Můj 2023 mimo kolo

Přidat foto

Nad sedlem Giau v Dolomitech

Jeskyně na pláži Cala Luna na Sardinii

Pod hřebenem Puez Odle v Dolomitech

Tofana di Rozes v Dolomitech

Pod hřebenem Puez Odle v Dolomitech

Marmolada v Dolomitech

Sassolungo v Dolomitech

Nad sedlem Jaufenpass u Vipitena

Cala Goloritze na Sardinii

5 věží v Dolomitech

Marmolada a panorama Dolomit

Opět Marmolada v Dolomitech

Piz Boe v Dolomitech

Supramonte na Sardinii

Výlet na Mondeval v Dolomitech

Záliv Cala Gonone na Sardinii

V pohoří Supramonte na Sardinii

Nad sedlem Gardena v Dolomitech

Sedlo Giau v Dolomitech, abych potěšil místní žiletkáře

Hřeben Puez Odle v Dolomitech

Monte Civetta a panorama Dolomit

Lago Sorapiss v Dolomitech

Nad sedlem Jaufenpass u Vipitena

Nad sedlem Penser Joch nad Vipitenem

Pozdě, ale přece. Konečně jsem upravil všechny fotky z našich zahraničních cest v 2023, tak si jich tu pár dovolím hodit, i když žádnou souvislost s kolem nemají. Všechny jsou z Itálie, konkrétně z dubnové Sardinie a červencových a zářijových Alp, kde jsme jeli v červenci do Vipitena na „klasickou“ týdenní dovolenou a pak jsme si v září koupili obytnou dodávku a vyrazili na tři týdny do Dolomit.

Všechny výlety se spoustou dalších fotek, povídáním a trasami výletů najdete na webu https://horama.cz/

Cestopis ze Sardinie pak na https://horama.cz/…a-zkusenost/

(vloženo 22.1.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
goofy
goofy

25.1.24 09:25

Fajné a pěkné ;-)

Reagovat
Pekáček
Pekáček

24.1.24 17:28

Pěkné fotky!

Taky bez kola: https://www.youtube.com/watch?…

Reagovat
Azmir
Azmir

24.1.24 15:01

Krása, Dolomity jsou pecka v zimě i v létě, každý den jiná scenérie. Jenom mi je trochu líto toho pohledu na Marmoládu, i přesto, že to je v létě.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.1.24 08:00

Naprosto dokonalé, fotky a hlavně zážitky, které za nimi jsou. S tou dodávkou je to krásná romantika a úplně tomu rozumím. S malým capartem už míň, ale pořád tomu rozumím :-)

Reagovat
theedge
theedge

23.1.24 20:18

Jo vím o čem to je. Strávil jsem cestaváním za sportem v dodávkách většinu svého života. Jezdili jsme na víkend vzdálenosti klidně 700 – 800 km tam a zase zpět. Myslím že málokdo toho najezdil tolik co já.

S rodinou je to o tom že musí mít ten čas všichni – celá rodina. Žena, ty i děti – jakmile děti začnou chodit do školy tak už je ze školy neomluvíš a můžeš být klidně ajťák s notebookem.

Pak ti zbývají jen ty víkendy a musíš mít tu neustálou chuť a energii s tím někam cestovat ( velmi často ) jinak je to ekonomický nesmysl. Samozřejmě to je i o tom jak moc luxusní nebo low-cost je ta dodávka. Ale i ta low-cost dodávka jako víceméně jednoúčelové vozidlo je dost nákladná – na běžný rodinný provoz se všude tahat s krámem se spotřebou k 10l je nesmysl, takže to znamená mít ještě k tomu nomální auto.

Reagovat
Fran-tic
Fran-tic

23.1.24 17:56

Theedge: máme taky lowcost dodavku, ale je to gamechanger. Já teda musím byt fyzickým práci většinu času, ale 2–3 víkendy za měsíc jsme na cestě. Klidně i po okolí. S malyma detma mi tenhle způsob cestování přijde mnohem snesitelnejsi. Dá se to přizpůsobit aktuální situaci v aute. Zároveň i před dětma jsem s ženou byl každý víkend venku :)

Reagovat
chomejs
chomejs

23.1.24 15:06

theedge: Pravděpodobně bychom si ji koupili i kdybych měl standardní dovolenou a víkendy a musel sedět v práci. Nejpodstatnější pro mě je, abychom mohli jezdit s dcerou dál a být flexibilní.

Reagovat
theedge
theedge

23.1.24 14:52

Tak celý je to o tom že se že se živíš klapáním do notebooku a můžeš to dělat oddkudkoliv – ten zbytek je už podružný.

Reagovat
chomejs
chomejs

23.1.24 14:05

Jiří: Přesně tohle byl argument, proč jsme si ji nepořídili dříve.

Ale zaprvé cena byla daleko nižší.

Zadruhé dodávku můžeme prodat, takže to není tak, že by se nám celá cena musela vrátit v „ušetřeném“ ubytování (ty zářijové Dolomity by nás na ubytku pro tři na 20 nocí stály minimálně 60 litrů, spíš více protože ubytování v Cortině není z nejlevnějších, navíc je problém ho vůbec sehnat).

Zatřetí zaměstnání mi dovoluje pracovat odkudkoliv, takže můžeme být na cestách déle, než cca 30 dní dovolené ročně (což tento rok plánujeme).

Začtvrté dceři je v autě špatně, proto delší vzdálenosti přejíždíme v noci a když se v noci v dodávce vzbudí, můžeme jí vyndat ze sedačky a jít spát a pokračovat další den. V autě to dost dobře udělat nelze. Navíc stres s už zaplaceným ubytováním.

Zapáté komfort hotelu pro nás není až tak důležitý (když budeme chtít jet na klasickou dovolenou, nebo letadlem, tak pojedeme). Ubytování je kapitola sama o sobě. Poslední dobou už mě štvalo hledat na bookingu kvalitní/přijatelné ubytování. Takhle máme svůj čistý záchod a sprchu i postel, kterou používáme jenom my. A hlavně jsme flexibilní. Když prší, nemusím řešit, že mám na týden zaplacený „komfort“ hotelu, ale přejedu přes noc o pár set kilometrů jinam, kde bude hezky. Pro nás není důležitý pobyt někde, jako chodit na výlety, když je relativně hezky.

Zašesté nemusíme se pořád vracet do jednoho bodu, kde máme ubytování. Zůstaneme spát, kde jsme nebo přejedeme dále. Kdybych měl třeba jezdit ty sedla v Alpách tam a zpátky, tak je špatně i mě.

Zasedmé noci v horách, aniž bychom museli být ve stanu nebo na nějaké chatě jsou super.

Důvodů mám více, chápu, že některé jsou specifické, ale nám to sedí a úplně neřeším, jestli se mi to vrátí na ceně ubytování. Už teď se mi to vrátilo v zážitcích. Na web k tomu napíšu samostatný příspěvek.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

23.1.24 13:44

jIrI___
jIrI___

23.1.24 13:23

Vyplatí se ta obytná dodávka na pár týdnů dovolené ročně? Cenu tipuju tak dva, tři mičudy, za to má člověk solidní ubytování v hotelu se vším komfortem po dobu mnoha a mnoha let…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

23.1.24 13:16

Pecka, pecka, moc pěkné! ;-)

Reagovat
chomejs
chomejs

23.1.24 12:59

Dolomity jsou na dodávku taková klasika, chtěli jsme jet ještě trochu dále (západně od Gardy), ale nějak jsme tam zůstali, protože se nám nechtělo i kvůli malé moc přejíždět. Letos ještě váháme, jestli Norsko (ideálně až na Lofoty, ale je to prostě daleko) nebo do Francie/Itálie (Aosta). Každopádně obytnou dodávku jsme si měli koupit dávno.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

23.1.24 10:33

Umíš si to udělat pěkný a ještě se o zážitek podělíš! Parádní fotky.

Reagovat
Fran-tic
Fran-tic

23.1.24 10:24

Tak třeba se někde sejdem v horách s dodávkou a dětma. U nás po dolomitech a rakousku letos vyhrálo německo a bylo to perfektní:).

Reagovat
RichP
RichP

23.1.24 07:30

Díky moc, už to čtu na webu. Jsem se nemusel blbě ptát, všechno tam dokonale máš popsáno. Jinak Gorropu určitě můžu doporučit, ten kaňon i cesta k němu z Passo Ghenna e Silana jsou pěkný výlet.

Reagovat
chomejs
chomejs

23.1.24 07:16

RichP: Byli jsme na konci dubna. Jeden den bylo i ke 30, takže se moře dalo v pohodě.

Reagovat
RichP
RichP

23.1.24 07:10

Pecka fotky a místa! Ta Sardinie v dubnu je potenciální inspirace. Co moře, už by se to dalo i pro méně otužilé?

Dolomity nádherné. To mám ještě na seznamu!

Reagovat
RichP
RichP

23.1.24 07:08

Ta vedlejší je taky dobrá. Jinak ale Cala Luna byla spíš zklamání. Turismus se na tom místě už hodně podepsal. Jedna z těžko přístupných malých zátok před Cala Luna byla ve finále mnohem krásnější.

Reagovat
Nimrod
Nimrod

23.1.24 05:49

moc pěkný. a jo, dolomity se neomrzí :-)

Reagovat
krabica
krabica

22.1.24 22:01

Jj, Dolomity jsou mega, ty se nikdy neokoukají.

Reagovat
theedge
theedge

22.1.24 21:35

Haha mám dost identických fotek :-) I z Dolomit – Dolomity jsou pro mne TOP.

Reagovat
Jezdim rad
Jezdim rad

22.1.24 21:12

Nadhera uplne vsechno. Fotky jak z katalogu.

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 0
bmx20 0
bmx20 3
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3