• Breakpain

    No, teoreticky by tu mohlo vlákno být na tipy & triky … ale uvidíme… nyní k dotazům :)

    • držák na OPI představec u Leftyn … aktuálně dodaný kruhovýnedosedne (je dělaný na kulaté trubky, OPI je skoro kvádr) a prodlouženýbych na bike ani omylem nedal, ten nechám na silničku
    • netuší někdo, kdy ti blbouni v Garminu opraví profily? (nyní lzepřeklikávat mezi profily, ale veškeré změny se projeví do všech profilů…) = čeká se na opravný firmware

    Anketa: Jsem majitelem

    17x
    17%
    8x
    8%
    21x
    21%
    11x
    11%
    13x
    13%
    13x
    13%
    16x
    16%
    0 0
    • blaf  

      myslim, ze BarFly dela nejakej drzak na mtb, pridelava se na riditka jako ten silnicni, ale budik je nad predstavcem

      prvni verze firmwaru stoji u Garminu vzdycky za h…, prvni update uz byva pouzitelnej, za jak dlouho ale bude netusim

      0 0
    • ddan  

      Edge 1000 jsem měsíc testoval… neříkám, že je špatný, pro někoho to může být dobrá, ale taky pěkně drahá hračka. Beru to z mého pohledu, takže co mě nesedí, jiný ani nemusí pocítit.

      1.displej – tak citlivý, až téměř chvílema nepoužitelný. Jestliže člověk celkem trénuje, tak se občas stává, že se potí… ;) a problém na světě. Trochu mokrý displej od potu a už se s ním nedomluvíte. Vůbec ani nebudu rozebírat použití na válcích, kdy z vás teče… A uzamykání? Jo dobře, ale i tak, dokud to neutřeš, tak se s tím fakt nedomluvíš a budeš mít problém to i odemknout. Ale jak jsem psal – při „normálním“ používání to někdo ani nemusí pocítit.

      2.rozměry – celkově už moc velký… má sice o něco větší displej, ale celkovými rozměry to je už pořádná placka. Opět ale věc názoru, jestli chci kompaktní PC nebo v podstatě tahat další mega přístroj velikosti telefonu. Protože zvláště v dnešní době chytrých telefonů, dát tolik peněz za takový přístroj… Člověk má fakt pomalu strach to dát na horské kolo a pustit se s tím do terénu, abych to třeba neodřel… ;). Měl jsem Edge800 dva roky, teď jsem to měl možnost srovnat s Edge1000 a Edge510… musím říct, že 800-ka byla rozměry na hraně, 1000-vka už je opravdu moc velká, 510-ka super kompaktní přístroj se vším co potřebuju… nic víc nic míň (tedy skoro… ale to je už otázka softu). Ale pro někoho může být větší displej přínosem v zobrazení třeba mapy…

      Můj názor je, že úplně stejnou službu mě udělá Edge510 a ušetřím balík… zvláště když mám sebou telefon, na kterém mám plnohodnotnou možnost se zorientovat v mapě a tím mě doplní co 510-tka nemá.

      3.fixace polohy díky navíc Glonassu na rozhodně lepší úrovni než u 800-ky.

      4.nepodařilo se mě vůbec vyzkoušet variantu s otočením displeje

      5.propojení s telefonem – Edge1000 / iPhone5s. Buď jsem měl „štěstí“ na kus nebo nevím, ale za cca měsíc používání se mi podařilo být tak maximálně 3× propojený. Dokonce jednou jsem i viděl, kdo mě volá, ale jinak věčně to psalo telefon odpojen. Telefon v zadní kapse dresu.

      Když propojím Edge510 / iPhone5s – tak to funguje bez problémů celou cestu…

      Závěr: když pominu tu citlivost displeje na pot – což mě točilo opravdu hodně, protože bez zamčeného displeje stačila sem tam kapka a hned to chtělo na obrazovce měnit údaje… kolikrát jsem měl chuť s tím hodit o zeď ;) a pak ty rozměry, které ve spojení s cenou přístroje… tak jinak celkem dobrý, ale za menší cenu.

      Opravdu musím říct, že profíci od Garminu se opět ukázali. Tolik much to má a za ty prachy…

      0 0
      • Breakpain  

        Vesmes souhlas, nechtit moznost navigace (ja a mapy, to je tragedy), beru jednoznacne 510. 1000 je jak „krava“, ktera se nemuze dat na riditka u mtb ani omylem.

        Ad BT – to uz vim, opet detska nemoc, cekajici na new firmware, takze to casem bude korektne pracovat. Udivuje me ale pristup, ze neco takoveho vypusti, bez oprav ?!

        0 0
        • blaf  

          jestli ti jde o navigovani a 1000 nechces tak vem 800, na na predstavec se vejde, jizda podle predem pripravene trasy je ok, navigovani do nejakeho mista taky ok, jediny k cemu je to nepouzitelny je prohlizeni si mapy, na to je ten displej moc malej a je to fakt bolest, lepsi vytahnout smartphone a podivat se v nem

          0 0
          • Breakpain  

            Mne se to na predstavec vejde velikostne, ale nemam drzak, co by drzel na OPI predstavci ;-). Garmina uz mam doma, ale s timhle jgrem oepocital :-/

            0 0
          • capo  

            +1

            0 0
        • ddan  

          Přesně jak říkáš… Poté co jsem vyřešil jak to vůbec dát na představec, díky velikosti trochu oříšek…tak stejně na MTB bych to měl strach vůbec vozit. A na silničce jsem si s tou plackou připadal taky divně. Ale zase pro jiného může být větší displej přínos.

          Pokud bude fungovat spojení s telefonem OK, tak by se mi líbilo mít možnost vidět příchozí volání jestli to je třeba důležité nebo SMS. Ale kdyby ti studovaní inženýři z Garminu byli k čemu, tak to mohlo fungovat i na 510 a 810…

          A ten LiveTraking…? Jako myšlenka skvělá, kdyby to dotáhli trochu dál třeba jen v tom možnost vidět na okolí ostatní…

          0 0
        • ddan  

          Ale musím je pochválit za ty nové čidla rychlosti a kadence… fakt dobrý, už žádný proti kus. Rychlost dáš jen na náboj, kadenci na kliku a hotovo… nic víc. Ty jsem si nechal, ale tu 1000-vku jsem dal pryč. Mapy vůbec neřeším, tak zlatá 510-tka. Ideální rozměry, pogumovaná, displej už není tak citlivý na pot. Kdyby umožnili ještě vidět příchozí hovory a SMS, tak jim dám medajlu ;)

          0 0
    • jecnak  

      Musim rict, ze me tyhle Garmin tanecky uz pekne vys… Mam pripraveny starsi Iphone 4 a k tomu pouzdro na nej s externi baterkou. Uvidime. Zatim mam a spokojene uzivam 800ku.

      0 0
      • ddan  

        Taky jsem s 800-kou byl nadmíru spokojený… postupně ale začala totálně haprovat. Ze začátku to byly občas nápisy tipu neodpovídající příslušenství apod. prostě z ničeho nic na displeji nápis a já to musel potvrdit, aby to zmizlo.

        To by ale ještě šlo, pokud to nebylo třeba v kopci, kdy se soustředíš, hlídáš si tepovku a von ti tam zobrazí ňáký nápis – a ty musíš kliknout, to tě naštve.

        Pak začala stupňovat, že se na displeji sem tam objevovaly takový obdélníčky, kolečka, šachovnice nebo zobrazení vnitřního softu a z toho už nešlo vyjet ničím jiným než zmáčknutím všech tří tlačítek a kompletním vyresetováním přístroje. Když mě to udělala po několikáté, tak jsem přemýšlel jestli s ní šlahnout o zem nebo reklamace… ;) zvítězila reklamace a vyměnili ji za novou. Pak jsem zkusil tu 1000-ku a skončil u 510-tky.

        Ale že ti soudruzi z Garminu vždy musí vymyslet nějakou vychytávku… Když se s tou 510-tkou rozjedu a zmáčknu spuštění chvíli před tím, než to sama zjistí – tak dá hlášku „byl detekován pohyb, spusťte…“ ale už nepozná, že jsem to spustil a musím to znovu odkliknout…

        0 0
        • black.horse  

          Tak mi zase přišla 510 zbytečný produkt, vlastně jediný důvod proč ji použít místo 500 je to, že 500 má mizernou GPS… 800/810 = trošku větší a s mapou, 500 = malé a bez mapy… varianta kdy 510 je vělká a bez mapy mi přijde nepraktické… Navíc mi přijde u 510 zbytečný dotykáč.

          0 0
          • MaPa  

            Asi záleží na každém co mu připadne optimální. Mě zase nepřišla jako výhra 500 když její fce umí spousta forerunnerů které jsou ještě menší :-)

            0 0
          • ddan  

            já bral 510 né jako nutného nástupce 500, ale prostě když si mám vybrat model a navíc zohledním cenu… tak mezi:

            • edge1000
            • edge810
            • edge510
            • edge500

            mě přišla nejlepší volba 510. Stejně už sebou tahám mobil, protože ani s nejlepším garminem za těch 14 tisíc si nezavolám. A když si vemu, kolikrát jsem využil či potřeboval mapovou navigaci za 2 roky používání 800-ky, tak si jednou za čas ten mobil s kapsy vytáhnu (3× do roka..?). Ale zase úplně nesouhlasím co píšeš, ale je to věc názoru. U 510 zlepšili či pro mě kladné vlastnosti:

            • fixace (navíc krom GPS ještě Glonass)
            • celá pogumovaná
            • dotykový displej (proč ne, díky tomu je snazší ovládání než přesvícero tlačítky), který což fakt oceňuji není vůbec náchylný jakou 1000-ky na pot či déšť, kdy stále se dá ovládat…
            • malé rozměry, ale jestli ty píšeš už velké… no nevím, mám třebana obrazovce zobrazeno: stopky, tep, kadenci a rychlost, hodiny a km… (takženedovedu si už představit menší displej, abych na to ještě dobře viděl ato zatím s očima ve 40-ti nemám problém… bude hůř)
            • opravdu už dobrá výdrž baterie
            • propojení s mobilem pro sledování, funguje mi to dobře opět oproti1000-vce (jen škoda, že to už neumí zobrazit ty hovory či SMS)
            • více profilů

            Takže pro mě i s poměrem cena / výkon spokojenost. A pokud bych opravdu potřeboval to mít s mapovou navigací a nestačil by mě k tomu mobil, tak volím 810.

            Jednou jsem prostě na kole a nepotřebuji k tomu ještě skoro tablet E1000.

            0 0
    • TomasTT1  

      Já jsem měl teď možnost zkoušet Edge1000 o víkendu a myslel jsem, že se z toho picnu… Logika ovládání šílená. Myslel jsem, že mě v oblasti GPS už nic nemůže překvapit, částečně se tím v práci živím, používám offroad GPS více než 10 let a prošlo mi rukama snad všechno, co Garmin vyrábí. Ale nikdy řada Edge. Nicméně když si člověk zvykne na to, že to vlastně není vůbec GPS ale sporttester a že tam některé věci nejsou dotažené do konce (ani do poloviny), tak je to OK. Měl jsem k tomu hrudní pás a snímač otáček kola na přední ose.

      Co jsem chtěl především – upozorňování na SMS a volání z telefonu. Tak s Androidem to nefunguje vůbec, tam to výrobce po chvíli hledání i někde píše na fóru podpory. S iOS by mělo fungovat všechno ale nefunguje. Na volání to sice upozorňuje ale na zprávy ani náhodou. Chvilku to jde, chvilku ne. Nespolehlivé…

      Jinak nastavení vzhledu obrazovek a datových polí je fajn, dá se to přizpůsobit podle přání. Nechápu, proč nejde nastavit funkčnost HW tlačítek (nebo alespoň toho levého) na něco jiného. Jinak spotřeba baterek je perfektní. Viditelnost na přímém slunci taky skvělá. Kombinace satelitů GPS a Glonass je bezvadná, načítá to polohu dobře a i v lese to moc neztrácelo signál.

      Jen kdyby to dotáhli po stránce SW.

      Jo a chtělo by to držák, který to nevystrčí kilometr před řídítka, aby to bylo trošku chráněné při nějakém pádu.

      0 0
      • jecnak  

        Hlavne treba fce sledovani je pro iPhone od iOS 7 zabudovana aplikace primo v telefonu. Posilani info o dojezdu do cile jde pres jinou aplikaci. Pro me zustava hlavne moznost bedzdratoveho posilani projetych tras. Jenze kdyz uz clovek stejne musi nabijet, tak si ho rovnou pichne k PC.

        Co bych v budoucnu ocenil proti stavajici 800ce je vetsi display az k rohum a moznost pridani batterypacku primo na telo pristroje nebo zespod primo do drzaku.

        0 0
        • black.horse  

          Při upgrade z 800 se vyplatí jít na 810 nebo rovnou 1000? Pro mě zajímavé funkce proč to udělat je online trackování polohy přes mobil (bez vybíjení mobilu kvůli zpínání GPS), Virtual Racer (Virtual Partner mi nevyhovuje), rychlé přenastavení dvou a více profilů kol (kvůli čidlům kadence) bez nutnosti prolejzat zdlouhavě menu. U 1000 by se mi hodně líbila maličko lepší obrazovka, ale jak to čtu, zase je u nich nefunční spojení s Androidem?:-( grrr… u 810 to funguje dobře? Tu používáš aktuálně, že Tome?

          0 0
          • Breakpain  

            Jen doplním – u 1000 jsou čidla trošku jinak – máš jedno společné „menu“ … tam napáruješ všechna čidla co používáš a pak, když je nějaké aktivní ho to načte. Pokud bys náhodou našel dvě aktivní čidla rychlosti zároveň – zeptá se Tě to, které chceš snímat. Takže tohle je třeba plus … je jedno, v jakém jsi profilu (už se to nepáruje na profil …).

            Nefunkční spojení s Andoridem nevím – ale rozhodně vím, že SMS a volání funguje snad jen s BT 4.0, jinak to nefachá … a nebo je tedy bota jinde (u mne …).

            0 0
            • black.horse  

              S tím Androidem rád slyším, to bych užíval hlavně pro online tracking kvůli ženě, co se na některých výletech o mě bojí. Moje obava byla, aby to nedopadlo jako s Garmin Fenix2 co používám na běhání, kde spojení s Androidem zprovoznili až po více než 1/4roce v rámci FW update. Jinak Fenix umí buď BT (spojení s telefonem) nebo ANT (spojení s čidlama), ale ne obojí najednou, za mě dost napikaču:-( (ps. SMS/call/notif. mě tolik netrápí)

              Párování více čidel a jejich identifikace při spuštění je jedině fajn, to co jsem měl na Polaru před 10lety konečně Garmin objevil taky, 3× hurá :-D

              Tak to nakonec nezní tak zle…

              0 0
          • TomasTT1  

            Nene, nebylo to myšlené tak, že nefunguje aplikace na Androidu. Jen na Androidu opravdu nefunguje to upozorňování na zmačkané hovory a přijaté zprávy v telefonu (a případně na nízký stav baterie v telefonu). Všechno ostatní by fungovat mělo. Já to dál netestoval, jakmile jsem přišel na to, že mě to na zprávu neupozorní, tak jsem to řešil s iPhonem (používám dva telefony – firemní Blackberry kde jde provozovat aplikace z Androidu a soukro iPhone). Šlo mi především o to, abych měl přehled že se něco děje, že mě třeba rodina shání nebo že máme doma poplach atd.

            Takže kromě toho upozorňování by na Androidu mělo fungovat všechno stejně jako na iOS.

            Aktuálně jsem musel Edge1000 vyměnit, protože se projevila (prý) běžná závada u téhle řady – přestal komunikovat na USB. Prostě se nikdy neukáže jako mass storage zařízení ani jako žádné jiné. Zkrátka na USB je neviditelný. Hrál jsem si s nastavením rastrových map které jsem do něj pokusně tvořil a najednou přestal komunikovat a bylo to. Takže čekám na nový.

            0 0
            • black.horse  

              taky díky za upřesnění:-)

              0 0
              • Breakpain  

                Jak píše kolega, online tracking funguje v poho, jen SMS/call ne. Jestli je to androidem :-/, potéš koště.

                ANT + BT samozřejmě funguje současně.

                Ad USB, to mě vystrašilo. Zatím funguju. Občas se stane, že se neobjeví, ale stačí odpojit a zapojit a už se načte.

                Po Wifi je to snazší, ale je nějaká citlivá, dost často to nenajde mou síť.

                0 0
                • sharkeeCZ  

                  tak on přímo Garmin píše, že je to jen pro iOS. Pro Android to bude možná až po update firmware.

                  0 0
                • TomasTT1  

                  Nový přístroj dorazil a po USB normálně funguje. Prý to je dost častá závada u celé řady Edge, nejen u 1000.

                  S tou podporou Androidu je to u Garminu těžká věc, i z jiných navigací téhle značky je celkem dobře vidět, že je Android netrápí a priorita je iOS. Na nejnovější „vlajkové lodi“ motorkových navigací v kategorii 18tis. Kč nefunguje přes Android ani obyčejné vybírání písniček a přehrávání přes A2DP. Na iOS funguje všechno 100% a dokonce i s podporou přehrávání po kabelu, nejen po BT. Takže si nedělám moc iluze, že to bude nějak rychle vyřešený.

                  0 0
                • TomasTT1  

                  Tobě jde přístup do paměti navigace přes WiFi? To by bylo docela super. Nějaké detaily jak na to?

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Já měl na mysli upload záznamů v tohle případě ;-). Do paměti to asi nepůjde.

                    0 0
    • koko0925  

      Rád bych věděl, jestli lze jednoduše na 1000ce využít jízdu podle předem připravené trasy GPX, třeba ze seznamu.cz. To znamená, že na displeji je vidět pouze čára trasy, nebo případně i mapa. 810ka to neumožňovala, chtěla pořád navigovat, takže jsem se vrátil zpět k 800ce. Díky za info.

      0 0
      • TomasTT1  

        Ano jde.

        Zkoušel jsem import trasy i stopy z MapSource a v GPS to je naprosto přehledně k dispozici v položce „trasy“ na hlavní obrazovce i s náhledem na mapě, shrnutím celkové délky, převýšení atd..

        Trasu jsem pochopitelně v PC počítal pomocí Cyklo Czech, předpokládám že by to zlobilo stejně jako v jiných navigacích, kdyby byla spočítaná v jiné mapě než se pak použije v GPS. Stopa je nezávislá na mapách a dělá to, co jsem od toho chtěl – tedy že JDE navigovat po importované stopě, nejen po trase. Snad jediné drobnosti co by chyběly k dokonalosti – výběr jestli chci jet stopu od začátku do konce nebo obráceně v protisměru a výběr barvy, jakou chci stopu zobrazovat na mapě (což tam možná někde je ale já to neumím najít).

        0 0
        • koko0925  

          Díky moc za info. Pokud by jsi našel trochu času, zkus to prosím ještě z Mapy.cz. Je tam pak možnost stáhnout trasu v GPX, uložit do new files a najít trasu v bězích.

          0 0
          • black.horse  

            ale v bězích se púoužívá souborový formát *.TCX, jestli nebude error tady?! Já to do běhů importuju z GarminConnect. Ten GPX file je imho třeba konvertovat.

            0 0
            • blaf  

              U e800 můžeš do New files nahrát kde co, i gpx, a on si s tím poradí. Předpokládál bych, že to bude u e1000 stejně. Jestli ne tak je to teda krok zpátky.

              0 0
              • Breakpain  

                Mám pocit, že jsem tam .gpx už takhle nahrál a OK. Jen to nebylo ze seznamu, jestli tam neco nahrava specifického navíc? Sry za diakritiku, na mobilu to zlobí

                0 0
    • TomasTT1  

      Jinak teď jsem měl Edge 1000 na týden na Lipně a moc nadšený nejsem…

      • navigace mi ani jednou nedokázala spočítat trasu s použitím trajektu.Přitom trajekty „zná“, jakmile na něj člověk najede, je vidět trasakudy pojede, vzdálenost a trasa do cíle se normálně přepočítá. Alenechce to počítat cestou k tomu trajektu – jako kdyby tam nevedla cesta.Dělají to obě mapy. Zkoušel jsem na trasu dát waypointy tak, aby to vedlofakt až k trajektu ale navigace tu trasu spočítá až toho posledního a pakto nechá otočit a jet po trase celou cestu zprátky a přes most a po druhéstraně. Prostě neumí trajekty. Na Lipně, kde jich je fůra, je to docelaproblém.
      • několikrát jsem přišel o údaje o délce projeté trasy, protože jsemnějak omylem zmáčknul pravé HW tlačítko na navigaci a to zastaví záznam.Není možnost ty tlačítka deaktivovat nebo zablokovat nebo jim přiřaditjiné funkce. To levé je pro mě úplně nanic, hodilo by se třeba propřepnutí do jiného menu apod.
      • asi 10× jsem na displeji uviděl hlášku že displej je zamknutý.Žádná možnost odemčení tam neexistuje. Jediné co se s tím dá dělat jepřerušit trasu, přepnout Edge do standby bočním tlačítkem a zase hoprobrat a pak to nějakou dobu funguje.
      0 0
      • Breakpain  

        Kdyz navi stopnes, tak ji tim tlacitkem opet spust nebo v cem konkretne je problem?

        Kdyz se zamkne, zmackni dlouze tlacitko on/off a odemkni nebo to jsi zkousel? Problem s tim byl, ale to resil upg firmwaru, ktery uz mam nejakou dobu nainstalovany a od te doby se to nezamyka.

        0 0
        • ddan  

          Za takový peníze, tolik Garminovských vychytávek… po 3 týdnech používání jsem byl rád, že to šlo z domu dříve, než jsem s tím praštil o zem… Největší problém byl mimo jiné u mě displej. Jak na něj začal kapat pot, tak byl nepoužitelný…

          Můj názor, jestli opravdu chce někdo využívat navy, tak 800 nebo 810, jinak zlatá 510-tka.

          0 0
          • Breakpain  

            Osobně to mám jako cyklokomputer a tréninkový log s tím, že když jedu do „…“ tak dám „vrátit se“.

            Jako navi, jsou mnohem lepší věci, souhlasím. S tím potem – to bude každý dotykový display v háji … s tím nic nezmůžeš. Nicméně jak jsi to tam měl, že Ti nato kape pot – déšť chápu, ale pot :-) …

            Primárně šlo o to, že to přes mobil, který to vybije minimálně značí trasu a polohu kde jsem … máma šílela, kde jezdím, tak teď o mě ví, že jsem neumřel … Jinak bych možná bral 510, to máš recht …

            0 0
            • borda  

              Kazda navigace s dotykacem v haji nebude. Jen ty, na ktere inteligentne pouziji kapacitni displej.

              Resistentni sice neni tak high tech, ale pro pouziti pri outdoor aktivitach ma svuj smysl.

              0 0
              • Breakpain  

                Pravda … to jsou modely před 1000 já to zase beru tak, že celkově je příjemnější kapacitní, protože moc outdoorový nadšenec nejsem ;), tak to se omlouvám. Nahodím na kolo, nacvakám a za jízdy nato v podstatě nešahám, u baráku vypnu a dám nabít :-)

                0 0
                • ddan  

                  Přesně… Jak řada 800,810 tak 510 je s displejem v pohodě… Když trochu více zabírám, zvláště v kopcích tak to ze mě teče jak ze sprchy… ;-)

                  Prostě to Garmin s tou citlivostí displeje u 1000 ne trochu, ale hodně přepískl… Bych velice rád slyšel teď jejich názor, myslím že už jim to muselo docvaknout. Jinak ostatní muchy se vychytaj.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Tezko rict, potim se jako prase a tyhle trable nemam … ale v desti koncis … to chapu.

                    0 0
                    • ddan  

                      Tobě se nestalo, že po kápnutí potu to chtělo měnit údaje na displeji? A i když jsi to zamčel tak ti to jde v poho odemykat i při mokrým displeji…?

                      0 0
                      • Breakpain  

                        Nestalo – aktualizovali nějak FW či co a od té doby mě to nezlobilo, když mrholilo.

                        S tím mokrem – v podstatě klasický liják jsem nezažil, takže těžko soudit a v mrholení jsem byl ok … na mobilu mi to přijde horší.

                        Ale jak jsem psal … jsem spíše výletník a když prší, nechodím na kolo ;) … takže tak no. Kdo tomu dává počoudit ví jistě své, netvrdím, že to je bezchybné ;) … taky mě tam pár věcí pije krev :).

                        0 0
                        • jk8  

                          Nezkoušeli jste zmírnit citlivost displeje nalepením jedné či více krycích fólií? Díky za info, pomohlo by mi to při rozjodování.

                          0 0
                          • Breakpain  

                            Mám tam jednu ;) … a display zamykám většinou … takže neřeším :)

                            0 0
        • TomasTT1  

          Nešlo to odemknout nijak jinak než stopnout jízdu (záznam), vypnout do standby a znova zapnout… On/Off když jede záznam nefunguje.

          Mám tam poslední firmware.

          Problém s tím záznamem je v tom, že to člověk vypne omylem ani o tom neví. Stačí třeba zoomovat na displeji a hřbetem ruky v rukavici o to tlačítko zavadím a x kilometrů tam nebude, protože záznam nejede a na displeji to nikde neukazuje že záznam neběží.

          0 0
          • ddan  

            Já to říkám od začátku, že bych jim za to dal medaili. Když jsem to dostal do ruky, tak mě to připadalo jako by vydali teprve první navigaci a když jsem pak kouknul na tu cenu… A to jsem se na ni fakt těšil.

            0 0
            • borda  

              Tak specielne u garminu plati, ze by tam mel byt napis “testovano na lidech“.

              Je ale pravda, ze postupem casu to vzdycky odladej.

              I kdyz ten kapacitni displej, to odladej tezko :-)

              0 0
              • Breakpain  

                Dodelaj, ale za jak dlouho taky :-/ … ja cekam uz 3 mesice a stale ticho po pesine na opravu GC.

                0 0
    • l.bily  

      Cau borci, da sa na 1000ke aj prepinant, pripadne upravovat hlasitost melodie telefonu? Mam iphone 6, priamo z garmina sa asi neda pocuvat muzika ze?

      0 0
      • File12  

        a jak bys to chtěl dělat? to už je lepší bud klasicky kabelový sluchátka a tel v batohu nebo někde. Ale že by šla muzika přes BT do garmina a z garmina do bt sluchátek to těžko

        0 0
        • l.bily  

          V telefone strcene kablove sluchatka, ale ci ide cez garmina nejak ovladat ten telefon, hlas a zmena dalsieho songu

          0 0
    • koko0925  

      Kluci taky se vám stalo při nedávné aktualizaci E1000, myslím že to byla verze 4.1,(teď je 5.0), že se rozházeli profily? Změnili se mi názvy a navýšil se počet. Přeházeli se i najetý km. Bohužel to nejde moc upravit, protože jsem nepřišel na způsob jak pozměnit nájezdy na jednotlivých profilech.( Psal to myslím i DC, že to nejde.)

      0 0
    • koko0925  

      Ještě přidám zajímavý poznatek k výdrži baterky. Při týdenním puťáku jsem zjistil, že mi baterka vydrží max. 7 hodin na jedno nabití. Dost mi to vadilo a nadával jsem si, že jsem měnil z 800 na 1000 a teď musím během jízdy aspoň jednou dobíjet při zastávce u COOPu. Denně jsem byl 10 až 12 hodin v sedle. Plánoval jsem tedy reklamaci, ale doma jsem přišel na to, že je to tím, že jsem celou dobu měl nastavenou hlavně mapovou stránku s trasou. Stačí vypnout mapu nebo mít stránku s km atd. a výdrž poskočí na slušných 14 hodin.

      0 0
      • black.horse  

        jj, podsvícení displeje a vykreslování mapy dost žere, na všech modelech :-)

        0 0
        • ememem1  

          to je fasa ked chces ist podla mapy ked uz mas to gps :-)

          btw jak je na tom 520? a kolko tych map to tam asi vleze ked sa neda dat pridavna karta?

          0 0
          • koko0925  

            520ka je nemapová

            0 0
            • ememem1  

              a tak mozno sa mylim ale podla toho co som cital tu hadam je ci?

              0 0
              • koko0925  

                Máš pravdu, je tam nějaká základní mapa a lze stahovat trasy. Dá se stáhnout cz návod na cz Garminu. Ale mapy se prý nedají dohrávat. Tak je to asi ořezaný oproti třeba 810ce.

                0 0
                • ememem1  

                  jako ze su tam nejake mapy predinstalovane a smitec? jake mapy konkretne?

                  0 0
                  • ememem1  

                    ok, tu je to vysvetlene

                    http://www.dcrainmaker.com/…dge-520.html

                    cize o hovne.

                    0 0
                    • MaPa  

                      Já bych byl s tím hodnocením opatrný:

                      1+ krabička je příjemně malá, sice ne tak malá jako e25, ale oproti e510 je to sakra rozdíl. a to umí v podstatě to samé plus něco navíc. rozměr je patrně dán možností přehledu mapy, takže tady asi garmin už s velikostí dolů nepůjde. škoda že pak v těch „low“ modelech typu e25 ořeže i další funkce.

                      2+ základní předinstalovaná base mapa je strašná (vždycky byla, dávala se jako základ na CD snad ke všem navigacím), ale jde vyměnit za osm podklad, a podle mne nic nebrání (?) ani tomu vyměnit ji za mapu z MOBACu, prostě se jen vymění (a přejmenují) fily v kořenovém adresáři. Takže by také mělo jít měnit mapy mezi aktivitami relativně mobilně, pokud máš telefon s OTG portem, tablet nebo jiné přenosné zařízení. Paměť je malá a e520 nemá slot, ale skoro 100MB na mapu (jednu) plus záznamy (100kB na 1hod) zas není tak málo.

                      3+ v mapě se dá (sice krkolomně ale jde to) jak zoomovat tak pannovat, na drobné odchylky od coursy úplně super. A kdo na větší přeplánování dneska nevozí telefon s off-line aplikací, že?

                      4+ umí se dobíjet při zapnuté aktivitě, tzn. s akupackem neomezená výdrž. Komplikace je umístění portu, ale nic nepřekousnutelného snad (předsazený držák nebo řidítka).

                      4? ant+ senzory A/NEBO live tracking?

                      5– škoda, že coursy je nutné přidávat jako .fit a ne jako .gpx (něco málo o ostatních g), komplikuje se tím přeplánování přímo po cestě v hospodě. Na druhou stranu na tohle asi stačí i ta podkladní mapa a telefon jako dosud… spíš škoda že funkci dohrávání surového .gpx garmin začal od určité doby zatloukat a stále víc vše navazuje na connect.

                      6– s těmi stovkami rozpačitých vyznání uživatelů na garmin fóru člověk skoro nabude dojmu, že žádný z modelů edge (a dalších současných) od dob 705-kdy není dotažený do konce ani poté co skončí jeho podpora. Na druhou stranu většina se týká spolupráce s mobilem, což lze oželet.

                      Podle mne je edge 520 po dlouhé době setsakra dobré zařízení, nicméně uživatelů a feedbacku je zatím málo na to posoudit zda je dostatečně odladěná.

                      Otázka je, proč sakra všechno tohle do dneška neumí chytré hodinky s mnohem, ale mnohem odladěnějšími aplikacemi typu locus nebo oruxmaps…

                      0 0
                      • jecnak  

                        100MB na mapu je hrozne malo. To zarizeni je tak pro nekoho, kdo se pohybuje jen po CR a snad jen na silnicce. Ja celekem cestuji po Evrope a mapy maji celkem asi 4GB. Nedovedu si predstavit neustale menit mapy.

                        0 0
                        • MaPa  

                          Jasně. Na druhou stranu pro mne šoupnout edge na usb kabel do telefonu a večer vyměnit oblast za jinou prostým copy+paste a přejmenováním není nic tragického. mapa je stejně jen na přehled těsného okolí a hlavních tahů, žádná velká podrobnost mapových (natož rastrových) navigací se nekoná a podle mne zas není tak potřeba – jsem „zarytým“ zastáncem nemapových navigací, ale tady musím uznat že když nemapová navigace dostane do vínku hrubý podklad, je to prostě bonus. A e520 je nemapová navigace…

                          0 0
                        • ememem1  

                          presne to som mal na mysli.

                          ako 520 je oproti 510(co je teda z mojho pohladu vysloveny nepodarok) a aj 500 imho dost krok dopredu nicmenej zabity prave tou malou pamatou a mizernou vydrzou bateriek, horko tazko na jednu celodennu akciu ak vobec. jasne, ak chces kup si 1000 lenze to uz je skatula jak bejk a nie sporttester s navigaciou. kopa podivnych funkcii ktore zmienuje MaPa + x dalsich funckii sialenstva socialnych sieti ale to podstatne(aspon pre mna) je bezo zmeny alebo je horsie.

                          uprimne keby 500 mala poriadny chip a nie ten srackovy sirf co je horsi jak cip v mojom akciovom mobile tak by to uplne stacilo.

                          0 0
    • jecnak  

      Tak nakonec jsem neodolal a po problemech s nahradni 705 ve Francii jsem poridil misto aktualne pouzivane 800 novou 1000. Pri uprade firmware se dvakrat seknul, ale od te doby bez problemu. V desti tez bez problemu. Celkove skopojenost. Pekne srovnani pri nacitani dlouhe trasy – 1000km:

      • 705ka cca 5 minut pripadne zatuhnuti
      • 800ka cca 2–3 minuty
      • 1000ka cca 30s
      0 0
      • jecnak  

        Jinak kdyby nekdo resil nefunkcnost notifikaci (hovory a sms), tak je pro spravnou fci mit sparovane oba profily, ktere Edge vytvari: BLE_Edge 1000 a BT_Edge 1000. No a samozrejme mit notifikace povolene v nastaveni Edge.

        0 0
        • Breakpain  

          A mit iPhone? Nebo uz to jde i na jine os?

          0 0
        • jecnak  

          Dnes parovano k jinemu Iphone. Vysledek nekolika pokusu = reset Garmina do tovarniho nastaveni a razem to jde. Nastesti se pak vestina veci nahrala zpetne z Connectu.

          0 0
          • ZdeNECK1  

            Zdravim, jsem vlastnikem Garmin 1000 edge, je to pro mě kanon na vrabce, priznavam :) Poprosím o radu, v paměti mam zaznamenanou trasu vyjíždky, jak pristroj nastavim, aby mě po této trase znovu navigoval? diky moc

            0 0
            • jannk  

              ride → create course

              (mam ho anglicky, ale asi je to jasne)

              0 0
    • koko0925  

      Neví někdo k čemu je toto dobré? Samozřejmě myslím v uvedených jazykových verzích.

      0 0
    • Breakpain  

      Pánové – víte někdo, jak vymazat aktuální „paměť“ profilu? Mám více profilů – pro každé kolo a nyní bych rád jeden vynuloval, ale nevím jak nato … objevil jsem pouze nulování „všeho“, což se mi nechce dělat :-(.

      0 0
      • koko0925  

        Jestli myslíš změnu nájezdu km třeba na silničce, tak to bohužel nejde. Pouze smazat profil a udělat nový. Na jednotlivé nájezdy mám Garmin Connect, tam se to dá selektovat pode druhu aktivity. Hodí se např. při změně Garmina během roku.

        0 0
        • Breakpain  

          řeším změnu kola ;) … no, to jsem slyšet nechtěl :D … opruz to zase nacvakávat ;) … no tak jo …

          0 0
      • Trampi  

        Podařilo se ti nějak vyřešit tento problém? Pokud ano dej mě prosím vědět. Na začátku roku jsem zapoměl letos vynulovat profily a teď nevím jak to udělat abych viděl jen součty letošních jízd, zkusil jsem smazat některé staré jízdy, ale v součtech profilů jsou pořád tyto jízdy započítaný. Jěště jsem nezkoušel vymazat všechny a pak je tam zpátky nahrát, nevím jestli to tak funguje. Navíc jsem letos jezdil na ergáči a zjistil jsem, že se mi tam objevily i ujetý km např. 208 km za 2:30 :-D to by měl vzali ve SKY hned. nevíte někdo jestli se dají ty KM nějak u profilu trenažer vymazat aby tam zůstaly jen hodnoty které jsou správné ? Jezdím ne Elite Drivo a vůbec jsem si toho nevšiml, že se tam načítají takový nesmysly co se km týče. Pokud někdo ví prosím porďte jestli se to dá nějak nastavit aby to měřilo i km správně. Díky moc všem za případný rady. :-)

        0 0
        • kandelik  

          Procti si 5. prispevek od L.Rover:

          https://forums.garmin.com/…-324803.html

          0 0
          • Trampi  

            Super díky moc za radu, funguje to sice jsem se s tím trochu trápil ale mám to. Ještě potřebuju poradit aby mě profil trenažer nepočítal nesmyslný kilometry, používám elite drivo a nevím jestli se tam někde nedá nastavit nějaký parametr aby to poítalo km správně když totiž jedu 1,5 h mám potom třeba 164 km což je nesmysl motorek nemám :-D díky

            0 0
            • kandelik  

              Neporadim, maximalne si zkus znovu sparovat trenazer s garminem…

              0 0
            • koko0925  

              Nemůžeš to sem prosím popsat jak jsi přesně postupoval? Z toho textu v odkazu sem volaaký zmetený…

              0 0
              • kandelik  

                Pripojiš garmina přes USB kabel, ve složce GARMIN najdeš složku TOTALS a v ni soubor Totals.fit, zkoupiruj si ho na plochu. Otevres odkaz http://garmin.kiesewetter.nl. Pres webovy rozhrani vyberes z plochy soubor Totals.fit, ktery se na server nahraje a zvolis polozku vytvorit soubor Totals.csv, kterej si uz muzes otevrit pomoci aplikace poznamkovy blok. V konkretnim radku budes mit zobrazeny udaje o celkovem case v sekundach (hodina ma 3600s), celkoveho najezdu (v metrech), spalenych calorii a pocet zaznamu (vyjizdek). Jeden radek je celkovy pro vsechny profily a pod nim ty ostatni (presny pocet zavisi na nastaveni konkretniho uzivatele, ja mam vychozi tri rezimy, takze mam radky celkem ctyri). Po zmene udaju, ulozis, opet pres webove rozhrani nahrajes upraveny soubor Totals.csv a server vygeneruje soubor Totals.fit. Ten soubor pak presunes do slozky Newfiles. Nikam jinam nepresouvat (ten puvodni soubor Totals.fit ve slozce Totals muze nebo musti zustat). Po restartu zarizeni se puvodni soubor prepise novym a udaje jsou zobrazeny v historii. Tot vse, neni to zadna veda. Pri prepisovani udaju pomuze vedet puvodni hodnoty zaznamu, tzn. ze celkova doba je 4 hodniny a 30 minut a vim, ze cislo, ktere mam hledat je 16200, atpod.

                0 0
    • jecnak  

      Tak asi prvni smysluplna aplikace v IQ – racelog

      https://apps.garmin.com/…f801186dfa68

      0 0
      • MaPa  

        +1

        0 0
      • koko0925  

        Asi jsem objevil Ameriku, ale pokud taky někdo jako já, nemůže na své 1000ce najít Widgety z IQ, tak vězte, že se k nim dostanete z obrazovky o stavu signálu GPS, podsvětlení atd. Stačí jít do stran…Stránka kde se píše, že za 50 minut začne pršet, se bude hodit :-)

        0 0
        • MaPa  

          Koukám že i na daleko větší 1000ce je ten obrázek stejně malej jako na E520, takže v podstatě nepoužitelnej :-D

          0 0
    • MlokCZ  

      Nějaké nové poznatky k výdrži baterky?

      Uvažuju o Edge 1000 (případně Exlore). Chci takhle velký displej a plnohodnotnou mapu (abych si z 60CSx polepšil a ne pohoršil) a po funkční stránce umí to co potřebuju. Ale pořád si nejsem jistý, jak je to s baterkou a problémem malé výdrže.

      Něco jsem našel na zahraničních fórech, ale jsou to vždy neúplné informace. Tedy někdo napíše kolik hodin mu vydrží a už pořádně neupřesní, jak je používána (ještě tak maximálně co měl zapnuté Wi-Fi, Bluetooth.

      Výše vidím příspěvek koko0925, kde píše s vypnutou mapou 14h.

      Jde mi o to, aby se mi nestávalo, že mi nevydrží celodenní výlet. S nabitím před každou jízdou nemám problém, tedy vždy bude plně nabitá baterka.

      Celý den znamená až 12h. Během těch 12h samozřejmě nemusí pořád běžet mapa, ale určitě nějakou tu hodinu to na mapě mít přepnuté budu a při zastavení můžu zapomenout přepnout jinam.

      Spotřeba obrazovky s mapou by ale mohla být větší jen při pohybu, když dochází k překreslování. Na místě se mapa nepřekresluje (určitě bych měl mapu zapnutou orientací na server, takže by nepřekresloval jen kvůli otáčení mapy na místě).

      Je to skutečně tak nebo mapa žere více baterku i při stání na místě?

      A určitě nechci být nucený na zastávkách vypínat, na to bych zapomínal.

      Ze senzorů bych používal jen rychlostní a někdy hrudní pás. Wi-Fi i Bluetooth bude mít běžně vypnuté.

      A nějaké postřehy k Edge Exlore? Spíš bych ale bral stejně 1000.

      0 0
      • Breakpain  

        12h je sen ;-) … jestli zapneš mapu, tak to hodně sundáš dolů ;-) … už nevím, pokud bych jel dle mapy jsem na 4h nebo tak něco?

        Takže tudy pro Tebe cesta nevede …

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak výše

          http://www.bike-forum.cz/…ge-1000.html#…

          píše o 14h, když nemá na displeji mapu.

          Na mapu určitě koukat chci, ale určitě jen část čistého času jízdy, větší část budou na displeji jen čísla bez mapy. A samotný čas jízdy mívám při delších trasách do cca 7h.

          12h je maximum včetně zastávek. A pro zastávky už jsem našel, že tam problém nebude

          http://www.scarletfire.co.uk/…attery-life/

          Tedy pro zastávky bude auto sleep.

          4h se zapnutou mapou by ale už bylo příliš málo, tedy pokud to je současně s vypnutým bluetooth, vypnuté Wi-Fi, nepřehnané podsvícení displeje. Se zapnutou mapou bych takových 5–6 hodin chtěl.

          Bohužel nějak nevidím zajímavou alternativu. Hlavní požadavek je slušná mapová funkce s možností připojit rychlostní čidlo. Takže třeba Oregon určitě ne.

          A nové Garmin rychlostní čidlo na náboj se mi hodně líbí.

          Automatické párování s rychlostním čidlem bez nutnosti cokoliv přepínat při střídání více kol se mi také hodně líbí u Edge 1000.

          Škoda, že tam není rovnou baterka s větší kapacitou, Klidně mohla být tisícovka o něco tlustší a třeba o 40g těžší a mít pořádnou baterku.

          0 0
          • koko0925  

            Těch 14 hod mi dala na místě v pokoji s dobrým signálem.( Glonas mám vždy vypnutý.) Co se týče těch zkušeností se zapnutou mapou, tak musím dodat že 1000ka ukazuje baterku až do mrtě, takže 0% znamená ještě asi 3 min činnosti. Moc to neřeš a na delší výlety si vem raději malou powerbanku. o přestávce trochu dobiješ a je to. Explore neber, je hodně oholená a cena je dost podobná. Teď v neděli mi ukázala už po 5 hod., že má slabou bat, to je 20%. Podsvícení na auto a hlavně zapnutý BT. To bude to co hodně žere. Nicméně těch zbylých 20 % mi stačilo. Jinak já ji koupil levněji už použitou a jsem spokojen. Měl jsem už všechny G z řady Edge před ní. Nicméně mám i 600ku na pěší turistiku, ale není to úplně nutné. 1000ka je na turistiku taky dobrá. Chybí jen mag. kompas když stojíš na místě a nemožnost okamžitě posouvat mapu, musíš potvrdit přes tlačítko, že to chceš.

            0 0
          • ememem1  

            jestli sa mozem spytat chlapi uplne vazne a bez rypania – naco je dobre vyvalit 4 stovky ak nie viac za mapovy gps-ku a potom nemat mapy zapnute?

            0 0
            • Breakpain  

              Tak chtěl jsem „větší“ display, ale primárně když jezdím sólo … někde se ztratím. Pak nahodím mapy a nechám se navést do nejbližšího okolí kde to znám.

              Chtěl jsem budík pro tréninky – což Edge je a kompromisně něco, co mi pomůže vrátit se na trasu. Regulérní navigaci jsem nechtěl – jezdím okruhy dokola jako retard a občas odbočím – nemám „průzkumnické“ ambice. A víš jak to je … radši tam mít čudl, než pak nadávat – obvykle to u mě končí tak, že koupím levnější verzi a stejně pak koupím to dražší …

              Nejčastější využití – jedu s partou, která mě vyveze neznámo kam a v půlce třeba jedu sólo dom – tak to zapnu a nechám se navigovat ;). Vyhovují mi švihy 4–5 hodin, takže baterka jakš takš jde – ale jinak na ní nadávám, mohla být silnější.

              0 0
            • MlokCZ  

              Mapu samozřejmě používat budu, to je jeden z hlavních důvodů, proč Edge 1000 s 3" displejem. Škoda, že Oregon neumí rychlostní čidlo. To bych vzal Oregon a bylo by vyřešeno.

              9 let vozím Garmina 60CSx a mapu používám pořád. Ale přesně vím jakým způsobem. Na mapě mám přepnuto jen menší část vyjížďky, když to zovna potřebuju a větší část vyjížďky mám přepnutou obrazovku s čísly.

              0 0
              • koko0925  

                Teď nedávno byla aktualizace O600 a myslím že tam psali že přidávají čidla rychlosti a cadence ta nová, tak si to prověř. Případně můžu doma vyzkoušet, večer.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Určitě se podívám, ale moc šancí tomu nedávám. Oregon nepodporoval čidlo rychlosti vůbec, ani starý typ a podporoval pouze čidlo kadence. Tenhle přístup vůbec nechápu.

                  A kompatibilitu se snímačem ANT+ píšou i na stránkách Garminu, takže není problém nový typ čidla, ale to, že kašlou na čidlo rychlosti.

                  Už se ale stejně pomalu přikláním k Edge 1000 i oproti Oregonu (i kdyby tam čidlo rychlosti šlo). Mimo kolo Garmina používat nebudu vůbec, tam je stejně lepší použít rovnou telefon.

                  0 0
                  • koko0925  

                    Tak mi to nedalo a ozkoušel jsem to. Funguje všechno: rychlost, kadence, HR, teplota. Starý i nový čidla. Ta 600ka už má podporu fitnes. Jízdy lze startovat a ukládat jednoduše jako EDGE, to 450ka neuměla. „Jediná“ hlavní nevýhoda 600ky na kole je, že se jízdy automaticky nestáhnou do Connectu, musíš to vybrat ručně.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Super, díky za vyzkoušení. Zatím jsem k čidlům našel jen staré diskuze na zahraničních fórech, kde řeší, proč to neumí snímač rychlosti. A na webu Garminu mají také pořád, že ho to neumí.

                      Tak prosím ještě k čidlu jeden dotaz. V případě dvou kol (a tedy dvou čidel rychlosti), je nutné to v Oregonu přepínat? U Edge 1000 se mi líbí, že se nemusíš o nic starat a automaticky použije čidlo, které vidí aktivní. A pokud jich vidí více, tak se sám zeptá, které použít. Tohle je pro mě poměrně důležité. U Polaru jsem to třeba kdysi vzdal a měl kvůli nepřívětivému přepínání více biku na každém biku samostatný Polar (to ale samozřejmě u Garminu a jeho ceně nehrozí).

                      Chybějící automatická synchronizace s G. Connect by mi ani moc nechyběla. Tréninky nevedu a synchronizaci bych využil pouze když si zapomenu stáhnout trasu ručně (stahuju si trasy jen sem tam, když se jelo něco nového zajímavého, tedy hlavně na dovolené, jinak trasy ani nestahuju) a pak ji po delší době potřebuji pro naplánování nové s použitím těch projetých částí. A když už to budu dělat ručně, tak si ji stahnu k sobě do PC a ne do G. Connect.

                      Segmenty mi nezajímají vůbec, takže tohle u Edge vůbec nevyužiju.

                      A ještě jeden dotaz na displej, když vidím, že máš Oregon i Edge. Jak jsou na tom displeje ve srovnání oproti sobě. Tedy myslím zejména pro zobrazení mapy. U Oregonu jsem v recenzích viděl, že už konečně je na slunci perfektně čitelný a že se teď chová, čím víc světla, tím lépe čitelný a podsvětlení potřebuje jen za tmy. Takhle se přesně chová stará 60CSx a konečně se jim to podařilo vyřešit i pro dotykový displej.

                      Bude to ještě těžké rozhodování. Oregon hodně boduje za lepší výdrž baterek + možnost mít sebou náhradní. A odolnost předpokládám bude u Oregonu také lepší než u Edge.

                      Edge má 1200mAh baterku s 3,7V. Takže jen na kapacitě baterek má Oregon skoro polovinu kapacity navíc (2600mAh s 2× 1,2V tak zhruba vyjdou).

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tady jsem našel super test výdrže Oregonu

                        http://garminoregon6xx.wikispaces.com/Power+Sources#…

                        Je tam přesně změřené, jaký odběr má jaká funkce. Tedy lze si pro použité baterky docela slušně odhadnout zkrácení výdrže pro všechny možné funkce a nastavení oproti tomu základnímu (kde měli téměř vše vypnuté).

                        Ty změřené odběry mohou být i inspirací pro šetření baterkou pro Edge 1000. Nemusí to být samozřejmě úplně stejné, ale mohlo by to být dost podobné.

                        0 0
                        • jakub_kencl  

                          Jenže u Oregonu nemusíš výdrž moc řešit. Prostě jen sáhneš do kapsy pro další dvě AAčka a jedeš dál :-)

                          Edit: aha, ty to vztahuješ na 1000, pak OK, sorry

                          0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak jsem se definitivně rozhodnul vzít Oregon. Odolnost a delší výdrž rozhodla (na delší akce případně vezmu ještě i náhradní baterky, dle toho jak mi to bude vycházet s výdrží pro moje nastavení).

                        Čidla už mají uvedená i v upgradu firmware:

                        http://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

                        Z aktuálního návodu (který je v odkezdu z firmwaru) to vypadá, že možná nepůjde měnit rychle více čidel rychlosti (páruje se do profilu fitnes aktivity). Nakonec jsem se ale rozhodnul v případě Oregonu si na řídítkách nechat i Polar (CS600), takže nejpsíš ani čidlo rychlosti pro Garmin pořizovat nebudu (uvidím ještě časem).

                        0 0
                        • koko0925  

                          Já ještě k tomu doplním. Nemohl jsem vyzkoušet vice čidel, protože nemám 2 stejná. Na MTB mám ta nová a na silnici sdruženou GSC10. Vzhledem k tomu, že Oregon má k nim položky samostatně v nabídce, tak víc nezjistím, ale pokud budeš používat 2 kola, můžeš mít taky oba typy a ty on určitě rozpozná.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            To by případně taky stačilo, kdybych se v budoucnu rozhodnul vyhodit Polar. Tedy tím lépe.

                            0 0
            • jonti  

              teda kdyz jedu z prace tam kde to znam, tak vozit nemapovou, a kdyz pojedu nekam dal, tak mapovou?

              95% jizd mapu nepotrebuji, ale na ten zbytek je nenahraditelna.

              0 0
      • jecnak  

        Max mi dal neco pres 11h s GPS a ANT ale bez Wi-Fi (ta je stejne za jizdy vypla) a BT (to myslim moc nezere). Vypnute podsviceni – display je bez problemu citelny i bez nej. Mel jsem na display jen klasicke zavodni info – bez mapy. Pristroj jel celou dobu.

        PS: asi by neco pridalo, kdybych vypnul Glonas a nechal jen GPS.

        0 0
        • Breakpain  

          Já mám pocit, že i když se WIFI vypne během jízdy … stejně to o něco žere víc. Párkrát mi přišlo, že je to nějak rychleji vybité a vždy jsem zjistil, že jsem nevypnul WIFI … možná náhoda … ale od té doby ji raději mám vypnutou klasicky.

          0 0
        • MlokCZ  

          Glonas bych určitě rád používal. Pokud bych měl vypnutý Glonas, tak to už bych skoro uvažoval u 810tce.

          Režim budu používat stejný, tedy ANT + GPS s Glonas (vypnuté Wi-Fi i BT). Podsvícení klidně vypnu. Snad to nebude o moc horší než u staré dobré 60CSx. U 60CSx jsem venku podsvícení za světla nezapnul nikdy a je čitelná bez něj naprosto perfektně.

          U 60CSx jsem namlsaný, že mi dá 20h+ a ještě bych mohl vozit případně náhradní tužkovky (nevozím, vždy mám nabito, takže mi na vyjížďce baterky nechcíply nikdy).

          Bohužel 60CSx je pro dnešní mapy tragická výkonem. Pro verze Topo nejde používat vůbec (pokud chci občas mapu posouvat a to chci) a i s obyč nePro verzí je to nechutně pomalé.

          A k tomu bych rád vše sloučil do jenoho, tedy měl tam údaje s rychlostního čidla a případně občas z tepáku, abych mohl vyhodit Polar. Stejně GPSku vozím už několik let úplně pořád.

          0 0
          • jecnak  

            Po vykonnostni strance mi prijde 1000 skvela. Fix, posouvani mapy ale i nacitani dlouhych tras s tisici bodu a delkou pres 300km je krasne rychle.

            0 0
            • MlokCZ  

              Četl jsem více recenzí, takže po funkční stránce vím přesně do čeho bych šel a všem splňuje co bych od toho chtěl. S větší baterií bych neváhal vůbec a už ji měl objednanou.

              0 0
    • MlokCZ  

      A další dotaz na držák. Chtěl bych dostat držák přesně do místa jako je na fotce, tedy nad uchycení řídítek v představci.

      Oproti obrázku mám delší představec (vozím 7,5cm, na fotce bude něco kolem 4–5cm), takže s tím stejným držákem bych to měl posunuté výrazně více dozadu, což už moc nechci. Kdyby ano, tak to té pozice o cca 3cm dozadu je více moností držáku (třeba Sram quickview MTB nebo Barfly 3.0 případně 4.0).

      Našel jsem už spoustu držáků, ale žádný, kterým bych to dostal do uvedené polohy. Vždy to vyjde kus před řídítka nebo kus za řídítka.

      0 0
      • jecnak  

        Vecer ti cvaknu BarFly s 10,5cm predstavcem.

        0 0
        • jecnak  

          Drzak je starsi BarFly 3.0 MTB. Predstavec 10cm.

          0 0
          • MlokCZ  

            Díky za změření. S tím by se to vešlo i na ten můj 7,5cm (vozím ho v pozitivu, takže nad podložkou nad představcem je ještě rezerva dle natočení držáku), ale už by to vyšlo až přes celou podložku nad představcem.

            Oproti téhle poloze s BarFly 3.0 bych to chtěl určitě aspoň o kus dopředu, z těch foto mi vychází, že bych nejraději měl úchyt Garminu až v ose řídítek. I tak by to dopředu před řídítka koukala znatelně méně než mi aktuálně kouká 60CSx, která má dlouhou anténu. A směrem dopředu jsem při pádech nikdy z 60CSx problém neměl. Větší riziko je směrem dozadu, když se to vezme kolenem.

            0 0
            • jecnak  

              V tom je vyhoda gumickovych drzaku – cely Garmin se otoci kolem riditek ci predstavce.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ten se mi tam ale nejspíš na řídítka nevejde, vedle představce mám velmi málo místa a už řídítka začínají měnit úhel (62cm řídítka s 4cm zdvihem, takže začíná zdvih už brzo). Držák na 60CSx se tam vešel, protože je o hodně užší. A i kdyby náhodou ano, tak tím bude Garmin zbyteně na straně (teď to tak mám a je to samozřejmě použitelné, ve středu by to ale bylo lepší).

                A na představec to nic neřeší, tam to vyjde ještě o něco hůře (blíž k jezdci) než Barfly 4 + problém s kolizí s podložkou nad představcem.

                0 0
      • MlokCZ  

        Zatím nejblíže požadované poloze je asi BARFLY 4 MTB. U toho se mi ale nelíbí, že je i na 35mm řídítka. Já to budu dávat na ještě 25,4mm, takže bych tam měl zbyteně moc podložek. Přímo na 25,4mm není asi nic, z 31,8mm to ale bude vypodložené méně.

        0 0
        • MlokCZ  

          Foto s Barfly 4. Dle barev nepoznám model Garminu, mohla by to být i některý z o 2cm kratších modelů. Takhle by se to už dalo, i když bych raději ještě o malinko dopředu.

          60CSxko mám vedle představce na řídítkách, takže kouká dopředu poměrně dost a docela to bylo kryté. Odnesla to pouze v případě, že jsem nějak blbě vystupoval (tedy spíše už napůl padal) a vykopnul jsem gpsku z držáku. V tomhle to bude o hodně lepší, že bude přímo nad představcem a ne více na straně.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tady je Edge 1000 vedle představce, který má cca 7cm (délka představce změřena z fotky a přepočtena dle rozměrů Edge 1000).

            Už takhle to zasahuje až k víčku. S Barfly 4 to bude cca o 1,5cm více přesahovat víčko představce (s o 0,5cm delším představcem pak o 1cm).

            A má tam na fotce přesně podložku nad představcem jako vozím.

            Z toho je tedy už 100%, že by to držákem na představec (tím originál gumičkovým) přidělat nešlo.

            0 0
        • koko0925  

          Na starý řídítka je nejlepší original kolečko s gumyčkama. Mám to na představici MTB a super. Na silničce mám ten předsazenej když už ho tam dali.

          0 0
          • jecnak  

            Mne ty drzaky na gumicky prijdou jaks taks pouzitelny na silnicku na predstavec, ale na mtb se mi porad otaci, takze jsem ho nahradil BarFly.

            0 0
            • MlokCZ  

              A to je další důvod, proč ho nepoužít. Budu to mít i na fullu, kde to dostane už docela čočku.

              0 0
            • jonti  

              Zvlastni, ja vozim na obou mtb jen gumickovy drzak na predstavci a maximalni spokojenost, navic oproti barfly pri padu trochu zapruzi a nerozbije se tak lehce. Protaceni zadne, staci pouzit spravnou delku gumicek.

              0 0
              • jecnak  

                Mozna to je prumerem predstavce, tezko rict.

                0 0
                • 01carbon  

                  Synek má 810 na představci gum O kroužkama a dává tomu docela čočku – již jsem viděl kolo 2m nad ním při nějakém poletu (do listí a trávy) a držák s garminem přežily.

                  Ještě k výkonnosti hw – 810 je docela na hraně – v rámci nějakých reklamací jsem se domlouval na možnosti uprade ToPo na Pro. Ještě že mi to rozmluvili – 810 s ToPo Pro nestíhá.

                  0 0
          • MlokCZ  

            Ten s gumičkama na 95% nepůjde použít u mě vůbec. První hlavní důvod je v tom, že je moc blízko k představci (tím myslím málo výškově nad představcem). A na 75mm představci už bude Edge 1000 přesahovat i přes krk vidlice. A ten mám schválně o 1cm delší pro případné změny posedu (tedy podložka nad představcem), takže vyškově bude kolidovat s Garminem. A takhle to mám na obou kolech, kde to budu vozit (jak tu podložku nad představcem, tak 75mm představec).

            A druhý důvod je, že i kdybych říznul krky a vyřešil tak předchozí problém (což ale stejně nechci), tak to s tímhle držákem vyjde ještě znatelně blíže (tak 2cm oproti Barfly 4) k jezdci a to také nechci. Nejen kvůli pohodlí čtení displeje, ale už by to bylo s krátkým představcem i nebezpečně blízko a větší šance to v terénu sestřelit kolenem při nouzovém vystoupení/skoro pádu (už by to přečnívalo dost k jezdci).

            0 0
            • koko0925  

              Na představci mám kousek starý duše a na tom teprve to kolečko – držák. Pak je to kousek nad hlavou vepředu i nad zátkou vidle. Ta mezera mezi představcem a tělem EDGE je asi 12 mm. Já to mám menší, vozím na něm šprcku.

              0 0
    • Breakpain  

      Navracím se k vám zpět se sklopenýma ušima :) …

      Marně hledám a bojuju:

      1. Po vypnutí Edge, kde může být nastaven jakýkoliv profil (používám 5), se přepne profil na předposlední. Ale zůstane tam barva profilu, na kterém to před vypnutím bylo. V mém případě to tedy vždy skočí na profil „válců“ a pokaždé jiná barva, podle toho, ze kterého profilu jsem vypínal. Musím tedy vždy překlikat zpět – dřív se to nedělo, vždy po zapnutí přístroje se načetl profil, na kterém to bylo i před vypnutím …
      2. Přijde mi, že do kadence se mi najednou započítávají nulové hodnoty – v GC vidím třeba 68 průměrku, na Stravě vidím 85, kterou jsem viděl i za jízdy (kde mám nastavený výpočet bez nulových hodnot). Dříve se to nedělo …

      Zajímá mne, jestli někdo tuší jak z toho ven, případně zda se to někomu také objevilo ;-), díky.

      0 0
      • koko0925  

        To první se mi teď děje taky, je to po nějakým upgrade, snad to zase opraví

        0 0
        • Breakpain  

          JJ, taky to registruju od jistého UPG ;-) …

          Nicméně to druhé mi trochu rve „vlásky“ … protože chci vidět v GC průměry bez nulových hodnot – to je pro mě primární a né, aby mi to počítalo průměr i když „vypnu“ z kopce … A dívat se kvůli tomu pokaždé na Stravu mě trošku deptá …

          0 0
          • jaja01  

            vzdyt je to nekde v nastaveni „zapocitavat 0 ano/ne“

            0 0
            • Breakpain  

              Mám samozřejmě nastaveno, aby se nulové hodnoty nezapočítávaly … ale očividně to nějak neklape. Řekl bych, že v tom má také prsty nějaký UPG, protože se to začalo dít až po něm. Zkusím se tedy ještě jednou podívat, jestli se to náhodou nenastavuje na dvou odlišných místech …

              0 0
    • capo  

      Dá se prosím nějak nastavit, aby když jedu skrze Strava Live Segment kterej mám v zařízení, mi to stadnardně ukazovalo čas na KOM a ne horší časy?

      Defaultní nastavení je:

      1. Goal (If you have one set for the segment)
      2. Rival (Next person above you that you're following on the leaderboard)
      3. PR
      4. KOM/QOM

      Nechce se mi to proklidávat všechno ručně u každýho segmentu, měl bych rád vše na KOM…

      0 0
    • jecnak  

      Nevim, jestli je to nejaka novinka, ale nedavno jsem zaregistroval, ze mi telefon (Iphone s IOS10 beta4) ukazuje, jak nabity mam Garmin 1000 – pripojeno pres BT.

      0 0
      • jaja01  

        myslim, ze to novinka neni, me iphone 6s plus zatim ukazoval stav nabiti u asi deseti ruznych bt zarizeni, jen u jednech bt sluchatek nikoliv

        kazdopadne je to vyborna featura

        0 0
    • biker.sk  

      Ahojte. Na mojom Garmine EDGE 1000 mi ukazuje nadmorskú výšku 0, resp. môžem ju manuálne nastaviť. Rýchlosť mi meria správne, aj prevýšenie, len nadmorskú výšku mi zobrazuje nereálnu. Vyriešim to resetovaním do továrenského nastavenia?

      0 0
      • Breakpain  

        To asi budeš muset „zkusit“ … případně nedělal jsi teď povýšení na verzi 9.0 ?

        Včera jsem to stáhnul, tak dnes uvidím, co to dělá. Mně to třeba od předposlední verze počítá i nulové hodnoty do kadence, ač mám nastaveno, že nulové hodnoty mají být ignorovány. Takže asi tak … Za ty prachy mě to krapet prudí … Ale bůh ví, třeba to przní GC … protože když na trénink kouknu v Edge, tak tam jsou hodnoty OK. Poté, co trénink nahraju a otevře v GC už je to špatně, vč. nulových hodnot …

        Kam tím mířím – ukazuje Ti to nulu v GC nebo už přímo v samotném Edge?

        0 0
    • koko0925  

      Než to začnu řešit s Garminem, tak se zeptám tady. Můj E1000 neumí po startu sám spustit automatické podsvícení. Je sice nastavené, ale vždy musím do menu a tam ho vypnout a zapnout. Dělá vám to taky?

      0 0
      • capo  

        Mě to funguje v pořádku, když ho mám zaplé, tak je zaplé i po startu.

        0 0
    • capo  

      Jde nějak nastavit aby mi to ukazovalo segmenty i když jsem v režimu navigace? Samozřejmě chápu že pokud půjde segment jinam to bude naprd, ale často jich mám spoustu po trase a nechci se o ně připravit jen proto že mě navigace naviguje (taky co má jinýho dělat :))

      0 0
      • koko0925  

        Normálně vyskakují i při navigaci, myslím že jsem to vyzkoušel. Jinak jezdím segmenty tam, kde nepotřebuju navigaci. Ale je potřeba, aby jsi je měl v přístroji nahrané a povolené. Pak se ohlásí pokud na ně najedeš.

        0 0
        • capo  

          No mě právě normálně fungují, ale ne když se nechávám navigovat. Můžeš to prosím ještě jednou pro mě zkusit a potvrdit?

          0 0
        • MaPa  

          Pokud to budeš pro capa simulovat, připiš k tomu pls i okrajové podmínky – kde byla coursa vytvořena a v jakém formátu překopírována do garmina (new files) nebo zda šlo o přímý export po kabelu použitím jakého softwaru.

          U E520 totiž platí, že dvě navigace (segment není nic jiného než druh coursy) spustit NAJEDNOU nejdou. Měl jsem za to že je to systémové a nejde to u žádné Edge, rád si ten názor upravím ;-)

          0 0
          • koko0925  

            Tak buďto použiju Coursu z Mapy .cz, nebo dám navigovat již jednou projetou trasu. Vyberte si chlapy, jedu zítra již mnohokkrát opakovanou trasu.

            0 0
            • MaPa  

              Tak mapy.cz, když nebude fungovat, můžeš zkusit projetej záznam, to jde udělat přímo z přístroje po cestě :-)

              0 0
            • koko0925  

              Takže opravdu při navigaci E1000 segmenty neukazuje. Nicméně jsem nechtěně zjistil, že když vám garmin v polovině cesty zatuhne, díky tomu že si s ním moc hrajete, tak pokud vydržíte hodinku, tak se zase vzpamatuje a dělá že nic. Záznam trasy je neporušen, všechno vypadá normálně.

              0 0
              • capo  

                Díky za potvrzeni. Nyní vím že nejsem blb já ale někdo v Garminu. Teď už jen vědět jak odstranit tu blbost i u nich…

                0 0
                • capo  

                  No tak se v tom za trochu rýpu protože mi tohle hodně vadí. Hajzlové z Garminu prostě chtěj lidi tlačit k používání jejich vlastních segmentů, takže garmin segmenty vám to při navigaci ukáže, stravácký ne. (to je ofikovyjádření).

                  Nepřišel někdo náhodou na to jak to obejít?

                  0 0
              • MaPa  

                Díky a sry za zatuhnutí ;-)

                0 0
    • Scicon  

      Ahoj,

      jsem tu novém protože začínáme po dlouhé do e zase jezdit.

      Jen technicky dotaz na majitele 1000 ze staré 705 jsem dal senzor GSC 10 vše funguje a jediné co nemůžu na 1000 najít jde manuálně nastavit obvod kola ? 705 bez problémů a tady bud jsem blbej, ale nenašel jsem.

      Takže PAL chápu k čemu je snímač kadence, ale k čemu senzor rychlisti když to nejde manuálně nastavit, tak to bere asi jen z GPS.

      Jen prostě kde nastavit manuálně obvod, v manuálu jsou psané jen hodnoty, ale ne jak nastavit.

      Dík za vysvetleni

      0 0
      • MaPa  

        automatický obvod kola u garminu znamená, že jednotka čeká až bude velmi dobrý příjem gps, tedy vysoká přesnost a pak si vypočítá obvod kola z otáček a gps dat. není čeho se bát a proč se na to nespolehnout.

        0 0
      • Breakpain  

        To už se nedělá ;) … „automatizace“ :)

        0 0
        • Scicon  

          Dík za info a ještě technická doma na trenazeru v zimě, klasicka GSC10 je vzadu jak slapes tak to frci, no a u 1000 vlastně GPS vypnuto, jak teda pozná kolik najetí atd. ??

          0 0
    • Scicon  

      Aha, takže ujetou vzdálenost to pozná i bez GPS, GSC 10 mám venku vzdálenost vezme z GPS, ale doma bez ni?

      0 0
      • black.horse  

        Připojíš čidlo, zapneš GPS a rozjedeš se, E1000 si skalibruje čidlo aby sedělo na nějakou vzdálenost dle GPS počet otáček. Toto číslo pak má uložené a pamatuje si jej a má-li dobrý gps signál bez chyb, tak i udržuje, takže když vypneš GPS nebo jsi v domě, pamatuje si obvod kola zprůměrováním nějakého statistického vzorku z provozu toho čidla. Jelikož ta kalibrace trvá déle než prvních 5metrů jízdy s GPS+čidlo, tak výsledek je poměrně přesný. Takže jediné vážnější omezení by vzniklo, pokud bys chtěl vyjet s čidlem bez GPS ještě před alespoň prvním „kalibračním“ úsekem. A nebo pokud bys několik měsíců dlouhodobě jezdil v tunelu bez GPS signálu:-) většině smrtelníků to ale stačí a je poměrně dobře přesné:-)

        0 0
        • MlokCZ  

          Přijde mi, že je to nejpřesnější metoda určení obvodu kola. Když si dám více práce, tak sice dokážu změřit obvod docela přesně (měřit venku za jízdy větší počet otáček kola), ale to už nepostihne jiné tlaky a sjetí pláště.

          Co jsem si už zkusil kontrolovat automaticky nastavený obvod 520tkou, tak je výsledek vynikající.

          Jediné co by mi ještě zajímalo je možnost zobrazit automaticky zkalibrovaný obvod kola.

          0 0
    • capo  

      Vážení, nikdy jsem tuto funkci nepoužíval protože všechno plánování které dělá sama jednotka nepovažuji za dostatečně dobré, ale pro kamaráda jsem slíbil že to vyřeším. Mám tedy dost lama dotaz :)

      Jde o zadání adresy cílového místa a nechat jednotkou vybrat trasu a odnavigovat mě tam.

      Mám Edge 1000 s posledním FW a jediná možnost kterou jsem objevil pro zadání adresy je tato posloupnost: „Kam vést?“ → „Nástroje pro hledání“ → „Adresy“. Je tohle jediná cesta jak to tam dostat? Jsem šokován že není nějaká volba přímo po kliknutí na „Kam vést?“

      A ještě jsem zjistil závislost na mapě kterou mám aktivní. Mám li aktivní pouze:

      1. Topo Czech Pro 2015 → volba „Adresy“ je dostupná
      2. CzechRep_by_D­ave_Luv_160607 (aneb OSM mapa dostupná na http://mapygarmin.wz.cz/stazeni_map.php → volba „Adresy“ je dostupná
      3. Garmin Cycle Map EU 2016.11 → volba "Adresy dostupná NENÍ

      ad c) – Jako chápu že mapa u sebe nemusí mít informace o adresách, ale že by je neměla tahle je mi divné – můžete prosím někdo vyzkoušet zda tam tu volbu máte dostupnou když máte aktivní jen právě tuhle mapu?

      0 0
    • black.horse  

      Mě napadá, tuší někdo kdy by +/- měl dorazit nástupce Edge1000? Přijde mi, že dle logiky 520 – 820 → je E1000 verze 2 na spadnutí tuhle zimu, ne?

      0 0
    • Ondraj  

      Tak jsem novým majitelem Edge 1000 a musím říct, že jsem zatím spokojený, splnilo to víc než moje očekávání. Zkoušel jsem trasy ručně uložené z mapy.cz, nechal se ale navigovat i podle něj na základě nastavení preferencí a cílového bodu. Projel jsem kombinace tras, které jsem neznal a které bych takto asi neposkládal. Dále jsem zkoušel navrhované trasy do xx km. Také jsem zkoušel jet prostě někam, kam mě to táhlo a pak se nechal navigovat zpět. V průběhu navigace jsem zkoušel i měnit trasu, poté dopočítal novou. Jediný problém jsem měl, že mě jednou navigoval přes golfové hřiště. Všechny informace automaticky v Connet hned jak dorazím domů. Je to moje první navigace, takže nemám srovnání, ale ježdění na kole dostalo pro mě novou dimenzi. S montáží jsem také neměl problém. Sice to stálo větší korunu, ale zatím nelituji. Do teď jsem jezdil se starým Ciclo CM 414M, který jsem do poslední chvíle používal i pro přenos jízd do PC. Upgrade je po letech zásadní a možnostmi Garminu jsem nadšený. Problémy s displejem jsem zásadní neměl, je pravda ,že jsem nepotřeboval do toho moc hrabat, v zobrazení technických údajů mě na odbočky upozorňuje. Jezdil jsem hlavně podle turistické mapy, ale člověk prostě občas netrefí trasu, někam špatně uhne a vracet se pak nechce. Mapy v mobilu jsou pro mě taková nouzovka, aby člověk zjistil kde asi je, ale s možnostmi a přesností navigace se to nedá vůbec srovnat. Mobil se taky dá špatně uchytit a málo vydrží.

      0 0
      • koko0925  

        Kluci a holky, podařilo se vám nainstalovat poslední update na 11.10? Mně to zaboha nejde, vždy to zhavaruje.

        0 0
        • Breakpain  

          Když vydržíš, tak Ti v průběhu dne kopnu odpověd ;) …

          0 0
        • Breakpain  

          Byl bych v klidu … nejde mi to také = bude to plošné ;-) … dej tomu 1–2 týdny a pak to třeba půjde :) …

          0 0
          • koko0925  

            Jasně, díky

            0 0
            • Pedro Ramirez  

              Ahoj všem, pořídil jsem tento nový stroj a zaboha ho nemůžu zaktualizovat … mám už 510, takže si myslím, že ovládání mi nedělá problém … doufám, že to bude jak píší kolegové nade mnou, nějaká systémová chyba, jinak budu docela nasr … Počítač za X tisíc a hned první věc nešlape … Chová se to tak, že to nabídne aktualizaci map + softwaru, chvilku to stahuje a pak to zahlásí: Při instalace aktualizace došlo k chybě … viz foto … prosím může potvrdit víc uživatelů? Díky

              0 0
              • koko0925  

                No vždyť už jsme to potvrdili, buď v klidu.

                0 0
                • Pedro Ramirez  

                  Ok, … jsem tady s tím dvě hodiny laboroval, několikrát jsem to házel zpátky do továrního režimu, přeinstalovával Garmin Expres :) .. a až pak mě teda napadlo mrknout sem na forum :)… budu tedy doufat :)

                  0 0
                  • BB  

                    Měl jsem stejný problém na 820, zkoušel jsem aktualizovat pomocí Garmin Express i pomocí web updater a stále stejná chyba. zašel jsem jsem do zastoupení Garmin na Evropské a tam update prošel na první pokus pomocí webupdate. Jediný rozdíl byl v tom, že doma mám Windows 10 a on to dělal na sedmickach.

                    0 0
                    • koko0925  

                      A to bylo kdy? V tomhle týdnu?

                      0 0
                      • BB  

                        Minulý týden, od pondělka jsem to zkoušel a v pátek mi došla trpělivost a zaběhl jsem do Garmina, kde to k mému velkému překvapení prošlo. Vše dělal standardně přes internet a použil Garmin Webupdater. Garmin Express prý nepoužívá. Mě přitom nefungoval ani webupdater ani Express. Oba soubor stáhly a po ukončení stahování Express napsal chyba synchronizace, Webupdater napsal, že na serveru došlo k chybě a že to mám zkusit později. Tak jsem zvědavý, jak dopadne příští aktualizace :-)

                        0 0
                    • Breakpain  

                      WIN 10 mám

                      • garmin express – NEfunguje
                      • garmin webupdate – NEfunguje
                      • aktualizace přímo ze zařízení (vyhledat aktualizace pomocít BT, WIFI) – aktualizaci to najde, stáhne … nabídne k instalaci, ale po ověření aktualizace to napíše, že to nevyhovuje a intalovat se nebude. Poté nejde Garmin vypnout (do nabídky se proklikám, ale po vypnutí nezhasne display). Takže musím provést restart ⇒ hned na mě vyskočí tabulka s tím, zda chci upgradovat nebo připomenout později. Pokud dám připomenout později, tak následně už zařízení vypnout jde.

                      IMHO nejsem si jistý, když to nejde ani takhle přes wifi přímo v zařízení … zda pomůže návštěva Garmina. Respektive, jsem aktuálně moc lenošný nato, si tam udělat výlet … Jestli ale mohou pomoci i hoši z CČM … tak tam bych se v neděli stavit mohl :-) …

                      0 0
                      • BB  

                        Tak naprosto stejné chování u Garmin 820 a aktualizace firmware ze 4.10 na 5.10. I včetně stejného chování při připojení mobilní aplikace Garmin Connect. Kdyby v tom nebyl ten mobilní Garmin Connect, tak bych byl na stopro přesvědčený, že za to mohou W10, ale takhle to na windows nevypadá. Ale zase jak to, že v Garminu to naprosto standardním způsobem před mýma očima udělal ? Takhle blbě to snad nejde naprogramovat ani kdyby to tak chtěli udělat !!!!

                        0 0
                        • Breakpain  

                          Neumím říct – bohužel UPG nejsou silná stránka Garminu – vyplatilo se mi „čekat“. IMHO, nová verze mi nic extra nepřinese … takže mne nijak nepálí, kdy to projde do zařízení – předpokládám, že budou muset udělat opravu, nový UPG a ten už půjde. Když nezapomenu, v neděli se stavím v obchodě na CČM … akorát je to pouze obchod, kdežto na Evropské to je servis.

                          Je to záhada … mě se neptej … já teď strašně dlouho laboroval s tím, abych rozchodil Vivofit – ukázalo se, že problém je v aktualizacích Windows 10 mobile a i Garmin mobile ;-) … obojí se mlátilo a trvalo to cca 3–4 UPG pro GCmobile a 4 UPG WIN 10 mobile ;-) …

                          Garmin je rozšířené zařízení, mám k tomu tunu věcí a je to všechno hezky provázané … těch prachů co v tom mám je nepočítaně. Nicméně … po stránce „servis pro zákazníka“ to totálně pokulhává. Již dříve jsem reklamoval pár drobností a za 4 měsíce to vyřešeno nebylo. 5. měsíc došlo k vyřešení nějakým hromadných UPG (to se s tím podle mě jen svezlo, nebylo to cíleně).

                          Takže asi tak – od té doby jsem flegmatický … To co potřebuju to naštěstí umí, takže funguje. Aktuálně marodím, tak o to víc mne to „nebolí“. Každopádně to, že UPG nejde nasadit – s tím jsem se setkal prvně … Ale slyšel jsem, že pár lidem občas udělal UPG ze zařízení „cihlu“ … pak už to nejelo vůbec.

                          0 0
                        • Breakpain  

                          je to ÚCHYLNÝ …

                          Doma to nešlo nijak … zašel jsem do Garmina v CČM – divili se, o tomhle problému neví … nikdo jim to nehlásil.

                          Vzali svůj Edge 1000 a UPG proběhl korektně na WIN 7.

                          Pak provedli UPG na mém Edge 1000 na WIN 10.

                          V obou případech použit WebUpdater … bez jediného problému … a teď mi to někdo vysvětlete … doma to nejde … u nich ano … :-) … Takže pokud někdo nechce vyloženě čekat – řešením je zajít na pobočku ;-).

                          0 0
    • Pedro Ramirez  

      Tak jsem dnes řešil s podporou na Garminu a pán mi poslal následující návod:

      níže zasílám slíbený postup pro Edge 1000:

      1. Stáhněte soubor software z odkazu níže
      2. Soubor pojmenujte gupdate.gcd
      3. Ujistěte se, že je přístroj nabit alespoň na 30%
      4. Nakopírujte jej do složky Garmin v paměti Vašeho přístroje
      5. Přístroj odpojte od PC a zapněte
      6. Jakmile se přístroj zeptá na aktualizaci, potvrďte ji

      Soubor firmwaru:

      http://download.garmin.com/…000_1110.gcd

      Zatím jsem nezkoušel, jsem v práci, tak uvidíme …

      0 0
      • Pedro Ramirez  

        edit: teď jsem narychlo vyzkoušel a zatím se nepodařilo :(

        0 0
      • jecnak  

        Ani takto primo, ani pres Garmin Express ani primo z pristroje.

        0 0
        • Pedro Ramirez  

          Tak shrnu za celý den, jak jsem psal, ani uvedený postup od pána z Garminu mi nefungoval, chovalo se to takhle:

          Po nakopírování souboru do přístroje ho odpojím, on se sám zapne, objeví se hláška o kontrole aktualizací, chvilku načítá a pak zahlásí: aktualizaci nelze použít, ale přístroj normálně naběhne s tím, že veškeré moje nastavení je zachováno. Pokud ho vypnu, zůstane na obrazovce symbol vypínače a nejde normálně zapnout. Zapnu pouze stisknutím všech třech tlačítek najednou, tzn. hlavním vypínačem, tlačítkem pro okruh a tlačítkem pro zapnutí a vypnutí záznamu trasy.Pokud jsem soubor z přístroje zase smazal, funguje normálně.

          Další možnost byla, vyzkoušet aktualizaci na jiném PC, pro jistotu jsem Garmina hodil do továrního nastavení (ale to jsem dělal i několikrát předtím a nešlo to), takže jsem vzal NTB rodičů (podotýkám že rovněž s Win 10, které mám i na svém PC) a zkusil to tam. Nevím co se stalo, ale Garmin se zřejmě zaktualizoval, což jsem vůbec nezaregistroval a již nabízelo pouze aktualizaci map. Tu jsem odmítl a udělal jí pak až doma na svém PC, kde vše již proběhlo normálně. Takže nevím co si o tom mám myslet, chová se to opravdu podivně, jestli je problém v Garminu nebo Windows netuším, takže jediné co bych asi doporučil všem komu to nepůjde, je zkusit to na různých počítačích. Doufám, že do budoucna podporu trochu zlepší, protože tohle mi přijde poměrně nedotažené…

          0 0
          • BB  

            Tady bychom potřebovali názor nějakého IT specialisty, který zná i zákoutí Garmin firmware. Nejprve jsem si myslel, že to nefunguje pod W10 po nějaké bezpečnostní záplatě. Ale aktualizace mi neprošla ani když byla stažena přes Garmin Connect z mobilu. Takže co mohlo být jiného v případě PC tvých rodičů. Aktualizace Windows ? Oprávnění uživatele ? File systém, na který byl fw stažen (NTFS vs. FAT32 vs. extFAT) ? Neumím si to vysvětlit. Napadá vás něco ??????

            0 0
            • Breakpain  

              Distribuovaný soubor je vadný? :)

              na ofiko gamrin fóru mají taky nějaký link na náhradní soubor s postupem, co už tu kolega uváděl – a prý jim to funguje


              link

              cituji příspěvek – AWEATHERALL 11–19–2016 03:23 PM

              Check to see if the update file is still on the unit. If it is remove it and manually place a copy on there and see it that fixes it.

              Connect the Edge to a PC.

              Remove any files from The Garmin\NewFiles folder

              Then look in the Garmin\ folder and remove these file is they are there, gupdate.gcd or gupdate.tmp.

              Next manually download a copy of the update file from http://gawisp.com/…000_1110.gcd

              Place the file in the Garmin\ folder and rename it to gupdate.gcd

              0 0
              • BB  

                Tohle je dobrá věc, ale na mém PC jsem si nepomohl. Ten soubor je zapsaný nějak blbě, ať to děláš Garmin Express, WebUpdater, nebo manuálně podle tohoto postupu. Ale ten manuální postup mi pomohl v tom, že jsem update provedl na PC v práci, kde zase nemám ani Garmin Express ani WebUpdater. Takže super věc. Jediné co nevím je, jak moc se dá věřit tom zdroji gawisp.com ? To asi není oficielní server Garmin ?

                0 0
                • Breakpain  

                  To nevím, jen jsem si říkal – že bych se tam mohl mrknout a narazil jsem na tohle. Nicméně tohle jsem začal zkoumat až po návštěvě Garmina v CČM ;-) … takže nemám vyzkoušeno.

                  IMHO to ofiko server není, asi to nahrál „nadšenec“…

                  0 0
                • capo  

                  Já jsem smazal původní FW se kterým to nešlo, nahradil ho tím opraveným, a od té doby nejsem schopen vyvolat tu nabídku na instalaci FW – ať to zapínám a vypínám jak chci, neobjeví se. Přes Garmin Express to taky nejde :(.

                  0 0
              • jecnak  

                Podařilo se. Díky.

                0 0
                • koko0925  

                  Tak dnes po chvilce nabíjení na PC se v pohodě Edge aktualizoval. Nijak jsem to neřešil, nic jsem nezkoušel, tak to možná poopravili.

                  0 0
    • capo  

      Netuší někdo zda se dá nějak ovlivnit jak měří teploměr? Ukazuje mi tak o 2–3 stupně míň než ve skutečnosti je. . Venku je třeba evidentně kolem nuly protože všechno taje ale frajer tam má –3. Mám srovnání jak s nějakými teploměry doma tak s jinými computery…

      Paradoxně už mi to dělal i Edge 800 ale tam jsem to neřešil.

      0 0
      • BB  

        To je asi nějaká generická vlastnost Garminů, dělala mi to 520 a teď i 820.

        0 0
    • hubertůvka  

      Mám dva přístroje tak hlasuji 2× bohužel to nejde, proč :-( Petr

      0 0
    • Pedro Ramirez  

      Tak jsem dnes poprvé vyjel a při exportu do Garmin connect jsem zjistil, že mi z loňska zmizely téměř všechny aktivity, co zbylo se nesmyslně přejmenovalo, údaje jsem nezkoumal, stejně to nemá cenu. Jediné moje štěstí je, že si vše pěkně postaru píšu. Stalo se to někomu? Může to být tím, že jsem přešel na jiný typ přístroje (z 510 na 1000) a ten původní jsem odebral? Kvůli problémům se softwarem jsem utekl od sigmy, ale koukám, že tohle je úplně stejnej ****** … :(

      0 0
      • capo  

        Při změně zařízení ani jeho odebrání se nic z connectu nemaže. Bude to něčím jiným.

        Asi bych zkusil kontaktovat jejich podporu, budou nejspíš mít možnost data obnovit.

        0 0
      • MaPa  

        Migrací zařízení by to být nemělo, i když u Garminu člověk nikdy neví. Spíš jestli nemáš dva podobné účty a teď ses nalogoval na nějaký druhý, třeba omylem založený na který se stáhla jen část dat… Každopádně podpora Garminu by ti mohla pomoci, byť to zřejmě bude běh na dlouhou trať.

        Opět se ukazuje, že mít někde k online deníku zálohu souborů jednotlivých aktivit, nebo alespoň mirror třeba na Stravě je skoro nutnost.

        0 0
        • Pedro Ramirez  

          Jak jsem říkal, prověřím ještě doma … deník ohledně kola si píšu už nějakých 17 let, takže já jsem na konec světa připraven ;) … opsal jsem si zde v práci přihlašovací údaje a uvidím. Jak se tu nedávno řešily problémy s aktualizacemi, tak nevím, jestli jsem si náhodou neudělal ještě jeden účet na testování … zase ale nevím, kde by se tam vzalo těch cca 10 jízd, ještě k tomu s nesmyslnými údaji …

          0 0
          • Pedro Ramirez  

            Tak dnes vše v pořádku, doma jsem pouze smazal heslo v paměti prohlížeče a znovu přihlásil a vše je ok, pouze včerejší jízda se nevím proč jednak nechtěla vůbec po synchronizaci načíst, takže jsem to udělal ručně a i po tom se načetla s datumem 1.1.2017 a průměrnou teplotou 18 stupňů :) … Datum jsem opravil, teplotu asi nejde … Zkusmo jsem udělal falešnou jízdu, a po připojení k PC již vše bez problému … zřejmě včera někde chyba v Matrixu :)

            0 0
    • Pedro Ramirez  

      Divný, dnes koukám přes PC v práci a všechny data z 2016 tam vidím. Zkusím to odpoledne znovu doma a uvidím.

      0 0
    • Breakpain  

      Aktualizace SW Edge 1000 na verzi 12.0 či kolik je ta nejnovější.

      Kadenci mi měří Stages – aktuální hodnoty jsou zobrazovány v průběhu jízdy korektně. Ale po dojetí je v záznamu MIN, MAX i AVG kadence = 1. Může mi někdo potvrdit/vyvrátit, zda se mu to po aktualizaci děje také?

      Pokud aktivitu nahraju do Stravy, tak se kadence (AVG, MAX) zobrazuje korektně.

      0 0
    • capo  

      Asi hloupá otázka, ale umí Edge 1000 ukazovat jiný notifikace z mobilu než jen hovory a sms? V aplikaci v telefonu mám nastavení i třeba Hangouts zprávy – na Fenixech to funguje normálně, ale Edge neukáže nic. Předpokládám že to prostě neumí protože je hloupej :)

      0 0
      • jecnak  

        Bohužel ne. Docela mi ta možnost s Hangouts chybí.

        0 0
        • capo  

          Nevím přesně v jaké verzi FW to přibylo, ale už to hangouts umí.....

          0 0
    • capo  

      Tak se mi opět kompletně smazaly všechny profily – ani si nepamatuju jestli to je po poslední instalaci FW (předpokládám že jo).

      Má někdo stejný problém?

      Pokud najdu někde ve starší záloze soubor settings.fit tak v něm by to mělo být a stačí ho nakopírovat zpět, ne?

      0 0
    • jecnak  

      Neresil jste nekdo rezonujici horni tlacitka pristroje? Deje se mi to pri jizde po hrubem asfalte na silnicce. Napada me zakapnout spoj silikonem a nebo koupit silikonovy obal na pristroj, ktery prekryva ty dve horni tlacitka.

      0 0
    • oldafyno  

      Je nová verze 14 ale nepodařilo se mě najít co tam je nového :(

      0 0
    • (CZ)George  

      Jde 1000 nabíjet za provozu? :)

      0 0
      • tom.kh  

        ano jde

        0 0
        • (CZ)George  

          A půjde nabíjet, když bude na kole v držáku? :)

          0 0
          • tom.kh  

            pokud bude navi na řidítkách tak úplně v klidu, pokud na představci, tak bude záležet na délce a šířce představce… Konektor (mikrousb) je umístěný zezadu v rohu a při jízdě míří směrem k zemi.

            0 0
      • madik  

        Snad tomu začne nějak rychle padat cena, za plnou je to hrozný :))

        Na jaře o tom budu uvažovat.

        0 0
        • jannk  

          taky by se mi hodil, ale nejsem si vedomy toho, ze by Garmin nejak ochotne zlevnoval …

          0 0
          • madik  

            Tak časem se vždy dá nakoupit levněji, než jsou doporučené ceny. Hlavně tedy ze zahraničí. Přes českou distribuci bych asi nic nekupoval, když mají takové přirážky.

            0 0
            • jannk  

              no ja zrovna s nimi mam dobre vztahy a dobre ceny :) … ale doporucenou cenu oni neurcuji a drzi ji celou dobu stejnou.

              0 0
    • jecnak  

      Neco noveho v novem update? Mam hlavne na mysli nove vygenerovane chyby ;-)

      0 0
    • capo  

      Nějaká rozumná cesta jak dostat GPX či TCX do navi jinak než přes kabel? Ideálně mobilem?

      0 0
    • milmat  

      Můj Edge 1000 začal blbnout. Mám tam poslední fw. Pak jsem si všiml, že mám jen pár KB volného místa na jeho disku. Blbnutí se projevuje jako: nelze nahrát GPX přes newfile, průvodce odbočováním naskakuje několik sekund, někdy i desítek sekund, custom OSM mapy tuhnou při pokusu vypočítat cestu, nelze zadat wifi síť.

      Už jsem udělal master reset přes tlačítka při startu. Ale chtěl bych nějaký reset, který úplně smaže disk a vytvoří tam jen to, co tam má být u čistého prvního zapnutí.

      Někde na netu jsem četl, že mám zformátovat disk na FAT32 po tom master resetu. Ale to mi přijde moc hard core a nechci jej úplně umrtvit. Nějaká rada?

      Zkoušel jsem helpline, problém se tam dovolat, ale tam nevěděli nic ani o master resetu, znali jen ten směšný reset z menu. Přehrát to prý umí, ale trvá to 14 dní přes jejich servis!

      0 0
      • koko0925  

        No a co tam máš že to máš plný? Nějaké mapy navíc kromě té Evropy? Můžeš je umazat?

        0 0
        • koko0925  

          Nebo přesunout na SD kartu?

          0 0
        • milmat  

          Toto jsem přesunul z Garmin základní paměti na PC:

          30.07.2014 20:14 2 600 775656855.gma

          03.10.2017 00:43 2 600 D4713050A.gma

          02.10.2017 23:52 1 860 861 952 D­4713050A.img

          03.10.2017 00:43 25 D4713050A.unl

          03.10.2017 00:30 2 600 D4728080A.gma

          02.10.2017 23:49 2 088 271 872 D­4728080A.img

          03.10.2017 00:30 25 D4728080A.unl

          17.06.2010 01:49 6 039 552 gmap­bmap.img

          28.07.2014 22:12 4 gmapbmap.sum

          28.07.2014 22:18 4 gmapdem.sum

          18.06.2016 17:43 2 600 gmapgc.gma

          28.07.2014 22:15 4 gmapgc.sum

          18.06.2016 17:43 25 gmapgc.unl

          02.10.2017 23:53 2 600 gmapprom.gma

          06.10.2017 21:22 603 136 g­maptz.img

          28.07.2014 22:12 4 gmaptz.sum

          20.05.2017 11:59 220 TPT­_BACKUP_FILE.bak

          05.06.2017 21:05 0 TPT_BACKUP_FI­LE134.bak

          05.06.2017 20:05 19 096 TPT_BAC­KUP_FILE135.bak

          05.10.2017 10:12 104 720 T­PT_BACKUP_FILE14­.bak

          15.06.2017 07:15 0 TPT_BACKUP_FI­LE147.bak

          22.06.2017 20:38 0 TPT_BACKUP_FI­LE157.bak

          30.09.2017 10:09 51 304 TPT_BAC­KUP_FILE169.bak

          29.09.2017 10:45 0 TPT_BACKUP_FI­LE186.bak

          23.07.2017 14:11 0 TPT_BACKUP_FI­LE188.bak

          15.09.2017 20:04 0 TPT_BACKUP_FI­LE22.bak

          20.08.2017 15:35 0 TPT_BACKUP_FI­LE221.bak

          17.09.2017 12:36 241 340 T­PT_BACKUP_FILE25­.bak

          01.10.2016 14:33 44 TPT_BACKUP_FI­LE43.bak

          30.09.2017 09:53 0 TPT_BACKUP_FI­LE56.bak

          02.04.2017 18:25 0 TPT_BACKUP_FI­LE62.bak

          01.10.2016 14:33 113 784 T­PT_BACKUP_FILE64­.bak

          03.09.2017 14:06 0 TPT_BACKUP_FI­LE9.bak

          30.05.2017 00:30 50 644 TPT_BAC­KUP_FILE98.bak

          34 File(s) 3 956 370 755 bytes

          2 Dir(s) 12 395 077 63­2 bytes free

          0 0
      • 777rada  

        A neni na tom disku neco jako $Recycle.bin nebo .Thrash? Pozustatky po rucnim mazani dat?

        0 0
        • Breakpain  

          Pokud to tam najdu, staci to smazat?

          0 0
          • 777rada  

            Melo by, ale je mozne ze budes potrebovat heslo na admina a pak mit zapnute show hidden files, na W presne nevim, ale nektere OS to delaji, ze vytvori automaticky skryty .Thrash

            0 0
    • milmat  

      Tu je info k formátování: http://gilbertocortez.com/…-garmin-edge

      0 0
    • capo  

      Origo předsazený držák má tu část do které se vkládá Edge výměnnou. Já mám svoji už celkem odřenou a je tam vakl, neviděli jste někde prodávat náhradní? Nebo neorigo náhradní prosím?

      0 0
    • (CZ)George  

      Dají se nějak přenést celkové nájezdy na jednotlivých kolech z 800 do 1000? Díky za odpověď :)

      0 0
      • milan.v  

        Vždyť máš všechny aktivity na Garmin Connectu, ne?!?

        0 0
      • kandelik  

        Psal jsem to tu 18.3.207

        Pripojiš garmina přes USB kabel, ve složce GARMIN najdeš složku TOTALS a v ni soubor Totals.fit, zkoupiruj si ho na plochu. Otevres odkaz http://garmin.kiesewetter.nl. Pres webovy rozhrani vyberes z plochy soubor Totals.fit, ktery se na server nahraje a zvolis polozku vytvorit soubor Totals.csv, kterej si uz muzes otevrit pomoci aplikace poznamkovy blok. V konkretnim radku budes mit zobrazeny udaje o celkovem case v sekundach (hodina ma 3600s), celkoveho najezdu (v metrech), spalenych calorii a pocet zaznamu (vyjizdek). Jeden radek je celkovy pro vsechny profily a pod nim ty ostatni (presny pocet zavisi na nastaveni konkretniho uzivatele, ja mam vychozi tri rezimy, takze mam radky celkem ctyri). Po zmene udaju, ulozis, opet pres webove rozhrani nahrajes upraveny soubor Totals.csv a server vygeneruje soubor Totals.fit. Ten soubor pak presunes do slozky Newfiles. Nikam jinam nepresouvat (ten puvodni soubor Totals.fit ve slozce Totals muze nebo musti zustat). Po restartu zarizeni se puvodni soubor prepise novym a udaje jsou zobrazeny v historii. Tot vse, neni to zadna veda. Pri prepisovani udaju pomuze vedet puvodni hodnoty zaznamu, tzn. ze celkova doba je 4 hodniny a 30 minut a vim, ze cislo, ktere mam hledat je 16200, atpod.

        0 0
      • jaja01  

        vzdyt to jde pro kazde kolo v garminu rucne nastavit, kolik tech kol mas, ze resis preneseni?

        0 0
        • (CZ)George  

          Právě že v 1000 to ručně nastavit nejde, a kola mám 2, trekové a silniční :)

          0 0
    • Silniční-Pirát  

      Zdravím,možná blbej dotaz,ale jak jste si nastavovali čas v Garmin edge 1000 ? Nemyslím tím formát 12–24 ale přesné hodiny… Ted sem se s tím snazil domluvit,ale nenašel sem nic ani v Návodu k Obsluze ani na youtube nikde.

      0 0
    • Breakpain  

      Asi delam neco blbe…

      Hodinky FR mi automaticky pocitaji VO2max.

      Kdyz ale udelam zaznam pomoci Edge 1000, tak mi prijde, ze VO2max to vubec nepocita, neustale mi klesa … Pritom v hodinkach VO2max stoupa (coz by aktualne mel) a uz je tam rozdil 9 bodu a rozdil se zvetsuje uz jen tim, ze v Edge 1000 to klesa.

      Urcite jsem nekde mel neco zaskrtnout nebo nahrat nejakou IQ apku?

      Diky za nakopnuti, nejak na to nemuzu prijit…

      0 0
      • capo  

        A když zaznamenavas aktivitu v Edge, jede současně záznam i na hodinkách? Nebo čekáš že se data z aktivity nahraje na connect jednou z edge, jindy z hodinek a connect to vyhodnotí?

        0 0
        • Breakpain  

          zkoušel jsem:

          1. jen Edge – nic se neděje … a do hodinek se myslím přepsalo to, co bylo v GC
          2. jen FR – VO2max se zvyšuje v hodinkách a na GC (v Edge nic …)
          3. Edge i FR současně – VO2max se zvyšuje v hodinkách a na GC

          leda bych musel připojit Edge do PC kabelem? Vše synchronizuju přes BT krz mobil

          Ale takhle to vypadá, že pokud část sezóny jezdím jen s Edgem, VO2max je statický údaj a teprve s hodinkami se začne měnit… a po tu dobu, co používám pouze Edge VO2max nestoupá, ani neklesá.

          0 0
      • Breakpain  

        čím víc nato koukám – umí to vůbec Edge 1000 měřit? Nezobrazuje pouze přeposlanou hodnotu VO2max odněkud? …

        0 0
        • koko0925  

          Pokud je připojen snímač HR a wattmetr, tak to umí.

          0 0
          • Breakpain  

            tak to je neco blbe … HR pas mam a Wmetr taky…

            0 0
            • koko0925  

              Úryvek z návodu:

              Úspěch a přesnost VO2 max. výpočet se zlepší, když je vaše jízda trvalá a středně těžká, a kde srdeční frekvence a síla nejsou příliš variabilní.

              • Před jízdou zkontrolujte, zda zařízení, monitor tepové frekvence a měřič výkonu fungují správně, spárují a mají dobrou životnost baterie.

              • Během 20 minut jízdy udržujte tep srdce na více než 70% maximální tepové frekvence.

              • Během 20 minut jízdy udržujte poměrně konstantní výkon.

              • Vyhýbejte se pohybujícímu se terénu.

              • Vyhněte se jízdě ve skupinách, kde je spousta zkreslení

              Já osobně bohužel wattmetr nemám, tak je teoretizuju :-)

              0 0
              • capo  

                Trochu jsem čekal nějakou zradu, v tomhle případě je zrada ta potřeba waťáku (byť jakkoliv pochopitelná) když pro běhání stačí jen tepák. Taky jsem řešil že Edge to nezobrazuje ale tahle příčina mě nenapadla…

                0 0
              • Breakpain  

                To je nějaký divný… hodinky mi to chytají hned…

                Každopádně – to teda zkusím testnout, jestli je tohle potřeba udělat, aby se to „chytilo“ … ale na hodinkách to funguje při běžným tréninku OK :-). Jsem z toho jelen…

                0 0
          • jecnak  

            +1

            0 0
    • biker.giant  

      Zdarec mám menší dotaz k nahrávání trasy do Garmin Edge 1000 vytvořil sem trasy v garmin connect a poslal si je do garmina,ale v garminu mám vždy jen jednu trasu (tu kterou sem nahrál poslední) To nejde nahrát víc tras ? V 520 to jde tak sem zmatený.

      0 0
      • (CZ)George  

        Asi mají všechny stejný název. A nahráváš je normálně do NewFiles? :)

        0 0
    • milmat  

      Spravoval někdo roztržené zapínací tlačítko na Edge 1000? Prosím vaše tipy. Zadní kryt ofiko koupit asi nejde, na ebuy jsou použité zadní kryty za 1200 nebo 1800 Kč. Tady jsem našel náhradní tlačítko, ale cena je také vysoká a už to nebude vodotěsné. Asi nejlepší to bude zalepit, ale čím, aby to drželo a vydrželo?

      0 0
      • milmat  

        Takže pokud se začne trhat tlačítko Power na Edge 1000, doporučuji jej co nejdříve přilepit z vnitřní strany. Jako prevenci proti poškození tlačítka se doporučuje používat silikonový obal.

        Jelikož jsem to nestihl zalepit a dokonce jsem tlačítko ztratil, tak jsem hledal možná řešení:

        1. Koupit nový zadní kryt – není to ofiko náhradní díl, prodávají se na ebay nějaké repasy. Cena okolo 2000 Kč.
        2. Koupit náhradní tlačítko za cca 900 Kč, není to pak vodotěsné:
        3. Nebo si jej vyrobit = diy. Mě na to stačily bambusové hůlky na jídlo, silikonový tmel (bílý sanitární). Vše jsem koupil v Tesco.
        0 0
        • Ondraj  

          Ty ceny jsou šílené a to náhradní tlačítko z videa taky hrůza. Tvoje řešení je alespoň levné. Jdu se podívat na svoje Edge 1000, od začátku je ale v pouzdru.

          0 0
        • capo  

          Co myslíš tím „přilepit z vnitřní strany“ prosím? Už se mi na jedné straně také trhlo.....

          0 0
          • Ondraj  

            Měl jsem to rozebrané a žádné přilepit/podlepit z vnitřní strany není možné. Tlačítko je opravdu špatně vymyšlené.

            Z vnitřní stany je součástí vnějšího tlačítka poměrně velký výstupek dosedající na HW tlačítko a problém je kombinace malé pružnosti materiálu nedostatečné možnosti pružení (může pružit strašně malá část materiálu tlačítka). V součtu je tento výsledek a není otázka jestli se to stane ale kdy.

            Pokud bych to musel opravovat, tak z vnitřní strany něčím podlepím kryt, aby tam neteklo (je tam na to prostor) a do díry po tlačítku dám nějaký vytvarovaný gumový nebo plastový čudlík.

            0 0
          • milmat  

            Já jsem to osobně už nestihl, ale kamarád to rozebral zadní kryt a nalil lepidlo z vnitřní strany do tlačítka. Pak to nechal zaschnout. Použil UHU, viz. obrázek. Určitě to vyřeš co nejdříve, protože to postupné trhání u mne trvalo jen pár dní. Ona se ta guma hodně drolila.

            0 0
            • capo  

              Aha, rozebrat mě to kvůli tomu nenapadlo, ale dává to smysl, dostat se k tomu hezky zvnitřku. :)

              Já jsem to zatím přelepil zvenku a nasadil silikonový obal, ale to je jen dočasné odložení toho co nevyhnutelně přijde… Prý je to u 1030 už nějak vyřešené. Já měl s 800 úplně stejný problém jako teď s 1000.

              0 0
              • Ondraj  

                To lepidlo by muselo být pružné, dostatečně pevné a ještě mít jistotu, že se spojí s tím materiálem toho tlačítka.

                Co jsem na to koukal a jak jsou fotky toho drolení, tak destrukce materiálu je podle mě bohužel neodvratitelná.

                Možná se to jen trochu oddálí, ale ne zásadně. Podle mě ten materiál časem ztrácí i pružnost, kterou měl na začátku.

                Pokud tím lepidlem vyplníš vnitřek tlačítka, tak podle mě bude daleko víc namáhané u obvodu, kde se to začíná nejčastěji trhat.

                0 0
                • capo  

                  Tak jsem to právě taky vylil. Máš pravdu s tím namáháním u obvodu, ale tím že je to téměř vytržené, bude se prostě pohybovat celý vnitřek a díky tomu lepidlu tam aspoň není prostor aby se to vzpříčilo, což se mi teď párkrát stalo. A tím že to hodlám zvenku přelepit páskou to může pružit na ní. No uvidíme ;)

                  0 0
                  • koko0925  

                    Není to z mé hlavy, ale už to používám dost dlouho. 1000ku nevypínám dlouhým stiskem, ale jen tím lehkým krátkým. Tlačítko se tak namáhá mnohem méně, úbytek napětí na aku není pozorovatelný ani třeba po 7 dnech. Myšleno jako prevence.

                    0 0
                    • capo  

                      nojo, jenže to je jen sleep mode, tam se ti za chvilku vybije baterka, ne?

                      0 0
                  • capo  

                    No tak prd, to lepidlo fakt ztvrdlo na šutr, takže s tlačítkem se prakticky nedá vůbec nic dělat. Fakt super rada.

                    Takže budu muset kompletně nahradit to původní tlačítko který jsem si tím lepidlem akorát tak teď dojebal úplně a vypadá to na metodu bambusové hůlky…

                    0 0
                    • jakub_kencl  

                      Řešil jsem toto dříve u Oregonu 300, kde je tlačítko stejné, jen o něco větší. Nahradil sem vlastní tlačítko kusem umělé hmoty (odřezek ze stromečku modelů, ale vlastně lze použít cokoli vhodného velikostí) a celé to přelepil kusem staré duše. Jinak pár možností opravy lze najít na Trubce

                      0 0
                      • capo  

                        Udělal jsem to včera úplně stejně . Kus tyčinky s lepidlem to tavné pistole jako tlačítko a kus duše. U tlačítka je to celkem jedno, ta duše mi přijde jako nejlepší řešení.

                        0 0
        • milmat  

          Ještě doplním, že Garmin CZ to neumí opravit, ale nabízí výměnu za Edge 1030 Pro s doplatkem necelých 10 tis. Kč. Což tak nějak odpovídá zkušenostem ze zahraničí.

          0 0
    • LPet  

      Prosim o radu jak smazat z EDGE1000 zaznamenane trasy a body zajmu (jsem novy majitel starsi 1000 a potrebuji je vymazat) totez i pro EDGE 705, kterou prodavam.

      diky

      0 0
      • milan.v  

        Reset do továrního nastavení?

        0 0
      • capo  

        Připoj k PC a uvidíš tam adresářovou strukturu. Pokud vše v těch adresářích smažeš (předpokládám že uhodneš který znamená co), tak to mažeš úplně ze zařízení. Dá se aplikovat na všechno co v navi vidíš.

        0 0
    • capo  

      error

      0 0
    • mpirkl  

      Zdravím ,mám dotaz. Lze Edge 1000 nabíjet za provozu z powerbanky? Chystám se v červnu na 444km nonstop jízdu a rád bych měl data pěkně v jednom záznamu

      0 0
      • milmat  

        Ano jde, můžeš si to jednoduše ověřit.

        0 0
        • 01carbon  

          Jen infio – novy radar za jizdy dobijet nelze. Dnes rano overeno.

          0 0
          • jannk  

            ha – u noveho jsem to jeste nezkousel (nepotreboval jsem to), ale stary urcite sel!

            0 0
    • milmat  

      Firmware přináší dlouhý výpis oprav a vylepšení:

      Changes made from version 6.30 to 7.00:

      New Beta Feature: Galileo satellites. There is now support to use the Galileo network of satellites to assist in getting GPS fixes. With the correct GPS firmware, this option can be enabled by selecting GPS+Galileo in the GPS setting. Sync the device with Garmin Express to make sure that the new line of GPS firmware is provided to the device. Without this, the option will not be available.

      Added cycling dynamics support for 3rd party power sensors.

      Updated smart notification categories. In the phone settings, social and other smart notification categories can be enabled. This will make the Edge show notifications from other applications depending on how they are categorized by Garmin Connect Mobile. Apps like WhatsApp, GroupMe, and Twitter may show up under social and things like e-mail, calendar, and news may show up under other. These categories are off by default and must be enabled to be seen.

      Fixed an issue causing cadence and power data dropouts.

      Fixed the activity profile routing mode getting reset to Road Cycling mode.

      Added prompt to indicate when a course has more course points than are supported by the device.

      Improved Shimano STEPS response time.

      Fixed lens mode VIRB setting.

      Fixed issue with transmitting front and rear gear information to the Varia Vision.

      Fixed sharp bend notifications on the Varia Vision.

      Fixed crash when using Varia Vision with workouts.

      Fixed issue with elevation back correction that could allow large dips in elevation.

      Fixed issue where the GPS data field did not match the GPS indicated by the status bar.

      Fixed issue where virtual partner features were disabled for third party GPX TRK courses.

      Added the current software version to the power on page.

      Fixed issues with device transfers.

      Completing a segment will now turn on the backlight.

      Added a minimum scale to the altimeter page so that small elevation ranges are reflected properly.

      Fixed elevation zooming issue with large courses/activi­ties/segments (>100mi or km).

      Improved activity auto-start when the device is stationary.

      Updated radar tone to be easier to hear.

      Minor bug fixes and stability improvements.

      Minor CIQ improvements.

      0 0
    • tatamuk  

      Ahoj,

      nějakým záhadným způsobem se mi podařilo smazat komplet disk v navigac a teď po startu hlásí load profiles a nedostanu se dál. Potřeboval bych kopii původního obsahu na disku. Bohužel jsem ještě nestuhnul udělat zalohu, tak jsem teď v p…

      Kdyby mi někdo věděl pomoci budu vděčný. Nevím, jestli bude stačit prostá kopie, nebo to udělat dle odkazu.

      Pokud by to vyšlo, tak soubory zaheslovat a umístit do nějaké úložny na web.

      Již sem oslovil dva členy zde na fóru, ale možná víc hlav, víc ví

      Hezký den, Zdenek

      Návod

      0 0
      • milmat  

        Já jsem na před léty měl problém se stabilitou, tak jsem normálně zformátoval systémový disk Garminu (po připojení k PC). Edge si pak sám vytvořil ten disk znovu, ale všechna nastavení a data se tím odstranily. Akorát jsem asi přišel i o staré Topo mapy, což mi nevadilo. Byly už hodně staré. Ještě bych zkusil před tímto udělat zálohu všech FIT souborů. Některé obsahují nastavení, jiné zaznamenané aktivity – to jsem ale osobně nezkoušel.

        0 0
    • capo  

      Pokud ještě někdo vůbec používá Edge 1000, nesetkal jste se někdo s tím, že po poslední změně FW (možná si to jen namlouvám a došlo k tomu jindy) kdykoliv odbočím z trasy, po které se nechám navigovat (GPX vytvořené jinde) mě to nejen upozorní, ale hlavně, samo mi to rovnou plánuje nějakou cestu jak se na trasu zase vrátit? Přesto že jsem to v profilu vypnul, stejně to dělá. Vůbec nevím jak se toho zbavit, je to otravné a výrazně to zhoršuje přehlednost.....

      0 0
    • Redak  

      Ahoj, mám garmin 4GB kartu s topo mapami CZ. Teď se mi nabízí aktualizace map garminu, ale je tak velká, že se do zařízení nevejde a chce na kartu. Ta je ovšem na to malá. Když dám 16GB kartu, tak zase přijdu o TOPO CZ mapy, které nelze ze SD překopírovat.

      Nemáte pls nějaký tip?

      0 0
      • MaPa  

        Tak pokud to máš legálně není přeci důvod nezavolat do Garminu CZ a zeptat se jak to řešit ne?

        0 0
        • 01carbon  

          Docela by mne i reseni zajímalo. Vím ze když mi connect na PC zahlasil ze je k dispozici update tusim cyklo mapy evropy, tak to asi 1,5hod stahovalo (1G linka) a potom to spadlo – opakoval jsem to asi 2–3× a chvili me to i docela vytáčelo. Potom mě napadlo vyměnit SDkartu na které jsem měl nahrane mapy za prazdnou a simsala bim – probehlo OK. Jenze já mel na té kartě najeké svoje stazené openstreet a mohl jsem si je potom dohrat a nikoliv topo, která je zamcená na číslo sd karty

          0 0
    • Martin  

      Dopředu se přiznám, že jsem celou debatu nečetl :)

      Stal jsem se majitelem bazarového Edge 1000 a mám dotaz k výškoměru.

      Edge 705 se musel před vyjetím nechat „odstát“ zapnutý tak půlhodinku za oknem s výhledem na satelity, aby si „sedl“ výškoměr bo jinak to pak ukazovalo výškoměrné hovadiny.

      Edge 1000 už je „zapnout a vyjet“ a nebo se musí taky nechat „odstát“?

      Jak u Edge 1000 funguje kalibrace výškoměru obecně? Edge 705 má možnost kalibrovat se na „home point“, čili při vyjetí od baráku si chytne nastavenou výšku. Když ho pustím někde jinde, tak ho buď musím používat nezkalibrovaný a nebo si udělat jiný domovský bod.

      Jak je to s kalibrací u 1000?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Borci, máte někdo zkušenosti s neoriginálním akumulátorem pro Edge 1000? Loni v létě jsem vyměnil skomírající (necelých 7 hodin výdrže) originální akumulátor za neoriginální Cameron Sino. Jenže ten je na tom s výdrží ještě hůř, na to, že by měl mít o 200 mAh vyšší kapacitu, Edge sežral 10 % za půl hodiny. Aku jsem vyreklamoval, prodejce poslal jiný kus. A ten je na tom s výdrží dost podobně.

      Zkoušel někdo náhradní akumulátor jiné značky? Případně ví někdo, kde splašit nový originální (asi se nevyrábí)?

      Třetí možnost je vrátit se k originálnímu starému a vypnout funkce s vysokou spotřebou (BT, Wifi, Glonass), ale přijde mi veselé mít ty funkce v budíku a nepoužívat je.

      Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.