Prohoz

Přidat foto

V minulých 2 týdnech jsem proved zásadní přestavbu. Měl jsem bazarového horáka, stará šunka, ale rám 18´, což je na mě málo. Ve stodole mi ležel rám 20´, kterej jsem našel kdysi v parku v Drážďanech. Pár drobností jsem z něj už použil dřív, zbyla jen pravá brzdová páka a bovden. Tak jsem se rozhod, že komponenty zachovám a vyměním jen rám. Pro místní fajnšmekry asi úsměvné, z jedné šunky udělat další šunku, ale chtěl jsem si to zkusit, nikdy jsem komplexní montáž neprováděl. Lákavá zkušenost a s přicházejícím jarem pohyb na vzduchu. Montážní stolice vesnický princip viz foto. V zásadě všechno klaplo, problém jsou jen brzdy. Nebrzdí, zpomalují. Do nedávna jsem jezdil na starém Fávu, taky žádná hitparáda, ale myslím, že brzdil líp. Špalky jsem precizně seřídil, dosed na plnou plochu ráfku, ale asi by zasloužily výměnu.

(vloženo 23.5.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
vojt466
vojt466

24.5.21 13:13

Osobně bych zainvestoval do špuntů od řídítek. Sice sou to gramy navíc, což u takové rakety může predstavovat problém, ale lepší než si řídítkama někde v rámci držko-pádu udělat nechtěný piercing ruky/nohy/atp. :) Jinak chvályhodné

Reagovat
bara2
bara2

23.5.21 12:20

Fandím. Jednoduché řešení nevhodné velikosti z domácích zdrojů :-)

S brzdama se mi osvědčily dlouhé špalky na zadním kole (do F-čelistí a dala jsem je teď i do cantilevru). S novýma brzdama prodávají takové krátké špalíky, to dávám jen na předek, ten brzdí vždycky líp.

Reagovat
Aww
Aww

23.5.21 12:06

Teda staré plečky mám rád, ale do něčeho tohohle typu by se mi zrovna nechtělo .) Ale recyklace dobrá.

Účinnost cantileverů a jak ji zvýšit se trochu probrala tady: https://www.bike-forum.cz/…i-se-vraceji

Jednak lepší špalky, ale třeba ty Koolstopy jsou v ceně kola (ikdyž zase dost nedostatků čelisti vyžehlí), dost se dá vyřešit zapojením lanka.

Reagovat
miťo
miťo

23.5.21 11:52

Cantilever brzdy se dají seřídit aby brzdily. Zkus špalky Kool Stop

Reagovat

Další galerie z kategorie

strasny_jester 3
kolo.bazar 4
paw_jh 18
bmx20 3
mojcek 9
hawrda 7