• kobra

    Tak jsem o vikendu rozebral tuhle vidlici a vyndal jsem ten gumovej bezmek co je uvnitr pružiny a zase jsem to slozil zpatky a musim rict, ze to jenom prospelo. Citlivost se moc nezmenila ale zdvih uz je docela gut. A chtel bych se zeptat, jestli se daji na tuhle vidlu koupit nejaky mekci pruziny?

    0 0
    • Lišák  

      Jestli seženeš něco original nevim, ale změř si délku a průměr, spočítej závity a změř průměr drátu a zkus najít nějakou firmu, kde ti to namotají z tenčího. V Brmě mám dobrou zkušenost s „Pružiny Čermák“ v Modřicích.

      0 0
    • Pebe  

      Než budeš počítat závity, zkus jednu pružinu prostě vyndat a jezdit jenom na jednu…

      0 0
      • kobra  

        kdyz vyndam tu jednu pruzinu a budu jezdit jenom na jedny, tak se nebudou ty nohy nejak pricit?

        0 0
        • Pebe  

          Nebude, hodně vidlic má v jedný noze pružinu a v druhý tlumení. A ještě ušetříš gramy :-)

          0 0
    • Mark1  

      Dotaz, sice mimo ale třeba uspěju, mám Axon D-RL, podle mého je to v zásadě obdobný model, krom lock-out, ovšem já nevím jak ji seřídit, předpokládám že nějaký podivný otočný bazmek se žlutou měrkou uprostřed patrně sdílí i ta XCP75, k čemu slouží, respektive to vím k čemu je, ale jak jej donutit aby byla i odezva …

      U mě nemá absolutně žádný vliv a vidlice se zdá celkově příliš citlivá tedy přesně opak tvého popisu. Nemáš třeba k té své nějaý bližší popis v nějakém srozumitelnějším jazyce ?? EN, DE sice chápu, ale nikoliv v odborné terminologii.

      Díky moc za každé nakopnutí.

      0 0
      • kobra  

        ten žlutej otočnej kolík tam mám taky a hned dva na každý noze jeden, ale nedočkal jsem se rozdílu, když jsem s něma otáčel.Jinak jsem čerpal z německýho návodu,víc ti asi neporadím

        0 0
        • Mark1  

          Hmmmm, tak to bude asi vlastnost, já s ním točil tak a změna se žádná nedostavila, ale mám jen jeden, na druhé hoze mám lock-out.

          Prostě přemýšlím jestli lze nějak nastavit předpětí pružiny, mám pocit že je to jako na houpacím koni, podle mého by to mělo být výrazně tvrdší, ale nevím jak toho docílit, leda tak změnou pružiny, asi.

          0 0
          • wroum  

            ja tam mam taky dva, a opravdu ten rozdil krajnich poloh je sotva poznat.

            0 0
            • Mark1  

              Jinak řečeno, předpětí pružiny se nastavuje výměnou pružiny … chápu to asi správně, že jo … nebo tunning od Milana.

              0 0
              • wroum  

                predpeti pruziny se nastavuje tema koleckama, vymenou muzes zmenit tvrdost. kdybys chtel zmenit predpeti vymenou pruziny, tak bys tam musel dat delsi pruzinu. taky muzes dat pod pruzinu podlozku, cimz nahradis malej rozsah tech kolecek. tuning u milana znamena leccos, ale pruzinu ti urcite menit nebude.

                0 0
                • Mark1  

                  Zkusím to rozdělat a uvidí se … ta podložka je možná dobré řešení.

                  0 0
                  • kobra  

                    tou podložkou by to určitě šlo, už jsem se na to díval, jen si chce pořádně změřit, jakou dát tlouš?ku

                    0 0
                    • wroum  

                      musis dat maximalne takovou tloustku, aby pri plnym zdvihu nesla pruzina uplne nadoraz. kolik to je, to nevim.

                      0 0
                  • Mark1  

                    Já ji teď zkušebně dotáhl na maximum (ono to nešlo, protože to bylo nějak mechanicky zavadlé, teď je to OK), jakási změna je, pro mě by to šlo použít (100kg), brácha, což je můj opak ji skoro nerozhýbe (70kg).

                    JSem zvědav co se s ní stane po 3 týdnech bike provozu (dovolené), což bude představovat takoch 1000 km určitě, sám jsem zvědav jak se bude potom chovat, jestli začnou problémy s vadnutím, zadíráním atd.

                    Jinak mám k dispozici jakýsi návod od dovozce, takže ho mohu dát k dispozici, jedná se o volný překlad části originálu ze stránek SR SUNTOUR, týkající se řady: AXON-D-RL, XCP-D-RL, XCP75-LO, XC-PRO-NS-TD, NRX7500-LO, NCX-D-LO. Ne že by to bylo něco převratného, je toho ještě míň než v originále, ale kdyby to někdo chtěl nechte vzkaz, případně to dám někomu kdo to může dát na web.

                    0 0
    • kobra  

      tak jsem včera zkoušel na suntour xcp75 vyndat tu jednu pružinu a projet se jen na jedny a už se s tím nedá jet. Když na to sednu, tak se to skoro z poloviny zasune a už to skoro nepruží. Takže pro zvíšení citlivosti mám jedinou volbu – sehnat jiný pružiny (nevíte někdo o nějakých?)

      0 0
      • mocheek  

        Ja jsem vyndal jednu pruzinu na kole moji pritelkyne a je to o 200 procent lepsi. Ted uz to dokonce pruzi:) Ale kdyz jsem si na jeji kolo sednul ja, tak nebyl problem dostat vidli na dorazy. Myslim ze tahle uprava je pro lidi do 60kg

        0 0
      • pavelr  

        ofic. servis vidlic suntour: info@bplumen.cz

        0 0
      • Stic  

        ja som asi pred 5 dnami vyskusal odrezat z tych elastomerov asi 4–5 cm, na klzaky pri tesneniach som nastriekal silkal 93 a je to zmena o 200%.dokonca sa mi podari niekedy pruzit az asi menej ako 1cm pod korunku.doporu­cujem…ale aj tak kupim urcite novu vidlu.teda ak sa nerozhodnem pre cestak.lebo stale mam dilemu......

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.