• gobike

    Kdyz je tak krasne, tak by byla skoda nevyjet, zejo:) Tak jsem teda vzal bika a jel tady na mistni prehradu a kopce , ktere jsou nad ni(tak zvane Zahori). Je to velmi oblibeny prostor mistnich bikeru i turistu. Docela pekne zpestreni jinak rovinate krajiny. V lese bylo porad docela dost snehu, takze svih se casto menim v prochazku:) Blata bylo taky pozehnane, ale to se dalo po destich a snehu cekat, ovsem co me prekvapilo byly desitky spadlych stromu na mych oblibenych trasach. Ovsem nejvetsi prekvapeni me teprve cekalo, vracel jsem se po polni ceste dolu k hrazi, rychlost nebyla zavratna, pac jsem si nechtel zaspinit obleceni (to se ovsem nepodarilo:)) ale kdyz projizdim kolem lesika, vidim lesnicke auto, ve kterem sedi 4 borci a kdyz me uvidi, tak zmeni smer jizdy a zacnou najizdet primo proti me s nasranyma vyrazama ve tvari. Tak jsem si rekl, ze snad uhnou, ale mylil jsem se, kdybych neuskocil i s kolem na pole, tak me snad prejedou. Vratil jsem se na cestu, kdyz na me zacali rvat hoodne vulgarne a vyhrozovat s rozmlacenim kola. Doted nechapu z jakyho duvodu takova agresivita. Nevim jestli mam napsat stiznost, protoze tohle neni normalni, kdybych neuhnul, tak tady asi nejsem. Co udelaji priste? Vytahnou na me devitku? Jak je to ve vasem okoli? Taky vas jako bikery nemaji lesnici v lasce? Urcite tam ale neprestanu jezdit:)

    0 0
    • sun7dots  

      Dobry magori. Rozhodne bych na ne zkusil podat stiznot, sice moc neverim ze se neco zmeni, na druhou stranu treba nebudes jedinej a kdyz se stiznosti sejde vic neco se stane. Rozhodne to ale byli kreteni.

      0 0
    • Volf  

      Třeba byli nasraní, že musí v neděli dělat.

      0 0
      • Dumbo  

        :-D

        0 0
      • gobike  

        Nad tim jsem taky premyslel, to je ta prace teda musi pekne srat:)

        0 0
      • madcat  

        a proč teda nejdou dělat něco jinýho? tohle nikdy nepochopím – když někdo nadává na svoji práci, ale není schopnej udělat nic pro to, aby to změnil…

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Ze svých zkušeností bych řekla, že lesníci bývají nejvíc v pohodě. Ještě jsem s žádným neměla konflikt, stačí zpomalit a slušně pozdravit. Odpoví a nevadí jim ani, že zrovna jedu třeba po kořenitý pěšince. Stejně tak jsem neměla žádný konflikt s pěšmoturisty. V Železných je sice kromě příměstskýho lesíka u Slatiňan skoro nepotkávám (stejně jako bikery), ale ve Žďárských vrších jich bývá hodně. A zase – stačí pozdravit, zpomalit, a důchodci se s úsměvem klidí na kraj pěšinky a nechávají mně tak nejlepší stopu. Jediný problém jsem měla jednou s myslivci, ještě když jsem jezdila na koni, a to na široký, suchý lesní cestě (měli jsme dohodu s obyvateli městečka a jezdili jen při jednom okraji, druhý byl pro pěšáky ponechán nerozrytý), schválně mně začli plašit střelbou do vzduchu koně. Jinak i myslivci mně připadají ok, pokud ovšem zrovna neprobíhá hon. Les u baráku rodičů správcuje fajn myslivec, ten má cyklisty poměrně rád, bo dle jeho názoru nedělají takový čurbes jako pěšáci.

      0 0
      • kankrlicek  

        Bylas někde, nebo jsi se flákala v tomhle počasí doma? :)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Udělala jsem si jen pohodový výlet po silnici, zítra jde kolo do servisu a mně by se nechtělo ho mejt. :-) Přes skoro Heřmaňák do Bohdanče a pak přes Přelouč a podhůří Fe zpět.

          0 0
          • kankrlicek  

            Já dal skoro 14 městských na kolobrndě :)

            0 0
            • kámen úrazu1  

              :-) Bereš kolobrndu na příští víkend do Toulovcových? Ráda bych si to zkusila ještě před Velikonocemi, ať mám na ostatní (kromě Tebe samozřejmě) náskok. ;-)

              0 0
      • Dumbo  

        a bola si niekedy chlap ??? :-) sa nečudujem že su na teba milý…

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Ne a neplánuju to. :-) To, co jsem popisovala, se děje i mým kamarádům. Taky jim důchodci s úsměvem uhýbají stranou, když jsou na ně slušní.

          0 0
      • Radek Broz  

        Naprosto souhlasím s tím, že lesákům jsou biky fuk, ale s těma pěšákama jsi měla asi zatím jen štěstí.

        0 0
        • goofy  

          Taky s lesakama nemam problem. Pokud jim nevletim pod lakatos, tak je nechavame klidnymi…

          S tema turistama to je slozitejsi. Nejlepsi to je z jara nebo na podzim. To clovek na horach potkava jenom zaryte turisty, klidne i 70-ti lete dedky a ti se vzdycky smeji, jeste hecuji a da se snima dobre pokecat. Jednou uz jsem takovemu mladochovi i pujcil kolo at se projede. Byl nadsen :-)

          Horsi to je pres leto s takovymi temi „turisty“, co vyjdou na nejblizsi kopec jednou za roka a tvari se, ze osvobodili svet. S tema je to tezke a vetsinou maji kecu plnou hubu. Je ale neresim a ignoruju… Kdyz uz se o zacina priostrovat a jsem sam, tak radeji odjedu, at si tam mrmlaji co chteji. S nimi nema cenu se dohadovat.

          0 0
          • ota  

            celkem máš pravdu,ale mezi náruživými existuje výjimka:lysaři­.mnoho z nich naprosto tolerantní pohodáři,ale mnoho z nich nechápu.cestou nahoru na Lysou ,pokud neuskočíš,chytneš málem holí do oka či nesmekem do kolena,když se koulí dolů.máš li bika,raději slez :-)

            0 0
            • goofy  

              No je to mozne, ale na Lysou chodim vetsinou pesky, takze zatim jsem nezaznamenal :o)

              (Naposledy vcera. Sme sidali s kamosem po zlute od Sance a docela sranda. Mokry snih, po pulce jsme predesli nejake dve holky co sli nekde pred nama a zacli razit cestu v tom nehlubsim a nejprudsim miste. Na hore cajicek, polivcicku a pivicko a zůpatky dolu. To uz ale bylo nastesti celkem proslaple. Jo jo. Mam rad zimni vystupy :-) )

              0 0
              • ota  

                mám na mysli hlavně červenou z Ostravice.to jezdím fakt až pozdě odpol,aby nebyl problém,je ale fakt,že se tam nesmí na kole.tak dělám tak ,ať nikoho nepotkám,ale tam jsem s kolem fakt málokdy,většinou jezdím jinudy jinak žlutá pěšky v zimě je fakt super.nebo kolem skalek na Mazáku.

                0 0
                • ota  

                  jinak žlutou v zimě radši dolů-nebývá to prošlápnuté hodně často.

                  0 0
                  • goofy  

                    No jasne. tim sme pocitali ze nebude a od pulky kdyz jsme predesli ty dve holky tak ani nebylo, ale nekdo musi byt prvni, ze. Aspon jsme si dali pekne zabrat :o)

                    0 0
          • Radek Broz  

            Ten posledni odstavec, to je presne ono!

            I kdyz i u tech, co jsou v pohode to plati tak nejak, dokud jedes XC horekopcom. Jakmile se řítíš v integrále dolů, jsi veřejný nepřítel číslo 1.

            Nejlepší byl chlápek, co se šplhal dh tratí na Klínovci, nedbal slušného varování z lanovky, že za chvíli pojedeme dolů, ať si chytne psa a dává bacha, mlel něco o tom, že tam nemáme co jezdit a pak tak nechtěl uhnout ze stopy, až jsem ho líznul řidítkama;-) Stejně byl ale přesvědčenej, že ta pěšinka je jeho.

            0 0
            • goofy  

              No jasne ze zalezi jak jedes. Ale prave jsem mel zatim i dost pozitivnich zkusenosti, kdyz jsem potkaval lidi v integrale. Ale je fakt, ze ono v integrale jezdivam jenom dolekopcom, a to vetsinou upne mimo turisticke znacky, takze tam lidi nepotkavam

              0 0
            • kolombo  

              Nevím, nevím. Myslíš že právě tohle je ideální způsob k porozumění … I když to nepochybně byla srážka s blbcem …

              0 0
              • Radek Broz  

                Samozřejmě jsem do něj nenajel schválně – to jsi asi špatně pochopil.

                0 0
    • Martinkaa  

      Ty spadane stromy jeste chapu, ale chovani tech lidi ne. Taky mame s Zireckem jednu zkusenost s lesnici. Jeli jsme po takovem trailu (kde navic vede turisticka znacka) a proti nam skupinka asi 10 nemeckych duchodcu (asi z blizkych lazni) v cele s zenskou tak 40 – 50 let, podle obleceni lesnice, ktera jim delala nejakou prednasku. Pekne jsme je pozdravili a uplne zastavili, aby nas mohli obejit. Duchodci nam s usmevem dekovali, ale pani lesnice zacla vriskat na cele kolo, at okamzite slezeme z kola, ze tam nemame co delat. Zirecek se ji snazil slusne vysvetlit, ze nijak nenicime prirodu a ze jezdime jen po cestach… Baba stale vriskala az ji malem prskla zila na cele, ze ji to nezajima a at slezem. Zirecek mavnul rukou, zabrblal neco ve stylu, ze to s ni stejne nema cenu a jel dal. Pak se priblizila ke mne, zacla do me pozduchovat at slezu a kdesi cosi.. az jsem malem sletela z kola. Tak jsem slezla, pozdravila a sla za zatacku, kde jsem stejne nasedla. Evidentne jsme zustali vyvaleni nejen my, ale i ti duchodci. Asi se pred nima chtela pani predvyst a ukazat, kdo je tady panem. Taky se snazim prirodu chranit, ale nektere ochranare fakt nechapu. Nektere veci zenou do absurdit.

      0 0
      • littlebiker  

        nejsem rasista,jenom nesnasim nemce a diky tobe 2× tolik:)

        0 0
        • littlebiker  

          teda jestly ta zenska byla taky nemka

          0 0
          • Martinkaa  

            Prave, ze nemci byli slusni, zdravili a jeste obdivne sledovali nas i nase stroje :-). Ta baba byla Ceska, ale nejaka divna… Taky mam zkusenost, ze se staci usmat, pozdravit, zpomalit a vsecko je v pohode, ale tadyk to jaksi nepomohlo. Asi nejaky mindracek…

            0 0
        • Ruprecht  

          si nějak pleteš pojmy s dojmy, ne? Nebo nemáš rád jenom černé němce? …jinak si pořádně přečti co psala Martinkaa

          0 0
      • vlk  

        Měli jste ji říct, že Vás nemá co omezovat a pokud ano, tak ať ukáže nějaký průkaz-a pak si na ni ztěžovat.Pohrozit policajty apod. Já měl kdysi obdobný výstup s myslivce-měl přes rameno brokovnici-Sem se naštval vysvětlil mu pár zákonů a pohrozil policií a byl pokoj.

        0 0
        • Martinkaa  

          Zakonama se neohanim, protoze je neznam :-) Snazili jsme se ji s klidem rozumne vysvetlit, ze se v lese chovame slusne a ze to tim, ze tam projedeme nemuzeme nejak znicit. Ale pani si mlela svou. Nemela zadne argumenty, tak jen bez hlavy a paty jecela. Asi uz to nema cenu komentovat :-)

          0 0
          • Radek Broz  

            Rozhodně si neměla ustupovat a nasedat tajně za zatáčkou – doporučuju lesní zákon a jeho výklad MZČR přečíst a pak s nima na podobný blbce machrovat;-)

            0 0
          • vlk  

            Ono stačí pár paragrafů-ani nemusíš vědět přesné znění, jen o co se tam jedná.Tím každého lehce umlčíš. Většinou pak ztichnou, protože vidí, že se v tom vyznáš a raději přestanou provokovat. Obecně bych lesníky a vlastníky lesa nezatracoval, všichni nejsou stejní.

            0 0
    • maaareee  

      Srážka s blbcem je hrozná věc… Na druhou stranu myslete na to, že to mohlo nastat „dnem nakopnuté kočky“, což znamená, někdo před vámi jim něco už provedl, ať turista nebo nějaký „rádoby biker“, který se neumí chovat v lese a vy to za toho někoho odnesete…

      0 0
    • silnicar  

      Je to banda kreténů, stromy si odtáhnou, udělají bordel a haluze tam nechají a tváří se že už to není jejich práce. Prostě lesáci jsou banda, která si může dělat co chce a taky jim to vyhovuje…nemá je kdo kontrolovat a nebo ten kdo je má kontrolovat na to s..e! Sorry hoši, ale kdyby jste takto pracovali někde na lince, v provozu nebo podobně, tak by jste dávno byly na dlažbě.

      0 0
    • madcat  

      já mám s lesákama zkušenost jenom jednu, a taky tak trochu negativní… v blízkým lese jsme jednou potkali asi dva nebo tři chlápky s traktorem, jak tam něco stahovali z meze. Když jsme kolem nich projížděli, tak začali cosi štěkat o soukromých cestách a že tam nemáme co dělat, přitom cedule nikde samozřejmě nebyla… Tak jsme opáčili, že o tom nemáme ani páru, že je to soukromý les, protože nám to nikdo neřekl a ani označený to nikde nemají, a jeli jsme dál – nehodlali jsme si s něma kazit vyjížďku…

      0 0
    • cíca  

      Řekl bych ,že lesníci jsou v pohodě, ale majitelé vrácených lesů se chovaji jak hovada. Kdyby mohli tak si to celý oplotí. Stačí ty zamčený závory na lesních cestách a ještě je postaví pěkně za nějakou zatáčku kam neni skoro vidět.

      0 0
      • orca  

        nechci se hádat ale ty závory tam nejsou kvůli cyklistům ale kvůli automobilistům a fšem těm co houbaří a sklaádkaří v lese autem jo a ještě na vánoce si jezdí pro smrček…takže buďme rádi za závory jinak bychom si už vůbec v lese nezajezdily…

        0 0
        • jipík  

          Na jedné takové závoře se jeden známý zabil, od těch dob bych ty závory nejradši švajcem uřezal a to nebyl žádný chrťák, starší pán s vnučkou na výletě, prostě najednou lesáci zbudovali závoru kde nikdy nebyla a nikdo by ji tam nečekal, a když nedávno u nás padali do lesů stíhačky jak májový deštík, na těchto závorách skončili i záchranáři, byl s toho docela poprask, nevím jak to pak dopadlo, ale dost dlouho po tom byl od zamčených závor klid.

          0 0
          • ares  

            Obzvlášť ty rezatý jsou výborně v šeru lesa vidět :-(

            0 0
          • bam  

            To je sice smutny, ale kazdej by se mel drzet pravidla „jedu to co vidim“. Misto zavory tam klidne muze byt strom, auto, hloucek deti, cokoliv… Pokud neco takovyho trefim, tak sice nadavat na toho co to tam dal, ale porad je to hlavne moje chyba a blbost.

            0 0
            • jipík  

              Víš ony dřív ty závory nebyly tak hezky natřeny většinou to byly rezatý klandry který v lese nebyly moc vidět, a jak jsem psal, byl to starší pán s malou vnučkou, která jela na svém kole a takže žádný chrtění, prostě tu závoru přehlédl, myslím si, že každá překážka a hlavně ta uměle vytvořená na veřejné komunikaci a i lesní cesta je veřejná komunikace, musí mít nějaké náležitosti jako namalované výstražně pruhy, v té době to neměla žádná závora Dr.Kinského.

              0 0
              • bam  

                Nesnazim se nijak zlehcovat to co se stalo. Jenom se mi nelibi jednostanne rikat ze za to muze ta zavora (mimochodem ja uz se s rezavou zavorou taky jednou popral). Prekazek muze byt za kazdou zatackou zpousta, i treba jenom na par minut.. Jinak to ze nekdo neni chrt vubec nic neznamena. Do nebezpecnych situaci na technicky nenarocnych mistech se dostavaji hlave lidi co na kole moc nejezdi a neumi. Mockrat uz se mi stalo ze me nekdo takovej malem sundal, jednou jsem si kvuli tomu udelal i vylet do skarpy.

                0 0
                • jipík  

                  Co dodat, snad jen ať se to už nepřihodí nikomu a hlavně nikomu koho známe, nedej bože nikomu blízkému.

                  0 0
    • Radek Broz  

      S tím jsem se naštěstí ještě nesetkal – lesákům jsme fuk.

      Vadíme akorát soudruhům, co 2× ročně, když je zrovna hezky, vyrazí do lesa a nestačí se divit, co že se to tam děje – výdyť na kole se jezdí přece do hospody nebo s kastrólama do závodní jídelny pro oběd, ne? Kdo to kdy viděl, jezdit po lese? A dokonce tam stavět „skokánky“ :D Případně druhá menší skupinka jsou ekologisti.

      Nejlepší metoda je přečíslit je.

      0 0
      • Coca  

        Můžu se zeptat na metodu „přečíslit je“ ?? Moc by se mi hodila,protože tady (Olomouci) máme stejnej problém a už na nás přišli měšťáci,že je tady zavolal nějakej důchodce co šel kolem lesem,že ničíme les. Tak nám hrozili že to vyfotí a pošlou na jakýsi ochránce,nebo co. No a věčně tam chodí důchodci a nadávají,že jim to vadí a ukazujou hůlkou někam kam stejně v životě nedojdou. :(((

        0 0
        • vlk  

          A kdepak to jezdíte. já jsem také od Olomouce a zatím žádné problémy. Je dobré vyrukovat na policajty s nějakým paragrafem o pohybu po lesních cestách a že by vás neměli omezovat v jízdě.

          0 0
        • goofy  

          Pokud to mate cerne stavby, tak se nedivte…

          0 0
        • vlk  

          Aha vy jste si někde udělali FR trať. To by byla jiná. Poraďte kde, se přijedu podívat.

          0 0
          • Coca  

            Je jich tu několik. Jetsli znáš takovou težší DH trať je na SV. Kopečku (Bělkovice),ale to je čistě DH,že sjedeš a vyjedeš nahoru autem. Potom Slavonín (nemilany) tak je ten zmiňovaný les,kde je spousta freeridových cestiček,ale krátkých,takže za pul až tři čtvrtě hodiny je všechny objedeš. No a nejhezčí XC/freeride je je tom kopečku,když projíždíš kolem ZOO do bělkovic a projezdíš celý Kopeček a okolí.Ale chodí tam dost lidí a stejně tak důchodců,takže nejlepší je spomalit (zastavit) a pak rychle zrychlit od nich pryč a vyhneš se spousta něpjekným argumentům od nich. :))) Tak jestli chceš tak se někdy můžem domluvit.

            0 0
            • vlk  

              No já na Sv. Kopečku bydlím :o), mě to tu připadá dost jako xc tratě. Ale můžem se domluvit-akorát já mám xc fulla.Takže tě asi budu zdržovat.Já myslel, že máte v lesích někde postaveny lávky skoky-umělé-prý je něco mezi Jivovou a Bělkovicemi.Můžem se domluvit, případně dát nějaký sraz, kde by nás přišlo i víc.

              0 0
              • Coca  

                Jo to je ta DH trať. Jsou to skoky a uzny technický sjezdy,alelávky bohužel ne. :( Ale můžem se domluvit. :)

                0 0
    • stan.zak  

      gobike, ať už měli důvod jakýkoliv, s normálním chováním lidským/lesnickým to nemá nic společného. Než ale začneš psát stížnost, zjisti, jestli, jako u nás, u vás ještě neplatí zákaz vstupu do lesa, aby tě to ještě nestálo prachy.

      0 0
      • stan.zak  

        … doplňuju foto.

        0 0
        • blue  

          a jakej zakaz pro cyklisty mas na mysli na ty fotce?

          0 0
          • Radek Broz  

            Kdyby měl fula a integrálu, tak ten obrázek dole;-)

            U nás jsou tabulky „Kalamita – zákaz vstupu do lesa. LČR“ Už Mě napadlo, že si během týdne udělám menší bojovku a všechno to objedu;-)

            0 0
          • stan.zak  

            člověče, zákaz proběhl místníma novinama, na foto jde o tu novou závoru, která tam na jeho podporu přibyla kosmickou rychlostí.

            0 0
            • blue  

              tohle nemůžeš myslet vážně, ne? to si jen děláš legraci ;-)

              0 0
              • stan.zak  

                :-)

                0 0
                • orca  

                  copak to je za prográme že jsem tak smělej ???? ten profil dělá i tebou zadané cesty a nebo jen už předdefinované cesty ?

                  0 0
                  • stan.zak  

                    Zdravím, pane; našel jsem thread, kde se to probíralo www.bike-forum.cz/…4/forum.html#… na další se můžeš podívat tady album.volny.cz/pi­lotpilot/ a na projeté trasy tady (můj nick je stan – pilot) www.gps-tour.info/ Program umí včetně profilu jak projeté trasy, tak libovolné trasy, které si vytvoříš.

                    0 0
                    • orca  

                      pěkné pěkné , jen ta cena přístroje GPS je pro mě out a nevyužitelná , a co samotná mapa toulá se někde na netu ???

                      0 0
                      • stan.zak  

                        … nemám čas to znova pročítat, ale myslím jsem tam psal, že jde provozovat i bez GPS. Mapa se nikde netoulá, to má Picodas ošetřené ->je tuším za 1.900,– + MapSource za 850,– (?). Funguje to samozřejmě s jakýmkoliv přístrojem od Garmina. Ty používáš jakej, pakliže nějakej? A odkud jsi? Jestli to je neveřejné, napiš mi na e-mail.

                        0 0
    • marapara  

      Všechno je to v lidech. Tak to vždy bylo, bude a je v každé skupině lidí.

      0 0
    • stan.zak  

      Jinak doufám, že se letos v ČR spotřebuje rekordní počet sazenic stromků, protože, alespoň co jsem viděl, v lese to vypadá, no jako po smršti.

      0 0
    • vlk  

      Měl sis zapsat číslo auta a rovnou na policajty-že tě chtěli přejet apod.Ti by jim to pak vytmavili a když ne, tak by je to aspoň postrašilo.

      0 0
    • kolombo  

      Stěžoval bych si rozhodně, pokud máš čas a číslo auta a doporučuju svědka. V Jizerkách nájemce honitby jezdil autem v lyžařské stopě a pak puškou zaháněl lyžaře, kteří se mu v tom snažili zabránit. Obávám se, že to vyšumělo do ztracena, měl povolení k vjezdu …

      0 0
    • Sobi  

      Co chceš od blbečků se základním a vzděláním a platem 50kč na hod? To je u nich normálka…

      0 0
      • stan.zak  

        Kórt, když jim tenhle svůj životní postoj dáš najevo.

        0 0
      • orca  

        myslíš že kvalita člověka se posuzuje výší výdělků a výší vzdělání ???

        0 0
        • wroum  

          neda se to pausalizovat ale jista souvislost tam je, nerikam ze vzdy a u kazdeho…

          0 0
        • enjoy  

          kvalita cloveka a schopnost prosadit se jsou 2 uplne odlisny veci.ale rekl bych ze se to dost zamenuje:-). a taky hadej co te dneska uzivi lip?:-)

          0 0
        • Radek Broz  

          Pár pázdnin jsem s těmahle lidma v lese dělal. A korelace mizi tímto je poměrně značná;-)

          0 0
    • stan.zak  

      Heleďse, gobike, když´s přiložil foto, měl si sebou foťák, nebo? Fotka je dobrej důkaz. A jak se pro focení dokážou nadchnout inkriminované osoby! To bys nevěřil, osobně vyzkoušeno.

      0 0
      • gobike  

        No mel jsem s sebou mobil, ale ten nez bych vytahl, tak by byli fuc, je pravda, ze jsem si tu spz mohl zapsal, ale by jsem tak otresenej timto, ze sem nejak na to nemel pomysleni.

        0 0
    • borda  

      ted vyjimecne porusim pravidla, ale musim: lesaci jsou curaci

      0 0
    • Trojci  

      Mýho bráchu honili po lese s běžící motorovou pilou – ještě že jel na motorce..

      0 0
      • hanz  

        jestli jel na motorce tak mu měli uříznout hlavu

        0 0
        • goofy  

          Presne tak

          0 0
        • Radek Broz  

          Ale no tak.

          0 0
        • wroum  

          jj

          0 0
          • Trojci  

            A co nějaká solidarita? To si tady jako budete hrát na hipísáky a ochránce světa?

            0 0
            • wroum  

              sorry ale tlupy motorkaru na motorkach bez SPZ projizdejici krizem krazem po lesich se mi proste nelibej a kdyby je myslivci postrileli, tak se zlobit nebudu. a nema to co delat se solidaritou. oni tam nemaj proste co delat.

              0 0
              • Trojci  

                Brácha SPZ vozí, až ho uvidíš, tak si jí zapiš a řeš to s policijí – ale nehraj si na Ramba!

                0 0
                • wroum  

                  ja si na Ramba nehraju a to ani v naznaku, jen pisu ze kdyby je myslivci postrileli, tak budu jen rad…ja po nikom strilet nebudu, nebudu nic vyhazovat do vzduchu a s rotacakem fakt neumim a ve vietnamsky valce sem taky nebyl…

                  nicmene az uvidim nejakyho retarda jak jezdi na krosce po lese a bude mit SPZ, tak ver ze si ji napisu a budu to resit a doufam ze nebudu sam a ze dojdu k nejakymu vysledku ve prospech slusnejch lidi…

                  0 0
                  • pepek  

                    To je relativní, z hlediska myslifců nejseš slušnej člověk ani Ty, když jezdíš po lese. Mají tě tedy taky zastřelit?

                    0 0
                    • Misiak  

                      z hladiska zveri nie su slusni myslivci, mali by ich postrielat :)

                      0 0
                    • wroum  

                      njn, ale ja nedelam ramus a nesmrdim spalinama – tzn pokud neprejedu myslivcovi nohy, tak o me nevi…totez se o motorce rict neda. navic jezdit na kole po cestach v lese neni zakazany, coz ale neplati pro motorova vozidla…

                      0 0
                      • Trojci  

                        Ty jezdíš jen po vyznačených cestách???? A jinak jsi úplně normální? Anebo nám tady kecáš..

                        0 0
                        • wroum  

                          jezdim po cestach, cestickach a pesinkach, asi jako vsichni ostatni a nemam potrebu jezdit mimo ne, ale i kdyby, tak to pravdepodobne nebude vubec poznat (na rozdil od motorky) a slyset taky ne… a jinak sem uplne normalni, kdybych nebyl, tak bych treba jezdil na motorce po lese…

                          0 0
                          • Trojci  

                            Tak si dej pozor – protože plašíš zvěř! Ta pak kvůli tobě blbě tráví, špatně spí, hůře se rozmnožuje, zažíná být agresivní, vystresovaná atd. atd. atd.

                            Nehledě na to, že flóru ničíš taktéž.

                            Suma sumárum, biker v lese je stejný druh svině jako motorkář.. Jen je menší a není tolik slyšet. Ale zase na druhou stranu se na zmíněném místě pohybuješ delší dobu a zvíře můžeš svou nenadálou přítomností vystrašit i více, než když o tobě už minutu kvůli hluku ví.

                            0 0
                            • wroum  

                              :-D

                              biker je predevsim lehci a neni vubec slyset pokud nestojis hned u nej a hlavne sem este nevidel bikera, kterej slape tak, ze po nem zustavaj nekolik cm hluboky a mnoho metru dlouhy rejhy v podkladu a co se zvere tyka, tak pochybuju ze 15 bikeru udela takovej kraval a bordel jako jeden motorkar a zatimco o motorkarovi budou vedet v nejblizsich 3 vesnicich, tak o bikerech nemusi vedet ani frajer, kterymu projedou za barakem…

                              0 0
                            • pepek  

                              A navíc to nesnesitelné cvakání šaltrů a pískání kotoučů zvěř prokazatelně poškozuje. Motorku si naopak plete s motorovou pilou, na kterou je zvyklá a uklidní se. Navíc motorku slyší již zdaleka a bystří si tak instinkty, které bude nezbytně potřebovat při příštím nájezdu krvelačných myslifců. Kolo ji naopak tiše překvapí a může si třeba zlomit nohu, že?

                              0 0
                          • Trojci  

                            Třeba já kdybych byl králík a rozdával si to s nějakou králičicí a ty si do toho nečekaně vlítnul, tak by to dopadlo jako v Monty Pythonovi – zkončil bys v kaluži krve a bez hlavy..

                            0 0
                            • Phoebe  

                              Nedalo mi to, ale musím reagovat, jenže nevím jak. Snad jen, chtělo by to, aby ti tento „rozumný“ názor někdo vymlátil z hlavy.

                              0 0
                              • Trojci  

                                Nedělám nic jiného, než že soudím podle sebe. Tobě by se asi líbilo, kdyby tě někdo rušil u tebe doma při souloži, že?

                                0 0
                                • Phoebe  

                                  Myslel jsem, že se tato debata rozvinula do oblasti „motorkářů v lese“. Když jsem pleteš králíky a soulož jako příklad, tak to tě opravdu lituji.

                                  0 0
                                  • Trojci  

                                    Já bych se být tebou zklidnil!

                                    To, že se nedokážeš vžít do situace ubohých zvířátek v lese, že jejich zděšení z cizího elementu (kola a kolaře) marginalizuješ a mě ještě kvůli tomu osočuješ – to vše naznačuje, že jsi necitelný a zlý vandal.

                                    Přátelé, já nemám slov.. já nemám slov.. Tohle.. to je takový příklad sprostého darebáctví, co jsem v životě neviděl !!!

                                    Kde to jsme?

                                    0 0
                                    • ares  

                                      A co orientační běžci, to je teprve nářez! Míhají se lesem jako zlí duchové. Plaší vysokou, která v zoufalství skáče bikerům pod kola, jen aby to už měla za sebou… Ani nedomýšlím, jaký šok způsobí zvěři plížící se houbař! V jednom ale pravdu máš! Vykuchanej vejfuk vyžene zvěř s předstihem, tak vlastně není co plašit… :-)

                                      0 0
                                      • Trojci  

                                        No, moje babi na houbách potkala stádo kanců, a ty ubohý svině se jí tak polekaly, že se po nich jen zaprášilo*.

                                        • Moje babi chodí na houby v 5 ráno – aby byla v lese první. To i normální průměrný zvíře (úplně normální zvěř) ještě spí.
                                        0 0
                                        • hanz  

                                          oprava: měli uříznout hlavu aj tobě :-))

                                          máš opravdu pokřivenej náhled na věc když tady proti motorce argumentuješ vyplašením zajícem při šuku.....a asi si nebyl nikdy ráno v lese když si myslíš že v 5 ráno zvěř chrní…ty seš tady jedinej kdo by se měl klidnit.

                                          0 0
                                          • Trojci  

                                            Co ti je? Proč tak vyvádíš? Vadí ti něco? Víš co je to nadsázka? Víš k čemu slouží? Víš proč jsem jí použil?

                                            Máš nějaký důvod mi chtít řezat hlavu? Máš často chuť někomu řezat hlavu? Němel by ses o tom poradit s psychiatrem?

                                            0 0
                                            • wroum  

                                              a co na to Jan Tleskač?

                                              0 0
                                            • hanz  

                                              co je nadsázka vím…řezat hlavu ti chci jen v dobrém rozpoložení jak jsem aj výže poznačil smajlíkem…ovšem tvoje argumentace na to že motorka je vlese ok je pro mě a moji absolutní netolerantnost vůči mx a 4kolám v lese nezkousnutelná.

                                              ps: hlavu jsem nikomu ještě neřezal ale psychouš mi řekl že si mám někoho vytipovat a udělat to. :-))

                                              0 0
                                    • Phoebe  

                                      Teď už vím, s kým se na biku nechci potkat a s kým se tu nemám hádat pro jeho nesmyslné názory. Ztráta času!

                                      0 0
                                • Radek Broz  

                                  Opravdu inteligentní argument.

                                  0 0
                            • wroum  

                              kdybys byl kralik, tak soulozis v kralikarne. kdybys soulozil v lese, tak budes spis zajic… :-P

                              0 0
                              • Trojci  

                                Divocí králíci jsou svobodná zvířata – mohou to dělat, kde se jim zlíbí.

                                0 0
                                • wroum  

                                  konecne z tebe vypadlo neco co dava smysl a rad priznam ze v tomhle mas pravdu.

                                  0 0
                              • pegal  

                                v tomhle se musim Trojciho zastat .. ja kdyz soulozim v lese, tak me biker opravdu nemile prekvapi, zatimco motorku slysis uz zdalky a sem na ni pripravenej .. :-DDD

                                0 0
                                • Trojci  

                                  Konečně mě někdo pochopil..

                                  Ale tady je pro každého lesní zviřátko jen ubohá kupička chlupů, která si nechá vše líbit a které nic nevadí.

                                  Jsou tu samí zlí lidé.

                                  0 0
                                • pepek  

                                  A nebyl jsi tak na podzim nad Adamovem na žluté značce? Sem tam tichou a rychlou jízdou na biku překvapil a málem způsobil těžkou ujmu na zdraví, kdy mohlo dojít k ukousnutí oného… Máš pravdu, že s motorkou by to nenastalo..bod pro motorky, jsou v tomto ohledu bezpečné.

                                  0 0
                                  • pegal  

                                    ne nebyl :) .. ale dal jsem to sem spise jako ironii .. :)

                                    0 0
                              • Dijck  

                                Nikdy by som necakal ze nieco take moze byt napisane na BF:)))))))

                                0 0
                  • Radek Broz  

                    a přesně takhle se chovají ti militantní pěšáci k nám.

                    0 0
                    • wroum  

                      konkretne jak? taky vam prejou jen to nejhorsi?

                      BTW: asi je chyba nekde jinde, ja sem snad nikdy zadnyho militatniho pesaka nepotkal a pokud uz nekdo mel hubu plnou kecu, tak to byl nejakej zakomplexovanej debil nebo mel pravdu, ale ze by na me nekdy nekdo utocil bezduvodne, to si fakt nepamatuju…

                      0 0
            • Pablo  

              Souhlas s wroumem, u nás třeba uplně rozvrtali lesní cestu, kterou choděj lidi do práce a ono jít ráno skoro po tmě 300m bahýnkem je opravdu super.. Přijdete na brigádu až to zase budem zaspávat štěrkem nebo umíte jen ničit?

              0 0
              • Trojci  

                UMÍTE ? Kdo ?

                Já na motorce nejezdím..

                0 0
                • Pablo  

                  Jo sorry, napsal jsem to blbě, mělo tam být „Přijdou“ a „umí“. Podle mě motorky do lesů nepatří a to je vše.

                  0 0
                  • Trojci  

                    Když můj bráška si právě zakládá na tom, jaký je borec. Čím víc si v lese hrábne, tím víc je člověkem..

                    Ale na druhou stranu, kdo je bez vinny, ať hodí kamenem, že?

                    0 0
                  • orca  

                    třeba by stálo za debatu jestli třeba auta patří na zemi a jestli když projíždí po asfaltce lesem, jestli to je taky zprávné nebo není …

                    0 0
      • gobike  

        Tos nemel psat :D

        0 0
        • Trojci  

          Co vám kurňa kucí je?

          0 0
          • gobike  

            Bude v tom ta motorka v lese. Muj strejcek jezdil po lese na ctyrkolce a to je to nejhorsi co muze byt :D Jinak ale kone delaji kopytama taky velkou paseku a nic se nedeje…

            0 0
            • wroum  

              ale i presto ze kone fakt nemam rad, tak v lese o nich nevis, motorka dela kraval a do lesa proste nepatri a nejakej ten zasah proti motorkarum + nejake exemplarni potrestani bych vital.

              0 0
              • pepek  

                Motorky jsou príma, můj další bajk bude Husqvarna. Nemusí se na tom totiž šlapat

                0 0
                • pegal  

                  prave ze se na tim nemusi slapat .. to je o hovne ..

                  0 0
                  • RomanH  

                    Je videt, ze jsi na krosce nesedel. Jsem z ni kolikrat vice znicenej nez z biku.

                    0 0
                    • pegal  

                      sedel, asi dvakrat .. asi jsi me nepochopil :) .. me nejde o to kde se vice znicis, ale o ten pocit z jizdy, rozumis? :)

                      0 0
                      • RomanH  

                        Nechci se prit, ten pocit je tam taky.

                        Chapu rozhorceni kvuli motorkarum, pokud jich je v dane oblasti hodne, nebo tam jezdi blbci. U nas je particka asi 10-ti kluku, jezdi se opatrne (vicemene po sirokych cestach a na nacerno postavene trati v kopcovite neobdelavane louce), lesy nejsou znicene (coz nemohu rici o rozdupanych cestach po konich).

                        0 0
                        • pegal  

                          samozrejme, ja to beru, ze tam ten pocit je taky .. ja to vztahoval na sebe, ja pri jizde na motorce tam takovej pocit nemam :)

                          0 0
                          • Hejdik  

                            Jestli se mohu vyjádřit,tak motorky bych z lesa vyřadil,tam opravdu nemají co dělat,nehledě na to,že jezdí jako hovada a jednou se mi už taky stalo,že mě málem sejmul jeden takovej magor,co si to po lesní cestě hasil asi 80-tkou. Ale to samí platí i na frajery,s off-roadama.

                            0 0
              • Trojci  

                To je podle mě bledá závist.. když se trápíte do kopce, tak vás pomyšlení, že ho někdo vyjede bez tý smrtelný dřiny dovádí až k myšlenkám na vraždu!

                FUJ!

                0 0
                • pegal  

                  prave ze ta drina je na tom ta krasna .. pak je kolo uplne o nicem kdyby se jezdilo jenom s kopce (vyjimkou je DH :) )

                  0 0
            • ares  

              :-)

              0 0
    • zbartos  

      Ještě než začnete příště psát, jak vás honili lesáci, resp. jak kolegyni níže nějaká lesačka nadávala, zjstěte si prosím, jaký je rozdíl mezi lesníkem, lesním dělníkem, myslivcem, lovcem, bouchalem, ochranářem atd. Myslím, že lesáci mají teď tolik starostí s kalamitou, že nemají náladu ztrácet čas s cyklisty… Příště si místo pomlouvání na B-F napiš SPZ a stěžuj si na řidiče. BTW lesáci většinou krátké palné zbraně nevlastní a pokud ano, tak na to mají stejné právo, jako kdokoliv jiný v tomto státě. A lesák s puškou v pracovní době, to už je úplně pohádka z Káji Maříka nebo TV filmu Pod jezevčí skalou…

      0 0
      • gobike  

        To s tou devitkou jsem ovsem myslel ze srandy. Je mi fuk, ze co to bylo zac, ale bylo tam po nich narezany drevo a vetvicky, tak to asi lesaci byli. Jde mi o to, ze na me zeduvodne najizdeli autem a ty se jich jeste zastavas. Pokud se mi to stane priste, tak si spz urcite zapisu;-)

        0 0
        • enjoy  

          asi to vis..,ale zapsat si SPZ obvykle nestaci.je zapotrebi ucinit nejakou odvetnou akci.samozrejme nepozorovane a bez toho aby te mohli vypatrat. to uz ale zavani partyzastvim:-)).a kdyz jim budes objizdet auto klicem,nebo pichat gumy(ja vim,je to moralne hodne tezky),musis si uvedomit,ze oni chteli ulizit tvy telesny schrance,ty jim to oplacis jenom na ty plechovy!:-)

          0 0
          • kolombo  

            Ty jsi se někde praštil do hlavy, že jo?

            0 0
            • enjoy  

              ano.ale zalezi kdy myslis..jestli myslis v posledni dobe,tak to myslim ne. ty ses do hlavy niikdy neprastil?a ja vzdycky myslel ze ty taky:-D

              0 0
    • Dados  

      Tak to asi nebyli tak úplně lesníci, jako spíš kreteni s motorovkou…a hlavně blbý burani..

      0 0
    • pegal  

      ja se jednou dostal do centra paintbolovy (nebo jak se to pise) bitvy .. v prvni chivli to byl docela zazitek .. ale byli v pohode, jeste na me ze srandy mirili a rvali „vetrelec, zabijte ho“ .. :)

      0 0
    • wendak  

      chtěl jsem se přidat do debaty, ale nemám s tím žádné zkušenosti, protože si jezdím kde chci, jak chci, neřešim zákazy a když potkám pěšáky tak je pozdravim, někdy pokecám, když potkám lesní dělníky tak mi kolikrát poradí kudy, němčouři s lahváčema začnou fandit a řvát hop, hop, hop …, když chci ject po nejužší pěšině tak jedu, když to střihnu přes les nebo louku tak to střihnu, jestli občas potkám někoho na čtyřkolce nebo na krosce tak si uhnem a pokyneme, jediný co mě sere jsou zničený cesty od toho jak tam jezdí lesní dělníci s těma těžkejma strojema, když mi zničí nějakou pěšinu, tak jedu jinou, nezbývá tedy nic jinýho, než prohlásit ZATÍM MÁM ŠTĚSTÍ a když náhodou někdo prudí tak ho pošlu do pr… a jedu v poho dál :))

      0 0
    • hribik A1  

      Jestly nekoho nachytam v lesy pytlacit panbuh ho opatruje rozstrilim ho jaxtary hrnec zveskeru uctu hajny Srnec

      0 0
    • Tleskač  

      To co je třeba u nas v republice povazovano za les je jenom strelnice pro „myslivce“ a továrna na dřevo. A vlastně uz nic. je me z toho blbě…

      0 0
    • zbartos  

      Nevím proč se pořád tak navážíte do lesníků. Vždyť už v minulém století je lidé měli rádi a obdivovali je. Kdo nevěří, ať si přečte dobový tisk v příloze.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.