 2  

                                  Taktak,jedna skupina lidí upřednostňuje své zájmy nad skupinou jinou.

                                  Co se tady vlastně děje: je to jednoduché – páni nimrodi potřebujou napchat mražáky na svátky a sjížděj se hosti lační po raně, a těžko by se vysvětlovalo že pan ředitel bůh ví čeho sejmul bajkera v domění že pálí po zaplaceném kusu s kapitální trofejí.

                                  3× hurá cyklotrasám !!!

                                  0 0
                                  • Jenda  

                                    by se na podzim prodavali povolenky na bikery a trofej by se hodnotila dle ceny uloveneho kola:-)

                                    0 0
                                  • ememem  

                                    pan ředitel predovsetkym nema co strielat kde kade a uz vobec nie tam kde su bezne turisticke hodniky. neviem jak u vas ale u nas sa tak bohuzial bez problemov deje.

                                    0 0
                                • goofy  

                                  Me prijde paranoidni porad se obavat o vsechno jak za komancu. Kdybych se mel nad kazdou takovou kravinou pozastavovat, tak me asi omyje. Pokud si opravdu myslite, ze to vyvola celoplosny zakaz…

                                  0 0
                      • jIrI___  

                        To pozoruju už hodně dlouho.

                        0 0
                    • hankah  

                      Asi budu za vola, ale nejak mi to porad vrta hlavou.Fakt nemuze byt nic na tom, jak pise Karliner, ze by to mohlo vytvorit nejaky nebezpecny precedens, protoze si pak lesaci uvedomi, ze to vlastne bikerum nevadi?

                      0 0
                      • hankah  

                        Doufam, ze se nejak nerozcilite, ze jsem si dovolila sem neco napsat. Ale skutecnost je takova, ze me osobne to z hlediska hajeni zajmu bajkeru jako stastny krok vubec nepripada. A skutecnost je takova, ze Singltrek pod Smrkem, at si tu o nem pisete, co chcete, takovehle omezeni nema.

                        0 0
                        • Flegmatik  

                          Pro mě je pozitivní to, že podobný názor jako mám já tu má více lidí a dokáží nad tím přemýšlet, než to jen suše přijmout jako fakt.

                          0 0
                        • Jenda  

                          tak jde o to jak na rychlebky nahlizis – pokud jako na XC bikepark pak je to zcela normalni – vetsina bikeparku je urcitou cast roku uzavrena. Pokud jako na jakoukoli jinou cestu pak to v poradku neni.

                          Hlavni rozdil mezi Rychlebkama a Singlem pod Smrkem vidim v tom na ci popud to vzniklo. Rychlebky byly iniciovanuy bikerama bez nejake vyraznejsi podpory samospravy a Lesu. At em Pavel opravi ale ty prispeli viceme hlavne tim ze to nezablokovaly.

                          V NMpS je to trochu jinak – tam je iniciativa od samospravy a LCR to financujou. Tedy i podminky jaky slo vyjednat budou asi uplne jinde. A hlvne diky velke zainteresovanosti LCR tam nebude tak silna myslivecka lobby ktera je podle me hlavnim duvodem omezeni v Rychlebkach. Nicmene pevne verim ze casem i v Rychlebkach toto omezeni zmizi, protoze se ukaze ze priroda to tak nejak sama zavre na dostatecne dlouhou dobu.

                          0 0
                      • soc  

                        Myslim si, ze tohle ukaze az cas. Ale podle me to bude smerovat k takovymto kompromisum i jinde, hodne bude zalezet na vytizenosti daneho mista a snaze chranit danou lokalitu. Proste cim vic lidi, tim bude silnejsi tlak na urcite omezeni, nebo regulaci. Podle me to na rychlebkach dopadlo dobre, lesaci i bajkeri spolu ocividne nejak komunikuji a situace se muze dal vyvijet, doufam ze dobrym smerem pro bajkery.

                        Ze na SpS neni zadne omezeni je jen dobre, ale nikdy nevis, co muze prijit. Respektive tady muze sanah omezit cyklisty vsude kolem, kdyz maji postaveny singl, ne?

                        Napriklad na jihu Francie je pohyb v lese silne omezeny pres leto, ale to plati pro vsechny, cyklist, pesaky, motorkare. Jenze proste v obdobi, kdy je nejkrasneji do lesa prakticky nesmis.

                        0 0
                        • Jenda  

                          hmm Francie – bych rekl ze tam to bude z duvodu nebezpeci pozaru co? Bohuzel Frantici nejsou velmi casto schopni uvazovat rozumne takze pujdou do preschlyho lesa zapalej si cigaro a pak jeste budou delat BBQ (teda ne ze by to jinde bylo o moc lepsi:-). Jak ve Fr. Alpach kde kdyz napadlo hodne snehu tak zavreli vsechno protoze mimo sjezdovky bylo lavinovy nebezpeci a oni jsou preci zvykli jezdit i mimo :-(

                          0 0
                          • soc  

                            Presne tak, kvuli pozarum. Jenze to omezeni tady proste, takze nenadelas. Jinak kdyz jsem pres leto nekdy vyjel do lesa, tak jsem po zastaveni pokladal kolo kotoucema nahoru. Ja vim, je blbost aby neco chytlo od kotoucu, ale kdyz jsem kolem citil ten suchy les, ktery by okamzite lehl popelem, tak mi to nedalo :)

                            Takze z meho pohledu je omezeni provozu na Rychlebkach pres zimu naprosto v pohodea nejedna se o nejakou snahu bajkerum uskodit :)

                            0 0
                            • hankah  

                              Aby to nebylo spatne interpretovano, tak to zduraznim: Nemyslim si, ze by to byla zamerna snaha. Presto si myslim, ze se z toho muze stat precedens. Nic vic si nemyslim a vic to nebudu rozvijet.

                              0 0
                              • Jenda  

                                muze, ale je to uplne stejna obava jako maj odpurci singlu ze nam kvuli tomu zakazou jezdit po jinych cestach. Kazdopadne bude dobre toto hlidat a snahy o sezoni zavirani nicit hned v pocatku:-)

                                0 0
                              • karliner  

                                Řekl bych, že jediná Hanka pochopila, jak jsem to myslel, většina ostatních reakcí mi přijde psaných podle modelu „Rychlebky jsou dobře a dobré je tedy všechno, co udělají…“

                                0 0
                • Jenda  

                  hele tady co bydlim tak je rijen – prosinec sezona na divocaky – to znamena ze je lepsi do lesa mimo hlavni cesty nelezt a i tak radsi ve vyraznym obleceni protoze ty paka strili po vsem co se pohne.

                  A jak psali ostatni fakticky mas sezonu timhle zkracenou tak o mesic bo jinak je to stejne na sneznice.

                  0 0
            • mr.antik  

              no jestli to plánujete jen mezi Hradečakama tak chápu, ono je na horách většinou už bývá nějakej ten sníh…

              0 0
    • jIrI___  

      Už jsou teď tuším zavřené. Jinak spousta lidí je jezdí bez problémů na HT, občas je to ale o zuby velké pily :). Za mě je ideál nějaký trail ful se 120–150 mm zdvihu, ale člověk si to asi užije na čemkoliv. Ten kros ale ideál určitě nebude, stejně tah DH mašina.

      0 0
      • tonik666  

        Podle mě pokud němáš rockring, tak jsou pily víc v ohrožení na fullu, protože se pohybujou :)

        0 0
        • jIrI___  

          Těžko říct, HT má zase nižší střed. V káždém případě já jsem na fullu šutry neohlodal ani jednou, ale dost lidí jedoucích na HT tvrdilo, že si kousli.

          0 0
          • MlokCZ  

            Vždy záleží na konkrétní výšce středu. U fullu se spíše níže položeným středem to bude vždy horší než na HT.

            Tam je střed po započtení sagu ± vysoko jako na HT a navíc dochází k dalšímu propružování.

            Na fullech si na to ale většinou každý dává větší pozor, zvlášť u vyšších zdvihů, protože je zvyklí, že po větším propružení může jít střed hodně nízko.

            0 0
          • mr.antik  

            okousanejch kamenů tam je dost, často uplně na nelogických místech. Nejzranitelnější asi budou nízké xc fully – ale hlavně záleží na tom, kdo a jak je línej kroutit řidítkama :-)))

            0 0
    • MirkoCarver  

      Na krosu to bude stát za ho.no nahoru i dolu, na DH jen nahoru.

      0 0
    • maajkee  

      No to jsou dneska témata, jako kdybych se psal, mám si na 200km vyjížďku po silnici vzít radši silnici nebo DH bajka :)

      0 0
      • ZuzicK  

        Spíš bmx nebo DH, ta silnice se na tu silnici hodí, cross na rychlebky ne.

        0 0
    • joska  

      jste trosku zaspali jaro, leto a podzim, ne? od 1.11. je zavreno. oviracka 15.duben.

      0 0
    • Flegmatik  

      Hm, jak čtu o tom zavírání, tak si uvědomuji, jaký takový umělý, „sterilní“ singl má nevýhodu. Prostě funguje jen sezónně. Což jako nic moc pozitivního není.

      0 0
      • Lišák  

        Zase je fakt, že ty zvířata jsou v lese doma. My jen na návštěvě. Proto lesáci nevidí rádi i třeba „najtbajkery“.

        Taky by se asi nikomu z nás nelíbilo, kdyby měl z bytu průchoďák a neměl chvíli klid.

        0 0
        • duk  

          Jasně, a jediné přirozené porstředí člověka je betonová zástavba, nebo sedačka automobilu… Je poněkud absurdní, když zvěř má větší práva, než člověk.

          PS: Kdyby se mi srny procházely po obýváku v nějkáou slušnější denní dobu, tak mi to taky nevadí, pokud nezaserou koberec.

          0 0
          • gumid  

            Jak větší práva? Ty si můžeš sednout do auta a jet jinam, zvěř je povětšinou teritoriálně svázána s danou lokalitou…a mě je teda milejší v lese zvířena než lidi. Absurdní je si myslet, že můžeme všechno.

            0 0
          • Frostty  

            Nestačím se vážně divit.

            0 0
          • martin_bakov  

            to je zvire

            0 0
      • maajkee  

        Přitom listopad je zatím moc pěknej a koukal jsme že ještě víkend i začátek tejdne budou taky solidní.

        0 0
      • joska  

        po standard lesnich cestach se jezdi celorocne(to je pravda). a dekuju rychlebakum ze se od dubna do rijna nemusim prohanet jen po tech standardnich cestach, ale muzu zavitat do nadhernych zakouti lesa po super zabavnych (jak rikas „sterilnich“) cestickach. a nemyslim si, ze by stezky v listopadu nebyly funkci. jen je proste hezky tem odstrceym mistum lesa, kam by ses normalne na biku nepodival, dat na cas klid a jit opruzovat na zimu nekam jinam na bezkach, prkne nebo lyzich :-)

        0 0
      • tonik666  

        To je standard singletracku, zejména v blátivejch místech jako Česko to dává smysl.

        Tady v neblátivém Bostonu je místo kde jezdím uzavřené 1.leden – 15.duben, a to celé, včetně cest. Pokud to vyjde, tak se to brzo změní na uzavírku jen v „blátivém období“ 1.-31.března.

        0 0
        • martan80  

          Ahoj, takze singl pod Smrkem je taky pres zimu zavreny? To jsem nevedel… :-(((((((

          0 0
          • Keana  

            na singltrek pod smrkem se v tuto chvili nevztahuji zadne uzavirky…tzn. je plne v provozu…

            0 0
        • karliner  

          Líbí se mi, jak jsou v USA vepředu, když ustanovili, že blátivé období bude od 1/1 do 31/3 a basta fidli.

          0 0
          • vlasto  

            A tak socialisticka armada byla taky hodne pokrokova. Tam zacinala zima rozkazem.

            0 0
          • tonik666  

            Jen pro upřesnění, 1.3. – 31.3. Tu další jedničku sis tam přimyslel.

            Podle mě je lepší stanovit to pevně než se snažit každý rok lidi informovat, zejména protože se zákaz vztahuje na celou rezervaci s tisíci uživatelů, tedy řádově větší než rychlebky s jedním místem nástupu.

            0 0
      • Medunka  

        Ale ono je to tak všade, ne jen Rychlebky, počkej, až napadne sníh, to i Koko bude na kole nesjízdný (některé úseky nejsou ani schůdné) a Rychlebky na tom sou stejně. Jen je uzavírka daná písemně a má pevně stanovené data.

        Ještě může někdo tvrdit, že Rychlebky jsou umělý okruh a že by se na něm mělo jezdit celý rok, tedy Pavel by měl vzít koště a odmetat sníh :-)

        0 0
        • Flegmatik  

          Co jen odmetat, i trošku posolit, aby to nenamrzalo :-)))

          Ne, beru v potaz ty zvířata, beru i to, že když tam napadne sníh, tak tam stejně nikdo nepojede. Beru i to, že to byla podmínka toho, aby to tam vůbec mohlo vzniknout. Ale kdyby se v ČR všechny cestičky nějak datumově uzavíraly (viz ty USA), bez ohledu na počasí (pamatuju např. Silvestry, kdy bylo sucho a 10°C – na biking v prosinci ideál), tak by se mi to moc nelíbilo, ten pocit svobody na kole by byl ta tam. Viz zakladatel vlákna, je listopad, počasí použitelný, klidně by tam jel, ale ouha, je to zavřený.

          0 0
          • blackwater  

            Díky za pochopení těm co to chápou.

            Je možné, že do budoucna tohle časové omezení zmizí. Ale v současnosti je to nějaká dohoda, kterou potřebujeme dodržet. Jak tu někdo napsal – jezdit se dá všude jinde. Navíc, nevím kolik nadšenců by sem v tuto dobu ještě přijelo. Poslední říjnové víkendy už byly velice slabé i když bylo počasí super. Takže myslím, že je rozhořčení bezpředmětné. Na jaře bývá na Walesu sníh ještě začátkem května. Tudíž půlka dubna je spíš o povětrnostních podmínkách. Takže to zkuste pochopit. Díky. Prostě jsme potřebovali dát ostatním uživatelům najevo, že tu chceme dlouhodobě společně fungovat a že na užívání lesa máme právo i my i oni. Snad se to dá pochopit. Vyjednat RS trvalo rok. A nebyla to sranda. A my si to nechceme pokazit. Zkuste se myslivců a lesáků ve svém okolí zeptat jak by se jim něco takového líbilo v jejich revíru. Pak pochopíte…

            0 0
            • scoty  

              Bude „zavřeno“ i pro pěší?

              Jestli ano, tak proč?

              Jestli ne, tak proč pro kola?

              Na druhou stranu dohoda je dohoda…

              0 0
              • blackwater  

                Ano, jsme špatní a měcí a škodíme terénní cyklistice.

                Proto to děláme…

                My bohužel nemáme zatím tak silnou loby, abychom myslivce převálcovali a nemuseli na ně brát ohled. Jsou to borci, kteří mají na několik let podepsanou smlouvu o nájmu za honitbu. Je to cca půl mega za rok. A teď jim tam ze dne na den vyrostli stezky a jezdí jim bajkeři tam, kde byl vždycky klid. A lesy jim další dva roky cenu nesníží. A já chápu, že je to sere. Rok se snažili se nás zbavit úplně. Na posledním setkání řekl nový správce, ať myslivci nepočítají s tím, že by se stezky rušili a že je potřeba se společně domluvit na soužití. Pro nás to byla úleva, že lesy za náma konečně stojí. Ale ještě dva roky se cítíme zodpovědní i za znepříjemnování života myslivcům. Bajkeři si jezdí po stezkách zadarmo a tak každý tisící nám pošle pár drobných na účet. Myslivci platit musí.

                A my jsme zase ti špatní. Tímto zdravím Hanku H :-)

                Srovnávat to s trasama KČT je blbost. Oni jenom něco namalujou na stromy a moc lidí to nepřitáhne. Tady je to trošku o něčem jiném.

                Máme šanci, že v příštím roce stezky výrazně rozšíříme. Ale nesmíme si teď pokazit vyjednávací pozici.

                Ale stejně si nejsem jistý jestli to tu má vůbec cenu vysvětlovat…

                0 0
                • gaston  

                  Ahoj,

                  ti co chtějí, chápou. Ti co ne… těm je to zbytečný vysvětlovat.

                  Popravdě, nechápu co je za problém ze je zavreno „pár“ km stezek…

                  g

                  0 0
                • Volf  

                  Nic nevysvětluj. Nemá to cenu. Teď jsem na jedné telvizi viděl pořad o ,, vodácích ,,. O tom, jak si zaplatí loď, výbavu a jsou z nich vodáci, kteří mají právo na celou řeku a každý kdo jim chce poradit nebo od nich chce trochu ohledu je ******* a debil. Nemáme dneska v sobě špetku soudnosti, zodpovědnosti, předvídání, elementární slušnosti a já nevím co. Minule jsme pozoroval člověka, který v rámci VPP zametal chodník. 99 % lidí muto těch nametených hromádek šláplo i za cenu, že museli výrazně vybočit z původního směru. Podívej se kdekoliv do lesa. Bordel, černý skládky i v situaci, že mnohem blíž je do do sběrného dvora a je to tam také zadarmo, postříkané fasády domů, zničené co se dá a podobně. Já mám zkušenost z Chorvatska / a to o nich mluvíme jak o nich mluvíme / asi před 6 roky jsem tam objevil opuštěný dům / a že jich tam je /. Loni tam byl ten barák pořád a pořád ve stejném stavu. U nás by už byl rozebrán na atomy. To je ta hovadská neúcta k majetku nebo práci někoho jiného. A jak jsi popsal skutečnost s myslivci, tak to by si měl zapsat za ušiska každý čemboun, protože tak se jedná se silnějším prtnerem. A ne dupat nožičkou chci a chci a chci a nebo okopávat kotníky tomu většímu.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Souhlas.

                    0 0
                  • Scotty  

                    přesné… nechápu co tu borci řeší. Prostě je to tak domluvené,tak to respektujme,ne?? Bože,lidská blbost nezná mezí..

                    0 0
                    • Jenda  

                      resi se tu to ze na jednu stranu je pro vetsinu lidi normalni (i pro Volfa) ze na zaklade nejaky dohody jsou stezky cast roku zavreny a prijde jim to v poradku. Karliner poukazal na to ze by se mohlo stat ze se takovyto zakaz plosne rozsiri na vjezd na kola do lesa v danem obdobi.

                      Je tu krasna analogie s cembim singlem kdy nekteri (napr Volf) tvrdi ze vystavba singlu povede k uzavreni ostatnich stezek pro kola.

                      Tedy fakticky se tu resi nase schizofrenie a obsese:-)

                      0 0
                      • Scotty  

                        A tak to jo,tím já netrpím,takže se jen pozastavuju nad tím,že je pro někoho těžké pochopit dodržování určitých pravidel kluků z RS.. Pokud tady někdo trpí schizofrenní představou,že toto omezení znamená konec bajkingu v ČR,tak je to v pořádku :)

                        0 0
                        • Volf  

                          Kdyby to někdo napsal o čembím singlu, tak se rozskočí :-) on si jen ve své hlouposti potřebuje kopnout do mě :-)

                          0 0
                  • sYs  

                    .

                    0 0
                  • gaston  

                    Gaston

                    0 0
                • kudlanka32  

                  jen vysvetluj, protoze kdyz prijedu ve meste, v lese, kdekoliv k ceduli ze zakazem, tak zacnu premyslet ne o tom kudy jinudy jet, ale spis proc to tam je.

                  Nicmene, je-li to tak, jak pises, tak by me ani nenapadlo tam vjet :)

                  0 0
                  • Jenda  

                    jj, zakazy se dodrzujou daleko lip kdyz clovek vidi jejich rozumny zduvodneni

                    0 0
              • RomanH  

                Napisu to treba pod Tebe, ale je to prakticky jedno.

                Osobne mi taky vadi, ze na kole nekam nesmim, ale s uplne cistym svedomim to porusuju. Vzdy se vsak snazim prizpusobit – nejezdim v prvni zone NP o pradninach a vikendech, pochopim, ze nemam v urcite dobe jezdit do oblasti, kde prave kvete nejaka vzacna kytka, pripadne se rodi mladata od nejakych vzacnych zivocichu.

                Osobne bych tu mel 100× radeji stav, ze si muzes jezdit volne treba po NP (po pesinach) v dobe, kdy tam „neuskodis“ ani tem rostlinam ci zivocichum a mimo turisticky vytizenou sezonu, nez soucasny stav, ze na spoustu mist nesmis ofiko vubec. Z tohoto pohledu jsou naopak Rychlebky krok spravnym smerem.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Hodím to sem.

      Nechystá se někdo tento týden (pá – ne) na RS?

      Chystám se tam s přítelkyní ale ne vše ujede, takže to pro ní náročnější pojedu sám. Né, že bych to nezvládl, ale klidně bych se k někomu přidal :)

      0 0
      • krabica  

        Chystal, ale ruším, bo tam je nějaká akce s TV. :(

        0 0
        • Smazaný účet  

          To vím, ale tak jízdě by to vadit nemělo ne?

          0 0
        • Kysky  

          Jestli to bude jako teď uplynulý víkend, tak to jezdili jen asi 1,5km úsek na Superflow – co říkali v TV. Takže si myslím, že by to jinak průjezdnost jiných úseků ovlivnit nemělo

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak samozřejmě, že si chci i SF projet, takže pokud to bude omezené, tak to se to pomalu ani nevyplatí. Je psána sekce 7 a 8. 8 je nová, tudíž jsem si jí chtěl projet.

            0 0
      • MichaelSimek  

        my tam jedeme s partickou, tak asi neni problem kdyz se pripojis

        0 0
        • Smazaný účet  

          Budete u základny? Když bych viděl tu tvou Orbeu, tak se ozvu. Kdyby jsi viděl ty mě, tak na mě klidně houkni :D

          0 0
          • MichaelSimek  

            bohuzel orbea je nepojizdna, takze jsem tam byl na pujcenem kole…

            a nova helma me vydrzela 3 tydny a je na „2 kusy“ :(

            0 0
            • Smazaný účet  

              Já měl pouze 1 defekt, takže za mě spokojenost. Na čem jsi byl?

              0 0
            • JakeF  

              Těch kusů bylo víc :D. Ale účel splnila na jedničku…

              0 0
            • Smazaný účet  

              Kde jsi se rozbil?

              0 0
              • MichaelSimek  

                takovej ten drop z kaminku na superflow, bylo to uz po celodennim jezdeni, unava, prijel jsem moc rychle, sahl jsem si na nem na brzdu a bylo tam na nem bahno, predni kolo slo do smyku a ja uz jenom doufal ze to nebude mit nasledky :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jo, vím :) Já ho nikdy nezkoušel, asi by šel, ale nechci zbytečně huntovat kolo :) zvlášť zadní ráfek, kdybych nedoletěl :) Já se raději pěkně celkově pohoupu :)

                  0 0
                • Baba-Ji  

                  ten drop z sutru je takove nevinne vypadajici, ale trochu neprehledne a lehce zradne misto

                  …jinak mne „bavi“(ironicky) ten strom, co roste v klopce s tim „dvojakem“ o kousek dal, resp. strom az tak nevadi, ale to zariznuti v te klopce je pekne naprd

                  0 0
      • jIrI___  

        Jedu v sobotu (pokud bude pěkně).

        0 0
      • Smazaný účet  

        Vznesl jsem dotaz ohledně omezení na SF a dle P.Horníka omezení žádné není. Takže směle do pedálů :))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.