Telnické stezky - Petice

Přidat foto

https://www.petice24.com/petice_za_zachovani_telnickych_mtb_stezek_nedaleko_usti_nad_labem?uv=11764090&utm_source=fb_share

našel jsem na Dolekopu. Hodilo by se podpořit, co říkate ? Podle mě jsou Telnické stezky super.

Sice podle některých individuí ebikeři na traily nemůžou , ale to mě nebrání podpořit rozumnou věc.

Místo tlachání o ničem.

(vloženo 26.11.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
lazza
lazza

26.11.18 21:49

Erider: Líbí se mi ten argument s drogama a chlastem :-)

Reagovat
Trepifajxl

26.11.18 19:51

erider, erider… ano, traily jsou mi ukradeny, ale porad nerozumim tomu, co ma stav meho zajmu o vec co delat s faktem, ze se nekde porusuji predpisy a jeste se za porusene predpisy pise petice???

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.18 19:47

Erider: nemám problém ;-) jen se na doržování zákonů dívám trochu jinak :-D

Reagovat
Erider
Erider

26.11.18 18:55

dolomiti : Co to tady překrucuješ ? Možná i Ty jsi to nepochopil. Ty stezky jsou tam, co já vím , možná i 10 let. Takže Ty, když budeš ten majitel, budeš ke svému majetku přistupovat tak, že ti to 10 let vůbec nevadí ??? Předběžný opatření, tedy zákaz, když budeš chtít dosáhneš v řádu měsíců, nejhůř.

A přiklad s Trepim máš pravdu není o tom zda tam byl nebo ne, ale že vůbec nemá o takový styl ježdění zájem.

Mě se líbí, jak jsou tady všichni uvědomělí. Nikdo nejezdí na kole po chodníku, který je jen pro pěší , nikdo nejezdí zákazem ,atd.

Něco jiného je, že prostě udělali chybu, že to nezlegalizovali na začátku a doufali, že se to vyřeší.

Já jen nechápu v čem máš tak hrozný problem ? Prostě měli radši chlastat a brát drogy ? A když navíc to vlastní Lesy ČR, takže to je snad ještě stále stát,i když dnes člověk neví :)), tedy žádný soukromý subjekt, dokonce naštěstí ani církev.žádná. Jiná věc je, že se státem či státním podnikem je někdy složité jednání.

Někdy je problem i v doslovném dodržování všeho bez zdravého rozumu. I viz tvé: je jedno jaké jsou to traily, hlavně, že se něco porušilo.

Reagovat
Erider
Erider

26.11.18 18:24

Zoidberg : ok. Je fakt, že jsem se o to nikdy moc nezajimal. Ale ono je pak stejně otázka, jaký je ten skutečný tok peněz. V každém případě o nájem tam asi až tak nejde, když univerzita blokuje rozšiřování trailů. A dostává víc peněz za studování vlivu prostředí, atd. Třeba Boskovický stezky mám pocit vlastní sdružení, které patří pod město. Takže pak někdy v konečným důsledku stát platí státu.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.18 18:19

Erider: evidentně jsi nepochopil o co tady nesouhlasícím jde (třeba zrovna Trepimu) ;-) Nejde o to jestli tam byl nebo nebyl, jestli to zná nebo nezná. Nechceš přece podepsat místní šetření, ale petici ve které je napsáno tohle:

"Mezi obcemi Adolfov a Varvažov vznikly ilegální stezky určené pro horská kola.

Bohužel i přes četné jednání jak na Krajském úřadě, tak i se zástupci Lesy ČR a.s., se nám nepodařilo legalizovat ani část stezek."

To jestli jsou ty traily krásný nebo bezkonkurenční je v tomhle případě nepodstatný. Je to jenom o přístupu k majetku. Buď ho ctíš a je jedno jestli soukromý, obecní nebo státní nebo ho nectíš a přistupuješ k tomu stejně jako před xx lety. Nic víc, nic míň v tom není :-)

Reagovat
Erider
Erider

26.11.18 18:05

Trepi, Trepi… podle tvých často používaných učebnicových frází jsem očekával, že chápeš.

Ok, díky za odpověd, sice jsi mi nemusel sdělovat, že i tenisky máš, ale když jsi mi to potřeboval sdělit, proč ne. Samozřejmě záleží jak a kde horské kolo používáš. Nic proti, jen počítám i podle jiných příspěvků, že traily,navíc obtížnější nebudou to co bys chtěl jet nebo vyhledával. Koneckonců každému se líbí něco jiného. Proč ne. Jen to pak vypadá, že jen kritizuješ co se tě absolutně netýká. Nebo se mýlím? Byl jsi na Telnických stezkách ? Nebyli to zrovna tajné ilegály, což ale byla na druhou stranu pro ně i nevýhoda, jak to tak bývá. Prostě dobrý skutek je po zásluze potrestán, jak se říká. Počítám, že proti cyklistické asfaltce jen pro cyklisty,silničáře bys nic neměl. Bez ohledu na předpisy.

Vypadá to tady, že silničáři jsou pro rušení trailů a zákazy mnohem větší nebezpečí, jak v jiných vláknech stále kritizování a zminovaní (ne tebou, Ty máš jen příspěvky o mopedech dokola,ok) ebikeři..

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.18 17:41

Erider: Okrajově je to zmíněno zde čas 3:47. Někde jsem kdysi narazil i na i konkrétní částku za metr čtvereční a rok, ale to se mi teď nepodařilo dohledat.

Reagovat
Erider
Erider

26.11.18 17:23

vlastně oba. Ale myslím, že nikdo nikomu nájem neplatí.

Reagovat
Trepifajxl

26.11.18 17:18

Erider: nějak mi uniká, jak nedodržování předpisů souvisí s mým sportovním vybavením, ale ptáš se slušně, tak odpovím: ano, mám silniční kolo i horské kolo, dále mám kolečkové lyže na skate a na klasiku, větší množství běžek na klasiku, skate a soupaže, speed brusle a větší množství různých bot na běhání

stačí?

Reagovat
AussigBiker
AussigBiker

26.11.18 17:16

Charvát Bros kempy byly ve spolupráci s kopáčema? Aspon z videí teď už nevim kde FB / YT to tak vypadalo. Spíš to postavili ilegálně a dali to na Facebook, což po dobu illegality úplně nemuseli. Ale těžko soudit, okolnosti vůbec neznám jak se snažili domluvit.

Reagovat
Erider
Erider

26.11.18 17:16

Jestli se nemýlím vlastník je univerzita

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.18 16:28

Nemýlím-li se, z existence trailů v Jedovnicích nebo v Mariánském údolí mají Lesy ČR nezanedbatelný příjem. Bylo by tedy od nich hloupé, kdyby traily jinde na svých pozemcích tolerovaly „jen tak“. Spíše než petice by asi pomohl nějaký „byznys model“, ale chápu, že toto se snadno řekne… Sám jsem zvědavý nakolik životaschopná budou ta dvě zmíněná legální trailcentra.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

26.11.18 15:34

A kdo že tu ty traily jakkoliv odsoudil?

Reagovat
Erider
Erider

26.11.18 15:22

Trošku nerozumím těm negativním názorům. Ale možná ani někteří neví o čem je pořádně řeč. Myslím, že to nejsou zrovna ledajaký traily. Za mě jedny z nejlepších v ČR. Délkou a převýšením rozhodně.

Navíc postavený možná uplně zadarmo. Nevím. Každopádně to je potřeba odsoudit, to je jasný.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

26.11.18 15:12

Atilla: Tohle jsem si řekl pod vousy, když jsem o tom hledal nějaké info.

Reagovat
PAFIRA
PAFIRA

26.11.18 14:56

Atilla: máš pravdu předsedo…

Reagovat
Erider
Erider

26.11.18 14:28

Trepi: a ty mas i horske kolo?

Reagovat
psbiker
psbiker

26.11.18 13:34

to bude asi pokutička..

Reagovat
Atilla
Atilla

26.11.18 13:31

Tak nebýt dementního Charváta, tak si tam jezdilo pár lidí a byl klid. Jenže pak se nějaký Pražák rozhodne vyvařit na cizí práci prachy a uspořádá tam kempy. Pro jistotu si všichni nahází svoje úchvatné rekordy na Stravu aby všichni viděli jak jsou hrozně hustý .

Reagovat
PAFIRA
PAFIRA

26.11.18 13:28

Bylo by toho škoda,je to tam fajn.

Reagovat
AussigBiker
AussigBiker

26.11.18 13:16

Sem tak nějak z Facebooku pochopil, že autoři petice jsou trejlisté, ne kopáči, ale nevim to jistě.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.18 13:00

Novas: Předpokládám, že ke stavbě byla všechna potřebná povolení.

Jako postavit si ilegál v lese, to už je takový standard, ale ta petice, to je slušnej oddíl.

Reagovat
novas752
novas752

26.11.18 12:53

To je sranda jak někteří vůbec netuší co to je a jak to tam vypadá ale stejně hned odsuzují…

Les to neni soukromý, obora tam neni, pěší turisté a houbaři taky ne (pustý kraj, strmější svah mimo turistické značení)…

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

26.11.18 12:17

Trochu mě to tu zklamalo a ten popcorn uklidím :)

Reagovat
Atilla
Atilla

26.11.18 11:59

Trepy: Děravé silnice na tebe!!

Reagovat
Trepifajxl

26.11.18 11:57

takže na něčím pozemku někdo vybudoval ilegální stezky, majiteli pozemku se to nelíbí, já nevím, třeba to plaší zvěř v oboře nebo překáží lesní práci, to je jedno, prostě nelíbí a chce na svém pozemku ilegální stavbu zlikvidovat a my tady máme proti tomu psát petici??? to už bych mohl rovnou podepsat petici za Kliniku…

Reagovat
jIrI___
jIrI___

26.11.18 09:06

Pokud jsou stavitelé stezek majiteli lesa, nemám s tím problém. Pokud kutají do cizího lesa (což asi bude tento případ), tak opravdu chtějí svou nezákonnou, ve své podstatě trestnou, činnost legalizovat pomocí petice? :O

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

26.11.18 09:00

„…Peticemi se nesmí vyzývat k porušování základních práv a svobod zaručených Listinou…“

I tak petice nikoho k ničemu navazuje. Maximálně k projednání. Ale těžko vlastníka přinutit, aby se vzdal svých práv. Pokud není dohoda možná, jako že není. Smůla. Tak to prostě je.

Reagovat
DoomHammer

26.11.18 08:50

říkají ti blesku nebo vteřinko?

https://www.bike-forum.cz/…ti-nad-labem

Reagovat

Další galerie z kategorie

Mr.Duck 7
WRCfan 2
o.unca 9
Doyle 17
MichaelSimek 11
Manas 17