Pozor - Adamov

Přidat foto

Varování pro bikery kolem Adamova – misto smazáno na žádost přes PM, ale místní to očividně znají ;)

Na výletě s kočárem jsem narazil na ukázku zmrdství pořádného kalibru – nějaký ***** naskládal větve na dopad dropu na výše uvedeném místě a ještě je zapříčil o stromy kolem. To je už imho pokus o ublížení na zdraví..

Bylo to v pondělí, větve jsem odházel, ale takový **** tam může kdykoli úřadovat zas.

(vloženo 12.7.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Wojtkingson
Wojtkingson

17.7.18 12:11

Ono je to těžký, většina lidí reaguje na agresi agresí – jednou tam projede někdo ostřeji, nedej bože na někoho zařve pozor, a dotyčnej nebere toho jednoho člověka jako hulváta, ale všechny. A už se podle toho chová, už to jsou navždy hovada bez rozdílu a od toho je jen kousek k takovýmu tomu, já ti sem hodím klacek, jen počkej, to uvidíš, jak jsem ti to nandal. Ale tohle je všude, na kolech jezdí lidi, na pěšinách chodí lidi a tj základní prerekvizita, aby vznikaly tyhle problémy. Můžeme se zlobit, nadávat na to, ale ve finále s tím stejně nikdo nic neudělá. Jediný co se dá doporučit – chovat se k lidem slušně, když už je tam potkáme. Kdykoliv někde takhle jedu, tak pozdravím, poděkuju, že uhnuli nebo prostě uhnu sám. Je fakt, že když se sem tam někde zastaví lidi a jen na vás čumí, aniž by uhnuli, tak bych je sejmul, ale pořád vyhrává předstíraný klid :D Nadruhou stranu semtam tady v Praze potkávám takový střelce na kole, že bych je sejmul taky – týpek frčí v oblasti, kde je napsáno veď kolo cyklisto (to neberu jako problém), ale aspoň tomu přizpůsobím rychlost, je to nepřehledný místo a on tam valí tak 25km/hod a ještě do zatáčky předjíždí, tohle mi udělat, když jdu proti němu, tak jsou pro mě taky asi všichni cyklisti čůr***, paušalizovat je celkem snadný, ale někteří tomu nepomáhají. No a pak jsou typy lidí, kteří jsou vždy a všude ******** na všechno a to se prostě musí ignorovat, ale sám vím,jak to je těžký a to jsem z podstaty dost klidný člověk.

Reagovat
LM
LM

13.7.18 22:40

Na trailech v Mariánským údolí řádí taky nějakej bezmozek – čas 3:21

Reagovat
lazza
lazza

13.7.18 20:25

Zdendyš: my se tu na sebe taky usmivame a verim, ze jinde je tomu nejinak. Vase Sudety s tim nemaji co delat. Usmevavyho idiota, kterej Ti za zady pohazi hreby na cestu, najdes i u Vas na Oybinsku :)

Reagovat
ADROIT
ADROIT

13.7.18 20:24

my_dudesty

Děkuji za upozornění.

Zítra děláme Adamov.

No a co se týče českého národa,tak at si tzv obrázek udělá sám.

Reagovat
novas752
novas752

13.7.18 20:11

kořenová příčina je jednoduchá, někdo tam jezdil. Kdyby tam nikdo nejezdil, žádná past by tam nebyla.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

13.7.18 20:03

  • b-n-x-: Je třeba najít kořenovou příčinu, takovou past zcela jistě nikdo nenastražil jen tak bezdůvodně…
Reagovat
Pain
Pain

13.7.18 19:55

To bude asi tohle tema že ? :-)

Reagovat
Pain
Pain

13.7.18 19:49

Tec rikali ve zprávách že kolem Brna na trailech nejaky folie atd

Reagovat
ufoncz
ufoncz

13.7.18 19:38

Čoveče, aspoň mám ten pocit, že s běžcema a turistama se tady bez problémů na jednostopé pěšině srovnáme taky. Problémy většinou nastanou s jezdcama na koních a blízko chat.

Reagovat
Zdendyš

13.7.18 19:06

Spíš bych si kladl otazku proc vznikl konflikt. Dalsi reseni narysuje sama odpoved. V kazdem pripade resit problem agresi at z jedne ci druhe strany je zacatek konce.

Tady u nás v Sudetech a na Oybinsku se na sebe usmivame, protoze se vzajemne respektujeme co lesy uzivame. Tzn. turiste, bikeri, bezci a bezkari. Ten respekt spociva v tom, ze jeden druheho neohrozujeme, neobtezujeme, zdravime se vcetne usmevu. Chapu, ze pro ciste ceskou mentalitu bude zminene velky problem ovsem jinou cestu moc nevidim.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

13.7.18 17:59

Zdendys: Me to tak trochu pripada, jako by ti prislo v pohode, kdyz treba nekdo pujde na cervenou, a nekdo druhy, kteremu to vadi, ho srazi schvalne pod auto. A to mozna ani ne toho co sel na cervenou, ale nekoho jineho, kdo je treba take blondak.

Porad se snazim pochopit, co ti bajkeri delaji tak strasneho nekomu jinemu, ze je schopen vymyslet pomerne nebezpecne pasti. Ale porad mi to uplne nejde.

Reagovat
ufoncz
ufoncz

13.7.18 14:15

Zdendyš: Počkej, tohle zrovna není „umělej“ skok. Tos nějak blbě pochopil.

Reagovat
PAFIRA
PAFIRA

13.7.18 14:08

MirosPikos: Jo,to by sedělo :-)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

13.7.18 13:39

Samozřejmě bych tam šel v SA58 přes rameno, za pasem bych měl luparu a na stehně 9 mm. Možná ještě mačetu v ruce a šel bych se s hochama v klidu domluvit.

Reagovat
Zdendyš

13.7.18 13:39

Akce vetsinou vyvola reakci. Uprimne pochybuji, že to tam dela nejaky ubozak pro ukojeni sve uchylky. Je to pomerne jasna odpoved, že nekdo ma jiny nazor nez skokani ;)

Tyto „dropy“ si delejte mimo civilizaci ovsem se souhlasem nejenom vlastnika /pronajem atd /. Socac skoncil rokem 1989 a v podstate od te doby kazdemu patri neco, tzn polnosti a lesu nevyjimaje.

Reagovat
PAFIRA
PAFIRA

13.7.18 13:22

To,že je to vrchol zmrdství a že to dělá ubožák,který se tam přihrne někdy večer,když tam není ani noha,aby ho náhodou toho hrdninu nikdo neviděl,o tom není pochyb.

Ale to,jak píše MirosPikos,taky není řešení.Takovýhle hrdiny,co se hned ohání bouchačkou taky miluju.

Reagovat
pepek
pepek

13.7.18 13:13

Ale až tam ochranáři dají zákaz všude, tak „stravaři“ budou taky protestovat.

Reagovat
ufoncz
ufoncz

13.7.18 13:08

Veskrze mám podobnej názor jako Zoidberg. Akorát bych rozlišoval mezi tím, když někdo udělá přejezd přes padlej strom nebo vývrat (což ve výsledku poslouží i pěšákům), nebo si svévolně na zažitých pěšinách dělá skoky, lavice a já nevím co.

Co se týče tady toho konkrétně:

  • pepek má pravdu, že to je tam dost zničený – nad tím u A. Tichého a hlavně pod tím na hřebenovce ke Kamennýmu kolu je odbržděno spousta krásnýho mechu, palouk pod vápencovou skálou zničenej traverzem a celkově je tam dost zhoršena eroze (navíc to dělá koryto pro pořádnej potok při přívalovejch deštích)
  • v tom místě na fotce to křižuje pohodovou, širší, ale kamenitou modrou TZ, na kterou se z toho „ilegal trailu“ nelze dostat pomalu – ten drop je fakt pořádnej a jestli pod ním někdo jde, to případnej jezdec vidí až na jeho hraně (pozdě) – stejně pozdě by viděl nastražený větve/kmeny = nebezpečný určitě a v každým případě
  • poslední otázkou je, jestli tam větší bordel udělá občasnej projíždějící, nebo větší skupina při ilegal enduro sranda závodě – asi když už, tak prostě co nejmíň provokovat
  • jo a ty segmenty tam (i na svahu nedaleko) odmítl support Stravy smazat, i když jsem jim vysvětloval, že to tam fakt ničemu nepomáhá
Reagovat
MnemonicJ
MnemonicJ

13.7.18 13:07

Zdendyš no tady pár lidí taky nedojelo, někdo měl štěstí, někdo lepil… Když jsem sbíral značení, tak jsem potkal týpka, co odjížděl domů, říkal že má v gumě tři napínáčky, ale že to drží, takže domů snad dojede :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

13.7.18 12:48

Na jednu stranu si nedovedu představit, že bych tam vlítl naslepo, protože letos prostě dost fouká a stromy padají i samy od sebe – náhoda je blbec. I když ne větší, než ten, co to tam nastražil. Druhá věc je, že z výtvorů samozvaných „kopáčů“ tady v okolí nejsem nikterak nadšený a věřím, že to někoho z řad necyklistů může i ******, když mu někdo navrší odraz uprostřed pěšiny, kterou léta chodil – toto pak může být nedomyšlená „pomsta“.

Reagovat
Zdendyš

13.7.18 12:25

To co popisujes jsem kdysi zazil na XC zavodech. Vysledek byla bitka a zruseny zavod neb si tretina zavodniku pichla gumy. Dnes v dobe bezdusi by to bylo ok :))

Reagovat
MnemonicJ
MnemonicJ

13.7.18 12:17

S lidma je těžký pořízení. Tady v okolí se jel takovej malej hobby závod (styl udělat si žízeň), akce byla se souhlasem lesů. Nicméně týpek co tam má snad pronajatou honitbu jim při značení trasy řekl, že značení sundá ať už je to povolený nebo ne, že se mu nelíbí, aby tam někdo jezdil (vede to normálně po cestách, není to žádný enduro). Moc jsem tomu nevěřil, nicméně ráno poprask že je všechno pryč. Pořadatelé nelenili a vyznačili trasu znova, ale ten blbec ještě rozházel cestou napínáčky.

Reagovat
milan.v
milan.v

13.7.18 12:14

Už jsem tu svůj názor dříve publikoval (a snížila se mi tím najednou hodnocení mých kol :-D) – v přírodě by se mělo jezdit tak, jak to příroda vytvořila… Umělá příroda jen kazí reputaci nám všem…

To, že ohrožení trailařů debilem je na přesdržku, je jiná věc…

Reagovat
Zdendyš

13.7.18 11:53

Dej si bacha na primerenou obranu. Kdyby ten motorkar meril dva metry a vazil 120kg a v ruce mel sekeru a ty byl subtilni s legalne drzenou zbrani, mohl by ses u mladeho soudce vejit do verdiktu Primerena obrana.

Co se tyka kol tak jakekoli terenni upravy bez souhlasu vlastníka neschvaluji a tvrde bych trestal.

Jestli ten drop je umely nebo ne z fotky nepoznam ovsem i kdyby byl prirodni a krizuje TZ kde se pohybuji pěšáci tak je to spatne to je asi jasne kazdemu kdo je pri smyslech.

Reagovat
File12
File12

13.7.18 11:48

Nevím jak to vypadá v okolí, ale komu může tohle vadit? Nevidim tam nic co by přírodu nějak narušovalo. Takže nějakej duševně chorej retard.

Reagovat
File12
File12

13.7.18 11:48

Nevím jak to vypadá v okolí, ale komu může tohle vadit? Nevidim tam nic co by přírodu nějak narušovalo. Takže nějakej duševně chorej retard.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

13.7.18 10:10

Bohužel normální jev (vztaženo k dnešní době) a tím nechci nikoho omlouvat. Sám mám velké nutkání něco dělat s bandou motoX a 4kol, kteří tu jezdí po lesích. Hrozný hrdinové, že vyjedou stráň v cizím leze a rozjezdí nasázené stromky, mechy a zlikvidují podhoubí. Já tu lokalitu znám 33 let a je mi celkem blízká. Skrz ní vede pěšina, kde opečovávám takový trail podél potoka viz. video https://youtu.be/DeoHqE3kQ74 Oni se defakto rozjíždí z té pěšiny do svahu. Ještě ještě pod pěšinou, kdy strhnout hranu pěšiny a pálí to dál do svahu.

Vím, že je to obecné ohrožení a proto nebudu řešit hřebíky, lanka apod. Ideální domluva, pokud nějaká bude. Jestli mě budou chtít napadnout, tak po prvním ráně prostřelená noha. Policajti nic nezmůžou. Ne, že by nemohli ale nebudou chtít řešit, že někdo někomu likviduje les.

Reagovat
Wojtkingson
Wojtkingson

13.7.18 10:06

Naštěstí ty větve jsou suchý, takže si myslím, že by to člověk prolítnul celkem v pohodě (není potřeba velká síla na zlomení takové suché větve v takové délce), pokud by ho nekatapultoval ten kmen na zemi. Nicméně fajnová záležitost to není

Reagovat
ceo
ceo

13.7.18 10:01

Zrovna tento drop bych řekl, že je už za hranicí NPR. Je tam několik (asi 4) hodně změněných míst. Tento drop je ale nejviditelnější, protože je u turistické. Před ním, ani za ním to nijak výrazně nevybočuje z turistického chodníku

Reagovat
pepek
pepek

13.7.18 09:36

Jestli v tom náhodou nehraje roli to, že je tam NPR, kde jsou ochranáři dost aktivní, takže jim tam to ježdění třeba není uplně po chuti. A objektivně je třeba přiznat, že to tam bikeři docela fest rozjebali. Kdyby tam někdo jel na mašině tak tady hned někdo napíše něco o bezohledných motorkářích. Ale od 100 bikerů to není zas až tak zlý?

Reagovat
tonik666
tonik666

13.7.18 09:27

Někoho to štvalo a tohle řešení mu určitě mu to přišlo jako dobrej nápad, aniž by řešil možné následky.

Trochu mi to připomíná, jak je pod ukradeným kolem vždycky nejvíc komentářů „sekat ruce“. Už taky jen čekám kdy se toho nějaký inteligent chytne a bude mu to připadat jako dobrý nápad.

Reagovat
DoomHammer

13.7.18 08:40

Svět je plný jednoduchých debilů, kteří se pak v hospodě mezi kamarádama prsí, jak s těma pumpičkama zase vymrdali. Smutné je, že se na tyhle idioty málokdy přijde a tak vyváznou nepotrestáni s pocitem vlastní důležitosti.

Akorát se nabízí otázka, jestli daný ****** jednal z vlastní proaktivní iniciativy a nebo ho někdo na kole , viz ceo, inspiroval prasáckým chováním při honění KOM.

Bohužel jsou někteří frustráti natolik chytlaví, že je dokáže rozhodit i cyklista jedoucí z posledních sil šnečím tempem horekopcom po lesním chodníku.

Reagovat
Člověk a jeho svět
Člověk a jeho svět

13.7.18 08:33

The JD: jo, na hlavní. Jedeš pod první most směrem od Adamova na Bílovice, esíčko, ale dá se tam jet hodně rychle a vletíš to rýsováčků, pěkně velkých. Borci, co mě zastavili, měli každý několik defektů a jeden z nich už neměl ani duši. Nemohl jsem jim pomoct s opravou (oni mtb, já silnice, navíc galdy), tak jsem aspoň pomohl sbírat ten bordel. Jako to fakt nepochopíš :(

Reagovat
ceo
ceo

13.7.18 08:28

Nad a dále pod tím to opravdu není pro kočárky. Tohle místo je drop na křížení s cestou po které vede turistická značka. Je tam ale vidět. Riziko jsou spíš psi.

Trochu se bojím, že tam nějaký biker honil KOMy a choval se jak *****, což vyvolalo reakci…

Reagovat
motacek
motacek

13.7.18 08:03

Případne ti, že je to stezka pro kočárky? :-D . Je teda pravda, že místo, odkud je to foceno, je na stezce. Tam ale vidíš i shora když jedeš. Nicméně kočárkářům bych nedoporučoval se tam pohybovat.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

13.7.18 07:49

Tak, pokud tam valí cyklisti full speed (jak psal motacek) mezi výletníky s kočárkem, tak se není čemu divit, že to nějaký starostlivý otec zatarasil.

Reagovat
Tomínos
Tomínos

13.7.18 07:41

Chrání přírodu ne :-) U nás podobně.

Reagovat
Salavic
Salavic

13.7.18 07:30

U nás běžně

Reagovat
mirorek2
mirorek2

13.7.18 07:15

Toto je vrchol zmrdství, co tu popisujete! Je mi zle z toho, co se může stát na normální vyjížďce…

Reagovat
motacek
motacek

13.7.18 06:13

Včera večer jsem to tam dropnul, naštěstí už tam nic nebylo, protože jsem jel full speed :-)

Reagovat
SloM
SloM

13.7.18 05:54

Kolem Nového Jičína taky bacha. Nabité hřebíky do kořenů… Koluje to teď na facebooku.

Ti lidi vůbec nepřemýšlí. Půjde dítě, zakopne a propíchne si hlavu hřebíkem. Nebo se tam může zranit klidně nějaké zvíře. Nechápu to.

Reagovat
SloM
SloM

13.7.18 05:54

Kolem Nového Jičína taky bacha. Nabité hřebíky do kořenů… Koluje to teď na facebooku.

Ti lidi vůbec nepřemýšlí. Půjde dítě, zakopne a propíchne si hlavu hřebíkem. Nebo se tam může zranit klidně nějaké zvíře. Nechápu to.

Reagovat
puka
puka

13.7.18 03:40

Závist, že nemohou utrácet za pičovinu jako je bicykl? Radost z cizího utrpení? Dvouciferné IQ?

Stalo se tak i v Mariánským údolí, kde podobná past někomu zlomila ruku.

Protiopatření: trackwalk, fotopasti, uzavření pojistky, „obětní beránek“.

Reagovat
ceo
ceo

13.7.18 00:49

Zajímalo by mě, co k tomu někoho vede…

Reagovat
ceo
ceo

13.7.18 00:47

V neděli dopo to tam ještě nebylo :(

Reagovat
TheJD
TheJD

13.7.18 00:06

Pod prvnim mostem? Jako na hlavni, nebo kde?

Reagovat
my_dudesty
my_dudesty

12.7.18 23:30

Člověk: Nejsem místní, ale očividně tam máte kvalitní Saigon. Na tohle jsem narazil náhodou a vytočilo mě to do běla..

Reagovat
my_dudesty
my_dudesty

12.7.18 23:26

Hoši, to je neuvěřitelné..

Reagovat
Člověk a jeho svět
Člověk a jeho svět

12.7.18 23:24

Kolem Adamova je toho víc, minule na výjezdu že zatáčky pod prvním mostem asi 200 připínáčků :(. Naštěstí mě už nějací borci, co tam defektili, zastavili.

Reagovat
LM
LM

12.7.18 23:20

To je solidní, ještě že ho nenapadlo něco takovýho

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 3
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19