Specialized Levo Expert 2019

Přidat foto

Proč elektrokolo? Prostě jsem to chtěl vyzkoušet, Silničku mám rád, to, jakou poskytne odezvu na šlápnutí, jak jede tiše a kamkoliv, to takovýhle monstrum nedokáže. Stejně tak neumí plavat rockgardenem jako DH kolo, aby člověk mohl koukat akorát do zatáčky a ne pod sebe. A pak neumí nabídnout ten pocit ovladatelnosti, jako dá lehkej trailbike někde na rovinatějším trailu.

Co od toho teda čekám? Od každýho kousek. Silnička je super, když není provoz, jenže v okolí Prahy je provoz vždycky a já se mezi těma autobusama strašně bojím. DH kolo mám nejradši, jenže vyjet na něj na den do parku je čím dál tím časově náročnější. A ten houpavej trail je jenom malej zlomek toho, co jezdím. Takže na tomhle bych rád jezdil, když nebude všecko ideální.

Proč Spešl? Nemám tuhle značku rád, ten jejich marketing úplně nesnáším, ale tohle kolo nabízí 700Wh baterii plně integrovanou do rámu. Pohon od Bosche má šíleně dlouhou zadní stavbu, Shimano zase nemá ten záběr. Pak je tu aplikace, která umožňuje nastavit chování motoru, jak je libo. A v neposlední řadě při vypnutém motoru tohle jede snad bez odporu. Takže volba hlavou.

Setup:

Kolo ještě trošku ladím, takže posed není finální a možná ještě pořeším vidlici. Kola mi tu zbyly z neuskutečněný stavby, nemám to ale primárně „do lesa“, jako spíš na polní cesty a turistiku, takže to asi vydrží.

PS Hmotnost je včetně podálů, košíku a nářadí.

(vloženo 25.3.19)

kesu
Ohodnoť bajk: (2  / 716 hlasujících)
Značka Specialized
Model Levo Expert
Modelový rok 2019
Velikost L
Hmotnost 20,4
Rám Carbon
Vidlice RockShox Pike RL Charger
Tlumič CaneCreek DBAIR IL
Hlavové složení SpecializedoFSA (ložiska FSA, nářadíčko S)
Kliky Praxis AL 165mm
Středové složení Brose 2,1 (S Mag)
Měnič Sram X1
Řazení Sram S700
Převodník 32T
Kazeta Sram XG1195
Řetěz KMC X11ET
Náboj přední SYNTACE Straight MX
Náboj zadní SYNTACE Straight MX
Brzda přední Magura MT5, kotouč 203 Formula
Brzda zadní Magura MT5, kotouč 203 Formula
Brzdové páky Magura MT
Ráfek přední Nextie 27AM35
Ráfek zadní Nextie 27AM35
Dráty CX Ray 28
Pedály SYNTACE Number NINE Titan
Řídítka RaceFace SIX C 35
Představec Truvativ Descendant
Sedlovka Specialized Command post 160
Sedlo Specialized Phenom
Pláště Maxxis REKON 3C +

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Grifter
Grifter

27.3.19 17:21

Tahle diskuze zcela prekonava i ty nejbujnejsi predstavy ktere sem mel v pripade, ze bych zakoupil Levo (nebo jinej podobnej dabluv vynalez) a dal ho do nasich biku, krasa strida nadheru, v podstate uz ted elektrokolo ani nemusim kupovat :) Diky za uzasne predstaveni, zejmena obvyklim podezrelim (ano jste to vy kluci, co na vas uz jdou leta, mate v profilu vetsinou silnicku a strasne radi se poslouchate/ctete), kteri se dostavili v plnem poctu, zustante prosim i nadale stejnymi nesnasenlivymi kokoty jako doposud, byla by skoda na tom cokoliv menit

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 17:20

Tak – kdyby se to dalo (stran toho hodnocení) na nějaké to e-bajk fórum… :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 16:34

Tohle nechápu, takové pěkné (e)kolo, a tak mizerné hodnocení. Škoda, že nejde zobrazit jak kdo hlasoval.

Reagovat
roud
roud

27.3.19 16:21

Díky oběma vypadá to jako zajímavá alternativa v červený ve 160mm na cmaxy :)

Reagovat
wilda81
wilda81

27.3.19 16:06

roud: Formule nerozvibrují celou vidlici a nerozhasí vystředění desek ani po dlouhých sjezdech (srovnávám se SMRT99). Hope mi nešly použít v kombinaci se shimano ani avid třmeny, jinak celkem fajn, ale musel bys zbrousit kus třmene.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 16:05

kesu: Taky „blitky“? Z kešu?

Reagovat
kesu
kesu

27.3.19 16:00

roud: Abych se přiznal, tak design a chtěl jsem zkusit jak se budou chovat při přehřátí. Protože Hopy mi na jednom kole vyřešily docela otravný rezonance při brždění za tepla. Jinak vozím dlouhodobě akorát Magurácký Ventidisky kvůli chlazení, to je snad nejlepší kotouč co se tohodle týká. Bohužel je odporně těžkej a hlavně se už roky nedělá.

Reagovat
roud
roud

27.3.19 15:55

Mám dotaz týkající se kola :) proč jsi zvolil kotouče formula ? případně můžeš je srovnat s nějakejma jinejma třeba shimano nebo hope ?

Dík

Reagovat
Goob
Goob

27.3.19 15:50

Apatická patice se probrala z letargye

!

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 15:44

Tak ja si skubam :) A beru tebe a podobne jedince, ze komu neni shury dano v apatice nekoupi.

Reagovat
kesu
kesu

27.3.19 15:24

Zdenyš: Já tě taky žádal, abys tu svoje blitky už přestal šířit a seš tu bohužel pořád, takže si škubni:)

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 15:13

Kešu, uz jednou jsem ti rikal, ze mluvis blbosti, ted napr tvuj posledni odstavec. Kdybys byl cyklista tak nemluvis tyhle voloviny mimo jine.

Reagovat
kesu
kesu

27.3.19 15:13

Kuchy:

nepřišel jsem na to, jak u Shimana nastavit poměr vlastní síly k přípomoci. Jde o to, že u Brose jde nastavit, jak moc ti to má pomáhat s ohledem na tvůj výkon. Velmi zjednodušeně řečeno je to nastavený u Shimana tak, aby když zabereš na 100%, tak ti to přidá 100%, tzn je to velmi plynulý a předvídatelný. Tady to umí taky ale přitom to jde nastavit i tak, že šlápneš trošku a zabere to naplno, což je do města super.

Reagovat
kesu
kesu

27.3.19 14:56

Dave:

v lese ti nikdo nic neřekne, protože nikoho nepotkáš. Je to pořád stejný. Před rokama se tu prosazovala Čemba, jak bez ní nebudeme moct jezdit v lese. Pak se z toho stal akorát velkej průšvih a jezdí se pořád stejně. A tohle je naprosto to stejný. Někde ve Zdendyšově lese (…) nepojede jak je rok dlouhej ani biker ani Ebiker. Jakmile nejsi zrovna na modřanský stezce, tak jsi všude sám.

A pokud náhodou někde u piva na zahrádce potkáš taky někoho s kolem, spíš se se zájmem zeptá, jaký to je. Tak pokecáš a jede si každej po svých.

Ale tady to má Zdendyš a další obavu, aby je ten zlej Ebiker náhodou nedej bože nepředjel. Protože to by pak měli špatný spaní.

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 14:31

No, muze to zkusit :))

Reagovat
Dave13
Dave13

27.3.19 14:24

Zdendyš: ty tady chces psat o toleranci, mene takovych jako jsi ty a bude nam vsem lepe. Jenom nezapomen na to, az zacnes trepat tyhle sracky nekde v lese na ostatni, ze uz to neni anonymni a ze ti muze nekdo rozslapat prehazovacku :)

Reagovat
Detoxter
Detoxter

27.3.19 14:22

Psbiker: motor pouze „pomáhá“ a není to jako ta obludnost níž, kde jde určitě páčkou na řídítkách dát plnej a letět 50tkou i do kopce.

V tom já spatřuju rozdíl. Elektrokolo ano, obludu jsem rozhodně proti.

Jinak i jak Zdendyš píše, jsou lidi různí, ale za to fakt elektro nemůže, dacani jezdí i na normálních kolech.

Prostě nesouhlasím s rozdělením podle kol.

Dřív se mezi sebou postrkovali silničkáři a MTB, teď když jsou elektra tak se první dvě skupiny svorně pustili do nich :D

Reagovat
Kuchy
Kuchy

27.3.19 14:22

Shimano motor nemá záběr? Customovat lze taky…

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 14:09

To bylo na Deoxtera. Tady sr hodne rychle reaguje.

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 14:07

Buhvi kdo za to muze. Jako lide jsme takovy a je potreba se s tim smirit, nebo se odstehovat na mesic. Proste nekdo je z principu korektni nekdo hajzl. Vidis to denne jako na taliri na silnicich. S dnesnim narustem kol na exponovanych mistech to nebude jine a elektromotorky rizene neurvalymi lidmi to cele jenom dorazi. Dacanum nahrava snadne odblokovani omezovace rychlosti, zavislosti chodu motoru na slapani, brzdeni atd.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 14:05

kesu : Máš naprostou pravdu. Kolo je to pouze legislativně. Dokonce to musí být legislativou upraveno, aby se to mohlo nazývat kolem.

Jinak proti e-kolům (vůbec proti e-mobilitě)nic nemám, akorát se přeceňuje její přínos k tz. životnímu prostředí.

A ta infrastruktura (cyklostezky) se také nestaví primárně dopravní obslužnost daného území.

Reagovat
Jamin
Jamin

27.3.19 14:03

Mě se to líbí. Jako dopravní prostředek. Ale nehodnotim, protože sám tu svý herky nemám. Jen jsem se chtěl zúčastnit dost možná historicky nejdelší diskuse k novýmu biku.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 14:03

Pojem „elektrokolo“ se má významově ke kolu asi tak, jako se za bolševika měla „socialistická demokracie“ k demokracii. (Aneb citace z vedlejšího vlákna). :)

Reagovat
psbiker
psbiker

27.3.19 14:02

Fajn, takže když to má šlapátka, kterými ‚cyklista‘ pomáhá motoru, který stejně odvádí většinu práce na všechny módy kromě eco, tak to musí být nutně kolo :)

Reagovat
Detoxter
Detoxter

27.3.19 13:58

Zdendyš: za to ale právě e-cyklisti nemůžou.

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 13:55

Uzkoprsi… kdyby vsichni jezdili ohleduplne atd. Idealisticka teorie naivnich lidi. Praxe a zivot bezi v jinych dimenzich u lidi urcite.

Reagovat
Detoxter
Detoxter

27.3.19 13:55

Psbiker: až amputuješ šlapátka tak to bude elektromotorka. Ty jsou k dostání i dnes.k

Reagovat
Detoxter
Detoxter

27.3.19 13:53

Trepi: nehodlám se tady přít o významu jakého slova. Takže úplně naposledy k tomu:

Člověk s Tvým intelektem snad uzná, že kolo a elektrokolo jsou pořád z významu tatáž věc, jen v druhém případě vybavených elektromotorem atd.

Ale pokud do toho začnu tahat kolotoč a kolovrátek tak to je čistá provokace a nikoliv věcný argument.

Tady se snad shodnem.

Kdyby všichni jezdili na čem chtějí, byli k sobě ohleduplní tak snad je úplně jedno na čem ne?

A o tom to je.

To mi vadí jak jsou tady všichni úzkoprsí, nedokážou tolerovat že někoho baví taky něco jiného než je.

Přitom ten základ bude pro většinu stejný – dostat se do přírody, na vzduch. Nechat doma auto a hejbnout se třebas i cestou do práce. Na elektru nebo klasice. Někdo se radši zapotí, někdo kochá. No a?

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 13:42

Tak zatim se propleskavame pouze na internetu coz je dobra faze, horsi bude az dojde na realne fackovani bud na cyklostezce, nedejboze na posvatnem miste jako je les. No, dlouho to ticho pred bouri trvat nemuze :)). E-mentalove pro to delaji co muzou. Ne vsichni ale i treba tech 10% je dost, stejne jako na silnici v autech jak je videt kazdym dnem nazivo.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 13:39

Legislativně je Pavel Bém i Ivan Langer čistej jak slovo boží.

Reagovat
Detoxter
Detoxter

27.3.19 13:37

Ty jsi mazanej Lišák :)

Asi proto žes mi chtěl popíchnout ne?

Nicméně dost mimo porovnat 200 metrů po dědině k třeba 100 turistickým kilometrům..

(Pokud tedy odhlédnu od toho že jsem psal o tom že elektrokola už jsou dávno jinde a taky že je jedno kdo na čem jezdí ale spíš jak se na tom chová, tys v tom našel akorát ty „rohlíky“.. tak s tím tvým čtením to tak horký asi nebude? :)

Reagovat
psbiker
psbiker

27.3.19 13:31

Asi jsem zpátečník, ale až jednou elektrokola budou schopny ujet třeba 200km, proč jim potom raději neamputovat šlapátka? Bude to pořád téma na cyklofórum? Budou ti, co se proti tomu ozvou nazýváni ‚hatery, co na tom nikdy nejeli‘ a podobně?

Reagovat
Trepifajxl

27.3.19 13:30

Detoxter: ale já nic takového netvrdím kdežto ty naopak teď vlastně odporuješ sám sobě

v jednom příspěvku píšeš, že kolo a elektrokolo je totéž, protože v obou případech je slovním základem „kolo“, čili se odvoláváš na slovní základ

a v druhém zase píšeš, že shodný slovní základ neznamená, že se jedná o slova se stejným významem

neboli ano, stejný slovní základ nedělá slova se stejným významem, ovšem pak nemůžeš slovním základem argumentovat tam, kde se ti to zrovna hodí

ps.: nijak se tím nevyjadřuju k meritu, zda je elektorkolo kolem, vyjadřuji se pouze formálně k argumentaci

ps..

Reagovat
Lišák
Lišák

27.3.19 13:21

Detox: proč myslíš, že jsou ty „rohlíky“ v uvozovkách? :-)

Reagovat
Atilla
Atilla

27.3.19 13:16

Dave13: Protože tady si to můžou dovolit. V reálu z očí do očí už je to horší:)

Reagovat
Dave13
Dave13

27.3.19 13:13

psbiket: tak pokud to tady nema co delat, at tyhle prispevky admin maze. Jinak souhlasim s tebou at si kazdy jezdi na cem chce. Ale nazyvat holotou a sracem nekoho koho jsem nikdy nevidel jenom proto, ze si koupil elektrokolo jak tady nekteri predvadi? Proc?

Reagovat
Detoxter
Detoxter

27.3.19 13:08

Njn, už to zas frčí.. :)

Trepi: jenže elektrokolo je pořád z podstaty významu kolo, byť elektro… Kdežto kolotoč, a to uznej, s tím nemá vůbec nic společného krom slovního základu „kolo“ ale s úplně jiným významem.

To je jako např. kdybys tvrdil že automat třeba na šprcky je taky auto a můžeš s ním odjet..

Nebo že elektromobil není auto protože zo nemá v názvu.. :D

Psbiker: to si nepřeje nikdo. Ale bavíme se o elektrokole zde ve vlákně a já tam vidím pěkné elektrokolo a rozumného uživatele, co s touhle zrůdou to má společného?

Pořád mě udivuje ta zášť a nenávist vůči elektrocyklistům, buďte rádi že vyjeli na aspoň takovém kole než aby vytáhli auto.

Reagovat
psbiker
psbiker

27.3.19 13:08

Dave: Ta zblblost je v tom, že své postřehy nereflektuji na motorkari.cz, ale na cyklofóru a ještě si myslím, že to každý musí nutně uvítat. Jinak ať si jezdí každý na čem chce.

Reagovat
Dave13
Dave13

27.3.19 13:01

psbiker: kazdy kdo uziva jinou vec nez ty, je ovce zblbla marketingem?

Reagovat
kesu
kesu

27.3.19 13:01

Mobidyk1:

No jistě, hlásit se to musí! Hnutí si klidně založ, určitě bys tu našel dost soukmenovců. Můžete se pak spolu scházet a plivat ohneň:DD.

Ale to je asi tak všecko co s tím můžeš udělat, jednou je to kolo a jako kolo je to taky uznaný radou EU. ČR tohle ratifikovala. A myslet si, že to někdo zakáže na cyklostezkách je nesmysl, naopak se dá očekávat spíš výstavba infrastruktury. Protože každej kilometr na takovýmhle kole ušetří cenný CO2 z auta. A to je teď cílem číslo 1. Takže bych ti doporučil smířit se s tím, že legislativně je to kolo. Krom toho po tisící a ještě jednou, takovejhle ebike je u průměrnýho jezdce v rychlostech do 25km/h podstatně ovladatelnejší (tím rozumím brždění na cyklostezce) než silnička v rukou profíka.

Reagovat
wilda81
wilda81

27.3.19 12:59

Trepifajxl: přesně tak

Další Detoxterův urážlivý příspěvek za 3,2,1…

Reagovat
psbiker
psbiker

27.3.19 12:49

Detox: až tě na cyklostezce oprasí něco takového, jak bys reagoval?

Reagovat
Trepifajxl

27.3.19 12:47

Detoxter: předvádíš tu lingvistický kotrmelec, Wilda reagoval logicky správně, jen zdůraznil absurditu tvé argumentace

a pokud se nespokojíš s kolo-točem, kolo-vrátkem či kolo-běžkou, napadá mě ještě tenhle obr Kolo-děj, ten do té tvé logiky také zapadá

Reagovat
Detoxter
Detoxter

27.3.19 12:42

Wilda: když porovnáváš kolotoč s kolem jak bys sám sebe nazval? :)))

Ne vážně je to tu dycky stejný. Argument nula hlavně se handrkovat o nesmyslech že jo. Tak to tak beru taky. Píšu slušně do doby než mě někdo (a dycky se pablb jako seš ty najde) kdo zaútočí do osobní roviny. A pak se cítí ublížen.

Ke kolu jako takovému jsi nenapsal nic, a útok sis měl nechat pro sebe když teď brečíš :P

Lisšáku, nevím kdo z nás špatně čte, napsal „nemám to ale primárně „do lesa“, jako spíš na polní cesty a turistiku“ a to úplně na rohlíky nevypadá..

Jinak že byste na elektrocyklisty nejradši volali policajty to už je hustá schýza :)))

Reagovat
psbiker
psbiker

27.3.19 12:37

Ještě se nestalo, když náhodou jedu na silnilici, aby se ke mě vůbec kdo dokázal na nějakém biku byť jen přiblížit. Předjet běžný e-moped není na rovině a v krátkých kopcích taky problém. Problém začíná být, když někdo začíná směšovat motosport s cyklistikou. Je to zcela jiná kategorie a proto nevyhnutelně vyvolává u většiny soudných cyklistů odpor. Jenom ovce zblblé marketingem (zanedbatelný počet kusů) tady pořád bečí a tlačí sem své motorky.

Reagovat
pumpy
pumpy

27.3.19 12:30

Tak se take asi zapojim do diskuze.

@kesu – elektrokolo je to moc pekne, 5*

@Mobidyk1 – nejak nechapu co tu pises. Sam hejtujes Ekolo, ale v inzeratu pises, ze jsi presel na Ekolo.

„inzeraty na kola k smichu“: https://www.bike-forum.cz/…-k-smichu-xi#…

inzerat

Reagovat
wilda81
wilda81

27.3.19 12:19

Detoxter: Jako pablb se tu prezentuješ hlavně ty. Stačí si přečíst tvých pár komentářů tady na fóru a pokud někoho neurazíš, tak tvůj den očividně nemá smysl.

Reagovat
Dave13
Dave13

27.3.19 12:10

Mobidyk1 ty jsi pacient. Pokud ti jde jen o to aby se říkalo ecyklistum necyklisti a ekolum nekola, tak je tak klidně nazyvejte a neni co resit. Nikdo s ecyklistu se tady nepre o to ze je cyklista a pokud te sere ze nekdo na nekole jezdi z jineho duvodu nez ty na kole tak te asi sere, ze na tom kole jezdis a delej neco jineho, protoze pokud by ti to bylo jedno tak tady nezakladas fora za popravu necyklistu na nekolech.

Reagovat
Atilla
Atilla

27.3.19 11:38

Cioran: Jsem jel jen ze zametání skoků asi 4km po silnici a narazil jsem na něj hned po výjezdu z lesa. A nebyl to první ani poslední případ. Ale občas potkáš i takového XCčkaře abych nebyl zlí jen na žiletky.

Reagovat
Lišák
Lišák

27.3.19 11:34

Detox:

Neporovnávejte pořád neporovnatelný, tenhle bajk si nekoupí děda co jezdí pro rohlíky po dědině!

Ais špatně čteš. Kesu si to kolo právě pořídil na jezdění „pro rohlíky“.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 11:32

Errata: bez konexí, celkového pořadí – atd atd

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 11:30

Atilla: Je to taková trochu komplexnější záležitost. Rozhodující – stran bezkonkurenčně nejlepšiho prosypu – to bylo v dobách, kdy ten etapáček vyhrával Lance. Ale ani tam to nebylo tak jednoduchy, šlo také o perfektně modelovanej trénink (je pravda, že jej řídil právě ten “chemik”), ale i logistiku, politické krytí a tak. Dnes je to velmi složitý systém, který by třeba v připadě Sky například bez komezí ve sportovní a státní politice vůbec nebylo možné uskutečnit – nejlíp to nazvali kluci z Ritte: “Your Tour winning oraganisation”. A naprosto rozhodující jsou peníze. Z Tour je již léta naprosto nezajímabej závod a alespoˇ, pokud se velkového pořadí týče. (Omluva za off topic)

# Jo- a jaks psal níže o jakési rivalizaci mezi “bajkery” a silničáři na silnici – tomu naprosto nerozumím. Myslel jsem, že na horském kole se po silnici jede vždy jen kousek, než se člověk dostane mimo ni a do lesa – proč by to jinak s těma rukama od sebe a hučícíma gumama dělal? A to se jede v klidu a na rozjetí. A silničaři jsou (aspoň mně teda) v tu chvíli naprosto lhostejní.

Reagovat
Mobidyk1
Mobidyk1

27.3.19 11:30

Pěkné lehké a nekomplikované kolo. Ne vážně, uvědomujete si tu že se tu už nebavíme o odpružení, tlumičích, brzdách ale řešíme motory? Občas to tu už nese prvky motofora kde se handrkuje o výkonu motoru, krouťáku, dojezdu, kapacitě, baterie, tahu, hlučnosti, atd. Tohle už není debata o kolech a doporučuji jezdcům na elektrických mopedech aby se mami neoznačovali za cyklisty! Co třeba mopedisté s pomocnými pedály, nebo elektromotorkáři. Zároveň bych chtěl vytvořit určité hnutí za zákaz jízdy ve volné přírodě a cyklostezkách na těchto strojích. Zároveň bych byl rád i informovanosti policie o nelegálních úpravách na těchto strojích.

Reagovat
Detoxter
Detoxter

27.3.19 11:20

Jj, Wilda, další pablb co se velmi inteligentně vyjádřil k tématu.. vono asi nic jiného než kolotoč z dětského hřiště neznáš což?

Tohle je zaručeně ohnivý téma. :D

Je zábava jak ty elektra nikdo z „pravověrných a jediných opravdových bajkerů“ nechce tolerovat, prej na tom jezdí samý lamy a chcípáci a vůbec se na tom nemusí šlapat, to jste zamrzli dost pozadu borci.

Neporovnávejte pořád neporovnatelný, tenhle bajk si nekoupí děda co jezdí pro rohlíky po dědině!

Mmch. ten samej děda motající se metr od krajnice je stejný nebezpečí i na skládačce..

Takže jako všechno, debil může jet na „normálním“ kole (a že jich tady podle počtení co produkují bude slušnej zástup) a zrovna tak na elektru, na to fakt kolo vliv nemá tak to pořád nespojujte.. ;)

Reagovat
vojtechposmourny
vojtechposmourny

27.3.19 11:17

Kesu, ebike nepřináší faktor zábavy jen při jízdě nahoru, ale taky u klávesnice.

Tahle diskuze budiž tomu důkazem :-)

Reagovat
Atilla
Atilla

27.3.19 10:45

cioran: A já myslel, že je to souboj chemiků. Páč ten kdo není odhalen se o 2 roky později stává teprve vítězem tour.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 10:32

Vdp: No, třeba jistý Keriksson taky snad na kole nikdy nejel (a kdoví, jak umí plavat) – a jak hezky naučil hochy ze Sky vyhrávat Tour de France!

Reagovat
roud
roud

27.3.19 10:14

500 :D

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

27.3.19 09:57

maajkee: ta otazka stoji samozrejme blbe. spravne by ses mel ptat, zda nekdo vi, jaka brnkacka/makacka vrazda je, kdyz to jeste nezkousel. pripadne jak ho to bavilo. tvoje otazka se blizi spis tomu, ze co ma trener fitbalistum rikat, jak maji po tom hristi behat, kdyz sam by to neubeh.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

27.3.19 08:56

že je to myšleno na cesty dokládá přece tlumič, dbil čerstvě po servisu rozesral můj synátor za jeden den v parku…

jinak doufám, že to dlouho potřebovat nebudu a problém s tím mám v momentě, kdy si banda mantáků podobná udělátka půjčí na horách pro zpestření dovolené a ideálně bez helmy…

Reagovat
kiwaf
kiwaf

27.3.19 08:43

Za me pekny kolo :-)

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 08:39

Namuze horni polovinu tela … to jsem kdysi zazil na motokrosovy motorce …

Reagovat
kesu
kesu

27.3.19 08:31

No paráda, takže tady je člověk co má ebike už i vrahem…

Hlavně, že tu na to má půlka lidí vyhraněnej názor…

Ebike má hlavně tu výhodu, že přidává další faktor zábavy a to směrem nahoru. Není technicky vůbec jednoduchý se na tom udržet ve výjezdu. Taky si na tom člověk namůže i horní polovinu těla..

Reagovat
maajkee
maajkee

27.3.19 08:12

S tím zkoušením to je hrozně blbej argument. Může člověk odsoudit vraha když sám si nikoho zabít nevyzkousel? :)

Reagovat
orm
orm

27.3.19 08:09

@motacek: Urcite se nadres i na tereni motorce. Nikdy jsem na ni nejel, ale vim, ze v lese bych ji potkat nechtel. Ted babo rad, mam pravo se k tomu vyjadrovat, kdyz jsem na tom nejel :-)?

Reagovat
hmm
hmm

27.3.19 08:08

Včera valil po stezce pán na motokole. Ten řev a smrad motůrku křoviňáku byl fakt děs zaplať pánbůh za elektra.

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 08:05

Takovy Velorex byl v podstatě predchudce e-mopedu a pod. :))

Reagovat
Libores
Libores

27.3.19 08:04

smutný čtení

Reagovat
sewi
sewi

27.3.19 08:04

Spesly nemusim ale je to krasny kolo a klidne bych na tom jezdil a nebal se hejteru. Vlastne kdyz jsem si kupoval posledni celopero tak jsem uvazoval o elektricky meride ale manzelka mi to zakazala. Nerozumi tomu

Reagovat
maajkee
maajkee

27.3.19 07:52

Morávek: tak k tomu je silnička :)

Reagovat
motacek
motacek

27.3.19 07:48

Honzarb

Já ale nenapsal, že se na ekole nadřeš stejně jako na normálním kole. Napsal jsem, že se na něm dá taky pěkně zhuntovat.

Nicméně i to je pravda, jen za tu vynaloženou práci ujedeš větší vzdálenost a převýšení.

Ekolo nemusí být jen pro lidi, kterým se nechce nebo nemůžou moc šlapat. Může být i pro lidi, co chcou makat, ale chtějí se podívat o kus dál/výš než je jejich standardní akční rádius.

Reagovat
honzarb
honzarb

27.3.19 07:43

scalpel: vtipny, co vy vzdycky napisete…to bude za pet, sest let rachanda teda!

Reagovat
scalpel

27.3.19 06:38

Na Levu jezdím taky, tvýé argumenty „proč“ jsou důvodem, proč si lidi takový kolo kupují. Na hejtery se vy*er … a ulož si tenhle tvůj příspěvek a dej ho sem opět tak za pět, šest let … to bude teprve zábava :D

Reagovat
maajkee
maajkee

27.3.19 06:34

Hmm: jo jo, zdravení fakt skoro vymizelo, já si narozdíl od tebe myslím, že na kole jezdí zbytečně moc lidí :) myslím tím, rekreační ježdění, ve městěch by samozřejmě mohlo jezdit víc i když zrovna u nás jak se oteplí, tak je město plný cyklistů co jezdej do práce.

Reagovat
Atilla
Atilla

27.3.19 06:32

Potkat normálního žiletkáře to je kumšt, tak jeden z 1000. Znám 3:)Vždycky baví jak ti musí ukázat, že jsou na asfaltu rychlejší než ty na 2,4WT maxxgrip pláštích. Minule jsem jednoho přiváděl k šílenství, když jsem ho 3× předjel zkratkou mimo silnice, nebo přeskákal přes obrubníky a ten chudák hamtal a hamtal jen aby mi ukázal , že jemu to jede rychleji. Na pozdrav jen nasraně vrčel. Je to zvláštní anamnéza být ten jediný správný sportovec- silniční cyklista :)

Reagovat
hmm
hmm

26.3.19 23:31

Když jsem v sobotu před devátou vyrazil na stezku tak jsem potkal víc důchodců na elektro než cyklistů. Po přejetí na silnici mě několik žiletek pozdravilo a já valil vesele dál. Stavil jsem se pro kámoše s fatbikem a jeli jsme se ztrhat do kopců. Po cestě zpátky jsme potkali skupinku asi 8mi kluků na závodních MTB asi tak 25let v průměru kteří postupně přijízděli k nám. Ani jeden neřekl „Zdar“ Co to s náma je? Kam to směřuje??? V práci nikdo nezná nic jiného než auto a pro všechny jsem cyklomrd ale pokud by si kdokoliv koupil elektro tak ho hnedle uvítám s otevřenou náručí

Reagovat
pavel675
pavel675

26.3.19 23:09

Ku.va, to ale pořádná kriplkára… Jezdí to i v dešti? nebojíš se že se ti to ve vodě zkratuje a ta 10 MW baterka ti upálí koule?

Ještě bych to trochu votunil: třeba tímhle:

https://www.bikesourceonline.com/…245755-1.htm

Reagovat
wilda81
wilda81

26.3.19 22:41

Detoxter: a co třeba koloběžka, kolotoč nebo kolovrátek? Ty taky řadíš mezi kola?

Reagovat
Trepifajxl

26.3.19 22:21

cio. no já si říkal, že Gino už by musel být stoletej, ale zase proč ne, profesor Švejcar přednášel ještě v 95. letech, navíc jsou si borci i docela podobní

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.3.19 22:14

Trepi: Já měl na mysli Vlastíka Bartoše, kterýmu se říká Bartali; on má fakt letos pětadevadesát a pořád jezdí. Účastník prvního Závodu míru, po skončení kariéry šil všem tady páskový helmy, spravoval sedla a tak. Fakt živoucí legenda české cyklistiky.

(Gino Bartali umřel už skoro před dvaceti lety).

Reagovat
kubad
kubad

26.3.19 22:13

nechápu, ale ať slouží no

Reagovat
Trepifajxl

26.3.19 22:03

cio: a tady jedna pěkná s Bartalim (podle situace vůči Dómu bude někde u Belvederu)

Reagovat
Trepifajxl

26.3.19 22:01

cio: k mopedům se už odmítám vyjadřovat, to ale neznamená, že se nemohu vyjádřit k tobě, bez ohledu na to, že na mopedí diskusi:

  1. +1000
  2. Gino Bartali úcta a respekt

3)¨úcta a respekt všem těm podobným železným dědkům, co jich mraky potkávám každé léto na Stelviu

  1. a co takový Míša Stark, nepatří ten taky na mopeda?
Reagovat
Detoxter
Detoxter

26.3.19 21:54

Jasné, rozjelo se to tady :)

Joudové co na tom ani nikdy nejeli melou jak kafemlejnky dokola ty svý bludy :D

Prostě je to elektroKOLO, ještě jednou: elektro_K_O_L_O

Jenže kdo nechce nepochopí a pořád bude mlejt…

Reagovat
honzarb
honzarb

26.3.19 21:54

Motacku tys tomu nasadil korunu, tvuj vyblitek (pouzivam tvuj slovnik), ze se na ebajku nadres stejne, ten tu jeste chybel! Diky ti, ted je to komplet!!:)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.3.19 21:30

Tak – musím se přiležitostně zeptat Bartaliho, jestli už začal jezdit na té věci s motorem. Když jsem jej před pár lety potkal, měl ještě kolo. Ale na čem jel letos na Novej Rok na Prygl, to nevím. No, bylo mu teda, pravda, letos už pětadevadesát…

Reagovat
makimaki
makimaki

26.3.19 21:27

Popotlačíme elektrokolo – 5*

Reagovat
Ronhil
Ronhil

26.3.19 21:09

no, až nastane nějaký zdravotní problém tak každý rád sáhne po ebiku a bude rád, že něco takového už existuje. Do hor na celý den taky fajn. Jinak pěkný kolo, takhle nějak by to mělo vypadat…

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

26.3.19 20:49

441 za 5

Reagovat
Lance
Lance

26.3.19 20:46

Já jen, že jsem zahlasoval až teď. Za 5. Mi se to líbí. 440

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.3.19 20:44

motacek: Máš takovej věru – zajímavej slovník. Sugestivně evokuje nějaký vztah k přetrvávajicí poruše příjmu potravy, což by tedy opravdu nebyla nebyla žádná legrace.

Reagovat
psbiker
psbiker

26.3.19 20:43

Hejtovat ebajky je příliš primitivní, je to normální užitkové vozítko anebo kompenzační pomůcka.. Když to nebudou vydávat za jízní kolo, tak za mě ‚no problemo‘.

Reagovat
motacek
motacek

26.3.19 20:31

Z těch blitků ortodoxních odpůrců ebajků je mi zle a proto se tu taky ještě jednou vyzvracím…

Zdá se, že místní mechaničtí zastánci nikdy na ebiku nejeli. Já je měl párkrát na zkoušku v horách a nutno podotknout, že jsem se pokaždé docela fyzicky vyčerpal. Takže nevím, kde se bere ta idea, že jízda na ebiku je pro lůzry, zdechliny a znilochy.

Tak, hned je mi líp.

Mimochodem moc hezké počtení. Vědět dříve, že to zde takhle vygraduje, tak si udělám popcorn a mrknu sem až večer místo filmu.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

26.3.19 20:19

Tak bylo by hodně smutný kdyby na tomhle webu mělo něco s motorem hodnocení kolem 4–5*

Jinak Já nehodnotil, pač není co:-(

Reagovat
RomSva
RomSva

26.3.19 20:17

Vždyť je úplně jedno jaké je hodnocení. Pokud někoho baví to sabotovat tak ať se hraje.

Reagovat
Zdendyš

26.3.19 20:13

Pro zebrotu Pedro : nechci :))

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

26.3.19 20:09

Takový kolo nemůže mít průměrný hodnocení 1,9. Průměr má být minimálně 4*. Čuju nějakej podvod.

Reagovat
psbiker
psbiker

26.3.19 20:07

Prostě hlasující tak nějak cítí, že elektrovozítka jsou tu tak trochu vetřelec :)

Reagovat
kesu
kesu

26.3.19 20:07

maajkee: díky za info, to nejsem netušil. Moc se v tomhle „novým“ světě neorientuju.

Reagovat
kesu
kesu

26.3.19 20:06

roud: Tak jasně, že jsem od kombinace drahý kolo – Specialized – Ebike nečekal 5 z 5. Kdyby jo, tak to sem nedávám. Ale sranda to je:))

Reagovat

Další galerie z kategorie

Mican_1 1
MCS 4
mirdanb 4
pumpy 5
vlkuc 1
Skream 7