jak nám zničili značení cyklo tras - Kopřivnice

18 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    tak kdo chcete, můžete se podívat, jak skončilo značení „našich“ cyklotras (oficiálně "kondičních okruhů pro horské kola)  na kopci Červený kámen

    http://www.cykloart.cz/…lostezky.htm

    cedule a cedulky jsou pomalované, postřílené, prostřílené a jednu ceduli sejmuli asi lesáci jak těžili dřevo…

    ale zase na druhou stranu musím říct, že to asi dopadne dobře, že město, coby majitel těchto stezek, to pravděpodobně nechá spravit.

    0 0
    • kolombo  

      Pošli to na Džamilu, já bych v tělesných trestech spíše přitvrdil.

      To je prostě adrenalin, někde něco rozmlátit .....

      0 0
    • oupi  

      Za tohle bych sekal ruce. Bez nároku na invalidní důchod.

      0 0
    • Medunka  

      nazorna ukazka vychovy mladeze – nevazit si niceho, nicit, nicit, nicit

      Mesto ma plus, ze cedule opravi, ale pochybuji, ze v opraveme stavu vydrzi dlouho ;-(

      (V Praze u Hostivarske prehrady je novy altanek, jela jsem vcera kolem a skupina snedych mladiku do ni hazela kamenim, snaha likvidovat, okrikla jsem je, at si nici vlastni majetek. Jsem rada, ze jsem nedostala kamenem take, jejich odpoved se zde neda citovat)

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        jo je to tak.

        Na druhou stranu ale musím říct, že tak špatné to není, hodně pomalovaných cedulek je i nadále funkčních, tj. že malůvky jsou mimo symbol a i biker neznalý místního terénu pochopí na co ho cedulka upozorňuje. A to je dobře. Pro začátek by stačilo, aby město nechalo postavit tu jednu zbořenou velkou informační ceduli a přelepilo ty pospřejované. A v druhé fázi ty malé cedulky…   Ještě je třeba říct, že nemám teď po ruce dokumentaci k těm mtb trasám a že tam pár cedulek chybí včetně sloupku, že to prostě někdo někam pohodil a nebo ukradl.

        A ještě dodám jednu podstatnou věc – ty mtb trasy neplní jenom funkci orientační pro jiné bikery a sportovně-rekreační pro přilákání místních i vzdálených bikerů a informaci pro pěšáky a jiné lidi že tam jezdí bikery, ALE, a to chci zdůraznit, ALE plní to ještě jednu funkci – je to důkaz konečné výhry kopřivnických bikerů nad kopřivnickými myslivci, kteří nás v 90.letech zastavoali, chytali za ruce, vyptávali se, pomalu vyslýchyli, popř. psychicky deptali, atd. a fanaticky se nás snažili přesvědčit (sami tomu asi věří), že jízda na horském kole je v lese po stezce v ČR mimo zákon. To jsme už předtím věděli že je blbost, ale co dělat, když je člověk proti přesile zelených mužíků s flintama (a možná s vypitou slivovičkou), kdy někteří z nich se chtějí před dalšími ukázat jak jsou drsní?  Takže ty mtb trasy jsou naší výhrou. A to že se jim snížila honitba a že kopřivničtí myslivci byli úplně zrušeni, pro tu malou plochu honitby, to je už věc jiná… :-)

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Martin  

      nakopat do ******… v samotiškách u olomouce banda vandalů zničila přenosné dopravní značení objížďky a pomalovala informační cedule.

      0 0
    • sibe  

      ničí protože nikdy nic nepostavili, neudělali, neorganizovali pro ostatní… až potom co něco vytvoří pro „společnost“ začnou si vážit i práce jiných

       
      0 0
    • Pablo  

      „ale zase na druhou stranu musím říct, že to asi dopadne dobře, že město, coby majitel těchto stezek, to pravděpodobně nechá spravit“

      Asi mám jiný názor na to, co je dobře. Dobře by to dopadlo, kdyby se je povedlo chytit, dostali 400h veřejně prospěšných prací a opravdu si je bez flákání odmakali. Nechat to opravit za naše peníze a modlit se, kolik dní bude trvat, než to dopadne jako prve.. No samozřejmě lepší, než kdyby to město neopravilo vůbec, ale nějaký extra vítězství nad těma hajzlíkama to není.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        tak s tím souhlasím, že by bylo nejlepší aby to spravili ti co to zničili a to ještě na své náklady. Ale nejsem snílek, jsem realista a jako takový se aspoň spokojím s tím, že to spraví kdokoliv.

        Pokud by to ale někde (v ČR) fungovalo, jak píšeš, tak bych to přestal brát jako sci-fi… ale zatím beru.

        0 0
        • Genarito  

          ten kdo si tam označkoval svoje cedule to udělá znova… to je jako když si zvíře značkuje svůj revír :o)

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            jo, je mi jasné že vždy to zas někdo pomaluje, vždy to někdo zničí, ale budu raději, když se to bude dít co nepomaleji, když budou malovat raději mimo symboly a stejně tak střílet a prostřelovat značky jen omezeně a jen mimo symboly. I když toto přání zní „bizardně“, ale tak to prostě je…

            0 0
    • nooski  

      Individua z naší dědiny sem tím směrem viděl poslední dobou často chodit směrem do Kopřivnice. Taková partička „feťáků“. Ovšem to jsou jen doměnky, důkaz nemám ani jsem neviděl, že by něco ničili…
      Každopádně kdo v tom má prsty je svinské vandalské hovado.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        no mě zas přišlo zajímavé to, kde všude to bylo v pořádku a kde ne. Že např. tam kde jezdí DH/FR jezdci, tak to bylo doničené a naopak tam, kde spíš jede někdo, kdo fakt trénuje a popř. by tam ani normálně by člověk nešel na procházku, tak to bylo vše v pořádku. Např. na Lichnov a do Vlčovic – v pořádku, kolem pískovny tam kde se to dá drtit, skákat, tak pomalované a zničené, ale dál kolem pískovny v pořádku.

        0 0
        • nooski  

          No oni ti „feťáci“ si tam často sebou berou BMXky a nějaká skákadla…

          0 0
    • Genarito  

      máte tam zvláštního puberťáckýho člověka :o) se divím, že tenhle typ rád chodí do lesa

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.