Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Smazaný účet
Smazaný účet

20.1.21 17:56

Kubula: Tak ještě poslední poznámka z mé strany: já myslím, že se vesele, s nadhledem a koneckonců s jistým vzájemným tespektem můžeme přít třeba o současné Campagnolo nebo nynější Pinarella.

Napřiklad mně se Dogma (ani ta současná Campa teda) velmi nelíbí, ale nikdy bych si nedovolil napsat, že je to, resp. může být odbyté a nekvalitní kolo. Protože by to nebyla pravda, nezpochybnitelně patří materiálem, kvalitou i vlastnostmi k naprosté špičce.

A Fausto P. také ihned, jak začali s výrobou na Formose, to také oznámil, vysvětlil, proč je to z jeho hlediska rozumný krok a dost, nic si nevymýšlel, nelhal, nepodváděl. Teď tedy firmu prodal LVMH, a i to se mi nelíbí, ale důvody pro to zjevně měl a mně to aspoň umožňuje dělat si z toho všeho srandu.

Ale doopravdy se „přít“ o něco, co funguje jako fa. Festka mi připadá opravdu zbytečné.

Reagovat
petr_bd
petr_bd

20.1.21 17:31

kubula: tema poslednima vetama jsi to, myslim, vystihl uplne presne.. dira na trhu, kterou dokazali ‚dolepit‘.. po svym :)

Reagovat
KUBULA
KUBULA

20.1.21 17:14

cio: mě spíš baví ta pře s vámi odpůrci :-D, ale máš pravdu ukončíme to. A možná to ze své strany ukončím takto. Popisem jejich prezentace jsi v podstatě prokázal, že cílí na správnou zákaznickou skupinu, která o věcech co se tady řeší nejspíš ani neví a netrápí jí to.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.1.21 16:31

Kubula: Já bych hádal, že je ona averze vyvolána hlavně tou jejich sebeprezentací, obsahem nerozlišitelnou od dětinského vytahováni, která je v rozporu jednak s kvalitou těch rámů a také všemi těmi různými docela prokázanými podvody, jichž se dopouštěli, dopouští a (patrně nadále) dopouštěti budou. Ostatně – pokud se toho týče, nejsi jediný, kdo zná lidi, kteří pro ně někdy něco dělali.

Ale už toho nechme (stále se to snažím nějak ukončit :) líbí-li se ti ta kola a nemáš-li výhrady k praxi dotyčné firmy, dobře; prostě si ponech svůj názor – to je jen tvoje věc. Ale víc s tím patrně (a tady) nenaděláš.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

20.1.21 14:09

cio: já to vlákno četl a fotky jsem viděl a nepřu se o to že jim to praská. A mám to i přímo od zdroje, protože kamarád pro ně něco dělal. Na vlastní oči jsem viděl 2 kola a moc se mi líbila. K majitelům naprosto seděla a to jak designem tak i cenou. Já prostě jen nechápu to proč je tady k těm kolům taková averze. Opravdu chápu když se řeší kvalita rámu, ale tady se ta značka často přetřásá i kvůli designu. Prostě mi přijde že vše s tímto nápisem je automaticky špatné.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.1.21 09:56

Kubula: Kola od festky jsem viděl (teda, každopádně kola s nápisem festka). Za jedno z nich bych dal i ruku do ohně, protože je dělal Hrubajz, ne oni a má je jeden kamarád. Jiná viděli je i moji kamarádi, i v poněkud rozloženém stavu. Přít se s tebou o tom, co je na tomto konkrétním kole špatně, nebudu; koneckonců jsem nic takového tady nepsal.

A přít se s tebou o tom, co je špatného na firmě, také ne, to už mne ani nenapadne.O všem tady už byla řeč v příslušném vlákně i s patřičnou dokumentací – stačí se podívat

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.1.21 09:44

Pardon myslel jsem zvláštním designem samozřejmě Ghost.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

20.1.21 08:50

TK75: mas pravdu, tohle kolo nikam svet cyklistiky neposonulo, ale je proto spatne? Je to neci DB tudiz to dotycnemu jako gravel sedi a vic bych neresil. Ja se tu proste rozciluji nad tim proc je tak hanena ta konkretni znacka. Chapu… praskali ji ramy, pri te cene a reklamne a jiste forme nabubrelosti je to svym zpusobem neodpustilne, ale vazne to znamena ze nedokazi vyrobit nic dobreho. Respektive kola ktera zname jen z fotek a videii jsou spatna? Trosku mi to prijde jako kdyz se zaryty hifista podiva na schema zesilovace a rekne ze to bude mit spatny zvuk.

Obecne: kolik kol od Festky jste kdy jezdili aby jste je mohli hanit?

Reagovat
TK75
TK75

20.1.21 07:44

Kubula: no já jen píšu za sebe a právě bez ohledu na to co je to za značku.To je to co si dole psal ne

Že kdyby tam byl jinej nápis…

Stejně tak se mi už nelíbí ten Evil, ale je fajn že to zkoušej.

Ale je to jen můj názor na gravel na fotce a chápu že ty tohle třeba zrovna bereš jako fajn geometrii mimo silnice

:-)

Reagovat
KUBULA
KUBULA

20.1.21 07:21

Cio: najdi si tu zpetne posledni diskuse o REPETE, tak si tu do nich obouvaji. Jak zdrazili, jak se z toho stava tuctovka, ze kvalit je ta tam. Dean mozna bude levnejsi nez ostatni ale porad to neni levne ale nikdo to neresi protoze je to Dean. Proc nevim o cem je rec? Protoze hned jak vidim napis FESTKA tak nehledam chyby?

TK75: ja sem ale nepsal ze je FESTKA netuctova, ta veta znela jinak a uz vubec jsem nepsal ze na nekoho inspirova. No vlastni smer ma. Vybrala si velmi bohatou klientelu a za to se ji snazi nabidnout neco jineho a jedno jestli to je dobre nebo spatne. Co se urceni gravelu tyka tak kde je ta hranice. Ja to treba beru podle prevodu a sire plastu, jeste bych tam pridal i sloping ale porad si myslim ze zamer gravelu bylo CX na sirsich plastich s posezem pripominajicim XC. To ze se z toho v posledni dobe stava praso-pes, tak jako na tvych odkazech je silene ale rekneme ze to je vyvoj.

Takze ted mi reknete co je na tomto kole spatne krome toho ze je to FESTKA.

Reagovat
TK75
TK75

20.1.21 07:11

O vzhled teď nejde, bavíme se o netuctovosti, posunutí hranic atd

Evil je od pohledu divnej a já si myslím, že to věděl i pan návrhář, ale přesto tuhle cestu zkusil.A třeba i díky téhle jejich už extrémní geometrii je teď o kousek víc longer and slacker i můj Diverge.A u grevlů ta inspirace z mtb jako třeba sloping je prostě dobrá věc.Oproti tomu tahle Festka je pro mě spíš jen taková silnička :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.1.21 06:57

To je inspirace Giantem? :) Jejich designér teď udělal nejméně líbivá kola na trhu…

Reagovat
TK75
TK75

20.1.21 00:27

Kubula: tohle ale má být gravel… Né silnička

A promiň tohle teda není vlastní směr a netuctovost, nebo něco co by mohlo inspirovat (v gravel segmentu)

Jako třeba takovej Evil Chamois Hagar

https://granfondo-cycling.com/…agar-review/

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.1.21 22:05

Kubula: Buď si děláš prdel, pak lépe toto tvé psaní do vtipů nebo nevíš (ne snad tady, ale obecně) o čem je vůbec řeč.

A mimochodem, když už jsme teda u toho – DEAN je snad nejlevnější z tradičních amerických titanových firem a dělá velmi kvalitní práci. A jak si jej kdo nechá postavit a sám vybaví, to už je jeho věc.

Třeba z našeho Repete si nikdo taky srandu nedělá, jako z těch šašků z Festky – není proč.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

19.1.21 21:20

Smutne na tom vsem je hlavne to, ze kdyby na dolni ramovce bylo treba DeRosa tak se tu z to vetsina po… blahem. Ja nijak nechci tuto znacku chvalit ci hanit a vim ze ma spoustu negati ale jak se rika, kdo nic nedela nic nezkazi. Na jednu stranu se zde velebi vsemozna nekonvecnos a netuctovost a na druhou stranu je zde zatracovan vlastni smer. Proc je k_rv_ tak spatny zamerit se na bohate foucace ve flanelce. Zere vas snad to, ze na to nemate? Nebo snad „uspech“ ktereho dosahl nekdo jiny? Vytahnete si hlavu z… a zacnete se venovat vecem kterym rozumite v jine nez teoreticke rovine.

Kolo jako takove ma dobrou geo, je ze slusnych dilu a to ze ma nestandardní razeni jen podtrhuje kdo je stavitel, ale jinak mu co se uzitne hodnoty tyka nic nechybi. A cena, to je preci sumak. Titanovy Dean taky nebude zadarmo.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.1.21 18:00

PLZ: Však je to tak v naprostém pořádku.

Orlandovi však (třeba Království nebeské určité kouzlo mělo) přece jen přeji, aby zas dostal nějaké slušné role – spíše, než jen to kolo a navíc téhle značky. :)

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

19.1.21 15:32

Cio: Festku jezdí Orlandu a co je teď víc? Orlando=Legolas to nepřebiješ :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.1.21 12:44

TK75: Jo, slovo HEJTER mne vždycky naplňuje nadšením, když na ně někde narazím. Zvlášť ve slovenském textu to bývá, skloňováno, ještě takové roztomilejší. :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.1.21 12:41

p@X : To jsou kecy a zlovolné pomluvy těch – „hejterů“; vždyť na těch kolech stále jezdí nejenom slavní celého světa, ale na jedněch dráhovkách s nápisem „FESTKA“ na rámu dokonce jednou jela kdesi i naše reprezentace!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.1.21 12:36

Tatra: To bys samozřejmě klidně zkusit moh – ostatně, designové malůvky umělců, kteří s šikovnými hochy spolupracují, svojí invencí a kvalitou rozhodně úroveň střední výtvarné školy nepřekračuji… :))

Jako tahle (obr.), za kterou dostali ve Státech cenu; možná krz toho vorla.

Ostatně, vzpomínám si, když přítel JHK udělal něco, co nějak nevyšlo a nelíbilo se mu, řekl: „To půjde do Ameriky!“ A taky to tam věťsinou a s úspěchem poslal.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.1.21 12:32

Nevím, já nějak nabyl dojmu, že ty kola nejsou vůbec na ježdění…

Reagovat
TK75
TK75

19.1.21 12:25

A co je vlastně ten „hejt“ ?(jak vy mladý dneska říkáte:-)

To je všechno co není pochvala?

Fixou bys to sice oživil, ale i tak je to gravel s geometrií jako má aura xr (volně od pohledu)

Zlatej Giant Revolt třeba

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.1.21 11:52

Já jim to klidně tag bílou fixou za litr pokreslím, ještě bych zakomponoval nicky největších zdejších haterů ;)

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

19.1.21 09:24

Sice fajn, ale za ty prašule bych si představil něco víc wau…ale jinak dobrý :)

Reagovat
TK75
TK75

18.1.21 18:55

Silnička dobrá

Reagovat
TK75
TK75

18.1.21 18:09

Gravel na nic..

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

18.1.21 17:24

Jo. Elektrická doba. Kol. :)

Reagovat
vt
vt

18.1.21 16:27

Petr CH: na jedne platforme, ale na te nejslozitejsi – jakou to muze mit vyhodu? IMHO v elektricke dobe je hydro razene neskutecna blbina.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 22:23

Petr: Tak jsem to i myslel. Hydraulika mi na rozdíl od elektriky na kole nevadí (i když vím, že je to akorát předsudek).

A před pětadvaceti lety lety jsem obdivoval první čelosťové hydraulické Magury – jak ty bajkové, tak i silniční. A navíc kliky Rotor (3D) jsem na dvou kolech měl a na jednom mi už zůstaly.

A taky mě ještě lákalo to, že pokud teda nekecaj, dělají to pořád ještě ve Španělsku.

Nojo.

Reagovat
tromboonen
tromboonen

17.1.21 21:01

Jak si pěkně hraje a nezlobí, ten pán, kterýmu musí cca jednou za rok z plnofousu kadeřník vyčesat dost maziva a materiálu na nejméně jedno slušné kiolo, až na ten rám teda, ten kdyžtak dodaj festovní kluci jako protislužbičku, ne?

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

17.1.21 20:26

cioran-m: Jsi odvážnej. Osobně bych do toho šel jedině, kdyby to uvedl jeden ze tří zavedených výrobců řazení. A to ještě minimálně, až po více jak roku, kdy to bude odzkoušené trhem.

Jinak si myslím, že blbost to není. Zvlášt´ dnes, kdy jsou brzdy v mnoha případech hydraulické. V páce by pak bylo vše na jedné platformě.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 19:53

Petr: Já o tom Rotoru dříve trochu uvažoval, ale jednak to bylo strašně drahý a jednak – a hlavně – ve všech testech, co jsem si přečetl, říkali, že to sice docela funguje, ale…

Ale že Dura chodí opravdu líp.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

17.1.21 19:44

Je zde někdo, kdo vozí – popřípadě o někom ví – hydraulické řazení, kterým je osazeno tohle kolo? Nějak o něm není slyšet, i když je na trhu téměř pět let.

Reagovat
kubad
kubad

17.1.21 17:16

V tom případě beru zpět sem nějak nepostřehl že existuje MASTERPIECE C

Reagovat
th74
th74

17.1.21 16:58

Kubad: Thomson dělá i carbonový sedlovky a ta je tady použitá

Reagovat
petr_bd
petr_bd

17.1.21 16:00

mironek: jedna diskuze zde https://www.bike-forum.cz/…-kola-festka

a pak tady neco o tom jak se muze oddelit kokpit od zbytku kola:

https://www.bike-forum.cz/…revzato-z-cd

https://www.bike-forum.cz/…festka-s-r-o

Reagovat
kubad
kubad

17.1.21 14:35

Video je totálně dementní. Nekoukatelné ale to mazání štětečkem je teda vyšší dívčí asi nejdůležitější na celé stavbě. Ale asi Festka ví jak to marketingové uchopit :)

Kolo jako takové mě moc nebere. A alu sedlovka Thomson je sice designově hezká ale smysl na tomto kole mě uniká. Možná tou tvrdosti sedlovky něco dohání.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

17.1.21 13:26

Tak děkuji za osvětu, tak nějak jsem to hádal. Ale že borci neumí ani počítat, to je psycho.

Je to luxusní fail…

Ale u DB v dílně byl i moped, odpouštím jim dva přešlapy za rok :-)

Reagovat
mirorek2
mirorek2

17.1.21 13:03

Cio: začíná mě to zajímat :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 12:52

Mirorek: Podívej se do vlákna o festce – tam to všechno je. Včetně fotek, přiíhod, vyjádření některých přímo zúčastnených.

Pokud mně je známo, na stylu práce a tím i kvalitě vlastnilch produktů se nic nezměnilo; změnily se poněkud jen vlastnické poměry.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

17.1.21 12:41

Cio mě to zas tak netrápí, jen jsem chtěl technický popis do dvou vět typu: hipstahype, předražený šmejd, nebo ano kluci dělají za super peníze dobré rámy…

Studovat to nehodlám, nejsem cílovka…

th ano video je z tech. hlediska slabota, obvykle to nestaví u Milnera Krakonošové, ten jeho dvorní mechoš s čepkou je cajk

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

17.1.21 12:29

vidim v 0:55 ze krakonosovi nedoskocila patka na gume?

Reagovat
th74
th74

17.1.21 12:04

  • barevná kombinace se mě líbí
  • komín pod představcem strašný
  • video slabota. Rád bych viděl jak dělal vedení hadic a hlavně odvzdušňoval, když je přehazka hydraulická, jestli se nepletu.
  • netuší někdo k čemu je ovládací páčka na levé páce? I na stránkách Rotoru je vždycky levá páka jen na brždění, bez další páčky.
Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 11:45

Chtěl jsem říct, že zpravidla umělci, architekti,… se se strojaři, stavbaři,… stran vzhledu neshodnou. Co se designu týče, skoro tady nemám spojence.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 11:32

Ostatně tohle kolo je na pohled docela úhledné.

Mirorek: Kam se festka posunula (tedy stran majitelů, kapitálu a tak) viz přislušné vlákno.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 11:29

Tatra: Kam co půjde, uvidíš, až to půjde. Pak můžeš věc komentovat. Prognostickou střední školu jsi patrně neabsolvoval.

Ostatně „řešit vkus“ u většiny absolventů ŠUŘ ( i když vyjímky, které ještě zažily a byly schopny vnímat třeba pana profesora Svobodu či třeba Petra Veselého se jistě najdou) je opravdu bezpředmětné – ostatně nevím, jakou to má souvislost.

Vždyť tady naprosto stačí orientovat se podle kol a podle komentářů na ně.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

17.1.21 11:07

Spíš mi vysvětlete, jestli je ta festka mokrý sen natuženého krakonoše, nebo už to někam opravdu posunuli :)

Reagovat
moony
moony

17.1.21 11:02

Pěkné kolo si Krakonoš postavil, to se musí nechat.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 10:46

Ne, jen po pár letech zabitých tady už můžu předpovídat, jakým směrem půjde diskuze, je to v podstatě stále dokolečka dokola :) Řešit vkus a invenci u absolventa ŠUŘ je bezpředmětné ;)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 10:38

p&X: U tebe, tatro, propukla v poslední době nějaká cio-obsese?

Já vím, bez vkusu a vlastnich nápadů se člověku sice špatně žije, ale ve svejch letech ses už s tím mohl nějak vyrovnat.

Vždyť někteří lidi jsou na tom i hůř, třeba jsou hluší nebo špatně vidí nebo tak něco, tohle ještě není tak zlý… :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.1.21 10:16

Stačí jeden cio a v ČR maj po pi*i :) Podobně jak se Šméčkem.

Reagovat
JMT
JMT

17.1.21 09:53

Hezky video. Krasnej ram a zajimave osazeny, ale canyon nebo radon aby nad tim lokalni komunita pohonila to neni no :-D

Reagovat
miťo
miťo

17.1.21 09:44

Rostou do tý doby, než si je utáhneš pod šroubek při montáži kola :D

Reagovat
Polka
Polka

17.1.21 08:45

Jak dlouho rostou takový vousa?

Reagovat
TJK
TJK

17.1.21 00:10

jaky fail?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

16.1.21 23:47

tvl dobrý fail

Reagovat

Další galerie z kategorie

Reyinstashot 28
gemini 7
Doyle 17
Atilla 45
kubajs mtb 10
Tobyfree 18