• Makita

    Zdravím, mám problém. Vlastním Lapierre Pro Race 700 (2009) Carbon.

    Kolo jsem dával do servisu a tam jsem se dozvěděl, že při otáčení řidítek dochází ke krokování a že je to problém a byla by potřeba koupit nejspíš ta hlava, kde je problém. Cena opravy říkal nějak 600 Kč.

    Samozřejmě jsem si toho taky všiml, ale při jízdě to není nijak hrozné a navíc jsem si myslel, že je to právě nějaká feature-vychytávka od Lapierre / Ritchey.

    Je to teda závada nebo je to v pořádku a je to potřeba vyměnit? :)

    0 0
    • Kouba_2005  

      Vyměnit, řízení musí jít hladce a plynule.

      0 0
    • pepek  

      feature-vychytávka od Lapierre – ano, je to příprava pro montáž autopilota, který asi nebyl součástí sestavy.

      0 0
    • ZuzicK  

      Pokud ti to nevadí, tak jezdi.. a modli se, aby se uvnitř něco nepodělalo a nezablokovalo ti to řízení :-) Já se takhle úspěšně modlila pár let. Ale řekni si sám, jestli ti to za to stojí, já tenkrát v létech středoškolských počítala každou korunu.

      0 0
    • Singlespeed  

      Hlavové složení bylo přetáhnuté a kuličky z věnečků jsou vytlačené do misek. Hlavu rozeber a zjisti, zda jdou věnečky samostatně vyjmout (může tam být i nerozebiratelné ložisko). Pokud tedy jdou vyjmout, vyndej je. Už je potřebovat nebudeš. Kup za pár korun nové kuličky (o něco více než jich bylo v obou věnečkách) a dej je samostatně místo věnečků do misek. Pak dej hlavu dohromady a seřiď. Vše bude chodit hladce, neboť rozestupy mezi kuličkami budou jiné než byly původně ve věnečkách a kuliček bude více. Za komunismu, kdy byly všechny tuzemské díly na kole totální bláto byl po koupi nového kola první krok vyhození věnečků a nasypání kuliček místo nich. Pak i supernekvalitní tehdejší ložiska v hlavovém složení, nábojích a šlapacím středu chodila hladce a poměrně dlouho vydržela.

      0 0
      • Richi  

        Myslíš, že tam má kuličky a věnečky? To se ještě dělá?

        0 0
        • Singlespeed  

          Jo. Nedávno jsem měl doma úplně novou karbonovou mašinu Kellys URC 7,0, vrzala hlava. Tak jsem na to mrkl a ejhle, co se jevilo jako „integrované“ se dalo v klidu rozebrat na prvočinitele včetně schovaných věnečků. Bylo to Ritchey PRO.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.