Strive

Přidat foto

Canyon rozhodně nebyl první volbou. Novej bike jsem kupoval za covidu, kdy nebylo nikde nic a v Itálii jsme chvíli přemýšleli, že vykoupíme investiční Shimano brake fluid a řetězy z obchodů, kam nikdo nesměl a bude to doma přepadávat hladovým bikerům. Dá se říct, že na mě zbyl. A černý kola jsem taky nikdy rád neměl.

Taky to není žádný bling-bling fancy kolo, co by se mohlo blýskat opřený někde u stánku u cyklostezky. Už nějakou dobu preferuju jezdit na tom, co tak nějak funguje a radši každý rok jedno pěkný kolo utratit ježděním v Itálii.

Jako první jsem vyměnil kokpit a původní Sram Guide T brzy letěly do bedýnky v koutku dílny, ze který se už na světlo nikdy nepodívají. I přes svůj za dlouhá léta získaný názor na Sram brzdy jsem jim dal s otevřenou myslí šanci, ale to se fakt nedá. Mám úseky, kde jsem s nima musel jezdit jak na lyžích – furt to zrychlovalo a čekal jsem, že to dole nějak žvejknu do strany a zase zpomalím.

Pak mám taky takovou tradici, že přijedu do Finale a po prvním dni řeším jiný zadní kolo. Jedno Nextie mi takhle vydrželo přesně půl jízdy. Teď je tam hliníkový DT 531 na Hope z místního stopu se středomořskou přirážkou, který už tu prošlo různými servisy a ještě tak nějak funguje.

Z maxxisů jsem přešel na Kryptotaly, vzadu vozím Panzer. Za poslední rok jsem neměl ani jednou defekt, což je super. Z neustálýho přehazování gum jsem vyrostl dávno a Krypto mi tak nějak sedí na to, co jezdím. Assegai je taky dobrej.

Pod hlavou mám Reverse Angle Spacer – Jack Moir tam vozil mnohem větší komín, aby se dostal na modernější geometrii.

Pružení jsem před letošní sezónou vyměnil za Factory a přestože je to lepší, i se základním Foxem se dneska dá jezdit dost dobře.

Kotouče mám dospělácký 220/203.

(vloženo 11.3.24)

Radek Broz Radek Broz
Ohodnoť bajk: (4.7  / 28 hlasujících)
Značka Canyon
Model Strive
Modelový rok 2020
Velikost L
Hmotnost dost
Rám Canyon Strive
Vidlice FOX 38 Factory
Tlumič FOX X2 Factory
Hlavové složení Acros
Kliky SRAM NX
Středové složení SRAM
Přesmykač wtf?
Měnič GX AXS
Řazení GX AXS
Převodník 32
Kazeta GX 52
Řetěz XX
Brzda přední HOPE E4
Brzda zadní HOPE E4
Pedály Time
Řídítka Enve DH
Představec Hope 50mm
Pláště Kryptotal

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mr.antik
mr.antik

14.3.24 22:45

Moderní nemoderní, hlavně když to funguje. Asi bych oželel barvu a dal nějaký funkční brzdy.

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

13.3.24 18:29

puka: 170mm

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

13.3.24 18:29

edge: Dost se na to lidi ptají, chtěl jsem to napsat do popisu. Za mě to není „must have“ featura, a obešel bych se bez toho, ale když už to tam je, používám to dost. Občas to nepřepnu na sjezd a pak si říkám, že jedu jak debil, ale každej výjezd mi dojde hodně brzo, že je to v DH modu. Ideální by bylo, kdyby to přepínalo ještě o něco víc. Problémy s tím zatím nebyly.

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

13.3.24 18:25

Janouch: Dík, potřeboval jsem racionální důvod, proč si koupit oranžovej.

Reagovat
Elwing
Elwing

12.3.24 12:34

Náhodou, s oranžovou je to stylový!

Reagovat
puka
puka

11.3.24 22:07

theedge – na Strivu do roku 2020 funguje max jako zámek tlumiče. Smysl mi dává až na novějších modelech, kde mění i úhel vidlice a enduro přibližuje k trailu.

Bez servisu se vysypal po 3 sezónách (2. generace?). Moc si mě nezískal.

Reagovat
puka
puka

11.3.24 22:03

Po třech sezónách jsem se taky ještě rozhodl vozit starého Striva. Letos padla volba na pružinu, excentr. vložky tlumiče, vložku pod na vidlici, natvrdo zavřel shapeshifter. Myslel jsem, že jsem poslední, kdo jezdí tento rám.

Vidlici máš na jakém zdvihu?

Reagovat
theedge
theedge

11.3.24 21:17

Pracant :-) Jaký jsou po těch letech zkušenosti se Shapeshifterem ? Pro mě to je no-buy featura.

Reagovat
Janouch
Janouch

11.3.24 20:35

ten představec bych vyměnil… zlomil jsem ho v zatáčce v malé rychlosti jsem to položil na kočičích hlavách a celá váha šla na na řidítka a ten představec se rozlomil jako sklo :(((((

Reagovat

Další galerie z kategorie

Simi82 4
Koli13 11
Milan17 5
Zucco 6
kycerjaska 8
PDean 27