No to jsou mi zprávy dneska.....

109 nepřečtených
  • bathed

    … TDF bez Andyho (to že se pojede bez obhájce Contadora už jsme myslím všichni tak nějak rozchodili…) a teď, že USA antidopingová agentura zatrhla Lancemu jakékoliv další starty v triatlonech, poněvadž čelí obvinění z dopingu … No to mi ho ale asi vyndej… Že bychom se měli fakt připravit na nějaké zásadnější přepisování seznamu vítězů??? …

    0 0
    • Blade  

      Cadel jede..

      0 0
    • ememem1  

      tiez som to cital a moc nechapem, akoze je znovu obvineny z dopingu pocas cyklistickej kariery? uz by mu konecne mali nieco dokazat alebo to nechat tak, zacina to byt smiesne.

      0 0
    • karliner  

      S tím Lancem je to furt dokola. Imho to je tak, že vždycky, když do té americké agentury nastoupí nějaký nový zaměstnanec, tak mu hodí spis Armstrong se slovy „zkus na něj něco vyšťourat“, ten za peníze nějakýho časopisu vyslechne nějakýho zoufalce, kterej Lancovi jednou na TdF napumpoval galusku, ale „vopravdu, na vlastní oči…“ viděl, jak si Lance bodá injekce s dopingem do ****** a na základě této svědecké výpovědi rozjede akci, kterou přeberou všechny agentury, časopisu se zvedne náklad a za měsíc se potichu celá akce skatuje.

      0 0
      • Carloss  

        :D

        0 0
      • Tina  

        Uvidíme čo z toho bude tentokrát. USADA totiž tvrdí, že má vzorky krvi z 2009 – 2010 ktoré obsahujú stopy manipulácie a EPO.

        0 0
        • ememem1  

          na to si prisla kde? „tu“:

          http://a.espncdn.com/…gcharges.pdf

          je ten dopis co mu poslali a nic take tam nevidim (ale mozno len zle citam tak sa nejeduj, normalne sa pytam). ja zatial vidim len nejake nepriame dokazy typu volakto zrovna nie moc doveryhodny (napr. nejaky ferrari, nedostal on svojho casu nejaky flaster za doping?) si po rokoch spomenie ze cosi pocul…imho nemaju sancu a su uz trapny.

          0 0
          • Tina  

            Tu

            The Washington Post reported on a copy of a 15-page letter sent to Lance Armstrong by USADA on Tuesday. In it, the agency alleged that some of Armstrong's blood samples from 2009 and 2010 were „fully consistent with blood manipulation including EPO use and/or blood transfusions.“

            0 0
            • ememem1  

              este raz,mne je jedno co pisu nejake noviny, hore je link na kopiu toho dokumentu, som mozno slepy ale kde to tam je?

              0 0
              • Tina  

                a čo tak si osobne prečítať kópiu dokumentu čo si sem dal, prípadne navštíviť očného?

                0 0
                • ememem1  

                  na ktorej strane je napisane ze maju k dispozicii analyzy vvzoriek z rokov 2009 a 2010 ktore su fully consistent with blood manipulation including EPO use and/or blood transfusions ?

                  0 0
                  • Tina  

                    takže očný :)

                    strana 11, hneď nad „USPS conspiracy“

                    0 0
                    • ememem1  

                      aha, vidis, nejak som to v tej zaplave kecov prehliadol. hm, to je na rozdiel od tych taranin vselijakych mastickarov co sa im po rokoch vratila pamat docela zavazne a preukazatelne obvinenie. otazka je preco im to uci poskytla az teraz a preco doteraz nijak nekonala.

                      0 0
                      • Tina  

                        Otázka podľa mňa hlavne znie či sú to naozaj relevantné, použiteľné a priame dôkazy, alebo iba nepriame a odvodené z nejakých analýz.

                        0 0
                  • obda  

                    I v PDF se da vyhledavat ;)

                    0 0
      • bathed  

        no, já bych opravdu problém viděl v tom, že EPO je sice zakázané dávno, ale spolehlivě se dá odhalit až od doby, kdy Lance měl už několik titulů… Myslím si, že si tímhle cyklistika sere do vlastního hnízda, když vyšťourává vzorky staré 13 let a donekonečna je analyzuje. Tohle třeba v atletice možné není… Nejlepší by bylo uzavřít tu dejinnou etapu se slovy: jo, erytropoetin tu je, prokazatelně ovlivnil sportovní výkony v určitém období, ale už je to pryč… Za mně? Já zkrátka nemůžu věřit, že chlap po rakovině varlat s metastázema na mozku, který během chemky ztratil 30% své váhy (a svalů) naskočí zpátky do pelotonu, kde do sebe špička kolem něj pumpovala sračky jak zjedná (Rijs, Pantani, …) a s prstem v nose jim sedmkrát po sobě naloží, přičemž je na rozdíl od ostatních čistý jak novoborský křišťál. Ale vrtat se v tom po těch létech? nevím, ale myslím že je to pitchovina jak vrata…

        0 0
        • kubad  

          jj vidím to stejně

          0 0
        • Carloss  

          já bych zavedl povinnej doping, kdyby byli nadopovaní všichni, zas by vyhrávali ti nejlepší:D

          0 0
          • bathed  

            já vím žes to myslel jako frk, ale tohle je jeden z obecných názorů a já si myslím že je to blbost… Na té nejvyšší úrovni a to nejen v cyklistice, se to dá uhlídat a řídit, když bys to povolil… Jenže jsou tu i jiné úrovně: vem si třeba Raboně, který ZASE nepojede TDF: kdo by mu zabránil „přitlačit“ aby po zranění měl zpátky formu a do týmu se dostal? A jak by na to zareagovali další? – taky by „přitlačili“? A kde by byla ta hranice „úrovně“ dopingu? Smrt? (Simpson)… A nebo věková? – že má třináctiletého kluka, co ho to baví, a ty jako rodič mu začneš sypat a rvát do žíly, aby se ve dvaceti na Vueltu, TDF nebo Giro dostal? Je to nesmysl… Jenom ať to je jak to je! Ať policajti dělají razie na hotelech, v karavanech doprovodů! Ať chytají trénující cyklisty v alpách a nutí je chcát do zkumavek v příkopě! Tohle ať funguje dál! … ale ať vznikne nějaká „deadline“: rok? – do startu nového ročníku? – nechytli jsme tě, vyhráls, jedeme znovu! … ale špárat se v tom deset roků zpátky?!

            0 0
          • McBlacky  

            pak by to bylo jen o tom co kdo snese. Někdy to končí smrtí Simpson, Nolf a další, někdo je víc odolný a nebojí se to sypat hodně za hranu -Charly Gaul například.

            pro tenhle přístup tedy nejsem

            0 0
        • bathed  

          … a připomenu ještě jednu perličku: těsně před zákazem transfůzí vlastní překrvinkované krve (vysokohorské prostředí, roztažení plic, nárůst červených krvinek,… odběr krve, napumpování zpátky do žíly před výkonem), byla v BBV na ČT1 reportáž o Kačence Neumannové, jak jí sponzor pořídil podtlakový stan, který roztáhla v obýváku a spala v něm, aby nemusela někam do jižní ameriky do And… Obrázek o té době si udělejte sami…

          0 0
          • karliner  

            Ten stan byl a myslím, že pořád je legální.

            0 0
            • bathed  

              tehdy to bylo spojené opravdu s odběrem krve – tudíž krevní doping… Ten povolený není. A stan? – jo, to je fakt. Jenže ten už si v dnešní době, kdy se kontroluje množství krvinek, nelajzne…

              0 0
              • karliner  

                Ano. Ale to pleteš dohromady dvě různé věci. Jedna je odebrání vlastní krve a její pozdější retransfúze (nelegální forma) a pobyt v tom stanu, který simuloval zvolenou nadmořskou výšku (legální forma přípravy).

                0 0
          • Nikovlas  

            Pak záleží, jestli jsi proti dopingu jako hrozbě pro zdraví sportovců, nebo jako nepovolené výhodě. V prvním případě by ani ta krev snad neměla být problém. V druhém případě těžko říct, kde by ta hranice měla bejt… ve formulích když stáj přijde s moc dobrou součástkou, tak jim ji zakážou, aby neměli výhodu (nebo se pletu? nevyznám se v tom) – to mi připadá jako blbost… v cyklistice je váhový limit kola (asi kvůli bezpečnosti), ale můžeš si tam dát klidně nějakej superprototyp přehazky (nevím, ale předpokládám, že jo), v atletice je ve skocích omezení maximální tloušťky podrážky pod patou… v basketbalu ne… můžeš zakázat pobyt na horách? můžeš zakázat podtlakový stan? můžeš zakázat transfůzi „horské“ krve? Dyť je to všechno stejný, akorát u jednoho potřebuješ cestovat, u druhého vybavení, u třetího jehlu. Zase je fakt, že u tý transfůze se asi hůř kontrolujou přidané látky a těžko zpětně posoudíš, jestli je to skutečně krev, co někomu vzali po aklimatizaci na horách, nebo je to krev, kterou několikrát různě přefiltrovali, aby v ní bylo víc krvinek… (odstranili část všeho ostatního… jestli to jde).

            0 0
            • alinceb  

              Pobyt v horách nebo podtlakovém stanu je fyziologie. Autotransfuze je normální podvod, který s fyziologií nemá nic společného…rozhodně bych to nedával do stejné roviny…;)

              0 0
              • Nikovlas  

                Ale čistě teoreticky – dyť autotransfůzí můžeš dosáhnout úplně toho samého, jako pobytem ve vyšších výškách, ne? Ani to zpětně nemusí být rozeznatelné? (nevím, nerozumím tomu – spíš spekuluju a rád se dozvím, jak to ve skutečnosti je)

                Problém tý autotransfuze vidím v tom, že se to dá udělat účiněji (víc krvinek). Hlavně ta samotná jehla je taková logická hranice…

                0 0
                • JSt  

                  nez autotransfuzi, radej autostimulaci ;-)

                  0 0
                • bathed  

                  napsal jsem, že dneska už si skoro nikdo nelajzne ani ten stan, protože je to napadnutelné teoreticky jako autotransfůze… Rozdíl je v tom takový, že tím přechodem z vysokohorského prostředí do standardního dostane organismus pecku jak hrom a platí to i v případě „virtuálního“ pobytu. Takže sice máš „okrvinkovanou“ krev, ale zároveň se potýkáš s přechodovými obtížemi (hlavně dýchání). Tudíž přímo ze stanu na start – to moc nefunguje. Čachry s krevníma konzervama spočívaly v tom, že jsi odebral krev tam nahoře, pak jsi nechal organismus v klidu přejít na normální podmínky a pak jsi napumpoval tu „lepší“ krev. Výsledek bylo dokonale aklimatizované tělo s nadměrným počtem krvinek na objemovou jednotku. No a větší tvrďáci to řešili tím, že se nacpali eritropoetinem, což má naprosto stejný výsledek…

                  V momentu kdy začali komisaři jít po EPU, začali potírat i krevní konzervy. Někteří střelci jich měli v laboratořích ve španělsku údajně litry… U EPA zjišťují z odebraného vzorku krve a z moči stopy po hormonech, které EPO v těle katalyzuje a dále pak studují právě počet krvinek na objemovou jednotku. Vzorky zásadně odebírají v tří až čtyřdenních intervalech – zvýšená hladina totiž může být krátkodobá a ta se nepostihuje. Pokud ale vykazuje pokles krvinek v druhém vzorku jisté atributy, považuje se to za krevní doping (v případě stop po EPU za EPO doping)… Zmíněné stany tedy vystavují sportovce nebezpečí, že budou nařčeni z krevního dopingu, přičemž stany zakázané nejsou. Je to velice schizofrenní situace, ale takhle to teď bohužel funguje…

                  0 0
            • bathed  

              má to spoustu hledisek: morální, zdravotní, … Morálním vnímám to, jestli je sportování o tom jak dobrého má chemika a nebo o tom, kolik máš natrénováno, jak dokážeš rozložit síly a vědět kdy a jak zaútočit… Zdravotní hledisko jse popsal výše: jde o to, že na té nejvyšší úrovni se to teoretisky dá uhlídat: řekne se EPO? jo, ok pojďme ho povolit! Je to cesta k lepším výkonům… Lékaři svoje drahé hvězdy nikdy úmyslně nezabijí. Ale je tu ta lehce podprahová úroveň (vzpomněl jsem Raboně – toho je mi fakt líto) a pak to co je hluboko dolů … končí to dětma. Kde stanovit tu hranici? Co ještě jo a co už ne? … a nebo jako rodič vrcholového sportovce v dorosteneckém věku (hokej) to vnímám taky tak, že bych mu asi sport zakázal, kdybych věděl, že je to o chemii, o balancování na hraně žiletky (zdraví/kripl/smrt). Mohlo by se nám taky stát, že tu TDF na kterou se teď tak těšíme, by neměl kdo jet… Takže doping NE! přijde ti to pokrytecké? – opakuju: hlídat, řezat, zatýkat, vylučovat… vytvářet talk! Obrovský… Ale jestli teď pojedeme TDF 2012, startovním výstřelem do první etapy by měla být TDF 2011 definitivně zakonzervovaná a vítěz by měl být vytesaný do kamene… Ten závod už skončil, jedeme dál!

              0 0
              • Nikovlas  

                Souhlasím.

                0 0
              • karliner  

                Na druhou stranu – asi bys nebyl úplně happy, kdyby 1.1.2013 byly promlčeny všechny trestné činy spáchané v roce 2012…

                0 0
                • bathed  

                  trestný čin jako krádež, loupež, vražda atp.?

                  0 0
                  • Carloss  

                    jeho stáj a on sám vydělá podvodem neskutečný hrachy, takže krádež

                    0 0
                    • bathed  

                      jestliže je to o stáji, pak ano. Někdo se tu ptal, kolik EPA udělá z průměrného hokejisty Jágra. To je blbost! Já ho teď klidně polknu kýbl, ale stejně nebudu pelotonu stíhat ani při cestě z karavanu na start. Ale jestliže jezdec ví, že jeho úspěch/neúspěch je o padesáti šlápnutí pod kopcem, kdy se utrhne z balíku, pak už to váhu má. Jestliže víš, že osm z deseti tvých přímých konkurentů dokáže díky EPU udělat těch padesát šlápnutí na hranici sebezničení na těžší převod, co uděláš? . … je to o prostředí a o podmínkách ve kterých se ti jezdci pohybují. Za dederónského socialismu byli bafuňáři tak blbí, že z toho udělali oficiální program. Teď je to tak, že „buržoust“ poučený z historie, dává na oko pracky pryč… Jestliže je jezdec tak blbý, že tohle podstoupí jako jediný z pelotonu pro výhodu nad osttníma, je to prasárna. Kestliže je to ale manegementem a lidma kolem nastaveno jako STANDARD který buď přijmeš a nebo nejedeš, je to situace jiná…

                      Když se pořádně zamyslí, co to vytahování kostlivců ze skříně má za následek, musíš – jsi-li rozumný člověk uznat že je to zvrácené: nějaký US Postal CT už dnes nikoho netankuje. Manažeři mají nahrabáno, doktoři se etablují jinde. I kdyby se v cyklo světě pohybovali v jiných dresech, nějaký doživotní zákaz jim až tak moc neublíží. … Ale co jezdci? Lance je světová ikona. Vyhrál to sedmkrát a čuměly na něj při tom miliardy lidí. Ta dehonestace – pokud k ní dojde je ABSOLUTNÍ! Vzpomeň na Pantaniho… A teď řekni – je tohle v pořádku?

                      0 0
                      • scoty  

                        Je to úplně v nepořádku, stejné jako v motoGP, kde vyhrává ten, kdo má na lepší motorku.

                        Jinak pěkná podívaná pro lidi je obojí.

                        Ale sport ve svém původním významu těžko…

                        0 0
                        • bathed  

                          Já mám s motorem pod prdelí odzávoděno přes dvacet sezón, takže to srovnání neberu… O tom to fakt není. V MotoGP rozhodně nevyhrává kdo má lepší motorku: to co ty nevidíš a nikdy neuvidíš, jsou ty stovky hodin testování. Pokud je pilot lama a není schopen sdělit týmu co t dělá, jak to dělá a co by od motorky chtěl, nepomůže mu ani vagón zlata… Když už teda má k dispozici super kvalitu techniky, o tom jestli mu k něčemu je, rozhodují pikosekundy v brždění, cit v ruce při akceleraci … a koule… Já jezdím enduro a mám za ty roky za sebou „pár“ motokrosů…Viděl jsem tuny nagelovaných jezdců, kteří měli na motorkách navěšené výfuky od ProCircuit, superladěné podvozky od Polletiho nebo Technoflexu, superlehké ráfky od DID… Na stratu vypadali skvostně! Vedle nich se postavil třeba Milan Baroš (nezaměňovat s kopálistou – dvojnásobný Mistr Evropy, vicemistr světa v juniorech v Enduru) – měl sedm roků starou motorku, na ní blato z poslední vyjížďky, sjetou zadní gumu… Jeho tréninkový proces spočívá v ježdění zdvižkou na tatově pile na Hutisku (pod Soláněm)… a po 4 kolech už za sebou měl takovou prodlevu, že se ohlížel jak mu bylo samotnému smutno…

                          Už to tu kdosi psal – doping z polena šampiona neudělá… Maximálně se dotáhne na ty před sebou…

                          0 0
                          • scoty  

                            no myslím, že zrovna v enduru o zrychlení v kilometrové rovince moc nejde že? Když ti dá soupeř v předposledním kole v cílovce 20m, tak si s tím něco dělej..

                            A není zde řeč o lamách, nýbrž o trénovaných nadprůměrných sportovcích…a o tom, co z nich dokáže udělat vítěze…

                            0 0
                            • bathed  

                              Psal jsi o technice v MotoGP. Reagoval jsem na to… A o co jde v enduru? O obrovský fyzický fond, který ti umožní vydržet v sedle 6–8 hodin, v maximální koncentraci a schopnost dokázat na vložkách (cca. hodina až hodina a půl v součtu) zrychlit na samotnou hranu. Takže TRÉNINK. A dále pak potřebuješ tu svoji hranu posouvat dál a dál: brzdit později, akcelerovat dřív… Tudíž vyježděnost = TRÉNINK. Všichni třeba v MS WEC jsou dokonale trénovaní sportovci, fabrické motorky jezdí polovina z nich. Z té stopadesátky je ale na samotném vrcholu odhadem tak deset lidí… proč? Nejde o zrychlení v kilometrové rovince! Ale určitě jde o rychlost jakou odjedeš kilometrový Extreme Test, kde se šplháš po kládách, obrovských balvanech, po korbě náklaďáku, … A zase jsi zpátky u trénovanosti, fyzičce, koulích a hlavně – hlavě!

                              A když se vrátíme k cyklistice: nakonec je to zase stejně tak, že se nejdřív po 160–200km musíš na tu cílovku dostat někde vepředu (bavíme-li se o dojezdu v balíku). Pak teprv můžeš honit těch 20 metrů na cílovce… Dostat se tam, je složité a těžké a nemyslím si že je to jenom o dopingu…

                              0 0
                              • scoty  

                                To jsme si jen nerozuměli..

                                Zmínil jsem MotoGP proto, že ti na rovince ujedou na lepší motorce o parník..

                                Endura si naopak vážím, protože je v poměru hlava x fyzička vyváženější, tak jak říkáš.

                                Jinak etapové cyklistické závody se dnes nerozhodují ve sprintu na rovině, ale ve dlouhých dojezdech na kopec, či časovce. No a s tím se dá lecos dělat..bohužel.

                                0 0
                                • bathed  

                                  .. jenže ono je to na té silnici tak, že zrovna v Moto GP je u těch motorek takový přebytek výkonu, že je problém ho v nejkratší době dostat na trať. To že je na rovince jeden rychlejší než druhý je o trakci a o celkovém chování stroje při zrychlení: když sedí jak přibitá, sypeš to tam lopatou… Když ti prdel střílí do smyku, předbíhá tě zadní kolo nebo se ti v rukách rozkmitají rejdy, jsi o 20 metrů pomalejší… A jsme zpátky: testování, nastavení… Práce, práce, práce … Překvapivě lepší/horší motorka na svém limitu rozhoduje spíš v těch dvou nižších třídách…

                                  0 0
                                  • scoty  

                                    hmm, to je zajímavý. Tak to asi Rossi neumí tu dukárnu pořádně otestovat..:), ale s Hondou i s Yamahou mu to šlo ne?

                                    0 0
                                    • bathed  

                                      No myslím ž eu Valeho je to daleko nejvíc fakt, že je tak troku za limitem… A zrovna Ducati se s podvozkem (to co jsem popisoval) potýká už od února neskutečně!

                                      0 0
                                      • scoty  

                                        Prostě ty motorky nejsou a nemůžou být stejný. O tom, kdo bude nejrychlejší rozhoduje také kvalita stroje(peníze).

                                        Proto jsem MotoGP použil při srovnání s profi silniční cyklistikou, kde rozhoduje taký spousta dalších faktorů kromě formy závodníků. A v neposlední řadě je to chemie a přístup k těmto nepovoleným přípravkům.

                                        Co je pro mně cyklistika? Když za Tondou a Pepou vyjedu na kopec poslední s vyplazeným jazykem a řeknu si: tak kluci víc makali mají najeto a já se musím zlepšit. Příště jim to dám..:) To je fér.

                                        A TdF? Krásný lunapark, technika, záběry z vrtulníku a tak. Po sportovní stránce nevím, co si mám o tom myslet..

                                        0 0
                                        • pepek  

                                          Prostě ty motorky nejsou a nemůžou být stejný a proč by taky měly být? Vždy to byl souboj techniky + jezdce. Dyť už jsem ti to psal: „Man gegen man, Maschine gegen Maschine“. Co do toho furt taháš sport? Toto je přeci víc, než jen nějaký sport. Když chceš sport, běž se dívat na vzpěrače, nebo kuličky třeba:-)

                                          0 0
                                          • scoty  

                                            Ale to je úplně jedno, jestli jsou závody silničních motorek sport nebo ne. Rozhodně je to krásná podívaná.

                                            Použil jsem srovnání těchto dvou „sportů“(silniční motorky a kola)v tomto vlákně o dopingu proto, že u obou lze posledních 5%, které z nadprůměrných dělají vítěze, koupit pomocí peněz.

                                            0 0
                                        • pepek  

                                          A kromě toho, nenažraná Dorna určitě již brzy z MotoGP vyrobí nějakou katalogovou třídu Hondy, jak to udělala u dvěpade, nebo závody travních sekaček, jak to dokázala u 125cc. Takže pak to bude uplně ideálně sportovní, ovšem zcela nezajímavé.

                                          0 0
                                        • JSt  

                                          motorka vs. jina motorka je jako kolo vs. jine kolo. to hlavni je na jezdci.

                                          kdyz das jagrovi misto baueru, nebo na cem jezdi, moje botasky, bude hrat uplne stejne. ;-)

                                          0 0
                                          • scoty  

                                            no, ta první věta je doufám sranda..:)

                                            s druhou by šlo vcelku souhlasit, pokud by jardovi ušili ty botasky ve fabrice přesně podle těch jeho bauerů..;-)..jinak by to asi odstonal..:)

                                            0 0
                                  • ZuzicK  

                                    Pěkné povídání. Nastavení a trénink je důležitej i u endura v pojetí bez motoru. Co já viděla „nefungujících“ kol na Enduro závodě v Rychlebkách! A kolik lidí ti řekne, že na tom nezáleží a že si vymejšlíš.. :-)

                                    0 0
                                  • karliner  

                                    Zřejmě proto v nižších třídách není zvláštností, když se soukromník dostane na stupně vítězů, kdežto v MotoGP léta nebyli, protože to vůbec nemělo cenu a letos CRT týmy dostávají kotel v řádu vteřin na kolo…

                                    0 0
                      • karliner  

                        Myslíš toho Pantaniho, kterému nikdy nebyl prokázán doping? A kterého dost pravděpodobně vymyšlená kampaň dohnala k sebevraždě?

                        0 0
                        • bathed  

                          Jo! Tak přesně toho Pantaniho já myslím… A díky mediální masírce, bude pro laika už asi navždy tenhle Pn cyklista synonymem pro dopujícího sportovce! Nechápu cyklistický svět, že nechá takovým způsobem otírat se různé neumětely o své největší ikony! Nechápu proč naopak provádějí tenhle „boj“ jak tu už několikrát bylo popsáno a sami své nejslavnější podrážejí! Nerozumím tomu! … Řeší někdo doping třeba v NHL? … A zkus někde v Kanadě pronést že takový Espozito, Dijon nebo Messier možná dopovali… Budeš mít hodně starostí to převrátit rychle na vtip! :-)

                          0 0
                          • scoty  

                            Jestli dopovali nebo ne je podružné, protože to nemohlo ovlivnit jejich um, to, jak byli skvělí.

                            0 0
                            • bathed  

                              tak! Aproto bych je nechal na pokoji! Nesral bych se do nich a nehonil bych si na nich tričko! Píšu to tu od začátku – je otřesné, že tu někdo vytahuje z lednice chcanky z roku 99!!!!

                              0 0
                              • scoty  

                                Samozřejmě zde mluvím o hokejistech..

                                Jestli se prokáže, že dopovali cyklisté, vítězové Tdf, tak nekompromisně dát k soudu, sebrat prachy atd.

                                Protože, tím, že si pomohli chemií se stali z nadprůměrných leadrů vítězi…

                                0 0
          • alinceb  

            Na tom taky nevidim nic zlého. Někdo trénuje přímo v Andách a někdo spí ve speciální stanu. Je to jen o finančních možnostech každého soudruha. Pokud „nesype a nepíchá“, neviděl bych v tom žádný doping… Autotransfuze už jsou trošku jiný level…

            0 0
        • bathed  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
        • destr  

          No jo, ale zase když se po x letech vrátil, tak dokázal bejt ještě furt třetí a to už v době, kdy by mu cokoli našli ;-)

          0 0
          • bathed  

            Ano, v době, kdy už na EPU nejel nikdo… takž se to srovnalo… To že to byl a je vyjímečný sportovec, o tom není pochyb.

            0 0
          • karliner  

            Jsou tam chyby :-)

            Myslím, že třeba Totschnig se taky přiznal.

            0 0
      • McBlacky  

        tohle vypadá na větší akci. Lance je jen jeden z mnoha v té kauze zmíněných. Navíc co směřuje spíš než na jezdce na bývalé vedení a lékařské zázemí US Postal

        0 0
        • bathed  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
        • bathed  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
        • bathed  

          a myslíš že je normální se hrabat v deset let starých kauzách? Navíc se to týká týmu, který už neexistuje. Je fakt že někteří manažeři a hlavně „lékaři“ jsou teď v angažmá jinde, ale i tak: pomůže tohle někomu? Pomůže to snad sportu? NEVÍM…

          0 0
          • McBlacky  

            já to taky moc nechápu proč se to vytahuje teď, ale pokud má někdo pocit, že se to musí vyprat…

            stejně to nic nezmění, když jim zatnou tipec takhle post ex. Lékaři si najdou angažmá mimo sport. Lance si bude dál jezdit non-uci hnojáky pro radost a Johan dost možná půjde po letošku od válu tak jako tak, má drahý a našlapaný team s výsledky jak zoufalý Saxo.

            To jestli Lance oficiálně bral nebo ne je jedno. Prosypaný to je od vzniku Tour komplet

            0 0
            • Thidney  

              u Lance jde o vzorky 2009/2010 to není zas tak starý, „fully consistent with blood manipulation including EPO use and/or blood transfusions.“ takže buď to znova přezkoušeli v nějaký nový laborce a nebo jen zkoušej kolik toho Lance ještě ustojí.

              u Bruynela a spol. se krapet rozmáchli a hodili to na období 1998–2011. Bohužel jim na rozdíl od federálů stačí svědectví typu Landise :( ale třeba maj ještě něco v rukávu.

              A nebo USADA jedná o rozpočet na další léta a nechce aby ji vláda zkrouhla dotace.

              0 0
            • Thidney  

              prosypaný je odjakživa jakýkoliv lidský soutěžení

              edit možná Tyrš byl čistej.. :)

              0 0
              • scoty  

                prosypaný je odjakživa jakýkoliv lidský soutěžení, kde záleží pouze na okamžitém výkonu ve watech.., prostě nepotřebuješ hlavu…

                0 0
                • Thidney  

                  sype se i u šachů :) a mám pocit, že tam až zas tolik o watty nejde

                  0 0
                  • scoty  

                    :-)

                    no dobře, ALE kolik EPO udělá z průměrného hokejisty Jágra?

                    0 0
                    • Thidney  

                      sorry ale to je argument o ničem – ani EPO neudělá z průměrnýho cyklisty Armstronga s 7 tour v kapse, respektivně můžeš to udělat jak Landis,Ricco nebo Muehlegg (jezdil za španěly :) nasypat se tak, že všem ujedeš o parník, ale jen do první pořádný kontroly.

                      0 0
                      • scoty  

                        Proč se to teda v cyklistice tak sleduje, když to nedělá z průměru nadprůměr a z nadprůměru vítěze?

                        0 0
                        • karliner  

                          To už tu bylo mnohokrát vysvětleno cyklistickými odborníky. Může za to fotbalová lobby, která se bojí, že jí silniční cyklistika ubere sponzory.

                          0 0
                    • Carloss  

                      četl sem rozhovor s tuším červenkou a on se přiznal, že doping zkoušel a že ti to takovym zpusobem vycachtá mozek, že nebyl schopnej ani přihrát.. takže se na to vysral..

                      0 0
                      • scoty  

                        Tak jasně hráčem se musíš narodit a pak makat abys byl nejlepším. Jedno bez druhého nefunguje.

                        0 0
                    • Tina  

                      Tu nejde o samotné EPO. Myslím EPO je spôsob ako zvýšiť a udržať hladinu hematokritu v krvi na požadovanej a povolenej hranici počas vytvalostného výkonu. Pokiaľ má netrénovaný jedinec hematokrit nízky tak EPO z neho šampióna nespraví. Takže tvrdý a hlavne pravidelný tréning so všetkým čo k tomu patrí je potrebný v každom prípade.

                      0 0
                      • scoty  

                        To se vcelku předpokládá, že každý profesionální sportovec trénuje..:)

                        Otázka zní jinak: má ještě cenu soutěžení ve sportu, kde rozhoduje okamžitý výkon v době, kdy se dá pomocí chemie beztrestně z nadprůměru vybrat vítěze?

                        Jaká je tedy motivace těch průměrných vymakat se do nadprůměru?

                        0 0
                        • Tina  

                          Ale nie je tréning a tréning. V tom je aj regenerácia a životospráva. A to chce pevnú vôľu. Máš kopec peňazí, super auto a nemôžeš sa chodiť ukázať večer do nočných klubov s kamarátmi každý nezvládne. To bol jeden z problémov napr. Jana Ulricha.

                          Pokiaľ sa bavíme o top cestnej cyklistike tak otázka nie je taká jednoduchá. Aby bol niekto naozaj „the best of the best“ tak nie je možné aby jazdil priemer a na jeden závod zmenil svoju výkonnosť pomocou chémie. To by sa objavilo v jeho biologickom pase a taktiež by jeho stav krvných vzoriek výkazal „veľké“ a podozrivé rozdiely. Aplikácia chémie musí byť robená pravidelne a systematicky. Podľa mňa úspešná jednorázová aplikácia nie je veľmi pravdepodobná.

                          Existuje hodne mladých a ambicóznych pretekárov, ktorí sa poctivým a tvrdým tréningom dostali do top formy. Pokaziť si kariéru nejakým si v súčasnosti väčšina radšej rozmyslí. Myslím, že problémová je hlavne tzv. „stará“ garda, ktorá sa v minulosti častejšie stretávala s dopingom. Tým nemyslím iba závodníkov, ale hlavne trénerov a spol.

                          Ale nie som odborníčka a je to iba môj osobný laický pohľad vydedukovaný z mnohých článkov a rozhovorov.

                          0 0
                          • scoty  

                            Lze v cyklistice chemií ovlivnit pořadí na prvních místech?

                            Stačí odpověď jedním slovem..:)

                            0 0
                            • karliner  

                              Ano.

                              Příkladem budiž Contador, kterému někdo podstrčil chemikálie do steaku od kamarádů, což změnilo pořadí na stupních vítězů mnoha závodů.

                              0 0
                            • JSt  

                              tak si odpovez, kdyz se ptas sebe. :-P

                              myslim, ze urcite lze. kdyz primichas nekomu do bidonu modrou skalici, je okamzite z boje na prednich pozicich vyloucen. ;-)

                              0 0
        • ememem1  

          man skor zaraza ze X rokov stare obvinenie zo sportu A bez jedineho priameho dokazu (aspon ja tam zatial ziadny nevidim) postacuje na zastavenie aktivneho sportovania v sporte B. je ta amerika divna.

          0 0
        • karliner  

          Asi jo, možná to chtějí uhrát na to zneužívání státních US peněz, ale to už jim taky několikrát nevyšlo a nejspíš nevyjde ani teď, nemyslím si, že by se po x letech a x vyšetřováních mohly objevit nové důkazy nebo hodnověrní svědci a ne šašci typu Landise nebo nějakého mekánika..

          0 0
    • Necris  

      Dopují tam VŠICHNI. Jasné a dokázané, každý to viděl na vlastní oči, každý to ví. Dokonce i v BLESKU to píšou !

      A to já MOC DOBŘE VÍM ! Růžena z prasečáku mi to říkala !

      0 0
    • maedva  

      Armstrong je podle mě dopingový král. O tom jsem přesvědčen, ale souhlasím s názorem, že takhle zpětně se v tom šťourat není dobré… Teď jen doufám ve skrytu duše, že třeba Cadel Evans, Schleckové, Hesjedal atd. jsou čistí (relativně)

      0 0
    • baumatic  

      Uz by to meli konecne legalizovat a byl by pokoj. Profici stejnak berou skoro vsichni.

      0 0
    • unavix  

      Všechno sou to fetky.Nevysmahlá figura by nikdy nebyla schopná jezdit to co oni.

      Do dneška sou nejlepší dopingový laborky v bývalý NDR a vařej pořád kvalitní matroš.Dycky v tom byli nejlepší a nejmíň o rok napřed před antidopingovýma laboratořema.

      Tudíž kdo věří tomu že v týhle lize sou kuci čistý tak je najivní jak prvnička.

      0 0
    • karliner  

      Helemese…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.