• art1

    komu fandíte  a proč ?  Dneska to Alberto pěkně utrhnul

    0 0
    • Hornet  

      Albertovi :-) mal teraz dost tazku poziciu v tíme a dnes dokazal ze je jednotka, velka skoda ze vlani nemohol startovat na tour…nepacili sa mi tie zakulisne boje, rozne famy, novinari to rozpitvavali…teraz moze jazdit konecne uvolnene a v dalsich etapach potvrdit opravnenie nosit zlte triko.

      0 0
    • cekanka  

      Tak konečně Lancovi ukázal, kde má kdo své místo;-)

      0 0
      • Lister  

        myslíš, jakože Lance v síni slávy a že i po 4 letech bez pořádného tréningu většině pořád ujede?

        0 0
        • art1  

          právě ,že mohl 4roky v pohodě trénovat

          0 0
          • raceman  

            trénink nikdy nevynahradí závod…

            0 0
            • art1  

              ale jdi

              0 0
              • raceman  

                nejdu, vím…

                0 0
                • art1  

                  kolik musíš natrénovat ,aby jsi jel závod ? A v našich podmínkách ( hoby ) je to něco jiného tady jede každej sám za sebe ,ale u profi  se jede jako tým

                  0 0
                  • raceman  

                    tipl bych, že se nechápeme… myslel jsem to tak, že i když by trénoval (stejně netrénoval jako dříve, ani životosprávu už tak nedodržoval) tak bez závodění tu formu neudrží…

                    0 0
                    • art1  

                      tak to jo   , ale on je blázem a do všeho jde po hlavě . Proto jsem byl zvědavej jak se připravil  ,ale myslím ,že neřekl poslední kolo

                      0 0
                      • raceman  

                        tak tak..  to co předvádí po té pauze  je obdivuhodné.. ale blázen není.. ví přesně co dělá…

                        jestli zůstane na 2. místě za contadrem s rozumným odstupem, a teoreticky mu to natře v časovce, tak klidně může vyhrát.. a pokud cítí, že to letos nevyhraje… tak je jasé, že pojede na contadora… a to pak zas budou kecy, jak mu to alberto natřel a podobně..

                        0 0
                        • art1  

                          řekl bych ,že to vše směřuje na Lance . rozhodne časovka a peníze   ( reklama )

                          0 0
                          • Hornet  

                            Myslim ze Lance nejde na celkove vitazstvo, ale hlavne ide o Livestrong, teda v prvom rade o peniaze…vsetko tomu podriaduje, uz len to ako sa sprava na verejnosti, usmievavy, vludny k novinarom, debatuje, chodia za nim spevaci, herci, proste popularita a biznys v podani Livestrong. Ale pokial su tie peniaze pouzite na spravny ucel-boj s rakovinou, tak suhlas.

                            0 0
                        • jonys  

                          Asi takto:když se vrátil do branky Dóm,taky chytal výborně,líp než 95% hokejových brankářů světa.Jenže pro ty,co viděli Nagano,pamatují kam dotáhl podprůměrné Sabres,znali ho vyčnívat o třídu nad ostatní,pro ty byl jeho comeback chybou.Padesátiletý tlustý George Foreman by jistě taky namlátil spoustě týpků,ale jakýsi pokusy boxovat o titul působily směšně!Kdyby se dnes Sampras přihlásil do Wimbledonu,asi by dvě kola přešel.Pustit Maradonu do naší ligy,možná by taky ještě nějakou kličku předvedl,…ale ruku na srdce:chceme takovéto výjevy?

                          Mělo by to vypadat jako v případě Carla Lewise.S odřenýma ušima se prokousal do Atlanty,prvním hopem dal 850,před poslední sérií ještě obešel soupeře,aby jim připoměl,že teď mají poslední šanci ho kdy porazit,sebral zlatku a skončil…

                          0 0
                          • pepek  

                            Nemáš pravdu, soudruhu – Lauda se taky vrátil…a vyhrál.

                            0 0
                            • jonys  

                              Čest výjímkám.Ovšem tady platí:jiná doba!Dnes jde sport dopředu strašným tempem,kdo chvíli stál,stojí opodál.Je větší vyrovnanost,kon­kurence…

                              0 0
                          • Nikovlas  

                            To co říkáš znamená: Pokud si chtěl udržet svou pověst neporazitelnosti, měl skončit, dokud vyhrával. Pokud ale měl jinou motivaci (chtěl víc peněz… nebo ten sport prostě zbožňuje a chtěl si to ještě zkusit), tak je to důvod jet znou. Lewis asi nemohl po letech znova skákat – po třicítce už si ve skocích málokdo škrtne.

                            0 0
          • vasek80  

            Já to rozvinu.

            Mohl 4 roky v poklidu dopovat, kdežto ostatní si musí dávat pozor kvůli závodům.

            0 0
            • jecnak  

              A tu o cervene karkulce a zeopovanym vlku znas?

              0 0
              • vasek80  

                Ne a ani nevím co je zeopovaný.

                Znám ale jiné odvětví vrcholového sportu a tam když sportovec dostane dva roky distanz, tak má dva roky klid a po té době se vrátí silnější a lepší, než odcházel. Nemusí užívat v etapách ze strachu aby ho v různých závodech během sezony neodhalili, ale může klidně užívat jak potřebuje.

                A když už jsme u LA, nodostává on náhodou jeden z nejslinějších „anabolických steroidů“ hormon testosteron pod lékařským dohledem jako náhradu za jeden dřívější zákrok? Každej cyklista v těle testosteron má, jen to nesmí překročit určitou hranici. Kdo mu tu hranici kontroloval ty 4 roky?

                O dopingu vím své, taky jsem se s ním hodněkrát setkal, a i se sportovci, kterí si navzájem aplikovali injekčně po tréningu kamsi. Také jsem znal jednoho sportovního lékaře, který by mohl vyprávět. Od tich dob, nevěřím že se najde čistý vrcholový sportovec. Možná nějakej extra talent na krajské úrovni až republikové úrovni. Vždyť už byly pozitivní testy i u šachystů na kokain. A lékaři a preparáty jsou pořád daleko před  laboratořema k jejich odhalení. A jsou preparáty, které se  ani netestují – pokud se nic nezměnilo tak to býval růstový hormon u kulturistů, cyklistům zase  testovali sned jen 4 druhy epa a druhů je  několikanásobně více. Znal jsem jednu příhodu, kdy se do republiky dostal přípravek který měl vyprchat do týdne po vysazení, jenže on zůstal v těle půl roku a to ten rok byly žně. Kulturisti utíkali při MČR oknem a vyhrál jeden outsaider, tenistu jednoho známého taky polapily a spoustu dalších. Je to už  přez 10 let co jsem měl tyto informace, ale pochybuju, že se něco změnilo.

                Ale ačkoli to tak nevypadá, tak já LA fandím. Né kvůli dopingu, čistej tam asi nebude nikdo, ale fandím mu proto jakej je člověk.

                To ty si dál sni tu svojí pohádku o čistém sportu. Já ti tu nevědomost závidím.

                0 0
                • ememem  

                  A když už jsme u LA, nodostává on náhodou jeden z nejslinějších „anabolických steroidů“ hormon testosteron … – toto je najvacsia blbost ak o LA koluje. uved jediny doveryhodny zdroj.

                  Kulturisti utíkali při MČR oknem - odkedy kulturisti maju dopingove kontroly? nehcem sa hadat, moze byt ze amateri hej ale na profesionalnej urovni typu mr. olympia na 100% nijaka dopingova kontrola nie je. to je mimochodom absolutne fascinujuce, bije to tam do oci snad zo vsetkych sportov najviac a IBBA tvrdi ze netrba.

                  s tym ostatnym viac menej suhlas, asi poniektore federacie vedia preco nechu povolit testy (fotbal vseobecne, nhl atd.) na druhej strane LA ma za posledny rok cez 40 testov takze si myslim ze je cisty. zas tak o treidu vpredu oproti testerom farmaceuti nebudu.

                   
                  0 0
                  • ememem  

                    este k A když už jsme u LA, nodostává on náhodou jeden z nejslinějších „anabolických steroidů“ hormon testosteron … – tiez som tomu svojho casu veril.

                    0 0
                    • vasek80  

                      Já to nevím. Slyšel jsem to také z doslechu. Proto jsem tam dal otazník. Pokud to pravda není, tak jsem o něco chytřejší, ale o čistotě LA a ostatních to pro mne nic nemění.

                      Psal jsem, že mé znalosti sahají mimo cyklystiku, ale spíše k atletice a kulturistice. A skutečně občas se na amatérských soutěžích u nás objevý komisař a pak  polovina favoritů odjede. Půlka se neomluví a druhá má buď střevní potíže, jsou dehydratovaní, vyčerpané organizmy a podobné výmluvy. Pořadaele jsou naštvaný, platící diváci ještě víc a ze soutěže je fraška. Třeba proto se v profi kulturistice netestuje. Kdo by se koukal na kuturisty co by měli o 50 Kg méně než dnes. Koho by zajímala olimpiáda, na které by nepadl jediný světový ani olympijský rekord a běhalo by se, skákalo, házelo o 20% méně. Dnes už to AS nejde, už by nepadnul žádný rekord.

                      A k tomu epu, to snad říkali při olympiádě. Tam testovali Číňani 4 verze a je jich snad několik desítek, ale jak říkám, o cyklistice mám okrajové vědomosti.

                      0 0
                  • raceman  

                    kulturisti opradu nemaji dopingove kontroly???

                    http://www.antidoping.cz/…_pripady.htm

                    0 0
                  • vasek80  

                    Vždy budou hooooodně daleko před komisařema. Stačí si jen představit rozpočty na odhalení (kdo to platí) a rozpočty na špičkového sportovce, kterej potom vydělává na reklamách, sponzorech a podobně. Každej chce mít vítěze. Je to jako vždy zloději budou před policií, protože taky lup více vynáší.

                    Uvedu jeden případ. V USA přišla jednomu guru přez odhalování anabolik v balíčku nepopsaná lahvička, tak nechal udělat rozbor a zjistil, že to byla látka, která velmi silně pomáhá sportovcům k lepším výkonům (už si nepamatuji jestli silově, vytrvalostně, pro regeneraci). Nikdy se s podobnou sloučeninou nesetkal a nikoho by nenapadlo, že by to mohlo pomáhat. Když potom otestovaly B vzorky americké atletické reprezentace které se uchovávají nějakou dobu pro tyto případy, tak všechny hvězdy reprezentace byly na tuto látku pozitivní. Sám ten člověk řekl, že pokud by mu někdo neznámý neposlal lahvičku, tak by nikdy na tuto látku nepřišly. Nakonec stopy směřovali k jednomu prominentnímu sportovnímu lékaři ke kterému chodily hvvězdy formátu Marion Jonesové která jak víme také dopovala a z hrdinky se stala obžalovaná. Byl z toho skandál a antidopingový komisaři tnuli do živého. Proč ale, protože snad nějaký trenér nesouhlasil s dopingem takových rozměrů a poslal lahvičku na správnou adresu? Kolik takových neobjevených lahviček ještě je v ordinacích lékařů? A kolik hvězd klidně dává moč a ví, že užívají drahou, tajnou a netestovanou nebo neotestovatelnou substanci a nikdy je neodhalí a odhalí sportovce na nižší úrovni, kterej nemá ty správné/ drahé lékaře a ty správné/ drahé léky (ano, anabolické steroidy jsou hlavně léky, ne drogy a podobně). Vždyť i Arnold Schwarzeneger užíval mimojiné metandienon což je lék na postmenopauzální osteroporozu. Lékařská dávka je 5mg denně. Dřív brali kulturisti 10 – 15mg denně. Dnes spousta kluků bere desítky až 100mg denně.

                    Odhalí se jen špička ledovce a na ty nejlepší a nejbohatší se hnedtak nepřijde. Když si jen vybavím kolik je takovývh látek a na kolik se testuje, tak mi to pořád vychází jako fraška. Komisaři vždy odlapí nějakého chudáka (ukážou, že mají výsledky a zaslouží si své odměny), vlk se nažere a koza zůstane celá. Společnost také spokojená, že byla odhalena černá ovce co ničí jejich sport a dál obdivuje hvězdy na které se nikdy nepřijde a vlastně nikdo na ně přijít nechce a je to dobře. Dnešní doba potřebuje hrdiny.

                    Jsem se v jednu ráno rozjel…

                    0 0
                    • ememem  

                      ved som ti napisal ze v zasade s tebou suhlasim, tiez som sa v sporte dost dlho pohyboval na to aby som si nerobil ziadne iluzie. lenze tvrdit ze mu to ide len pre to ze je nasypany niecim neznamym, co ja viem…

                      a chytaju aj hviezdy, ved si zober kolko ich za posledne roky aj spatne 4–5 rokov nachytali. mna skor zaraza ze v mnohych krajinach je doping trestnym cinom a npariek tomu niektore federacie kontroly vobec nerobia. a potom si to odnesu ti ktori ich robia. ale je to asi boj s veternymi mlynmi.

                      0 0
                    • vasek80  

                      Viděli jste dnes sport na nově?

                      Letošní Tour zatím čistá… Ale nějakej frantík prohlásil, že jsou zprávy o třech látkách, které najsou ani na trhu a já doplním, tudíž netestovatelné.

                      Takže, letos s nima závodníci vyběhli a očůrali tak, jak jsem před pár dny psal já v příspěvku výše.

                      0 0
                      • pajan  

                        Podle mě hrozně špatný takhle o tom špekulovat… Když už náhodou by Tour byla čistá, tak se všemi těmi spekulacemi všechno po… Je to stejný jako kdyby dopovali, když se to ztratí ve špekulacích nějakýho Pepika…

                        0 0
                        • vasek80  

                          Pro mě jsou i přezto hrdinové a ani za to nemůžou. Někdo kdysi začal a oni už musí. A vítěz je stejně nejlepší ať s dopingem, nebo bez.

                          V situaci kdyby dopovali všichni tak maj všichny stejné podmínky a tak je vítěz nejlepší i přezto.

                          0 0
                          • Featherbed  

                            Představuješ si to jak hurvínek válku, podle mě nemají všichni stejné možnosti ohledně dopingu – nemají všichni přístup k stejným látkám apod… ale stejně všichni dopujou, takže Contador dopoval víc/jinak a nebo je prostě nejlepší :)

                            0 0
                            • vasek80  

                              Nepředstavuji, já to zjednodušil. Je jasné, že se nepotkávají na stejné klinice.

                              0 0
                      • Mug  

                        Ten frantík byl presiden francouzský antidopingový agentury Pierre Bordry – tady si to můžeš přečíst. Vzorky z letošní Tour si nechají a zpětně je otestují i na ty nové podezřelé látky.

                        0 0
                    • pelhrimov  

                      Asi myslíš THG?

                      0 0
      • cekanka  

        A jen do mě!

        0 0
      • gazman  

        Možná někde swhnal lepší klepky.:-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        jasně…a až mu bude osmdesát, tak mu to bude moct ukázat každej dvacetiletej frajírek! ;-)

        0 0
    • Majkrosoft  

      rozhodně dneska ukázal, že má více sil ale Andy Shleck nevypadal taky špatně!

      0 0
    • pajan  

      Fandim Cancellarovi, pže mi příjde, že je stejnej typ jako já ikdyž jezdim jinou disciplínu a kosmicky na jíný úrovni :D

      Pak asi Evans… Je mi sympatickej :D

      Cavendish… jeho spurty jsou nádherný a něco takováho se nevidí…

      Dřív to býval ještě Boonen a Rebelin, ale těm už nějak… Nefandim :D

      0 0
      • raceman  

        jedině Jens Voigt…

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Přesně tak, Fabian je prostě bůh… :)

        Teda, polobůh, jediný bůh je Lance. Dneska jel fakt super, ještě si ale počkáme si myslím. Večer byl s ním rozhovor a říkal, že se moc necítil a že Alberto byl prostě lepší. V časovce mu to ale natře ve velkém si myslím a na Mount Ventoux… to bude peklo no …

        0 0
    • Honza729  

      Ja fandim e-shopum…

      0 0
    • Snipp  

      Carlos Sastre to je typek.. vsak jeste ukaze jaky je v nem vrchar:)

      0 0
      • Michell  

        Sastre je dobrej vrchař, ale tu jedinou Tour vyhrál čirou náhodou. Je přeceňovaný..

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Rozhodně ne takovou náhodou jako Cunego Giro. Sastre už jezdil dobře v dobách CSC a zdaleka neměli takový tým jako dnes…

          0 0
    • ememem  

      este v piatok som si myslel ze sa rozhodne v casovke a na ventoux a ze dovtedy sa nebudu unavovat utokmi sami na seba (hlavne co stralili leipheimera). ale vcera potvrdil ze je no.1. armstrongov komentar je uplne jasny a za hovori za vsetko. aj ked osobne ze to vzdal uplne.

      0 0
    • Haryk  

      Fandím LA. Už když bude stát jenom na podiu, tak tím frantíky pěkně nasere…když si vzpomenu na ty Hinaultovy kecy, že je starej a že je to póza a my ho tady nechcem…

      AC je sice nejlepší, ale že bych z něho byl nějak extra odvázanej, to ne e. Nelíbí se mně, jak se s ním řešila Operace Puerto. Basso, Ullrich – ty ani nepustili na start TdF 2006, bez řeči. Když na TdF 2007 byl odstoupit Rassmusen a nějak prosáklo, že možná i AC měl nějaký styky s dr. Fuentesem, řekl ten snědý klučina, že ani neví, jak dr. Fuentes vypadá…a bylo mu okamžitě uvěřeno a víc se to neřešilo. Na každýho jinej metr.

      Takže za mě: Go Lance, go!!! (A Kreuza samozřejmě taky).

      0 0
      • MlokCZ  

        Pokud LA pojede slušně i dále, tak druhý klidně celkově skončit může. Byla by sranda, kdyby ještě zamakal ke konci Kloden a nakonec na bedně byla jen Astana. Ale Kloden podle mě třetí nebude (zkončí hůře).

        0 0
      • dzordzman  

        Jenže Contadorovi nic neprokázali a pokud vim, tak Rassmusen nepyká za Operaci Puerto.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Rassmusenovi taky nic neprokázali…

          0 0
          • JSt  

            nebylo treba nic prokazovat. porusil pravidla. hotove, vyrizene. ;-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              doufám že stejně přistupuješ k dodržování dopravních značek, výzvy policie, zákazu drog atd…

              0 0
              • Pebe  

                a ty ne?

                za porušení pravidel následuje trest, to je snad jasné ne?

                0 0
              • JSt  

                ty jsi vazne zaslepeny…

                kdyz odmitnes v aute dychnout i odber krve, taky nikdo nedokazal, ze jsi pozil, presto se to bere jako kontumacka. nenahlasil se, vedel, ze se ma nahlasit, proto kontumacka. myslim, ze to neni az takovy problem pochopit ;-).

                a jinak samozrejme, ze pristupuju k vyse zminenym zalezitostem stejne. kdyz neco porusim, tak se nebudu divit, kdyz nahodou prijde trest. nebo tebe by prekvapilo a citil by ses poskozenej kdybys dostal opravnenou pokutu za speeding, spatny parkovani apod.? ;-)

                0 0
                • pepek  

                  Ale on nic neodmítl, jenom ho nenašli. A soudruh se vlastně ptal na to, zda už máš na kole DVĚ nezávislé brzdy.

                  0 0
                  • JSt  

                    umis cist mezi radky ;-). to soudruha asi zklamu, za to jsem se vcera naucil dva nove zpusoby brzdeni. a jsou na sobe nezavisle ;-P.

                    0 0
        • Haryk  

          Máš pravdu. S Rassmusenem to bylo trošku jinak, ale těsně po jeho stažení to na Contadora, (kdy se ocitl v čele), prosáklo.

          Ullrichovi a Bassovi taky na začátku TdF 2006 nic neprokázali, ale prokázali to až daleko později. Zajímalo by mě, kdyby tihle dva tenkrát řekli, že nevědí ani jak Fuentes vypadá, jestli by jim to prošlo podobně hladce jako AC.

          0 0
          • dzordzman  

            Já bych to nerozebíral. Bez důkazů neni proces. To je to samý, jako když frantíci tvrdí, že Armstrong v roce 1999 bral EPO, ale důkazy nemaji.

            0 0
    • Pebe  

      já bych si vůbec nedovolil hodnotit kdo je lepší a kdo horší, prostě to Alberto zkusil a Lance to teamově s Klodenem kotvili tak hodně až to ani druhý Schleck nevydržel a vyjel za bráchou. Tady bych pochválil Alberta že to pěkně vystihl a dojel si do žlutého, Lance a Andreas za teamovou podporu, dále Sastreho za tu jeho stíhačku, Cancellaru jak si nechutně dával, prostě včera nádhera

      0 0
      • kankrlicek  

        A já myslel, že tě kopce nebaví :)

        0 0
      • dzordzman  

        Teamová podpora ano, ale Armstrong na víc neměl. Na konci měl co dělat, aby uvisel za Klödenem.

        0 0
        • Splinter  

          Tys s ním mluvil?:)

          0 0
          • dzordzman  

            Viděl sem, jak tam visel a dojel kus za Klödenem.

            0 0
            • Haryk  

              No jo, no. Už to holt není ta 60 – kilová mucha. Je to docela pořez, ale druhý místo furt dobrý, na to, jak se mu všichni smáli.

              0 0
              • ememem  

                no on ani ne ale trebars taky kloden – 184/65, schleck 186/67,  - neni to uz nejake chore? su pomaly jak kate moss & comp.  

                0 0
          • jecnak  

            Dneska rano mi rikal, ze ma trpici grimasu narizenou od sefa a ceka na Ventoux, to je jeho kopec.

            0 0
            • pepek  

              Ne, ne – to, jak si odplivl v cíli,  znamenalo jediné: „Serem taká robota, idem do Ostrava banovať.“

              0 0
            • Daf  

              Nebylo by to poprvé co takhle blafoval. Nicméně, včera to vypadalo dost věrohodně :) Jsem moc zvědavej, jestli ještě překvapí.

              0 0
      • jonys  

        :-))

        Pocit spokojenosti 7 násobného suveréna Tour,který se vrátil aby mohl kolegu týmově kotvit musí být asi tak úžasný jako pocit olympijského vítěze,vítěze StanleyCupu,2ná­sobného držitele Hart a 5násobného majitele Vezina Trophy když se vrátil aby získal SC jako náhradník…

        Nene,tady došlo k přecenění vlastních možností,ty řeči při oznámení comebacku že je špička nějaká pomalá a že jim to musí ukázat…mi to připomíná Pepiho Bicana a jeho řeči o tom,že by dnes dával stejně gólů jako tehdy :-)

        0 0
        • Pebe  

          jaký to je pocit netušim, Lance mi o tom nic neříkal ;-)

          mě by víc zajímalo co by se dělo, kdyby se takhle zvedl Lance místo Alberta, jestli by se minimálně stejně sebevědomý Contador zachoval taky tak teamově nebo by vyrazil dopředu, osobně se kloním k druhé variantě, ale neber mě za slovo, je to můj názor ;-)

          0 0
          • dzordzman  

            To se bohužel nedozvíme. Ale pořád se nemůžu ubránit dojmu, že to nebyla tolik teamová práce, co udělal Lance, jako že už neměl sílu na nějakej nástup reagovat.

            0 0
            • Pebe  

              i v amatérské silniční cyklistice platí pravidlo, že kolegovi se soupeři na záda netahají

              o tom kolik Lance mohl nebo nemohl si tak můžeme maximálně vyprávět ;-)

              0 0
              • kubad  

                to uvidíme v dalším průběhu závodu :-) nevím proč ale pořád mám pocit že se ještě něco bude dít

                0 0
              • jonys  

                No já myslím,že jedinej,koho ukotvil byl Kloden,který by asi měl na víc,ale musel ho nějak dotáhnout do cíle aspoň v relativně slušným odstupu.Jinak kdo chtěl(mohl),tak si od LA odjel-Andy,Frank,pak Nibali a spol…

                Kotvení si představuju jako loňskou práci Andyho pro Sastreho.To byl teamwork!Jeden z důvodů,proč letos Sastre nemůže obhájit-je v tom novým týmu dost sám.Druhej důvod se jmenuje jako název tohoto vlákna :-)

                0 0
                • Pebe  

                  jojo, Lance kotvil Klodena takovým způsoben, že si v jednu chvíli musel Kloden vystoupit ke straně a nebyl ani v záběru kamery :-)

                  možná to tu vyzní, že obhajuju Lance, když už mám od něj portrét v profilu, ale tak to není. Jenom poukazuju na team.taktiku, vadí mi když někdo napíše že na to lance nemá, přitom vlastně on ani jet nesměl, pokud má v plánu v Tour pokračovat. Kdyby dotáhl (s klodenem) zbytek Albertovi na záda, tak by mu už nikdo nepodal ani ruku…

                  0 0
                  • jonys  

                    Že se „zbytek“ nemá šanci ke Contadorovi dostat by poznal i dorostenec z Dukly,natož 7 násobný vítěz Tour :-)

                    Jedinej,kdo trochu cukal,byl Andy.Takže pokyn pro týmového obětního beránka Armstronga měl být docvakni si Schlecka,drž se mu u zadku a kdyby náhodou dojel Alberta,tak si pomožte ho setřást!

                    0 0
                    • Pebe  

                      tak to máš říct rovnou že jezdíš s Brunyeelem v autě, teď už je to i nám blbcům jasné :-)

                      0 0
                      • treatt  

                        Ja jen poznamku pod carou – nejedna se jen o nazor jonyse, nad tim samym se behem prenosu hodne pozastavoval Laurent Jalabert a pak to celkem dlouho rozebirali -nikdo z nich nejel s Bruyneelem v aute, ale delali s nim par rozhovoru z motorky ;) a btw vsichni tri, co se k tomu vyjadrovali, jsou byvali profici (Fignon, Olivier, Jalabert) na takove te vcelku slusne urovni :) a ani jeden z nich nechapal, proc teamovi kolegove SJIZDEJI Contadora. V takovych okamzicich byva obvykle zalezt si za ostatni a ne jim jet pravidelny vlacek, aby se tam vyvezli v dobrem casu. A jak rikal jonys, naopak meli zkouset sbirat nastupy…ale to nedelali a Lance by evidentne ani nemohl…tak teamove jeli vlacek? To je ponekud zvlastni „tymova“ strategie…

                        0 0
                        • Pebe  

                          ono se celkem blbě kontroluje tempo ze zadní pozice ;-)

                          a pokud čas narůstal, a on narůstal, tak asi těžko někoho sjížděli. Spíš bych řekl, že jeli pomalu a pokud někdo chtěl Alberta dotahovat, tak šel před ně. Viz Frank Shleck a Nibali. A je snad jasné, že když někdo takhle nastoupí a ty ten nástup začneš dotahovat, tedy zrychlíš, tak se prvnímu přiblížíš a navíc si za zády dovezeš další blíž prvnímu. Je mi celkem divné, že bývalí profíci tohle nechápou. Prostě Lance jel tempo takové aby Alberta nesjížděli a jestli někdo měl na to jim viset nebo si jet stíhat vteřiny je už boj jiných a ne Astany.

                          0 0
                          • treatt  

                            No tak byvali profici to asi vidi tak, ze kdyz mas odjetyho leadera, najednou po sobe vsichni koukaj, co se jako bude dit, vetsinou se mirne zpomali. Pak se nekdo zvedne zkusi nastoupit, aby si sjizdel toho ujeteho. A pokud jeho stajovy kolega v tu chvili zrychli a toho odskoceneho dojede, prilepi se mu na zadni kolo, tak ho zase stahne zpatky do skupinky. Kupodivu to tak vetsinou funguje, kdyz je to nastup, tak tim nikoho nevyvazi, ale naopak ho chyti a vrati do skupinky. Takhle jenom jeli pravidelne tempo pro ostatni, nez se rozhodli nastoupit a s tim uz nic nedelali. To je prave ten rozdil mezi zrychlenim pravidelneho tempa (coz by bylo kontraproduktivni, protoze by se sjizdel stajovy kolega) a prudkym nastupem, ktery nikoho nevyveze…

                            Ale jinak samozrejme, nejsem dogmatik, kdyz nastoupil AC, Lance na to nezkousel reagovat, o tom zadna…

                            0 0
                            • Pebe  

                              tomu prvnímu odstavci moc nerozumim, ale asi je historie proti mě :-)

                              tou poslední větou jsi mi udělal radost, tak přesně jsem to viděl já, i napopáté. Možná v posledních 2 kilometrech mohl opticky Lance více zrychlit a stáhnout nějakou vteřinu na Alberta, když jeli vlastně s Klodenem sami dva. Zase v tu chvíli měl ztrátu cca 1:20 a do cíle si dovezl 1:34 nebo kolik. Naproti tomu když nastoupil Alberto, tak si na 2 kilometrech udělal náskok kolem 40vteřin. 

                              Proto jsem tu reagoval, že by Lance nemohl a takhle mu Alberto ujel, osobně si myslím, že nějaký větší rozdíl mezi nima nebude 

                              0 0
                              • treatt  

                                Jo, tak to je jasny, ze se Lance nemohl zvednout ze sedla a vyjet za Albertem, za takoveho zlobra ho snad nikdo nema ;)

                                A sorry za stylistiku, mezi praci to tak nejak vzdycky naflakam, jak mi to bezi v palici a ruce na klavesnici jsou ve zpozdeni ;)

                                0 0
                                • Pebe  

                                  v pohodě ;-)

                                  0 0
                                • jonys  

                                  tak to je jasny, ze se Lance nemohl zvednout ze sedla a vyjet za Albertem, za takoveho zlobra ho snad nikdo nema

                                  No vidíš,po včerejšku už asi jo :-)))

                                  0 0
                        • jonys  

                          Děkuji.

                          Ještě teda bylo by zajímavé odpovědět na otázku,proč to Lance kotvil i dál,když už se za AC vydal i ten poslední,co jal dosud za ním-tuším Evans.Logicky mohl dojet vteřinu za ním,ne si nechat cca 12 sec(?) gap a ještě 6 na Klodena…leda teda ještě kotvil Romana,to je hrozba,která v tu chvíli byla někde 40 za ním :-))

                          Jinak včera dobře změnili taktiku,místo kotvy přitáhl za AC Kirchena,Sastre­ho,Evanse,ces­tou sbalili eště F.Schleka…ten Bruynel bude liška mazaná!

                          0 0
                    • Pebe  

                      a tuším vyhrál 8× ;-)

                      0 0
                    • raceman  

                      jasne, docvakni si šleka a dotáhni ostatní časově blíže k albertovi..... zkus se nad tím zamyslet ;-)

                      kotvil to, a dělal dobře, kdo chtěl, tak musel sám nastoupit a odjet si, a ne se vyvezt za lancem..

                      0 0
                      • jonys  

                        Hoši vy mě bavíte!Přesně tak,kdo chtěl,přesně řečeno kdo trošku mohl,tak se zvedl a odjel si…takže pak v čem ta Armstrongova práce spočívala?

                        A loni to andy dělal úplně špatně když honil Evanse kdykoliv se pokusil vydat za Sastrem.Měl možná slézt z kola když Carlos nastoupil :-)

                        0 0
                        • Pebe  

                          záznamy z loňska si nevedu, zase tak mco to nesleduju, akorát kouknu večer na sestřih na ČT4. Ale pamatuju si moc dobře jak Contador vystartoval, Andy prakticky okamžitě za ním. Lance šel na špici a moc nejel. Kloden si vystoupil vpravo dozadu a Lance se po něm začal ohlížet, teprve potom udělali Kloden a Lance dvojičku na čele skupinky a kotvili. To že to po chvíli přestalo bavit Franka a Nibaliho je jasné, ale že by se Lance a Kloden k nim připojili a začali se s nima honit a snižovat tak ztrátu na Alberta, o tom nemůže být ani řeč. A jestli na to Lance a Kloden fyzicky měli nebo neměli je tak nějak až druhotná věc, oni prostě nesměli. A kdyby byl vepředu kdokoli jiný z jakéhokoliv teamu a měl za sebou dva kolegy, každý rozumný závodník kotví zbytek a pokud se někdo cejtí si první dojet, hezky za své. Nevim co do toho pořád motáš jestli na to někdo měl nebo neměl

                          0 0
                          • treatt  

                            No ale nic to nemeni na tom, ze byva obvykle v takove situaci nejet pravidelny vlacek, ktery rozjizdi a naopak se pokousi chytat nastupy. A to neudelali ani jednou…

                            0 0
                            • Pebe  

                              tohle si myslím platí když jede velký balík a ne pár jednotlivců. V jednotlivcích mi to přijde hodně kontraproduktivní.

                              Když chytíš nástup, co to pomůže? Resp. k čemu je to dobé? To ho jako dojedeš a zatáhneš za sedlo aby jsi získal zpátky ty vteřiny které jsi nástupem ukrojil od prvního?

                              0 0
                              • treatt  

                                No, tohle je prave strasne produktivni v tech okamzicich stoupani, kdy uz z pelotonu zbyde jenom tvrde jadro, jak se francouzsky rika „tenori“. Jinymi slovy vsichni favoriti, co uz se musi vzajemne hlidat. Hele ja Ti to nevysvetlim, protoze jsem nikdy na zadnym zavode nenastupoval leaderum nejlespich profistaji sveta, bohuzel :) ale je to asi ciste psychicka zalezitost. Jak dokazal Andy minuly rok pochytat vsechny nastupy lidi, co zkouseli vyrazit za Schleckem? Za sedlovku je netahal a presto vsichni odcouvali zpatky. Podle me to je proste tak, ze potrebujes strasnou akceleraci na to, aby behem chvilky podstatne narost naskok. Jakmile se to nestane a Ty se ustalis na odstupu treba 10s, tak Te za chvili pravidelnym tempem sjedou. Proste potrebujes udelat vyzamnou diru, jinak se na tyhle urovni zase sjedou. A pokud to zkusis, davas do toho vsechno a za sebou uslysis, ze Te nekdo dojel, tak je jasno, ze to nema smysl a nechas toho. Protoze vetsinou jak vyrazi jeden clovek, ostatni prislapnou, aby se tam taky dostali. A i kdyz to v realu nemusi byt pravda (a minuly rok by treba fakt dojel jen Andy), tak to je psychicky tak silny, ze to asi proste nedas. Je to hodne v hlave, ujet favoritum, na to se asi musis citit naprosto dokonale silny, jinak to nedas. A nechces se dostat uplne do cervenyho, aby se za Tebou nevyvezli ostatni a neujeli Ti.

                                A hlavne, kdyz se takhle delaj nastupy a chytaj se, vsimni si jedne zasadni veci. Prestoze v tech chvilich nastupu kazdy vyviji maximum, co muze, tak tempo skupinky naopak vyrazne klesne. Jakmile se na rovine blizi k cili uprchlici a zacnou si nastupovat, tak se jejich naskok pred pelotonem naopak zmensi a nezvetsi. To same plati v kopci. Kdyz nekdo ujede, najednou je prazdny okamzik, vsichni se sledujou, ceka se, kdo to zacne stahovat, nikdo nechce jet pro ostatni spic. Pak nekdo nastoupi, aby si poodjel, kdyz ho sjedou, zase se zvolni a je to nanovo. Takze ve finale to dokonale rozdrobi snahu jednotlivcu v te male skupince, ta prestane poradne jet a spolupracovat a je to silne produktivni…

                                Alespon z toho, co jsem mohl vysledovat za ty roky, co jsem nalepeny na obrazovce behem Tour a posloucham, co k tomu rikaj lidi jako Virenque, Durand, Fignon, Jalabert atd…

                                0 0
                                • raceman  

                                  mas pravdu ze je to produktivni… ale spis na zacatku stoupani ne?  tech par km pred koncem co contador nastoupil ?6km?  si myslím, že lance a kloden udelali lepe, ze sedeli a jeli „normalne“ nez aby chytali nastupy schlecka… a jiných

                                  na tech par km se contador zmackl a jel hranu aby si vytvoril co nejvetsi askok.. myslim, ze kdyby lance chytal schlecka a snazil se ho dotahnout zpatky do te skupinky, tak by se tempo te skupinky zase o neco zrychlilo a celkovy naskok contadora by byl mensi…

                                  0 0
                        • dzordzman  

                          Souhlasim. Kdyby Lance měl sílu, tak moh jet se Sastrem nebo F. Schlekem a nestřídat jim. Měl by menší ztrátu, ale jim by nepomoh. Myslim, že ze záznamu na youtube je to jasný. http://www.youtube.com/watch?…

                          0 0
                          • Pebe  

                            tak ten Armstrong jel tak zatraceně rychle a stíhal Alberta takovourychlostí že ze 3 jich je najednou 8. Kde se tam sakra vzali, když to Lance nekotvil?

                            0 0
                            • treatt  

                              Ted jsem poslouchal rozhovory pred tou nedelni etapou, Lanceho se ptali, jestli na nej budou utocit Saxo. On na to, ze tam neni jen Schleck, ale Sastre, Evans a dalsi. Na otazku, co on, odpovedel – Ja? Well, ja budu vyckavat, protoze Alberto se zase zkusi otestovat ve finalnim kopci. Ja proste zkusim jet s nejlepsimi a pak konat…

                              0 0
                            • dzordzman  

                              Kotvil to tak, že nakonec mu všichni ujeli (na konci i Klöden) a on zůstal sám. To kotvil tak maximálně sám sebe.

                              0 0
                              • Pebe  

                                když vemu že na posledních dvou kilometrech ztratil na Contadora nějakých 15vteřin nebo kolik, to mi nepřijde jako špatný výkon na to kolik mu je a další faktory

                                0 0
                                • dzordzman  

                                  Já neřikám, že to byl špatný vykon. Jen, že na víc neměl, což i sám přiznal po etapě.

                                  0 0
    • treatt  

      Mno, priznam se, ze existence tohoto vlakna moc nechapu, kdyz je tu "tohle ":/forum/le-tour-de-france-2009/1086938/­forum.html#un­read1

      0 0
      • Lister  

        taky bych se přimluvil za Lock :-(

        0 0
      • treatt  

        A i kdyz tu pisu, stejne musim zas a znova pripomenout svoji poznamku. Proc tohle neresit ve vlaknu Tour de France a delat paralelne dve vlakna?

        0 0
        • Pebe  

          protože do Tour de France se do večerního sestřihu na ČT raději nekoukám :-)

          0 0
          • treatt  

            Ahaaaa :-D tak to pak jo no :)))

            Tak aspon vim, ze kdyz Te budu chtit nastvat, tak sem budu psat, jak se jede :-D

            BTW v sestrihu vypada spousta veci trochu jinak, nez live…

            0 0
        • Lister  

          zrádče!! :-)

          0 0
          • treatt  

            ;) pockej a to sem jeste Pebemu nepisu aktualni prubeh ;)))

            0 0
        • Blade  

          Protože lidi raděj nakupujou na netu, tak se krámkaři musí něčím zviditelnit :D

          0 0
    • RedAce  

      „Armstrong je starej dědek“ když je „jen“ druhej :-D. LA je pro mě hrdina a borec!

      0 0
    • krychlicka  

      fotky ze zaverecne etapy vcetne Alberta: http://foto-rosta-netek.own.cz/…9/index.html (preskocte par turistickych fotek na zacatku:-)

      0 0
    • Excel  

      asi zobal :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        http://www.cyclingtipsblog.com/…or-positive/#…

        http://sport.idnes.cz/…klistika.asp?…

        Takže nakonec bude šampion Andy? Na jak dlouho? Jak dlouho bude trvat, než to profláknou všichni a budou všichni vymazaní z výsledků?

        0 0
        • ememem  

          tak tak, s AC sa to taha dost dlho odkedy nasli tie cudne konzervy pred par rokmi u fuentesa ci jak sa volal, lenze ak sa pamatam tak mal aj nejaku spolupracu zo schlekovcami tak neviem neviem kto bude vitaz…kazdopadne to neni pre cyklistiku moc dobre.

          zas na druhej strane som len tak zo srandy narychlo trocha pozeral po nete co je ten Clenbuterol zac. cumel so jak puk, vypadli mi stovky for kde sa bezny ludia co si obcas idu zasportovat bavia o tom ako to uzivat resp. o dopingu vobec, vymienaju si skusenosti, fici tam cula burza atd. a to hovorim o cz a sk strankach. je to svinstvo a uci robi dobre ze ide tvrdo po tom aj ked imagu cyklstiky to neprospieva.

          0 0
          • daymaker  

            jj, Astana jede… uvidíme co napumpujou do Romana příští rok…

            0 0
            • ememem  

              no, aby na rok este nejaka astana bola, toto uz nemusia ustat.

              0 0
        • scalar  

          Horším důsledkem může být, že si Křižák nezajede příští Tour :-(

          0 0
        • hribik A1  

          keď budú všetci tí sypači vymazaní z výsledkov, ja to pôjdem na hajtre odjazdiť :-D

          0 0
          • kubad  

            otázka je jestli bys prošel testama :D to co se považuje za doping je dnes prakticky ve všem

            0 0
            • lusk  

              jak je na tom kozi mliko a sifon ? ;-)

              0 0
              • hribik A1  

                ide o prudký doping v prípade, že cieľ cesty je na záchode

                0 0
            • hribik A1  

              musel by som nechať skontrolovať tú vodu čo pijem skoro odjakživa.. a ani neviem, čo v nej je :-D

              šlape si contador 2,5 TDi ™ naplno do kopca na tour de france v úniku 20 minút pred všetkými, keď tu zrazu počuje strašné vàzganie, klepanie.. otočí sa, a vidí, že sa naňho doťahuje nejaký strýc na starej rozhrkanej ukrajine. zabere ešte viac, ale strýc na ukrajine sa približuje.. až ho nakonec dobehne a strýc naňho kričí: „no ponáhľaj sa, nech to stihneme než nám tú našu vináreň zavrú!“

              0 0
      • karliner  

        Je blbej. Motor je levnější a zpětně by mu ho už nedokázali…

        0 0
    • stev  

      Je to sympaťák,ale s pozitivním nálezem dopingu z letošní Tour!

      0 0
      • kubad  

        zatím to neí pravda co píšeš :-(

        Přestože se jednalo o velmi malé množství, byl Mezinárodní cyklistickou unií (UCI) dočasně suspendován. Jezdec sice již ukončil letošní sezonu, ale podle antidopingových pravidel mu byla formálně dočasně zastavena činnost, píše se v prohlášení unie.

        Není tady žádný limit, podle kterého by se určovalo, jestli se bude, nebo nebude trestat. Tahle látka nemá žádnou hranici,“ prohlásil. „Jakmile ji v laboratoři najdou, musí to být vyšetřeno. Clenbuterol tady je navíc dvacet až třicet let. Není to nic nového a nikdo nikdy netvrdil, že se vám může dostat do těla nedopatřením, přidal Howman.

        Zatím není úplně jasné, zda Contadorovi skutečně hrozí trest za doping

        0 0
        • karliner  

          To prohlášení velmi pěkně dokumentuje nesmyslnost tzv. „boje proti dopingu“…

          0 0
          • kubad  

            jj problém je v tom že doping je dnes skoro vše :-)

            0 0
          • ememem  

            jak nezmyselnost, to je potom nezmyselnost aj boj proti mafii, tiez bola je a bude, je vzdy o krok vpredu tak ju legalizujme – zasadne nesuhlasim.

            0 0
        • ememem  

          no ja bych to videl jako iste na 1000%. este nikdy sa nestalo aby 2 pozit. vzorky boli neskor uznane ako „omyl“ a pod. naopak ked si o tom clenbuterole a mechanizmu jeho ucinku nieco precitas tu alebo tu (nijak zasadne sa v tom nevyznam takze len cerpam z netu) tak to poukazuje na dost profesionalne pouzite (vcitane toho jak teoreticky sporne stopove mnozstvo v nom zostalo – proste perfektne vypocitane) a tie jeho kecy o tom ze to zozral v kontaminovanej strave a pod. su komicke.

          moj odhad – vitaz tdf 2010 sa vola schleck. ac je na najlepsej ceste za mr. landisom. bych si tipnul ze toto ani astana ako uz neustoji.

          0 0
          • kubad  

            najdi si kdy a jak byl Contador testovaný a pak se nad tím zamysli

            0 0
            • ememem  

              no je to taka vyroba vina z vody ale ked som si precital tie dva clanky tak mi to vychadza ze sa pomerne uspesne snazil predlzit ucinok v priprave intenzivne hltanych a vcas vysadenyych anab. steroidov a nejak moc nepocitali s tym ze by sa podobne mnozstvo clenbuterol vobec dalo zachytit. (10na –12 t.j miliontina gramu…)

              0 0
              • kubad  

                prostě bych zatím netvrdil vůbec nic a POČKAL NA OFICIELNÍ UZAVŘENÍ PŘÍPADU :-)

                0 0
                • karliner  

                  To ještě bude boj, to oficiální uzavření, když jenom oznámení o pozitivním testu trvalo dva měsíce :-)))

                  0 0
      • Ricci  

        Tak tak,zase jeden " cisty " cyklista…

        http://sport.sme.sk/…y-nalez.html

        0 0
    • Mamut  

      Nasli mu toho strasne malo. To nemohlo mat ziaden dopovaci ucinok. Takze bud to vzal este davno pred TdF a pocital s tym, ze sa to do TdF rozlozi, alebo je pravda to, co tvrdi o atentate na neho cez podstrcene jedlo. Co nebude jasne, dokym sa nebude vediet datum predchadzajuceho jeho dop. testu a jeho vysledky.

      0 0
      • kubad  

        ee :-)

        20. zadny nalez,

        21. to ve clanku zminene mnozstvi clenbuterolu a

        22. pak take nalez, ale jeste mene nez 21. ( Contador byl ctyri dny po sobe na kontrole ). A vzhledem k tomu ze vzorek z 20. je cisty, tak se mu ten pripravek musel dostat do tela 21., a kdyz se vezme to mnozstvi, tak to se opravdu neda povazovat za doping…

        0 0
        • frederick  

          Souhlasím!

          0 0
        • treatt  

          Ale ono nejde o množství, že by mělo pozitivní účinky. Spousta podobných léků na astma se používá ne jako podpůrný prostředek, ale jako maskovací prostředek pro zakrytí jiných skutečně podpůrných látek..

          0 0
        • karliner  

          Ale podle pravidel to doping je, čili by měl dostat flastr. Nehledí se na to, zda látka (její množství) mohla nějak reálně pomoct, zda ji vzal úmyslně, neúmyslně nebo mu ji dokonce někdo podstrčil. I proto považuji boj proti dopingu za nesmyslný, ať si každý bere co chce, diváci sami rozhodnou, jestli je baví sledovat boj chemických monster nebo dají přednost jiné disciplíně showbusinessu (o sport už dávno nejde).

          0 0
          • ememem  

            neni to nezmysel. si zober ze ti decko zacne behat, chce to, bavi ho to, docela mu to ide a bude naprosto legalne a dovolene pri tom bude pozierat kde jaky sajrajt. a keby nahodou nie tak nema snacu. (co mozno nema aj tak ale je to zakazane a malo by to byt trestne) to snad uznas ze neni ok. ja som sa nejkay ten rok v sporte pohyboval a na nejake podstrkavnanie neverim ani vo sne. spickovy sportovci su v tomto strazeny asi jak americky prezident, to je proste docista nemozne. naopak, ambiciozny sportovec je jak neodbaveny bujak, zozral by aj zdochnutemu tchorovi rit len aby ho to o 0.1 promile posunulo pred inych, keby to lekari nestrazili tak kapu hromadne lebo by to zrali uplne chaoticky na kila. vobec nic im neni potrebne podsuvat. ti co to odmeitaju aj tak povacsine s tym prastia ale to este furt neznamena za to ma byt legalne.

            a zacinam si byt takmer na 100% isty ze sa to zerie nie len v posilovniach (tam asi 80%) ale aj pri amaterskych pretekoch kazdeho druhu. kolega zil nejaky cas v holandsku a tam sa o tom kde jaky bezci, tenisti a pod. co inak presedia cely den v kancli pri obede nepokryte bavia o tom co a ako zobu.

            0 0
            • karliner  

              máš svůj názor, já zase svůj, nemá smysl se vzájemně virtuálně přetlačovat :-)

              0 0
            • pepino  

              Třeba tohle je pěknej „deníček“ :) http://www.gymlm.sk/…tne/cenz.htm

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Kristovanoho, co to je…

                0 0
                • pepino  

                  http://www.naseinfo.cz/…rophenol-dnp

                  krmit se rozbuškama, to jsou věci :)

                  0 0
                  • Blade  

                    Dobrej spalovač, kde se to dá sehnat?:)

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Dobré, že ? :-)

                      0 0
                      • Esi  

                        no tak toje teda masakr, co to udělá s játrama a podobně tam raději nepíšou, určitě to bude děsně zdraví prospěšné, ale zrovna v cyklistice by ti to asi v kopcích moc nepomohlo :-)

                        0 0
                        • beeker  

                          v kopcích ne, ale takový cancellara s cavendishem by museli ukončit kariéru :))

                          0 0
                  • McBlacky  

                    no ty krávo – metabolismus +50%, 10–15 litrů vypít denně, ideálně pod studenou sprchou?

                    tohle fakt může někdo brát? nechápu nic

                    0 0
                    • ememem  

                      vselijaky kokotkovia z posilovni uplne bezne

                      (btw vobec zaujimave forum)

                      0 0
                      • krokus  

                        Hm, ti se tím ani moc netají.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          mám kámoše, který je podobný ucho do bušení… a on dokonce neustále na FB zveřejňoval co vše bere, kolik si dává včeliček a podobně… celkem psycho, kdysi jsem se s ním potkal v hospodě a s ním se už nedá normálně mluvit… mele neustále jen o posilovnách, steroidech a já nevím o čem.

                          0 0
                          • Volf  

                            Existuje teorie šířená mezi lidi, že při posilování jako první vzniká sval místo mozku :-)

                            0 0
                          • vikicek  

                            jestli chodí do hospody, tak to s posilovnou moc vážně nebere :))

                            0 0
                            • treatt  

                              V hospodě byl určitě v pět a v půl šesté odešel poté, co si dal jedno malé nealkoholické pivo po tréninku :)

                              0 0
                    • beeker  

                      Toto je super: 3. deň 300mg – akýsi som ztoho zmagorený, začínam sa poťiť na dlaniach, teplota 37,2 , spolužiak ma vystrašil tým, že nechal otvorené okno na izbe, ja som si toho nevšimol a cítil som taký divný chlad ala „smrť sa blíži“ :DD

                      0 0
        • Smazaný účet  

          zvlášť, když to má mít jen účinek ne trochu zlepšené dýchání, žádný výrazný energetický efekt by to nemělo mít. no, su zvědavej.

          děs je, že když má cyklistika mizernou pověst, tak je tu možnost, že si to dělají navzájem a ještě ji uměle zhoršují.

          0 0
          • ememem  

            sa nechcem hrat na mudreho lebo sa v tom nijak extra nevyznam aj ked si zo skoly este cosi pamatam ale skus najprv tie dva clanky naco to je a ako to funguje, mne z toho vychadza co som napisal vyssie. (aj ked je to len take pivne dohadovanie)

            0 0
            • Smazaný účet  

              jo, já o tom vím taky kulový, ale když toho má v sobě množství, který je sotva detekovatelný, tak to asi nebude mít moc efekt.

              stejně bych vyházel všechny, zrušil stáje a ať každej závodí sám za sebe. nebudou v tom takový love a nebude jak zaplatit laboratoře a špičkový felčary.

              0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Protoze se zabyvam stopovou analyzou (i kdyz jinych latek, konkretne prvku, arzen apod) par poznamek k nalezene koncentraci:

          Stanovit cokoliv na hladine 50 pg/ml (ppt, parts per trilion) a stat si az tim jako neprustrelnou analyzou (coz musi, protoze jinak jim samozrejme hrozi soud)- velky respekt pred tou laboratori (zajimalo by me jakou metodou to delali). Na tehle urovni najdete prakticky cokoliv kdekoliv.

          Pro perspektivu, 50 pg/ml odpovida asi tak rozpusteni 100 mg (tj. cca obsah ucinne latky v 1 tablete) v Podolskem 50 metrovem bazenu.

          Nebo jinak, pokud bychom si zjednodusili Contadora na 50 litru vody (on chcipak o moc vic vazit nebude), pak by si vzal dohromady asi tak 2.5 mikrogramu, neboli jednu ctyricetitisicinu 100mg tablety.

          Takovouhle koncentraci nic nezakrejes.

          Takze, za me kontaminace z (doplnku) nebo stravy, klidne. On se nejaky rozbor vynori, nekde jsem zahlid ze to nasli i v hovezim, ze tim krmili kravy aby mely libovejsi maso.

          Ma smulu, chlapec. Klidne muze stacit potrast si rukou s astmatikem, a pak si neumyt ruce pred jidlem.

          Trochu off topic, dneska existujou analyticke methody, ktere se kasaji ze detekuji (kvalitativne) stopy kokainu na kazde dolarove bankovce. U eurobankovek pry je to o hodne mene, jen asi ctvrtina.

          0 0
          • VanVren  

            souhlas

            0 0
          • Ricci  

            Ano, je logicke,ze kokain detekuju na kazdej dolarovej bankovke :-)

            0 0
          • dancing dog  

            Naprostej souhlas, skvělá analýsa. To množství je neuvěřitelně směšný, ta koncentrace, že s tím někdo vůbec vylezl…

            0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Ok, pro poradek, tak zda se ze to davkovani je dost jinde,

            …„Léčivou látkou je Clenbuteroli hydrochloridum 0,020 mg v jedné tabletě "

            Takze ne 100mg na tabletu. Tim padem vychazi na Contadora "jen“ asi osmina tablety. To uz je realnejsi, nicmene to porad nedava moc smysl.

            0 0
          • treatt  

            Tak to je zajímavé, nejvíc s tím koksem :) K čemu se používá dolar? jen jako plativo a tím pádem – obrovská spousta lidí šňupe, jak si otře nos a zaplatí, tak nechají stopy koksu na bankovce..nebo se dolary používají smotané jako brčko na šňupání? :) Jsem si teda myslel, že na to má každej stylově svý zrcátko a trubičku z matrošu, co mu vyhovuje :) A je to každopádně pro mě zásadní informace, za čas bych se měl vypravit do států, tak mě zajímá, jestli téměř každá bankovka prošla nozdrama při šňupání :-D

            0 0
            • Thidney  

              nejlepší jsou mexický dolary – jsou plastový a tudíž se daj vyvařit :)

              výhody

              u klasickejch bankovek nevíš která smažka si to strkala do nosu před tebou

              pokud hodně cestuješ tak z nich ty zbytky umeješ a máš relativní klid .)

              0 0
              • karliner  

                Některé libry (vyráběné v Severním Irsku) jsou taky z nějakého igelitu nebo co to je.

                0 0
              • Ruprt2  

                tam je to nutnost, protože tam se peníze perou, protože tradičně nenosí lidi peněženky.

                Nosí peníze ve slipech. Beze srandy.

                moment není to spíš tak, že jsou z bavlný místo s plastu?

                0 0
                • Thidney  

                  Ne, z plastu.

                  0 0
                • treatt  

                  V Mexiku? Tys tam byl..

                  0 0
                  • Thidney  

                    bratr několikrát, vždy od prosince do jara. Má sezóní práci, takže v zimě, když nemá co dělat tak byl v Mexiku – je podstatně levnější válet se na pláži, zpíjet rumem a potápět se v jeskyních, než propíjet se zimou v Praze :)

                    0 0
                    • treatt  

                      To vím, bavili jsme se o tom :) Já se ptál Ruprta, když o tom tak zasvěceně hovoří :)

                      0 0
          • jizby  

            Koks na bankovkách není nic divného, když se z nich šňupe a bankovky se pak při oběhu otírají o sebe. Na to nemusí být citlivá metoda, aby to odhalila.

            Mnohem zajímavější je, že opravdu citlivou metodou se dá změřit obsah ne přímo koksu, ale jeho metabolitu ve vodě v řece. A protože všechny chcanky v každém městě projdou přes čističku do řeky, co tam protéká, dá se takhle krásně změřit, kolik koksu se spotřebuje v daném městě, či libovolné části povodí. Se to normálně zkoumalo pro řadu měst, hlavně v Evropě a USA.

            Praha je na tom docela dobře :-)

            0 0
        • Mamut  

          No, takze som mal dobry odhad. Ono brat spalovac tukov uprostred TdF asi nebude dobry napad. Takze nevidel by som za tym umysel ani vedome pozitie.

          0 0
    • VanVren  

      V tomhle množství stačí aby někdo z diváků fouknul aerosol ze spreje na astma před balík a bude pozitivní polovina lidí, neodsuzoval bych ho předem…

      0 0
      • bagr  

        Tam sou nacpany vsichni,jde jen o to komu na to prijdou.

        0 0
        • Herri  

          tohodle chlapa neodsoudi stopa buhviceho v krvi ale jeho chovani (treba vedome ujet, kdyz tomu druhymu spadne retez a pak zapirat jak malej blbecek)

          0 0
          • kubad  

            sorry, ale proč by měl čekat na nějakého tupce který neumí zařadit?

            0 0
            • karliner  

              To je otázka, stejně tak nechápu, proč se čeká na nějaké tupce, kteří se neumějí vychcat za jízdy nebo jezdí na kole tak blbě, že z něj padaj :-)

              0 0
              • ememem  

                ozaj, to chcanie sa riesi ako? volakde som cital ze kedysi bola taka solidarnost ze ked sa potreboval vystat tak len hukol na niekoho pobliz, prehodil nohu ce bike a chcal a ten druhy ho tlacil. a kto to nerobil bol v pelotone vyvrhel. jak je to teraz?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  v dobe membranovych fusekli, treter a antibakterielnich vlozek se to pousti po noze. Proto je sakra dulezite do ktere nohavice si ho das. Damy maji smulu…

                  0 0
              • kubad  

                tak dobře hromadný pád, nebo hromadné chcaní Ok

                ale že někomu spadne při řazení řetěz?

                0 0
            • ememem  

              navyse ked on na neho pri volakej kolizii ci co to bolo par dni predtym tiez necakal.

              0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      A to se nam to rozjizdi, otevru si Cyclingnews a doctu se ze Mosquera + nekdo z tymu mel pozitivni nalez z Vuelty… Zatim bez detailu…

      http://www.cyclingnews.com/…t-the-vuelta

      0 0
    • Babec  

      Věříte to tomu?

      http://www.sport.cz/…-doping.html

      0 0
      • kubad  

        ne je to kachna :-)

        0 0
        • Thidney  

          prd kachna, steak z hovězího z Castilla y Leon. Tak pravil Alberto a jelikož byli testovaný on a Vino, tak Vino byl dřív na rybě a steak už si nedal :)

          Boha jeho pořád to samý

          • Napil jsem se z flašky, kterou mi podal nějakej faoušek u trati
          • Někdo mi to dal do pití
          • Někdo mi podstrčil nadopovaný jídlo
          • Bylo to v povolenejch doplňcích stravy, akorát tu krabičku teďnemůžu najít
          • Mám v těle zbytek nenarozenýho dvojčete
          0 0
      • beeker  

        Teď sem to slyšel, to zas bude ve zprávách na nově, jaký je to podvodník :-))

        0 0
        • karliner  

          no a nejspíš to bude jedna z mála objektivních zpráv

          0 0
          • beeker  

            to bych neřekl..

            0 0
            • Thidney  

              držím basu s Karlinerem, i když je to sparťan.

              U Fuentese to pistolero měl o fous ,) Jeho osobní lékař je vyhlášenej, že to umí s jehlami a není tu řeč o akupunktuře.

              0 0
              • pelhrimov  

                U této látky je nulová tolerance, takže by flastr dostat měl. Doping není trestní kauza, kde se musí dokazovat úmysl, sportovec je zodpovědný za to co má v těle. Pokud vyklouzne po tom co to takto zveřejnili, tak to budé také špatně, bohužel.

                0 0
          • maajkee  

            souhlas

            0 0
    • maajkee  

      Je to prostě pablb jako všichni profi silniční cyklisti, tenhle sport není o radosti, ale o chemii, hnusí se mi.

      0 0
      • Kubiczech  

        A který sport je ještě sportem pablbů?

        0 0
        • maajkee  

          fotbal na vysoký úrovni, hokej na vysoký úrovni a spousta dalších, silniční cyklistika však vyčnívá, tam je ten doping prostě nejvíc znát, doping hokejistům nezaručí, že daj víc gólů než soupeř, nebo že gólman toho pochytá víc…

          0 0
          • Esi  

            Tak to jsi zapoměl na kulturistiku tam to bude asi komplet, nebo vzpírání :-) myslím že loni v Bulharsku na mistrovství republiky v kulturistice když přišli komisaři s kelímkama tak utekla celá finalová šestka :-)

            0 0
          • teepeex  

            vsiml sis, ze tyhle slinty vypousteji vetsinou lidovi mudrci, co v zivote dokazi jenom jezdit traktorem sukat kamosum holky do vedlejsi vesnice?

            nic osobniho, myslim to stejne obecne jako ty;)

            0 0
            • Esi  

              na druhou stranu těch dopingů v profi cyklistice, atletice .. je poslední dobou nějak trochu moc nemyslíš ? Patrně se nedopuje ví než dřív, jen jsou ty kontroly trošku propracovanější :-)

              0 0
            • maajkee  

              Nevšiml, tyhle „slinty“ vypouští i spousta vzdělanejch lidí. Je to prostě pravda a to tě sere. Všechen profi sport je jen o prachách, o velkejch prachách a to je prostě špatně, sport se má dělat pro radost a ne pro prachy a aby se na tvým úsilí obohatilo ještě dalších x lidí.

              Někde na zemi lidi nemaj co do huby a někde za to že kopou do mičudy berou pomalu rozpočet celý jejich země.

              A profi cyklisti jsou dneska prostě jen mašiny, stroje, napumpovat je nějakejma látkama a jeď, jak ti to nepojede, kopneme tě do ****** a nezajímíš nás.

              Ale jestli si o mě myslíš že jsme lidovej mudr jezdící v traktoru tak si to klidně mysli, mně je to fakt uplně u zadku…

              0 0
              • Volf  

                Vždycky je potřeba se ptát Cui bono. O tom to dneska všechno je. Ve sportu se točí obrovské peníze, investoři / ve sportu vznešeně sponzoři / chtějí dividendy a proto to všechno vzniká. On ten sportovec je dneska úplně někde na chvostě celého toho dění. Většina lidí dnes už ani neví jak vypadá sport v reálu, protože máme přímé přenosy, dokonalé kamery, střihová studia, které udělají krásný a zajímavý přenos i ze šachů a jen se točí prachy. Kacířsky si troufnu tvrdit, že v reálu by mohli nasadit na stadion jen nějaký okresní přebor a většina lidí tam by to ani nepoznala. S dopingem je to hodně podobné jako třeba s chlastem. jeden můj známý, který je abstinujícím alkoholikem vždycky říká. Ze začátku jsem chlastal, aby mně bylo dobře a na konci jsem chlastal aby mně nebylo tak moc zle. A s dopingem je to hodně podobné. Jen pár lidí má tu nejšpičkovější výkonnost a ostatní to musí dohánět. No a pak asi i ta naprostá špička musí něco dělat a jde to do začarovaného kruhu. Tréningové metody a objemy jsou na samé hranici možností, hledají se cesty jak zkrátit regeneraci a ušetřený čas věnovat tréningu a to zase musíš něčím podpořit a stále dokola. základní otázka proto opravdu zní Cui bono.

                0 0
                • maajkee  

                  Jo jo, přesně tak. Jak by to bylo krásný kdyby se pár chlapů jezdících na kole prostě sešlo a udělali si závod, prostě pro radost, otestovat hlavně každej sám sebe, bez jakýchkoliv látek.

                  0 0
                  • Hedus  

                    Maajkee, občas sleduji tvé kometáře a věř, že jich máš nejvíc ke každé diskuzi. A opravdu, co Tvůj názor to perla.

                    0 0
                    • maajkee  

                      Takže s tím názorem nesouhlasíš, tobě se líbí že se v tom točí tolik prachů?

                      A věř, že přispívám maximálně tak do každý desátý diskuze a to ještě přeháním a jsou dny, kdy nepíšu vůbec, takže tvoje sledování není zas tak dobrý, prostě jsi proti mně jen zaujatej.

                      0 0
                      • bagr84  

                        Za to kolik lidi bavi si ty penize zaslouzi… To ze v africe nemaj co zrat je sice smutny ale nema to s tim nic spolecnyho.

                        A krom toho, tebe nekdo nuti v praci kazdej den behat v rozlisovaku nebo najizdet x hodin objemy na kole? Zakazuje ti nekdo chlastat, ponocovat, cpat se flakotama z prasete? Asi ne.

                        Oni tomu sportu podrizujou celej svuj zivot, proto si to zaslouzi. Spousta z nich je i ochotna si fetem nicit zdravi (coz nerikam ze je dobre, jen to poukazuje na to ze ty love nemaj zadarmo).

                        0 0
                      • Ruprt2  

                        ale mu se líbí, dyť ti píše, že je to perla.

                        Mě se taky líbí :-)

                        0 0
                      • daymaker  

                        když je poptávka, je i nabídka! kdyby lidem stačily např. 4 etapy po 100 km, tak zobat asi nebude třeba(i když kdoví). když máš ujet před 3k za 3 týdny, tak zobat musíš. Lidi to chtějí, stejně jako chtějí vidět v NHL 82 zápasů za sezónu a ne 40. jednoduchá přímá úměra. Nevím jak ty, ale mě představa života prof. cyklisty moc neláká. Stejně tak zkus absolvovat týden profi. např. hokejisty. Je to vymývárna mozků, ale právě proto to musí někdo zaplatit. A platíme to „my“, protože to chceme vidět… !

                        0 0
                        • Volf  

                          Je otázkou, zda to chtějí vidět lidé a nebo jestli to jen netvrdí ti co na sportu nejvíc bohatnou…

                          0 0
                          • karliner  

                            Lidi to vidět fakt chtějí. A zbytku reklama vysvětlí, že by to vidět měli :-)))

                            0 0
                          • bagr84  

                            Bez těch lidí by na tom těžko zbohatli.

                            0 0
                            • Volf  

                              to máš sice pravdu, ale přišli by tam ti lidé jenom na sport? dnes je to celé zábavní a sxtavovací odvětví. To jen u ns se pár obdloustlejch striptérů z kotle přijde poprat. Ve světě to berou jako zábavu na odpoledne, kde se pobaví, mají tam dopeovodný peogram a nají se tam. Je to podobné jako u nás shopování. O sport už tak tolik nejde.

                              0 0
                              • Thidney  

                                co je to shopování?

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  přeci nuspeak, takhle teď spíkuje každej kůl Czech, že jo!

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    omlouvám se. šopování a po brněnsklu aby jsi rozuměl tento výraz neznám :-)

                                    0 0
                                    • pepek  

                                      Šopování i po brněnsku je nanášení ochranné vrstvy hliníku. Jak to souvisí s tématem?

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Nedráždi Volfa holou klikou.

                                        0 0
                                      • Volf  

                                        Myslíš žárovou metalizaci ? Ty aby jsi hned neryl. Jo, ale někde se říká sklepu šopa a když bych tento výraz přenesl obrazně na Jižní moravu, tak by z toho mohl být velmi příjemně strávený večer. Tedy za předdpokladu, že by nechtěli v tom sklepě práci, ale koštovat :-)

                                        0 0
                        • treatt  

                          Na objetí TdF dopingu potřeba není. Spíš je to otázka průměrky, toho, jak rychle se vyjedou kopce atd. S tím, kolik maj profíci natrénováno, to pro ně v případě zdraví v cajku není problém „na pohodu“ objet..

                          0 0
                          • Volf  

                            Když se podíváš do historie tak se jednoznačně ukáže, že máš pravdu. Vzhledem k tom, jaký měli účastníci první TdF materiál a kde jezdili, tak si myslím, že to byl výkon doslova nadlidský, i když měli více přestávek mezi etapami.

                            0 0
                      • cekanka  

                        Mi to tak taky připadá, že máš ke všemu co říct :-) Takový druhý hribikA1 ;-)

                        0 0
                  • treatt  

                    Humoristo :-D doporučuju se trochu poptat, kolik dopingu se používá mezi amatéry, jen kvůli prestižáctví..

                    0 0
                    • karliner  

                      A já ti tak věřil, že jsi čistej! :-DDD

                      0 0
                      • treatt  

                        Hlavně, abych Tě zajel, v nejhorším klacek do výpletu :-P

                        0 0
                        • Thidney  

                          Dáme na kokoříně nějakej závod, bude psina. Včera jsem byl pro léky na plicním ,)

                          0 0
                          • karliner  

                            Souhlasím, bolí mne záda tak, že nemůžu sedět, stát ani ležet, ale na kolo to stačí.

                            0 0
                    • Volf  

                      To je úpadek morálky. Za nejstrašnější v tom co se zde děje považuji již několik let názor, že kdyby jsme byli na jejich místě / tam si můžeš doplnit koho chceš / tak se budeme chovat stejně. To je ten morální marasmus. My už nerozlišujeme špatné a dobré, ale prospěšné a neprospěšné.

                      0 0
                      • karliner  

                        Pro mne byl naprostej vrchol ignorance, když Zlámalík měl flastr za doping a vesele objížděl hobby závody, vyhrával a inkasoval ceny.

                        0 0
                        • Volf  

                          A přitom by stačilo, kdyby ostatní řekli hele s ním my prostě nejedeme a nenastoupili. ono objíždění různých ,, pou´ták§ ,, kde jsou již dnes zajímavější ceny profíkama je vůbec úsměvné i bez dopingu. Nevím koho může těšit vyhrát nad někým o 5 tříd horším.

                          0 0
                          • prodi  

                            nemyslím, že by to objížděl kvůli vítěznému pocitu, že porazil hobíky…chtěl se po vypršení trestu vrátit, tak trénoval na závodech, no a?

                            0 0
                            • McBlacky  

                              já ti nevím není náhodou práv+ zákaz závodění tím trestem? to že mu zakážou jednu soutěž je dost směšný

                              0 0
                              • prodi  

                                vždyt zákaz měl, na závody pořádaný čsc nebo uci…na nějaké hobby závody se tyhle zákazy nevztahují, jsou to pořád hobby závody, i když hodně hobíků je bere moc přestižně:)

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  tak jasně, jednou jsi hobík, tak to jsou závody pro tebe. Na čsc nebo uci závodech si totiž hobík nezaprestiží.

                                  sám víš, že větší hobby závody jsou prestižní a není špatný na nich „prestižit“ konec konců od toho jsou že jo.

                                  psát povznesený komentáře umí každý, ale jak se postavíš na lajnu tak je to jinak co :)

                                  prostě nesouhlasím s tím, že kdo má distanc za jasně prokázaný doping soutěží dále, byť v nižších soutěžích. To pak není trest. V Elitě byl marnej i s dopinkem, tak proč se pak dva roky nehojit na hobby závodech. To pak totiž může sypat každej Eliťák a když ho chytnou, tak si dva roky trénuje a objíždí tyhle závody. To je divný ne.

                                  0 0
                                  • prodi  

                                    no dobře, ale takhle ten systém nastaven je. Ty hobby závody nejsou organizovaný svazem, takže si na nich může zazávodit každý. Nechci zde probírat, co za „doplnky“ stravy frčí mezi hobíkama, to bychom se všichni i divili…

                                    Nechci tady obhajovat Zlámu, ale byl mladej, chtěl se po vypršení trestu vrátit, tak trénoval na závodech, je to přece jen nejlepší trénink. A jestli jsem se já kvůli němu umístnil místo 15. na 16.místě, to je mi nějak jedno:)

                                    Prostě na hobby závodech může startovat každý, jestli je to exeliťák v trestu s pozastavenou licencí, nebo prestižní hobík čerstvě narvaný Eprexem či testosteronem, nebo hobík se zbytkáčem 1,4 po včerejší pařbě:)…

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Nechci zde probírat, co za „doplnky“ stravy frčí mezi hobíkama, to bychom se všichni i divili… – to by ti mohl vysvětlit Beeda, všichni jsou čistí, jako slovo boží :-)))

                                      Co se týče toho Zlámalíka, máš pravdu v tom, že žádný zákaz neporušoval (na morální zákony asi sere Bílej Tesák, když jde o peníze), ale pořadatel má právo jeho přihlášku nepřijmout a nevím, jak se dívají sponzoři na fakt, že jimi podporované závody pro amatéry objíždí a vyhráva profesionál suspendovaný za doping…

                                      0 0
                                      • prodi  

                                        jo, jsou čistí:)) vím, pro koho jsem ten Eprex scháněl:))

                                        pořadatel možná má právo přihlášku nepřijmout, ale nikdy se to nestalo. Chci jen říct, že z profíka suspendovanýho za doping se pak stává právě stejnej hobík, jako jsou všichni ostatní, co s ním stojí na lajně…

                                        0 0
                            • Volf  

                              Nechával si ceny ? Pokud ano, tak to nemá s tréningem nic společného. Já bych to nazval hyenismem.

                              0 0
                        • indoorajn  

                          presne, tohle byl vybornej priklad mladezi na tech zavodech okolo hnoje, a jednou jsem za nim bral krasne ctvrte misto :)

                          0 0
            • Manas  

              Souhlas … navic mi prijde ze presne dycky nekdo neco vykrikne, prvni reakce mu jeho nezor vyvrati a pak dalsich 15 – 50 prispevku se snazi autor uhrat remizu s tim, ze to preci myslel uplne jinak. Pokud si dobre vzpominam z mych 6ti let prace v hospode, tak uplne presne takhle funguji debaty v nich.

              0 0
              • Smazaný účet  

                jo, na tom něco bude :)

                0 0
              • maajkee  

                Já remízu uhrát nepotřebuju, já si za tím svým stojím, je to prostě svinstvo, ale to si prostě uvědomí jen málokdo tady. Jako se u nás většina populace vždycky dívala na novu na nějvětší brak televizi všech dob. Dneska je prostě doba konzumu a rychlokvašství, takže to že berou sportovci bobule a berou za to miliony se tak nějak stalo normální a z toho je mi smutno.

                0 0
          • ememem  

            fotbal, hokej kua maajkee si ma po ranu rozosmial. vies preco v hokeji nejsu dopingove skandaly? lebo sa tam ziadne testy nerobia. mozno na bezvyznamnych sutaziach typu ms a olympiada na ktore sa sem tam hecne dobehnut nejaky obstarozny ex-profik ale tam kde fakt o nieco ide (t.j. o prachy) cize v nhl a pokial viem aj khl ziadne testy nie su. to ze doping nezaruci ze das viac golov je fakt ale je sakra rozdiel v silovom potenciale bezne trenovaneho a nasypaneho a to rozhoduje. vobec si nemyslim ze by tam bolo dopingu menej, akurat sa po nom nejde.

            0 0
            • maajkee  

              však vždyť já jssem neřekl že v hokeji není doping, právě naopak :) Je tam jako svině, proto jsem taky profi hokej uvedl mezi ty sporty co mě serou.

              Ale oproti cykliste tam ten doping prostě nehraje tu nejhlavnější roli, banda nasypanejch tupejch hokejistů prostě nazaručí výhru, v hokeji není rozhodující síla, ale umění a hra holí, tak se dávaj góly, o fotbalu nemluvě, tím ten doping v těch sportech ale samozřejmě neomlouvám.

              Jediný v čem se snad ještě nedopuje jsou curling a šachy :)

              0 0
              • ememem  

                v curlingu mozno nie lebo to neni sport ale mastnacka cipovina podobne ako golf. (tipujem ze ten kamen stoji tak tisicku a ta specialna metla tiez, topanky na to su urcite zasadne od vuittona za minimalne 2 litre a pod.) v sachu – by si bol prekvapeny, tusimze v 2005 zaviedli testy lebo chceli byt olympijskym sportom a nestacili sa cudovat co za stimulanty na pamat, koncentraciu, unavu (modafinil, donepzil, propranolol a ine) viac menej dostupne gebuzimy do seba tlacili. (len tak mimochodom spickovi sachisti behavaju denne 15–20km aj pocas turnajov, mnohi chodia do posilovne a pod.)

                to s tym hokejom mas pravdu ale rozhodujuca je aj tam fyzicka sila. si porovnaj hokejistov pred 20–25 rokmi a dnes, by ich dnesni juniori fyzicky vytlkli jak hadov aj ked by si nevedeli ani len prihrat.

                mimochodom v tej slavnej operacii puerto bolonamocenych cca 150 ludi, cyklisti boli 6-ti. zbytok je co? sa hovorilo o prevazne fotbalistoch (to na margo toho ze „o fotbalu nemluvě“ ) a tenistoch atd. ale odniesli to len cyklisti lebo to ostane federacie ututlali. zrejme tam ide o vyranze vacsie peniaze a to by uz nikomu neprospelo. tam kde ich je az velmi moc sa radsej nerobi nic – nhl, wba, nba…a pod. ani jedna nema testy.

                0 0
                • maajkee  

                  asi jsi mě pořád uplně nepochopil :)

                  Já s tebou zase souhlasím.

                  Jde mi o to, v cykliste jde o co? o fyzičku a výdrž, na což má doping velkej vliv, nic jinýho nepotřebuješ, na řízení silničního kola zas tak velkej um nepotřebuješ.

                  Ale v hokeji, ve fotbale, je ta fyziška a výdrž jen jedním z rozhodujících faktorů, je potřeba předvídavost, orientace, umění hrát hokejkou, taktika.

                  Proto řadím cyklistiku nad ty sporty. To že něco berou skoro všichni profi sportovci to je jasný.

                  0 0
                  • ememem  

                    iste, v cisto atletickych sportoch je to daleko vyraznejsie.

                    p.s. na řízení silničního kola zas tak velkej um nepotřebuješ – hej, ale aj tak suverenne najsprostejsi medzi sporotvcami (a docela sa obavam ze ako socioekonomicka skupina v spolocnosti vobec) su fotbalisti.

                    0 0
                  • karliner  

                    člověče, já bych řekl, že to je přesně naopak, pro fotbal, hokej a další sporty potřebuješ kromě fyzické síly i talent, cit pro hru atd., proti tomu cyklista může být sebenešikovnější, ale když bude dostatečně trénovat, prosadí se…

                    0 0
                    • treatt  

                      Prosadí se na úrovni okolo hnoje. Opravdový dřevák, co nemá cit pro kolo, pohyb v balíku, jízdu ve větru atd, se prosadit může těžko. Nebo se dřinou i prosadí, ale velký šampion z něj být prostě nemůže. Tam je potřeba hlava, i když jasně, dá se polemizovat o tom, že dneska stačí chytrej sportovní ředitel a vysílačka v uchu :)

                      0 0
                    • maajkee  

                      ? no vždyť tak jsem to přesně myslel :)

                      že právě na cyklistice je důležitej jen ten výkon a vytrvalost a to zobáním prostě hodně posílíš.

                      0 0
                  • treatt  

                    Hele, Tys toho na silničce moc nenajezdil, co? :)

                    0 0
                • daymaker  

                  jenom poznámečka… zkus si obejít 18 jamek a na všech zahrát dobře… pokud jsi to nezkusil, tak se zdrž „erudovaných“ komentářů… zatím to je tak předražené, protože to je „new“ smetánka zábava.. za mořem už je to sport pro skoro všechny skupiny… páč už tam golf hrajou X desetiletí.. tady to taky přijde, ale chce to čas… ostatně jako více věcí po revoluci… jen tak naokraj ke golfu… .-)

                  0 0
                • funkatron  

                  curling som hral par krat

                  topanky asi 150€ (alebo len gumene nastavce na hocijake topanky okolo 20€)

                  metla veru neviem, myslim, ze okolo 30€

                  kamene si ludia nekupuju sami, tie su sucastou ihrisk

                  (tak ako tenisova siet je na tenisovych dvorcoch)

                  inac to nie je az taka nuda a je to aj celkom makacka…po 20minutach som spoteny… ale raz za rok to staci si zahrat:)

                  doping tam asi nebude…akurat, ze sa po zapase vacsinou vsetci nadrbu :D

                  0 0
                  • ememem  

                    topanky asi 150€ (alebo len gumene nastavce na hocijake topanky okolo 20€) – sak to…ale takto ustrojeny by si si zo slusnymi ludmi ist zahrat nemohol :-)

                    doping tam asi nebude…akurat, ze sa po zapase vacsinou vsetci nadrb – podobne ako bowling

                    0 0
                    • funkatron  

                      no su dve skupiny ludi, co to hravaju (asi ako vsade)

                      1. skupina su zazobani dohodcovia, co to maju ako spolocensku udalost a ti su

                      naozaj vyobliekani paradne

                      1. skupina su mladsie vekove, co to hravaju zavodne, resp aktivne…tim je

                      jedno, co maju na sebe a zase nekupuju take topanky kazdu chvilu…vacsinou maju tie navleky na topanky na obyc teniskach :)

                      0 0
                    • treatt  

                      Jo, zatímco cyklistika je strašně levný sport, kde většina lidí jezdí v keckách od Vietnamců :-D Ty jsi zase filozof poslechni :)

                      0 0
                      • ememem  

                        lacne nelacne o to neslo ale uznaj ze olympijsky vitaz v curlingu a bezkach na 50km je dost zasadny rozdiel uplne z kazdeho hladiska. keby to nebol snobsky sport a neboli za tym prachy tak sa na olympiadu nemoze dostat lebo to hra na svete dokopy tak par sto ludi a je to navyse tak na urovni petangu.

                        0 0
                        • treatt  

                          Ono má potom ovšem hodně velký význam, co si představuješ pod pojmem snobský. To, že je něco snobské, vůbec neznamená, že to bude na Olympiádě..

                          A mimochodem, nemůžeš srovnávat jednotlivé olympijské sporty, vždyť takový sprinter – si to vem, za necelých 10 sekund má hotovo a jde dom, takže oproti běžkaři, co jede 50km strašná flákačka :) nebo lukostřelba, tedy olympijský sport od antiky. Taky se při tom šmejdi ani nezapotí..

                          0 0
                          • ememem  

                            som to myslel tak ze nez ten sprinter natrenuje aby mohol ist na olympiadu a po 10sec ist domov je nieco dost ine nez kym natrenuje hrac curlingu.

                            0 0
                        • Thidney  

                          Ty jsi případ .) Najdi mi neolympijský zimní sport co by byl populárnější a tím nemyslím v zasmrděné střední Evropě.

                          0 0
                          • ememem  

                            freeridove lyzovanie (myslim nie tie salta ale lyzovanie v neupravenom terene, ma to aj svoju federaciu atd.), zavodny sialpinizmus a pod. a snad by sa este zopar naslo. ale o to nejde. ide mi o to ze v tomto sporte moze byt olympijsky vitaz bez nejakeho zasadneho treningu (v porovnani napr. s tymi bezkarmi a pod.) asi kazdy co sa o inych sportoch az tak povedat neda.

                            0 0
                            • treatt  

                              Prosím Tě viděl jsi někdy curling? Máš pocit, že takový skip nemusí trénovat, aby uměl předvést to, co špička na OH?

                              0 0
                              • Volf  

                                Je to snad nejhezčí sport na ledě co znám. I když ony ty holky v krasobruslení mají také občas něco do sebe :-)

                                0 0
                              • karliner  

                                Dle mého je curling naprosto nesmyslná hra a na olympiádě nemá co dělat, ale doba je už taková.

                                0 0
                                • funkatron  

                                  presne

                                  hlavne ze to vysielaju cele noci na eurosporte a ine sporty, ktore by ma zaujimali ovela viac, ani neukazu…

                                  0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  Když jsem viděl poslední curling, je třeba zdůraznit, že to byl ženský curling, v podání Švédska a Skotska, tak to byl koncert na ledě :-))))

                                  0 0
                                • Hroch obojzhivelnyj  

                                  Well, taky budes tvrdit o matematice ze je nesmyslna jenom proto ze do ni nevidis?

                                  Na vysoke urovni se ta hra se hraje o dva tri ctyri kameny pred tim co se zrovna hazi, a kdyz to skip (ten co se opira o koste na druhy strane) vymysli, tak to musi jeho tym jeste trefit. Trefit kamen tak jak to vidis v TV je sakra umeni, jak zjistis kdyz si jich par odhodis. Jo a aby bylo jasno, kdyz je potreba mest kamen celou cestu („Haaard!!!! Haaard!!!“) tak to je sakra dlouhej sprint- jenze rukama (a pak mas treba po dvou minutach jit odhodit kamen v klidu a s absolutni presnosti.)

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Curling jsem si několikrát vyzkoušel a vím, že není legrace šoupnout ten kámen tam, kam chceš a způsobem jakým chceš, přesto si myslím, že tento sport nemá na olympiádě co dělat, stejně, jako tam není kulečník, vybíjená, šachy nebo kuličky. Jak curling naplňuje staré olympijské heslo – „Citius, altius, fortius“?

                                    0 0
                                    • Hroch obojzhivelnyj  

                                      Jak ho naplnujou tance na lede?

                                      Kanada je extrem, ale tam je to zimni sport cislo 2, hrajou ho masove tisice lidi ve spouste urovni od srandaligy az po profi. V Ottawe je urcitesteny pocet curlingovych a hokejovych hal. A uz jenom kvalifikovat se z provincie do kvalifikacniho turnaje na olympiadu je ohromny uspech.

                                      A je to sport ktery se da hrat do vysokeho veku, neskoncis v petatriceti jako invalidni duchodce. A rozhodne naplnuje heslo „neni dulezite zvitezit, ale zucastnit se.“

                                      Ale to jsme se dostali k otazce, jestli smyslem sportovani je byt prvni nejrychlejsi nesjsilnejsi za kazdou cenu, nebo se udrzovat v kondici telesne i dusevni. Tady nam media neustale vymyvaj mozky ze dulezity je to prvni- hlavne proto ze o tom druhem se blbe pise do novin.

                                      0 0
                                      • ememem  

                                        volaky kamen vie hodit kazdy trtko (o com svedci aj to ze to hraju tisice ludi podobne ako hraju napr. bowling), krasokorculovat zas az tak uplne kazdy nevie. v ostatnom suhlasim s karlinerom.

                                        inak bych ti doprial zazit trening krasokorculiariek, by si sa z ich kondicnej pripravy s prepacenim pokakal a nezvladol s nimi (ako vacsina z nas) ani jedinu treningovu jednotku. (aj ked inak uznavam ze minimlane z hladiska objektivnosti hodnotenia je to tiez docela sporny sport kedze merat „umelecky dojem“ je trocha zvlastne a nie zrovna moc exaxtne a ked nic ine tak je to v tomto smere snad najkorupcnejsi zimny sport.)

                                        0 0
                                        • Hroch obojzhivelnyj  

                                          Krasobrusleni boli, o tom zadna. Kolik asi je rekreacnich krasobruslaru (nebo skokanu na lyzich?) Sporty ktere nemaji sirokou zakladnu lidi kteri to delaji pro radost jsou podle mne nesmyslne.

                                          0 0
                                          • ememem  

                                            to je diskutabilen, kolko ludi skace pre zabavu do vysky alebo volavo hadze gulu, disk, ostep ?

                                            0 0
                                            • Hroch obojzhivelnyj  

                                              OK mas bod, tam je to asi ospravedlnitelne ze jsou to tradicni discipliny a vcelku jednoduche telesne ukony v ramci atletiky a dovednosti ktere kdysi davno mohly byt podstatne pro ukazani vseobecne zdatnosti (i kdyz treba o smyslu vrhu kladivem fakt dost pochybuju). Treba splh uz na OH neni.

                                              0 0
                                      • karliner  

                                        Smyslem sportování nemusí nutně být první, nejrychlejší atd., ale smyslem závodění to je a olympijské hry jsou závody. Co se týče té olympiády, je tam více nesmyslných nebo prakticky mrtvých sportů, většinou z nějakých historických důvodů, napadá mě třeba moderní pětiboj, tebou zmiňované tance na ledě, řeckořímský zápas, také nedokážu nalézt smysl existence 11 váhových kategorií u boxu atd. Mě přijde curling jako nesmyslný sport, jinému zase fotbal a tak to má být.

                                        0 0
                                        • Hroch obojzhivelnyj  

                                          Asi jsem uchyl, ale z posledni olympiady jsem koukal na curling asi nejvic (no mozna jeste bezky a rychlobrusleni).

                                          0 0
                                        • newbie  

                                          mě přijde „úplně nejvíc nesmyslná“

                                          1. chůze – to už klidně můžou taky závodit třeba na 100m ve skocích

                                          sounož nebo v chůzi v podřepu

                                          1. běh přes překážky, které mají stejnou výšku a jsou naprosto

                                          pravidelně a vzdycky stejně rozmístěné

                                          1. všechny druhy plavání kromě volného způsobu (něco jako ta chůze –

                                          proč plavat jinak než nejrychlejším kraulem?)

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            ad plavání – proč jezdit mtb, když po silnici jeto rychlejší?

                                            nesmysl, jsou to různá zatížení jiných svalových partií a plavání je krása pohybu. je to spojení atletiky s tancem.

                                            0 0
                                            • Ruprt2  

                                              ale disciplína volný způsob ujetá je.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Trochu to rozveď, co je na VZ ujetýho?

                                                0 0
                                                • Ruprt2  

                                                  protože je to jenom další kraul.

                                                  Nejsem plavec jako ty, tak tomu možná nerozumím a umím si představit, že jsou tam určité stylové niance.

                                                  Ale na mě to působí, že je to jak sprint stovka a sprint stovka v teniskách.

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    VZ = kraul. Nejsou to 2 disciplíny vedle sebe. Prostě se jen kraul nazývá volným způsobem.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    volný způsob znamená, že každý může plavat jak chce…

                                                    jen nedostatek fantazie koučů a metodiků způsobuje, že všichni plavou kraulem :-)

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    LOL

                                                    0 0
                                            • newbie  

                                              tohle přirovnání mi moc nesedí, to už bych se mohl ptát, proč od toho bloku na druhou stranu bazénu plavou, když by to bylo rychlejší oběhnout :-))

                                              0 0
                                          • funkatron  

                                            bez plavania si teda olympiadu neviem predstavit :)

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              Já jo. A jako největší pakárna mi přijde 1500 metrů v 50 m. bazénu :-)

                                              0 0
                                              • funkatron  

                                                no ono to az taka pakaren nie je…tych 50m nemas za 10 sekund, takze az tak strasne casto sa zase netocis

                                                okrem toho asi by bolo narocne stavat 200–300m bazeny :)

                                                0 0
                                                • Ruprt2  

                                                  :-D

                                                  Promiň jenom jsem si představil, jak se v dvousetmetrovém bazénu plavu 1500 :-)

                                                  0 0
                                                • karliner  

                                                  Jasně, chápu, plavat 30 bazénů v kuse je v podstatě docela atraktivní. Škoda, že maraton se běhá po silnici a ne na dráze, to by teprve byla pecka.

                                                  0 0
                                                  • Hroch obojzhivelnyj  

                                                    V Holandsku se jezdej i 100 km maratony na 400m rychlobruslar­skym ovalu.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    U nás naštěstí žádný rychlobruslařský ovál nemáme a mít nebudeme, tak o podobně atraktivní soutěže budeme ušetřeni :-)))

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Na dráze se jezdí, 50km i 100km dlouhé závody. Osobně je to pro mě jeden z nejatraktiv­nějších závodů na kole vůbec…

                                                    0 0
                                                  • HROOLI  

                                                    nevíš,kde se to dá sledovat ? A když už se Tě ptám, jak si říkal,že je na netu vždycky někde celý záznám z TdF ?

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Pokud to je na mě, tak bohužel nevím. V dráhové sezóně se vůbec nevyznám a vždycky jsem tyhle závody chytil jenom náhodou. Máme doma Eurosport, tak se dívám tam.

                                                    Co se týče TdF, tak loňský ročník jsem stahoval přes torrenty. Našel jsem HD verzi z americké televize Versus a to byla radost se na to dívat. Eurosport může jít do háje. :-) Letos už jsem se na to vykašlal… :-P

                                                    0 0
                                                  • treatt  

                                                    S torrentama nekamarádím – co by sis představoval jako protislužbu za to, že bys mi to vypálil? (myslím minulý ročník) O:-)

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    No, loňský ročník hlavně nemám celý, mám myslím prvních 12, 13 etap a pak asi Mont Ventoux. Právě to mě štve, že jsem to nedostahoval celé, mám hlavně rovinky a horské etapy mi chybí. :-(

                                                    Až budu doma, tak se zkusím podívat a najít to, vypaloval jsem si to a na PC už to dávno nemám…

                                                    0 0
                                                  • treatt  

                                                    Prosííííííííí­íííííííím ;)

                                                    0 0
                                                  • HROOLI  

                                                    já chci taky :-P prosíím ,kdybys mohl..

                                                    0 0
                                                  • Biker jak Pes  

                                                    Už jsem si to napsal… ale dřív jak za 2 týdny doma nebudu, takže ještě si počkejte… :-)

                                                    0 0
                                              • Excel  

                                                jo, mi taky, protože je to nuda, bazén by měl mít max. 15 metrů aby to mělo spád

                                                0 0
                                              • Darkson  

                                                v 50metrvým bazenu je to celkem OK, horší je to v 25. já patnáctku občas plaval, vždycky jsem se děsně soustředil na počítání a stejně jsem se v tom pokaždý ztratil:-)

                                                0 0
                                          • treatt  

                                            Hele, už jsi někdy běžel překážky? Třeba 4 stovku? Jestli ne, doporučuju zkusit a zaběhnout to v dobrým tempu..pak si o tom popovídáme :)jinak chůzi jsem taky nikdy moc nepochopil..

                                            0 0
                                            • newbie  

                                              :-))) neee… a rozhodně netvrdím, že to není náročný – jen mi přijde divný, jak ty kroky a skoky musí léta pilovat na centimetry – jako třeba kdyby byly rozmístěny nějak aspoň trošku náhodně, přišlo by mi to úplně ok

                                              0 0
                                              • treatt  

                                                To je právě ono..dokázat se trefit do překážkového kroku je naprosto neuvěřitelně těžká věc. Náhodné rozmisťování by z toho udělalo nesmysl, nešlo by to běhat, byla by to otázka náhody. Jak nejsem úplný dřevo, tak musím říct, že překážky jsou pro mě úplně sci-fi

                                                0 0
                                                • newbie  

                                                  tak se shodnem – oběma nám to přijde těžký… :-) jen mně to navíc přijde ještě hrozně nepřirozený

                                                  0 0
                                        • HROOLI  

                                          No na Olympiádě jsou tyhle sporty záměrně- aby si našly nové příznivce/hráče..

                                          0 0
                                    • Ruprt2  

                                      ale je tam např. střelba (všechny druhy), lukostřelba nebo moderní pětiboj.

                                      Jestli tvou logiku chápu, tak tyto sporty tam taky nemají být?

                                      0 0
                                    • marios  

                                      Celá olympiáda je jen trapná komerční šaškárna, zaštiťující se rádoby vznešenými ideály, takže tam nemá co dělat jakýkoliv sport.

                                      0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      Tak v tomhle musím s Tebou výjimečně souhlasit… :-)

                                      0 0
                                  • beeker  

                                    I tak je to kravina :-)

                                    0 0
                              • funkatron  

                                to sa neda porovnavat

                                vytrvalec trenuje cele dni a cely zivot tomu prisposobuje, od stravy, po spanok, regeneraciu, testy, atd…

                                curlingovi hraci su vacsinou normalne zamestnani ludia a nemusia robit nic, len si niekedy mozno zabehat a zahrat si par krat do tyzdna curling…

                                0 0
                            • ememem  

                              videl. rozdiel napr. oproti petangu je co? treningova jednotka majstra sveta vyzera priblizne ako?

                              0 0
                              • karliner  

                                Několik desítek minut střídavě šoupe kameny po ledě a střídavě led zametá a pak se jde ožrat, protože mu je zima na nohy.

                                0 0
                                • Volf  

                                  :-) to je nějaká moravská mutace zvaná henten kéééééééééééér­lyng :-)

                                  0 0
                • Thidney  

                  pokud vím tak jedinej poctivej sport je mariáš. Kdo byl někdy na mistráku potvrdí :)

                  0 0
              • karliner  

                V curlingu dopujou i handicapovaní…

                0 0
                • ememem  

                  a kua. inak to potvrdzuje to co som ti pisal o ambicionzych sportovcoch vyssie. zjavne to plati uplne vseobecne.

                  0 0
            • funkatron  

              tam je toho dopingu praveze najviac…myslim hokej a futbal

              0 0
    • Ruprt2  

      a už je z toho transfuze

      0 0
      • karliner  

        Myslím, že se z toho vyvine ještě solidní fraška :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hlavně, aby se to nevyvíjelo jako běžný politický skandál.

          Nejdříve první verze obhajoby, pak se najde další, zástupná. Ani ta neuspěje, tak jsou u toho kamarádi a špatná paměť. No a až se nebude čeho chytit, tak už zbude jen opakování, že nikdy nic, nikdo, nikde a snaha o diskreditaci od konkurence.

          0 0
        • Ruprt2  

          Na to je už pozdě :-/

          To, že je presumce viny mi přijde OK, ale proč to vypouští do světa, když hovno ví?

          I malé dítě ví, že média ho, tour a cyklistiku obecně odsoudí bez ohledu na výsledek.

          0 0
        • ememem  

          jaka fraska, za nic nemoze, normalne zral krvave bifteky

          0 0
      • beeker  

        Chtěl bych vědět, jak se z moči zjistí látky obsažené v krvi. To vypadá, jako by to na něj chtěli němci hodit. Ani bych se tomu nedivil. …

        0 0
    • fousek  

      Videl nekdo sportovni noviny na Nove(30.9.)? Na zacatku rikali ze se u Contadora nasel pozitivni nalez na doping a potom ve zpravach o tom nebylo ani N, nebo jsem to jenom prehlid?

      0 0
      • Thidney  

        neviděl, ale prej v tom zvládli vymáchat i Lanceho :), klasika

        0 0
        • Trey  

          Byla to klasická investigativní matlanina z novy :)

          „Je Contador nejlepší cyklista současnosti nebo další ze série podvodníků? Tour de France by to mohlo úplně položit, už dříve ji po sérii skandálů (prostřih na Landise) zachránil hlavně zájem a důvěra fanoušků, to vše se teď znovu otřásá. A co na to 7mi-násobný vítěz Lance Armstrong? K události se nevyjádřil ale je těžké uvěřit, že by i on byl čistý.“

          aspoň takhle nějak si to pamatuju :)

          0 0
    • bagr84  

      Tak me napada, nemate nekdo srovnani casu co se zajizdely na Tour v rocnicich kdy byly ty dopingovy skandaly s casama letosnima?

      Urcite bude par kopecku co se jely ted i predtim…

      0 0
    • karliner  

      Čtyřlístek to vyřešil :-)))

      0 0
    • Pebe  

      tak tohle se mi nelíbí ani trochu :-(

      0 0
      • karliner  

        No, doufejme, že se jedná jen o přání, které bývá otcem myšlenky…

        0 0
      • ememem  

        tomu neverim, jak uci tak wada a afld (aj ked ta niekedy imho kona dost ucelovo) by zdegenerovali na uplnych gasparov, kazdemu je jasne ze sypal jak cert, k tomu krv a navyse asi dlhodobo (ak sa pamatam tak pri tom zatahu na funetesa utiekol hrobarovi z lopaty)…a jestli mu zostane aj vitazstvo na tdf tak to fakt mozu rovno legalizovat resp. testy zrusit. navyse by to bolo kua nefer voci inym co dostali 2 roky v minimlane rovnako spornych pripadoch (pechstein, honda, valverde atd. ). iank som si neni vobec isty ci taketo nieco je podla smernice wada vobec, bus sypal a ma dostat 2 roky alebo nie a potom nic. take ze sypal trochu imho tak dostane menej imho vobec neexistuje.

        0 0
        • funkatron  

          ako vies tak naisto, ze sypal?

          0 0
          • ememem  

            co ja viem, nacapali ho?

            0 0
            • funkatron  

              myslis tuto kauzu?

              ci nejake ine dokazy?

              normalne sa pytam, lebo az take infosky nemam

              0 0
              • ememem  

                si robis srandu ? o com sa tu od piatku bavime?

                0 0
                • funkatron  

                  niee :)

                  ved normalne sa pytam…lebo ak myslis len tuto kauzu, co teraz vysla na povrch, tak podla mna nie je az take jasne, ze by sypal…

                  0 0
                  • karliner  

                    To víš, že nesypal, někdo mu podstrčil kontaminovaný steak přeci :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ale kdepak, podstrčil, dyť to bylo od kámošů ze Španěl.

                      0 0
                    • Ruprt2  

                      nesypal.

                      Bylo mu sypáno :-)

                      0 0
                    • funkatron  

                      ved je ta moznost :)

                      pri tom mnozstve latky…

                      neviem nejak sa mi nechce verit, ze by tak riskoval…

                      ale mozno som aj zaujaty, lebo je to moj oblubeny jazdec

                      0 0
                      • karliner  

                        Já taky věřím tomu, že si před nejtěžší etapou dal s chutí krvavej steak, protože proč jíst něco snadno stravitelné, žejo…

                        0 0
                        • funkatron  

                          v den volna sa hadam moze normalne najest, ked tri tyzdne musi zrat kozmicku stravu :)

                          0 0
                        • Ruprt2  

                          posadil bych ho na detektor lži vyslechl ty přátele, chtěl bych vidět špinavý příbor (obrazně) od toho masa.

                          Myslel jsem, že je něco jako presumpce viny. Pozitivní A vzorek, pozitivní B vzorek, tak ukaž chlape a dokaž, že to tak není.

                          „Zdá se mi, kdy jo ve volný den, hmm, moment, ajo tak to mi asi někdo něco musel dát. Třeba nějací kámoši. "

                          “Tak jo. Promiň, že jsme otravovali Alberto, ale dáme ti i tak stopku na 3 měsíce. Prostě do vánoc, to se nic nejede tobě je to fuk a lidi nebudou mečet. "

                          Já su asi blbí, ale buď mi něco uniká, nebo je to nějaká špína.

                          0 0
                          • funkatron  

                            presne…spina v mase :)

                            0 0
                          • kubad  

                            no uniká ti to že našly tak malé množství že je to pravděpodobně neprůkazné a mají obavu že by to u případného civilního soudu projeli, proto se snaží o dohodu.

                            jestli požil nebo nepožil to je otázka :-)

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              Jestli je to tak, a jestli o tom sami ví (laboratoř, UCI to je fuk), tak proč s tím lezou ven?

                              Pokud jsou tak nízkou hladinu schopni zjistit, tak si za tím musí stát. Pokud je to množství tak malé, že my všichni ostatní smrtelníci toho máme 3× víc než AC i normálně, tak to musí být v nějaké toleranci. Potom je chyba s tím vylízat ven.

                              Nechce se mi věřit, že je to tak.

                              Jestli správně chápu, že tolerance je nulová, tak to má taky svůj důvod. Jinak by se paralerně řešilo, že by se měla určit povolená hranice?

                              IMHO dopoval a přišli mu na to, ale dopoval tak strašně šikovně, že na to přišli jenom tím, že mají nějakou nadupanější laborku než obvykle. A protože by to byl velký skandál, že raději ani nedomýšlet, tak udělali bubu, dělal jsi to šikovně, ale příště už ti to neprojde.

                              0 0
                          • bagr84  

                            Ono i kdyby to mel z flaksy od kamosu, je to jeho neopatrnost a jeho pruser.

                            Kamose si navic, narozdil od rodicu a sousedu, vybira kazdej sam :)

                            0 0
                            • bruco  

                              To ma pekne hnusnych kamosov, ked mu donesu dopovane maso. :-)

                              BTW aka koncentracia toho svinstva by musela byt v 1/2 steaku, aby mal take hodnoty v krvi?

                              0 0
          • dobytek  

            Ty mu věříš tu báchorku o telecím od kámošů ze Španělska? Navíc ty indicie o transfuzi…

            0 0
            • treatt  

              No nevím, indicie, indicie..jsem myslel, že dneska jsou schopni prokázat i autotransfuzi, na to dojel Vino před dvěma lety na Tour..

              0 0
              • Honzas  

                jo tak tohle mne taky zarazilo. dva roky zpatky byl Vinokurov a mozna jeste nekdo z Astany vyloucenej kvuli transfuzi vlastni krve a nebyl to problem odhalit a jeste behem tour to vyresit.

                a ted najednou o AC, ze se mu to tam mohlo dostat pri transfuzi vlastni krve, ale o te vlastne dukaz nemaji. pac kdyby ho meli, tak ho nejspis poslali taky domu rovnou.

                0 0
                • kubad  

                  přesně tak o tom to je mají slabé dukazy a proto tenhle trest netrest :-)

                  0 0
                • Mamut  

                  Pokial som sa este nestratil uplne v tomto pripade, tak teraz maju iba moc od AC, kdezto u Vinokurova mali aj krv. Tazko dokazovat podivny vek krviniek (a teda transfuziu) z mocu.

                  Neoverena sprava je tu http://sport.idnes.cz/…klistika.asp?… ktoru este nejaky tupy novinar vylepsil dedukciou o tom, transfuziou si AC rozriedil krv na 1/n-tinu ucinnej davky a preto sa nenaslo viac. To by si sa AC musel preplachnut tak 100L krve a to je vela ja na upira.

                  Ina moznost je, ze si krv na autotransfuzku odobral v case, ked mal v sebe bobule a teraz si slehol krv spolu s necakanym vylepsenim. Ale to by sa najprv muselo ukazat, ci ma dennik L'Equipe pravdu, alebo je to kec na urovni „americky vedci vynasli chlpateho hada“.

                  0 0
                  • treatt  

                    Co jsem četl, tak clenbusterol je identifikovatelný v organismu pouze asi dva dny po posledním požití. To by AC a jeho dopingový specialista musel být opravdu turbokretén, aby si odebral krev do zásoby pro ředění v závodech ve chvíli, kdy by byl na kůře dopingové látky :-D

                    Podle mě je mnohem pravděpodobnější, že clenbusterol je jako spousta jiných léků na astma použit jako maskovadlo jiného dopingu. Akorát to tentokrát trochu blbě namíchali..

                    Ještě jednou říkám..výkony AC, kdy jezdil špurty do kopce s Rasmussenem, byly vyhodnoceny biomechaniky jako mimo lidské možnosti. Jen mu to nenašli. A jestli byl narvanej v tý době, není důvod, proč by to následující dva roky nepraktikoval dál, když mu to umožňuje vyhrávat Tour, že..

                    0 0
                    • Esi  

                      taky mi to poslední dobou připadá že peloton v tour se dělí jen na ty co už chytili a na ty které teprve chytnou a není mi z toho zrovna úplně dobře, bohužel tam už nejde o sport ale o prachy :-( cyklistice to fakt dělá skvělé jméno :-(

                      0 0
                    • beeker  

                      Dá se to někde najít o té biomachanice??

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        na googlu :-)

                        0 0
                      • treatt  

                        tady mám v paměti podobný rozbor jednoho v zásadě amatéra ohledně „motor v kole-nemotor v kole“ Fabiana..

                        Každopádně sám jsem o tom poprvé četl v knize Tajemství Lance Armstronga..o­pravdovou analýzu s rozborem výkonů Rasmiho a AC bych teda musel zatraceně pohledat, četl jsem o tom jenom nějaký resumé..

                        0 0
                        • McBlacky  

                          no já se koukal na záznamy ze SRM jezdců Liqui a ty čísla byly celkem v mojem chápání. nebo teda v rozsahu, který je u profi běžný. To co bylo rozebírán u AC mi už přijde hodně mimo. Těžko věřit, že mezi jezdci v profi pelotonu by byly takové rozdíly. To by pak ty domestiky nepotřeboval, když si představíš, že 5% výkonu je už rozdíl jako prase.

                          0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Tenhle rozbor jsem chápal do té doby, než v textu místo písmen začaly převládat čísla. :-)

                          0 0
                        • Hroch obojzhivelnyj  

                          Rozebiralo se to na Cyclingnews i jinde, Aldo Sassi to myslim zacal, pochvalovali si ze se ty kopce jezdily pomaleji nez dridv, ze to konecne zas zacina byt v lidskych moznostech.

                          0 0
                    • ememem  

                      no mne to vychadza tak ze sypal dlhodobo a vysoko profesionalne cize pod dohladom spickovych lekarov co mu do istej miery sluzi ku cti ze neni taky trtko jak napr. ten nas guliar (haborak ci ak sa vola)co sa nasypal nejakou gebuzinou v takom mnozstve ze hned po zisku mediale na me ci ms ci co to bolo mu nasli take mnozstvo ze to snad zozral este po preteku. clenbusterol neni anabol. steroid ale antikatabolicka latka ktora sa pouziva hlavne potom co dohltas anabol. steroidy lebo zmiernuje nastupujucu katabolicku fazu inak povedane predlzuje ucinok anabol. steroidov. mal jedno aj druhe nadavkovane absolutne perfektne, na predchadajucich testoch pocas pretekov nezistili nic(a ako lider na nich bol ak sa nemylim prakticky furt) len asi spravili drobunku chybu s krvou pri klasickej autotransfuzi ked trolinka neodhadli kedy tu krv do konzervy zobrali resp. sa domnievali ze je to uz prec alebo sa to neda zachytit (vid. to naprosto minimlane mnozstvo latky v krvi co zdaleka nie kazdy labak dokaze). toto nemoze mat z vlastnej hlavy, to je praca odbornikov okolo neho. aj v kontexte tohoto su kecy o mase od kamosov uplne smiesne, mesiace ho niekolko ludi strazi co zozerie a vypije a potom si lupne volaco len tak, moze vypravat chlapec…ak k tomu priratam ze to mal riadne nahnute uz pred par rokmi s tym fuentesom a to jak sa vlani resp. predvlani z roka na rok brutalne zlepsil v casovke co byvala jeho slabina tak mi to vychadza ze je to roky naprosto systematicky a profesionalne sypuci fesak. a kedze taky mudry ako ja je kazdy tak to inac jak tym ze prijde o vitazstvo na tdf a dostane dva roky skoncit nemoze. ak hej tak urobia z celej antidop. kampane saskaren.

                      0 0
                • Thidney  

                  u Vina to bylo krapet jinak viz http://velonews.competitor.com/…m-tour_12910

                  Ještě dvě drobnosti

                  1. – Contik ma sveho osobniho doktora uz od doby kdy vyklouzl ze site operace

                  Puerto (Pamatuju si dobre ze tenkrat odmitl test dna?)

                  1. – jedna z nej perel vymluv jde na vrub Engeho a jeho teorii o jointu

                  podstrcenem do ovesnych vlocek :)

                  0 0
                  • Manas  

                    Jo Enge … toho sem videl na vlastni oci na diskotece na Harcovskejch kolejich hulit jointa. Takze o nem uz jsem sve mineni ztratil.

                    0 0
                    • karliner  

                      Bodejť by nehulil, nějak se s faktem, že je jedinej závodník na světě, kterej nikdy nikoho v F1 nepředjel na trati vyrovnat musí :-)))

                      0 0
                      • treatt  

                        Předjel, jednou. Bylo to něco ve smyslu „dojet 23. nebo 24.“ s tím, že za ním už nikdo nejel, kdo byl v pořadí za ním, byl tenhle zoufalec, kterýho předjel a pak už jen ti, co bourali :-D

                        0 0
                        • karliner  

                          Na dráze nepředjel nikoho, vždy jen díky tomu, že dotyčný zajel do boxů…

                          0 0
                          • treatt  

                            Já jsem přesvědčen, že jsem jeden jeho závod viděl a bylo v záběru, jak někoho předjel..ale možná si to blbě pamatuju :)

                            0 0
                    • McBlacky  

                      hulení je v pohodě, stejně nechápu proč je na seznamu.

                      efekt? o podpoře výkonu, nebo nedej bože soustředění to fakt nebude :)

                      0 0
                      • karliner  

                        Jedině snad proto, aby to zhulenej do někoho nenakouřil, jinak to taky nechápu.

                        0 0
                        • Blade  

                          Však to taky bylo tehdy zdůvodnění Engeho vyhazovu.

                          0 0
                      • treatt  

                        Nevím, mluví se o tom, že v disciplínách jako je SNB rampa a pod uvolnění z ganjy může mít efekt lepší výkon..nevím..

                        0 0
                      • Manas  

                        Hele, tam neslo ani o to ze hulil, to mi je osobne u zadku, ale ze pak zatloukal jak malej sasek a jeste ze sebe delal ublizenyho, misto toho aby to proste rek na rovinu. Vysledek byl stejnej akorat u dost lidi kvuli zatloukani proste klesnul.

                        0 0
              • karliner  

                Indicie neindicie, drapli ho a každá další zpráva o telecím od kámoše, domluvě s uci atd. jen dělá blbce z něj, jeho týmu, cyklistiky i jejích fanoušků…

                0 0
                • Trey  

                  Bohužel mě to přijde přesně tak :( Ono jedna věc je, že indice proč mu ten clenbutanol našli jsou slabý, ale to že mu ho ve vzorku našli se těžko popře, leda by zdiskreditovali laboratoř. Prostě podle pravidel je to doping. Naopak z druhý strany, hovězí maso od známých co mu ho přivezli, který si dovolí baštit uprostřed největšího závodu sezony, je zhruba tak stejně slabý jako ty indicie.

                  0 0
        • Pebe  

          s tím trestem nevim, to že má ale mlčet asi bude pravda

          0 0
      • beeker  

        To si Ramussen asi hodí mašlu :D

        0 0
    • Darkson  

      http://www.sport.cz/…ansfuzi.html

      hmm, jsem zvědav, jak tohle dopadne…

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak mě napadlo. Když letos Contador viděl, že na tom není tak dobře jako loni, myslíte, že je možné, že si něco vzal během závodu? Aby to mělo takový rychlý účinek.

      Jsem si spíš myslel, že doping na takové úrovni je třeba plánovat a přesně dávkovat už hodně dopředu a dlouhodobě. Jsou i takové látky, které tohleto umí ?

      0 0
      • Mamut  

        Nejake urychlovace regeneracie alebo nejake zlepsovace dychania (co su typicke astmaticke lieky – roztahuju priedusky) pripadne zlepsovace okyslicovania krvi alebo prekrvenia noh maju dost dobre vyuzitie aj uprostred Tour. Na nejake anabolika je uz pozde, ale stale toho ostava dost, co sa da pouzit.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Díky. :-)

          Ještě mě napadlo, když někoho během etapáků napadne si něco vzít takového. Myslíte si, že si vozí s sebou kufřík plný takových zázraků nebo volají svému „doktorovi“ „okamžitě přivez to a to, Andy je na tom líp, než jsem čekal“ ? :-)

          0 0
          • Esi  

            no jasně proč by si jinak jezdili k autu pro bidony ne ? :-)

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Přece pro „vodu“, ne ? :-)

              0 0
              • Esi  

                mají prostě trochu výživnější ionťák než je od Nutrendu no ? :-) a asi toho vypil trochu moc. Už tam chybí jen ta pohádka že mu došla voda a tak dostal jeden bidon od Andyho a že mu to udělali schválně :-)

                0 0
        • dobytek  

          Anabolika zkracují dobu regenerace. V průběhu třítýdenního etapáku by se nedaly použít?

          0 0
          • Esi  

            no jistě že daly, ale pro cyklistu je asi lepší třeba EPO, když to přeženeš s anabolikama tak nabereš moc svalové hmoty a to je to co cyklista moc nepotřebuje, silniční už teprve ne :-) tam čím šlachovitější tím líp

            0 0
      • treatt  

        Takových látek máš mraky. Problém je, aby Ti je okamžitě nenašli. To se ad hod udělá IMHO mnohem hůř, než systematicky. Jak píšu výš, jsem přesvědčen, že dopoval systematicky už dřív, tak proč by s tím měl teď přestávat a znovu začínat? :)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          No, to je to, že je problém s tím nálezem. Moc jsem celé to vlákno nečetl, jdu si to pročíst teda. :-)

          0 0
      • karliner  

        Z toho vyplývá jediné možné řešení – nedělat kontroly.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Taky řešení, ať si dopují jak chtějí a buď se všichni ufetují k smrti a dostanou rozum nebo se to zvrhne a budem se dívat na závody biologických monster. :-/

          0 0
          • karliner  

            Přesně tak, navíc asi o soutěž, kde v každém větším kopci zdechne několik cyklistů nebude mezi sponzory takový zájem…

            0 0
          • Esi  

            jo to potom budou super postavičky obvod hrudníku 80cm obvod stehna 130cm :-) maximální výkon 1200W, průměrná rychlost rovinových etapt 55km/h to bude mazec

            0 0
            • McBlacky  

              max výkon už je dnes přes 1400w. Ale to dost záleží na váze.

              0 0
              • Esi  

                aha tak to jsem si to někde blbě přečet a nebo si to blbě pamatuju :-) někde na netu jsem četl nějakej blábol a u Contadora tam tuším bylo nějakých 800W

                0 0
                • treatt  

                  Jo, ale po dobu 10ti minut v kopci :)

                  0 0
                • McBlacky  

                  no to byl právě ten unreal, protože to bylo 800w po dobu několika minut.

                  to už mi přijde nereálný.

                  0 0
            • karliner  

              Na druhou stranu si ale dej, že když by někdo vyhrál, tak by byl vítěz navždycky a ne do prvních výsledků dopingové kontroly… Docela bych se i vsadil, že jen málo fanoušků silniční cyklistiky by dokázalo vyjmenovat vítěze Grand Tours za posledních 5 let včetně náhradních vítězů :-)

              0 0
        • Excel  

          Kdyby zlegalizovali doping, koukal by na to ještě někdo? Ne že by mě to bůhvíjak zajímalo i teď, ale po zlegalizování dopingu bych ztratil zájem zcela a asi nejen já, potažmo divácky by to upadlo a postupně by se zastavil i přísun peněz od sponzorů. A celá profi cyklistika by šla do ******. Takhle jak je to teď občas někoho vyhmátnou, nejlépe vítěze, profi cyklistika postupně ztrácí kredit, odejdou sponzoři a celá profi cyklistika půjde do ******. Ať se na to dívám zleva zprava, profi cyklistika skončí v prdeli a možná tam i patří.

          0 0
          • karliner  

            Je zase otázkou času, kdy někdo vytáhne spikleneckou teorii o fotbalistech, kteří chtějí přebrat cyklistům sponzory a proto vytahujou a mediálně přikrmujou dopingové causy :-)))

            0 0
          • MlokCZ  

            Vůbec si nemyslím, že by koukalo lidí méně, možná i více. Lidi chtějí vidět nadliské výkony a krev.

            Se podívej na profesionální kulturistiku, sledují to hodně lidí? Sleduje.

            0 0
            • Esi  

              Tam jsou přece všichni čistí ne ? :-) a nikdy nic samozřejmě nebrali :-), chodím cvičit a občas co člověk vidí v posilovně za postavičky tak to je teda dílo, nechápu že si někdo dobrovolně ničí zdraví a zkracuje život na této hobby úrovni

              0 0
              • MlokCZ  

                Pokud se nepletu, tak na profesionálních soutěžích ani žádné kontroly nejsou, takže tam se to oficiálně toleruje.

                0 0
                • Esi  

                  To si nejsem jistej, ale je to tak 2–4 roky co ukazovali v televizi jak přišli nějaký komisaři na finále a teď nevím jestli to byla kulturistika a nebo vzpírání někde v Bulharsku a všichni utekli :-)

                  0 0
                  • ememem  

                    to si isty byt mozes, je to presne tak jak pise mlok, ibbf ziadne kontroly nema (dost zrejme ze preco) akurat je komicke ze chcu byt olympijskym sportom a to bez zavedenia kontrol prislusnou federaciou nejde tak furt nieco vymyslaju ako by to otento…

                    0 0
                    • treatt  

                      No tak oni nemají ani problém otevřeně říct, že ti jejich vrcholoví borci prostě překračují výrazně geneticky dané přirozené možnosti. Prostě když to někdo dělá rozumně, tak nejdřív nabere „čistej“ vymakaný svaly, který si potom „nafoukne“ hormonama. Jinak to ani nejde..

                      Nebo jsou experti, kterým mezi sebou říkaj „mikinový kulturista“, tedy takový ty klasický hovada, co choděj v teplákovkách Uncle Sam, jsou vyžraný a jak jsem slyšel výstižně řečeno „vypracovanej sval se steroidama nafoukne do enormního svalu, sračka se nafoukne do velký odulý sračky“ :)

                      Jak z tohodle chtěj udělat sport na OH, opravdu nechápu..mimocho­dem, nechápu důvod, proč body building obecně nazývat sportem, když nosnou myšlenkou a posláním není sport, pohyb, síla, zápolení, ale nějak vypadat..

                      0 0
                      • karliner  

                        Možná dalším krokem bude po zařazení kulturistiky zařazení modelingu, aby to bylo genderově správné…

                        0 0
                        • fousek  

                          Ten modeling by tam moh bejt driv nez kulturistika a nakonec by mohli bejt cisty (teda pokud by se silikon nebral jako doping)

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Určitě berou něco na hubnutí :-)

                            0 0
                            • Esi  

                              jo ten ultraspalovač tuku je tady někde v nějakém podobné vláknu jestli to teda není tohle, už se v tom nějak začínám ztrácet :-)

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                ten neberou, to by vysálo i ty silikony ze všech částí těla :-)

                                0 0
                                • Esi  

                                  myslíš jako že by se při té vysoké teplotě ten silikon začal odpařovat jo ? :-)

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    nevím jestli zrovna odpařovat :-)

                                    Netuším, jaký bod varu má silikon, ten, který mám na lepení hodně přes 300 :-)

                                    Myslel jsem, že to má tak extrémní dehydratační vlastnosti, že ho to prostě vysaje :-)

                                    0 0
                                • daymaker  

                                  polykají vatu s džusem… !

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Já někde četl, že snad jen namočenou v minerálce. Jinak na anorexii modelek mám svoji vlastní teorii. Celý svět módy se řídí vkusem homosexuálních návrhářiů, kadeřníků, stylistů a dalších / nemám nic proti homosexuálům / a celkem logicky se jim nemůžou líbit holky s prsama. Takže dnešní modelka je spíše klučičího vzhledu minimálně co se týká postavy, protože se takové typy se prostě návrhářům a ostatním v branži přirozeně více líbí.

                                    0 0
                                  • treatt  

                                    V lepším případě, v horším kuličky chleba s vlasy uvnitř – vlasy žaludek neumí zpracovat, tak ho postupně zaplácnou = nemáš pocit hladu, ale nic si z něj neberou..

                                    Výsledek ideální – postava z Dachau a extrémně vysoký obsah tuku v celém tělíčku potaženém kůží..

                                    0 0
                        • newbie  

                          :-) jako kulturistika by musela být zařazena samozřejmě včetně ženské, aby to bylo genderově vyvážené (tady bych dal blicí smajlík, kdyby to b-f umělo)

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tam pak ale budou muset neustálě dělat testy, jestli soutěžící jsou opravdu ještě ženy :-)

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              No, to máš fuk, protože výsledky se stejně nesmí zveřejnit :-)

                              0 0
                            • newbie  

                              :-) se přece pozná podle dvoudílnejch plavek, dlouhejch vlasů, make-upu a náušnic… jo a podle pořád ještě o něco větších prsou, než maj chlapi, i když samozřejmě silikonovejch

                              0 0
                            • fousek  

                              :-)

                              0 0
                        • treatt  

                          Muhehe, tak to neříkej před dívkami typu Katky Kyptové abys nedostal po tlamě :)))

                          0 0
                          • beeker  

                            fuj

                            0 0
                          • karliner  

                            Pche, takovej chroust…

                            Podívej se sem

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Transvestita?

                              0 0
                            • Darkson  

                              tak tohle už je fakt za hranou. dělaj se i v kulturistice testy pohlaví?

                              0 0
                              • treatt  

                                A ten se vlastně dělá jak? :) Záleží na zevních pohlavních orgánech nebo na hormonální hladině? V případě varianty dvě je to tady jasné :)

                                0 0
                                • newbie  

                                  jasné? z hladin hormonů? :-) že by vyšlo něco jako 20 % průměrné ženy a 220 % průměrného muže…?

                                  0 0
                                  • treatt  

                                    No zkus hádat, jaký asi tak bude mít poměr testosteronu a estrogenu :) Hele teoreticky, i kdyby to měla mít jen cvičením, tak jaký ten poměr asi mít bude. A snad si nemyslíš, že by z ní byl takový android, kdyby do sebe neprala bobule. A bobule asi produkci estrogenu zrovna nepovzbudí, ne? :)

                                    0 0
                            • Esi  

                              tak toje chlap jako hora :-) jen nevím na co má tu podprsenku :-)

                              0 0
                          • teepeex  

                            tyvole to uz neni Katka Kyptova, ale Kat Kypta

                            ale nerikejte mu to;)

                            0 0
            • karliner  

              Opravdu?

              0 0
            • Excel  

              Neznám nikoho kdo by sledoval profi kulturistiku :-)

              0 0
              • ememem  

                skoc v ramci zimnej pripravy do bars jakej posilovne a spoznas ich za hodinu tak 50 :-). ja poznam aj takych co prisli na lyzovacku do francuzskych alp a po hodine na svahu isli do hotelovej posilovne kde v ramci treningu cumeli na nejkay prenos.

                0 0
                • Excel  

                  Tak já věřím, že tací sou, ale eště jsem nezažil, že bych v hospodě zaslech dědka jak říká druhýmu, esi se včera díval na toho XXX jak včera vyhrál Mrs. Olympia a že to byly nervy. Beru to jako relativně okrajovej sport, asi jako šerm, možná ani to ne.

                  0 0
          • fousek  

            Legalizace dopingu by mozna urychlila vyvoj ve zdravotnictvi a zjistilo by se kde jsou opravdovy hranice lidskyho tela. Mohla by se zvysit konkurence, treba nekomu sypani nepomaha tolik co druhymu atd.

            Myslim ze kdyz se clovek rozhodne pro profesionalni sport tak nekterejm vecem se musi podridit a i ted by mu melo bejt jasny ze telo pretezuje takze ke staru nevydrzi tolik.

            0 0
            • ememem  

              profesionalny sport…a co amteri a mladeznicke sutaze a pod? tam by to bolo ako?

              0 0
              • fousek  

                Asi bych na krabicky napsal jen takovy varovani jako je na cigaretach a mladezi to zakazal treba do 18 let stejne tak jako u cigar a alkace.

                Ono pokud vim tak treba u mladeze v posilkach se to neresi a normalne to funguje.

                Takze by se to vpodstate zprisnilo.

                0 0
                • ememem  

                  cize by ako do 18 normalne „cisto“ makali a tesili sa ze na rok ked budu plnoleti si konecne bez stresu zobnu a a konecne spravia ten vytuzeny vykonnostny skok do kategorie dospelakov? uznaj ze je to docela patpologicka uvaha a degraduje myslienku sportu ako taku. to ze sa bohuzial dnes sype aj v mladeznickych katagoriach (hlavne v niektorych sportoch) je vec druha. nicmenej sa sypoe nelegalne.

                  (konkretne ak mas -nast rocne deti tak ich skus zapisat do ktorehokolvek oddielu kulturistiky, to bude prva vec co z okolia pochytia a trener nejasnosti ochotne dovysvetli.

                  0 0
                  • fousek  

                    No asi jako u normalni populace s alkacem, 17 leti se tesej na 18. narozeniny jak se strasne vozerou, do ty doby jsou v lihu jenom nekdy. Ona je otazka co doping je a co neni?

                    Treba na maragtonech nekdo sezere treba 2–3 gely kde ma velky mnozstvi jednoduchejch cukru a nekdo si da treba jen rohlik. Ten 1. muze jet treba porad srot a ten 2.musi jet jet castecne na tuky.

                    V nekterejch lekach jsou nejspis doping latky, takze ten clovek sype i kdyz treba nemusi vubec bejt sportovec?

                    Deti nemam.

                    0 0
                    • ememem  

                      neni celkom porovnatelne ze sa niekto na 18-tku ozere jak prasa a to ze od 18 by mohol systematicky a legalne dopovat.

                      0 0
                      • fousek  

                        No oboje to muze mit trvale nasledky. Akorat ten 2. se bude citit podstatne lip nez ten prvni

                        0 0
                      • karliner  

                        Od 18-ti může každý legálně chlastat a kouřit, přičemž obě drogy prokazatelně ničí zdraví + mají spoustu dalších efektů. Některé látky považované za doping nemusí nutně zdraví poškozovat, naopak ho můžou chránit.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          primárně se sype abys:

                          1. lépe regeneroval a vydržel větší dávky – to fakt zdraví

                          neprospívá

                          1. podal vyšší výkon po určitý časový úsek, tedy posunul výkon za

                          hranici, kam tě organismus pustí – to taky není dobrý

                          0 0
                          • daymaker  

                            to jako že to není zdravé??? a sakra… :-)

                            0 0
                          • fousek  

                            No tak ale pokud ses vrcholovej sportovec tak tomu telu davas kour stejne, to telo na to neni staveny, samo s dopingem to namahani bude jeste horsi. Asi bych to prirovnal k turbomotoru kterej drzis porad v max otackach a jeste mu pridas plnici tlak na turbu (doping)

                            0 0
                          • karliner  

                            V tom je právě ten paradox – že když sypeš, tak ty větší dávky vydržíš bez vážnějších a trvalejších zdravotních následků, které by dost pravděpodobně následovaly, kdybys nesypal. Pak je taky otázka co sypeš – jestli stimulanty nebo anabolika atd. To je ale hodně akademická debata :-)

                            0 0
                            • ememem  

                              to je jedna z vyhovoriek dopujucich nic viac a nic menej kedze je to fakticka blbost jak hradna brana. dopingom si dokazatelne poskodzujes zdravie a to nie z pleziru jak pri chlastani ale za ucelom dosihanutia nejakej nekalej konkurencnej vyhody. inymi slovami ak sa konkurent potom chce dostat na tvoju uroven musi si ho poskodzovat tiez inak nema sancu co myslienku sportu dost popiera. nie ze by sa podobne situacie nevyskytovali aj v inych oblastiach a zas sme pri tom dokola – ok, od 18 nech to robi a dovtedy co?

                              0 0
                              • kubad  

                                zase to nepřeháněj, efedrin nebo pseudoefedrin obsahuje spousta léků na blbé nachlazení, léky na astma kapitola sama pro sebe, kofein, a byla by spousta příkladů látek které i ve větším množství nejsou zdráví škodlivé a výkon dost ovlivní,

                                pak je spousta látek které jsou tělu vlastní a doping sou až nad určitou úroveň.

                                Samozřejmě je také řada věcí které jsou zdraví škodlivé :-(

                                0 0
                                • ememem  

                                  iste ale ved o to ide ze sa to ani len nahodou nepoziva v davkach a situaciach ktore by sa dali nazvat liecebnymi.

                                  0 0
                              • karliner  

                                Já o hranici 18 let nic nepsal, ale když už – do 18 jsou za děti zodpovědní rodiče a je jen na nich, jestli jim budou doping kupovat nebo tolerovat, stejně, jako je to s chlastem a cigárama.

                                Co se týká zdravotní (ne)prospěšnosti dopingu – těžko říct, asi hodně záleží co a jak dotyčný sype a jestli má za sebou nějaký lékařský dohled, nemyslíš?

                                0 0
                                • ememem  

                                  ani moc ne, ten lekarsky dohlad je tak na dve veci

                                  1. aby sa to podla moznosti nenaslo
                                  2. aby to zrali nejako rozumne inak by do seba nahadzali chaoticky bars co,

                                  cize je to skor na to aby sa neprezrali pocas aktivnej kariery bobul k smrti ako na to aby to nebolo skodlive lebo skodlive to je v takych davkach tak ci tak.

                                  0 0
                            • McBlacky  

                              myslím, že nemáš pravdu. Látky, které chrání například klouby nejsou zakázané tady je právě obrovský riziko při přetěžování. Sype se, abys po té větší dávce mohl jet znovu další den podobnou dávku – to pořád dokola. Ale to je o tom, že lépe vyžívíš svaly a doplníš rovnováhu hormonů, minerálů, enzymů a vůbec všech látek v těle.

                              0 0
                              • karliner  

                                Kdoví, kde je pravda. Já to beru z toho pohledu, že ten, kdo si ordinuje koňské dávky a k tomu užívá (pod lékařským dohledem) zakázané látky (některé) – tudíž podle všech pravidel „sype“, tak jeho tělo zůstane po kariéře v lepším stavu, než maníká, který by trénoval stejně, ale nepomáhal by si. Krásný příklad, který moji teorii potvrzuje je třeba Remigius Machura, který je i v 50 ve skvělé fyzické kondici. Ale protože je tam spousta faktorů, které to můžou ovlivnit, neříkám, že moje pravda je všeobecně platná. Samozřejmě, že výše uvedené neplatí pro stimulanty a podobné ňamky…

                                0 0
            • Volf  

              Ono by možná stačilo vrátit sport do reálných peněz. Za bolševika dopovali socialističtí sportovci aby se mohli dostávat ven a kapitalističtí, aby měli víc peněz. Dokud bude výhra x násobně vyšší než cena dopingu, tak ho prostě nevyvrátíš a je potom opravdu otázkou, zda by se neměl legalizovat a celé zdraví sportovce dát na právní zodpovědnost týmového lékaře.

              0 0
              • karliner  

                To je ale ta nejmíň reálná varianta. Ledaže by sport ovládla EU nebo nějaká jiná socialistická organizace, zaplevelila ho směrnicemi o výši odměn pro sportovce a ze zisků fotbalových matchů, na které kouká 100.000 diváků na stadionu a několik set milionů u tv dotovali třeba lukostřelbu, moderní pětiboj nebo korfbal, které nezajímají zase vůbec nikoho.

                Tedy to tebou navrhované vrácení peněz do reálných relací.

                0 0
                • Volf  

                  To je čistě jenom teretická úvaha o příčinách a důsledcích. Není to o tom, že by se mělo něco takového vážně dělat. To je utopie stejně jako to, že se přestane brát. Nechci ani znárodňovat a ani dělat nějaké směrné tabulky :-).

                  0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Az se najede na geneticky doping, tak se zjisti ze lidsky telo zadne hranice nema. No, „lidsky“.

              0 0
              • MlokCZ  

                No „tělo“ :-)

                0 0
              • fousek  

                Zatim tu jsou minimalne fyzikalni zakony, pres ktery se tezko dostanou. A udelat nejaky funkci vylepseni pres genetiku, to bude preci obrovskej pokrok v medicine

                0 0
      • Mamut  

        Nazor je to stary, ale ked to verejne hlasa uz aj oficial, tak sa to mozno casom aj pohne.

        0 0
      • funkatron  

        to je jasne

        poznam sportovych doktorov osobne a hovorili mi, ze neexistuje profik alebo olypmpionik, ktory by nedopoval…

        a to su zavery z celosvetovych konferencii

        okrem toho je mizive percento zdravych sportovcov…vsetkym sportom dominuju astmatici alebo nejak inak chori sportovci…

        0 0
        • karliner  

          Ano, většina nejlepších světových sprinterů trpí narkolepsií, která jinak postihuje zlomek promile obyvatelstva :-)

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Já mám taky astma a závodím na kole. :-D

          0 0
        • hribik A1  

          jj čítal som taký komentár, že aké by asi tak museli byť výsledky v cyklistike, keby tam jazdili zdraví chlapi a nie táto banda kriplov, čo sú tam samí astmatici, skoro všetci denne na infúziách a niektorí aj na transfúziách :-)

          0 0
      • ememem  

        aj ked ma mozno pravdu tak zasadne s panpm statnym zalobcom nesuhlasim, naopak doping by mal byt postaveny na uroven trestneho cinu a to by si potom fesaci rozmysleli. lebo dostat na dva roky distanc a ist si na dva roky sadnut je rodiel. pan stany zalobca sa totizto myli v jednej veci – legalizing doping would be a possible solution if that didn't harm the health of cyclists – a to je prave ten problem ze take podla vsetkeho zatial neni. ak by sa to legalizovalo tak kde by bola hranica, od 18 alebo uz mladsi ziaci alebo ako? nie, to j eproste blbost, to je to iste jak legalizovat napr. kokain.

        0 0
        • karliner  

          S tou trestní postižitelností dopingu vidím trochu rozdíl v tom, že zatímco v případě dopingu platí presumpce viny a tedy sportovec, kterému něco našli se musí sám obhájit, že to je chyba/nic nevzal atd., jinak má flastr, tak u trestních záležitostí platí presumpce neviny, tudíž by prokuratura nebo já nevím kdo musel prokázat jeho úmyslné zavinění, aby ho mohli odsoudit. Ale nejsem na to odborník, možná to nějaký právník vyvrátí. Jiná věc je třeba distribuce nebo držení dopingových látek, ale to už snad někde (Itálie?) trestné je.

          0 0
          • ememem  

            s tou presumpciou mas pravdu.

            0 0
          • Volf  

            Stejně platí presumpce viny i u hmotné zodpovědnosti. Tam také musíš dokázat, že jsi nezpůspbil škodu. Ale zpět k dopingu. Já vidím problém v tom, že v tom jedou týmy a sportovec je jen pěšák a nebo je blbej a sám si něco tajně přizobne a pak to praskne. Myslím si, že by se mělo začít pracovat na tom, že veškeré dopingové nálezy půjdou na hlavu týmu potqažmo týmových lékařů a neodstavovat pěšáka, ale celý tým. Ono byse hned změnil přístup ke smlouvám a věř tomu, že hlavní doložkou by byla náhrada případně vzniklé škody týmu ve chvíli kdy bude mít sportovec pozitivní test. Dokud to bude končit tak jak to končí, že dostane distanc, stáj ho dále živí a stará se o něj, tak mně z toho jednoznačně vyplívá, že vina není jen ta tom jednotlivci.

            0 0
            • ememem  

              lenze to asi nebude nikdy. to by bol este tazsi zasah do biznisu jak ta trestopravna zodpovednost. si vies predstavit ze by teoreticky nacapali takeho ronalda a odstavili zo sutazi real madrid? ja ani teoreticky, skor bych si tipol ze komisara zo vzorkami by cestou do labaku nahodou zrazilo auto a vzorky sa pri tom rozbili. (to v pripade ze by nejake kontroly vobec robili a obzvlast v spanielsku)

              0 0
        • funkatron  

          druha vec je, ze ublizenie na vlastnom zdravi sa netresta, nie?

          alebo o tom neviem?

          jedine ak trestat ich lekarov a podobne…

          ci si to myslel ako trestanie za podvod?

          0 0
          • ememem  

            druha vec je, ze ublizenie na vlastnom zdravi sa netresta, nie? – keby uz o tom bola rec tak vedome sebaposkodzovanie trestne je.(ako napr. keby si si dokaztelne umyslne odrezal nohu) ono totizto potom tie nasledky niekto musi zo spolocneho zaplatit. o to ale vobec nejde.

            0 0
    • Thidney  

      tak už sedum španělů… to nevypadá dobře

      http://www.cyclingnews.com/…g-says-soler

      0 0
      • ememem  

        ono je verejnym tajomstvom ktore je zname kazdemu kto sa okolo sportu trocha pohyboval ze pocas obdobia ked medzinarodnemu OH sefoval isty don juan antonio samaranch y torello, prvy markiz samaranch a spanielsky grand sa doping v spanielsku tesil asi takej oficialnej podpore a vsetkemu co s tym suvisi asi ako v byvalej NDR ak nie este viac. kvalita aj kvantita pretrvava. a to ze ich moemntalne chhytaju pomerne vo velkom (a nie len cyklistov staci si pozriet kolko z poslednych 100 nacapanych je spanielov a to este futbalisti sa netestuju) je len dosledok toho ze nemaju v medzinarodnych strukturach uz taky vplyv a ochranuu ruku jak za cias dona pomaranca.

        0 0
      • funkatron  

        „UCI president Pat McQuaid recently criticized the Spanish government for not doing enough to fight doping“

        vlada sa moze aj na hlavu postavit a nic s tym neurobi…

        0 0
    • newbie  

      edit / blbě zařazeno

      0 0
    • ememem  

      ma to fesak zratane

      toto som tam sice nenasiel ale necudoval bych sa.

      0 0
      • daymaker  

        Překlad (španělsky > česky)

        Španělština Alberto Contador, dočasně pozastaven pro údajné dopingu, se nezúčastní Úterý Říjen 19 u prezentace Tour de France 2011, do doby, než Mezinárodní cyklistické unie (UCI), aby rozhodl o jejich případu.

        V tisku se hlavní účetní, Jacinto Vidarte, v poznámkách povolený L'Equipe řekl, že „pokud mezinárodní orgány se nerozhodli, mezi současností a příští úterý,“ je „obtížné Alberto přítomnost v Paříži.“

        „Jsme stále ještě čeká na verdikt UCI. Vždy jsme očekávat, že rozhodnutí bylo přijato před předložením Tour. Alberto chce svou nevinu, je prokázáno, a že pochází z UCI,“ řekl Vidal francouzský sportovní deník.

        Pro tiskový mluvčí jezdce, prezentace Tour není „priority“ v tuto chvíli, pro které je třikrát vítězem této soutěže, protože by byl vystaven „na mediální útok“.

        „Jejich přítomnost nevyhnutelně zaměřit pozornost všech médií, a která by mohla ohrozit jejich vlastní prezentaci“ na Tour, řekl.

        Vidarte řekl Contador preferuje nechat ujít oficiální zahájení a být start na Tour de France v červenci 2011.

        Na druhé straně, L'Equipe řekl, že kromě šetření, že UCI byla zahájena, zda je možné, že clenbuterol byl nalezen v krvi proti znečištění je kvůli potravin má také pověřil několik hematologů prestiž analyzovat biologické pas jezdce pozorovat údajné plastové úlomky nalezené v krvi.

        :-) google rules…

        0 0
      • karliner  

        Úplně mne dojímá, že ta pojízdná biochemická laboratoř se cítí totálně deprimována z událostí kolem ní…

        0 0
        • ememem  

          a este aj plesivie

          0 0
          • karliner  

            Rozhodně celá causa pomalu, ale jistě směřuje pod koberec, když se za skoro půl roku nejenže nepodařilo vydat rozhodnutí, ale dokonce se ani nepodařilo určit, kdo to rozhodnutí má vydat :-)))

            Něco podobného je možné jen v podobně dopingem dojebaném sportu, jako je cyklistika.

            0 0
            • Pebe  

              pokud se dobře pamatuju, tak UCI vydala nějaké rozhodnutí a postoupila věc španělské cyklistické federaci, která by měla rozhodnout o trestu. Takže teď celá věc leží u španělů a asi tam i zůstane :-(

              0 0
              • ememem  

                myslim ze musia rozhodnut do troch mesiacov od prijatia pripadu t.j. cca do konca februara.

                0 0
                • karliner  

                  Pokud je to tak, jak píšeš a má rozhodnout španělská federace do konce února, tak bych si tipl vynesení trestu zákazu činnosti na 6 měsíců od data pozitivního nálezu.

                  0 0
                  • ememem  

                    uvidime, neverim ze to takto zametu.

                    0 0
                    • Thidney  

                      španělský sportovní svazy jsou proslavený svou nechutí trestat doping.) Podle mě to zametou, uci se odvolá a pak to bude jen o právnících.

                      0 0
                      • ememem  

                        vid. ememem || 08.10.2010 07:46:40 ale imho to neustoja.

                        0 0
                      • ememem  

                        tak ze by to predsaj len nezametali, to bude sranda

                        bohuzial je v tom aj dalsi z top cyklistov

                        0 0
                        • ememem  

                          no vyzera ze nic tutlat nebudu a konecne dojde na tych posranych futbalistov a nakoniec sa ukaze ze cyklistika na tom neni o nic horsie jak ktorykolvek iny sport. nicmenej AC to ma imho zratane a som na 90% presvedceny ze ukonci karieru.

                          0 0
                  • treatt  

                    No já bych si tipnul, že do konce února nestihnou ve Španělích rozhodnout, tím pádem se celá kauza uzavře, protože bude promlčená a Contador bude mít obnovenou licenci..

                    0 0
                    • ememem  

                      nie som si isty ze nejake premlcanie je vobec mozne a ak tak isto nie po pol roku.

                      0 0
                  • McBlacky  

                    :)

                    0 0
                    • Trog  

                      Promlčení bejvá třeba o přestupku v autě(př. jedeš v autě 100km/h v obci vyfotí tě a nejseš tam vidět,jen auto s SPZ)

                      pokud ti policie do 12 měsícu nedokáže že jsi to auto řídil,tak se nemusíš bát žádného postihu.(Od nového roku to už ale nepujde,neboť zrušej toleranci na osobu blízkou)

                      Jak je to u vrcholové cykl. nevím(půl rok mi přijde málo)

                      0 0
    • ememem  

      brdo koky to su fakt komedianti. tak kolko krat ho vlastne pocas tour nacapali ? uz to zacina byt ozaj trapne, to nevedia jasne povedat ci raz alebo 4 krat a presne kolko? vypustaju bublinky, spekuluju a co ja viem co jak keby mali z toho maleho roma strach. fakt trapne.

      0 0
      • karliner  

        podle zkouší vyrobit nějaký steak s obsahem clenbuterolu a v mezidobí, než se jim to povede vypouštějí různé bublinky…

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        To neni nic noveho, na Cyclingnews to bylo, kolik nasli a pak dalsi dni jak to postupne klesalo.

        0 0
      • ememem  

        akurat som na volakej stanici pocul ze vraj uspel s odvolanim a spanielska federacia mu trest zrusila. som zvedavy jak tato saskaren dopadne.

        0 0
        • kubad  

          taky sem to zaslechl :-)

          0 0
        • Pebe  

          píšou že by dneska mělo být jasno, ale že se potom asi UCI a WADA odvolá, tak nevim…

          0 0
        • karliner  

          Jestli mu trest zruší, tak pak už můžou zrušit celej tzv. „boj“ proti dopingu. Už takhle (kdy se půl roku po skončení TdF neví, kdo vlastně vyhrál a jestli Contadora chytli nadopovaného jednou, pětkrát anebo vůbec) celá ta causa je spíš komedie, než cokoliv jiného.

          0 0
          • Ruprt2  

            toš ale užil sis to, když jsi tam loni byl ne? :-)

            0 0
            • karliner  

              To jo. Vůbec jsme neřešili, že jsme sledovali závod pojízdných laboratoří. Viděl jsem Lance, prohodil pár slov s Cadelem, užil si atmosféru, projel se pěkně na kole atd. Nejspíš se letos pojedu podívat na Giro i znovu na TdF.

              0 0
          • ememem  

            presne tak, navyse cele je to o tom ze do toho zasahuju politici vid volny preklad RFEC by malo Contadora zbavit obvineni ako to naznačil aj predseda spanielskej vlády jose luis rodriguez zapatero ked uviedol ze trest jeho krajana nema ziaden pravny zaklad

            jestli UCI a WADA nevyboxuju standartny dvojrocny distanc tak to fakt mozu rovno legalizovat.

            0 0
            • lucifr  

              A už je to tady:

              http://www.sport.cz/…dopingu.html

              0 0
              • daymaker  

                berou všichni, takže fair to je… :-) bylo by spíš nespravedlivé, kdyby ho stopli… navíc v tom lítá moc peněz a prestiže hodně lidem, takže se to dalo čekat, ne? :-) aspoň někdo letos potrápí Andyho…

                0 0
              • ememem  

                to sa dalo cakat ked sa do toho uz zamotal aj predseda navyssieho spanielskeho sovietu sudruh zapatero co len dosvedcuje ze ticha podpora dopingu spanielskych uradov je minimalne na urovni byvaleho ndr. osobne si ale myslim ze na tour ho organizatori nepustia, minulorocne vitazstvo na tdf mu aj tak zoberu a jak uci tak wada to daju na arbitraz a tam schyta 2 roky. ak nie tak mozu celu wada aj tdf zrusit.

                0 0
    • Snipp  

      Fascinuje me, ze hovno o tom vite a hned je vinen:))Sejmout cyklistu je uplne jednoduche. Staci podmaznout kuchare a je to:)) Podle toho co tu ctu to vypada vsem dejte 2 roky protoze jaaaaa to vyhraju a nebudu mit konkurenci:))Kdyby vsichni talentovani odesli, ze jim nasli nejakou malou hladinu, coz se stat urcite muze( kolik lidi se nakazilo praseci chripkou? urcite to chteli:)))) Tak kdo by se na to cyklistiku dival vzdyt by to pak bylo onicem:)

      0 0
      • daymaker  

        no právě, jde o to, že zobe většina vrcholových sportovců…(a nepiště prosím, že to jsou dohady a podobné kraviny) ať dobrovolně, nebo ne… lid a showbysnyz si to žádá… uberte polovinu zápasů fotbalistům, zkraťte etapy na 100km co 2 dny, zruště půlku zápasů NHL(82 je fakt mazec + playoff)… cyklistika je dle mě jednou z nejčištčích, protože je nejvíce kontrolovaná… naběhnout komisaři do kdejaké šatny vrcholového týmu, to by byl fičák… :-) je to pořád dokola… Contador prodává, za rok po tom nikdo ani neštěkne a na Tour si to dá zase v kopcích s Andym, který ho jako ostatní podrží, jinak by to degradovalo i jeho výkon… začarovaný kruh… tak si pojďme koupit nějak „dobré maso“ a hupky na kolo… .-)

        0 0
        • whom  

          S tímhle docela souhlasím. Nejsem pro legalizaci sypání, ale docela by mě pobavilo, kdyby na naše MTB hobby závody naběhla komis a provedla pár testů. Nejsem si úplně jistej, jak by dopadly ty naše Shlehy a Speedy. Ono stačí, brát týden kvůli kašlíčku bromhexin. A až by nám někdo zatrh na dva roky to naše víkendové dovádění, asi bychom se šklebili. Vůbec jim ty kontroly nezávidím a taky se mi zdá, že cyklistika a atletika je těmi kontrolami notně protěžovaná, na rozdíl od kolektivních sportů.

          0 0
      • karliner  

        Fascinuje mne, že o tom víš úplně stejný hovno, ale natuty je nevinen a za to, že ho chytli může kuchař…

        0 0
        • Snipp  

          Vzdyt ja nerikam, ze je 100% cisty:) ale pokazde co nekoho chytnou bud opravnene nebo ne, tak vsichni do neho zacnou budisit ze je vinnen:) co se pise v novinach tomu nemuzete verit:) a podle toho tema a vy byli soudci tak ma trest smrti a nikdo by neresil jestli fakt sypal nebo ne.. Toho kuchare jsem strelil jenom tak jak je to lehke:) Ale vzij se do kuze jeho:)) kdyby opravdu jsi byl cisty (nerikam ze je, ale kdyby:) a nekdo by ti vzal celozivotni drinu a vsichni by te odsoudili:) tak se bran:)) a pokud to na tebe jednou hodi a ocisti te, tak uz ti to vubec nepomuze:) Vzdycky budes ten „fetak“ jako vsichni co uz byli potrestani:) Vim o tom houby, ale aspon hned nehazu lidi do jednoho pytle:)

          0 0
          • karliner  

            No, ono je to možná taky tím, že minulost Contadora, co se týče dopingu, není tak úplně krystalicky čistá a druhá věc je obraz cyklistiky v očích veřejnosti.

            0 0
            • kubad  

              tak obraz si ku… samo vedení pokud vůbec pustí do světa informaci o takto nejasném dopingovém testu.

              pokud jdou s něčím do světa musí být 100% jistota né nějaké 0–0 prd procento, které jde zpochibnit

              tohle prostě měli označit za neprůkazné a smést ze stolu.

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Test je jasnej, nejasne je jak k jasne pozitivnimu nalezu prisel. A ted uz je to zalezitost ohybani paragrafu.

                A je vcelku jasny ze kdyby to byl kdokoliv jiny, tak dostane 2 roky krava nekrava.

                0 0
                • kubad  

                  nemyslím si

                  pokud by byl nález jasný došlo by jasné potrestání ihned a né tohle přešlapování které se odvoláním smetlo ze stolu.

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Precti si clanky na Cylingnews z doby kdy se to provalilo. Nalez je jasny, i kdyz koncentrace byla mala, a nalez byl i ve vzorcich z dalsich dni, s postupne klesajici koncentraci. Ani AC to nezpochybnil.

                    Jedine co neni jasne je jestli Clenbuterol pochazi z libovy kravy, jak tvrdi AC, nebo z transfuze sve vlastni krve z doby pripravy kdy to bral na zhubnuti, nechytli ho a myslel si ze uz bude cista, jak tvrdi zle jazyky z Astany a nalez zmekcovadel z vaku pouzivanych pri transfuzi.

                    Ten test na transfuzi pomoci zmekcovadel zatim neni uznany WADA nebo kym jako certifikovana metoda pro prukaz transfuze, takze to nelze pouzit jako dukaz.

                    Nebo jinak, je to ted ve fazi AC breci jsem hodny hoch a sned jsem nevedomky spatne steak, a Spanelove mu nejdriv dali rok jak je zvykem, ale ted se rozhodli mu odpustit (protoze je prece nas milovany AC). A ceka se co na to UCI a WADA. Coz uz zacina byt fraska- existujou precedenty z jinych sportu a zas tohle bude precedens pro dalsi.

                    To je rozdil proti Pelizzotimu, kteremu se podarilo zpochybnit duvod distancu (divne hodnoty ve srovnani sbiologickym pasem).

                    0 0
                    • kubad  

                      znovu opakuji testy nejsou natolik průkazné aby byly nezpochybnitelné to je teď po odvolání jasné – takže smůla, co o tom kde kdo píše je fuk a celá kauza je teď už jen fraška.

                      Tohle je potřeba si ujasnit a buď potrestat okamžitě pokud sou dostatečné důkazy, nebo ne a pak nebudou tyhle frašky.

                      osobně je mě jedno co si kdo píchá a nemám sebemenší pochyby že v tom jedou všichni.

                      0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

                        Cyclingnews:

                        According to a number of Spanish newspapers, the competitions committee decided to rethink its verdict on Friday last week based on article 296 of the UCI’s regulations, which says that an athlete can be exonerated if they prove that they had inadvertently ingested a banned product through no fault or negligence on their part.

                        Although Contador and his legal team were unable to produce a sample of the meat that they have claimed was tainted with the clenbuterol that resulted in the positive test, the fact that it could not be shown conclusively that Contador had deliberately taken the product worked in his favour.

                        It is also believed that the committee have relied on the World Anti-Doping Agency's decision not to appeal against the dismissal of similar charges against German table tennis player Dimitri Ovtcharov, who tested positive for Clenbuterol after a tournament in China.

                        Testy, tj. chemickou analyzu-positivi nalez- nikdo nezpochybnil. Ted je ale otazka co bude s interpretaci pozitivnich nalezu tehle latky do budoucna.

                        0 0
                        • kubad  

                          ale já nezpochybňuji test a nález!

                          píšu že by si měli ujasnit jestli tenhle nález je dostatečným důkazem pro trest – jak je vidět není – a podle toho už od začátku postupovat

                          0 0
                          • Hroch obojzhivelnyj  

                            OK tak si konecne rozunine, zmatly me tvy 00 prd %.

                            Ale stejne to neni tak cernobile. Porad plati politika positivni nalez- trest. Ale pokud je to zjevne neco za co nemoh ( dejme tomu ten pingpongar) tak mu to muzou odpustit. Jenze pak se kazdy dalsi ozve, Jemu jste to odpustili! takze by mel ale prokazat ze to fakt mel z kravy- coz zjevne dost dobre nejde. Zrusit zakaz taky nemuzou, to by to zacali brat okamzite vsichni. Tak se to bude posuzovat pripad od pripadu- a vybere se nejake z prijatelnejsich spatnych reseni. Zprava do budoucnosti bude „Mozna ti clenbuterol projde ale mozna taky ne a bude to takovej cirkus a vopruz ze ti to za to nestoji.“

                            I kdyz jak je videt na Riccovi, nekdo to vzdycky zkusi a nepouci se (Ricco zda se je extremni „myslitel“ i na vrcholovyho sportovce).

                            0 0
                        • Snipp  

                          Kdo vi kolik takových nálezu už bylo a zalezelo u koho:) a neřešilo se to:))

                          0 0
              • McBlacky  

                přesně, navíc nejdřív CLB, pak plasty, oboje v min míře. Najednou to je víc testů po sobě. Už jenom z tohohle je jasný, že je snaha ho smáznout, ale nějak se to nepodařilo napoprvé, tak se to začíná moc řešit. A dneska jsou podle mě v situaci, kdy by si všichni přáli, aby to zametli bez medializace.

                1. pro laborky bude dilema, jaké hodnoty jsou na setřelení a jaké ne. To by

                mělo být dáno na 0,00000% odchylky.

                1. pro soud je nebezpečné stanovit precedenc tím, že nedají AC

                2 roky.

                1. pro jezdce je to nebezpečné, protože už nebudou vědět jestli sypat

                víc a kašlat na postih, nebo naopak méně a být sice v klidu před kontrolou, ale na chvostu pole.

                0 0
                • karliner  

                  Z opačného úhlu pohledu může bejt jasný, že se to snaží ututlat, ale vždycky někde něco dalšího unikne. Každej si vybere verzi, která víc vyhovuje jeho pohledu na věc. Můj je ten, že mu sypání blbě spočítali, pak ho omylem chytli a všichni kolem cyklistiky si uvědomili, že tohle je ***** ******* a ne jako když chytnou a veřejnosti předhodí nějakého gregária, kterého mimo jeho tým málokdo zná…

                  0 0
                  • kubad  

                    Rasmusen, Landys to sou podle tebe malé ryby?

                    0 0
                    • karliner  

                      Myslím, že za těch 5 let se dost změnilo, ale OK, občas to padne i na někoho z lepšího průměru. Hvězdami typu AC ani tihle dva nebyli.

                      0 0
                    • treatt  

                      Malé úplně ne, ale Rasmi byl dobrej vrchař, to je jasný, ale taková persona, jako 3násobnej vítěz Tour to zas nebyla..si jen vem, kolik na Pistolerovi postavilo firem marketing..

                      0 0
                      • karliner  

                        Fraškovitost celé causy contador doplňuje třeba skutečnost, že Rasmussen, Valverde nebo Basso dostali flastr za doping, ačkoliv nikdy neměli pozitivní test, kdežto Contador měl prokazatelně několik pozitivních nálezů a směje se jim do ksichtu…

                        0 0
                        • treatt  

                          Stejně jako hvězda typu Ullricha, taktéž nikdy žádný pozitivní test..

                          0 0
                  • Thidney  

                    Tohle bylo jasný už z prodlevy mezi výsledky testu a zveřejněním. Kdyby to někdo z Kolínské laborky neleaknul, tak by to zůstalo pod kobercem. Otázka k zodpovězení řízený únik? – WADA a laborky potřebujou taky dost peněz.)

                    Ricco je případ jedince s iq nižším než hladina hematokritu a morálním profilem sakra pokřiveným, takový případi se najdou napříč sporty.

                    Btw podle mě třeba to co včera předvedl Gattuso by zasloužilo distanc klidně na rok a Flamini – skluz obouma nohama na lýtko, pak ještě všem okolo nadávat včetně rozhodčího., žádná omluva protihráči, kterýho takhle sejmul …nic.. Zlatej nazobanej Contik :)

                    0 0
          • treatt  

            No, tak se opravdu vžij do jeho kůže, jedeš si pro další triumf na TdF, ke kterému směřuješ veškerou přípravu, sledují Tě na každém kroku, dívají se na Tebe milióny diváků, všechno záleží na regeneraci a Ty si o volném dni dáš s kamarádama obří stejk, co vezli zapařenej v autě kdesi ze Španěl :-D Tak jo, ještě tu o červený karkulce prosím :-D

            A BTW Contador sype už dlouho, od té doby, co bylo biomechanickou analýzou prokázáno, že jeho výkon + Rasmussena byl v dojezdech horských etap mimo lidské možnosti, tak si to něm myslím své a říkal jsem si, že to je jen otázka času, než se mu to jednou nepodaří dokonale zakrýt. Ale že to dopadne takhle :-/

            0 0
            • Ruprt2  

              ne, že bych byl přímo v oponentůře, vůči tomu co jsi napsal.

              Ale podle toho co lidi ví, tak čmeláci a myslím, že ani včely nemůžou vůbec létat :-)

              Přesto je to těm nadopovaným potvorám jedno.

              0 0
              • karliner  

                To ale máloco mění na tom, že ta contadorova causa byla, je a ještě dlouho bude jedna velká fraška.

                0 0
                • Ruprt2  

                  no a nejen jeho. Letošní vítěz na tom nebude jinak :-)

                  0 0
              • treatt  

                Tak o čmelácích to nevím :) Ale víš jak, když má auto nějakou váhu a určitý reálně maximální výkon, tak prostě můžeš spočítat, kolik Ti pofrčí na rovince. Jestli bude jezdit 205 a Ty ho pošteluješ, vymáčkneš třeba 230. Ale ne 400, protože to už vyžaduje zcela jinou konstrukci. S člověkem to je podobný, prostě i kdyby byl někdo super vyjímečný, jsou limity lidského těla. Normální člověk nepřeskočí 180cm do výšky, ale je pár superjedinců, co daj přes 230, ale je prostě mimo možnosti lidského těla skočit 3m..

                Takže těmto analýzám poměrně dost věřím, rozhodně víc, než stejkům toho opálenýho frajera :)

                0 0
                • Ruprt2  

                  :-)

                  0 0
                • daymaker  

                  a taky jsou lidi, co si propíchnout piňďoura hřebem a po džungli na tom nosí klády a ještě si u toho ulevují. Myslím, že nemáme zdaleka potuchy, co lidské tělo a hlavně mozek dokáže…

                  0 0
      • ememem  

        Fascinuje me, ze hovno o tom vite a hned je vinen:) – dovolil bych si tvrdit ze o trocha viac.

        Staci podmaznout kuchare a je to:)) – pokila to myslis vazne tak pri vsetkej ucte to ukazuje ze o tom vies hovno -:). pri panacikovi ako je AC je to asi rovnako pravdepodobne jak podmaznut kuchara americkeho prezidenta. zjavne ani netusis na co vsetko si profi sportovci jeho formatu musia davat pozor a co vsetko sa robi pre to aby sa nic take a ani nahodne typu „cola z bufetu“ nemohlo stat. preto je ta jeho historka o mase viac ako smiesna a ak nechcu urobit zo seba gasparov tak mu to nemozu zozrat. naopak ta smiesna koncentracia len dosvedcuje ze sype na najvyssej profi urovni a ma spickovych odbornikov ktori sa staraju o to aby nic nebolo zistene. (mimochodom jemu nenasli doping ale antikatabolicku latku ktora ma len predlzovat ucinok predtym podavanych anabol. steroidov tym ze zamedzi katabolickej reakcii po ich vysadeni – fakt cele uzasna zhoda nahod.) vyskumali, nasypali, skontrolovali – vsetko bolo ok, na beznom teste by nic nenasli len zrejme netusili ze existuje labak resp. novsia metoda ktory to zistit dokaze a ze to vobec niekto do toho labaku posle. (treba povedat ze ta skuska neni certifikovana a to je asi jedine na com mozu imho stavat). mimochodom uz to ze to do frankfurtu poslali svedci o tom ze mali nejake podozrenie a zrejme dlhsiu dobu. mozes si uplne byt isty ze cely tento pripad je kazdemu kto k (anti)dopingu len pricuhol absolutne jasny a cele tieto viac ako trapne tanecky okolo su len kvoli tomu ze AC je vykladna skrina jak cyklistiky tak spanielskeho sportu.

        0 0
        • McBlacky  

          jestli mu za to těch pár vteřin stálo :)

          Andy se tomu může jen smát a v klidu celou zimu sypat a trénovat. Po takovým vypětí který teď AC prožil nemá šanci se dát do formy potřebné na vítězství v GT.

          0 0
          • ememem  

            to mozes mat pravdu nehovoriac o tom ze imho na tdf ho ani nepustia nech to uz dopadne dovtedy akokolvek.

            0 0
    • karliner  

      Jestli to dopadne tím omilostněním, tak pak cyklistika naprosto rezignovala, protože i kdyby někoho chytili se zabodnutou stříkačkou v prdeli, tak podle té logiky ho musí omilostnit…

      Podle mne je to krok správným směrem, který zruší zbytečné „kontroly“ ba následné právní bitvy nutící dospělé muže vypouštět báchorky o steacích od přátel, potravinových doplňcích obsahujících kokain od tetičky z Kolumbie apod. a zlegalizuje panující stav.

      Kdo bude mít love na dobré doktory a laboratoře – bude vyhrávat, kdo mít love nebude, skončí jako Ricco.

      Možná by bylo řešení kontroly provádět dál, ale jen výsledky zveřejňovat a netrestat, trestali by fanoušci svým případným nezájmem o týmy androidů.

      0 0
    • Tomahomo  

      600

      0 0
    • johan.j  

      Asi to fakt treba „zlegalitovať“ alebo ďalšia fraška? http://www.mtbiker.sk/…-zivot-.html

      0 0
    • ememem  

      to som teda zvedavy ci to do tdf stihnu a ked nie ci ho pustia na start.

      0 0
    • McBlacky  

      Clenbuterol letos frčí :)

      http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

      0 0
    • Ruprt2  

      he he he

      0 0
      • kubad  

        na TDF kola rentgenovali, na Giru ne?

        0 0
        • karliner  

          Asi ne všechny a ne vždycky…

          Na TdF zase budou rentgenovat kola jako vzteklí, zatímco Contaminero se bude před horskejma etapama ládovat zkaženejma steakama, protože to je přece nejlepší výživa pro cyklistu…

          0 0
        • Ruprt2  

          No však projistotu, měnil až v průběhu :-)

          0 0
      • ememem  

        no, tak tomuto na rozdiel od celkom jasneho dopingu (s ktorym sa ten mlady junak potyka celu svoju karieru od vitazstva na U23 az podnes a vzdy nejak zazracne vybrusli) moc neverim. v tom by imho celkom jednoznacne musel byt namoceny aj vyrobca bicyklov a toto spesl asi fakt nepotrebuje, nic by tym neziskal a stratit by mohol hodne, daleko vyhodnejsie mu bude kupit toho kto je aktualne spica aj bez motorceka(a trebars nasypany, to sa ich netyka).

        0 0
        • Ruprt2  

          taky tomu moc nevěřím, ale vyvrátit by to neměl být větší problém.

          Stačí poukázat na to, že frantík si všechno vybásnil a chce být zajímavý, nebude problém zjistit proč.

          A vysvětlit, proč potřebuje AC pod každým kopcem nové kolo.

          A proč mu to na novém kole lépe jede.

          0 0
          • kubad  

            jiné kola, jiné převody to je jednoduché, mění to mnohem víc jezdců

            0 0
            • Ruprt2  

              No někteří mění jenom zadní kolo.

              Zrovna AC to tak minimálně jednou udělal jak si pamatuju.

              0 0
              • Blade  

                Vyměnit celý kolo je podstatně rychlejší, než jen to zadní.

                0 0
            • karliner  

              Hlavně ten motor, že jo..

              Asi se kančelára někde prokec a na Tour pojedou na mopedech všichni kromě Italů, kteří budou ctít tradici a rvát do sebe EPO :-)

              0 0
              • Thidney  

                zajisté myslíš ty náramné balanční EPO náramky ,)

                0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                .. a vybrani Belgicani si daji lajnicku.

                Hale a to jede do kopce na stejk a pod kopec na mopedu, nebo pod kopec na stejk a babetou nahoru?

                0 0
                • Thidney  

                  houby lajnu, to byly bonbony co měli děti po babičce, přece je nevyhoděj ,)

                  0 0
                  • karliner  

                    Na bonbóny od babičky z Kolumbie se tehdá vymlouval Gibo Simoni, jestli si dobře pamatuju :-)

                    0 0
      • Kubiczech  

        Tihle cyklističtí důchodci…

        0 0
        • karliner  

          Jen ho prostě sere, že Contadorovi nestačí, že mu celou kariéru čouhá injekční stříkačka z ******, ale ještě si na cyklistický závod bere mopeda. Vůbec se tomu dědkovi nedivim.

          0 0
    • Pebe  

      tak se to slyšení opět posunulo

      0 0
    • karliner  

      Tak šaškárna s jeho dopingovou causou nabírá rozměrů venezuelské telenovely. Rozhodnutí bylo odloženo na listopad, aby strany měly dostatek času na přípravu…

      0 0
      • ememem  

        o to trapnejsie ze tentokrat podala ziadost o odklad wada…

        0 0
        • ememem  

          mimochodom neviete jak to dopadlo? ci standartne – nijak?

          0 0
          • McBlacky  

            do konce ledna má být závěr. Alespon to jsem někde četl před cca 14 dny

            0 0
          • Mug  

            Dostane 2 roky, ale ne za Clenbuterol anobrž za hematokrit, dostanou ho na základě bio pasu (plastifikátory nemohou použít, nemají na to schválenou proceduru) takže „dokázaný“ krevní doping. A Riis to může zabalit, nebude mít bez AC dost bodů, aby byl ve World Tour. Po sezóně bez výsledků z toho Saxo bank vycouvá neb má smlouvu jen na jeden rok. Evans to bude mít při TdF trochu jednodušší. Předešlé „závěry“ jsou pouhé spekulace a vůbec to tak být nakonec nemusí ;)

            0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Dostane maximalne 5 mesicu za neumyslne poziti hoveziho, od predlonske Tour. Aby se koza nazrala a stejk zustal cely.

              0 0
            • McBlacky  

              to že se budou víc lustrovat biopasy je zatím v diskuzi. Použít to zpětně vy vymazalo výsledky všech závodů posledních let :)

              0 0
            • Pebe  

              sice by Saxo asi přišlo o body, ale licenci WorldTour už má, takže se o ní bát nemusí…

              0 0
              • Mug  

                Nemusí, ale i může:

                Loss of WorldTour ranking possible?

                Riis has received the good news that his WorldTour licence has been renewed by the UCI for one year. However, according to ekstrabladet.dk, he could stand to lose that ranking if Contador is suspended.

                The licenses are to a large part awarded through points won by riders on the team, and Contador provided a large majority of Saxo Bank's points this season. If he is banned, the team loses these points, the Danish website said.

                “It is always possible for a team to lose a license,” UCI spokesman Enrico Carpani said. “The UCI can always ask the licensing commission to reconsider the situation if a team's sporting, economic, ethical or organizational conditions change.

                “A team is awarded a license in December, but only so long as the licensing commission determines. If the team's situation completely changes in January, it could lose its license.”

                0 0
                • karliner  

                  Je to fakt fraška. V prosinci jim tedy potvrdí licenci, v lednu dostane contador flastr, tak jim ji seberou, v únoru se odvolá, v březnu jim ji vrátí, v dubnu se odvolá federace a v květnu carabinieri sundají z kola každýho, kdo pojede po Itálii na kole v dresu Saxo. Vše se definitivně vyřeší před Tour. Tedy, ledaže by se ještě někdo odvolal nebo požádal o došetření.

                  Silniční cyklistika je srandovní disciplína :-)

                  0 0
    • McBlacky  

      První na řadu půjde asi letos Rico

      http://www.cyclingnews.com/…nvestigation

      kdo další? Mosquiera, AC, Jan Tleskač,… :)

      0 0
    • McBlacky  

      co je moc to je moc:

      http://www.cyclingnews.com/…2-substances

      0 0
      • VanVren  

        :-)) nasypanej jak popelnice

        0 0
      • treatt  

        Jak jsem Ti říkal, zajímalo by mě, jestli by si tohle jakejkoli dochtor vzal na triko, takže bych to spíš viděl, že si vyrobil koktejl podle rady kámošů z posilky..ti kluci mladí jsou fakt blázni, nemaj tušení, co si tím můžou způsobit..

        0 0
        • Ondry  

          sice tomu nerozumím, ale člověk co mícha 12 různejch šíleností a neumře asi ví co dělá?

          0 0
          • treatt  

            A myslíš, že ví, co mu to bude dělat v těle dlouhodobě? Navíc to určitě nezobnul na jeden závod..

            0 0
            • McBlacky  

              nj dneska bud něco předvedeš do 20ti let a někdo si tě všimne z conti nebo Pro a nebo zůstaneš zakopanej za mizerný peníze s nulovou budoucností na národní úrovni -to když budeš mít kliku. Nejspíš doufal, že se dostane výše a tam už na jeho zob dohlídne doktor :)

              0 0
            • Ondry  

              předpokládám že plno z toho se střílí aby aspoň trochu ušetřil játra, samozřejmě netuším jaký to bude mít dlouhodobý následky a myslím že tomu borcovi je to úplně šumák.

              0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Podle meho si koupil uz nejakej predmichanej doplnek pro kulturisty, a mozna si primaznul vlka triamcinolonem.

              A ze ma mezi usima pruvan, o tom proste zadna.

              0 0
          • treatt  

            Mimoto vem si, co jsou schopný si do těla narvat teenageři, co experimentujou­..taky většinou neumřou, ale znamená to, že ví, co dělaj?

            0 0
    • Avail  

      Španělský cyklista Alberto Contador má za doping dvouletý zákaz startu. Sportovní arbitrážní soud ho potrestal za pozitivní nález při Tour de France 2010.

      jsem zvědav jak to dopadne, to bude jedno odvolání za druhym..

      0 0
      • ememem  

        nejsom si isty ci sa este odvolat da, uz toto bolo odvolanie.

        ak tomu dobre rozumiem prijde o tdf 2010 a giro 2011, o tohtorocny start na tdf (giro tusimze ani nechcel ist)ale na jesen uz moze ist vueltu. vybruslil z toho este docela dobre.

        0 0
        • karliner  

          Tak nějak to dopadlo podle očekávání, vlk se nažral a koza zůstala celá. El contaminero si pár měsíců odpočine, sponzor za něj zamázne pokutu, Andymu a Scarponimu dají někde na chodbě dres a všichni se budou plácat po ramenou jak s tím dopingem zatočili"padni komu padni" :-/

          0 0
          • McBlacky  

            Dopadlo to podle mě nejpřísněji jak to dopadnout mohlo (nyní). To, že se to protahovalo je věc jiná.

            Není to malá částka co bude muset vrátit za všechny závody v tom období. Je otázka jestli co bude platit Astana, Saxo nebo on sám. To už nejsou drobný.

            mohli to zamáznout nebo dát tento výrok-klasický 2 roky. Rok se moc nedává a stopové množstí ne extra dopingové látky zase na 5let nebo liveban nestačí.

            0 0
            • ememem  

              oba nazory su spravne :-)

              0 0
              • ememem  

                nicmenej plati co som uz viac krat napisal – keby bol fotbalista nic sa nedeje. nachytaju na ms vyse 100 fotbalistov s ovela vyssimi davkami ako mal AC a nic sa nedeje, je to skratka bussiness ineho levelu kde by boli skody uz neakceptovatelne

                0 0
            • Thidney  

              to v Saxu asi nejsou zrovna happy. Zato Bruyneel musi bejt spokojenej, Lance – zastaveny stihani, Contik na letosni tour poresenej :)

              0 0
              • ememem  

                len aby sme to s tym armstrongom upresnili – zastavene je stihanie o zneuzitie podpory z federalnych zdrojov resp. sudca rozhodol ze ho z neho neobvinia, doping ako taky s tym suvisi ale to nebolo temou setrenia. bruyneelovi to moze byt u riti, ten tam nijak nefiguroval.

                0 0
            • karliner  

              No, trest není dva roky, ale 4 měsíce. To za prvé. Za druhé vracení peněz by asi trest byl, kdyby to musel vracet ze své kapsy – imho z ní nepůjde ani euro. Navíc si nedovedu technicky představit, jak se to dělá, když se výhry dělí mezi tým.

              0 0
              • Tina  

                4mesiace??? to mi nejako nevychádza.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  2 roky od nálezu tuším. Teďka nevím, kdy přesně mu to našli…

                  0 0
                • karliner  

                  Tak zhruba no, v únoru a březnu nikdy moc nezávodil, duben, květen, červen a červenec..

                  0 0
                  • Tina  

                    týmito počtami máš určite pravdu :) Akurát, že zavodil aj minulý mesiac a skončil druhý. Inak bude môcť závodiť zase za 6 mesiacov.

                    0 0
              • McBlacky  

                http://www.wada-ama.org/…_2009_EN.pdf

                dle tohoto dokumentu:

                str 51 – vrací ceny a tituly ze závodu kde byl chycen

                str 71 – vrací ceny a tituly ze závodů které následovaly po nálezu

                str 72 10.9.1 – pokud se vynesení rozhodnutí odkládá bez zapřičinění atleta, lze rozhodné období stanovit od dřívějšího data (než datum vynesení rozhodnutí), nejdříve den odebrání vzorku.

                str 74 – v rozhodné době nesmí závodit

                str 77 – team lze hodnotit a sankcionovat až po té co minimálně dva členové mají pozitivní nález.

                tedy logicky

                vrátí to ze svého

                trest je skutečně 2 roky

                team to (zatím) nepostihne

                právní rozbor zdarma by Blacky :)

                0 0
                • karliner  

                  No jo, ale evidentně nehraje ta rozhodná doba, protože v ní závodil, takže mi furt vychází reálný flastr týkající se závodní činnosti cca 5 měsíců. Popravdě, ale nevím, jak to skloubit – kdyby dostal 2 roky odteď a měl by vracet prémie za uplynulý rok a půl, flastr by byl celkem 3,5 roku, imho se chyba stala, že na rozdíl od jiných sportů mu cyklistická federace nezastavila činnost okamžitě, ale nechala ho rok a půl jezdit a právníky se hádat.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    v tomhle souhlasím.

                    Jak jsem psal nahoře „to, že se to protahovalo, je věc jiná“.

                    normálně to trvá max měsíc, dva než se vynese rozhodnutí, což je normální vzhledem k tomu, že se musí přezkoumat A i B a zajistit další důkazy.

                    0 0
                  • Tina  

                    Len na upresnenie: „Alberto Contador je týmto potrestaný dvojročným dištancom s retroaktívnym začiatkom platnosti od 25. januára 2011 s odrátaním obdobia dočasného zastavenia činnosti v rokoch 2010 – 2011 (5 mesiacov a 19 dní). Dištanc sa skončí 5. augusta 2012,“ oznámil CAS.

                    0 0
              • Smazaný účet  

                tak on prachy inkasoval, on je vrátí, ne? co s nima pak dělal a esli je někomu rozdělil nebo ne už nikoho nemusí zajímat, to je jeho boj…

                0 0
      • Tina  

        oddýchne si do Augusta a potom pôjde na na Vueltu…

        0 0
      • Splinter  

        Takze Andy vyhral tour :)

        0 0
      • obda  

        Kompletní zpráva CAS zde: http://www.tas-cas.org/…12.02.06.pdf

        Krátká tisková zpráva CAS pak tady: http://www.tas-cas.org/…12.02.06.pdf

        0 0
      • scoty  

        Někdy si říkám, zda soutěžní činnost, kdy o vítězi rozhoduje pouze výkon, je pro mně ještě sportem, který mám rád…

        0 0
        • karliner  

          Hele, nic ve zlym, ale letos je thread o Kometě nějakej mrtvej :-)

          0 0
    • hurvajz  

      No toto? Já už ničemu nerozumím…Faux pas:http://www.roadcycling.cz/index.php5…

      0 0
    • karliner  

      Myslím, že Eddy Merckx, Hinault, Lemond atd. mají teď hodně stažené půlky :-)

      0 0
    • matts1  

      Každopádně ten trest po tom, co předvedl v loňském roce, kdy prošel tolik kontrol, co nikdo jinej, mně přijde už trošku nefér. Nebo spíš než nefér, tak zbytečnej. Těm, co zpětně získají tímto rozhodnutím titul, je to stejně k ničemu…Stejně tak, jak Ullrich dostal trest teď, když už dávno nezávodí…Mělo by padnout rozhodnutí hned a nebo vůbec.

      0 0
      • karliner  

        Správně. Je to nefér, měl dostat flastr okamžitě, jako každej jinej, koho chytí. Za to, že rok a půl balamutil fanoušky báchorkou o zkažených steacích si to ale zaslouží. Fakt, že ve Španělsku je vztah k dopingu podobný bývalé NDR a že ve prospěch AC intervenoval i král a vláda je spíše k pláči.

        0 0
    • McBlacky  

      a teď by mě zajímalo, jestli v době zákazu musí hlásit pobyt a může být předmětem hlášených i náhodných kontrol.

      Už jsem na to myslel teda u Valverdeho, který se vyloupl bez dvouročního závodění a hned to krutě urval. Pěkně si dva roky v klídku trénovat nasypanej… :)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak, Ricco dneska nafasoval 12 letý trest. Ten už se bude na kolo jenom dívat…

      0 0
      • karliner  

        Ledaže by objížděl české hobby akce, jako třeba Zlámalík, když měl flastr :-/

        0 0
        • Biker jak Pes  

          To je fakt, nebo zase nějaká karlinerovina?

          0 0
          • karliner  

            Když měl dvouletej flastr za doping, tak vesele objížděl hobby maratony – třeba vyhrál seriál Galaxy..

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Jak to tak vidím, tak česká elita nebude tak úžasná, jak je zdá.

              0 0
              • Mig_all  

                Ze vaháš… Hrusku myslim nikdy nechytli ale kdo si mysli ze nebyl zavlecny jako cely jeho team v operaci puerto tak je blazen… a dneska si hraje na bikera v ceskych luzich a hajich…

                0 0
    • karliner  

      helemese…

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Ten už to může rovnou zabalit, tohle se s ním potáhne do konce jeho kariéry a každé jeho další vítězství už nebude „vítězství“…

        0 0
      • ememem1  

        mna to moc neprekvapuje, dopingove problemy sa s nim tiahnu od zaciatku profi kariery, dokonca mal s tym problem este v juniorke.

        0 0
    • Delkim  

      dnešní debata kolem dopingu na ČT24

      odborníci jako stehno…

      z Clenbuterolu udělali anabolický steroid, chudák Alberto, ty steaky byly fakt našlapaný :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.