• unitak

    Ahoj,

    nedávno jsem si koupil místo klasických platform spd Crankbrothers Beater SL, ale jeden z pedálů je asi nějaký pokřivený na závitu, protože jde celkem špatně namontovat do kliky. Zničil jsem si tak svoje SLXka kliky, protože po ujetých cca 200km se mi zničil závit v klice. Myslel jsem si, že je to moje chyba, protože jsem to špatně zašrouboval. Kliku jsem dal do servisu s tím, že mi tam dají závitovou vložku a byli tak hodní, že mi dali náhradní kliku ať můžu jezdit než se to opraví, ale na nové klice jsem ujel asi 15km a výše zmíněné spdčka mi zničili závit i na té půjčené klice (tentokrát pedály montovali v servise). Jak byste prosím postupovali? Myslíte si, že se dá nějak vymáhat náhrada za ty zničené kliky, když mi jejich vadné pedály poničily závity na klikách?

    0 0
    • couffy  

      Máš teda šlehače nebo spd

      0 0
      • unitak  

        Mám Crankbrothers Beater SL http://www.bagbike.cz/…

        0 0
        • couffy  

          šlehače.Vymáhat se to dá,ale bude to jistě na dlouho,budeš muset dokázat,že jejich závit je špatný,a že jsi si díky tomu poškodil kliky ,k tomu by ti možná bylo dobré i dobrozdání ze servisu,kde ti to dělali,plus možná několik dalších věcí o kterých nemám tušení.

          0 0
          • unitak  

            No tak to, že je závit vadný je jasné, protože mi odrovnal 2 kliky…Kdyby byl OK, tak to funguje v pohodě a neprobírám to tu. A nějaké potvrzení o montáži šlehačů na náhradní kliky nebude problém, protože jsem to nechával montovat v jiném servise.

            0 0
            • Joseph de Sax  

              nejdříve budeš muset prokázat v čem je závit špatný a pokud nevlastníš měrové středisko, tak dokážeš akorát Velký kulový…

              0 0
              • unitak  

                Nevím jak to mám dokázat…prostě mi ten závit zničil závity v klikách, tak jak to jinak dokázat? Ty šlehače mám týden a dal jsem za ně 1800, takže mi chceš říct, že když jim já nedokážu v čem je přesně chyba tak jsem jen tak do vzduchu vyhodil 1800 jo?

                0 0
                • M13  

                  Na něj nemá cenu reagovat, píše jen hovadiny.

                  0 0
                  • nox159  

                    jak kdy? myslim ze reklamovat spatny pedal a chtit k tomu jeste zaplatit dvoje kliky ve kterych je strzeny zavit to mi prijde trochu divne… pokud pedal do kliky nejde tak ho tam nervu…

                    0 0
                    • unitak  

                      Když mi to tam dali i v servisu tak co…

                      0 0
                      • nox159  

                        to jsi kupoval v kamenaku nebo v eshopu?

                        0 0
                        • unitak  

                          kameňák…

                          0 0
                          • nox159  

                            a s tema pedalama si pak sel do jineho kamenaku kde si s nima pos*** svoje nahradni kliky?

                            0 0
                            • unitak  

                              viz odpověď níže.

                              0 0
                              • nox159  

                                proc jsi nesel tam kde jsi ty pedaly koupil?

                                0 0
                                • unitak  

                                  Tam jsem šel, ale nedělají tam závitové vložky…Tak jsem prošel dalších několik obchodů až jsem konečně narazil na nějaký, kde to dělají.

                                  0 0
                • sudovec  

                  Řekl bych že budeš potřebovat 2 znalecké posudky: jeden na to že je ten závit opravdu „vadný“ a v čem, a ten druhý na to proč jsi strhnul závit na dvou klikách, když to do nich zřejmě nešlo zašroubovat lehce/standardně a v čem je to vina výrobce pedálů.

                  0 0
                  • unitak  

                    Strhl jsem to na dvou klikách, protože u první kliky (kdy jsem si to montoval sám jsem si myslel, že jsem to prostě špatně namontoval. Tak jsem se to pokusil pořešit v servise závitovou vložkou. V tom servise kde mi dělají tu závitovou vložku mi nabídli, že mi dají náhradní kliky ať můžu jezdit. Tak mi dali ty jejich kliky a namontovali mi tam i ty šlehače…Ujel jsem pár km jak jsem již psal a odrovnaly se i ty kliky půjčené ze servisu.

                    0 0
                    • sudovec  

                      Reklamuj v servisu a nech si dát písemné vyjádření. S výsledkem potom tam kdes koupil šlehače.

                      Ale vážně by mně zajímalo co je s tím závitem špatně když se pár km po namontování „odrovnaly“ kliky. Jakpak se t asi muselo montovat…

                      0 0
                      • unitak  

                        Nevím, taky by mne to zajímalo…Od pohledu to vypadá OK, ale podle mě jediná možnost je, že je ten závit v něčem špatný, protože není možné, aby se jen tak 2 závity v klice odrovnaly z ničeho nic.

                        Jedna taková moje malá úvaha: ty šlehače byly za poměrně dobrou cenu oproti ostatním shopům a když jsem je kupoval, tak mi borec říkal, že se omlouvá, ale že to je poslední kus, který měli na prodejně a pár lidí se na to chtělo podívat v reálu, tak to rozbalili. Když jsem to bral, tak mi říkal, že na to bohužel není krabička atd z již výše zmíněného důvodu. Říkal jsem si na co krabičku, to je zbytečnost a vzal jsem to…

                        Kdoví co ty pedály byly zač, jestli už to někdo nejezdil a nějak třeba lehce nepokřivil osu a když je zacvaknutý kurf ve šlehači, tak se to prostě pomalu ale jistě v závitu „mele“ protože závit v klice je z hliníku a závit na šlehači je z nerez oceli, takže není podle mě problém to tím takto odrovnat.

                        0 0
              • eagle.f1  

                tomu říkám rada, ty …

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.