• anonym2011

    Zdravím, vzhledem k žalostnému stavu mého 10 let starého Authora jsem se rozhodl, že je čas na pořízení nového kola. Na kole budu převážně jezdit po Praze, ale o víkendu ho vezmu do lesa a několikrát za rok vyrazím i na pořádný výlet(100+ km denně a terén).

    Kolo tedy bude využívané celkem všestranně, nemusí vyloženě excelovat v ničem, ale zárověn by mělo být dobře použitelné celkem na všechno.

    Poměrně důležité je pro mě, aby nevyžadovalo přehnaně častý servis, tedy kvalitní komponenty – hlavně přehazovačka a brzdy. Určitě bych rád, aby kolo vážilo pod 13kg (ideálně pod 12).

    Měřím 175cm s tím, že nohy mám spíše kratší. Vážím momentálně 78kg v sezóně to bude ze zkušenosti spíše pod 74.

    Rozpočet mám do 30 000, ale budu rád, když to bude spíše kolem 20 000, v zásadě mi jde hlavně o dobrý poměr cena/výkon/kvalita a i z toho důvodu se nejvíce přikláním ke koupi jemně jetého 2015 a novějšího modelu z druhé ruky/bazaru. Vzhledem k tomu, že se v kolech a komponentech vyznám spíše málo ocením jakékoli rozumné rady a tipy.

    0 0
    • Archik  

      Ahoj já se zejtra jedu podívat na https://www.decathlon.cz/…8405350.html diskuse ohledně Eaglu Nx mám pročtené schválně vyzkouším šlapat dozadu

      0 0
    • novas752  

      Hledej něco s převody 2×10 nebo 2×11 s 11–42z kazetou, brzdama Shimano s číslem 5×y(z) a vyšším a vidlicí RockShox. Ideálně náboje s průmyslovými ložisky. Do 25–30k by ses měl vejít bezproblému.

      0 0
      • Archik  

        S timhle by se vešel i do RB Base, ale musel by si po tom jejich downgradu sestav domluvit lepší brzdy a třeba ty kola. Vidlice je teda AXON, ale to nebude problém. Taky jsem o tom přemýšlel, ale už bych byl prostě přes limit.

        0 0
    • Špacír91  

      Zdravím, chci se poradit a tak sem hodim jeden odkaz. Driv sem dost jezdival a ted si chci zase po dvou letech nejake kolo poridit. Cena do 25tisic! Nejsem uplny odbornik a chtel bych slyset nazor na tohle kolo. Diky

      https://www.spoke.cz/…ce-229-2018/?…

      0 0
      • Mart7  

        Žádná hitparáda za 25 tisíc to není. Vidlice XCR air, brzdy nejzákladnější hydraulické Shimano M315. Převodník s 30 zuby bude dost limitující ve vyšších rychlostech.

        0 0
        • Archik  

          No stěma brzdama to bude všude stejný, prostě to šulej všichni.

          0 0
        • novas752  

          Převodník se dá vyměnit za pár šupů, o to nejde. Ale rozsah 11–42z může být pro spoustu lidí nedostačující. Brzdy souhlas, ty jsou zoufalý. A nechápu proč tam mají vidlici s 34mm nohama na xc hardtailu. Nejel jsem na ní takže nemůžu hodnotit, ale její starší 32mm sestřička neni nic extra no. Za 25 000 celkově mi to nepřijde kdovíjak úžasné.

          0 0
          • Mart7  

            Vidlice je boost s tapered krčkem pro širší pláště, ve 29" až 2,4" šířka, ale hmotnost dle přesný verze 2300 – 2400 g. Průměr trubek je pro vyšší tuhost asi větší a jde předělat na zdvih 120 nebo 130 mm.

            0 0
    • Špacír91  

      Dík moc za odpovedi ! Kdyby si nekdo dal tu praci a hodil sem nejakou alternativu hodne by mi pomohl 

      0 0
    • ufoncz  

      Inzeráty zadání zhruba vyhovující se dají tady i na cyklobazaru najít, ale to bude spíš lepší, když si něco vyhlídneš a dáš to sem k posouzení.

      Kolem těch 20k by se dalo něco ze starších kolekcí neměckých značek koupit na bike-discountu, namátkou Radon ZR Team 8.0

      Rada s RB CRR taky není blbá, Kellys taky něco kolem 27k, resp. 28k i s teleskopkou má.

      Ale věřím, že by ti nějaký stavitel do tvýho limitu dodal na kritickejch místech i lepší konfiguraci.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.