Štěrkolet

Přidat foto

Láska na první pohled

Až se na to dostanu, tak musim udělat pořádek v bovdenech.

Plná výbava

Tak po dlouhý době sem přidam svůj novej stroj.

Pořizoval jsem si ho jako kolo na dojíždění do práce, jelikož jsem se přestěhoval a nechtělo se mi jezdit zbytečně na trailovým fullu cesty, na který je to neskutečnej overkill a zbytečný opotřebení dílů a nulová zábava. Takže výběr byl jasnej, Gravel. Nejdřív jsem chtěl karbonovýho Topstona, ale bohužel v krámu co jsem měl naproti bytu mi řekli, že testovačky zrušili a žádný nebudou. To bylo jaro 2020 a začínala nám tu ta nemoc. Potom jsem měl nejakej čas klid, než mi prdlo vahadlo na Neuronovi a já už věděl, že na něm do práce opravdu jezdit nechci :) (Mimochodem jsem čekal skoro dva měsíce než mi poslali novej rám, ale poslali :) )

No a potom co jsem selhal u cannondalu jsem hledal co dál. A když jsem uviděl Revolta, tak to byla láska na první pohled. Tenhle rám se mi úplně neskutečně líbí. Chtěl by jsem raději loňskej model v tý námořnické modré, ale bohužel už nebyl. Ale tam by mě zase sral ten bastl na řídítkách. Nakonec jsem si teda vybral Revolta a když se mi podařilo ukecat ženu (podle ní mi to nedovolila), tak jsem se ho jal schánět. Nakonec se zadařilo až v druhym krámu s tim, že mi řekli, že je někde na skladě zapomenutej jeden kus (září2020) a tak jsem ho měl u tejdne doma. Jinak z druhý prodejny mi měli zavolat a ještě se nikdo neozval :D

Teď ke kolu. Se silničním konceptem jsem úplnej panic, takže ještě hledam svoje limity, protože jak člověk neni zvyklej, tak to trvá. Měřim 181cm, tak jsem vzal M/L a myslim si, že sedí úplně na pohodu. Sedlovka pruží fakt dost, než jsem dostal full z opravy, tak jsem jezdil na ženy HTčku a přesednutí na tohle bylo fakt něco jinýho, to musim říct, že mě mile překvapilo. Ale to dělá ta sedlovka, fakt se krásně prohejbá. Mam jí zasunutou cca v půlce a možná by šla o nějakej milimetřík ještě vejš, to budu postupně testovat. Akorát se mi nelíbí tenhle druh stahování. Píše se 6Nm, ale při tomhle momentu mi sedlovka zajíždí, takže to chce pěkně s citem na krev :D Naštěstí to mam v ruce ,)

Na kole už mám najeto pár tisíc a jsem s nim rozhodně spokojenej a koupě fakt nelituju. Věděl jsem proč si ho kupuju a přesně svoje účely splňuje. Teďka to i vypadá, že asi v létě prodam fulla a koupim pořádný kola :D Ale nebudu předbíhat, hehe :)

Jinak nastavení pák nevim, zatim mi to takhle funguje, ale třeba se někdy donutim jít na nějakej ten fitting, abych to měl fakt úplně v cajku :) Ale to asi až nám odezní ta dnešní nemoc :)

Všem kdo dočetli až sem děkuju za pozornost :) Snad se kolo líbí a já neudělal až moc chyb nebo překlepů, Stačilo, že místo nahrátí fotej, jsem nechtěně nahrál profil toho kola :D Tak snad ten edit pujde :)

(vloženo 25.3.21)

Athy Athy
Ohodnoť bajk: (4.6  / 28 hlasujících)
Značka Giant
Model Revolt Advanced 3
Modelový rok 2021
Velikost M/L
Hmotnost zvážim
Rám Karbon - Advanced Composite
Vidlice Karbon - Advanced Composite
Tlumič Ruce/Nohy
Kliky FSA Omega 172,5
Středové složení Shimano, press fit :(
Přesmykač Shimano GRX RX810
Řazení Shimano GRX RX400
Převodník FSA Omega 48/32 zubů
Kazeta Shimano Tiagra, 11-34 zubů
Řetěz SHIMANO HG-54 10s
Náboj přední Giant shit
Náboj zadní Giant jeste vetsi shit
Brzda přední Shimano GRX RX400 hydr.
Brzda zadní Shimano GRX RX400 hydr.
Brzdové páky Shimano GRX RX400
Ráfek přední Giant P-X2 Disc
Ráfek zadní Giant P-X2 Disc
Pedály CrankBrothers Candy 3 - Slate Blue
Řídítka Giant Contact XR D-Fuse, 31,8 mm, 5°
Představec Giant Contact, 8°
Sedlovka Karbon - Giant D-Fuse
Sedlo Giant Approach
Pláště WTB - P- Resolute(42) + Z- Nano(40)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Athy
Athy

27.3.21 19:54

Ahoj :) Dali mi sami od sebe 10% dolu :)

Reagovat
hrobar 11
hrobar 11

27.3.21 18:43

Kolu zdar cos tam uhadal za cenu ..jinak super stroj.

Reagovat
tromboonen
tromboonen

26.3.21 17:43

Pěknej.

Reagovat
Nějakej Vena
Nějakej Vena

26.3.21 11:15

Parádní kolo. Kdybych si měl místo Silexe vybrat jinou krosku, tak jdu určitě do Revolta.

Reagovat
File12
File12

25.3.21 21:30

Sedlovku jsem měl kdysi na Defy. A jo fungovala dobře. až tolik, že pod metrákem jsem musel posunout sedlo dopředu a sklopit. :)

Z mých třech kol už jsou 2× Giant (Reign 29 a TCR) takže tohle chybí do party místo stávajícho gravelu. Jen se to teď nehodí tak se radši ani neptám, jestli je skladem moje velikost s 1× a budu dál žít v tom, že letos kola nejsou :D

Reagovat
DaD
DaD

25.3.21 21:13

Revolt Advanced nemá chybu. Stejně si ho ještě jednou pořídím. Za 5* samozřejmě…

Reagovat
Jirra
Jirra

25.3.21 21:04

Prasklo to z boku v místě toho kovového zámku co je uvnitř. Myslel jsem, že to mám vyfocené, ale nenašel jsem.

Reklamace mi taky trvala skoro 2 měsíce, ale byl jsem rád, že to vyměnili. Ale zase to kolo mělo najeto cca 50km, nevím jak by to dopadlo, kdyby se mě to stalo třeba za rok po koupi.

Reagovat
TK75
TK75

25.3.21 20:57

Mě pasta nepomohla, karbonová sedlovka zajížděla pořád.Nakonec jsem si dal do rámu plíšek z plechovky od piva a to pomohlo :-)

Reagovat
Athy
Athy

25.3.21 20:52

Dik za radu. Ja tam tu pastu mel. A teda moc nepomohla :) V praci mame momentovych klicu hodne, kalibrovanejch a stejne to moc nepomohlo :) Jako az tolik to pritazeny nemam, protoze jsem to delal naradickem v brasnicce, no a drzi to :) Mozna zkusim jinou co jsem dostal k riditkum :)

Ale reklamace bych se bal. Tedka jsem mel kolo na garancce a grvalo jim skoro dva mesice vymenit blbej orech. Dokonce si ho museli poslat z Tchaiwanu, to jsem nechapal :p To kdybych vedel, tak jsem s tou kazetou radeji dal :p A nebo poridil novej naboj :) Nakonec kdyz jim ten orech prisel a v servisu to vymenili a poslali to zpatky do Plzne, tak se volnobezka ani nehla. Takze jsem cekal az to zase poslou opravit :p Jeste ze mam vic kol :D

Reagovat
miťo
miťo

25.3.21 20:44

Jirra: kde přesně to prasklo? Jinak souhlas, pasta a momenťák.

Reagovat
Jirra
Jirra

25.3.21 20:35

Zkus tu sedlovku namazat pastou na carbon.

Taky mi u Revolta zajížděla sedlovka a proto že jsem to nechtěl rvát na krev, nové kolo celkem za dost peněz, tak jsem to řešil v obchodě kde jsem kolo koupil. Prý to jen pořadně utáhli na předepsaný moment. Do dvou dnu se na rámu pod zámkem oběvila prasklina. Naštěstí ho v záruce vyměnili i se sedlovkou. Podle prodavače to tam první rámy neměli moc vychytané a ty další už prý v místě zamku sedlovky uvnitř zpevnili.

Kopil jsem si kvalitní momentový klíč, sedlovku namazal pastou na karbon a dotahuji někde mezi 5,5 –6 Nm. Sedlovku mám vyřazeno víc než Ty, s batohem mám skoro přes 100k a nic nezajíždí. Po mé zkušenosti bych se toho dotahovaní na krev bál, ale zase ono ani těch 6Nm není pocitově málo, chce to aspoň někde zkusit s kvalitním klíčem.

Reagovat
Athy
Athy

25.3.21 20:20

@ plysovykozisek

Je to tohle:

https://road.cc/…-front-light

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

25.3.21 19:51

Já bych se chtěl zeptat, co je to přední světlo zač?

Reagovat
Olda Suk
Olda Suk

25.3.21 19:25

Nádherné kolo osobně mám hliníkovou verzi a letošní modelovou řadu Revolta a jen to chválím a chválím . Výborná volba. At slouží ke vší spokojenosti.

Reagovat
TK75
TK75

25.3.21 19:18

Mě se líbí víc než ta modrá a taky bez bastlu pod řidítkama…co víc si přát :-)

Fakt paráda

Reagovat
miťo
miťo

25.3.21 19:13

Revolt je pecka! Jak píšeš, námořnická modrá byla super, ale ty brzdy… Tenhle je taky moc hezkej. Jednoduchý design, líbí. Ta sedlovka musí bejt super. Mně na TCXku nečouhá jako tobě na Revoltu, tak nemá tolik prostoru pružit. S lepšíma kolama to bude raketa. Ať kolo slouží a dělá radost. Jo a super popis!

Reagovat
bara2
bara2

25.3.21 18:39

Pěkné povídání :-)

Myslím, žes nabral dobrej směr, kolo za 5*, ať nosí jenom radost.

K té sedlovce : ještě to napíšu jinde, ale sedlovka dokáže udělat s pocitem pružností zázraky, máš prvdu :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Simi82 3
Koli13 5
Milan17 4
Zucco 6
kycerjaska 8
PDean 27