• Fuglsang

    Ahoj, jeden známý mi řekl, že ujel 300 km na kole na jeden zátah. Protože život a sport je i dost o egu a jsem beran, chci to ujet taky. Loni na jaře jsem si koupil silničku a po deseti letech znovu sedl na kolo. Za květen, červen, červenec a srpen jsem se z nuly dostal do fáze, že dokáži ujet švih cca 200 km. Např: pondělí 220 km, úterý 160 km, čtvrtek 200 km a tak podobně, prostě více dní po sobě, takže zas úplně zkrachovalý cyklista bez fyzičky nejsem. Akorát, že těch 220 za den, i když do sebe narvu BCAA, magnézko, energeťák, kraťák a všechno možný, je prostě můj strop. Od ujetých 160 km dál už cítím, že to je takový na morál a víc než 23 km/h už ani nejedu. Na podzim a přes zimu jsem spíš běhal a cyklistiku si doma šudlal jen tak max 2 hoďky na trenážeru.

    Teďka už začíná být opět počasí na celodenní cyklotréninky venku a tak prosím o radu, jak dál.

    Je ta má cesta v zásadě správná a chce to jen čas, najet si pár tisíc km v areobní zóně, bouchat tam 100+ km denně a prostě časem na konci léta už v podstatě samovolně dám těch 300? Mám zařadit i něco v anaerobní zóně, nebo je to v rámci tréninku na 300km zbytečný? Mám něco speciálního jíst, suplementovat? Případně když dám teďka 200, je už těch 300 jen o hlavě – tedy mám vstát brzy ráno, odjet si těch 200, pak tam loupnout ibáč na svalovou horečku a těch 100 km už na morál do půlnoci doplazit a mít klid?

    Díky.

    1 8
    • trpaslik72  

      A co znamená 300 km na jeden zátah? :) V jakých metrech, v jaký intenzitě, za jaký čas, jakou má kamarád cyklistickou historii, jak trénuje, atd.. To, že borci na jarních klasikách dají 270 km/6 hodin, neznamená, že to tak může dát každý smrtelník :)))

      Z toho co píšeš, co dokážeš jezdit za denní porce, tak evidentně nějaký čas na kole sedět vydržíš. Takže pokud jsi beran a chceš si jen posunout/splnit metu 300, tak si typni dopředu příjemný počasí, příznivej vítr, přivstaň si a dej si to v intenzitě, ve který si myslíš, že po svých 200km dokážeš na morál ještě 100 dát :)

      9 0
    • Fuglsang  

      Plus ještě doplnění – ta motivace ujet 300 km, protože to někdo jiný ujel a já ne, byl takový prvotní impuls hlavně. A díky tomu mě to kolo strašně chytlo a jezdím samozřejmě hlavně pro sebe.

      0 0
      • HadVoe  

        a proc nechces dat 333km? je to jen kousek navic a lepsi cislo :)

        8 0
    • Mikikuba  

      Pokud chceš jet 300 km s ibalginem tak je něco hodně špatně… Víc na tohle asi není moc co odpovědět protože zásadní je tvůj špatný přístup k jízdě. Teda aspoň z mého pohledu. Chci tím naznačit že na 300 pokud to člověk má v hlavě srovnaný a něco najeto, což podle mě máš aspoň co píšeš teda, není opravdu Ibalgin potřeba. Spíš je to o zkušenostech, trochu o hlavě a jídle, aby jsi měl co nejkratší následky:).

      4 0
      • Fuglsang  

        Jasně, možná jsem to napsal moc syrově. Jen cítím, že těch 220 je můj strop a nevím, co dál dělat, abych dal 300. A když vidím ty borce na různých RAAMech, Spartathlonech apod., jak tam zvrací, kolabují a všechno možný, tak mi obecně přijde, že vlastně tyhlety extrémy už nejsou úplně tak zdravý. Samozřejmě bych těch 300 dal rád bez ibáče a uvítám každou radu, jak se k tomu propracovat :)

        1 0
        • Mikikuba  

          300 není extrém se vší úctou:) jestli chceš pojedu z Prahy na Klínovec a zpět. Krásných 340 s 4000 př­evýšení. Pokud seš z Prahy můžem jet spolu. O ultra trošku víc vím včetně RAAMu i když nedokončeného.

          4 0
          • keymaker  

            Hani ty se mi snad zdas :-D bych umrel uz nekde po ceste tam :-D ja si myslim, ze jede ve spatne zone a pak je proste prazdnej.

            3 0
            • cyklista86  

              Pokud misto kalorii do sebe sype magnezko, BCAAcka, kratom. Tak mu nepomuze ani udrzovani aerobni zony. Clovek co neni adaptovanej vytrvalec proste spaluje hodne cukru. Kdyz pojede prumerem 20km/h tak to mas 15 hodin slapani. Telo musi s neceho brat..

              6 0
            • jakub_kencl  

              Ale prd, když to jen tak šudláš na kochačku, dáš si cestou něco normálního k jídlu místo gelů a prášků, nahoře i jedno orošený, tak jsi za 14 hodin doma jak na koni :-D a určitě se z toho člověk nehroutí. Mám to tedy o 30 kratší než Hanka :-) Tyhle kilometry jsou již většinou o hlavě. Chce se to fakt kochat a nehrotit to. A to jedno si fakt můžeš dovolit, neb jich po cestě spálíš 40+ :-)

              6 0
              • Tomas_82  

                No..... ono za 14 hodin doma, když odečteš hodinu na to normální jídlo, tak vychází průměrná rychlost přes 23km/h a to pokud to nenaplánuješ vyloženě po rovině a v bezvětří, moc na kochačku pořád není. A pokud píše, že bývá po 160km rozstřelenej, tak buď musí tu stravu zlepšit, nebo musí opravdu hodně zpomalit a jet to celé průměrem, jako teď jede posledních 20km z té 220km dlouhé trasy… Tipuju rychlost cca kolem 20km/h za hodinu od začátku.

                9 0
                • cyklista86  

                  Pobavil.. Na pohodu by to bylo ve skupině, kdyz by ho někdo celou cestu táhl..

                  2 1
                  • jakub_kencl  

                    To že jedeš na silnici 300km, průměrem cca 23 ještě neznamená, že to nemůže být na pohodu a světe div se, i bez skupiny.

                    5 1
                    • Esi  

                      jojo všechno je to o výkonosti, MVDP by dorazil, osprchoval se dal si oběd podíval se jak se na přenos MS horských kol a potom přemýšlel co bude ještě dělat než konečně uplyne ten čas kdy bude moci prohlásit že na pohodu dal 300km za 14 hodin :-)

                      0 0
                    • cyklista86  

                      Ano v klesavem profilu po vetru to bude na pohodu. Ovsem to neni ve vetsine pripadu realne. „normalni“ clovek v „normalnich“ podminkach opravdu neda 300km prumerem pres 23km/h na pohodu. Na pohodu je u me kdyz nejedes vubec na moral. Proste jedes, jede se ti dobre, mas energii, nemas krece, vyrazne bolesti neceho.. To ze nekdo to ujede a aby ten vykon jeste pozvedl to oznaci na pohodu je pekne, ale v realu to asi tak uplne na pohodu nebylo. Je tu rec o „normalnim“ cloveku co ujede ja nevim 3000km rocne na kole ne zavodak co jezdi 200km svihy bezne. Na kole za x ctvrt mega viz DaD a pod..

                      2 0
                      • JakeF  

                        Jsem zrovna u tebe myslel, že jezdíš 300 s prstem v nose, jak se tu ke všemu fundovaně vyjadřuješ…

                        14 0
                      • mira13  

                        Tak to si troufám říct, že pro takového hobíka není problém i o něco víc než těch 23 km/h, pokud se bavíme o čistém času jízdy a nepočítáme tam zastávky na jídlo. Pokud to bude po silnicích na silničním kole, nebude to vyloženě moc kopcovitý terén a start a cíl bude na stejném místě.

                        3 0
                      • jmaselnik  

                        klasický Jiříkovo bláboly. Odjet v jednom švihu 10% roční kilometráže na pohodu je z každého pohledu nesmysl, protože nebudeš ani dost osezenej na sedlo.

                        Jinak jet na silničním kole skoro 200km průměrem ke 30kmph na tepech kolem 130ti zvládla svýho času i lemra jako já na závodech kolem hnoje.

                        0 0
                        • JakeF  

                          To sis trochu zapřeháněl… I na úplný rovince je průměrka 30km/h přes 2 W/kg, to už je při 130 tepech celkem slušně trénovanej hobbík. Přidej tam pár kopců a vítr a na tomhle čase už se bavíme o top 1% výkonnosti mezi hobbíky.

                          Samozřejmě něco jinýho, pokud se to jede v balíku a člověk většinu odjede v háku, ale řešíme spíš sólo jízdy, ne?

                          6 0
                          • Mikikuba  

                            Já jela už jako hobík protože už 9 let netrenuju a jen se vozím 340 km na Klínovec s převýšením 3940m solo průměrem 23. Čistým. Troufnu si říct, že mi ani po 300 km nedochází akorát už nemám v kopcích sílu. Najeto mám nejmíň 12000 km za rok za posledních 30 let. Takže na pohodu to pro většinu lidí sólo určitě není. Bavíme se o sólo jízdě. Jíst umím včetně načasování kupodivu:) Je pravda že jsem ženská takže chlap bude mít vyšší výkonnost ale určitě míň zkušenností a kratší historii, která je na vytrvalost důležitá.

                            Když jsem trénovala tak ve dvojici jsem dala 364 za 11:45h s převýšením 2000 metrů… Takže asi tak. Na rovině 784km – převýšení asi 1500 metrů za 24h.

                            8 0
                            • HKou  

                              Ja bych k tomu jen dodal, že každej to má jinak a ještě se to navíc mění s věkem (ad ty zkušenosti). Tu 24h v Chuchli si dobře pamatuju. Tenkrát jsem si to neuměl představit a dneska bych se na to už těšil. Ještě jeden paradoxní poznatek je, že v kopcích je to vlastně jen 150 km, protože půlku se vezeš :)

                              1 0
                            • Tatut  

                              Dík, že sem píšeš!

                              0 1
                          • jmaselnik  

                            je to zdokumentovaný z MČR v dlouhým triatlonu. Top 1% mezi hobíkama jsem určitě nikdy nebyl ani vzdáleně :-). Jelo se to na okruhu u Otrokovic ještě na staré trati s kopečkem v Kvasicích, takže převýšení bylo necelých 2km. Poslední pár let je ta trasa ještě rychlejší, protože se přes Kvasice nejede.

                            Jinak si teda fakt myslím, že zásadní problém je v různém chápání pojmu „jet na pohodu“ :-)

                            1 0
                            • JakeF  

                              Tak vetsina hobbiku taky nejezdi mistraky, zejo :D

                              Trasu neznam, ale kdyz to odhaduju podle prevyseni, delky, ± potrebnych wattu a prumernych tepu, tak to fakt neni realistickej vykon pro drtivou vetsinu hobby cyklistu.

                              1 0
                              • Greyhound  

                                U Otrokovic jsem to jel v rámci dlouhého triatlonu taky, neměl jsem kozu, hrazdu jsem si namontoval den před závodem a taky jsem to odjel jsem s průměrem přes 30. A to jsem se předtím víc jak hodinu a půl topil prsama ve vodě a pak ještě odpajdal maraton, jsem úplně normální hobby jezdec.

                                1 0
                            • Marskatin  

                              Nejezdí se přes Bělov, přes Kvasice a kopec kolem kapličky se jezdí pořád. Ubylo sice to houpání v lese, mezi Bělovem a Kvasicemi, ale zase se jede 5 okruhů místo čtyř, takže se ten jediný kopec na ttrati jede 5× z každé strany.

                              a převýšení bylo podle mě na staré trtati kolem 850m, ne 2km. Teda má paměť obsahuje jen ročníky 2011–2023.

                              0 0
                              • jmaselnik  

                                já jsem to jel 2007 – 2009 a garmin mi psal nějakých 1700m, ale je fakt, že podle mapy to moc realistický nebude. Byly to taky budíky FR305 a 310XT blahé paměti bez výškoměru.

                                Jestli mě ale paměť neklame, tak se jezdilo úplně jinak než teď, v 6ti okruzích, resp. takových téčkách s otočkama. Ale už je to fakt dávno.

                                0 0
                        • raw 4  

                          Promiň, tak to ti úplně nevěřím…stačí když jedeš 30 km proti větru…tenhle víkend jsem to zažil…krásná kochací 100 a potom 30 km ksichtak.A až tak jsem si to neuzival.

                          0 0
                          • Esi  

                            Musíš to vzít vlakem proti vetru těch 300km a potom celou cestu kochačka, když bude foukat kolem 30km/h do zad tak to jede doslova samo, lepší než elektrokolo :-)

                            1 0
                            • raw 4  

                              :-)…když já jsem se tam těšil na jídlo a pivo…dost to pomohlo

                              0 0
                          • ladys  

                            Ten vánek co byl tento víkend ani nestál za řeč… Pár týdnů zpět jsem směr východ 67km 4h. I z kopce v Z3 :( Nastoupáno bylo přes 1000m

                            1 0
                            • Esi  

                              Musíš trefit správný směr vetru, loni jsem jel s práce Strašnice-Neratovice 25 km s průměrem 33km/h na biku i se semaforama a kopcem na Prosek, rovina trvale 40km/h + V takovém vetru do zad das 300km za 10 hodin na silnicce úplně v klidu :-)

                              0 0
                              • ladys  

                                KOM vítr :)

                                1 0
                                • Esi  

                                  Jo, já teda spis prchal před bourkou, stihnul jsem to asi o 5 minut, ale ten čas nudu překonávat těžko :-)

                                  0 0
                              • Atilla  

                                O větru do zad jsem zatím jen slyšel. Bohužel pro mě vždycky protivítr jak prase. První vyjížďka že 60km – 30km proti větru a dešti a dva měsíce jsem na gravel nesedl a jezdil jen na horském.

                                0 0
                                • Esi  

                                  Jako ze gravel přitahuje protivítr ještě víc než MTB??

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    Na MTB vjedu do lesa a nevyjedu z něj. Navíc tam jezdím jen z kopce a do kopce, takže vítr nevadí.

                                    1 4
                                    • Esi  

                                      Ale než dojedu do lesa a potom než nej prijedu cestou domu tak je to vždycky proti :-)

                                      0 0
                                    • bara2  

                                      A k tomu lesu si to dovezeš autem, otravuješ hlukem a smradem všechny lidi kolem kterých s tou károu (či jejich domů) projedeš, odstavíš to někde u lesa, aby ses projel po kotárech. Pak musíš čumět před přední kolo, jinak si rozbiješ hubu na kořenu, a stejně nic neuvidíš. A i kdyby ses rozhlížel, tak skrz stromy moc vyhlídka není…

                                      No a k té jedné dvěma vyhlídkám se dá dojet po pěkné silnici na kole od baráku, rozhlížet se přitom po kraji a v nejhorším pár desítek metrů na tu skalu kolo vynést. Dřív šlo uvázat kolo dole ke stromu, ale lidi dnes ukradnou už všechno a domů pěšky nechceš, tak to prostě vyneseš. A jistě uznáš, že osmikilová silnička se nosí líp jak nějaký celopéro s gumama jak od traktoru, se kterým bys tam stejně nevyjel ;-)

                                      2 10
                                      • Atilla  

                                        Máš nějaký mindrak? Les mám asi 3km od baráku, takže to se dá zvládnout i ve vichru. Narozdíl od 70km na gravelu. Na horském nejezdím kvůli výhledům, ale pro adrenalin. Na výhledy a cestování mám gravel a s tím proti větru jezdit nebudu, protože to není zábava

                                        3 0
                                        • bara2  

                                          Ještě jsem se tu na fóru nesetkala s tím, že by tady nějaký silničář nevyžádaně doporučoval nějakému bikerovi silničku. Obráceně se to vyskytuje často, tak si nejsem těma mindrákama jistá, kdo je má ;-)

                                          A pokud tě baví pilovat techniku za humnama pořád na stejné okoukané trati, nic proti, trénovat se musí a zpravidla to nic moc pestrého a zajímavého není. Bez trenirovky nět šampiona.

                                          0 11
                                          • Atilla  

                                            To sledování bílé čáry na silnici asi způsobuje nevratné změny na mozku.

                                            A jinak občas někam dojedu autem, vlakem či popoletím letadlem. Pro to taky ty dopravní prostředky existují.

                                            4 0
                                      • puka  

                                        Gratuluji, dneska jsi vyhrála cenu za nejvíce omezený tok myšlenek (⁠◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿⁠)

                                        2 0
                      • jakub_kencl  

                        Dost lidí mě tu zná… ví že jsem 100kg línej dědek s dieslovým motorem a závoďák už nejsem vůbec. Roční nájezd do 9.000km. Opravdu 300 není problém a dokonce ani 550 za 24 hodin není problém a člověk nemusí hned umírat. Ano, bolí to, je to o morálu, je to o hlavě, musíš se občas kousnout, překonat více krizí než na švihu kolem komína, ale votomtoje. Když budeš jen hledat výmluvy, tak to fakt nikdy neujedeš. Prostě si na to jednou jen sedni a dělej kroužky nohama, usmívej se na přírodu a na lidi okolo, neser řidiče, poděkuj jim za slušnou jízdu, ukaž jim, když je volno, nevyskakuj si na nikoho i když tě nasere a večer ti bude fajn :-D

                        Jsou tady ale daleko větší borci, kteří tohle jezdí s prstem v nose a na tu 24 hodinovku umí i přes 700.

                        4 1
                        • Mikikuba  

                          Tady se ale píše 300km/14h s prstem v nose a to určitě nebude. S jeho historií. Když jsem říkala že na 24hodinovce dá 500 každý kdo vydrží sedět 23h na kole tak jsem tady byla rozcupovaná…

                          0 1
                          • Mikikuba  

                            Minimalně hodina je mrtvá na čůrání pumpy kupování pití jídla.

                            1 0
                        • cyklista86  

                          „Opravdu 300 není problém a dokonce ani 550 za 24 hodin není problém a člověk nemusí hned umírat.“

                          V kontextu prumerneho cloveka co nejezdi nejak extra na kole.. Jasne.. Jeste jsi zapomel dodat, ze behem tech 24 hodin samozrejme neni potreba vic jak pul jablka a 2 dcl vody..

                          1 1
                          • Hagner  

                            Cyklisto, tím, že to vyšperkuješ hovadinou, si moc důveryhodnosti nepřidáš ;-)

                            3 0
                          • Zvanty  

                            V době, kdy jsem jezdil max. 80km dlouhé švihy průměrem 27km/h, jsem se hecl a jel na Lysou horu z Malé Morávky. Celkem 303km s průměrem 25,5km/h, 12 hodin čistého času, 3,6km up, váha 98kg. Snídaně 100g tabulka hořké čokolády s rohlíkem, s sebou 3× rohlík se sýrem, 3× banán, 3× Corny tyčinka a vykouřeno cestou 10 cigaret. Toto jídlo bohatě stačilo, dokupovat jsem jen tekutiny. Druhy den jsem šel normálně do práce, tak si vyber. :)

                            1 0
                            • cyklista86  

                              Pivo jeste beru, ale cigara na kole to je strasny..

                              0 2
                              • Esi  

                                Skuhravý byl špičkový fotbalista s fyzickou někde jinde nez mi tady hobici a hulil

                                0 1
                                • PatrikKalista  

                                  To Zélezny Honza také:-)

                                  Pamatuji si ho u nás v Nymburce v baru: 6 piv(Budvaru), krábka cig a za dva měsíce mistr světa v Edmontonu???? Když to tam mas, tak to tam mas…Na druhou stranu, nemyslím si, ze by se zrovna on v tréninku nějak šetřil. Je to pan borec.

                                  1 1
                                  • keymaker  

                                    Tomas Dvorak taky kouril i behem kariery :-)

                                    0 0
                                    • Janes  

                                      Ani se neptejte, jakou měli spotřebu alkoholu bratři Pospíšilové…a 20 titulů mistra světa :-)

                                      0 1
                              • Zvanty  

                                Když si dám pivo na švihu, tak si můžu zavolat odvoz, brutálně mi ztuhnou nohy. Cígo se projeví na cca. 8 minut, kdy klesne rychlost o 3–4km/h.

                                0 0
                                • Jason Voorhees  

                                  Dávej si ho na stojáka, nohy tvrdnou ze sezení :-).

                                  3 0
                                  • kandik psi zub  

                                    presne to jsem chtel napsat.

                                    0 1
                                  • Zvanty  

                                    Na stojáka nepomáhá, birelly se klidně dám dva a posedím 15 minut k tomu cigáro a nějaká tyčka, nohy v poho. Prostě nemůžu alkohol.

                                    0 1
                                    • kandik psi zub  

                                      malo si v mladi chlastal zjevne :)

                                      1 0
                                      • Zvanty  

                                        Ani ne, na vekou béčku nás stačilo 5 a vecer nebylo co pít, nebo Štáhle přišla, bude se exovat, ve třech jsme objednali 9 piv a hospodský čuměl, že si děláme srandu, za každým pivem nanuk, po 10 pivech došly nanuky, tak jsme za 2 hoďky na šli domů. :)

                                        0 0
                                • Esi  

                                  Mě to na pivo jede jako na gel, ale tak 15 minut potom dojde cukr a nohy bolí o to víc, samozřejmě to pivo smí být jen jedno :-)

                                  0 0
                          • jakub_kencl  

                            Opravdu asi nechapes psany text, nebo jsi fakt takovy..... ze to nechces pochopit. Naopak pisu a i tak cinim a na tehlech trasach a jim i piju normalne a dostatecne. To ze to nechces pochopit, natoz si to prubnout na vlastni kuzi je jen tvuj problem a dale muzes hledat argumenty proc to nejde.

                            1 0
                            • jmaselnik  

                              co blbneš, Jiřík jel padesátkou na horáku za Bittnerem, ten už nic zkoušet nemusí :-D

                              4 0
              • DaD  

                Přesně. Pěkně na pohodu, však ono nic neuteče:)

                3 0
                • Jason Voorhees  

                  Hele, Ty pohodo. Ty jdi radši na kolo, Kat Ti ujíždí :-D. Tyhle kosmický výkony nám smrtelníkům akorát kazej morál.

                  9 0
                  • DaD  

                    Nikam nejdu:) Katka má letos vyšší cíle, já se spokojím s tím padem. Takže klidně ať ujíždí:)

                    2 0
                  • Esi  

                    Mimozemšťani mě nechávají v klidu, kolegyně v práci jela teď nedávno lehce přes 300km na biku za necelých 14 hodin.

                    1 0
    • ronda  

      V tomhle mi „s hlavou“ pomohla čtyřiadvacítka. Tehdy K24, co už se nejezdí, ale jsou jiné, jinde. Motali jsme s bráchou do 150 a nechali jsme se hecnout. Tehdy ještě na těžkých trekových kolech. Říkali jsme si, že když během dne dáme 150, tak za 24 hodin by se mohlo těch 250 povést. A co bude nad 300 bude paráda. No, nakonec jsme byli sami sebou překvapení, že tam spadlo skoro 450 km. Na žiletce další rok to pak bylo lepší. Ta motivace, když člověk šlape mezi podobně postiženýma je bezva. Doporučuju zkusit. Na těch amatérských akcích to k ničemu nezavazuje, člověk si tam organizuje čas, jízdu a odpočinek podle sebe.

      7 0
      • trpaslik72  

        Poradil bych mu, ať se zeptá Rafa, jak se jezdí na bajku 450+ km za 24 hodin :DD

        0 0
    • mart910  

      Pokud dokazes normalne ujet za 3 dny 680km a zaroven nemas problem sedet 10 hodin na kole jak tady pises, tak si myslim, ze 300km za den, respektive 12 hodin jizdy by pro tebe nemel byt problem.

      Staci si odpocinout, dobre se 2 dny predem najist, sednout na kolo a doplnovat energii a proste jet o trochu dele nez 10 hodin… A nebo tu pises blbosti :P

      8 0
      • Fuglsang  

        Ve třech dnech právě ne, to jsem nepsal, to bych se přešvihl. Dám kolem těch 200 max dva dny po sobě, pak den volna, resp. zařadím různá kompenzační cvičení, střed těla apod. (možná i díky tomu mi pak ta pozice v sedle na kole nedělá problém). A po dni volna ten čtvrtý den můžu navázat zas nějakou štrekou.

        Při těch trénincích to nejedu jen na sifon, vždycky mám dres plný jídla. Jen jak jsem psal, těch 200–220 cítím jako takový strop, co mé tělo zvládne.

        0 0
    • popokatepetl  

      Pokud dáš 3× po sobě 200km tak musíš s prstem v nose dát odpocinuty v pohodovém tempu 300 km. Svého času jsem ujel v kuse 600 km a předtím jsem měl maximálně 250 –300 km. To ještě nebylo opakovaně každý den. :-)

      1 0
      • Fuglsang  

        Nenapsal jsem, že dám 600 km za tři dny :) Ve formě dám 580 km za čtyři dny, což jsem dal loni v létě, když jsem měl dovolenou, mohl jsem si jen jezdit a je to můj strop. Mám si teda zkusit dát 200 km 3× v řadě? Jako máš pravdu v tom, že kdybych měl nohy na 600 km ve třech dnech, tak to bych těch 300 v jednom dni už asi dal.

        0 0
        • orm  

          Nejvetsi neprijel je, kdyz nad tim clovek zacne moc premyslet. Proste sedni na kolo a jet. Jestli ujedes 200km, ujedes i 300km. Je to jen v hlave.

          10 0
        • Tomas_82  

          Hlavně to chce jíst, naprosto pravidelně, třeba po 10–15minutách prakticky od začátku, na 12h klidně i 0,5–1kg cukru v různých formách…

          4 0
          • Fuglsang  

            Díky! Ten cukr mám teda určitě násobně pod míru, to možná bude tím. Já to s ním nechci přehánět, protože někde jsem zase četl, že v těch vytrvalostních věcech se tím člověk akorát rozhodí

            0 2
            • Tomas_82  

              Proto je důležitá ta pravidelnost, rozhodilo by tě to, když by sis dal nárazově velké množství a pak zase delší dobu nic…

              2 0
            • cyklista86  

              Ano rozhodis si krevni cukr pokud nebudes jist 2 hodiny nic a pak naraz sezeres sacek haribo medvidku. Proto musis neco zobat a taky popijet neustale. Dalsi vec je jak jsi na tom pred tou jizdou. Musis byt odpocaty a dostatecne najezeny den, dva dopredu, aby tvoje telo melo ve svalech a jatrech dostatecne zasoby.. Proste pokud nejsi opravdu trenovany vytrvalec, tak to musis uzrat a cim intenzivneji jedes. Tim vic cukru spalujes a tim padem potrebujes doplnovat..

              2 0
    • cyklista86  

      Jak pise tomas. Musis jist. BCAA, magnezko, kratom nebo energetak je ti k prdu. Musis do sebe soukat lehce stravitelne zdroje energie zejmena cukru/sacharidu. Takze vsechno od dzusu,koly, gumovych medvidku, ovoce, suseneho ovoce. Nekdo rad zere na kole i pecivo s marmeladou, nutelou.. Proste spalujes kvanta energie, tak je snad logicky, ze to musis doplnovat. Vyhni se ale tezce stravitelnym potravinam. Tycinka narvana orechama a pod.. ti moc v ten moment energie neda a naopak ti jen zaplacne zaludek..

      5 0
      • ladys  

        To vypadá, že jsi to již jel :D

        0 0
      • orm  

        To je hodne individualni. Mne staci jist co par hodin nekde na pumpe. Hodim do sebe rychle cukry jako kolu nebo tycky a jedu dal. Po 10h mam prazdny zaludek tak dam nejakou bagetu a takhle cely den. Kazdej vi co mu vyjovuje.

        0 0
        • kandik psi zub  

          pivo.

          1 1
          • Esi  

            Pivo je za mě špatně, teda 15 minut mi to po pivu jede jako když si dam gel, ale potom konec a přece jen jet několik hodin se spotřebou 4 piva za hodinu není úplně ideální :-)

            0 0
        • Tomas_82  

          Jasný, někdo to tak má… Já bohužel ne, takže když mám v plánu na tom sedět víc než čtyři-pět hodin, musím se ládovat cukrem. U tazatele to vypadá dost podobně…

          1 0
    • liborg1982  

      Když začneš třeba na Pradědu, tak máš několik desítek km vice méně jen z kopce. Pak přidáš těch svých 220 a máš skoro hotovo. :-)

      8 0
      • kandik psi zub  

        tyvole ty seš kulišák :)

        2 2
        • Zvanty  

          Praděd, Ludvíkov, Krnov, Opava, Hlučín, Ostrava 107km a 350m up, 1640m down.

          1 0
      • Fuglsang  

        Geniální :-D Loni jsem byl na takovém menším soustředku v Dolomitech, jsem to tam mohl vlastně vždycky poslat dolů z Passo Pordoi, zpátky nahoru si to dát lanovkou, takhle párkrát a měl bych to úplně bez práce :-D

        0 0
    • mira13  

      Taky těch 300 někdy brzo poprvý plánuju. Ale nijak to nehrotím, žádný cílený tréninky a přípravy. Pořád dál jezdím tak, aby mě to bavilo a až bude čas a nálada, tak na to brzo ráno sednu a ono to nějak dopadne :)

      Jel jsem nejvíc předloni přes 250 a loni přes 260 a bylo to vždycky nějak srpen/září, kdy už jsem v nohách za tu sezónu třeba kolem 5–6 tis. mohl mít. Ale jezdím jinak nejvíc kolem 100–130 km, vyjímečně kolem 150 jednou za čas, přesto to dopadlo v obou případech dobře a nohy i na konci pořád dobře táhly. Je to hlavně v hlavě, maximálně to na konci jen bolí o trochu víc :)

      Co bych poradil, tak hodně dobře naplánovat trasu i den s ohledem na počasí. Člověk se díky tomu může vyhnout pár věcem, co by mu zbytečně energii braly. Mě osobně trasa musí bavit, musí být průběžně na co koukat, ne jen tupě šlapat. Skrz energii je samozřejmě fajn, když je tam hodně rovin, ale pak je to taky náročný na hlavu, tak si tam vždycky řadím i trochu zvlněný úseky na zpestření. A co je pro mě zásadní, tak povrch. Nic mě nedokáže po půl dni na kole unavit víc fyzicky i psychicky, než rozbitá silnice. Co se týká počasí, tak plánuju hlavně podle větru, v poslední době se mi skvěle osvědčilo třeba windy.com. Když člověk ví, jak na to, tak si tím větrem dokáže i trochu pomoct. A pak řeším i teplotu, loni jsem kvůli tomu tu maximálku celý léto odkládal, protože nesnáším horko a hrozně mi bere energii, za mě kolem 20 stupňů přes den ideál.

      A ještě poslední věc. Pravidelně a rozumně během toho doplňovat energii, i když nemám pocit hladu. Lehký a energeticky vydatný věci, jak tady už někdo psal.

      0 0
      • Fuglsang  

        Tos popsal úplně přesně. Za mě amatérský cyklista = amatérský meteorolog. Koukat na ty radary, to už beru pomalu jako součást tréninku, to je vždycky věda, to dobře naplánovat a správně se obléct.

        To samý silnice, absolutní souhlas. Rozbitý asfalt nebrat. Já už to mám kolem Prahy docela najetý, člověk už zná každou díru. Těch 300 si určitě naplánuji na kvalitní silnice, bez toho to nepůjde. Radši i skousnu větší provoz aut, než špatný asfalt.

        0 0
        • t29  

          V poledne se podívej na předpověď na příští den. Když bude dobrá, sedni odpoledne po práci na vlak a jeď někam 300 km daleko. Kolo, světla a batůžek se svačinou a větrovkou s sebou.

          Večer po vysednutí z vlaku máš 300 km, aby ses dostal domů. Nějak to dopadne :)

          1 3
          • Esi  

            Pro někoho kdo není zvyklej jezdit přes noc tohle nemůže dobre dopadnout :-)

            1 0
      • VojtaRC  

        Za mě už je září špatně, protože oproti dřívějším měsícům dřív zapadá slunce ;) a at se to třeba nemusí zdát, tak se západem slunce přichází větší únava.

        Osobně tyhle akce podnikám červen/červenec.

        4 0
        • mira13  

          Já vím, je už málo světla. Loni mi to tak vyšlo skrz počasí, pořád jsem to odkládal kvůli horku. Teď koukám, že jsem jel až 26.9. a od nějaké půl osmé jsem do západu před sedmou stihl něco přes 260 km. Nohy by v klidu táhly i dál, ale za tmy po silnici prostě ne. Teď už jsou dny delší, za měsíc už bude světlo i nějakých 15 hodin, tak to bych mohl zase něco zkusit.

          1 0
          • Jezevec70  

            Já třeba nemám problém jet do tmě, najezdím tam hodně kilometrů, jen jedu o dost pomaleji, aniž bych si to při jízdě uvědomoval.

            0 0
            • Mikikuba  

              Normalni.

              0 0
            • bara2  

              Mně osobně se časně ráno jezdí výborně, na delší cesty vyjíždím po půlnoci, nejčastěji tak ve dvě. Nikde žádné auto, dá se jet po jedničkách zcela bez provozu. Žádné horko a všude okolo klídek. Ve čtyři je už světlo a svítání a východ slunce je vždycky krásný zážitek.

              A návrat domů za světla je taky fajn

              4 0
              • mais  

                Souhlas, východ slunce a svítání je parádní zážitek.

                1 0
    • Janouch  

      pokud to co píšeš myslíš vážně tak jsi blázen který chce brzo umřít.. pohyb jakýkoli Te má bavit a ne brát prášky magore!!!!!

      4 0
    • rasto  

      žádné ibalginy nebrat! už takto dostane organismus čoud, budeš dehydrovaný. a ještě navíc ibalgin :-/

      já mám 300 vždy počátkem května. kdy jedu na svojí tradiční švih na Klínovec, z Kladna. tento výjezd mi „nakopne“ celou sezonu.

      je fakt, aby to nebylo trápení, musím mít najeto od ledna minimálně 3k km.

      1 0
    • PatrikKalista  

      Ahoj,

      jak člověk znalý problému bych radil udržovat na takovou jízdu 5P.

      1. pivko – Ať už alko nebo nealko. Nikdy ne dvě za sebou. Na poslední jízdě jsem vypil 7 litrů tekutin. To jen jako vodu pít nechceš.
      2. pohoda – Dobře nastavit hlavu, jsem taky beran. Když to neujedeš, tak se taky nic nestane.

      3.plán – Dobře si svojí cestu naplánuj. Jeď placku, když se potřebuješ posunout na více kilomterů. Časem zjistíš, že plán spíš nahradí pevná vůle. Já měl na poslední jízdě na 350 km stoupání z 250 na 1000 m.n.m a předtím 100 km pořádných houpaček.

      4. protivítr – Vyhnout se mu:-)

      5.Promazaná prdel – Netřeba komentář.:-)

      A rada na závěr: Vyser se na drogy jako ibalgin a podobně. Cyklistika má být radost a já ji začal kvůli tomu, abych si dal tělo do kupy po té, co jsem si ho zničil fotbalem, tedy fotbalem, spíše kopanou:-)

      Ať to šlape

      Patrik

      4 2
      • cyklista86  

        Takze jedina alternativa k ciste vode je pivo? Zajimave. Ze ty budes alkoholik..

        3 6
        • PatrikKalista  

          Co je na nealko pivo alkoholického? No, nic příště díky takovým jako si Ty už raději nic psát nebudu.

          2 0
          • cyklista86  

            Pises at uz alko nebo nealko. Vidis sportovce kteri provadi opravdu vykon na svem limitu, aby v prubehu chlastali pivo? Ne a proc asi. Protoze je to pro telo zbytecna zatez. Stejne tak jako si dat uprostred cesty veprove koleno se sesti knedlama. To si tu taky nemuze plno stamgastu vynachvalit. To ovsem neznamena, ze by se to melo doporucovat jako nejaky ideal ostatnim. Ja treba jezdim bez helmy a taky nikomu necpu, aby ji zahodil a zazil tu svobodu a vitr ve vlasech. Protoze vim, ze ideal. Mozna nepohodlny ideal(pro me) je tu helmu na hlave nosit..

            1 12
            • Jason Voorhees  

              Tak třeba hokejisti (např. David Výborný – mluvil o tom) si normálně před zápasem a o pauze po třetině dávali malýho rumu na nabuzení. A to je pětinásobnej mistr světa. Tak bych bejt tebou nebyl tak ortodoxní.

              2 1
              • Cyklofanatic  

                Tak tahle generace hokejistů o fotbalistů (80. až nultý léta) kalila ve velkým, tehdy třeba i třetina kabiny kouřila – aspoň teda v Plzni :-). Dneska už jsou to spíš vyjímky. Taky je to o tom, že dneska jsou tyhle sporty daleko rychlejší, je to víc atletika. Podobnej vývoj ale prodělala větší část společnosti.

                3 0
              • cyklista86  

                Jo a na Tour de France pred 70 lety zrali klobasy a zapijeli to sampusem. To znamena, ze to je ta nejlepsi nutricni strategie behem vykonu?

                1 3
              • vaclaw  

                Tak kdyby si místo rumu dal lajnu koksu, tak by ho to nabudilo výrazně líp a třeba by byl ten mistr šestinásobnej…

                0 1
                • Jason Voorhees  

                  To se nesmí, rum jo :-D.

                  0 0
                  • Esi  

                    Přesně, alkohol není považován za doping, ale třeba v F1 by asi komisaři koukali divně kdyby jsi si dal malé pivo nebo panáka a lezl do monopostu a jel na start. Nevím jestli to pravidla zakazují

                    0 0
                    • Jason Voorhees  

                      Enge si dal špeka, koukali divně no :-).

                      2 0
                      • Esi  

                        To si pamatuju, ale THC myslim patri mezi zakázané látky

                        0 0
                    • mais  

                      Vzpomen na Hesketh… Ale dneska je to jinej svět..

                      0 0
                      • Esi  

                        Jo, dneska by ti to neprošlo hlavně u sponzorů, přece jen sezóna jednoho týmu F1 musí stát neuvěřitelné prachy

                        0 0
                        • mais  

                          Někde jsem četl, že jen vývoj nějaké stáje je 800 lidi, když jezdil Senna byl celý tým do stovky

                          0 0
                          • Esi  

                            V roce 2013 měl mercedes F1 údajně 1300 zaměstnanců a rozpočet 335 milionu liber. Tak ze to by asi jezdci nějaké porušování zivotospravy neprošlo :-) to je slušně velká fabrika na to ze potom jsou vidět 2 auta :-)

                            0 0
                            • mais  

                              To jo, ale je to technicky fajnova práce..

                              0 0
                              • Esi  

                                No to každopádně, ten vývoj v té fabrice to musí být velmi zajímavá práce. Mechanik na okruhu za mě teda ne, trvale ve stresu a někde po světě žádný osobní život.

                                0 0
                          • kubad  

                            Aktualne platí ze tým za sezonu nemůže utratit více než 145 milionů dolarů

                            Tak je nastaveny limit.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Ale jeste mzdy jezdcu jsou mimo limit, ne?

                              Kdyz Verstappenovi platis 50 micu v dolarech, tak asi uplne nechces, aby lezl za volant nacamranej :D

                              0 0
                              • mais  

                                Jezdci nesmí skoro nic, četl jsem o Vettelovi, jak se po sezone těšil na hambac

                                0 0
                                • Esi  

                                  Přesně tam se řeší všechno možné, jsou to vrcholovi sportovci. Netremovany člověk by při těch pretizenich nevydržel ani půl okruhu. Jezdci musí mít neuvěřitelnou fyzičku.

                                  0 0
                                  • Jason Voorhees  

                                    Taky maj většinou krk širší než hlavu.

                                    0 0
                                    • mais  

                                      To má každej, kdo je zvyklej nosit motoristickou integrálku na hlavně – těch 1300 – 1600 g prostě poznáš

                                      0 0
                                      • Esi  

                                        Přesně, stačí jak člověka bolí za krkem po prvním lyžování, pokud do toho teda trochu slapeš a jezdíš trochu v tempu. Ta váha přilby se za ten den nasčita

                                        0 0
                                        • Jason Voorhees  
                                          • přetížení až 5g, takže ta přilba váží v zatáčkách 3–5× tolik, proto ty krky. Tak jsem to myslel ;-)
                                          0 0
                                          • Esi  

                                            Jo já to pochopil, musí to být masakr

                                            0 0
                                            • mais  

                                              Tak hroznej ne – odrovná to nás nezvyklé, pokud se rozjezdíš postupně, tak to tak hrozné není…

                                              nejhorší na tom je kombinace – potřebuješ fakt citlivé střední ucho, aby si korigoval vše, co potřebuješ – a čím je citlivější střední ucho tím se citlivější na podněty zvracet a to právě nechceš.

                                              Takže obvykle, když vypadneš z tréningu a jdeš se jenom řekněme „ostře“ projet, tak se ti často chce z vlastního řízení zvracet

                                              0 0
                                              • psbiker  

                                                Tihle lidi jsou celkově extrémní, rychlejší reakce (pod 0.2s), odolnost vůči přetížení, ale kdesi jsem zaznamenal, že to co je dělá lepší než ostatní, je že to umí dělat v multitaskingu, sledoval několik cílů najednou a adekvátně reagovat.

                                                0 0
                                                • mais  

                                                  spoustu toho natrénuješ, rozdíl proti většině je, že měli rodiče, co měli psychicky na to posadit malé dítě do té motokáry, kde se začíná a nechají ho závodit, přestože je takřka jistota, že se jednou vrátí domů hoodně, ale hodně rozmlácený a je vysoká pravděpodobnost, že se nevrátí vůbec.

                                                  1 1
                                                  • Esi  

                                                    A potom když jim to šlo tak měli někoho kdo měl hooodne peněz a vůli to platit bez reálné šance ze se mu to vrátí. Je to přece jen trochu drahy sport

                                                    1 0
                                                  • mais  

                                                    Tak jasně, ale podívej se na Red Bull Academy – to je na tohle docela zajímavý projekt, myslím, že tam jezdí Salač na motorkách

                                                    Pak jsou ovšem příhody ala Jarda Huleš…

                                                    Ovšem motoristický sport ve vytrvalosti (6 – 12 ti – 24 hodinovky – marathony) – vrátíme-li se k tématu má hodně, ale hodně společného s dálkovější (tady 300 km) cyklistikou a taký hodně společného má plachtařské létání a to v disciplíně, než se do toho pustíš srovnej si to v hlavě, uč se s myslí pracovat s koncentrací i odpočinkem a nauč se psychicky ignorovat dlouhodobou defacto strnulou pozici těla.

                                                    0 0
                                                  • Esi  

                                                    Já si u takových těch monotónních činnosti čistím hlavu, třeba běh na 333m dlouhém oválu u nás, z jedné strany svítila světla tak ze čáry byly vidět všude, za světla stačilo obejmout jedno kolo aby měl člověk jistotu ze tam nikde nic neleží a potom se tam dalo krouzit i za tmy, mám tam odbehnuty půl maraton hezkých 66 koleček, teda vlastně nakonec těch koleček bylo 70 já tam nešel běhat půlmaraton, potřeboval jsem si mentálně odpočinout kola počítal garmin, tak ze šlapat x hodin na kole, to je pro hlavu relax :-)

                                                    0 0
                                                  • psbiker  

                                                    Spoustu věcí se dá naučit pouze v dětském věku, Ayrton Senna začínal samo na motokárách :) Je tam nějaká hranice 4–5 let a pak už to je to jenom naučená věc (ne vžitá), třeba jízda na kole, motokáře, absolutní sluch.

                                                    0 0
                                                • Jason Voorhees  

                                                  Pamatuju, jak T.E. potom jezdil ty okruhy v U.S.A.

                                                  300 průměr (asi víc), a říkal, že měl všechny vnitřnosti na pravý straně. Srovnavnával se z toho 14 dní :-).

                                                  1 0
                                          • mais  

                                            To už je detail, normálního člověka odrovnáš tím, že mu dáš na míru helmu, co má kolem kila na hlavu, ona mu namačká tváře, obejme šišku a za hodinu dvě bude pěkně kňourat, jak to bolí.

                                            0 0
                                            • JakeF  

                                              Tak kilovou integrálu tady vozí každej druhej, v tom bych problém nehledal… Udržet ji na místě v 5g bude ten zásadnější problém, to normální člověk zažije akorát když to s ní napálí do stromu :))

                                              2 0
                                              • Esi  

                                                Vždyť kolik jsou ostré brzdy v běžném osobním autě? 0,3g ?

                                                0 0
                                                • JakeF  

                                                  To by mělo být i trochu víc, jestli dobře počítám. Kolem 0.6 – 0.8g u běžnýho osobáku… Ale pořád nesmyslně daleko proti těm 5g u F1…

                                                  1 0
                                              • mais  

                                                každej druhej je tady nějak trénovanej ;)

                                                0 0
                            • ladys  

                              Některé věci se do toho nezapočítávají.

                              0 0
            • PatrikKalista  

              Nemáš helmu, tak ses debil a už s Tebou nebudu ztrácet čas!

              5 1
            • jakub_kencl  

              Ty si fakt případ, buď neumíš číst, nebo nerozumíš psanému textu. Patrik nikomu nic necpe, jen sepsal své postřehy. Nikdo nejezdí nic na svém limitu, jen prostě delší výlet, ale to ty, jako teoretik a samozvaný nejlepší výživový poradce, asi nepochopíš :-D

              5 0
      • PatrikKalista  

        A ještě doplním. Pokud to nebudeš rvát a nebudeš to mít za 12 hodin hotové, což tady jsou tací, tak sebou nezapomenout vzít kartáček na zuby a cca po 6 hodinách čistit, jinak Ti v puse vznikne něco, co fakt nechceš…

        0 1
        • nksh  

          BTW tohle by me zajimalo, jak resite zubni hygienu po celodenim pozirani cukru?

          0 0
          • Esi  

            ten cukr stejně zapijíš vodou, zuby si vyčistíš až když přijedeš, ono takových jízd zase nebudou desítky ročně aby to pro zuby něco znamenalo, mimo to se ti tvoří spousta slin které to ředí

            1 0
          • cyklista86  

            Cukr samo o sobe neni ani zdaleka takovy problem. protoze samotny cukr se neprilepuje na zuby a sam o sobe neni kysely(kysele jsou az odpadni latky bakterii ktere se tim cukrem vykrmuji..) Nejvetsi problem je to co se na zuby prilepuje tzn. susene ovoce je treba mnohem vetsi problem nez normalni cukr nebo jeho ruzne podoby jako maltodextrin, dextroza, fruktoza a pod.. V neposledni rade je problem kysele, ktere nici sklovinu. Coz je prave problem u defakto vsech doplnku stravy kde se pridavaji ruzne druhy kyselin nejvic zastoupena je kyselina citronova. Osobne nechapu proc to do vsech doplnku od iontaku po gely serou.. Zuby maji rady sliny, ktere jsou zasadite a zuby remineralizuji a zbavuji prave tech kyselin, ktere tu sklovinu nici. V tomhle ohledu cukry+voda problem neni. Kysele gumove bonbony to uz ale problem je. Hlavne kdyby jsi treba misto rozkousani, spolknuti a vyplachnuti vodou je mel neustale v hube a jen je cumlal, aby se rozpustili. TIm udrzujes konstantne kysele prostredi v hube a to kdyby jsi delal casto nedej boze denne, tak ty zuby podle toho budou za nejakou dobu vypadat.. Takze zaklad je po kazdem prijmuti nejakych cukru dukladne proplachnout, aby nezustalo nic nalepene na zubech. Ja si vzdycky dam do huby trochu vody(jak jsem psal voda s cukrem neni problem) a jako kdybych si vyplachoval hubu po cisteni zubni pastou. Jen teda spolknu bo vodou se musi na kole setrit.. :) Zaklad je tedy i dobra hydratece, protoze dehydratace automaticky taky znamena mala produkce slin..

            Btw Maselniku ne nezajima me tvuj nazor na tento koment, takze si usetri ten cas a jdi o koment dal. Dekuji.

            1 2
            • jmaselnik  

              mě nezajímá, co Tě nezajímá, ale bát se víc trochy kyseliny citrónové na zubech než proslazené huby celej den, to tak nějak odpovídá Tvému vidění světa.

              2 0
          • Mikikuba  

            Na ultra pokud jedeš víc dní alias nocí se běžně čistí zuby přimo na kole.

            0 0
    • ladys  

      Pokud jezdíš co píšeš, tak trénuješ špatně. Je to jako by jsi běhal třikrát týdně maratón. Zkrátit tréninky, pořídit alespoň tepák. Zařadit intervalove tréninky.

      5 0
    • psbiker  

      300 km zvládne ujet, kdo ujde 50 km pěšky, když všude dodrží mírné tempo pod 100W, což je do kopce pro cyklistu těžko splnitelné. Musí sesednout a chvíli tlačit a pak to zvládne levou zadní.

      0 4
      • cyklista86  

        A to jsi zjistil kde, ze kdyz ujdes 50km, tak ujedes na kole 300km? Chuze prirozeny pohyb. Zvlada ho skoro kazdy, ale sedet na kole celej den ma do prirozeneho pohybu hodne daleko. Muzes chodit uplne bez problemu, ale kolo moc nedavas, protoze mas treba neco s pateri.. No a kdyby jsi zase dal na tom kole posed jako tetka co jede do trhu. Tak si odrovna zadek kdyz na nem bude sedet celou vahou + kdyz nema ten zadek osezeny a hlavne v takovem posedu by 300km naraz neujel ani nahodou. To by musel jet nonstop i pres noc a to uz je pro vetsinu lidi uplne scifi.. Hlavne jak rikas. Pri jizde na kole staci vetr proti nebo kopec a musis zacit makat vic nez bys chtel, aby jsi vubec jel dopredu. U chuze muzes tapkat pomalu jak chces..

        0 1
        • psbiker  

          Posed musí být pohodlný to je jasné. Bral jsem to z energetického hlediska, kdy 50km ujdu na 0.5l tuzemáku a 150km ujedu na 1l vody před jízdou. Tyhle technické věci kolem posedu a ‚usedění‘, které se řeší na e-bike skupinách ‚jak usedět‘ 100km' jsem opomněl. Opravuji: "kdo ujede 100km na kole a ujde 50km pro toho bude 300km ‚piece of cake‘. :)

          0 6
        • Esi  

          Tak spíš těch 300km ujede každý kdo jezdí pravidelne na kole a bere to jako sport, a mas to nastavené v hlavě jako ze to ujedeš. Samozřejmě v dolomitech se ti to asi nepovede, ale nějaká rovinatá trasa ideálně ne proti vetru, vzal bych si na to nějakou endurace silničku a dal na riditka triatlonovy nástavce, kolem takových 13 hodin jízdy je to podle mě na pohodu. Jel jsem teda nejvíc 250km ze středních cech do Krkonoš a zpět, tak ze to zase tak rovinaté nebylo je to přes 20 let ocelová silnicka, SPD pedály bikove tretry a triatlonove nástavce, těch 50 km bych ještě zvladnul :-)

          0 1
          • cyklista86  

            "Tak spíš těch 300km ujede každý kdo jezdí pravidelne na kole a bere to jako sport'

            Troufam si tvrdit, ze drtiva vetsina lidi co jezdi na kole to neujede. Jeste k tomu zalomenej na hrazde. Jasne.. Kolik lidi v takove poloze dokaze vydrzet vic jak pul dne. Jsi se uplne zblaznil. :)) Ja se povazuju za takoveho necyklistickeho cyklistu. Troufam si tvrdit, ze zvladnu na kole to co vetsina populace co jezdi taky na kole by nedala, ale 300km solo v nejakem normalnim zvlnenem profilu s prevysenim treba 2000m by pro me byl solidni ocistec. Zejmena kvuli tomu to usedet. Jo kdo jezdi a ma fakt cyklistickou postavu, tak verim, ze nema problem sedet na tom kole 12–15 hodin. U me je ale strop tak 8 a to uz posledni 2 nebo spis 3 hodiny se zatnutyma zubama solidne trenuju prekonavani nepohodli. :))

            1 0
            • psbiker  

              Já bych to neujel, jedu na bůček před jízdou, trávení toho vezme asi víc energie než dodá. Jedu 60 km svižně a pak 20 km utrpení, než metabolismus přejde na tuky, pak s nízkou intenzitou pohodová jízda.

              0 0
            • Esi  

              Tak nemyslel jsem to tak ze pojedeš 300km v hrazde, na druhou stranu je to další pozice, jsi jen opreny o předloktí tak ze uleviš rukam a jako bonus při jizde po rovině mas více aero polohu tak ze usetris nějaké waty

              0 1
            • ladys  

              Na kole jsem vůbec nejezdil, po 20km jsem byl hotovej. Stejně jsem ujel 150km na ocelovém krosovém kole. Tam jsem poznal, že je nutné něco dělat z aerobní kondicí. A začal jsem jezdit. Nakonec to skončilo i koupí silničky, dva měsíce po první 100km jsem jel prvních 200km. Aby nebyla nuda vřadil jsem Kleť a stoupání z kempu ve Zlaté Koruně stojí také za zmínku. Jelikož to bylo nějak jednoduché, tak jsem za týden vyrazil na 300km,samozřejmě také přes Kleť. 303.46 km 11:30:35 3,446 m Bez nástavců. Jde to, musí se chtít…

              1 0
              • Esi  

                Přesně člověk musí jen chtít a být trochu magor :-)

                0 0
                • ladys  

                  Je to jen v hlavě :D Jsem to loni povýšil trochu nad 700 a pak jsem pokračoval dál :) Ale to již chce trochu jezdit a ne jenom jezdit za Bitnerem :)

                  2 0
                  • Esi  

                    Tak 700 už je teda pro mě nepředstavitelná vzdálenost, ale na silnicce jsem neseděl 20 let když nepočítám trenazer kde je ta moje ocelová zaparkovaná, už jezdím jen na biku a tak max 150km :-)

                    0 0
                    • ladys  

                      To jsem jel na začátku dva intervaly 2×10minut. A následně x dalších. Prvních 100km bylo v průměru 35km/h. Na biku 400km VK, bylo hodně po silnicích. Občas nesjízdný terén.

                      0 0
          • Atilla  

            Taky si myslím, že je to o tempu, hlavě a rozumné porci jídla ku vydané energii. Nejsem nijak dálkový jezdec a v okruhu bych to nedal. Ale na horském s brašnami s komplet výbavou na týden jsem dal 190km celkem na pohodu a kdybych nenašel příhodné místo na spaní , tak jedu dál. Výškové metry jsem tam taky měl.

            Na gravelu 160km jedu celkem běžně. A kolo váží s vybavením a vodou cca 23kg. Cesty i dost terén.

            Na silnici bych se zbláznil z toho, že je to jen silnice. To mě totálně hrabě už na 100km.

            Jinak moje běžné ježdění je do 30km na trailbiku/enduru.

            1 0
          • Hagner  

            V Dolomitech bez problémů ;-) Brixen – Garda a zpět máš jen jeden trochu kopec :-)

            0 0
    • JakeF  

      Pokud dáš 220, dáš i 300.

      Jak už tu párkrát padlo, je to pak už především o hlavě a o jídle.

      Já jel přes 300km jenom jednou, bylo to teda celkem v kopcích, takže průměrka dost nízko, ale v půlce jsem si normálně dal k obědu těstoviny. Nedokážu si představit jet jenom na rychlých cukrech, to tě po x hodinách na kole nakopne na pár minut, ale pak ti sekne dvakrát tolik. Na dlouhým Salzu podobně, sice bez těstovin, ale cpal jsem do sebe na občerstvovačkách kromě cukru i salám a sýr.

      4 0
    • studenak  

      300 jsem jel jednou. Co mi určitě pomohlo bylo to, že jsem vůbec neřešil kolik mám ujeto kilometrů. Celou dobu jsem měl na garminu jen mapu, tepy a watty. Víc mě nezajimalo. K tomu vhodná trasa, dobrý parťák, dost normálního jídla a pití. K tomu jsem si hlídal, abych nevystupoval z aerobní zóny a celkem v klidu jsem to objel v klidu pod 10 hodin.

      3 0
      • Tomas_82  

        300km pod 10h v čistě aerobní zóně… Zřejmě lepší oddíl:-)

        3 0
        • gersa  

          Při dobré volbě profilu a směru větru to můžeš dát

          0 0
          • jmaselnik  

            ale už to chce trochu potrénovat :-).

            1 0
            • studenak  

              Najedu ročně kolem 10k, takže takový normální. Mám 90 kg takže jsem rovinář a profil mi seděl. Jet na rovině 30 není nic složitého.

              0 1
              • Peslezedirou  

                Eeeee :-)

                Mám teď 71kg/182cm a s rovinami se teď peru…na co se pro zlepšení jízdy na rovině zaměřit?

                1 0
                • Esi  

                  nabrat trochu svalové hmoty :-)

                  0 0
                • horolezec  

                  Mám 68/177, takže dost podobně. Na rovinách trpím a vlaju. Na kopcích zas čekám. Je to otázka preferencí:)

                  0 1
                  • Esi  

                    já to mám obráceně 190cm 95kg, na rovině a stoupání do 4% v pohodě tam nemám problém, na opravdovém kopci se na mě čeká :-), ale jezdím teda jen na MTB

                    0 0
                  • nomecz  

                    jj to znam 70/179 dostat se solo na kilu prez 30 je boj, nedej boze ve vetru , ale do kopecku to zas jede hezky a furt na nekoho cekam :-)

                    0 0
                    • Peslezedirou  

                      No právě, roviny s větrem, tam to cítím nejvíc, to jsem si uvědomil teď v sobotu…

                      0 0
                • studenak  

                  Intervaly na rovině. Jezdit sweet spoty na rovině je dost těžký ale myslím, že na tohle ideální.

                  1 0
              • jmaselnik  

                souhlas, když jsem jezdil kolem 10k, měl jsem to stejně. I tu váhu teda :-)

                0 0
          • Tomas_82  

            Já možná na 100% rovině a s větrem v zádech:-)

            0 0
        • studenak  

          Teď na to koukám a měl jsem 2:40 z1, 6:48 z2 a 24 minut z3. Dobře jsem volil profil. Nastoupano cca 2400 což je na 300 km nic. Byl to okruh, takže vítr se točil.

          2 0
      • mais  

        souhlas, když jedu někam dál, tak mi stačí vidět tepy a kadenci a jsem spoko – prostě vím, že s tepem nesmím přes 150 a s kadencí se držet 70 – 80 – což mým kolenům vadí nejméně

        0 0
    • Hadato  

      Za mě ne nejlepší se zapsat na nějaký delší závod nebo bike-packing událost. V ČR je toho spousta. Teď o víkendu třeba 321Vabank, pak 400 Ultra, Moravia Divide, 1000 Mil, Bohemia Divide, Bohemia Border Bash. To člověka celkem dobře motivuje a nemusí vymýšlet trasu. Ideálně nesledovat vzdálenost, jen koukat na čáru v mapě. Ty kratší věci se pak dají jet v kuse bez spánku :) Jsou to teda MTB, popřípadě Gravel akce, ale těch 300 km dá člověk i tak, pokud už ujede 200 km :) Je to spíš o hlavě. U většiny těchto projížděk člověk narazí na fajn lidi se kterýma pokecá a tak zapomene na vzdálenost :)

      0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Pár třístovek jsem už jel , ale jestli přežiju Vabank , tak to bude asi moje Top tříkilo:-)))) ( předpověď počasí mě trochu děsí)

        0 0
        • RadimMan  

          Musíš být pozitivní a nešířit negativní vlny. :D Já spíš doufám, že povolej v pravidlech v závislosti na počasí víc kusů oblečení. To by mě potěšilo. Máš nějakej cíl? Jako časovej.

          1 0
        • ladys  

          To bude masakr…

          1 0
        • Hadato  

          Loni vypadala předpověď podobně a nakonec povolili jedno triko navíc. Ve výsledku bylo hezky sluníčko, prakticky žádné bahno a a triko jsem napoužil :D Uvidíme, jak to bude letos. Myslím, že Tom vyměkne a povolí víc věcí… Pokud budou srajdy, tak by se hlavně hodilo mít nějkaé mazání na řetěz. A taky nějaké nepromokaví vrstvy… Hlavní je podle mě zalepit helmu, ať to člověku moc neteče na hlavu :D Pozitivní je teď to, že je momentálně ideální počasí na testování :D

          0 0
          • ladys  

            Řetěz ten vyřeší wet mazání, do helmy mi neteče. Horší je že přes den může být klidně deset nad nulou, ale jak zaleze slunce padne to k nule. Ano modely se ještě můžou změnit. Hlavně srážky.

            0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Mazání na řetěz se nepočítá mezi tři volitelné věci:-) Já se spíš obávám pokud zmokneš a v noci klesne teplota k nule , tak to bude na morál .

            Multitool – je jedna věc ze tří volitelných – pokud máte vícefunkční nářadí, je považováno za 1 věc bez ohledu na počet jednotlivých nástrojů, včetně např. jehly na knoty. Samotné knoty (bez ohledu na jejich množství) jsou však považovány za další samostatnou věc;

            • Co se spacáku týče, je považován za jednu věc pouze v originálním balení. Pokud spacák vezete v jiném obalu (např. v nepromokavém vaku), jedná se už o další věc;
            • V povolené výbavě, která se nepočítá mezi 3 věci, je lékárnička – její součástí může být (a to i doporučujeme) izotermická folie či nouzový vak (pouze však ten, který je z izotermické folie, ne žďárák apod.);
            • Mazání na řetěz se počítá mezi volitelné věci, které se neřadí do 3 věcí;
            • Izolepa či jakékoli popruhy se nepočítají mezi 3 věci;
            • Bidony či jiné láhve s vodou jsou povoleny v jakémkoli množství, stejně tak košíky či držáky na ně;
            • Držák na telefon či navigaci není počítán do 3 věcí (ovšem musí se jednat jen o držák či pouzdro bez jakéhokoli dalšího úložného prostoru).
            0 0
            • Hadato  

              Teď to čtu v info. S tím mazáním je to skvělá zpráva, loni to bylo jinak :)

              K zimě v noci: Je potřeba jet rychle, aby člověk v té noci nemusel jet moc dlouho :D

              2 0
        • ladys  

          Předpověď nezklamala:) Jak se jelo?

          0 0
          • keymaker  

            Má to na Stravě. Je to bláááázen :-)

            1 0
          • Pepa Hrabačov  

            Tak nějak jsem tím proplul ani nevím jak . Prostě než mi došlo , že je to závod měl jsem kilo a několik sezon zimního ježdění po Krkonoších mi přišlo vhod . Jízda přes noc je pro mě velikou zkušeností . Takže asi hlavní důvod dokončení na pohodu bylo , že jsem nepřepálil začátek :-)))

            0 0
            • ladys  

              Většina lidí v horách moc nejezdí, hodně lidí vůbec nepřijelo a dost vzdalo… Jsem to pojal trochu jako závod tak to podle toho od začátku vypadalo…Tepovka byla v topu:D Chytře jsem si naplnil jen jednu flašku, nastesti byla po cestě cisterna s pitnou vodu.V Ústí jsem minul benzinku a musel jsem vydržet až do Bořislavi. Asi jsem si moc svítil tak v druhé polovině noci jsem musel šetřit a spoléhat na ostatní. Sjezd z Kokořína sám na 10lm a pak až do cíle. Naštěstí to bylo po silnici a začínalo svítat. Za zmínku stojí výšlap z pod Kokořína Podhradskou cestou i bez kola se tam jde blbě :D

              3 0
          • Pepa Hrabačov  

            Jen pro zajímavost , když se tady řeší to jídlo a dávky cukru :-)

            3× toust (šunka , sýr ) , 2× flapjack (lidl) 3× corny , 2× bageta na pumpě , balíček párků a dva rohlíky u ťamana , 3× plechovka pepsi , 2× 1,5 l magnésky a dva gely . Jo a jeden třílžičkovej turek :-) To vše na 334 km , 4900 v.m. a 26 hodin jízdy .

            6 0
            • Peslezedirou  

              :-D hezky pěkně…myslím, že kdybys tam na závěr poslal svíčkovou, tak ji spálíš jak prd :-)

              0 0
            • mais  

              Ta na tohle bych nedojel, takhle kombinace je u mě jistota střevních potizi

              0 0
            • liborg1982  

              Můžeš nějak upřesnit balíček párků? Ti to v obchodě ohřáli, nebo studené?

              0 0
              • Pepa Hrabačov  

                Studené :-( Venku před obchodem a teplota pod nulou :-)

                0 0
                • kandik psi zub  

                  spickova kvalita lahodne chuti. To bych tam taky poslal :)

                  3 0
                • liborg1982  

                  Zrovna podobné ohřívám, tak sem jeden sežral studený. Jako jde to, ale po půl hodině cítím dost divné věci od žaludku. :-)

                  0 0
                  • mais  

                    čím kvalitnější párek, tím to snáze lze jíst studené – vlastně jediné, které jím jsou od místního řezníka něco před devadesát procent masa a ve sřívku

                    0 0
                • Jáchym 1  

                  Jsi ,,ďábel,, :-)

                  Studený by mě rozbilo pajšl na sra..u.

                  Jediný co snesu studený je pivo.

                  2 0
                • trpaslik72  

                  Občas v těch malých samoškách, nebo i u ťongů, mají dušenou šunku vcelku, takže jí čerstvě nakrájí. 30 deka a 4 rohlíky k tomu + přikusovat taveňák.

                  Prasárnicka, ale na závodech spása jako prasátko :DD

                  1 0
                  • Pepa Hrabačov  

                    Jojo. Normálně si dávám 10 deka eidamu a 10 šunky a dva kousky celozrnného pečiva, ale v sobotu mě padly do ruky tyto párky:-)))

                    1 0
            • keymaker  

              Kterej flapjack z lidlu kupuješ?

              0 0
              • Pepa Hrabačov  

                :-)

                2 0
                • cyklista86  

                  Priste vyzkousej tyhle(maji tusim 3–4 prichute. Vsechny jsou ok). Na kolo lepsi volba. Protoze se travi rychleji.

                  0 0
                  • mart910  

                    Jo tady teto pekanove tech bych se uzral :D

                    0 0
                  • Melvin  

                    jj tyhle též kupuju.

                    0 0
                  • keymaker  

                    Ty uz v Lidlu nemaji. V Makru ano. A ano, taky je mam nejradsi :-)

                    0 0
                    • mart910  

                      Ja nevim ale vidam je tam pravidelne v akci :)

                      0 0
                      • keymaker  

                        Kua asi chodim do spatnyho Lidlu :-D

                        0 0
                        • mart910  

                          No nejsou tam tak casto jak byvaly driv ale cca 2 tydny zpet vim ze byly, bral jsem ale priste musim vzit vic :D Casto to maji nekde zamichane mezi tim bordelem co tam maji ale vetsinou se to rychle proda nebo to ho nemaji moc

                          0 0
                        • cyklista86  

                          Ma je i Globus.

                          1 0
                      • mais  

                        Bacha jednotlivé Lidly se dost liší – podle té aplikace zřejmě vyhodnocují, co se kde dobře prodává a podle toho zaváží, takže co má jeden nemusí mít nutně druhý

                        0 0
            • ladys  

              1× toust, 2× Mars, 2× Flint, párek v rohlíku, 4ks isostar želé. Piti 1× 750 ml +140g cukrů, 1× voda, 2l Coca-Cola, 1l Magnézia, 1l Matony pomeranč, 1× káva, 1× Pitlík magnézia. V cíli pivo. Úbytek hmotnosti 3kg…

              2 0
          • Hadato  

            Gratulace všem, co to přežili a dojeli :) Počasí opravdu aprílové, s deštěm, sněhovou vánicí, sluníčkem a mrazem přes noc. Nějak to bolelo více, než jsem zvyklý. Trasa za mě lepší než loni v opačném směru. Kopce na začátku a pak dojezd dost po rovině.

            Moje bilance je: 4 Tortilly, 3 cliff bars, 2 kitkaty (už nikdy více, v mrazu to nejde ani polknout, jak je sucho), banán, 2 předsnídávky, 100g očechů v čokoládě, 2 kofoly na pumpě a 3 sášky gumových medvídků (ty do sebe člověk dostane i když není hlad a chuť na nic jiného), taktéž na pumpě. A pak ještě jedno balení hroznového cukru při krizi v kopci za Ustím.

            Nakonec dojezd 20 min za Tomem a ca. 40 před Pavlem, v což jsem ani nedoufal vzhledem opravdu velké krizi u Ústí, a hodně nedostatečnému spaní týden před závodem. Ve výsledku spokojenost.

            Už se těším na příští rok :) Třeba bude sluníčko jak loni :D

            6 0
            • Aduldinho  

              Hluboce smekám! ;-)

              0 0
            • mais  

              Gratuace, akorát mě napadá, nejezdíte to někdo na vývary, nebo nějaké teplé pití? Jasně v létě ne, ale tahle přechodná období…

              0 0
              • Aduldinho  

                Já myslím, že vývar je dost dobrá záležitost i v létě, když už není člověk schopen do sebe narvat něco pevného! ;-)

                0 0
              • Jason Voorhees  

                Taky se přidám s dotazem. Co sušený maso?

                0 0
                • cyklista86  

                  Perfektní svačinka, ale ne na běžnou X hodinovou sportovní jízdu. Na nějaký bike paking ale třeba pecka. Protoze to nic neváží a jsou to kvalitní bílkoviny které není potřeba vařit..

                  0 0
                  • VojtaXY  

                    A neni problem s travenim tak koncentrovaneho jidla?

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Na kole ano. Ikdyz nekteri tady nemaji ani problem s vepro knedlo zelo s pivem, takze kazdy kdo co snese.. :D

                      0 0
              • ladys  

                Teplé pití v tom počasí bude teplé max hodinu…

                0 0
                • Alojs01  

                  Teple piti v termobidonu bude teple i v minusovych teplotach nekolik hodin.

                  2 0
                  • Mikikuba  

                    Taky existuje zařízení cyklistická termoska… Na Kilimanjaru vydrželo v mraze 20h takže si troufám tvrdit, že to zvládne i tady… Klidně jde použít na bujón má několik typů uzavírání.

                    0 0
                    • ladys  

                      Pokud to má dostat do držáku na kole, kolik je výsledný objem vnitřního obsahu? Váha? Nikdo normální to na tyto aktivity nepoveze…

                      1 1
                      • Melvin  

                        Normálně půl litru. https://www.kupkolo.cz/…12h_z112014/

                        0 0
                        • ladys  

                          Doporučuji dvě 294g lahve a ještě bude chybět půl litru vody… Ještě kotvu můžu za sebou táhnout :)

                          0 0
                          • Melvin  

                            Můžeš mít jednu termo a druhou normální. A nebo mít prostě studené pití.

                            0 0
                      • mais  

                        no jako jasně nepovezeš termosku – normálně teda v zimě vozím 0.7 nějakou z Ikey, ale já spíš myslel, že jsi někde na benzíně dáváš bagetu – což tu někdo dává – tak si dáš čaj…nebo tak něco

                        0 0
                        • ladys  

                          Jsem se divil,ale ono se tam doopravdy závodí. A to i v tom jak málo se někde flákáš… Jsem si udělal jednu přestávku 20min a najednou byli přede mnou další lidi. Naliješ pití do bidonů, něco při tom spolkneš, nacpeš trochu jídla do kapes a jedeš dál. Kafe jsem tam někde na 250km polknul. Lidi co přijeli dříve, okamžitě začali balit, aby neztratili co najeli. Kdo si to nezkusí nepochopí :)

                          0 0
                          • mais  

                            Aha, no můj takřka nesoutěživý duch to nevyhodnotil, jako závod, ale jako posunutích vlastních hranic :)

                            0 0
                      • Mikikuba  

                        Já to vozila na ultra. I horká voda stačí a výrazně pomůže. Pak si holt nemůže stěžovat že nemá teplý když nepoveze. To si musí vybrat… Plastový jsou k ničemu skoro. A co vím tak kluci venku měli i 0,7l. Značku už nevím a nijak zvlášť to nevybočuje z velikosti bidonu. Musím uznat že plno lidí tady objevuje „Ameriku“ :) a stačí se zeptat…

                        0 0
                        • HKou  

                          Elite Syssa nebo Deboyo

                          2 0
                          • Mikikuba  

                            Dík.

                            0 0
                          • xtonda  

                            Pozor na to, Syssa a Deboyo mají stejný stejný vnější rozměr, ale Syssa je o 90g lehčí a má o 200ml větší objem. Z toho usuzuju, že nemá vnitřní plášť, tedy to není termoska, je to jen nerez lahev.

                            0 0
                        • ladys  

                          Ameriku zde nikdo neobjevuje, nikdo to tahat nebude… Občas je problém vůbec se napít, na silnici to problém většinou není.

                          0 0
                          • Hagner  

                            Twl opravdu řešíš 9 gramů? :-D

                            Plná termoska 0,5 litru 722 gr. a plná obyčejná láhev 0,7 litru 713 gr. ;-)

                            Je na každým jestli obětuje těch 0,2 ve prospěch teplýho pití, ale dělat z toho kotvu je dost úsměvný :-)

                            1 0
                            • ladys  

                              Úsměvný je Tvůj komentář, jelikož to je 0,2+0,2=0,4l Pokaždé, když jsem stavěl, jsem měl flašky prázdné, v cíli také. Musel by jsem častěji stavět, ale ono jaksi nebylo kde… Trasa je volně přístupná, stačí skočit na kolo a jet.

                              0 0
                              • Hagner  

                                Chápu, to už je „kotva“ :-D Jinak viz rada od Melvina ;-)

                                0 0
                                • ladys  

                                  Nechápeš, nejde o váhu, ale o množství vody. Flaška v tomhle tempu je tak na 1,5–2h.

                                  0 0
                              • Melvin  

                                Vidíš a kdybys měl camel, tak stavíš ještě míň.

                                0 0
                                • ladys  

                                  Nerad vozím něco na zádech, možná tak s manželkou na výlet. Za druhé, nemůžu si pak dát do jedné flašky sladké a do druhé vodu.

                                  0 0
                      • jIrI___  

                        Vozím Deboyo, to má objem tuším 550 ml a velikostně je jako plastová 0,7 l. Je skvělá v zimě, ale nedám na ni dopustit ani v létě, udrží píti krásně studené spoustu hodin.

                        3 0
              • Hadato  

                Díky všem za gratulace.

                Napíšu to tady, ať to nekouskuju.

                Termosku vozím v zimě ve větších mrazech na nezávodní pojezdy. Na tyhle delší závodní akce se to úplně nehodí. Ze začátku se z toho člověk nenapije, jak je to horké – musel by zastavovat. To moc nepřipadá v úvahu jelikož by stratil kontakt se zbytkem. Když už to dostatečně vychladne a člověk to vypije, tak je to 300g zbytečně navíc. Termoláhev by asi šla, ale ta značně limituje množství vody, co člověk uveze. Já vezdl 950 ml a 750 ml láhve, jednu s vodou, druhou s magnéziem. Loni jsem měl dvě 950 ml. Měl jsem ale dát něco sladkého, protože pití studené vody mi moc nešlo a vyústilo v dehydrataci a následnou krizi. Idea byla taková, že s tím dojedu až někde ± za Most, protože se člověk v tom počasí moc potit nebude. Voda byla v plánu na zapíjení sladkých věcí. Příště v takovém počasí to budu muset vymyslet jinak, ale termosku určitě na závod vozit nebudu.

                K jídlu: Můj žaludek snese dost a vytráví úplně v pohodě skoro cokoliv. Svíčková nebo vepřo knedlo nebo oboje dohromady jsou v pohodě :D, ale většinou není čas stavět. Sušené maso taky asi OK, ale to se mi špatně žvýkalo – člověk sní jeden kousek a pak už se mu do toho nechce. Tom Novotný to běžně vozí jako pamlsku – což je taky dost důležité. Já radši sušené mango třeba. Navíc je sušení masa taky dost zdlouhavý proces a nechce se mi s tím nikdy dělat. Do toho jsem v běžném životě jsem prakticky vegan (cítím se tak lépe fyzicky), takže mě sušené maso většinou ani nenapadne. Ideální jídlo je to, co člověk může jíst za jízdy – třeba kebab, tortilly nebo i srolovaná pizza.

                Vývar v termosce pak naráží na stejný problém jako teplé pití v termosce. Pokud je čas zastavit, tak je ale super na doplnění tekutin.

                2 0
        • RadimMan  

          Tak co Pepo, jaký máš pocit po závodu? Bylo to poctivé 3-kilo? :D

          1 0
          • Pepa Hrabačov  

            Paráda až na ten smrad kolem těch fabrik . Pokud budu zdráv , tak za rok znova a lépe :-)))

            0 0
    • Kos_CZ  

      Hele, pokud bys chtěl, můžeš s námi jet v červnu LeMaňas – „24-hodinovka někam“. Loni jsme jeli z Kralup na otočku do do Drážďan. Já to pak ještě protáhl do Prahy a dalo to hezkých 380 km po rovině podél vody na pohodu.

      Jinak moje rady jsou následující:

      1. Nech si srovnat posed na bikefitingu.
      2. Trénuj v Z1, Z2 intervaly – často, ale rozhodně kratší, než ty maratony co teď jezdíš – tělo musí mít šanci mezi tréningy zregenerovat. Ujet jeden den 220 a další 150km (či kolik a jak jsi to v jednom týdnu psal) je sice hezké, ale akorát se tím fyzicky vyšťavíš.
      3. Pořiď si na to pořádný oblečení, který si vyzkoušíš že funguje. Není nic blbějšího, než mít sedřený třísla od špatných kalhot a zbytečně trpět.
      4. Nauč se jezdit pomalu = když je člověk v dobré náladě a při síle, má tendenci tu zrychlit, tamhle s ena Tebe v zúžení nalepí auto tak přidáš abys ho nebrzdil a temihle výkonovými výstřely si výrazně zkrátíš dojezd. Ideální je, pokud máš Watmetr. Pokud ne, pak aplikuj radu, co mi před cestou z stravy do Prahy dal @Dad: Rozjeď se a najdi si převod na který se Ti pohodlně jede. Pak přehoď na lehčí a na tom pokračuj a dojedeš na kraj světa!
      8 0
    • Tatut  

      Nick na to máš… tady asi nejplacatější trasa u nás

      Ale Furt pár km do 300 chybí ;)

      Trasa z Bohumín do Břeclav

      Trasa 245,3 km • 14:54 hod

      https://mapy.cz/s/jumeroforu

      0 0
      • Melvin  

        Akorát by musel počkat na příhodný směr větru. Ta představa, že bych to jel v těch uragánech, co tady poslední dobou byly je děsivá :-)

        0 0
      • Jezevec70  

        Místy ta trasa fakt není na silničku, ale na čistokrevné HT, jak jsou cesty rozbité. A hlavně to nejet o víkendu, když je hezké počasí, to je kolem Baťáku hodně hustý provoz.

        1 0
      • t29  

        přidej Pohořelice – Rajhrad – Brno a 300 padne

        0 0
    • Ales007  

      Jak už bylo řečeno – vše je pouze v hlavě. Při samotné jízdě příliš nemysli na samotný výkon a už vůbec ne vzdálenost (doporučuji na počítači/tachometru přepnout obrazovku s nějakým neutrálním údajem). Maximálně si trasu rozkouskuj na několik segmentů a vzhlížej k jednotlivým bodům. Pořád do sebe něco házej a hodně pij. A užívej si to! Víc asi zapotřebí není :-)

      Každopádně nebuď překvapený, pokud se vyskytne nějaký problém, který bys vůbec nečekal. Mě třeba začala po cca 350 km šíleně tlačit pravá tretra, i když jsem s ní nikdy problémy neměl. Jo a taky pozor na dlaně – u tak dlouhých jízd někdy nepříjemně bolí a přichází mravenčení.

      5 0
    • Mychal  

      Já taky s 300km koketoval spoustu let, 200–250km jsem dával pár krát do roka, ale 300+ až vloni. A co čert nechtěl, bylo to v rámci cesty do Mnichova celé v příšerném protivichru , který se mnou do boku mával. No ale zvládl jsem to, byť za cenu nízké prumerky a celkového času včetně přestávek o délce 20h..

      0 0
    • vasek80  

      Tomuto vláknu jsem velmi vděčný. Nikdy jsem nenašel jak ideálně doplňovat cukry na kole. Vozil jsem většinou nějaké Corny tyčinky bez čokolády, na delší trasu jsem si vzal i gel.

      Přečetl jsem si tu někde výše Haribo medvídky a koukl na složení. To je úplně bomba nápad, zejména colové lahvičky miluju, chtělo by to ještě nějakou malou misku na řidítka a mlsal bych snad pořád. Už se těším až to zkusím. Hlavně to nepřehnat, nastavím kadenci po půl hodině co minuta medvidek:-) Hned mám novou motivaci.

      1 1
      • JakeF  

        Nebyly to haslerky na riditka?

        1 0
      • Tomas_82  

        Ale opatrně, při jízdě do kopce se blbě koušou:-)

        0 0
        • vasek80  

          To je dobrý, alespoň mi to donutí snížit intenzitu abych mohl dýchat nosem. Samá pozitiva.

          0 0
      • cyklista86  

        Jak pise Tomas haribo medvidci daji docela fusku pokousat. V zime kdyz ztuhnou, tak to je spis bonbon na cucani nez na kousani.. :) Lepsi jsou zelatinove sladkosti, ktere jsou „naslehane“ a tim padem je uvnitr vzduch. Takze se lepe rozpousti v hube a snaze se rozkousou. Treba marsmelouny jsou super, ale zaberou hrozne moc mista. Takze druha nejlepsi volba jsou ty kosticky Vextra od JoJo. Ty normalni ne ty extra kysele.. Nijak to nepocitam na gramy cukru za hodinu. Proste si dam cca co pul hodiny plnou hrst do huby a spolu s pitim kde mam taky cukry to bohate staci. Trochu vic prirodni vec jsou super rozinky a datle. Rozinky dam do sacku a pridam trochu morske soli jako zdroj sodiku. Chutna to fakt dobre na kole, kdyz vypotis hodne sodiku a mas chute na slane. Ta sladko slana chut je super. Jinak zrovna Corny tycinka neni vubec spatna volba. Protoze je to hlavne z pufovanych cerealii a ty se travi rychle. Hlavni zdroj cukru bych nechal ty jednoduche cukry, ale na neco delsiho to chce urcite treba jednou za 2–3 hodiny nejakou tycinku. Nejhorsi jsou ty s orechu a seminek slepenych dohromady. To je jen zbytecne moc vlakniny kterou v ten moment nepotrebujes.. Pak klasika sojove suky. Ty se ji taky super na kole a hlavne se ve vedru nerozpusti jako oplatek..

        2 0
        • trpaslik72  

          Tak když jsme u toho žrádla, tak já hrozně rád kombinuju gumový medvídky, slunečnicový semínka a nějaký mix ořechů s rozinkama, brusinkama, atd. Naházim to do bagu na řidítka a valim :))

          0 0
          • mais  

            S tím bych nedojel a i do samosky, ořechy s rozinkama, brusinkama atd je něco, co zdlabu ihned, já jezdím na corny s podobně pac je nemám rád a tedy nemám nutkani…

            1 0
            • trpaslik72  

              Ale jo, věřím, že bys do nějaký samošky dojel. Pak bys nakoupil podle libosti :D

              0 0
        • Raf  

          Suky to chce brát podle teploty a kde se povezou. Klasika od zory zmrznou a to se nedá, na druhou stranu třeba kauflandí plný palmáče nabírají v teple konzistenci gelu, a to se taky nedá :). Aktuálně zkouším na Z2 jízdy 70g cukru a 30 gramu maltodextrinu do litrovýho bidonu. Co vypiju to vypiju a k tomu 50 g suku/margotky a privátních alternativ na hodinu a celkem mi to vyhovuje a začíná se mi předcházet vyluxování ledničky po dojezdu.

          0 0
          • mart910  

            Tolik zbytecneho cukru kvuli Z2, tam to mas tahat z tuku :P

            1 1
            • cyklista86  

              A proto profici perou cukry i pri Z2 ze.. Furt tady plno lidi asi nechape, ze kdyz zeres cukry pri nizke intenzite neznamena, ze prestanes spalovat cukry..

              1 5
              • mart910  

                Ja s cukry nemam problem, ale v tohle mnozstvi v takove zone mi prijde prehnane :) Sam si taky davam sladkou vodičku :P

                1 0
              • tomvv  

                Zapomínáš, že profíci na sobě mají hodně málo tuku, takže musí ládovat cukry v podstatě hned, narozdíl od většiny z nás, co si vozí zásoby kolem pasu :-)

                Pokud máš trošku kila navíc, tak bych rozhodně tolik cukrů neládoval. V Z2 zvláště.

                5 0
                • cyklista86  

                  Nedelaji to kvuli tomu ze nemaji vubec zadny tuk ke spalovani. Delaji to kvuli tomu protoze to nema zadne vyhody. Zbytecne se takhle vycerpavat. Jen to zhorsuje regeneraci, imunitu a pod.. Coz je to posledni co chcou, kdyz potrebuji byt vzdycky na druhy den ready.. Kdy to drzi na uzde je mimo kolo. Tam si daji klidne na veceri maso se zeleninou a tukovy metabolismus jede celou noc.

                  0 1
                  • vasek80  

                    Si pamatuju jak Vojtěchovský psal neco ve stylu že tuky hoří jediné v ohni cukrů.

                    1 0
        • Janes  

          Sojové suky nejsou jenom na kolo, mám jich vždycky několik v batohu na pinec. Zápas trvá cca 2,5– 3 hodiny, zíde sa :-).

          0 1
          • cyklista86  

            Me vyhovuji ty gumove sladkosti a cukr ve vlasce s prosteho duvodu. Protoze me to nechutna jist jen tak mimo kolo a tim padem to nesezeru uz doma. :D Ale pokazde kdyz si nakoupim nejake flapjacky treba a pod. ze si je necham kdyz pojedu neco delsiho, abych mel i nejakou pevnou stravu a pod.. Tak to dopadne tak, ze to sezeru doma a nedej boze kdyz mam ty tycinky jen treba 2 nebo 3, tak jsem schopny je sezrat naraz treba po veceri. :D

            0 1
    • jecnak  

      Neodvažuju se teda polemizovat, co je a co není pohodové tempo na 300 a více kilometrech, ale jestli chceš, nebo kdokoli další, tak pořádám sérii brevetů (dálkových nezávodních jízd). 200 už se jela, ale 300, 400 a 600 jsou stále k dispozici. Více informací a kalendář na https://www.randonneurs.cz/calendar.html

      Výhoda je, že tam potkáš lidi, kteří podobné distace jezdí a vícekrát ujeli a můžeš se zeptat na zkušenosti případně odkoukat různé fígle. Někdy je totiž nejlepší to prostě zkusit.

      6 0
      • keymaker  

        Tome jste vcera v te slote fakt jeli? Kloboucek :-)

        0 0
        • jecnak  

          Bohužel já ne. Mám antibiotika. Ale vyrazilo 7 jezdkyň a jezdců a 6 dojelo ve velice slušném čase do cíle. Nakonec jsem nechal z důvodu počasí na zvážení účastníků, jestli pojedou jen na Výpřež nebo až nahoru na Ještěd. 2 to na sněhu dali až nahoru. Prý teda pak dolů to bylo jak na saních.

          300 za 14 dnů pojedu. Není to zrovna jednoduchá trasa, ale zas je fakt moc pěkná.

          2 0
    • cyklista86  

      Tady rozhovor s mladochem Sumpikem. https://www.youtube.com/watch?… dava v treningu 1g na 1kg telesne vahy na hodinu a v zavode 2g na 1kg telesne vahy na hodinu.. Takze kdyz ma placnu 60kg tak dava v treningu 60g cukru na hodinu a 120g cukru na hodinu v zavode.. S tim ze jednou tydne da ty 2g na kg i v treningu, aby si na to telo zvyklo pro ty zavody.. Takze takhle hubenej a lehkej kluk s perfektni vytrvalostni adaptaci dava treba na 5 hodinovem treningu jestli vazi treba 60kg 300g cukru.. Ted si to preneste do kontextu hobika co vazi treba 80–90kg ktery nema ani zdaleka tak adaptovane telo na tukovy metabolismus, takze ma mnohem vetsi spotrebu glukozy.. Pak tu nekdo napise dotaz proc mu to nejede po 6 hodinach jizdy, kdyz prece za tu dobu snedl 2 musli tycinky. Kde ma jedna tycinka ja nevim 20g cukru.. :D

      0 8
      • MirosPikos  

        Zmiňuješ tukový metabolismus. Ten borec ale tukový metabolismus naopak potlačuje a jeho tělo, krom toho, že tukové zásoby víceméně nemá, funguje hlavně na cukr. Nebo mi něco uniká?

        7 0
        • ronda  

          Ještě bych k tomu přičetl intenzitu, náročnost takového jeho tréninku (v porovnání s hobíkem, nebo dokonce „rekreantem“). O závodu nemluvě.

          1 0
          • Raf  

            Tak ta intenzita je z principu stejná, ať už jsi hobík, nebo závoďák. Když pojedu jako hobík 5 hodin v Z2, tak mám stejnou intenzitu jako závoďák co jede 5 hodin Z2. Jen já budu mít AVG 27 km/h a on 29.

            1 0
      • Cabasekxxx  

        Nemůžeš, ale srovnávat kluka co závodí a jezdí naprosto jiný výkony, s nějakým hobikem nebo nedej bože cykloturistou. Kdybych do sebe měl každou hodinu podle tvé logiky,vážím 95kg, nasypat 100g cukru, případně víc, protože ho podle tebe potřebuju víc než ten kluk při tréninku, tak se akorát zbleju a zese..u. A buď tak hodnej, přijmi už konečně fakt, že každý jsme úplně jiný a každému vyhovuje úplně něco jiného. A každý si na to, co mu sedí nejvíce, musí přijít sám.

        2 0
        • cyklista86  

          Jake jine vykony? Davaji to ikdyz jedou vytrvalost. 60kg typek co jede ve vytrvalosti na pohodu si nedava ani zdaleka jako ja pri 90kg na 14kg horaku co jedu treba posranych 100km s prumerem 23. Tlacim treba stejne watty jako on, ale mam jednou takovou spotrebu energie. Co na tom furt nechapete, ze point je v tom, ze oni maji mnohem lepsi usporny rezim a stejne to tam perou. Protoze to ma velke benefity.

          0 9
          • Cabasekxxx  

            A co na tom mám chápat ty brouku pytlíku? Vysvětli mi jaký benefit pro mě bude mít když do sebe za 5 hodin na kole nasypu půl kila cukru? Že se pobleju?

            0 0
            • Funnysek  

              Ty bys měl jezdit spíš na lačno.. :)

              0 1
              • Cabasekxxx  

                A to by mělo jaký benefit?

                0 0
                • Funnysek  

                  Ty to fakt nevíš?

                  0 1
                  • Cabasekxxx  

                    Ne. Pouč mě.

                    0 0
                    • Funnysek  

                      A nepřijde ti divný, že ti ty hubenější do kopce ujíždí?

                      0 2
                      • mais  

                        holt ne každej má dispozici pro to být jako lunt a dispozice stavbou těla pro cyklistiku ;), s tím nic nenaděláš…

                        a ano všem takovým holt ti lehčí a slepšíma dispozicema do kopce ujedou, pokud ti druzí nejsou extrémě trénovaní a správně silově vybaveni

                        2 0
                        • Funnysek  

                          Tak pokud potřebuješ přejet kopec, musíš s těmi dispozicemi něco udělat :)

                          0 2
                          • mais  

                            dispozice myšleno třeba mohutnost kostry ;) s tím jako fakt nic moc te, kdo má mohutnější kostru neudělá – poznáš to snadno – blbě si ti shání košile v ramenou :D

                            2 0
                            • Esi  

                              to znám, po zimní příravě v posilovně jsem se zase dostal na 118cm obvodu hrudníku, s tím ze mě vrchař asi nebude :-) pří 190cm 95kg není úplně cyklistická dispozice a nic s tím nenadělám, ježdění na MTB mě baví, závodní ambice nemám.

                              1 0
                              • mais  

                                asi tak a vzhledem k tomu, že 95 km ze sta nejezdím sám, tak reálně svým tempem ani nikoho nebrzdím, natož abych někomu ujížděl

                                0 0
                              • Janes  

                                Ve Tvým věku jsem míval hrudník 123 cm :-).

                                0 0
                      • Cabasekxxx  

                        Ani ne. Nemám potřebu se s někým porovnávat. Jezdím proto, že mě ten druh pohybu baví a je to pro mě skvělý relax, stejně jako procházky s rodinou a se psem. Takže to, že mne někdo předjede mě opravdu žíly netrhá. A je jedno jestli to bude trénovaný jedinec, nebo bába na éčku.

                        3 0
                        • Funnysek  

                          Prosím nespojujme tady cykloturistiku s výkonnostní cyklistikou, to je opravdu něco jiného..

                          0 1
                          • Cabasekxxx  

                            To bylo jen pro příklad. Jasně, že se jedná o dva rozdílné světy.

                            0 0
                            • Funnysek  

                              ..které se i prolínají, už kvuli hlavě je dobrý umět i vypnout :)

                              0 1
            • Hagner  

              Benefit je, že budeš jezdit stovkou za náklaďákem ;-) a bez problému uvisíš Bittnera a když nasypeš o něco víc, tak si možná i namažeš :-D

              4 1
            • cyklista86  

              Pointa je v tom, že se někdo nemůže divit, že mu to nejede kdyz nepřijímá dostatek energie. Ti profíci by taky nemohli trénovat jak trénují bez dostatečného příjmu energie. Dřív nebo později by se dostavilo přetrenovaní, nemoc.. a o nějakém budování formy by nemohla být řeč. Žádná konkrétní čísla jsem nikomu nedoporučoval. To jen ty si to překrucujes jak se ti hodí..

              1 2
              • Cabasekxxx  

                Nepřekrucuju. Ty si hodil do placu čísla kluka kterej, ale jezdí úplně jinak, než nějaký cykloturista a řekl si, že ten turista má větší spotřebu cukrů než ten kluk. Tudíž z toho vychází přesně to co jsem napsal a to co ty jsi tvrdil.

                1 0
                • cyklista86  

                  Ne z toho vychází, že musli tyčinka každé dvě hodiny ideál asi nebude. To je celá pointa a ne to že do sebe máš cpát 100g cukru na hodinu. Ja do sebe taky necpu vic jak 50g a to mám 90kg..

                  0 2
                  • Cabasekxxx  

                    Tak proč tady pomalu jako mantru dáváš čísla kluka kterej do sebe sype dvakrát až třikrát víc cukru než ty? Někomu na hodinu jízdy bude stačit ta musli tyčka někdo si dá tři, podle toho jak mu to vyhovuje. Někdo nahradí tyčku sladším pitím, protože jíst při jízdě mu nedělá dobře. A něco si sní při nějaké delší pauze.

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Protože jestli sis nevšiml, tak většina lidí tady si stále myslí, že profíci jezdí treningy na čistou vodu?

                      0 2
                      • Cabasekxxx  

                        Ne, to jsem si nevšiml. Zaznamenal jsem spousty názorů o tom, co kdo jí a pije během jízd a ta škála názorů byla celkem pestrá. Ale názor, že profík jezdí na čistou vodu jsem nezaznamenal.

                        Ale zaznamenal jsem tady jednoho, co každýmu radí jak přesně by to měl dělat, protože jedině tak je to správně.

                        0 0
          • kandik psi zub  

            pockat: Takze jsem jako na ceste https://www.bike-forum.cz/…remi-umorimi

            mel do sebe dostat 110kg x 17hodin tj. 1,8kg cistyho cukru? Tzn. pokud se divam spravne napr. sezrat 11kg hroznu?

            A jinak se ti dari dobre? :))))

            1 0
            • kandik psi zub  

              mimochodem, pokud si dobre vzpominam, ujel jsem to na myslim dve tatranky, dve nejaky ty tycinky, sojovej suk, caj, 2 jagry, 0,5l flasku coly, 2piva vyvar a zelnacku s tvaruzkem ( a samozrejme vetsi mnozstvi cisty vody a magnesie). Nic s cim bych se sel chlubit Havlickovi do Jstetocojite, ale cestou jsem nezazil zadnej sklicujici pocit nad ramec unavy odpovidajici trase. Troufnu si rict, ze jsem si to uzil.....

              2 1
            • ladys  

              Toho cukru by bylo potřeba o dost méně, pokud by jsi trochu prislápl a zkrátil dobu jizdy. A aby jsi mohl orislapnout pomohl by ten cukr :)

              0 0
          • mais  

            Kdybych se takhle choval, tak budu se svojí intenzitou jízdy mít metrák a půl. Ostatně v mé sociální bublině všichni sportovci po ukončení kariéry a snížení aktivity výrazně přibrali – protože v zápřahu se enereticky nemuseli limitovat, ovšem později to zas nedokázali.

            Ono je sice fajn, že profík do sebe sype cukr, ale on jede každý den xy času a z zátěži, takže to spálí – někdy holt je trochu trochu víc, tak to zase vylikviduje další den intenzita atd, když jezdíš jako většina lidí tedy jednou dvakrát třikrát týdně s intenzitou „jak to vyjde“, tak je tenhle přístup jen otázka, kdy to začneš ukládat do zásob kolem pasu.

            Sice máš občas zajímavý postřehy, ale nějak nevnímáš, že 80 procent lidí nemá jako životní cíl mít vymakaný tělo, optimálně spalovat a být „sportovec“ – hýbou se, protože je to baví, vlastně nic moc splnit nechtějí, ale chtějí mít z pohybu radost a zážitky, občas si někdo holt zajede nějakej ten „sranda mač“ a jinej zase se vyhrabe na kopec a potom co ho dojedou /doběhnou plíce, tak se ještě dalších x minut kochá výhledem na krajinu… případně vůbec nic takového neřeší a jen tak se plácá v lesní cestě po rovině a kochá se tím, jak jsou (dobře minulej tejden) listy listnáčů krásně čerstvě zelený a nejsou tam turisti

            10 0
            • kandik psi zub  

              šmarjá ÁMEN !!

              2 0
            • cyklista86  

              Co ma přísun energie na kole společného s pribranim ex profiku?

              0 2
              • mais  

                jenom to, že když denně jezdíš na kole, posilku, běh, tak máš nějakej výdej, jenže když žije jako většina lidí, co to mají max párkrát týdně, tak jsi 3–4 dny rád za bazálku plus pár stovek kcal denně.

                JInými slovy, když mím bazálku 1800 – 1900 kcal

                Běžně moje tělo jede nějakých 2500 kcal (ať se to dobře počítá)

                a když mám ten den kolo tak je to kolem 4000 kca (ať se to dobře počítá)

                Když jedu na kole 3× týdně – tak je to 10 000 plus 12 000 – 22 000 kcal a pokud je to trvale můžu mít nějakej příjem energie

                Když ale to bude minulý hnusný týde plus něco doma – 7×2500 = 17 500 k cal

                takže je rozdíl 4 500 za týden = celý aktivní den

                Z toho je jasné, že fakt nemůžu ládovat cukr jak o život, protože když bych to někde přepískl – jakože to dlouhodobě skoro každej přepískene i s jídelníčekm 80:20 (80 procent disciplíny a 20 procent prasáren) – tak se budu fakt rychle zakulacovat (Což v reálu stačí týden dva problémy doma, nevyspání, musíš něco řešit v práci a většině klesá stravovací kázeň a potřebují pak ten pohyb pro redukci přebytků (ano neefektivní atd atd atd – víme), ale fakt nepotřebují přitom do sebe lejt energetický bomby – protože potřebují restart – to s cukry co píšeš je pravda, ale do dobře nastartovanýho trénovanýho metabolismu a to si troufám říct, že máš možná nějak ty (nebo si to myslíš), ale my ostatní, fakt néééé (buďme k sobě realističtí a upřímní)

                2 0
                • Funnysek  

                  A co to střídat, bud úplně bez cukru, jezdit pomaleji na tuky a pak si vybrat jeden cukr den v týdnu závod nebo těžký trénink a od druhé hodiny 2g na kg?

                  0 1
                  • mais  

                    Proč? já nejsem sportovec, jsem zážitkář :D

                    Jako pro případ nouze mám pod sedlem nějakou sladkou tyčinku, ale stejně jezdím většinou tak, že není potřeba

                    Jídlo musím řešit celý život, protože mám bohužel genetické dispozice „viděl rohlík kilo přibral než se ho dotkl“

                    3 0
                    • Funnysek  

                      Mě to dovolení si vyzásobit se zvedlo výkon i ten zážitek z jízdy :) Tělo se díky lepší efektivitě přeplo a zbavilo se i zbytečných genetických přebytků :)

                      0 1
                      • mais  

                        jako jo, ale vzhledem k tomu, že větišna mých jízd je hooodně pod dvě hodiny, tak to není potřeba

                        0 0
                    • Esi  

                      já jsem na tom úplně stejně, poměrně snadno přibírám jak tuk tak svalovou hmotu tak že je to celoživotní boj udržet se hmotnostně pod 100kg,

                      0 0
                      • mais  

                        u mě se to s věkem otočil jen na tuk, ale je to neustálý boj a člověk musí neustále počítat příjem výdej…

                        0 0
                        • Esi  

                          no já teda s tím zatím bojuju, tak že celou zimu 3× týdně fitko a k tomu 3× týdně trenažer. Zatím se to celkem daří, ale věk je teda znát těch 150kg na bench press už je dávno pryč :-)

                          Ale tím jak poslední 2 roky fakt chodím pravidelně, snažím se cvičit celé tělo tak se mi podařilo posílit core tak že mě už 2 roky nebolí záda, docela příjemná změna :-)

                          0 0
                          • mais  

                            já jedu ca kolo 2000 km/rok, plu denně nějaké protahování/po­silování vlastní vahou – na střídačku celého člověka plus denně v průměru podle garminu za pět let – 11 000 kroků z toho se snažím denně aspoň 2 km idiánské chůze – s cílovkou času pod osm minut na kilometr, nebo 5km chůze pod deset min na km

                            hodně toho stíhám tak, že třeba těch pět km dělám při vození kočárku s nejmladším prckem, nebo při telekonferenci atd

                            2 km dávám, že převážím děti a mám tam dvacet min prostoj atd..

                            0 0
                            • Esi  

                              je to celoživotní boj, najezdím na MTB tak 3000km/rok, k tomu tak těch 50–70 hodin trenažer, tam nic neměřím jen čas jen tupé konstatntní točení nohama na střední zátež při 130–140 tepech tak hodinu až 2 při sledování filmu na NB a do toho to fitko 4× týdně 1,5 hodiny, už mám velké děti, 4 dny v týdnu pracuju z domova, tak že relativně dost času. když bych se válel na gauči tak přiberu v klidu na 120kg :)

                              0 0
                              • cyklista86  

                                Nic neni boj kdyz rozumis tomu jak lidsky telo funguje a podle toho se chovas. Ja sportuju podle ostatnich tady minimalne a pekac buchet mam napecen celorocne uplne bez problemu.

                                0 4
                                • Esi  

                                  JSem do jisté míry na pohybu závislý, pohyb mi umožňuje jíst a pít co chci aniž bych se nějak omezoval nebo něco počítal, jsem sportující kancelářská krysa, na vrcholový sport nemám ani věk ani ambice.

                                  1 0
                                • mais  

                                  neni to boj pro člověka, co má jiné dispozice, je to boj pro člověka, co ty dispozice nemá..vidím to u manželky a její sestry – manželka sportuje, drží životosprávu a tak nějak není tlustá, její sestra miluje všechny totální prasárny, dopřává si je co hrdlo ráčí a má po dvou dětech ve střením věku postavu modelky.

                                  Takže sice pro sebe něco děláš, ale kdyby jsi na to neměl genetický základ, tak toho čím se tak rád chlubíš nemáš šanci dosáhnout, nebo po nějakou dobu toho dosáhneš, ale neudržíš to, protože to bude za drakonické ceny, které bez fanatického chci jen právě tohle neudržíš

                                  1 1
                                  • Fazzy  

                                    To je jedna věc. Druhá věc je, že někdo nemá rodinu, nepodniká, nezařizuje, nemá fyzicky namáhavou práci a řeší jen svoji „údržbu“. A pak sou lidi, který toho přes den musí stihnout trochu víc a sport/trenink dělaj jen v rámci omezených možností, zákonitě z mnoha pohledů neideálním způsobem. Nevhodná vyváženost treninku, nevhodná strava, nedostatek regenerace.. Tyhle skupiny lidí nikdy nemůžou mít stejný výsledky, zvlášť, když jim ani tebou zmíněný dispozice moc nepomůžou.

                                    4 0
                                    • mais  

                                      V druhé skupině si skvele popsal me

                                      0 0
                                    • kandik psi zub  

                                      a pak prijde nejakej chytrolin se sebestrednym kultem vlastniho ja a vysvetli ti, ze si neumis zorganizovat priority a cas.

                                      1 0
                                      • mais  

                                        nejlepší jsou radilové ohledně dětí, co žádné děti nemají a neměli…

                                        2 0
                        • Charles2k  

                          U mně to musí být nějak věkem. Sportuji o dost víc než v předchozích letech, loni třeba nájezd na kole skoro 9 tisíc, jím pořád stejně (vím, že ne ideálně, dost sladké, nic moc zelenina – ale je setrvalý stav, žádná změna v objemu ani v kvalitě). Kdybych takhle sportoval třeba před 10–15 lety, tak by kila šly automaticky o dost dolů. Teď se to skoro nehne.

                          0 0
              • Funnysek  

                Včera v Kamenici mi bylo líto Zdendy Rubáše ze Sparty, který jel i přes svůj věk a mohutnější postavu fakt skvěle včetně kopců, ale nevydržel to a přišlo mi to zrovna, že to chtěl urvat bez cukru, ale neurval :) Stará škola si říct nedá nebo ti mohutnější si to nedovolí..

                0 1
            • Cabasekxxx  

              Tesejte do kamene a volejte hurá.

              0 0
            • Kos_CZ  

              Přesně – já Okolorepubliky přibírám a jak závod skončí tak jsa rozežrán, tloustnu jak prase. To mi zabere tak měsíc, abych měl o 6 – 8 kilo navíc a zbytek roku se pak pomalu dostávám zpět na „závodní“ váhu, aby se kruh uzavřel a já si to zopakoval.

              Ale hlaďák jsem nikdy neměl. :)

              0 0
              • cyklista86  

                Jestli to spis neni zavodneni ze stresu a zanetu po tele kvuli te zatezi.. Nedovedu si predstavit co by jsi musel zrat aby jsi pribral 8 kg speku..

                0 0
                • mais  

                  A to já s toi představit umím snadno, vezmou se sacharidy, škroby, něco smaženého s i bez tlamolepu je to tam do čtvrt roku, s tlamolepy jasné přes deset kilo

                  0 0
                • Kos_CZ  

                  Krabku Derby sušenek s čajem, Disco sušenky s mlékem atd…

                  Ale i věk na to má vliv (49). Když mi bylo kolem dvaceti, vážil jsem 64 a dával jsem si třeba ke svačině pytlík piškotů s mlíkem, snědl jsme balení masových knedlíčků v rajské omáčce a k tomu si uvařil něco přes půl pytle kolínek atd… a přibral sotva kilo. Zato po čtyřicítce, to jde samo… :D

                  0 0
                  • Janes  

                    A bude hůř, po padesátce zásadně a po šedesátce už je to boj o život…

                    1 0
                    • Kos_CZ  

                      Tak to je jasný – podle modifikovaného hesla ANO – „Je líp.“ a k tomu dodat „lepší to nebude“. Snažím se s tím nějak smířit, ale nevzdávám to. :)

                      1 0
                    • jmaselnik  

                      Po padesátce ještě dobrý, řekl bych :)

                      0 0
    • Funnysek  

      .

      0 0
    • stařík  

      Klub KPO je „Klub Praha-Ostrava“. A taky se to jelo.

      Dále byla akce šílený cyklista s nájezdem přes 700 km v kuse :

      https://www.kpo.cz/…ta-semik.htm

      Účastnila se i žena. Bylo o ni v novinách. Možná se to chce zeptat Hanky Ebertové – ta má za sebou pokus o RAM a ultramaratony jezdila každý rok. Přípravy zná dobře.

      0 0
    • stařík  

      Hana Ebertová – KPO.

      https://www.kpo.cz/…bertova3.htm

      0 0
    • milan.v  

      Je tu jedno dlouhé vlákno k takovým jízdám a co jíst…

      https://www.bike-forum.cz/…ych-vyjizdek

      0 0
    • lukan  

      kdyby to někoho zajímalo, tak tady je pro inspiraci sestřih z mé říjnové 400km dlouhé cesty na otočku do Vídně

      https://www.youtube.com/watch?…

      jo a za to potahování nosem se omlouvám, příště se toho vyvaruju

      1 0
      • lukan  

        tady ještě fotka celkové vzdálenosti a fotka paliva, které jsem měl na cestu

        1 0
        • keymaker  

          Ty maximální tepy asi kecaj, že? Jinak jako klobouček .-)

          1 0
          • lukan  

            joo to je nějaká chyba měření, nevím proč, v poslední době se mi to děje často

            1 0
        • DaD  

          Když vidím, co si měl všechno sebou, tak klobouček. To bych sebou fakt tahat nechtěl, ale rozumím tomu. Já jel čtyřkilo úplně na lehko a neměl jsem sebou vůbec nic, ani vestu pro případnou zimu. Jeden z kluků měl naštěstí jednu rezervní a tak mi ji na propršený sjezd z Ještědu, zapůjčil. To byla fakt kosa. Letos už určitě takhle na lehko nepojedu. A jinak musím říct, že tolik bloudění a špatných cest jsem opravdu nečekal. Příště to budu muset asi vzít do vlastních rukou.

          Po cestě nějaké tyčinky, u stánku na Ještědu dva hotdogy, nějaké nealko pivo a mazalo se. A nebýt toho simulanta, tak by to bylo i ve svižném tempu:)

          1 0
          • cyklista86  

            Tjn průměr pod 30 je fakt slabota..

            0 1
            • DaD  

              Hned na startu nám to zaříznul, rozbolela ho prý pacinka v koleni, ale chtěl to zkusit. Nakonec to stejně celé nedal a musel zavolat odvoz. Ale prdel byla, to jo :D

              0 0
          • HKou  

            Já to teda jezdím taky nalehko, ale v kapse mám větrovku a návleky na kolena (na sjezdy), mobil + jídlo co poberu.

            0 0
          • Stanooo  

            Když koukám na tu Stravu tak mi ten sloupec s průměry připadá nějaký ustřelený – 28,2km/hod a výkon 65W – to je si blbost. Průměrný výkon po dobu jízdy byl 152W nebo 65W? Prostě pro člověka který Stravu nepoužívá to je matoucí.

            0 0
            • rejdy  

              Dovolím si odpovědět, DaDovi vypadl po cca 160 km watťák, průměr je tak počítaný s nulou ve zbytku jízdy. Za těch 160 km měl prům. výkon 168 W při průměru 29,5 km/h

              0 0
              • DaD  

                Myslím, že to tak opravdu bylo, ale přesně už nevím. Ale měl jsem jeden čas wattmetr, co dělal hroznou rotyku a tak nevím, jestli to nebyla jeho práce.

                0 0
              • jmaselnik  

                Ty jo skoro 30kmph na 168W? 30 jedu tak na 220+, 168 je tak 24–25

                0 0
                • rejdy  

                  Tak ono záleží na profilu a taky na tom, jaký jsou sjezdy, myšleno, jestli ten pokles průměru ve výjezdu do kopce alespoň částečně doženeš „maximální možnou“ rychlostí vzhledem ke sklonu ve sjezdu, nebo musíš brzdit do vraceček…

                  Tady konkrétně vidím na Stravě cca 1600 up a 1600 down na těch 160 km, což vzhledem k NP 200 W, DaDově váze, stroji a posedu celkem sedí. Já na úplný rovině potřebuju na 30 km/h cca 170 W, ale ve stejným profilu jako DaD v té jízdě bych měl průměr tak o 2 km/h nižší odhadem, protože vážím víc a taky nemám tak aero posed jako DaD a to kolo asi taky něco udělá… :)

                  0 0
                  • Melvin  

                    Nezapomeň na to, že nejel sám. Takže těch 170 W je celkem normál.

                    0 0
                    • rejdy  

                      To je pravda, je otázka, jestli tahal špic, nebo ne. Na druhou stranu, co koukám na jeho jízdy, tak ve většině jezdí sám a na ty průměry okolo 30 km/h mu stačí podobný, možná jen on pár wattů vyšší průměrný výkon, ale je to i daný tím, že jezdí celkem palbu z kopce :).

                      0 0
                  • DaD  

                    https://www.strava.com/…/10885926728

                    já ty wattové výkony, vzhledem k avg, mám opravdu dost nízké a už to pár lidí zajímalo. Tohle je letošní sólo tříkilo na SL8 s oboustranným wattmetrem 4iii, který jsem kalibroval před startem. Jsou to tři rundy kolem komína a tak směr větru nehraje až takovou roli. Je to jak píšeš, hrotím sjezdy, tam mi slušně vypíná mozek, a dokáži se na kolo dobře poskládat. Aero pozici držím neustále, dost často jezdím s lokty na rodlech a horní úchop je pro mě skoro sprosté slovo:) Navíc mám opravdu špičková kola a ta něco také udělají. Nedávno jsem se snažil dat švih v průměru nad 200W a není to pro mě až zase taková komfortní záležitost. V kopcích nemám problém jezdit přes 300W, ale jak se to narovná, tak to jde razantně dolů a nechce se mi mačkat abych tam těch cca. 250W udržel.

                    Ona i ta technika ve sjezdu je důležitá na avg. Dokáži i z balíku ve sjezdu odjet z první pozice, kde by měli mít ti za mnou výhodu háku a naopak brzdit, ale stačí pár zatáček a jsem v řiti.

                    Takže je to všechno asi o technice. Mít slušnou a vychytanou techniku aero posedu, mít slušnou techniku jízdy samotné, mám na mysli sjezdy a plynulost jízdy, a mít slušnou techniku pod sebou. Nohy jsou vedlejší:)

                    2 0
                    • DaD  

                      https://www.strava.com/…s/9065501014 Tohle sem jel sám s Assioma oboustranným wattmetrem v pedálech, to by mělo také sedět..

                      0 0
                    • Melvin  

                      Docela psycho je Ronald Kuba. Ale on aero fakt dost řeší.

                      0 0
                      • Funnysek  

                        Asi fakt pořešil aero, že na takovou slušnou rychlost stačil poměrně nízký výkon..

                        0 0
                        • Kos_CZ  

                          Otáztka je, jakým směrem se jelo: Píše se tam směr větru severo-severo západ a z ousku trati co tam prosvítá je vidět, že se to lomí. Pokud se jelo ze západu na východ, tak mu od toho zlomu foukalo do zad…

                          EDIT: Tak už jsem si to našel a jel okruh (byť ne zcela perfktní). Takže nejdříve jel spíše proti větru, pak po větru…

                          0 0
                      • KRoser  

                        Taky má nějakých 170cm a 50kg :) nebo tak nějak. Při svých 2 metrech a 80kg bych potřeboval na stejnou průměrku minimálně dvakrát více wattů i kdybych měl aero všechno :)

                        0 0
                    • jmaselnik  

                      jo, tohle dává smysl. Já se ve sjezdech bojím a do kopce jsem tlustej :-) Díky.

                      0 0
                      • cyklista86  

                        Jak může být profesionální triatlonista, expert přes výživu a nevím co všechno tlustej?

                        0 2
                        • keymaker  

                          Třeba je poloviční bulimik. Vše sežere, ale už nevyzvrací :-D

                          3 0
                          • cyklista86  

                            Podle mě si to omlouvá tím, aby mel ve studené vodě vic izolace. Jako mroz nebo rypous sloni treba..

                            0 1
    • XNeo  

      Rozdíl ujet 300km v horách nebo podél Labe / Dunaje

      0 0
      • mira13  

        Samozřejmě. Ale pro většinu hobíků bude obrovskou metou dát těch 300 i po rovině. Nejen nějakých 12 h točit nohama, ale už jen to usedět a udržet v rukách takovou dobu je pro normální smrtelníky dost záhul.

        0 0
        • cyklista86  

          Ideal je lehce zvlneny profil. jet jen po uplne rovine je smrt. Me staci kdyz jedu po nejake placce treba 30km natoz 300.. Je to prijene, kdyz se trochu meni sklon a clovek zapojuje to telo trochu jinak..

          4 1
          • mira13  

            Mám to podobně. Taky potřebuju, aby to bylo pestřejší. Na dlouhých trasách mě mnohem víc než občasný kopec dokáže unavit a otrávit vítr nebo rozbité silnice.

            3 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.