Tříštivá zlomenina lopatky

Přidat foto

Památka tzv. "na furt"

První fotka po operaci, ještě s drenáží pod kůží

S úsměvem jde všechno líp.

Ne vždy to jde podle plánu. Občas se to prostě zvrtne a pak nastane diagnóza jako např. tříštivá zlomenina lopatky s rotací a dislokací a nalomená jamka ramenního kloubu. Naštěstí už po operaci, takže za chvíli snad zase na kole

(vloženo 22.11.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.12.21 11:16

PAM, tak to je dobře, držím ti palce, abys mohl fungovat bez omezení ;) , stát se to mě, tak nevím, co bych dělal, jiný sport nejsem schopnej provozovat ;(

Reagovat
PAM
PAM

3.12.21 21:35

@Kocour Mikeš: už jsem byl na kole dvakrát, Jendou krátký běh a jednou plavat, takže to vypadá dobře. Díky

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

3.12.21 14:55

Při pohledu na ten rentgen, se mi udělalo normálně zle, to muselo bolet jak kráva! Doufám, že se ti podaří se z toho dostat a že brzy usedneš na kolo. ;)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.11.21 16:16

Ale – není. Je to však trochu problém tam, kde, zvlášť u těch tlustejch (a po nějakéjch zánětech a infekcích) ta rána hnije, rozpadá se, opakovaně se to musí různě vyřezávat a přešívat – to je otravný. Takový to normální šití – byť třeba různým způsobem – žádná velká věda není. To až zas na plastice – ale to už je trochu jinej obor, než běžná chirurgie.

Reagovat
PAM
PAM

28.11.21 14:54

@cioran-m díky za vysvětlení. Nevěřil bych, že je šití taková věda.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.11.21 12:36

Není zač. Jen připomínám, že podstatné je to, jak je to uděláno vevnitř, již méně ta jizva. Já už třeba při břišních operacích podkoží a kůži většinou nešiju, to udělá ten mladší, co asistuje. (Ostatně, jde jim to docela pěkně :)

Reagovat
orm
orm

28.11.21 10:39

@cio: Diky.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.11.21 08:41

Omluva za překlepy. A „matracák“, resp. matracový steh je hovorovější synonymum pro steh adaptační, ale to asi bylo jasný. Prostě´se tam musí píchnout dvakrát: napřed hlouběji a pak se vrátit naopak co nejblíž okraji kůže – tím se to dobře přiloží k sobě a drží to.

Aneb šicí propedeutika na bf :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.11.21 08:28

orm: Jsem si tom teda ze solidarity našel. :)

No, ty ro máš zašitý pokračovákem, já bych to asi takhle nešil, ale to byl celkem asi čistej řez a v mistě, kde se to hojívá dobře,:tak proč ne. Za stav té jizvy chirurg nemůže; se ti tam udělal keloid, to je vcelku běžná reakce organismu v tom procesu hojení, někdo to tak prostě má, ty keloidy se mu dělaj.

Kolega PAM to má naopak šitý v místě kde není moc podkoží a navíc je to tam pod tahem, různe se to nejbe a tak – takže mu to zašili jednotlivejma adaptačníma stehama, které přiloží tkáně dost přesné k sobe, drží a zároveň to místo neischemizují. Z hlediska hojení v obtížnejších mistech, zvlášť po úrazech je to takhle ideální, ale někdy tam pak zůstane takovej ten „žebříček“. Ale u disponovaných jedinců se to může taky zhojit keloidem,:jak u tebe

Reagovat
orm
orm

27.11.21 22:41

@PAM kdyz koukam na tvoje a moje stehy, tak jsou jine. Moje mne prijdou takove fuserske. Treba cio jako lekar bude vedet :-).

Reagovat
orm
orm

27.11.21 22:39

@PAM: Tu jizvu ti zavidim. Myslim, jak je pekna. Mne se to rozjelo, jak je videt na fotce, ale to vsechny jizvy co mam.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.21 15:14

Jasně. Blbost šít tohle – úraz – primárně plastickými stehy, ty matracáky jsou nejlepší. Je potřeba zašít to tak, aby se to to nejlíp zahojilo. Po pár měsících to ostatně vypadá úplně jinak.

Reagovat
saintjv
saintjv

26.11.21 08:17

Za me taky krasna cista jizva. Nemyslim si ze by to slo o moc lepe udelat, pokud by to dostal do ruky plasticky chirurg tak moooozna by udelal vnitrni stehy ale ty tecky po stezich me zmizely uplne. Par jich na tele taky mam tak muzu srovnavat…;)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.21 08:07

Zašitá je ta rána (tedy v tomto místé, po tomto úrazu a vzhledem k hojení ) naprosto dobře.

Reagovat
PAM
PAM

26.11.21 00:09

@ Pidiman – měsíc zpět

Reagovat
Pidiman

25.11.21 22:54

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
PAM
PAM

25.11.21 22:43

@Pidiman – s rukou jsem měl problém kvůli skříplému nervu, ten po rehabilitaci a masáži povolil a hybnost lopatky není omezena, jen musím dávat na silový tah. Určitě nejsem z těch, co to hrotí a potřebují si hrát na hrdiny, protože mám mj. rodinu a zodpovědnost a nechci být víc a déle přítěží. Ano, nejsem nejmladší, ale na druhou stranu můžu díky mé práci věnovat značné úsilí rehabilitaci a je to znát.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

25.11.21 21:47

Jen nespadnout no, ale vazy je potreba pouzivat aby dychaly. Sem ten prispevek nejak pomotal :(

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

25.11.21 21:43

Pidiman

25.11.21 21:14

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
PAM
PAM

25.11.21 20:31

Tak, borci a „mum“. Vypadá to dobře. Včera jsem v rámci rehabilitace vyrazil kousek po asfaltu na fullu, dnes šly ven stehy a je na čase se do toho opřít. Není potřeba se litovat, ani foukat si „bebí,“ ani jsem to nikdy neměl ve zvyku. Takže jedeme 

Reagovat
cyklista86
cyklista86

25.11.21 15:33

jarouš2 to mas to same jako zubar. Mam srovnani reznika placeneho z pojisteni(ikdyz kompozitni vypln stejne stala 1000kc) se zubarem z ordinace Yurmax v Praze, kde jsem vysolil za jeden zub(bezpecne odstraneni amalgamu a naslednan ahrada za BPA free kompozit tusim 5 tisic) a je to uplne neporovnatelne.. To prase pres pojistovnu me ten kompozit narval do te diry v zubu jak decko plastelinu. Nemel tusim ani rukavice. Za 15 minut byl hotovej. Borec z Yurmaxu se sral s jednim zubem hodinu a fakt neni poznat ze tam mam nejakou vypl. Perfektne vytvaroval a zabrousil… K zubari pres pojistovnu pujdu uz jen kvuli vytrhnuti zubu. Rozhodne se od nich nenecham vrtat natoz si tam neco nechat davat..

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.11.21 13:55

jarouš: mohli mu tam rovnou dát zip, na příště :-)

Reagovat
jarouš2
jarouš2

25.11.21 13:02

S tím šitím se tady moc nesrali.. tě zašili pytel od brambor..achjo

Reagovat
Jano86
Jano86

24.11.21 16:40

ved nech každý pise kto co che..ved naco bol listopad 1989?sloboda demokracia!

Reagovat
Breakpain
Breakpain

24.11.21 16:31

No … au, ale aspoň je to zoperovaný, tak budeš mít pravděpodobně stejný postavení kostí jak má být, takže rehábko a bude to dobrý :-) … teď jen přežít období srůstu ;-).

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

24.11.21 16:21

theedge: Jen jsem se nebál říci svůj názor na věc. Od toho přece fórum je, i když se to třeba PAMovi nelíbí, asi očekával jen hyperkorektní příspěvky.

Reagovat
Jano86
Jano86

24.11.21 16:18

kome suhlasim..ale najradsej mam takych moralistov jak mi napise ze nemam kolo a kuknem na toho dotyčného profil a nema tam nic..ale velky moralista setko vie vsade ból.....

Reagovat
cyklista86
cyklista86

24.11.21 16:15

theedge neplac prosimte. Nikdo ti skakani na kole nebere. Jsi jak male decko. :D

Reagovat
theedge
theedge

24.11.21 15:57

Cyklista se sem registroval jen proto aby všem kolem sebe dokazoval že je nejchytřejší a jen ten jeho pohled je ten správný :-) prostě normální troll. Zasviní každý vlákno.

Singlespeed: tak to je velká ubohost co jsi napsal … copak je za tou pózou supertvrďáka ?

Reagovat
straky
straky

24.11.21 14:51

I takové fotky sem patří. Aspoň nám hobíkům připomenou, že to nejlepší máme za sebou. Většinou si hlava myslí, že to pořád umíme, ale tělo nedokáže adekvátně zareagovat :-). Někdy i banální pád může způsobit velké zranění. Je dobré pádům předcházet.

Článek určitě napiš.

Takový článek se dá vzít dosti zeširoka.

Pár myšlenkových splašků:

  • Je dobré zpevnit tělo posilováním. Svaly hodně udrží.
  • Mít kolo pod kontrolou, umět s ním pracovat, trénovat základní techniku.
  • Když si nejsem jistý, radši slezu a najdu si ideální stopu a nebo to hold přejdu.
  • Postupně přidávám když cestu znám, ale znám limit svůj i cesty/trailu. S věkem svůj limit posouvám, ale dolů.
  • Technika nesmí selhat, kolo musí být v cajku. Sjeté pláště včas měním, radši hrubší vzorek než rychlý.
  • Nechci být přítěží pro rodinu…ahoj ženo a děti mé, jsem na kaši a budu teď pár týdnů ležet a jíst kašovitou stravu.
  • Nájem nepočká a v práci taky nejásají.
  • Abstinenční příznaky, pocit nemohoucnosti, ztráta kondice.
  • Čím starší, tím delší rekonvalescence. Ona i ta opice po kalbě trvá dýl, sakra.
  • Ve stáří se stará zranění začnou ozývat.
  • Mladí jsou nesmrtelní, nezávislí a bez závasků. Taky jsem jezdil rychle autem, skákal vysoko na prkně a starší byli blbci…jo jo, kde jsou ty časy. Přežil jsem toto období s trochou štěstí ale pár zlomenin bylo.
  • No jo jsem na maděry a nemocnice plné pacientů s covidem. Teď už bych se nechtěl zranit.
  • Tak si tak ležím a hojím. Času dost, čumím na net a cílená reklama začne vrtat šrouby do mého změklého mozku. Co takhle koupit nějakou blbost na kolo než se uzdravím? Přece nebudu kupovat jídlo, když je tak drahé a ženě řeknu, že to stálo půlku.

Tak hlavně optimismus ať to lépe srůstá.

A jak zdraví praví bajkeři…Skol ;-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.11.21 10:42

kOmE: skvěle řečeno

Reagovat
kOmE
kOmE

24.11.21 08:44

Singlespeed: to je kouzlo veřejného fóra. Někdo si tu nechá pofoukat bebí, někdo pochválit svůj výkon, někdo se pochlubí fotečkama z výletu…, ve výsledku děláme všichni to samé, včetně tebe.

Reagovat
Kaire
Kaire

24.11.21 08:41

vypadá to jako kousnutí od žraloka, takže aspoň že tak :).

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

24.11.21 08:37

Zranění se opravdu nevyhýbá nikomu. Ale jen velmi slabí jedinci potřebují předvádět své bolístky na netu a nechat si na ně veřejně foukat :-) .

Reagovat
PAM
PAM

24.11.21 08:00

Ahoj všem. Moc díky za podporu i za Vaše příběhy. Nejen díky nim vím, že ten můj úraz je v konečném výsledku jen jakési pomyslné „kousnutí od žraloka“. Trošku mě mrzí, že tady došlo i na drobnou výměnu názorů, ale to už k fóru tak nějak patří. Každopádně se tady sešla solidní diskuze, ze které je jasné, že zranění se nevyhne snad nikomu (vyjma pár uvědomělým, někdy bezmála samozvaným dokonalým) a proto Vám všem bez rozdílu přeji hlavně zdraví a spoustu bezpečně odjetých kilometrů.

Reagovat
Jano86
Jano86

24.11.21 05:54

ja spis jezdim na bycikli na pohodu..zas na druhéj strane aj ked clovek ide na kole iba tak napr,100 metre do obchodu mioe sa stat katastrofa..clovek nikdy nevie..PAM skore uzdravenie prajem!ps:nahodou to na videu nemas?:D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

23.11.21 23:16

Jizva to bude jako hrom, můžeš říkat, že tě kousnul žralok třeba :-))

Né, vážně: držím palce a páč to máš dobře nastavené v hlavě a prostě jsi se rozhodl, že to bude dobrý, tak nemám obavy, že by nebylo. Ta psychika a vůle dělá strašně moc, kdo chce, ten to dá.

Já jsem měla z kola ulomený hrbol pažní kosti v rameni, zrovna kde se upíná deltový sval, plus nějaké to poškození pouzdra, stalo se skoro na den před rokem. Dneska o tom vím jenom trochu, když si zapínám na zádech podprsenku, takže stran tohohle můžeš být v klidu, protože na podprsenku tě netipuju ;-))) Nevím, jak moc je to pitomá rada, ale já jsem vždycky byla trochu netrpělivá a místo nařízeného klidu to furt trochu pošťuchovala (rozuměj: hýbala s tím), kam až bolest dovolila. Osvědčilo se mi to i u kolene, kde mi vyndali část natrženého křížového vazu po úrazu na lyžích, plastiku nemám a koleno drží, návrat do plné hybnosti cca 4 měsíce.

Tak se drž a hoj! :-))

Reagovat
milan.v
milan.v

23.11.21 21:57

Tak ať jsi co nejdříve zpět a v plné síle!

Reagovat
hmm
hmm

23.11.21 20:43

Lopatky máš dvě, mohlo to být daleko daleko horší. Když to není páteř pohoda, jednou se tím budeš chlubit.

Reagovat
learita
learita

23.11.21 20:17

Mám podobnou jizvičku, ale přes klíční kost. Měl jsem klíční kost na osm kusů a lopatku na tři. Po 19 letech od úrazu vše v pořádku a super hybnost.

Rehabilituj jak máš a zjara budeš fit. Brzké uzdravení.

Reagovat
Radus
Radus

23.11.21 17:55

Přeji brzké a pohodové uzdravení bez následků.

Reagovat
Dejv0
Dejv0

23.11.21 17:43

Cyklisto nevnucuješ, špatně si mě pochopil, jen každému konstatuješ, jaký je to nesmysl, protože ty tohle ne. Mr.Duck si vezmi k srdci. :))

Reagovat
Pepe72
Pepe72

23.11.21 17:30

Mr.Duck: :-) ;-) ;-) ležím normálně pod stolem :-)

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

23.11.21 17:25

Cyklista86: Není na tom nic, dělej si co chceš, jen když spolu se singlspeedem přestanete psát :)

Reagovat
snas89
snas89

23.11.21 17:24

Tvl. Tak drzim palce, at brzy hotovo.

Reagovat
cyklista86
cyklista86

23.11.21 15:35

orm takze podle tvoji logiky nejsou aktivity ktere maji ruzny level nebezpecnosti? Takze kdyz se nehodlam zabit pri skydivingu ve wingsuitu nebo lezeni bez lana, tak jsem automaticky srab bez srdce co vubec nezije a podobne nesmysly co tu ctu?

Dejv0 kde presne ctes, ze svuj nazor vnucuju ostatnim? Je to presne naopak. Me tu nekdo pise, ze nemam fantazii a srdce, kdyz neskacu na kole. Stejne tak muze nejaky ten horolezec bez lana, skydivista a pod. napsat tady pepe72, ktery se zmuze jen na skakani na kole, ze to je uplna nicka, ktera si neumi absolutne uzivat zivota, kdyz poradne neriskuje svuj zivot.. Kazdy ma proste ty hranice nastavene jinak. Co je na tom? Plno lidi nejezdi na kole vubec, protoze se boji. Co jsou pak oni..?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.11.21 15:31

Ale cyklista86 říká něco v tom smyslu, že jemu se to nestane, protože jezdí normálně… to jako chacha, taky jsem se vymlel když jsem „normálně“. Možná právě proto.

Reagovat
Dejv0
Dejv0

23.11.21 15:08

Totiž tady jak se cyklista86 něco nezdá, protože „já“ bych to tak nedělal, nenosil, nejezdil, tak je to pro všechny špatně. Nemá vůbec smysl diskutovat. :D

Reagovat
Pepe72
Pepe72

23.11.21 15:07

Cyklista86: Ty máš dost synku. Co jsem o Tobě napsal si fakt myslím. Na to cos napsal nelze reagovat.

Reagovat
waters
waters

23.11.21 14:38

Singlespeed: tak záleží jak to v magazínu pojme.. Přeci jen takovým pádem získáš zkušenosti s léčbou atd., takže pokud to někomu pomůže;)

Reagovat
waters
waters

23.11.21 14:36

cyklista86: hlavní je přežít a aby tě to nevyřadilo na furt! Věřím, že spousta lidí s podobným šrámem umřou šťastnější než ty co jsou bez škrábance.

Hlavně se to stane u toho co máš rád a většinou si za to můžeš sám:))

Reagovat
orm
orm

23.11.21 14:21

@cyklista86: To bys fakt nemohl delat nic, ani je tna kole pro rohliky. Kdyz si vezmu moje dva nejvetsi pady, tak prvni byl ze jsem zajel se silnicnim kolem do koleje od saliny a praskl sebou o zem a pamatuji si az nemocnici. To bylo na rovine. Druhe na hladkem singletreku pod smrkem, kdy jsem nezvladl jeden hup a to si zlomil lopatku. Zadne skoky, zadna divocina. Jedna moje kamaradka pro zmenu v hodne male rychlosti ve sjezdu trefila hlavou strom. Rychlost tak 10km/h. Probudila se po par tydnech v cesku po tom co ji v rumusku chteli v nemocnici vrtat do hlavy kvuli otoku. Muzes byt sebeopatrnejsi, ale nikdy nevis.

Reagovat
cyklista86
cyklista86

23.11.21 13:56

Pepe72 ty máš dost chlapce. Ja sem si něco prožil a od jisté doby si svého těla a zdraví vážím. Protoze znám jeho hodnotu. Miluji tyhle frajer do doby než se něco hodně nepovede. Zeptej se třeba tech ochrnutych jestli by přece jen něco nepozmenili kdyby měli tu možnost vrátit čas..

Reagovat
jIrI___
jIrI___

23.11.21 13:40

A já bych se toho mudrování v magazínu zase zastal. Nejezdím nad svoje možnosti, nikdy jsem neměl nic zlomené a z toho důvodu by mě celý ten proces léčení, příjmem počínaje propuštěním konče, zajímal asi víc než pravidelně dolámané pacienty na operačním stole :). Tak či tak přeju brzké uzdravení.

Reagovat
ferlikster
ferlikster

23.11.21 11:44

To musela být pořádná prda. Držím palce se srůstáním a rehabkou.

Naštěstí je zima, takže pokud bolest dovolí tak šup na zwift a do jara budeš zase jako rys :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.11.21 11:36

Pěkný. Mám v ruce něco podobnýho – taky jak stavebnice Merkur. Ne teda do lopatky, ale pažní kost s loketním kloubem.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

23.11.21 11:18

midlander: Kdyby poskočil a nezrakvil se, tak v pohodě. A teď nás ještě bude sužovat mudrováním v magazínu :-) .

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.11.21 11:15

Tvl, člověk si poskočí na kole a dostane pucuňk, že je hazardér… jsem tu na bike-fóru nebo na novinkách? :-D

Reagovat
Pepe72
Pepe72

23.11.21 11:06

Singlspeed: bez dobrodruhů s fantazií bys nejezdil ani na kole.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

23.11.21 10:55

Pepe72: Ti se srdcem a fantazií se pak léčí mimo jiné i za peníze těch odpovědných bez srdce a fantazie…

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

23.11.21 10:52

Aneb jak říká klasik – primář Sova – :DD jak dopadla ortopedická operace se pozná za měsíce. Já vím toho ty nemůžeš v tvým věku znát:)

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

23.11.21 10:47

Malá rada operatérovi děkuj až budeš fungovat. Jestli je to dobře udělané se pozná až budeš ruku a rameno doufejme normálně používat. Je to jen moje rada ze 7 orthopedických operací:)

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

23.11.21 10:46

Jsem rád, že drtivá většina lidí, kteří se zrakví a kole nemají potřebu o tom sepisovat elaborát do magazínu (tedy až na PAMa) :-) .

Reagovat
Pepe72
Pepe72

23.11.21 10:46

Cyklista86: chybí Ti fantazie a możná i srdce

Reagovat
PAM
PAM

23.11.21 10:38

Chlapíci, díky za podporu. No hned jak to bude trošku lepší, zkusím na toto téma něco sepsat a přihodit nějaký článek přímo na magazín. Rád popíšu osobní zkušenost, no zatím je to brzo, protože léčení ještě není u konce. Každopádně už teď je to ale super, a to hlavně díky operatérovi.

Reagovat
Kysky
Kysky

23.11.21 10:09

Cyklista86: no a pak můžeš jet jenom do sámošky pro vejce a sundá tě kamion. :-)

Reagovat
cyklista86
cyklista86

23.11.21 10:05

Waters to je zase co za argument? Ano můžeš uklouznout ve vaně a zlomit si vaz, ale to neznamená, že tomu budu chodit naproti provozováním adrenalinových sportu vseho druhu. Nemusím být odborník přes skákání na kole abych mohl usoudit, že ta pravděpodobnost pádu a zranění je dost vysoká. V porovnání s tím, kdyz jen normálně jezdíš. S kopce to nehrotis a pod.. O tom se asi nemusíme dohadovat.

Reagovat
TichyA
TichyA

23.11.21 09:16

Přeji brzké uzdravení. Já jsem spadl na rameno na konci července, tříštivá zlomenina klíční kosti (asi na 8×) a lopatka na 3 kusy, tzv. plovoucí rameno. Sešroubovali mi kličku a lopatku nechali bez zásahu, po 6 týdnech jsem opatrně začal na silničce, ale na enduro jsem doteď nevlezl. Snad to do začátku příští sezóny bude na 100%.

Reagovat
vpa007
vpa007

23.11.21 09:12

Tyjo, zřejmě slušnej oddíl! Tak držím palce, zatni zuby, rehabilituj a srůstej (v opačným pořadí ;-))

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

23.11.21 09:07

Saintjv: Já artroskopii měl a myslím že to vyšlo dost dobře, ale dělala to specialistka co dělá ramena asi denně, těžko říct jestli to vůbec dělají stejně tady a tam. Ale máš pravdu že rehabilitace je i tak velmi dlouhá.

Každopádně tohle rozhodně artroskopie nebyla, přeji ať se rychle a dobře zahojí! Ať to můžeš znova posílat!

Reagovat
saintjv
saintjv

23.11.21 08:45

Hele podle fotky je PAM mladej kluk… ty se jeste hojej dobre, stejne jako Kachna:))) Ramena jsou opravdu mnohem vic na ****, protoze je to nejvic nejhorsi kloub v lidskym tele… Ma naprosto minimalni kloubni jamku a jakmile poskodis kloubni pouzdro tak je to v prdeli… Pokud se to nekomu stane, nenechte si to delat artroskopii, protoze pri ni proste nejde to labrum dobre pridealt… Rekonvalescence je stejne dlouha jako klasicky otevrenou cestou, ale kvalita je nesrovnatelna. No a kdyz si dojebete to labrum jako ja uplne tak je to teprve zabava… Bez odbornika na fyzio, ktery ma zkusenosti s ramenem, to nejde dat dohromady. Bohuzel jsem si to vyzkousel na vlastni kuzi. Kdyz budes chodit do bezneho fyziocentra a nebudes cvicit s nekym kdo vi presne, tak to cviceni ma velmi maly efekt… Takze ted uz vim ze bez te rehabilitace je to vlastne sebevrazda… pokud teda neseknes se vsim:D Ale svetlo na konci tunelu je i pro me. CO jsem zacal delat ty specialni cviky tak se to rameno opradu dost uklidnilo a uz zase blbnu na kole:) Kde to muzou sesroubovat a spojit je vlastne dobra zprava:)

Reagovat
waters
waters

23.11.21 08:38

cyklista86: nejen skokem na kole se dostane člověk pod kudlu:(

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

23.11.21 07:01

Tak, hlavně si vzít do budoucna ponaučení, více si vážit svého zdraví, jezdit trošku více hlavou a nedělat na kole pičoviny.

Reagovat
cyklista86
cyklista86

23.11.21 05:49

" po dopadu za skokem" heh prsne proto vzivote nebudu skakat nebo delat jine vylomeniny na kole. Zdravi mame jenom jedno..

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

23.11.21 04:55

orm: Rozhodně zbytečně ustrašený! Já si 5 měsíců po rekonstrukci v tom rameni zlomil kličku. Samozřejmě jsem ještě ani neměl podle doktorů jezdit na kole. Takže do lopatky šel nějaký hák na chycení těch vazů, motivace i forma šla do kanálu a vůbec nevím jestli jsem teď konečně stejně rychlý jako před tím. A to už je 5 let co se snažím to dohnat, a teď zas budu mít co až se zahojí kotník -.-

Reagovat
orm
orm

22.11.21 23:05

@Mr.Duck: U te lopatky asi dost zalezi jestli se ti poskodi kloubni pouzdro. Mne se odchlipl kus kosti do kloubniho prostoru a museli to stahnout sroubem. Tohle bude podobny pripad. Pokud je zlomena lopatka na te ploche casti, tak to se myslim nijak operativne neresi.

Reagovat
orm
orm

22.11.21 23:02

@PAM: Je to jako ve vsem 90% casu ti zabere poslednich 10% hybnosti ruky. Na 100% puvodni hodnoty jsem se uz nedostal. Asi i proto, ze mne v ramci pristupu k lopatce neco odstranili. Na zadech se nepodrbu :-). Rehabilitaci bych nepodcenoval a chodil na ni pravidelne, delal to poctive a vyuzil vsechny rehabilitace co ti nabidnou. Dalsi uz nebudou :-). Clovek ma pocit, ze uz je to ok a ze zbytek pujde sam a ma tendenci rehabilitaci flakat. Takova ta euforie z pocatecniho pokroku, zvlast kdyz byl clovek zvyklej hodne sportovat a ted nemuze a chce se k tomu co nejdrive vratit. Jeste rok dva jsem v rameni citil bolest. Na kole by slo jezdit asi driv, ale byla zima a ja mel strach z padu na ledu a zhorseni stavu, tak jsem doma jezdil na trenazeru. Mozna jsem byl zbytecne ustraseny :-).

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

22.11.21 22:55

Pam: Lopatku si polámal Rémi stejný den co já si zlomil kotník, a už jezdí v pohodě. Ale neměl to teda nějak roztříštěné, tuším že kus spodní části lopatky.

Vyhozené rameno je horší, určitě stojí za to ho doléčit a mě kromě operace/rekon­strukce nejvíc pomohl RedCord na fyzio a doma TRX, znatelně to pomůže stabilizaci a konkrétně RedCord bylo jediné kde jsem opravdu cítil výrazný posun ke stabilitě ramene.

No a když už přijde na ježdění, proto mám páky brzd skoro ve stejném úhlu jako je vidlice. Pomáhá mi to držet ramena stabilní kde mají být, zároveň mi to pomáhá držet těžiště více vepředu a vyhnout se situacím kdy kolo tahá za ruce a tím i za ramena. Ale nevím jestli tu můžu napsat že na nejprudší zkopce je potřeba tělo dopředu :)

Reagovat
PAM
PAM

22.11.21 22:49

@saintjv – po dopadu za skokem mi to uklouzlo v klopence. Každopádně žádná krev, jen z odřenin. A příběh? No přemýšlím že o tom tady později napíšu, stejně jako napíšu tip na výborného doktora.

Reagovat
PAM
PAM

22.11.21 22:47

@šlapatko – to zní taky hodně děsivě

@Jezevec70 – díky

@orm – no taky mě strašili s dlouhou rekonvalescencí, dokonce 5–6 měsíců, ale moc tomu nevěřím. Jasně, s rukou teď pořádně nepohnu, takže plavání hned tak nebude a asi ani běh ne, ale to kolo by mohlo být dřív 

Reagovat
saintjv
saintjv

22.11.21 22:26

a co presne se stalo? Nejaka krev byla?:)) Ramena mam v hajzlu obe dve ale pokud nejde o zivot tak na kole to jde vzdy:)

Tak srustej a hod nam sem ten pribeh;)

Reagovat
orm
orm

22.11.21 22:24

Vitej do klubu, mam stejnou jizvu. Zlomenina lopatky pry neni moc casta. Preju hodne stesti s uzdravovanim. Nejtezsi je rehabilitace. Svaly atrofuji hrozne rychle, plus zajizvena tkan kloubniho pouzdra. Ja jsem tu ruku rozhejbal asi po 4 mesicich rehabilitace 2× tydne a puvodniho stavu jsem uz nedosahl. Na kolo po pul roce (zacatek zari – unor). Zelezo mne tam zustalo.

https://www.bike-forum.cz/…le-trekovani

https://www.bike-forum.cz/…6-jizvicka-2

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

22.11.21 22:21

Hoj se a srůstej! Snad to bude bez následků.

Reagovat
šlapatko
šlapatko

22.11.21 22:16

Přeji rychlé hojení a ruku bez následků. Měl jsem zlomenou klíčku a krček lopatky. Operace, hromada stehů, dráty a dnes je ruka dobrá.

Reagovat

Další galerie z kategorie

strasny_jester 3
kolo.bazar 4
paw_jh 18
bmx20 3
mojcek 9
hawrda 7