• milan1

    V poslední době zde vyvolal veliký zájem dění okolo citlivosti vidlic a jejich řešení, kde se málokdo dokázal shodnout. Tohle je pokus, zda je příčina v rozdílném pohledu na věc a nebo je někde docela jinde.

    Každý, kdo se zůčastnil předchozích threadů by měl sem napsat svůj pohled na věc, definici, která z jeho pohledu a zkušeností bude vyčerpávající a kde vlastně každý přispívatel bude hovořit k jezdcům s menší zkušeností.

    Musí být použity hlavně vlastní slova a vlastní pohled na věc. Teprve v takovémto materiálu je možné vybírat a rozhodovat se pro kohokoliv, kdo bude mít zájem. Počet příspěvků nebude zřejmě vysoký a tak si bude moci každý čtenář následně vybrat to, co se mu zdá pro něho jako vhodné a nebude se mustet probírat spousto nesmyslných hádavých balastů. Zkusíme zcela jiný přístup. Každý má stejný prostor a nikdo nikomu nebude překážet. Jak toho dosáhnout? Jednoduše omezením vsupu právě a jenom na jediný příspěvek. Bude tedy jenom na každém a jeho svobodném rozhodnutí, k čemu ten příspěvekl využije, nejsou prostě dovoleny vstupy dva a více, pouze jeden jediný. Tedy záleží jenom na autorovi, jak mnoho informací do něho dá ale měl by to být prostě jeho zcela vyčerpávající pohled na věc. Hovořit a vysvětlovat bude vždy méně zkušeným. Žádné doplňky není dovoleno přidávat, tohle jsou podmínky zásadní a stanovené již na počátku. právě tohle spolehlivě zabrání nesmyslným hádkám. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby každý mohl vidět jenom svůj příspěvek ale to nejde. Zkusíme toho dosáhnout jinak. Tento thread bude zamčen do zítra 10 hod. a poté odemčen proto aby každý mohl vložit svůj připravený příspěvek a to co nejdříve, bez ovlivnění ostatními. Nikdo nebude vstupovat tak, že někdo za něho napsal něco tak dokonale, že může jenom souhlasit, jde jednoznačně o získání vlastních názorů a ne jenom souhlasu s někým jiným.

    Thread bude znovu zamčen pouze v případě, že nebudou respektována pravidla. Příčina bude jemenovitě viditelná. Sám nebudu přispívat, svůj příspěvek jsem již vyčerpal právě tímhle vstupem a založením tohoto threadu.

    Otázka tedy zní, co je to citlivost vidlice, jak se dá zjistit jízdou, případně definovat tak aby šla vyjádřit měřením, pocitem, či jakoukoliv výpočetní operací, nebo grafickým zobrazením a jak to může pomoci jezdcům méně zkušeným, případně neznalým. Berte to hlavně tak, že předáváte svůj pohled na věc a radíte těm méně zkušeným. Do thredu patří pouze téma citlivosti vidlic a odpružení, nic jiného. Takže tohle vše zítra 27.11. po 10 hod.

    0 0
    • assassin  

      z hlediska technickych mereni je citlivost mira reakce nejakeho systemu na na podnet (vstupni velicinu)

      pri dosazeni vidlice do predchozi definice vychazi proste receno, ze citlivost je mira toho jak hodne „jde vidlice do zdvihu“ pri danem podnetu (sila)

      tzn kdyz budu mit 2 vidlice, prvni pujde pri zatizeni 100N(10kg) 10mm do zdvihu a druha pri stejnem zatizeni 50mm … tak ta druha je citlivejsi.

      pokud by vidlice byla zcela linearni, tak pokud bych chtel aby svym pohybem reagovala uz na malinke nerovnosti, dostala by se nejspise pri prejezdu vetsich nerovnosti snadno na doraz… proto ideal je asi takovy ze vidlice po cele delce zdvihu nema konstantni citlivost… ale ze je na zacatku zdvihu citlivejsi a ke konci zdvihu mene, cimz zabrani prilis velkemu ponorovani a dorazum na vetsich nerovnostech.

      proto se pri zkoumani realnych vidlic hovori o citlivostio vesmes pri posuzovani chodu vidlice z jejiho pocatku.

      na citlivost ma vliv jak tuhost pruziny tak pasivni odpory vidlice a v neposledni rade i tlumic.

      0 0
    • goofy  

      Dle me je citlivost vidlice jeji odpor pri prechodu z klidoveho stavu do pohybu.

      Klasickym prikladem je ono vazeni na vaze, kde se projevuje pocatecni citlivost. Obdobne to bude i pri zatizeni na SAG. Pri jizde v SAGu pri prvnim podnetu se zase projevi citlivost vidlice. Opet tam zase budou podobne odpory (ne uplne stejne), ktere brani vidli v pohybu a vidle pokracuje ve zdvihu az po prekonani nejakych odporu. Nebudou ale tak velike jako pocatecni odpory.

      No a mezi cinitele patri: pruzina (+typ pruziny – odpor pistku u vzduchove pruziny) + pouzdra + zpusob mazani + stiráky + tlumic + se na citlivosti podili taky neodpruzena/od­pruzena hmotnost (upside down vs. klasika)

      0 0
    • jecnak  

      Milane, ac te respektuju jako technika, tak myslim, ze nema valny smysl zakladat podobne thready. Naopak pokud bys mel zajem muzeme udelat nejaky clanek na Bajk.cz pro zacatecniky a pak pokracovat ke slozitejsim vecem + prikladat linky na tvoje stranky.

      Ale abych jen nekecal kolem, tak taky napisu jak chapu citlivost. Osobne me nezajimaji nejake matematicke definice, ale to jak se vidlice chova pri jizde.
      Citlivost vidlice posuzuju podle toho jakou ma vidlice odezvu na nejmensi nerovnosti a pri spravne nastavene vidlici je to temer ciste zalezitost vnitrnich odporu nebo vyslovene chybne kontrukce tlumice. Dalsi chod vidlice je uz veci tvrdosti pruzeni nebo nastaveni tlumice, coz bych ale do teto problematiky nezapojoval. Rekl bych, ze citlivost se da velmi dobre posoudit podle tvych grafu (stlaceni/zate­zujici sila) konkretne na bodu odtrhu. Ma to vsak jeden hacek a tim je nastaveni negativni pruziny vuci pozitivni, tedy spravne nastavene pruzeni. Tedy mam li to shrnout jak nastavit vidli:

      1. spravne pruziny

      • nastavit pozitivni pruzinu na svoji vahu

      -- nastavit vymenou pruziny ci nafoukanim pozitivni komory spravne sag – 5 az 1% z celkoveho chodu

      • nastavit negativni pruzinu na svoji vahu

      -- pri vymene pozitivni pruziny za tvrdsi by bylo vhodne vymenit i negativku za tvrdsi – nastavit stejny tlak v negativni komore jako v pozitivni 2. nastavit tlumic/e na minimum

      • potom pridavat tlumeni tak, aby vidlice stale dobre chodila a pritom nekopala

      3. teoreticky bysme meli mit nejcitlivejsi vidlici jakou normalnim nastavenim bez zasahu do konstrukce

      Dalsi upravy pro zvyseni citlivosti jsou uz zalezitosti kontrukcnich uprav – zmenseni vnitrnich odporu vidlice – futra, stiraky, mazani, mazani vzduchoveho pistku.

      Jak nechapu citlivost, respektive jak by ji bylo taky mozne chapat – jako schopnost vidlice brat i vetsi nerovnosti (rekneme poloviny jejiho nominalniho zdvihu). Tady se ovsem do hry zapojuje tlumic a jeho spravne nastaveni. Navic tato schopnost se meni s rychlosti a pridava se do hry prilis mnoho parametru. Zkratka a dobre toto neni citlivost toto je tlumeni a pruzeni a jejich vzajemna soucinnost.

      0 0
    • Jenda  

      tak kdyz uz se nekteri rozepsali tak jeden prispevek od zacatecnika citlivost chapu jako adekvatni reakci vidlice na podnety od terenu a to tak ze i nejmensi podnet vyvola alespon nejakou (pozitivni) reakci (stlaceni) vidlice. Miru pohodli merim za riditky – tedy nekonecne citliva vidlice by mela zachovat ritika behem jizdy v jedne rovine (v ramci rozmeru prekazek adekvatnich danemu zdvihu). Nevim jak se toto slucuje s tim aby kolo bylo zaroven v maximalnim kontaktu s terenem ale domnivam se ze toto je spise zalezitosti tlumice.

      0 0
    • martt  

      Ja som skor teoretik a veci mam rad presne pomenovane a definovane. Nebranim sa ale ani experimentom. Napriek tomu som radsej ak viem preco veci funguju tak ako funguju a nie ak su iba blackboxom opisanym nejakymi charakteristikami.

      Teda ak clovek1 povie „citlivost vidlice“ aby clovek2 chapal pod tym to iste ako clovek1. Rozhodne sa nebojim matiky ani fyziky a za idealnu definiciu „citlivosti vidlice“ povazujem matematicke vyjadrenie fyzikalnych javov vo vidlici. Teda aby bol vysledok numericky porovnatelny a dalo sa povedat, ze vidlica1 je citlivejsia ako vidlica2 a vice versa.

      Zaroven by som bol rad ak by existoval opis standardizovaneho postupu merania aby clovek1 a clovek2 nezavisle na sebe namerali na rovnakej vidlici aj rovnaku „citlivost vidlice“.

      Zatial neviem podat definiciu citlivosti vidlice, na vypracovani jej definicie sa pracuje v threade www.bike-forum.cz/…3/forum.html#… .

      Pre mna osobne su zatial otvorene tri mozne definicie:

      1. „Citlivost vidlice“ je sila potrebna na prekonanie statickych odporov v bode rovnovahy.
      2. „Citlivost vidlice“ je sila potrebna na posunutie vidle o malu vzdialenost (napr. 3mm) v bode rovnovahy.
      3. „Citlivost vidlice“ je prenosova funkcia vidle pre male podnety v bode rovnovahy.

      Poznamky:

      Bod rovnovahy je bod, kde je vidla ustalena ak je na biku usadeny jazdec pre ktoreho sa citlivost zistuje.

      K definicii 1: tento udaj sa da zmerat aj z milanovych grafov za nasledovnych predpokladov: 1a) ze je vidlica v plne vytiahnutom stave v rovnovahe poz. a neg. pruzin. 1b) ze staticke odpory su po drahe vidle konstantne alebo aspon rovnake pre pociatok aj pre sag. 1c) ze sa zmerala sila pre skutocne prvy pohyb vidlice a nie pre deformaciu stierakov

      K definicii 2: je to kombinacia sily potrebnej na prekonanie statickych odporov a poddajnosti vidle.

      K definicii 3: jedna sa o zlozite dynamicke meranie ktore je v domacich podmienkach nerealizovatelne. Napriek tomu je tato definicia najblizsie pocitom jazdca z „citlivej vidlice“.

      Respektujem, ze Milan nechce aby sa v tomto threade diskutovalo a preto tento prispevok crosspostujem aj do threadu www.bike-forum.cz/…3/forum.html#… a budem rad ak sa to dalej rozdiskutuje tam.

      0 0
    • JMT  

      Podle me na pri jizde na kole po bordelu s citlivou vidlici se min klepou riditka nez na kole s vidlici necitlivou

      Damy a Panove, PROBOHA CO FURT S VIDLEMA RESITE ???

      0 0
      • Matts.  

        Tvoja druhá veta je dobrá. Mám jedného kamaráta, ktorý tiež dokáže o k…inách tárať aj dve hodiny.(pri tom sa tvári, že tomu rozumie) Už len celé dočítať, čo založil milan 1, je skúška trpezlivosti.

        0 0
      • petebike  

        přesně tak, s druhou větou i s první se dá jedině souhlasit…

        0 0
    • kesu  

      tohle uz je fakt prehnany,vidle bud citliva je a nebo neni.Na to abych to poznal mi staci par desitek metru svezeni a tim koncim.Pak si ju budto koupim nebo ne.Tim to pro me konci.Jinak citlivost bych definoval jako chovani vidlice na drobnejch nerovnostech

      0 0
    • mar_tin1  

      citlivosť vidlice je jej ochota reagovať na nerovnosti terénu. podmienkou ale je, aby bola tvrdosť pružiny (oceľovej alebo vzduchovej) naladená na váhu jazdca. pri príliš mäkkej alebo tvrdej pružine nemá zmysel sa o citlivosti baviť. ak je teda splnená základná podmienka, tak na citlivosť vidlice majú hlavný vplyv pasívne odpory, ktoré bránia pohybu vidlice. sú to hlavne púzdra, tesnenia, stieracie krúžky. vplyv má aj správna tvrdosť negatívnej pružiny vzhľadom na pozitívnu a naladenie tlmiča (hlavne kompresie). tieto odpory by mali byť čo najmenšie, pretože inak bude vidlica drhnúť (v horšom prípade). pri jazde sa to prejaví tak, že na drobných nerovnostiach vidlica nebude pružiť a nerovnosti sa prenesú na riadítka. takže podľa mňa citlivá vidlica je taká, ktorá má čo najmenšie pasívne odpory a vhodnú kombináciu negatívnej a pozitívnej pružiny.

      0 0
    • MlokCZ  

      Citlivost vidlice je pro mě závislá pouze na síle, která je nutná pro uvedení vidlice do pohybu.

      Neberu už v úvahu, kolik se při daném podnětu pohne, to už je pro mě záležitost průběhu pružiny + tlumení.

      Uvedení vidlice do pohybu brání několik věcí. Především jsou to pasivní odpory, které je třeba mít co nejnižší, ideální vidlice by neměla žádné (nějaké ale vžyd budou). Dále na počátku zdvihu to může být předepnutí pružiny (když v např. v klidovém stavu vidlice sedí na dorazu).

      Jak statické odpory, tak předepnutí pružiny na počátku zdvihu jsou vidět z grafu a je to v součtu odtrh. Tedy z grafu je pro mě ciltivost vidlice jednoznačná, až na poslední faktor a to je tlumení. To se na citlivosti dosud v podstatě neprojevovalo a nemuselo se brát ani v úvahu. Až do navýšení high speed komprese u Foxů 08. Toto navýšení citlivost snižuje a narozdíl od těch prvních dvou faktorů se i blbě měří.

      Jakmile je vidlice uvedene do pohybu, tak v tu chvíli se začně projevovat tuhost pružiny a její průběh + tlumení komprese. Tohle už ale pro mě není otázka citlivosti.

      0 0
    • milan1  

      Poruším svůj vstup sem a zeptám se, máte ještě chuť něco tady řešit? Vysvětlení totiž neděláme pro sebe ale pro ostatní. Půjde hlavně o vyvrácení nesmyslných složitostí, které sem zatáhl Martt, nebudeme si hrát na odbornost ale na pochopení a to téhle Vaší skupině nechybí. Každý tady v tom má jasno, v podstatě se samozřejmě nejedná o složitou věc ale jsou tam drobné nejasnosti, které je možné upřesňovat. Respektuju Váš názor, kde tohle řešit, klidně i u Jecnaka, nebo u kohokoliv jiného, mě to tady nepřesvědčuje vůbec o smysluplnosti takovýchto snah.

      0 0
      • martt  

        Půjde hlavně o vyvrácení nesmyslných složitostí, které sem zatáhl Martt

        uz sa tesim, nesetri ma a roznes ma na kopytach kvalitnymi argumentami

        nebudeme si hrát na odbornost

        to je to najdolezitejsie :-)

        0 0
    • cat  

      Dopredu rikam ze vnitrni stavbe vidlic vubec nerozumim. Ale jednoduchym ruzumem se da rict toto: Aby se vidlice pohla do zdvihu>0, musi na ni pusobit sila> PASIVNI ODPORY + PREDPETI PRUZINY ci TLAK V KOMORE. V dalsim prubehu zdvihu je predpeti nebo tlak neprimo umerny dosazeneho zdvihu pri konstantni sile. To je jasne. Odpor soucastek vidlice zpusobi to, ze dokud neni prekonan, vidlice se nepohne, pri prekonani se vidlice pohne o vetsi kus- sekany chod a tomu by se dle meho dalo rikat citlovost. Take zde nezalezi na sagu. Ja teda nevidel zadnou vidlici, ktera chodi sekane.:) Nicmene z tohoto lze vyvodit, ze pri ponoreni vidlice v jakemkoliv jejim rozsahu je nutne pricist jeji pasivni odpor- tedy nikdy nemuze pobrat male nerovnosti.

      0 0
    • tomPY  

      Doležitý faktor pri citlivosti vidlice v praxi je podla mna aj zachovanie si citlivosti v závislosti na prejdených kilometroch a prostredia.Napr.mal som Bomber Marathon SL vzduch a tá bola po premazaní supercitlivá,ale už po 30–40 km výrazne znecitlivela.

      0 0
    • milan1  

      Protože tenhle thread je ve skutečnosti tím, který rozpoutal zdejší velikou bouři, tak na něm předvedu o co tady vlastně jde. Je to reakce na poslední dění.

      Citlivost

      0 0
      • milan1  

        Nezdařilo se tak znovu.

        Protože tenhle thread je ve skutečnosti tím, který rozpoutal zdejší velikou bouři, tak na něm předvedu o co tady vlastně jde.

        Citlivost vidlice není nijak veliký problém a je to jednoduchý základ výkladu. (prakticky má ovšem určité specifika, na kterých se může pár omylů odvíjet a znemožnit porozumění) Každý má samozřejmě svůj dojem a každý ví, co se za tím skrývá prakticky. Definovat to ale bude každý jinak. Tady konkrétně nešlo o nic jiného, než najít společný jazyk a shodnout se. Proč se to nepodařilo i přes velikou snahu je stále stejné a jde to krásně popsat jako princip jednoho velkého divadla. Divadlo se tváří jako svobodné ale má své scény z nichž jedna může být i vážná. Tohle ovšem nerespektují „svobodní“ diváci a rozběsněni z hlavní zábavné frašky pobíhají po budově a „tvoří“ si vlastní scénáře dle své potřeby.

        Co se kolem toho konkrétně odehrálo jde posat příměrem ke stále zde opakovanému divadelnímu představení. Normálně funguje vážné divadlo tak, že herci mají jasno, co se hraje, jak se to hraje a jsou před pozorným divákem schopni sehrát kus tak aby nakonec divák pochopil závěr i celou hru. Závěrem je vždy poznání a nejde ho změnit podle vůle diváků. Vše je dané funkcí, přírodními zákony a nebo jakkoliv si to kdo pojmenuje. Tohle jsou totiž ti hlavní režiséři, kteří jednoznačně směřují děj ke zdárnému konci.

        Tady v tom threadu konkrétně vstoupili na scénu herci znalí a ochotní sehrát kousek jehož výsledek znají a jsou na samém počátku. Bohužel narazili. Do divadla (nejde jenom o tento thread) totiž přišli diváci „svobodní“ no a herci by po nich chtěli nějakou disciplínu, třeba aby nezačali pokřikovat hned na počátku kusu a nesnažili se dirigovat herce podle svých požadavků. Tady byla porušena jedna zásada, do divadla normálně chodí lidé, které zajímá to které téma a znají a respektují podmínky. Nikoho ani nenapadne vstupovat do děje, když se chce něco dozvědět. Kdo by chtěl vstupovat a cítil se být hercem potřebuje zase určitou průpravu a takový člověk představení také nenaruší. a když jeho zájem trvá hercem se stane.

        Co ale dnes nevidíme? No, diváci hned na počátku vstávají z křesel a křičí, že se jim třeba nelíbí, že herci jednou přicházejí zleva a podruhé zprava. Svobodně si teda prosadí pořádek, po svém Že má mít hra nějaký smysl, to neřeší, to by nebyla zábava a že se od nich vyžaduje pozornost, to už je na pováženou. Něco takového ze svých frašek neznají a nikdo to po nich nikdy nechtěl. Zavádět nějaký řád, to už v jejich pojetí zavání pošlapáváním lidských práv a svobod. Jsou přeci demokraté. Další z diváků se zase pustí do rozborů a hlasitě během hry přesvědčuje své nejbližší okolí, že k principu hry se dá dobrat spočítáním kroků, které herci během hry provedou. Ve hledišti to vře a nikdo se na tu blbost nemůže už dívat. někomu se ale líbí hlavně ten „zábavný zmatek“ za kterým vlastně přišel a čím více se situce hroutí, tím více se mu kousek líbí. Rozumní herci mlčí a nechápavě sledují, co se děje. Já si nedám říct a myslím si, že by šlo změnit podmínky tak aby hra šla nakonec sehrát. Když se snažím usměrnit největší rušiče, tak se stanu terčem a tím, kdo je nakonec obviněn z neúspěchu kusu. Kdo má hlavní zájem na dohrání je ale snad jasné. Za delší dobu stále stejného účinkování už vznikly i pořádné osobní averze a ty se ventilují. pro někoho je tohle „prý“ zábavné. Ten kus je oparvdu nepovedený ale nikoliv vinou herců, kteří ve svých rolích jasno mají ale hlavně proto, že režii zcela spolehlivě ovládá hlediště a nad ním vlaje veliký prapor „svobody a zábavy“. Náhodný divák se občas podívá do sálu a vždy vidí stejný scénář a protože by se měl hrát vážný kus a namísto toho se dohaduje herec s hledištěm, má jasno, herec je ten problém. Aby se podíval pořádně a pokusil se zjistit co a jak vzniká, to ho ani ennapadne a už „spravedlivě“ vtrhne do sálu. To, že masová scéna „Divadla Frašky“ má i své podsložky, kde fraška není tím hlavním to svobodní diváci nepřijali a tak rozběsnění z hlavní zábavné scény pobíhají všude a tak se získává opravdu „kvalitní obsazení v hledišti“ i těch malých a technických scén, kde jde o něco zcela jiného, než o zábavu. Někomu se tohle obzvlášť líbí, protože se stejně přišel podívat na hádavou frašku a požaduje vyloženě slaboduché kousky k shlédnutí kdekoliv a na jakékoliv scéně. Nic jiného některý druh diváků není schopen strávit a tak se odvíjí jejich větší a větší netolerance k tomu, čemu nerozumí. O to více je to povzbuzuje ke vstupům, které se jim opravdu daří. To, že by mohli rušit ostatní, kteří mají zcela jiné požadavky na „zábavu i porozumění“ to je ani nenapadne. všechno je tady přeci hlavně pro „většinového diváka“ Někdo jiný z hlediště se zase cítí sám jako režisér a tak si svobodně nechá klidně odhlasovat i nové přírodní zákony. Vždyť hlediště si může nadiktovat cokoliv, že? hlediště je hlavní tvůrce. a to opravdu. Potom už je možné opravdu všechno ale s realitou a svobodou to ve skutečnosti nemá nic společného..

        Hra tedy skončila opět stejně herci balí fidlátka a jdou jinam, tady nejde sehrát nic. V hledišti už vládne dávno fraška i když se thread tváří svým názvem jako vážný kus. Někdo si pro větší svojí slávu zvolil zaručený trhák a sehrál se jeden kus s rozsudkem na hádavého herce. Tak teprve tohle je ta správná virtuální realita, ze které se mnozí nemohou a mnozí nectějí vymotat. Tady v zábavném světě neomezených možností není za schovávačkou nicku reálný člověk, tady je to loutka se kterou se může sehrát jakkoliv nechutný tyjátr pod režiijním vedením největší lůzy dirigující z hlediště. Slušní diváci již dábno odešli a čím horší kus a čím trapnější průběh, tím režiséři více výskají, to je ono, to se nám líbí, přesně podle anšeho gusta. Nazvat tohle scénkou, ze které se obrací žaludek je ale před režisérem nevhodné jistě by se urazil a ještě více a spavedlivěji rozezlil.

        Tak závěr, kdo, do jaké role se dosadil je vidět dávno a tohle je jenom příměr k tomu, jak to vypadá při jiném pohledu, než vidí to „svobodné“ hlediště.

        0 0
        • Honza729  

          OK. A jak tedy zni definice citlivosti ? :-)

          0 0
          • milan1  

            Tvůj vtip klidně přijímám, vypracoval ses :-) Ale jako další frašku tohle nechci proměnit, tak to přijmi.

            0 0
            • Honza729  

              No, vtip.....

              Vis ono kdybys hned na zacatku normalne odpovedel na to, co druzi ptali, nemuselo se tady to divadlo, se kterym taky nesouhlasim, vubec rozjet.....proste bys vsem zavrel pusu.

              0 0
          • ivaneck  

            zacinam si myslet, ze on sam to nevi, jinak by to v jeho x obrazovkach textu MUSELO zaznit… (bez smajliku) A psat do threadu „Citlivost vidlice – definice“ nejake parafraze na divadlo, to je uroven jeho „zabavnika“. Z tohoto pohledu neni o nic lepsi…

            0 0
            • favorit.  

              jakozto jeden ze ZABAVNIKU musim rict, ze ZABAVNICI sve prispevky a thready mysli pro pobaveni sve a ostatnich ;-)

              Jinak k citlivosti vidlice, tak ja bych se shonul s jednim uz napsanym nazorem, ze v podstate by mela „drzet riditka v rovine“. Vyzaduji od ni, respektive u tlumice na fullu, co nejlepsi zajisteni adheze, kopirovani terenu.

              0 0
        • pit  

          ostal som v nemom uzase…

          0 0
        • prodi  

          :) Milane, tebe je na ladění vidlí škoda… Co takhle napsat knížku, nebo komentovat na Eurosportu TdF (5 hod mluvení o ničem),nebo nějaký diskusní pořad v rádiu, TV,..?

          0 0
        • Krys  

          Kvalitná esej, dal si si očividne záležať. Oprav tie dva tri preklepy a šup s tým do sekcie Povídky, nech to neprepadne moc hlboko do histórie.

          0 0
        • Vilém  

          Uz jsem se ptal v tom druhem threadu,ale odpovedi se mi nedostalo, tak to zkusim tady. Proc si nezridis diskuzni forum na svem webu, kde budes moci psat co chces a nebudes se stale rozcilovat, ze se vetsina lidi tvymi vyplody akorat bavi.Tam by prisli Ti, kteri maji o vec fakt zajem a ty by sis usetril nervy. Takto me fakt nezbyva, nez si myslet, ze je neco pravdy na tom, ze to tu vyuzivas akorat jako neplacenou reklamu. Uz jsi nekolikrat koncil s prispivanim zde a vzdy sve sliby porusil. Stejne tak jako v tomto threadu.

          0 0
          • prodi  

            on se v těch diskuzích, kde může dělat psych.rozbor ostatních diskutujících nejspíš vyžívá :) Jen nevím, jak se jmenuje taková „úchylka“… …mánie, …fílie

            0 0
        • jecnak  

          Cekal bych, zvlast u tebe a zvlast po precteni uvodniho prispevku, ze to tu po case zamknes a zabranis tak hromadeni nesmyslnych kecu navic, kdyz uz tu je dostatek vetsinou celkem povedenych definic. To ze sem ale pripises takovy blabol me celkem zarazi (necetl jsem to slovo od slova). Nevim, nesleduju ostatni thready tykajici se tve osoby pripadne vidlic neb je mam zablokovane, ale nicit tenhle thread at uz te nekdo nastval jakkoli nepovazuju za rozumne.

          Napisu ti mail ohledne meho navrhu napsat neco spolecnymi silami na Bajk.cz. Tam do toho nikdo aspon kafrat nebude.

          1 0
          • milan1  

            Vždyť citlivost není nic tak světaborného, co by nešlo definovat. Jde jenom o to předvést, že se dohodneme a to prostě nevyšlo. Já jsem před tímhle vstupem žádal zůčastněné aby se vyjádřili oni a tedy i ty jak budeme pokračovat. Založil jsem i další thread s číslicí 2 a podívej se schválně do něho. Rozhlédni se proastě v poslední době a uvidíš sám.

            0 0
          • milan1  

            Zkus si schválně přečíst, co se ve skutečnosti kolem dělo a kdybych hned neodpovídal třeba mailem, tak mě zlobí připojení.

            0 0
          • milan1  

            Nemám tvůj mail ale odepíšu dopředu zde. Pokud je Bajk tvůj web a dokážeš si v něm zjednat pořádek odpovídám rovnou a za sebe ano. Budu to řešit u tebe. To proto abych nebyl zde nařčen, že chci přitáhnout pozornost ke svým stránkám.¡ K řešení u tebe prosím také všechny zde kladně a aktivně zůčastněné. To, že se pozastavuješ nad tím, že tady by bylo vhodné vše vyřešit a zamknout mi nepřipadá správné. Lidi zde mají to, co si vytvoří a tvořit něco za ně a zamykat to aby si to sami nepokáleli mě přijde směšné. Informace a technické záležitosti jsou zde jednoznačně vykázány ve prospěch zábavy a tak nalézt řešení někde jinde je jenom otázkou takovéhle dohody. Proč to nedělám u sebe? Tam by to každý nazval zase jen vytahováním, tak nezávislý prostor volím jako vhodnější a opravdu svobodnější. Účast ostatních je dobrovolná a chuť a znalosti ostatních jednoznačně nechybí.nechci kázat jenom své pravdy ale klidně prověřovat a prokázat ale jedině před zdatnými a znalými. Problém jsem popsal výše a tkví v něčem jiném. Tady se rozhodně nenchám vysmívat za to, že chci něco řešit společně.

            0 0
          • milan1  

            Teď jsem přečetl maila souhlasím, do základů se plést nebudu, naprosto mi to vyhovuje. Pokročilejší, dle dohody ale hlavně a v první řadě dotáhnout tohle zdejší. Tohle jako něco zcela mimo, a pokud to půjde co nejrychleji. Bral bych to jako pokračování a rozklíčování toho, co nebylo možné zde. Když půjdou vložit i obrázky, bude jenom dobře. Večer snad pokročím s připojením, tak trpělivost, když se hned nezdaří.

            0 0
            • jecnak  

              Ja zde urcite nic resit nechci, ti co si chteli vzit nejake technicke ponauceni a informace z diskusi to udelali, zbytek na to bud nema nebo je to nezajima. Rozhodne nevidim realne abych zacatecnika, ktery ma zajem o tuhle problematiku odkazoval do historie, do toho s prominutim bordelu. A ted narazim na to, ze v tom bordelu je vetsinou jen kapka skutecne pouzitelnych a srozumitelnych informaci a ted se na me nezlob casto i od tebe (coz naprosto chapu, neda se 106 opakovat totez do nekonecna). Nechci se tu sahodlouze rozkecavat koho a ci je co vina, ale proste to tak je, tohle je proste forum a tvori ho jeho prispevatele.

              Neco zplodim, a ozvu se mailem, ale bude to par dni trvat, mam jeste nejake dalsi resty.

              0 0
        • Jenda  

          no zareaguji jako zabavnik ale je fakt ze toto me opravdu pobavilo:-) Takze zaver je ze se nam podarilo definovat jednotku citlivosti kterou muzeme nazvat 1M (jeden Milan). Podobne jako Kelvinova teplotni stupnice ma sve minimum – absolutni nulu, je 1M absolutni hodnota citlivosti. Tedy objek s citlivosti 1M je absolutne citlivy na vnejsi podnety a vyssi citlivosti dosahnout nelze. Pro vyjadreni citlivosti se kterou se bezne setkavame doporucuje se pouzivat jednotky dilci jako miliMilan pripadne mikroMilan a dalsi.

          0 0
    • burnout/syndrome1  

      Z mého laického pohledu bych definici vidlice popsal jako její schopnost vyrovnat nerovnost na „podložce“ a udržení řidítek ve stejné výšce „nad zemí“( nejedná-li se o "díru"nebo 30cm vysoký kámen), + její schopnost zareagovat co nejrychleji – časový faktor

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.