Nákladní dvojkola

Přidat foto

asi teda. tyto dva krutopřísné stroje jsem vyfotil nekdy začátkem roku před Decathlonem na Chodove. Povšimněte, že přední stroj (pravdepodobně dámský) má vzadu ještě jedny řidítka, krom pilotky je možno umístit do stroje i zadního střelce (střelkyni). Vpředu v náboji něco velkého kulatého, pravděpodobně motor.. takže to vypada na nějaké nákladní elektrodvojkolo. za ním podobný peklostroj, nicméně pouze jednomístný (i když za pilota by se střelec asi vešel, nemá se čeho držet). Též pravděpodobně elektrifikován plus ještě má přídávné pancéřování vany pohonu a zadní kolo chráněno pletivem s představným deskovým pancířem, pravděpodobně proti průbojné munici (tzv. schurzen systém).

(vloženo 6.7.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Honzis
Honzis

8.7.20 18:55

denně Ondřejov by to kolo asi nezvládlo :-) tam jezdí na návštěvu nebo co psal.

Reagovat
Kuba78
Kuba78

8.7.20 13:02

tak ciste teoreticky jde odtahnout ten nabytek z Cernaku klidne na hlave a pohybovat se plazenim, aby nekdo dokazal ze to jde a nesnizi se k doprave autem.. jen mi to prijde jako ponekud nepohodlne a neprakticke.

podle obchodniho rejstriku bydli na Chodove, to z Cernaku taky neni uplne kousek pokud clovek veze nabytek na kole. A jestli dojizdi z Chodova do prace v Ondrejove za kniplem tohoto bombarderu tak teda kloubouk dolu, takovy magor se jen tak nevidi.

Reagovat
Honzis
Honzis

7.7.20 21:06

Do Ondřejova bez nábytku , to bylo asi jen pro dokázání si, že to skutečně jde odvézt na kole a nesnížit se k dopravě autem. Já třeba nevím, jak moc dobře to parkovat někde v činžáku, tahat po schodech , ale asi je na to rodina uzpůsobena. Taky cena asi nebude zrovna lidová a využitelnost s otazníkem, bych radši teda s dětma nasedl do MHD a zbytek došel

Reagovat
Kuba78
Kuba78

7.7.20 20:28

jak vidis, stupacky nejsou potreba.. staci jezdit s Ikea skrini na nosici a ditko si pohodle opre nohy o krabici :-) kazdopadne jet z Cernaku do Ondrejova s kolem nalozenym nabytkem a detma, to chce skutecne zajimavou naturu.

Reagovat
jardalee
jardalee

7.7.20 13:03

kola zajimavy ale deckam bych tam hodil sklopitelny stupacky,si pamatuju jak me obcas nekdo vezl za mlada na sedle a slapal ve stoje a za chvilu me silene bolel zadek a nohy,jak je clovek musi mit furt skrceny a ve vzduchu :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.7.20 12:57

Pan Filler asi rád jí. Na to že všude jezdí na kole…

Reagovat
jIrI___
jIrI___

7.7.20 11:38

Jak už bylo zmíněno, je to cargo pana Fillera a to druhé je jeho manželky. Společně jdou vidět třeba zde : https://prahounakole.cz/…nalozeno.jpg

Reagovat
Honzis
Honzis

6.7.20 20:43

Co psal v článku,vtak si nechal kolo udělat a elektrifikovat, že s tím jezdí s dětma i na Ondřejov z Prahy. Mně spíš přišlo zoufale osazení jako kliky, šaltr vzhledem k předpokládané celkové váze kola a každodennímu provozu

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.7.20 20:32

Proč ne, kolo nemusí sloužit jen ke sportu.

Reagovat
Kuba78
Kuba78

6.7.20 20:27

no, pokud je to kolo tamtoho Vráti Fillera z Automatu, tak mě dost mrzí že jsem to nevěděl v době pořízení snímku..

Reagovat
Kuba78
Kuba78

6.7.20 20:26

pravda, těch mikro řidítek na tom druhém kole jsem si nevšiml.. snad jsem je ani nepovažoval za řidítka v porovnání s tím Harley-style parožím na kole dámském :-) mea culpa.

jinak na té překližce je logo této firmy https://www.xtracycle.com/ takže domácí kutilství to asi úplně nebude, spíše vzácný starší kousek nevyskytující se v našich končinách.. na stránkách výrobce jsou vidět i jiné, novější modely těchto lehkých a středních bombardérů. Do placatého Holandska na rodinný výlet po cyklostezkách to může být zajimavý prostředek, ale do kopcovité prahy pro každodenní dopravu.. asi ne. Též cenovky na webu výrobce nejsou z nejnižších..

Reagovat
Honzis
Honzis

6.7.20 20:20

To Cargo bude Vrátí Fillera z webu prahounakole -) hodně si ho chválil https://prahounakole.cz/…ky-kockobus/ a to druhé může být klidně jeho manželky. Hold my asi neocenime takovéto stroje co jsou prý děsně super …

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.7.20 19:25

To je úlet.

Reagovat
Jakobo
Jakobo

6.7.20 18:38

To kolo na prvni fotce je snad vytvor nejakeho domaciho kutila, tam vidim predni masku z preklizky nebo ceho a cele to pripomina nejakou Libertu.

Reagovat
Jakobo
Jakobo

6.7.20 18:35

Tak podobne cargobiky jsou dnes v zahranici bezne. U nas do prace jezdi jedna zenska s necim podobnym a sere me, protoze tu hruzu kvuli velikosti nestrci do stojanu a necha ji stat v ulicce kolarny, cimz zablokuje polovinu prostoru. Ze to ma motor je pochopitelne. Drtiva vetsina by se na nalozenem kole bez motoru ani nerozjela.

Reagovat
LM
LM

6.7.20 18:15

Doporučuju zajít k očnímu. Obě kola mají za sedlem řidítka :-).

Reagovat

Další galerie z kategorie

Jano86 3
hovado_cz 20
zbyslavjak 7
bmx20 11
bmx20 7
Muron 3