• Elcocheroto

    Všechny zdravím,

    vybírám si pro sebe (73 kg, 178 cm) nový 27,5 hardtail. Jezdím cca 50% terén, 50% asfalt. Můžete se prosím podělit o názor, které z níže uvedených kol považujete za nejlepší volbu?

    CUBE ACID 2015 – celkem se mi líbí, slušné komponenty, ale nemá Rebu (http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/)

    CUBE ATTENTION 2016 – slušné komponenty, včetně vidlice, ale ta barva mě celkem odpuzuje (http://www.cube-bikes.cz/?…)

    CUBE ACID 2016 – slušné komponenty, líbivé provedení, ale už jde přes rozpočet (http://www.cube-bikes.cz/?…)

    CANNONDALE TRAIL 4 2016 – Cannony mě celkem přitahují, tady se mi ta zelená líbí, ale vadí mi, že má na všem o třídu horší komponenty. Letos už tam teda dali aspoň Rebu (http://www.cannondalebikes.cz/…ail-4-275-29)

    PELLS RAZZER PRO 7 2015 – moc pěkný, slušný komponenty, ale opět bez Reby (http://pcshop.pells.cz/…_d35450.html)

    PELLS RAZZER PRO 7 2016 – vzhledově se mi líbí asi nejvíc, ale opět bez Reby a taky už lehce přes rozpočet (http://pcshop.pells.cz/…_d38162.html).

    Obvykle hledám nejlepší poměr cena/výkon. Proto jsem si před čtyřmi lety koupil Radona Zr 6.0. Moc mi ale neseděla jeho geometrie a znovu už bych do něj asi nešel. Kupuju si kolo pro radost, a proto chci, aby se mi taky líbilo. Proto asi škoda toho Cuba Attention 2016, který má asi nejlepší poměr cena/výkon, ale vážně se mi moc nelíbí (a to ani šedivá varianta).

    Na fóru často radíte, že by si tazatel měl radši nechat kolo postavit. Má to cenu i v mém případě? Pokud ano, v čem by ta stavba byla pro mě výhodnější? V případě zájmu, může mi někdo poslat konkrétní příklad/nabídku na acress@seznam.cz?¨¨

    Někdo mi taky radil, ať si za ty peníze raději koupím něco jetého z vyšší kategorie. Osobně si ale myslím, že pro moje amatérské ježdění to nemá velký přínos a raději bych nové kolo. Dá se s tím souhlasit?

    Díky moc za všechny rady!

    0 0
    • rkawa  

      Čau, kámoš prodává Cube LTD sl 27.5, je stejně vysokej a myslím že bys ho na těch 25 ukecal. Nemá to nic najeto a je to v záruce.

      http://www.cyklobazar.cz/…-ltd-sl-2015

      0 0
    • Dadex  

      http://www.teamsport.cz/…kost-ramu-l/

      Focus,cenově už sice kus nad,ale zas pevné osy P+Z a reba.

      Jinak v anketě jeden z Acidů…

      0 0
    • Erknold  

      Ono vidlici RS 30 sólo air, pohon deore a rozumná kola najdeš i na tutom http://www.decathlon.cz/…8336093.html. Ale pokud Ti jde i o geometrii a vzhled, tak kdo ví. To pak můžeš narazit i na stavbě, že Ti nesedne. Ale zase stavba bude asi jediná cesta, jak na kolo do 25 dostat Epixona/Rebu a zbytek neošidit.

      0 0
      • Dave-geo  

        Ahoj všichni!

        Předem díky za tip, vždy mi udělá radost když přijde od někoho z Vás (jak již polovina z Vás ví, v Decathlonu makám. Ale nejsem Zlatka, takže se vždy veřejně přiznám :-))

        Jen bych rád opravil cenu, protože cena na e-shopu nesedí. Pro následující sezónu je aktuální cena 18 990 Kč. Za desítkové Deore/SLX, XC30 Solo air, Avid DB1 mi to přijde fér. Nebo ne?

        Ve většině prodejen (v Brně určitě) by navíc mělo být možné kolo na pár dní vyzkoušet a nekupovat tak zajíce v pytli – víme, že pokud rám nesedne, osazení to nezachrání…

        Kdyby něco, nebojte se zeptat!

        0 0
    • t.rohovsky  

      Namísto Pellsu Pro7 bych koukl na vyšší model za super cenu

      http://www.kola-pells.cz/…elite7-2015/

      Lepší rám, vidle, komplet řazení i váha. A jede fakt výborně.

      0 0
    • Dazz  

      Pokud ti neseděl Radon musiš tušit proč !

      Já si vybírám kolo dle velikosti rámu, tak aby mi seděl. Optimální je samozřejmě vyzkoušet. Když se podíváš na kola, která jsi uvedl, tak mezi Cube a Cannondale je zásadní rozdíl v délce rámu. Pro posed, asi nebude jedno, které si koupíš ;-)

      Já mám 175 cm a mám vyhlídnutý Focus 27,5" BLACK FOREST 3.0 ve velikosti M, ale to má každý individuální :-)

      vybavení se dá časem obměnit. Na barvu kašlu úplně, ta mi pohodlí při 60 km vyjížďce terénem neudělá :-)))

      0 0
      • freedyspeed  

        Mám 178 cm a 29" Black Forest 2.0 mi sedělo Sko, vůbec jsem nepochopil. Nutno dodat – že jsem naposledy seděl na 26" :D

        0 0
    • Plechovka  

      Pozor na geometrii tech levnych cube – jsou velmi kratke. Kuprikladu ten acid ma v 18" reach jen 390mm, zatimco stejne velky karbonovy reaction gtc ma 418mm, neboli ve stejne velikosti je o nezanedbatelnych 28mm delsi. Sam mam take 178cm (ale spise kratsi nohy a delsi trup) a ten acid by mi byl kratky. Proto mam reaction gtc sl 27.5 ☺

      0 0
    • Azmir  

      Co třeba toto ? epicon, komplet xt, rám nevím co je zač

      0 0
    • Elcocheroto  

      Ahoj, díky za všechny komentáře.

      Pobavil jsem se pár prodejci a usoudil, že půjdu raději do „29“, jelikož jezdím spíš na delší méně technicky náročné výlety a ovladatelnost „29“ šla prý nahoru.

      V téhle kategorii mi nejlépe vychází Radon ZR Team 29 8.0 (http://www.radon-bikes.de/…-team-29-80/). Původně jsem Radona nechtěl, protože ten můj stávající ZR Team 26 6.0. měl poměrně krátký rám. Ta „29“ má ale délku v „18“ mezi sedlovkou a řídítky 60 cm, což se mi zdá být běžné (např. Cannondale má 59/62, GT Zascar, které jsem si zkoušel mělo 61 cm). Můžete prosím někdo potvrdit že ty „29“ Radony skutečně krátkým rámem netrpí? Nebo byste mi raději doporučili koupit větší velikost, tj. „20“? Jak jsem psal, měřím 178 cm, inseam 80 cm. Podle tabulek Radonu by měla být „18“ ideální. Raději se ale ptám, protože na té „26“ mi taky doporučili „18“ jako optimální a pak v reálu to bylo přeci jen krátké – příliš vzpřímený posed.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.