Co si myslíte o značení DataTag, popřípadě registraci v jiné databázi

18 nepřečtených
  • meris

    Uvažuje o pořízení značení kola www.datatag.cz, nebo jste pořídili? Popřípadě registrace například u Městské policie. Má to smysl?

    Anketa: Má smysl registrované /označené kolo?

    1x
    5%
    16x
    76%
    0 0
    • meris  

      Všem, kdo zahlasovali moc děkuji.

      0 0
    • in4mator  

      Měl jsem na kole sadu KrimiStop, což je podle popisu to samé a zloděje to neodradilo, kolo se nenašlo, takže není co identifikovat. Pokud je to zadarmo nebo řekněme do stovky, tak klidně to na kolo nahodit, ale kolo se musí hlavně najít, aby tento systém měl smysl. Takže já dávám na kolo rovnou GPS lokátor a pro odrazení motorkářský zámek, ještě mám alarm, ale ten nepoužívám, protože jsem zatím nevymyslel, jak ho na kolo přidělat :)

      0 0
      • meris  

        Jak vypadá ten GPS lokátor?

        0 0
        • in4mator  

          No ještě ho nemám, mám ho objednaný na DXku, je dost velký, jsou i podstatně menší, ale ty nemají GPS modul, fungují jenom přes GSM/GPRS, ale přesnost je u nich „až“ 200m zatímco u GPS „až“ 8m. U těch je ale zase vyšší spotřeba energie, takže větší baterka atd. Hlavní problém je samozřejmě – kam s ním? :) Pak jsou ještě vymakanější, co se zasunou do krku vidlice, ale jsou dražší… http://1url.cz/1VjY http://1url.cz/HVjn http://www.integratedtrackers.com/GPSTrack/

          0 0
          • meris  

            Právě mě zajímalo, jak je to velký a kam s tím.

            0 0
            • Vilém  

              Delaji se i lokatory , ktere se zasunou do krku vidlice, pripadne vypadaji jako blikacka.

              0 0
            • romanholy  

              Dela se toho vic. Moznosti kam schovat rozhodne jsou:

              www.bikespike.com

              Myslim ze u kola tak od 30 vys neni investice kolem 3000 prehnana.

              0 0
              • meris  

                Otázka je, jestli to zloděj dřív neukopne, než ho člověk najde. :-(

                0 0
                • romanholy  

                  Ta elektronika je dneska tak mala, ze se delaji trackery v sedlovce, v hlavku, v drzaku na lahve … To by musel byt opravdu znaly zlodej, aby to nasel. Kola kradou vetsinou socky co to hned streli do bazaru. A tam te tracker zavede. Pak maji smysl i ty znacky a registrace u empiku, aby ti kolo hned dali.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Drahá kola se kradou spíš na zakázku … ;) … Socky budou brát kočárkárny, kola od sloupů atd a kdo si tam foukne kolo za 100 litrů, tak tomu moc věří ;)

                    0 0
    • Breakpain  

      Podle mě to jsou vyhozený peníze – když Ti to kolo ukradnou, stejně ho asi nenajdeš … takže je lepší kolo nezamykat a nenechávat venku a pokud už to uděláš, tak mít kolo v takové hodnotě, kdy nemá smysl investovat do tohodle zabezpečení, protože by to byl nepoměr k aktuální ceně městského „vraku“ :) …

      0 0
    • pantany  

      no uvazoval som nad datatagom ale po premyslani pri kave som to prestal riesit a vyhodnotil kupu ako zbytoccne vyhodene peniaze. takze moj nazor: ano su dva podobne systemy bikeid a datatag. oba systemy predstavuju nalepenie nejakych stitkov, na ram bicykla. pri bikeid sa musi trosku oskrabat lak aby to tam drzalo, nalepit stitok a nasledne zaregistrovat bike aj s udajmi. datatag su vlastne 4 lepky ktore vidno pod uv svetlom a info stitok na ram biku ze bike je chraneny. kedze sa poskytuju informacie druhej strane do databazy tak tu mam osobne obavu. vzdy sa to bude dat heknut a tretia strana ziska komplet udaje o zaregistrovanych bikoch. a spoliehat sa na to ze sa to heknut neda, akoze sorry, vsetko sa da. navyse aky vyznam ma to ze na biku je nejaky stitok? to by musela mestska policia a statna policia robit razie na cyklistoch a preverovat biky, utopia maximalneho zrna, vsak nevedia dopatrat vrazdy, kradeze a pod.nie to zaoberat sa takymito pre nich nezmyslami. dalsie riesenie je GPS lokator, tam je problem ten ze lokatori maju kratku zivotnost baterky, a ten kdo sa vyzna trochu v bikoch predsa vie kde sa taky lokator dava, teda vklada, takze ho behom par sekund vybere zahodi a bere bike uz bez lokatora. takze jediny sposob ako si uchranit bike pred kradezou je ho nespustat z oci. tot asi vsjo. a kto ma bike za niekolko tisicok eur a vyhliadnu si ho, tak casom mu ho aj tak ukradnu podobne ako pri luxusnych autach.

      0 0
      • Vilém  

        Takze co nam chces vlastne nabidnout?

        0 0
        • pantany  

          nic, len som to zhodnotil z mojho pohladu ze su to v podstate zbytocne vyhodene prachy, ako pisal vyssie breakpain. a co navrhujem? no ako som pisal nespustat bike z oci, ak si dat nejaky ten drink tak v podniku na terase a bike mat vedla seba, ak ma poslu ta het idem inde, kde ten bike vedla seba mat budem. a otazka je idem drtit km a trenovat alebo vysedavat s bikom po krcmach alebo nakupovat? ak volim sedenie v krcme alebo nakupovanie na to mi staca supacka saragla za 100€ :-)

          0 0
          • Vilém  

            Tak to jo.

            Ono casto takovato archeologie, do lidi kteri se zrovna zaregistrovali, casto nebyva nezistna:)

            0 0
          • Albek  

            A co rozhledny ? Vzít sebou kolo nahoru ?

            0 0
            • Breakpain  

              Nechodit na ne? Nebo jet ve dvou a vystridat se …

              Alternativne to risknes sam a je to 50 na 50 :) …

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.