Mokrá neděle

Přidat foto

Zelená mlha

V Oboře

Smažák na Kubovce. Nechali mě vzít si blizze dovnitř, abych nemusela ve 12°C sedět venku. Hodný lidi :-)

Studánka u Chaty Bázum

Dřípatka horská, přísně chráněná. Taková pěkná kytka a takové blbé jméno :-)

Pohled z Basumského hřebene

Na Rozvodí

"U obrázku"

U Volar

Z Bobíku dolů

Na Sněžné

Na Větrném

Cestou k prameništi Blanice

Přeslička

Mokřad na prameništi

Jeden z pramenů Blanice, který napájí tuhle krásnou přírodní vanu :-)

Svatá Magdaléna na Sněžné

A na závěr Basumský hřeben v lednu a v červnu :-)

:-)

Neděle se tvářila všelijak, rádio a yrno.cz taky šířily paniku ohledně bouřek a krupobití, ale když se do jedenácti žádná apokalypsa nekonala, vzala jsem blizze, do igelitového pytlíku do ledviny mobil, powerbanku a pětistovku, a vydala se živlům, kopcům a šumavskému blátu vstříc. Chtěla jsem hlavně prubnout nové blizzovo obutí a ověřit si, jestli se mi to, že nám to teď nějako podezřele líp odsejpá, jen nezdálo. Měla jsem naplánovaný jen místní okruh, vesměs všechno cesty, které znám a kde můžu jet bez map v mobilu. Celkem pětkrát jsem přitom přejela tisícimetrovou vrstevnici, kromě už profláklého Boubína, Bobíku a Libína ještě Větrný a Basumský hřeben. Ten vlastně byl i hlavním cílem, prošla jsem ho totiž v lednu pěšky a už tehdy jsem si říkala, že se tam musím vrátit na kole. V lednu byl hřeben zasypaný asi půlmetrem sněhu, sněžilo a foukal silný vítr. Včera to bylo o moc lepší, to jen vytrvale celou dobu pršelo :-) Nevede tudy žádná značená trasa a vlastně i s cestami je to tu divoké. Mapy-cz jsou tu k ničemu, ale dobře to tu má zmapované Locus, všechny cesty odpovídají reálu. No, hodně divokému reálu, kolikrát bylo lepší jet přímo lesem, než cestou plnou jam, balvanů a bahna. Naštěstí jsem si před výšlapem na Basum dala v Kubově Huti smažák, hranolky a nealko pivo. Na tuhle jednu nádrž mi motor vydržel jet mimořádně dlouho, poslední mililitr tatarky byl spotřebován až někde u Zbytin, kde převzal štafetu Piknik :-)

Pláště Continental Cross King 2,2" byly dnes tedy otestovány důkladně, ve výjezdech i sjezdech. Navíc bylo všechno podmáčené a klacky a kořeny klouzaly jako ďas. Cestou jsem ubírala tlak v zadním plášti, pak už se nové gumy chovaly skvěle. Největší posun vidím v tom, jak to na nich neskutečně jede. Do kopců řadím o jeden až dva pastorky těžší převody, po rovinách mi převod chybí. Trochu tomu možná pomohlo i to, že jsem dala jen 80ml tmelu (trochu té gramařiny, no ;-)). Zatím to drží, gumy jsem nahodila, nahustila a kromě ubírání tlaku na ně už nesáhla..

Celkově to byl moc příjemný cykloden, lidí naprosté minimum, tepla tak akorát (málo), aby člověk nikde nevysedával a koukal sebou trochu mrskat :-) Deštík mě zaléval na každém kopečku a byl to takový ten deštík, co po něm všechno pěkně roste. Mno.. doufám tedy, že na mě tenhle efekt mít nebude :-))

80km, 2400m up

(vloženo 7.6.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Špatnýsportovec
Špatnýsportovec

10.6.21 17:02

Rozhlednou myslím tu na vrcholu Boubína.Na Pažení se nedostalo,neměl jsem offline mapy,tak jsem nevěděl ani o chatě,ani o Pažení, škoda. Musím se tam ještě vrátit ;-) Vlastně,že se ten krásný hřeben jmenuje Basumský jsem se dozvěděl zpětně,až když jsem ho poznal na tvých fotkách. Jinak ano,to je ta skalka.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

10.6.21 11:10

No vidíš, a fotku skalky zapomenu :-D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

10.6.21 11:09

Špatnýsportovče, už jsem se zorientovala.. je to tahle skalka na té tvé fotce, že? Došel jsi až dozadu na Pažení? Tam odtud se pak dostat bez většího bloudění k Basumské chatě je docela zajímavé :-) A rozhlednou myslíš tu skalku? Já jsem tam na žádnou stavbu nenatrefila a i doufám, že tam není, aspoň tam nechodí procesí. Ta nejvyšší část hřbetu je hodně odhalená, povětrnost tam asi bývá divoká, takže to moc nezarůstá, rozhledna ani není třeba.

Inspirativní fotky se budu snažit dodat, díky :-)

Reagovat
Špatnýsportovec
Špatnýsportovec

10.6.21 07:06

Měl jsem štěstí na počasí při svém toulání se po lese:). Z rozhledny byli vidět Alpy a na severu Brdy. Jinak pohled je na Bobík a vzadu Knížecí stolec.. akorát jsem objevil na hřebenu doutnající ohniště od lesáků,kol suchá tráva,nikde nikdo. Ledová kra po ruce,krása zůstává…;-) Těším se na další inspirativni fotky!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

9.6.21 10:21

@mum-on-bike Máš tam komentář :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

8.6.21 22:27

Pepi, blizz je na blbnutí. Na štreky je šíra ;-)

Adi, fáájn :-D

ŠS, ty prostě víš, kdy vyrazit. No tak holt ještě potřetí, proč ne ;-) Totok je který pohled? Přes Kubovku na Obrovec?

Reagovat
Špatnýsportovec
Špatnýsportovec

8.6.21 13:17

Mamko Basumský hřeben 26.11. za sluníčka taky pěkný :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

8.6.21 09:03

@mum-on-bike Tak ty cedůůlééé jsou peckááá…uniko mi to, asi jsem zrovna měl tak nějak celkově napilno, jdu to ještě celé projet :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

8.6.21 07:03

Největší posun vidím v tom, jak to na nich neskutečně jede. Do kopců řadím o jeden až dva pastorky těžší převody, po rovinách mi převod chybí. TO BUDOU ŠTREKY :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

7.6.21 23:35

Díky moc :-)

Kotwíku, u těch ovcí to fakt byla pecka – od ohradníku, jak jsem ve fotografickém vyšinutí lezla furt blíž a blíž :-) No, a hned byla session u konce :-D

Jano, mobil

Winux, Bára – díky :-)

Nacucaný zelenou… dobrej slovní obrat, Bonde. Kdybych někde použila, budu citovat, jo? ;-)

KRAJIC, od tebe si toho vážím. Děkuju :-)

MatS, díky moc i tobě :-)

Aduldinho, tu vypejkárnu ti nezávidím ani trochu, to radši fakt tu pršku. Za pochvalu děkuji (a kdyby ses chtěl mrknout, posbírala jsem ti pár cedulí z cesty, možná ti to tady v tom fičáku uteklo… Býk for Dejfsejf, máš tam celou sekci :-))

Midlander, co bude dál? No na bobry zapomeň! :-DDD A ten Basum… nevím čéče. Zkusím pohledat.

Inspektore, to je jen náhoda s tou laťkou. Však já ji příště zase pěkně šoupnu dolů ;-)

lazza, díky pane. Někdy se daří víc, někdy míň.. a někdy sama čučím, co z toho nakonec vyleze. Nevím, jestli to taky znáš, ty asi daleko víc než já víš, co hledat a jak s tím naložit. Proto si tvého názoru a ocenění hodně vážím.

Reagovat
lazza
lazza

7.6.21 21:15

Ta první je jak z deštnýho pralesa a i ty kozy se ti teda povedly parádně "-)

A vůbec mám pocit, že rada snímků by se hodila k textům Václava Cílka, když píše o stromořadích, cestách, božích mukách…

Reagovat
INSP.TRACHTA
INSP.TRACHTA

7.6.21 18:50

tady někdo posunuje laťku výš a výš, supr fotky

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.6.21 17:53

Supr. Nohy dokonce odhalené a ještě k tomu jedna koza! Co bude dál? :-D

Né, však víšjak… závidim… ten chládek, přírodu i smažák… ;-)

Nevíš z čeho ten název Basumský pochází? (Víš co je v maďarštině baszom?)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.6.21 15:47

Mamko, tak to jsou paradoxy, já se včera málem usmažil na jihu Moravy a ty sis užívala osvěžujícího deštíčku na jihu Čech :-)

Pěkné to máš ty fotiska a nevím jestli to není spíš nohama než plášti ty výkony, přece jenom ze Šírera musíš mít sílu jako kůň :-D

@ Pepa Hrabačov Jéé, Kleť je moje srdcovka viz:

https://img31.rajce.idnes.cz/…3_103604.jpg?…

https://img31.rajce.idnes.cz/…4_091348.jpg?…

https://img31.rajce.idnes.cz/…5_105534.jpg?…

@Zoidberg Supr foto, o komárech mi povídej, ještě teď si nípu bodanec, co mi uštědřil včera krvesaj kdesi u Prace :-)

@bara2 Už mlčim :-D Dost dobré foto :-)

Reagovat
MatS
MatS

7.6.21 14:30

No paráda! Některé fotky klidně vhodné do kalendáře.

Reagovat
KRAJIC
KRAJIC

7.6.21 12:31

Mlha a ta cesta co se klene za horizont – fajné.

Reagovat
vpa007
vpa007

7.6.21 11:36

Velká paráda! Jak je všechno krásně nacucaný zelenou barvou! A parádní srovnávačky, to mám rád. Tak ať to lítá bez nehod! ;-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

7.6.21 11:36

Všem vám moc děkuji za komenty, těší mě to a ráda se tu s vámi o své cesty dělím. Je v tom samozřejmě i kus té zatracované sebeprezentace, ale hlavně spousta motivace jezdit a fotit místa, která by se vám mohla líbit. Tu naši malou šumavskou zahrádku tady na jejím jižním konci si troufám tvrdit, že na kole trochu znám, takže můžu být nápomocná všem, kdo byste chtěli poradit, kam se tady u nás vydat :-)

Že podle Dejfsejfa mládnu je fakt potěšující, ale mám obavu, že to bude novým mobilem. Zřejmě je v rámci své inteligence vybaven automatickým rozpoznáváním a retuší obličejů starých bab :-D Počasí bylo trochu odrazující, to je fakt, na Basumský hřeben se mi podařilo už podruhé dostat v době, kdy z něj nebylo vůbec nic vidět. Ale některé záběry by se zase jinak než v dešti a mlze nepodařily a potom, přece jen to má atmosféru, ten tichý promočený les. A hlavně nebyla vysloveně zima, takže pohoda :-) Komu z vás se mi podařilo dodat chuť jet ven na kolo, vy jste pro mě největší odměnou, páč můžu říct „zásah, potopená“ :-D

Na té zelené je nejlepší ten fakt, že tu si hyperaktivní mobil ani trochu nepřibarvil. Dokonce jsem myslím některou z těch fotek tlumila v barevnosti, jak bylav originále skoro „barvotisková“.. Výraz očí je taky autentický, tak to bude možná jeden z důvodů, proč se mnou nikdo nechce nic podnikat :-D Ale vlastně mi to nevadí, já jsem ráda „samostatná jednotka“. Snad jen sedět sama v té hospodě je takové divné.. ale smažák potěšil velmi, taky už jsem ho dlouho neměla a doma bez fritézy to takové prostě nikdy nebude. Dudák neurazil, naopak, zapadl na své místo rychle a oddaně :-)

Metry nahoru byly v plánu, chtěla jsem zkusit najít nějaký svůj strop v souvislosti s těmi novými plášti. Ten strop je úplně jasný: moje mizerná technika na technických výjezdech, nedokážu udržet stabilní vedení předního kola, které mi vždycky neomylně zamíří na nějaký kámen, který mi rozhodí už tak křehkou předozadní rovnováhu, a jdu na zadní. Jinak fyzicky včera bez problému, ještě bych tam něco vymastila, kdyby bylo kde :-)

Kdo teď marodíte, no je to asi vzteku, zrovna když je nejlepší být obicyklený někde venku.. Tak brzké vyzdravení přeju, Courale, doufám, že jsi po tom tvém karambolu tak nějak ok..

Zoidbergu, tvoje fauna je náhodou úžasná, jen koukej pěkně fotit ;-) Tenhle snímek by se mohl jmenovat „Ze života strakapoudů“ a u strakapoudky v dutině by mohla být bublina „Už jdeš zase na larvy?!“ ;-)) Já jsem zase včera strávila spoustu času hledáním míst, odkud jsem fotila v lednu. Komáři sice ne-e, ale zato mi teklo za krk :-) Ale taky se mi výsledek líbí, díky.

Reagovat
bara2
bara2

7.6.21 11:28

Na jedničce a šestce se ti zas podařilo zachytit luft. Paráda!

No a ovce mi trochu připomněly jednu fotečku pro zasmátí (přikládám).

Zoidbergu, stálo za to čekat, nádhera :-)

Reagovat
Winux
Winux

7.6.21 11:11

Fotka č. 6 je parádní a zbytek taky super :)

Reagovat
Jano86
Jano86

7.6.21 11:03

To používate na fotenie mobil alebo foťák? Dik

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.6.21 10:50

Pecka, ovece jsou nejlepší:-D

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

7.6.21 10:30

1 a 6 parádní,nohy super a kombinace stejných míst v Lednu a v Červnu tak to je pecka :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.6.21 10:23

Parádní reportáž a krásná místa. Taky se musím naučit najít nějaký rozumný balanc mezi časy na kole a s foťákem v ruce. Já jsem včera hodinu stál na místě a nechal se doštípat od komárů jen kvůli tomuto. Ale fotka nakonec potěšila.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.6.21 10:19

Pěkné poježdění jako vždy. Děláš mě chutě, na ten smažák s hranolkama mám chuť delší dobu. Budu si muset koupit sýr a udělat si toto jídlo doma, je to tak jednoduchý, že to zvládnu i já.

Reagovat
Coural
Coural

7.6.21 10:04

To je nádhera. Prdím na marodění, jdu se projet :-)

Reagovat
člen
člen

7.6.21 09:52

Super fotky i celý výlet.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

7.6.21 09:50

Epesní jako vždy. Nebýt málemcovid, beru kolo, foťák a hned vyrážím. Tak si jdu udělat aspoň bezinkovej čaj s medem a dál ťukat do klávesnice.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

7.6.21 09:49

Mamko zase pecka, a nejen fotky, líbí se mi pramen Blanice, studánka a zelená mlha, fakt pecka a výkon? Famózní máš poměr 30, to je z říše snů, teda alespoň pro mě, já dávám max. 20 a to jen jednou …

Reagovat
dedek55
dedek55

7.6.21 09:11

Ty „zelené mlhy“ jsou úžasné :-) Ostatní nehodnotím , neb bych se musel hodně rozplývat :-))

Reagovat
vlasto
vlasto

7.6.21 08:58

Pekne, pekne. U nas lilo od soboty az do nedele do vecera,, tak oddech. Ani do termalu se neda, pac je nutna rezervace tyden-dva dopredu.

Reagovat
Radim193
Radim193

7.6.21 08:53

Nádhera.

Reagovat
s4r
s4r

7.6.21 08:53

Moc hezké, nastoupané metry jsou tedy úctyhodné, stejně tak kilometráž po horách… :-)

Reagovat
KUBULA
KUBULA

7.6.21 08:23

Krasa, krasa, krasa. To neni zeme to je zahradka. A az na toho Dudak z flasky to musel byt paradni vylet. Ja jel v sobotu z Noveho Dvora domu a cestou zastavil v Hosticich v „JZD“ a tam bylo na vyber bud lahvovy Dudak nebo zmrzka, tak jsem bral tu zmrzku.

Reagovat
grafik
grafik

7.6.21 08:18

Ta první fotka je teda epická.

Reagovat
hubert.d
hubert.d

7.6.21 07:50

Fotky jsou velice svěží, až dechberoucí, zelená šťavnatá. Nastoupané metry úctyhodné. Výrazy ocví jsou strašidelné. :o)

Reagovat
Mad_Cat1
Mad_Cat1

7.6.21 07:10

Ta přírodní zelená barva je prostě luxusní.

Reagovat
Johny.Merida
Johny.Merida

7.6.21 07:03

Jako vždy, dechberoucí…

Reagovat
Pepe76
Pepe76

7.6.21 06:57

Nádhera!!! Až mi to celé bere dech.Jdu nasnídat a jdu na kolo jak mě to nakoplo ;-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

7.6.21 06:55

Moc krásný report. Jo Jo včera jste tam neměli moc pěkné počasí . Srandoval jsem s osazenstvem našeho výletu , že dáme časovku na Kleť. Ale jelikož z mraků nevykoukla , prošli jsme se po Krumlově a vyrazili k domovu.

Reagovat
DejfSejf
DejfSejf

7.6.21 05:59

Jako vždy velký luxus fotoreport number one! Na té poslední fotce jsi mamko na jaře mladší ne?

Reagovat

Další galerie z kategorie

hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15
bara2 34