Díky Kos_CZ

Přidat foto

Relativně pěkná silnice a ve stínu schovaná díra jak na mamuta.

To je ona.

Alespoň jedna klasická výletní momentka, studánka mezi Blanskem a Adamovem

Měla to být taková pohodová vyjížďka do Brna na rodinnou oslavu. Někde kolem 40 km, kousek od Bouzova, jsem se bohužel zamyslel a plnou rychlostí vlítnul do díry na silnici a rozsekal si duše na obou kolech. Jasně, člověk je samozřejmě připravený, takže jsem vytáhl náhradní duši a lepení a pustil se do opravy. Bohužel do každé duše jsem udělal víc než centimetrové cvakance, které se mi prostě nedařilo zalepit. Mořil jsem se s tím ve škarpě u silnice víc než hodinu, kolem mezitím projelo bez jakéhokoli zájmu snad 25 cyklistů a když už jsem ztrácel naději na úspěch opravy i víru v dobro lidstva, zastavil u mě týpek na černém Canyonu, jestli jako nemám problém. Tak říkám, že mám velkej problém, že už tady hodinu marně lepím duši a že už to asi dobře nedopadne. Na to on šáhl do brašny a se slovy „Sorry, mám jen s dlouhým ventilkem“, mi strčil do ruky novou duši. Pak se ještě zeptal, jestli znám B-F, že on tam řešil jízdu 300+ a zrovna jede z Frýdku do Prahy – náhoda těžko uvěřitelná :-) Takže moc díky, opravdu jsi mi zachránil nejen vyjížďku, ale i celý den, protože bez pojízdného kola bych musel řešit odvoz a do cíle bych se asi už nedostal.

Poděkovat bych chtěl taky kolegovi cyklistovi na cihlově červené Meridě, který zastavil s nabídkou pomoci cca 10 minut po Kosovi, kdy už jsem měl opraveno a už jsem si jen balil věci.

(vloženo 28.6.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

29.6.21 11:22

Co ti, Baruš, budu povídat, jak jsem tudle procvakl tu duši u štěrkáča, tak jsem se jí snažil lepit doma 2 dny a vyplácal na to 3 záplaty a ani to nepomohlo a šla prostě do koša, procvak je prevít, malá defektní dirka se dá zalepit celkem v poho, samozřejmě se to musí nechat chvilku zatuhnout a pak připlácnout záplatu, každé to lepidlo obsahuje návod. Dal bych tomu procesu max půl hoďky, tenkrát v Beskydech jsem si to tedy pojistil u kámošovo předního kola ještě rychlozáplatou přes tu klasik a nakonec to drželo :-) A dirku jde často detekovat i bez vody, pokud to není nějaký extrémně pomalý defekt. Já třeba poslouchám a když ti fučí něco do uchat, tak je jasný, že je tam ďuzna :-D

Reagovat
bara2
bara2

28.6.21 18:25

Dobře to dopadlo, Kosovi dík.

Minulý týdem jsem měla dva defekty, vozím náhradní duši, takže vždy stačilo jen duši vyměnit. Kdybych píchla podruhé za jednu cestu, mám lepení, ale nikdy se mi to nestalo a nevím, zda bych to vůbec na trati zvládla. Jednak najít díru, tu hledám doma pod vodou, druhak nevím, jak to „rychle“ zalepit. Doma to zalepím, přitlačím kolíčkem a nechám celou noc schnout. Tak se chci zeptat: Za jak dlouho se to dá nafouknout, když se to lepí někde na trati? Přece dyt je to lepidlo mokrý a flek na tom pevně nedrží…

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

28.6.21 18:16

No tak tohle je doslova do písmene o držku ;( chvilka nepozornosti a seš v háji.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.6.21 13:16

Z tohohle mám velký vítr, ostré světlo na střídačku se stínem, tam se ty díry ztratí jako nic.

Kos_CZ dobrý, víc takových!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.6.21 10:29

Jo a ta díra je teda pěknej hnus! Na takovej silnici bych jí taky nečekal!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.6.21 10:28

Paráda, akce zachráněna, zrovna jsem nejel kolem, sorry :-) Teda doufám, občas jsem taky zamyšlen a nereaguji na nic, jen tupě šlapu :-) JJ, to je ta naša studánka cestou do nebo z Adamova!!

Reagovat

Další galerie z kategorie

jezour 10
miťo 25
Jáchym 1 7
Pepa Hrabačov 26
doubeq 11
kotew CZE JIHLAVA 18