Sláva vítězům! Čest poraženým! A nebo ne?

57 nepřečtených
  • M@rtin

    Zlatou medaili z letošních zimních olympijských her převezeou lyžaři – konkrétně lyžařka. I další dvě medaile (v době psaní tohoto threadu) jsou z běžecké stopy. Jak jsem ale včera slyšel v televizi tak pražský magistrát (nebo někdo takový) plánovaly oslavy-přivítání pouze pokud by hokejisté postoupily alespoň do finále.

    Proč v této zemi neumí nikdo ocenit poctivý arbeit a těšit se i z jiných úspěchů než vítězství hokejistů či fotbalistů? Proč je každý při byť malinkém poklesu formy opkamžitě zatracován?

    Výsledkem je totiž, že v anketě o sportovce roku se umístí majitel jednoho z nejprestižnějších cyklistických rekordů na 12. místě (Sosenka – hodinovka na dráze) a ještě před dvěma roky majitel zlatého míče o místo před ním (Nedvěd). Italové, když se dozvěděli, že Sosenka skončil za fotbalistou Nedvědem tak říkali, že je to holt těžká konkurence porazit takového fotbalistu. Když se však dozvěděli, že jsou na 11. resp. na 12. místě tak tomu odmítali uvěřit. Ve stejném (srovnatelném) období byl totiž např. v Rakousku vyhlášen sportovcem roku vítěz jediné etapy TdF cyklista Totschnig (nebo jak se píše) a porazil všechny lyžaře, skokany na lyžích apod. Vzpomněl jsem si také jak Italové při posledním startu Alberta Tomby na ZOH mu při návratu připravili přivítání na zcela zaplněném olympijském stadionu (ne jenom na nějakém Staromáku).

    Dokud se v tomto státě nenaučíme ocenit výkony i sportovců jednotlivců tak si myslím, že i „naše“ cyklistika na tom bude z pohledů sponzorů tak jak na tom je a nic s tím neudělají výborné výsledky (a všude jinde ve světě ceněných) Sosenky, Prokopa, Kreuzigera, Huříkové, Řaboně, Štybara ale i Svorady (vítěze mnoha etap Tdf-ne jen jedné jako u rakušana), Hrušky a jiných úspěšných cyklistů či sportovců z jiných odvětví. A nebo myslíte, že je to jen slabým PR? Takový Valenta z vítězství těží (ja mu to z celého srdce přeji) dodnes.

    Uf, to jsem se rozkecal! Přišlo mi však chování českého národa zvláštní a neférové. Ostatně i ti zmiňovaní hokejisté přeci nedopadli úplně špatně – na bronz nedosáhli ani Kanaďaná, Slováci, Američané či Rusové.

    Anketa: Myslíte, ža by bylo správné přivítat všechny úspěšné olympioniky a nejen hokejisty ?

    0 0
    • Páník  

      mas pravdu,akorad bych to nevztahoval na cely cesky narod,ale na neochotne „organizatory“­.myslim,ze kdyby treba Neumannova rekla „v 5 budu na Staromaku“,tak tam nebude k hnuti.takle si pojedou sportovci radeji odpocinout domu,kde ty oslavy urcite budou mit.takovy politici by meli byt prvni,kdo tam bude nastoupeny a dekovat sportovcum,ze nas ve svete zvyraznuji,pac oni umi delat jen ostudu

      0 0
      • Meesha  

        taky si pan Paroubek radne pospisil…

        0 0
        • Vojtas  

          to jo, a kdyz ji moderator drzel kytku a ona si sundavala bundu tak stal za ni a ani ji nepomohl, což jako mohl, ale ja ho nemam vubec rad, a kdo taky jo žejo

          0 0
          • gobike  

            Nahodou, treba muj deda ho uplne miluje:)))

            0 0
            • Vojtas  

              nj, tvuj deda je vubec nakej naivni :)

              0 0
              • zirecek  

                NA i v NÍ

                0 0
                • Vojtas  

                  no ten uz asi ne ;)

                  0 0
                  • gobike  

                    Hele, muj deda je nahodou docela cilej clovek:)))

                    0 0
                    • Vojtas  

                      muj už čilej neni, tak že ti můžu jenom tiše závidět :(. jako eště je, ale neni čilej aby nedošlo k nedorozumění

                      0 0
                      • zirecek  

                        No aby to nedorozumnění nebylo trochu jiné… . :o)

                        0 0
                        • Vojtas  

                          no jo porad ;) bez radsi spat, stejne se tady nic nedeje, akorat se hadate s Enjoyem jestli je lepsi helma nebo cepice :D

                          0 0
                          • CZiko  

                            helma nebo čepice? tohle téma s enjoyem přetrvá navěky:-) Takže leda by se odebral k věčnému spánku:-)

                            0 0
    • jecnak  

      Ja bych rekl, ze Cesi nejsou schopni ohodnotit dlouhodobe snazeni, drinu, pot a bolest, coz trening na vytrvalostni sporty krome jineho obnasi. Ono taky tyhle sporty nejsou proste zas az tak koukatelne v televizi, kde zas neni nejmensi zajem o reportaze z techto soutezi. Vsimnete si, ze pokud uz je do vysilani neco takoveho zarazeno, tak jedine, kdyz tam je nejaky Cech, co saha po medaili. Myslim, ze to taky neni uplne v poradku. Jako kdyby to pak bez nasich nikoho nezajimalo, nebo to bylo neco min. Vypada to, ze media hledaji hlavne bulvarni a akcni zpravy/prenosy, a to i ve sportu.

      Co se tyce ruznych anket a ceny typu sortovec roku, tak to nema cenu komentovat, jelikoz je to zaplaceny dopredu.

      0 0
    • zirecek  

      Je to především odraz naši české povahy, nic víc v tom nehledej. Tohle je v první řadě potřeba zorganizovat. Stačí říct, kdy a kde, myslím, že dorazí spousta lidí, když se tam chvíli ukáže Katka, hokejisté a pár dalších. Poděkovaní si zaslouží.

      0 0
      • stařík  

        Pro organizátory = státní správa ( politici, města i sportovní svazy )je důležitější působit na emoce mas hlavně příliš nepřemýšlejících lidí. Těm v rámci akce "chléb a hry " připraví zábavu v duchu jsme přeci jeden parta = jeden kolektiv ( s hokejisty a fotbalisty … ). Proto propagace kolektivních sportů má přednost před individuálním výkonem. Individuální odlišení není to, co by se mělo propagovat. To platí u nás už dlouhá léta.

        0 0
    • Honzajs  

      Celkem smůlu má rychlobruslařka Sáblíková, při podmínkách jaký má k dispozici, je její 4 místo skoro tak dobré jako zlatá medaile

      0 0
      • gumid  

        Tahle slečna dokázala něco, o čem se pánům hokejistům ani nezdá – je opravdu olympioničkou, sportovkyní. Bohužel, v Česku válcuje jiné sporty modla „lidovosti“ – fotbal a hokej jako „zábava“ pracujícího lidu za komárů, jako dobrá živnost sázkařů a celého byznysu sázení nyní. Jinak si neumím vysvětlit mizerné návštěvy na prvoligových klání fotbalistů a obsáhlou prezentací této hry v TV + všemožné televizní pořady – Penalta, „Ofsajd“, anevím co ještě – jde jen o peníze, ne o hodnotu sportovních výkonů!

        0 0
        • zirecek  

          Ano, přesně. TV zprávy, sportovní rubriky novin, pořady TV, vše neadekvátně přeplněno fotbalem. Až lidé pochopí, že médiím nejde o objektivní informovanost, ale o výdělek jako každému podniku, tedy prvotně vždy počet diváků, čtenářů a je jim jedno jak toho dosáhnou nebo jak velké blbce z lidí udělají.

          0 0
    • LUKAS  

      A proc? Vedce s Nobelovou cenou, nebo „jen“ lekare provadejiciho operace srdce apod. taky nikdo neglorifikuje na namestich… a jejich prinos po spolecnost je mnohem vyssi nez kopani do balonu, sprtani do pucku nebo se honeni na bezkach :-/ jak nekdo nize pise, je to jen o penezich :-(

      0 0
      • TinkTink  

        Pro vedce bylo predminuly stoleti…s tim se musis smirit…ja uz jsem se s tim smiril…

        Nicmene – to je to, na co lidstvo dojede :)…

        0 0
        • Darkson  

          náhodou, Štěpán Šafránek tvrdil, že 19.století patřilo básníkům, 20.století sportovcům a 21. vědcům:-)))

          0 0
          • LUKAS  

            a zatim patri penezum :-))

            0 0
            • zirecek  

              To není moc k úsměvu, …

              0 0
            • Darkson  

              „peníze nehrajou v tom podstatnou roli, peníze prostě každej někdy má, a pak je utratí za cokoli, co se mu zrovna dosti dobrý zdá…“

              0 0
            • rock  

              Peníze nejsou všechno. Ale naprostá většina toho, čím nejsou, se za ně dá koupit …

              0 0
    • wroum  

      Myslíte, ža by bylo správné přivítat všechny úspěšné olympioniky a nejen hokejisty ?

      myslim ze by bylo vhodne privitat vsechny olympioniky a to i pres to, ze treba hokejisti si medaile (podle jejich vykonu) vubec nezaslouzej.

      0 0
      • Radek Broz  

        Dneska na Bozim Daru (myslim, ze prave ted, takze to asi nikdo nestihne;-) ) krusnohorci vitaji Lukase Bauera. Hokejisti jsou vsem u pr…;-)

        0 0
      • enjoy  

        jj,vital bych skoro vsechny.. jenom nekterejch bych se zeptal,jak se jim libila ta dovolena:-). jako napriklad nase snowboardistka slalomarka(ne­pamatuju si jmeno),tak ta mluvila za vse.kdyz se ji ptali,proc sebou flakla a jestli to bylo tim ze byla moc nervozni z olympijady..?tak ze pry ne:-),ze se na to prave asi moc nesoustredila:-)).tak tahle me fakt utvrdila v tom ze tam nektery jeli jenom na rekreaci.

        0 0
        • Radek Broz  

          Pokud se tam kvalifikovala, tak proc ne? Nemuze tam kazdej jet s tim, ze proste bude prvni. Alespon nebydlela nekde za ctvrt mega jako Zahrobska.

          0 0
          • Darkson  

            Záhrobská je taky dobrá, na náklady ČOV bydlela s rodinkou v penzionu mimo olympijskou vesnici a pak vypráví, jak necítí tu olympijskou atmosféru…palec do­lu!

            0 0
          • enjoy  

            ze bude prvni od ni vubec nikdo necakal:-),stacilo by uplne kdyby to brala trosku vazne to je vsechno:-).a ze to pak klidne jeste rekne na plnou hubu do televize,to me dostala!

            0 0
        • wroum  

          uprime – to ze tam mame nejakou snowbordistku slalomarku sem vubec nezaregistroval. :-)

          BTW napriklad Urampu bych z olympijady vyjmul – podle me to je vic zabava nez sport.

          0 0
          • Darkson  

            já bych vyměnil polovinu sportů! především curling a klouzání se korytem dolu na 20 způsobů

            0 0
          • Radek Broz  

            Do toho se radsi nepoustejme… Co pak takovej curling, kterej po praci chodej hrat tlusty nemky a pak se s tim dostanou na olympiadu?;-) Ja se zrovna na tu rampu docela rad podival.

            0 0
            • wroum  

              tak vidis, ja se rad kouknu na kurving a rampu klidne prepnu – pri pohledu na to jak je kazdej free a kuuul me to prestava bavit. nevim jak to popsat, ale ze vsech ostatnich sportu na me pusobi takovej ten pocit jako ze jde o vsechno a ze bud ted nebo nikdy – az na krev, ale ty prkynkari sou (aspon na pohled) pusobej tak ze nevis jestli se jde jen tak sklouznout nebo jestli bojuje o zlato. zvlaste rampa slecen mi prisla jako vysmech a ubohost.

              0 0
              • enjoy  

                presne!nejak takhle jsem se to uz tady snazil prezentovat:-)

                0 0
              • Meesha  

                to jo no :-) Kdyz slecna nahodou vyjela nahoru nad hranu, tak si nasledne rozbyla drzku… U-rampa je na X-games kam patri vic. Z X-games byl na olympiadu presunul skicross, ale snad ho tam casem daj.

                0 0
                • enjoy  

                  prisel mi divnej obri slalom na prkne nebo co to melo byt.. oproti obraku na lyzich to jeli tak nejak divne,jako kdyz se flakaj a takovym necistym stylem,vypadalo to podle me divne.nevim jak moc je nutny vymyslet novy a novy discipliny na OH.

                  0 0
                • goofy  

                  Presne tak. Myslim, ze by si Skicross zaslouzil byt na olimpiade, a klidne i na ukor Snowboard crossu. Prece jenom na tech lyzich je to atraktivnejsi, a rychlosti tam jsou taky vetsi…

                  0 0
              • Radek Broz  

                Vec nazoru – ja bych rekl, ze se na olympiade kazdej i v ty rampe docela snazi bejt nejlepsi. Ze to pusobi tak nejak volne jako sport, kde si to navzajem prejou, mi prijde lepsi, nez kdyz na sebe utocej a vsichni se obvinujou z dopingu. (BTW: zensky ve vsech sportech, co jsem videl (snad krome bezek), mi prisly, ze je jim to vlastne tak nejak jedno a ze maj stejnou radost, kdyz vyhraje kamoska;-) ) Navic treba na ten SNB (ackoliv sam nejezdim) klidne vydrzim chvili koukat, ale curling mi prijde fakt nudnej.

                0 0
                • náčelník  

                  Díval jsem se na finále ženského curlingu a strašně mě to bavilo.

                  0 0
                  • Vrci  

                    Mě curling taky bavil. O U-rampě to říct nemůžu. Výborný byl i biatlon, běžky a rychrobluslení.

                    0 0
                • rock  

                  Tak to já vydržím koukat spíš na curling, než na běžky nebo nedajbože skoky na lyžích.

                  0 0
                  • BoB  

                    Já bych si myslel že je budeme-li to brát podle toho, na co se kdo vydržel dívat tak se nikam nedostaneme, protože v tom případě se bavíme o penězích a naolympiádu by tím pádem patřily jen sporty na které se vydrží dívat většina diváků a jsme rázem u hokeje. Podle mě by na olympiádě měly být hlavně živé sporty, tj. sporty, kterým se věnuje nějaké podstatné množství lidí, protože jinak je to taková klubová srovnávačka. Když si vezmeš, kolik lidí jezdí snb rampu tak chápu, ž je zajímavý vědět, kdo je nejlepší. Míñ už chápu, proč je potřeba vědět, kdo je nejlepší v biatlonu na 5, 10, 15 a 20 a 50 km, když to běhaj pořád ty samý. To samý s curlingem. Věnuje se tomu 5 a půl člověka a je dost diskutabilní, jestli je to vůbec sport. To už tam můžeš át kulečník a kuželky a šachy – to jsou taky zimní sporty

                    0 0
                    • zirecek  

                      Hraješ kulečník nebo šachy na ledu? :-)

                      0 0
                    • Vrci  

                      Nechtěl bych se hádat, ale myslím, že biatlon (FIS – kontinentální a světový pohár, národní soutěže) jezdí víc lidí než U-rampu.

                      0 0
                      • Vrci  

                        Samozřejmě ne FIS ale IBU.

                        0 0
                      • Radek Broz  

                        …a proto maji tolik kategorii, aby nejaka ta medaile znyla na kazdyho.

                        0 0
                      • BoB  

                        Já se taky nechci hádat, ale v životě jsem nepotkal nikoho v lese na běžkách se vzduchovkou. Zato ve snowparku je v urampě plno. Pozn. Viděl jsem v lese chlapa s flintou, ale byla to kulovnice :-)) a určitě neběžel na čas

                        0 0
                    • Vejdel  

                      je to mozna offtopic, ale mrknete na to www.freeride.cz/snb/clanek/?…

                      0 0
              • grafik  

                presne tak. Je to des a pri pohledu na toho 18-ti nabubreleho amika se mi delalo blivno.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.