Absalon a fontána

Přidat foto

Doba je asi nevyhnutelna, Julien Absalon a Marco fontána si strihli závod ebiku.

(vloženo 3.8.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Jano86
Jano86

14.12.20 17:34

A mi buh pomôže na čo teraz pozerám.. Elektro toto je fakt výhra.. Je mi úplne zle

Reagovat
ufoncz
ufoncz

8.8.19 17:20

TJK: S tím už vcelku souhlasím, příjmenovče :-) Akorát to neřeší, že se prostě vyrobí halda baterek „zbytečně“ (kdyby se ti, co ještě můžou, uskromnili na bezmotorový kolo). Ale třeba na singletrackworld jim připadá „the process of manufacturing an e-bike seems to generate 2–3 times the emissions of a regular bike“ jako tolerovatelný. Přestože celej tón článku je jinej, nakonec i autor dojde k nevyhnutelnýmu „If you view them as a substitute for bikes, they’re not a good thing. But if you look at them as a substitute for cars – whether it’s for getting to work or avoiding a drive to a trail centre – the benefits are obvious“.

Reagovat
TJK
TJK

8.8.19 08:25

Ufon: ono je to tezky.. kazdej na to ma svuj „pohled“ a nekdo je benevoltnejsi a min radikalni a jinej to ma zase nastaveny opacne.. ony do toho asi vstupujou i zkusenosti… clovek kteryho bude takova sorta lidi omezovat pravidlne bude asi jinak nastavenej nez clovek ktery nekoho potka jednou za uherak (muj pripad).. takze se snazim chapat a vzit do oubou pohledu ale vzdycky bude prevladat ten osobni pohled podporeny vlastni zkusenosti.. to je imho aple platne snad v kazde oblasti kterou si vyberes…

Reagovat
psbiker
psbiker

7.8.19 21:44

Některé kopce holt jedině bez motoru, je to fér, čtyřkolkaři by taky chtěli nebýt diskriminovaní a jezdit po turistických trasách – motor decentní čtyřkolky taky nejde moc slyšet. Přesto nesmí na lesní cesty.

Reagovat
ufoncz
ufoncz

7.8.19 21:32

TJK: Promiň, ale buď se ti nechce pořádně číst, nebo přemýšlet nad přečteným. Zkusím ti tuhle konkrétní část podat polopatě: teď se tam Franta Pivorád z Dolní Lhoty, když bude moc chtít, taky podívá. Bude ho to stát ale dost úsilí, možná si bude muset udělat i základní tábor a pak se teprve vydrápe na horu, ale podívá se tam. Nebude to moc dělat každej den a bude mít z toho mít ***** radost. A dokonce třeba i lepší svědomí, že svým chováním přispívá k tomu, že si to užijou ještě i jeho vnoučata. Borec, co s prstem v nose dává Salzkammer, si tam zajede víckrát, no. zase si neužije pokecání s Frantovejma kamarádama a osm kousků každej páteční a sobotní večer. „Masu“ nemůžeš diskriminovat a „masa“ nikde ničemu neprospívá.

Jinak su rád, žes zkusil rozporovat jen kousek.

Reagovat
psbiker
psbiker

7.8.19 20:39

Tak někdo toho klauna dělá i zadarmo, že.. Dneska jsem potkal e-předdůchodce jak frčel 35 po jednomístné pěšince. Neuhnul jsem ani o píď, asi proto, že jsem takovou rychlost nečekal. Kdo uhne e-kolu je u mně sračka :D

Reagovat
Zdendyš

7.8.19 17:46

Omlovam se za spatne vlozeny odkaz. Spravny je zde :

https://mtbs.cz/…ovy-pohar-xc#com

Reagovat
Zdendyš

7.8.19 17:38

Tjk nezalezi jak je zazitekj dlouhej ale jak je intenzivni a prozitej, mozna to znas z jebacky jak by napsal muj slovensky zdejsi oblibenec ;)

Reagovat
Zdendyš

7.8.19 17:35

https://www.bike-forum.cz/…-javor-video

Priserne … pletou se do toho jeste motorkari, sjezdove pedaly..

Reagovat
TJK
TJK

7.8.19 14:00

ufoncz: a ty „masy“ si jako nezaslouzej nebo nemaj pravo na ton kopec vyjet? nebo je ten kopec rezervovanej jen pro pravoverny bikery co jezdej za svoje?

Reagovat
ufoncz
ufoncz

7.8.19 11:01

TJK: A to, že se z relativně málo přírodu/planetu zatěžující zábavy (neplatí, když někdo vymění padesát gum a tři rámy za rok) stane sakramentsky neekologická sranda (už jen ta produkce baterií) to přehlížíš neúmyslně? A co důsledky zpřístupnění těžkých kopců v podstatě masám – kam si to člověk musel sakra zasloužit a vydrápal se tam párkrát za život, tam najednou může bejt Václavák se všema negativníma důsledkama. Za mě – kdo to nemá jako nutnej dopravní prostředek místo auta nebo kdo aspoň není v tom důchodu, tak si bezohledně dopřává. A závist v tom není, v dnešní době maj na ebajky (bohužel) prachy skoro všici.

Reagovat
TJK
TJK

6.8.19 14:29

kdyz mam malo casu.. chci te zabavy do toho casu dostat co nejvic.. prirozena vlastnost ne? copak ty se chces nekde hodinu prudit kvuli 5 minutam zabavy? … samozrejme umyslne zveliceno… proste je to potreba brat tak ze e-bike jako takovy je nastroj.. neni doby ani spatny.. az finalni uzivatel z toho udela to co udela… a budto je to normalni biker a pak nevidim duvod proc by se tyhle 2 grupy nemely snyst… nebo je to *****.. a uprimne.. pokud je to ***** na e-biku bude to stejnej ***** na kole, na bruslich nebo kolobezce :-)

Reagovat
Zdendyš

6.8.19 14:16

Jestli stihnes mnohem vic, pro koho vic , co vic … beres ten pohyb v prirode moc mechanicky a stylem urvi co urvi. Takhle do nebe nevstoupis :)

Reagovat
TJK
TJK

6.8.19 13:16

mobydik: je to uprimne hloupost… vem si ebike a zkus si vjet do kopce nejaky trail nebo turistickou cestu… zjistis jaka dokaze byt zabava jet i nahoru je to makacka… navic pokud mas malo casu tak za 1.5h vyjizdku stihnes mnohem vic nez na normalnim biku… za me jako alternativa naprosto vporadku… jinak samozrejme mam urcite kruhy E-bikeru taky v nelibosti nebo shledavam urcity spusob pouziti e-biku jakototalni kokotinu… uvedu priklad… full fatbike elektro a ht fatbike elektro a jizda po asfaltu :-D

Reagovat
Grifter
Grifter

6.8.19 13:01

Mobidyk: „nemůžu se přeci nechat tahat do kopců motorem a považovat se za Bikera“ takze sjezdari maj z tvyho pohledu smulu? Nebo si myslis, ze tu lanovku pohani hejno skritku? Btw chci se te zeptat, tuhle fotku sis na svuj instagram uploadnul sam, nebo si to dostal v praci befelem? https://www.instagram.com/p/BtnZZBxhgtw/

Reagovat
Mobidyk1
Mobidyk1

6.8.19 12:24

Grifter: osobně mě vadí že to někteří považují za výkonostní sport, jízdu na kole s motorem? Tento prostor se věnuje Bikingu, nemůžu se přeci nechat tahat do kopců motorem a považovat se za Bikera. Pokud budu zdevastovanej šedesátník kterýho neudrží vlastní nohy, tak jsem schopnej to pochopit. Uvědomuje si že další generace už to bez motoru nedá?

Reagovat
ladiki
ladiki

5.8.19 20:51

4TJK: snůška keců je to od lidí, kteří to najednou prezentují.....E čko jsem servisoval, projel to a je to návykový.....a to je ten kámen úrazu.....kde jaký jouda se v tom shlédne.....ono by si ta Ečka klidně šla svojí cestou.......jenže proč najednou o volném dni jsou naTdF.......proč tady Ti borci na fotkách? Je to až nezkutečná marketingová masírka od výrobců.....a Ti kluci mi holt přijdou marní.....ještě, že nemáme válku…to bychom se dnes divili, kdo a jak se umí „zaprodat“… :-)

Reagovat
Grifter
Grifter

5.8.19 14:41

Hledme, odbojar Mobidyk se zastavil :) To musi bejt strasnej napor na palici, ted behem obedove pauzy statecne bojovat proti elektrokolum na internetu, nacez se vratit do prace a ty samy elektrokola pomahat prodavat :)

Reagovat
JFtryall
JFtryall

5.8.19 13:57

Mobidyk: A nejvic hejtovali Michal Prokop, Prema a Kuba Riha vid. :-D

Reagovat
TJK
TJK

5.8.19 13:50

sory kluci ale je to snuska kecu.. samozrejme jako kazda vec i e-bike ma svy dobry pouziti a pokud by se pouzival k tomu k cemu je vhodny tak by realne nikdo zase tolik nepindal.. doporucuji si nekdy e-bike pujcit alespon na 2 hodiny a jit se projet… mozna ze vam rozsiri to vase uzky tunelovy videni a budete to schopny filtrovat z trosku sirsiho pohledu…

Reagovat
waters
waters

5.8.19 12:57

Mobidyk1: musim s Tebou souhlasit. Absalon na to prostě neměl sedat:))) ! Fontana je mi fuk.

Reagovat
Mobidyk1
Mobidyk1

5.8.19 12:02

globalizaci nezastavíš, za pět let odmotujeme i pedály. Zůstanu u undergroundu a raději chcípnu v nášlapech klasického biku. Éčkaře pokud jim nebude okolo šedesátky, nebudu nikdy považovat za cyklisty. Je to směšné a totální srabárna, popírá to základní myšlenku tohoto sportu. Mimochodem jsem včera zahlédl dva ebiky na Enduroserii která se jela na Klínech, ani nepřejte slyšet ty keci z okolí.

Reagovat
Mobidyk1
Mobidyk1

5.8.19 11:48

:D :D :D tuhle hlášku zi zamatuju :D

Reagovat
psbiker
psbiker

5.8.19 11:27

Tak tak, mopedokros potřebuje speciální volbu tratě, legrační disciplína.

Reagovat
Goob
Goob

5.8.19 09:27

Kiwaf: přesně. Jenže to tady místní dogmatici prostě nechápou. Furt blitky o přesvědčení a ideálech, jenže to je jen jejich projekce. Např. místní bývalý mistr Evropy v cyklokrosu na tom jezdí zcela dobrovolně, protože ho elektrokolo baví. Samozřejmě má najeto i na klasickém biku a silnici tak 20k ročně (číslo odhaduju podle jeho fotek a vyprávění).

Reagovat
krabica
krabica

5.8.19 00:53

Kdyby jeli třeba MegaAvalenche v protisměru, tak bych řekl, že dobrý… :-)

Reagovat
nitraq
nitraq

5.8.19 00:33

Maajkee: mícháš prachy vs. volný čas a prachy vs. etika toho konkrétního jobu, podlě mě dvě úplně odlišný věci.

Reagovat
kiwaf
kiwaf

5.8.19 00:04

mattew1: presne, na klasickym se nalitali more hodin, maji zase novou zabavu :)

Reagovat
JFtryall
JFtryall

5.8.19 00:01

Hlavne je prusvih, ze se to jede na stejne trati. To je nejvetsi poradatelsky fail. :-( A MS na stejne trati jako XC je fraska.

Reagovat
ladiki
ladiki

4.8.19 22:48

pokud potkám důchodce na E čku…fandím jim, artrózy, revmadita…najdou v sobě tu sílu najít si informace, jít do obchodu......­.koupit Ečka.....a prodlouží si život…bohužel je i druhí strana, jak píše Zoiberg…bohužel obraz reality.......a tito pánové na fotkách.....chápu, že se nudí a nemají co dělat…ale zrovna Ti borci, co vědí, že každý watt stojí úsilí, jsou pro mě už jen takové loutky.....pro­pagují technologii, která jim byla vždy zakázaná......ono je totiž opravdu rozdíl, jestli se rozhodnu tam dojed po vlastních, za své, a nebo ryhleji na Ečku.....proto mi ty „závody“ Eček přijdou spíše závody ziskuchtivých výrobců......kteří se těžce odklonili od prvotního zaměření..... :-(

Reagovat
mattew1
mattew1

4.8.19 18:03

Co kdyz to dela proste proto, ze ho to bavi :)

Reagovat
Zdendyš

4.8.19 15:59

Asi videli sobe rovneho :)

Reagovat
DoomHammer

4.8.19 15:43

na cyklostezkách objevují jedinci, jejichž schopnost kolo ovládat, předvídat a řešit situace, k nimž může dojít, neni adekvátní rychlosti, jakou se pohybují

Jo, dneska jsem zas pár dárečků na éčkách potkal… na cyklostezce mezi městy a u nás v parku. Ti lidi byli strašní kolizisti. Já jedu a nezájem.

Reagovat
Dazz
Dazz

4.8.19 14:57

Zrovna jsem se vrátil z NP Podyjí, kola vs. e-kola 50 na 50 % :-\

Reagovat
Dazz
Dazz

4.8.19 14:54

Zoidberg + 1000

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

4.8.19 14:39

Jako divák se na to prostě nebudu dívat – vyřešeno. Problém vidím spíš v tom, že se na elektrokolech v terénu i na cyklostezkách objevují jedinci, jejichž schopnost kolo ovládat, předvídat a řešit situace, k nimž může dojít, neni adekvátní rychlosti, jakou se pohybují. Potvrzeno zážitkem z dnešní vyjížďky.

Reagovat
psbiker
psbiker

4.8.19 13:39

Tak ať jezdí, když je pozvou dělat propagaci na motokros tak ať propagují..

Reagovat
Rubi
Rubi

4.8.19 11:24

To si blesk, to ohlasili hned jak koncili hlavni karieru rok z5…

Reagovat
Dazz
Dazz

4.8.19 11:18

Doba je jen taková jakou si ji uděláme. A rozhodně není nevyhnutelná ;-)

Reagovat
TJK
TJK

4.8.19 10:41

ja bych si hned Ecko jako druhy kolo koupil hned

Reagovat
bezdratova.sprcha
bezdratova.sprcha

4.8.19 10:31

Vy jste bukvice. Ať si každý závodí na čem chce. To je stejná demence jako byste po závodnících požadovali, aby nejezdili autem a využívali hromadnou dopravu.

Reagovat
parischr
parischr

4.8.19 09:45

No jo no, složenky se neptaj odkud a za co ty peníze přišly…a koho chleba jíš, toho píseň zpívej…

Nelíbí se mi to (elektrické mopedy a ten humbuk kolem) ale to je tak jediné co s tím zmůžu…

Reagovat
drood
drood

4.8.19 09:31

Já ty e-biky prostě pořád nějak nechápu. Připadá mi to, jako kdybych si v posilovně přidával na činku záporné kotouče…

Reagovat
waters
waters

4.8.19 09:09

Mě se to nelíbí a ten jezdec u mě zrácí. Neberu to tak, že si řeknu: to je idiot on jezdí na ebiku. Je v tom víc faktorů, vnímám to jako podporu nezdravé globalizace-reprezentovali něco, co uznávám a vážím si toho a teď to napálili o 180. Oni sami tomu taky možná nevěří, ale dělaj to… Poud v to věří a myslí si, že to pomůže, tak je to možná správně…

Je to muj osobní názor a vyrovnám se s tím, že to dělají:) Až si sedne na ebike Nino, tak začnu být nervózní:))

Reagovat
Zdendyš

4.8.19 08:56

By mne zajimalo jak se daji na zavodech v eckach zarucit stejne podminky. Pokud se jednomu vypne pri 25km a druhemu pri 27km/h jedna se o obrovsky rozdil.

Reagovat
maajkee
maajkee

4.8.19 08:44

Na druhou stranu chápu tyhle cyklisty co už mají závodní léta za sebou. Celej život dělaj jen to že jezdej na kole, takze tohle je ideální, co by měly taky dělat jinýho. Určitě zrovna jim bych to neměl asi za zlý.

Reagovat
maajkee
maajkee

4.8.19 08:42

Vojtěch: tak nějaký morální zásady nejsou na škodu, bohužel dnes už moc lidí žádný zásady nemá.

Reagovat
plzakj
plzakj

4.8.19 08:42

Je mu to maly.

Reagovat
vojtechposmourny
vojtechposmourny

4.8.19 08:40

Maajkee: třeba na to Ečko nemusí tolik trénovat, jako kdysi na svěťák, takže mu zbyde víc času na ostatní věci.

Lister: přesně tak, tyhle moralisty miluju.

Reagovat
maajkee
maajkee

4.8.19 08:33

Lister:

Myslís, že je to vážně s lidma tak špatný? Já třeba mohl dělat práci za kterou bych měl peněz víc, ale radši dělám práci kde mám víc času. Není to přeci jen o prachách.

Reagovat
Lister
Lister

4.8.19 08:26

Mě by zajímalo, kolik lidí tady dá přednost svému přesvědčení před peněžní nabídkou. Většina lidí tady bere tu práci, která je pro ně nejlépe placená, ale jak to dělá někdo, od koho potřebují hlavně ten „ideál“, tak je zle.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

4.8.19 08:11

Ladiki: Na Šumavě žádný ebiky nezakázali. To jsou zase fámy :)

Reagovat
strtom
strtom

4.8.19 07:56

No tak jsme se posunuli do motosportu, proč ne. Tady jde jen o reklamu, ale ti co to berou jako závody vážně, mají tam pravidla ohledně motoru, je tam technicka přejímka a nějaké homologace, aby ty kola měly stejný výkon, nebo je to free a každý si to může tunit jak umí?

Reagovat
Kacko
Kacko

4.8.19 00:49

Absalon e-bike jezdí a propaguje tuším co skončil se svěťákem. Prostě to dává smysl.

Reagovat
waters
waters

4.8.19 00:45

Asi to je utopie a moje naivita, ale budu pyšnej na profi cyklisty, kteří se od podobných akci budou distancovat.

Zaroveň tim netvrdím, že na ekole se nesmí jezdit.

Tady jde o něco jiného viz co psal ladiki

Reagovat
ladiki
ladiki

4.8.19 00:27

peníze světu vládnou......proč by nedupali do pedálů......klidně ze sebe udělají motokrosaře, když jim TI ostatní sypou vrchem spodem.....a celý tento podnik se ponese v čistém duchu „dívejte se, co právě naše E kola zvládnou“…a co náš druhý Jarda......kdy jemu udělají E brusle :-)))

Prachy jim nezávidím, ale překlopit sport na žold, blbej kdo dává, hloupější, kdo nebere…Je paradoxem jak tito borci rozdávají úsměvy, když Tě na stezce na Šumavě poprávu na E čku zakážou......a toto vše vyrábí výrobci jízdních kol…a najednou vidí, že bez Eček nejde udržet prodejnost…Holt jsme moderní chamtivá společnost, která se baví na úkor budoucích generací :-(

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

3.8.19 23:39

A na MS na tom pojede i Jarda!

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 5
Jarda636 24
MichaelSimek 20
lukash_82 3
lukash_82 4
lukash_82 5