Takhle opravují pláště jat.

Přidat foto

Podlepeno a zašito.Je to skoro novej plášť,byla by škoda ho vyhodit.Nasazen,a projet, nehází a mlíko neteče.

Menší díry jen podlepim,nad půl cm šíji.

(vloženo 22.6.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Stingray
Stingray

26.6.19 09:34

je to jen obyčejná pletená šňůra, stojí 3 Kč metr a na zašívání čehokoliv co potřebuješ aby to drželo je super.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

24.6.19 18:15

rybářská pletenka konkrétně "koncová určená k nahazování.. tj tak 5–7m konec na navijáku, kterej je určen k tomu, aby při náhozu se mohl člověk pořádně opřít a zároveň při tahání ryby se nepředřela od kameny nebo nějakej beton… v tomhle ohledu se na 90% používá silnej vlasec, ale existuje i super pletenka která je na toto zašití vhodná.. ale tohle je fajn pro nějakýho rybáře, nebo tak.. kuovat kvůli díře v plášti pletenku nějakou extra… to je hovadina :D ale já jako bejvalej rybář si pletenku najdu ve svým cajku a zašiju plášť, protože jí doma mám… takže asi tak :D

Reagovat
rasto
rasto

23.6.19 20:22

Taky šiju – tenkým vlascem na ryby. Silniční i MTB. Podlepuji náplastí pro bezduše – přijde mi tvrdší, než klasický flastr na duše. Spokojenost.

Reagovat
Stingray
Stingray

23.6.19 20:00

Zkuste sesit tlustou rybarskou snurou, napr. Fireline. Je to to same jako snura na padaky, ma to neskutecnou nosnost a je to neprutazny.

Reagovat
Georrge
Georrge

23.6.19 16:53

Gumy jsem už taky párkrát šil a to normální nití a jehlou. Vždy to drželo, podlepení a až pak zašití je samozřejmě lepší možnost. Ony ty nitě nasáknou tmel a ten jak zaschne, tak to udělá pevný špunt, který drží i po přetržení některé z nití.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

23.6.19 11:56

tak bez zašití trhlinu jen tak nezaděláš… jakákoliv tažná věc vlepená zevnitř např duše by ti udělala bouli… vlepit tam bok starýho pláště, budiž.. stejně to ale nebude ono… nejlepší je prošít ten vloženej kus boku pláště s tím pláštěm trhnutým a případně ještě podlepit tou duší.. ale kdo jezdí duše, tak je to zbytečný… a kdo jezdí mlíko, tak to mlíko to zalepí..

já si takhle už dva pláště zadělal… ale hlavně, abys měl správnou nit… musí to bejt taková ta umělá režná s kterou se často šijou třeba batohy, převozní tašky a takovýhle věci… ta vydrží hodně… nebo klidně rybářským vlascem, ten je docela odolnej vůči oděru… rozhodně odolnější jak bavlněná nit.. :D

Reagovat
mikš
mikš

22.6.19 22:06

používám klasickou slabou jehlu a pevnou nit na šití obuvi,dělám to tak léta,a vydrží to do sjetí pláště,měl sem i tříkrát šitou gumu,a gut.Jehlu protahuji kleštěma,bo de fest!

Reagovat
bezdratova.sprcha
bezdratova.sprcha

22.6.19 21:40

Docela zajímavé. Nikdy mě nenapadlo, že by se plášť dal zašít :)

Předpokládám, že nějaký záznam samotného procesu nemáš, co? Třeba aspoň použitá jehla a nit. Já bych se třeba bál že šitím akorát snížím integritu dané oblasti, jelikož tam udělám několik menších dírek tou jehlou.

Reagovat
BikerM
BikerM

22.6.19 20:59

Narmex
Narmex

22.6.19 20:39

Ty švadlenko

Reagovat
LM
LM

22.6.19 19:43

Jakou si tam dal „niť“?

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 3
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19