Ocelot

Přidat foto

sedlo Brooks

profil trubiček

Zdravím všechny. Dnes Vám představím závodničku Ocelot. Někdy v únoru jsem dostal od známěho rám . Po pořádné prohlídce a konzultaci s odborníkama bylo jasné , že jde o rám závodního kola postaveném někdy kolem roku 1940. Rám byl prasklý a ikdyž má štítek ,tak se nepodařilo dohledat výrobce. Teda alespon prozatím.Takže co s ním. Původní záměr byl ,že půjde na zed jako dekorace.Jenže znáte to.Najednou se naskytla na inzerci přehazovačka a pak už to šlo ráz na ráz. Bylo by škoda bicykl nezprovoznit. A tak za přispění většiny součástek s Favorita je toto výsledek.Jo a velikost je 54 ,takže pro mně hodně malé kolo. Ale jak říkám měla to být dekorace,takže na velikosti až tak nezáleží.Možná ještě poznamenám ,že by rám skončil v kovošrotě. Za povšimnutí ještě stojí profil trubiček zadní stavby.

(vloženo 27.4.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
miťo
miťo

2.5.21 19:10

Mě kolo zaujalo. Nedovedu si představit na tom jet 200km+ a už vůbec ne v kopcích. Přehazka je zajímavej kousek. Tohle vymyslet, to musela bejt fuška. Nakonec tomu dal podobu pan Campagnolo, s nějakou obměnou je to od jeho dob stejné. Myslím paralelogram přehazovačky.

Dobrá práce. Jistě přinesla spostu radosti.

Jo a zadní nába. Lisovaná. To je neštěstí. Ale! Oproti posledním nábojům Favorit tohle vypadá mnohem lépe a přesněji vyrobené.

Reagovat
mojcek
mojcek

29.4.21 08:50

Je to Jawa 250–590 Sport. Rok 1968. Když jsem jí koupil ,tak to byla slátanina několika typů motocyklu a tehdá to byla pro mně nejednoduší cesta jak jí trochu zkultůrnit. Nic méně už několik let jí slibuji nový kabát. Aby byla zase krasavice. Ale je to balík peněz a taky musí být čas. Tak snad jednou k tomu dojde. Je to typ motocyklu , který si to zaslouží.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

28.4.21 19:26

Kolo me uplne nezaujalo ale jak uz se tu psalo, kovarna je paradni a armadni panelka je take hezky kousek. Je to puvodni nebo je to predelany civilni typ. Absence chromu znaci bud puvodnost a nebo spravnou renovaci.

Reagovat
mojcek
mojcek

28.4.21 17:50

Dík za pochvalná slova,ale příště asi rtaději pošlu fotky dvorku.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.4.21 16:12

kolo mě moc nezaujalo, ale kovárna s dvorkem parádní :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.4.21 14:04

Škoda té první fotky, ta sem bohužel moc pozornosti nepřitáhne. A tohle si ji zaslouží. Já jsem si myslela, že je na tom prvním obrázku podvozek nějaké hodně zasloužilé koloběžky :-)

Krásná jemná vílí záležitost. To dá rozum, že musí být v ženském rodě! :-) Umím si ji představit i bílo-stříbrnou, ale to já tak u těch víl mám..

Hodně zajímavé detaily, ta přehazovačka třeba… já tohle nikdy neviděla. Modrá bowdenová fontánka vepředu.. hliníková butylka.. vidlička ladná a křehká jako modrá vážka v ranních mlžinkách nad chladnou vodní hladinou.. (no jasně, to vážky nelítaj, až později, když se oteplí :-D)

Jinak i já kvituji pěkné pracovní prostředí. Jawa mě nebere, ale dvorek a kovárna moc pěkné :-)

Reagovat
vpa007
vpa007

28.4.21 13:19

Parádní! K tomu ta Jawa a kovárna, no moc pěkný, že přehlídnu i ten literární freestyle ;-)

Reagovat
André Vebr
André Vebr

28.4.21 12:28

Co je to za výraz „závodnička“ ? To je nějaký novovotvar, který používají genderově vyvážení jedinci?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.4.21 12:07

Moc pěkná práce! Jezdit bych na tom nechtěl, ale dekorace náramná :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 3
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19