Moje dráha na naučení

Přidat foto

takhle to vypadalo na začátku a věděl jsem že to dá spoustu práce a času... tohle je část jako na první fotce, jen je to focený trochu vejš (dopad prvního dovjáčku) je přesně metr vpravo od ležícího kola)

když už jsem tam měl nějakou hromádku tak jsem začal vymejšlet i rozjezd.. to byla fakt blbá práce toto..

tohle bylo tak nějak napodzim (první skok).... a ....

..... a tady je ještě krásně vidět, že lajna vpravo ještě nejni.

v listopadu jsem si tam udělal menší pumptrack abych získal rychlost.. kterej jsem za měsíc zas zkopnul do roviny, protože zadupat do klik udělá větší rychlost.. :)

někdy v únoru, kdy už jsem měl udělanej jeden dvojáček navíc... Někdo přijel prořezávat stromky.. tak jsem si v duchu říkal, že to asi nikomu nevadí, když mi tam kýbl, lopatu, krumpáč, hrábě a koště nechali.. je to obecní pozemek a plno lidí o tom ví a káceli to tam určite lidi z obce... oni tam kousek vedle jezdí s tereňákama, někdy i s kroskama... takže tam to asi fakt nikomu nevadí :

fotka po úplným úklidu

tu jsem chtěl postavit drop.. hned po druhým dvojáku...

tak jsem začal...

rozestavěnej drop... na to ještě pak hlínu..

drop hotovej

a teď teda celá dráha...rozjezd s prvním skokem

první skoček (trochu tmavší fotka no ale něco tam vidět je..

přeject pseudoklopku, zhoupnutí a hop :D

dopad druhýho dvojáku v lajně..

a hup na drop :D pak to končí.. ale můžu něco jeětě pokračovat ale to začnu ai nejdřív zas někdy v zimě...

Tak tohle jsem si stavěl cca 2km od baráku v lese kousek od pískárny/v pískárně

Všechno jsem stavěl sám a vždycky když jsem dělal, tak s čelovkou potmě aby mě nikdo moc neviděl a já si tam v klidu kutal… většinou 2–4 hodiny v jednom dni.. zhruba jsem si to počítal a cca 250–350 hodin ve tmě s čelovkou jsem tam nadělal.. doma mám marky tužkových baterek do čelovky a kupoval jsem je snad každej tejden :D :D

makačka to byla.. vždycky totálně zničenej jsem dojel domu na kole.. ale zas se to projevilo na síle trošku.. což byl celkem dobrej vedlejší účinek.. :D

no a teď to hlavní.. jezdit na tom… hehe.. nejni čas a když je, tak se mi jít moc skákat nechce.. ještě teď jak jsou ty vedra, nejni moc času na rozmejšlení, do toho řeším ostatní věci.. no tak snad to začnu od prázdnin najíždět a trénovat pořádně techniku..

(vloženo 14.6.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Strakááč
Strakááč

16.6.18 20:58

:)) no, moc mi to rovnat úplně do dopadu nejde to dělá ten zvyk z bunny no.. to se casem doucim

Reagovat
Pedro404
Pedro404

16.6.18 13:11

Strakáč: Skáčeš i jinak než v koni?

Reagovat
petr99
petr99

15.6.18 15:01

Budu se opakovat, ale moc pěkná práce !

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 23:40

https://giphy.com/…u42AJjnWP35p

Tohle jen tak aby tu nebyla jen dráha ale taky trochu „akce“ a pár fotek.. :) v gifu je skok do manuálu.. ovšem to v plánu nebylo ale podařilo se pres brzdu jet v manuálu tak dva metry :))

Jedna nejni z dráhy, to si zkouším z bunny whipík, třeba někdy prdnu i na skoku, jen ro bude asi se saltem přes rodla :))

První je pěkně na záda poslana, jak jsem zvyklej zabrat při bunny…

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 23:20

nechápu proč je tam ta první dvakrát ale nevadí..

  1. a 2. je vyrovnávání nerovností a udusávání na hladko.. což ovšem už dávno smetla voda, takže můžu začít skoro znovu.. :))
  2. hezky zahlazenej první odpal – takovej ten pohled když se na něj najíždí..
  3. to samý jen už ztvrdlý na beton :) ale přeháňky ho udělaly trošku hrubší ale v cajku, jak jsem ho dělal v zimě z bahna doslova.. :)
  4. taky pohled na druhým odpalu, nejradši bych ještě přiházel dopad aby to nebyl tolik step down, který nemám rád..
  5. pár dní před vánoci v –5°C jsem čistil dřevo, když hlína byla jak beton.. den před štědrým dnem jsem taky ve tmě házel dopad druhýho jumpu.. :))
  6. zas jinej pohled na první jumpík – hrana → hrana má změřených 3,7metru
  7. to je ta step up lavice, která debilně kope, protože jsem jí dělal narychlo.. chce to ten konec dát víc do roviny a jak jsem psal ukopnout to víc dole :)
  8. tohle byla krásně uplácaná a dosypaná rovinka po vyrovnání jako je na fotkách 1. a 2.
  9. fajnový zhoupnutí před odpalem aby odpal blbě nekopal a byl ten rádius pěkně „posílácky“ odspodu.. :)
  10. co udělala průtrž mračen… krásnej naplavenej písek :).. teď už se to tolik nestává.. ale vymakám to snad..
  11. tohle je úplně první jump, kterej tam byl a měl cca tři metry po hranu a na něm jsem se naučil trošku potáhnout…

:)

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 23:04

Tu pár fotek… popíšu je v dalším komentu až je bf uspořádá… :))

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 22:53

tak mohl bych si zvětšit ty stávající na nějakou vajn velikost tím bych nechtěl z toho zas udělat něco neskočitelnýho pro začátečníky.. ono stačí když se někdo nebojí a má to hodný dopady což se snažím dělat, protože mám rád svoje zadní kolo.. :)) ale varianta udělat větší skok vedle těch stávajících a nebo naopak stávající dokopnout větší a vedle nechat menší.. proč ne :D

jo odvodnění je jasná věc, už jsem to tam trochu řešil ale nedotáhnul jsem to úplně do konce… a u dropu jsem to nedělal vůbec, taky ten dopad dropu má vymletej dobrej potok :)

v mokru mi tam někdy projel nějakej „machr“ s kroskou a vyjížděl to odspoda nahoru… takovej strašně zábavnej výjezd, že mi to tam musel project několikrát.. ale tak joo.. mě to moc nevadí, ono se to zahrábne rychle.. ale na některých tvrdých místech hrabat nemusel.. to je pak škoda.. ale naštěstí mi nikdo nedělá moc díry na dopadech a odpalech což je fajn:)

Reagovat
Ralan
Ralan

14.6.18 19:47

Tož nejlepší je si tam zajít když chčije, ať vidíš kde voda teče, kde neodtéká a kde to chce prokopnout korýtko. Pak to svést tak, aby to co nejméně šlo přes trať, hned pryč dolů, anebo do klopky hodit odvodňovací trubku. Čím lepší odvodnění, tím míň provozních starostí a míň údržby po každém dešti, prakticky bezúdržbové když tam nikdo v mokru nejezdí. Jinak „od desíti do půlnoci máknout“ no to mě pobavilo fakt :D

I když sem tam nebyl, šel bych cestou nové, větší lajny než překopávání toho co je. Třeba si tam někdo začne skákat, tak ať má kde začít a bude tam toho víc a dá se kombinovat.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 19:29

ralane, to jo hele dalo se jezdit celou zimu.. po nějakých většch prškách byla voda za dva, tři dni pryč a nebylo ro poničený jak teď když je průtrž mračen.. asi by to chtělo abych si to opravil a začal jezdit.. ten povrch pak bude o dost jinde :) ikdyž je pravda, že zrovna dopad prvního dovjáku je druhej den po veských prškách luxusně jetelnej tam to vysíchá skoro ža moc.. někdy se nedá ten dopad ani pořádně udusat protože to je fakt prašný úplně :) jo , jsou mnohem horší hlíny.. mě stačí vymyslet líp odvodnění – nějakou stroužku tam udělat a mám skoro vystaráno no.. budu tam muset teď někdy od desíti do půlnoci nebo do jedný máknout tak dvakrát, třikrát a začít hned pak jezdit a vydrží to delší dobu.. mě to strašně baví tahle práce.. snad víc než to ježdění.. :)) bohužel.. zatím.. no na podzim snad už budu vymejšlet, jak ty skoky zvětšit.. je to celý z kopce a můžu tam celkem hezky plácat hromádky.. dá se udělat podobná lajna těsně vedle o jinak velkých skocích dá se tam nakombinovat teoreticky i nějakých pár klopek do kterých se ale nijak nehrnu, důležitý je umět skákat na spet up, kterej mám ten vlevo – lavice taková která debilně kope protože konec má moc zahnutej rádius, chtělo by ho to dole ukopnout níž.. no pak se naučit step down, což je ten druhej dvoják.. první dvoják je klasickej a mám tam i drop.. po step-upu je taky skoček.. jenže nepoužitelnej :) třeba časem někdy použitelnej bude :)) to bych taky mohl udělat, ten odpal trošku vymyslet líp.. odvodnění ale bude asi základ úspěchu v budoucnu, doufám že to nebude základ úspěchu v pádu na držku až mě to rozhodí a vemu to do korýtka :))

Reagovat
Ralan
Ralan

14.6.18 18:59

Právě jíl je na to super, sice lepí, ale drží i při dešti, akorát se moc jezdit nedá. Pískem to zas pěkně proteče tak je hned sucho když se dobře odvodní.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 18:54

jsem nerad když prší, když je to hotový.. když to chci upravit tak jsem rád když zaprší a hlína je „kutatelná“ :D

Reagovat
petr99
petr99

14.6.18 18:32

K tomu zapojení – plně se přiznávám, že na to, abych se sám pustil do takového projektu, na to nemám.

K fotkám – určitě dodej !

K dešti – vyznívá to skoro, jako bys byl nerad, že prší…

Reagovat
JSt
JSt

14.6.18 18:31

pocmaranej vlak muze byt taky peknej. ;-)

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 18:23

no jo no já kdybych tam věděl minimálně o dalších třech stejně postižených lidech co by chtěli stavět a jezdit.. možná i jen o jednom tzn ve dvou to tam dělat, tak bych se i zkusil zeptat obce, vyřešit to… ale takhle sám a když tam nikdo vůbec na kole nejezdí jen takový to XCčko jednou, dvakrát za měsíc.. tak jsem si to musel udělat takhle sám a nijak víc už se mi to rozjíždět nechce.. asi až v tej zimě… jakože řekl bych, že jsem vybral dost dobrý místo, protože tam by problém snad nikdo mít neměl… ani pejskaři kolem nechodí.. je tam do tý pískárny vlastně vstup zakázán.. ale to je jen kdyby se sesouval písek.. plno lidí si tam jezdí pro písek na maltu :D ale jasný no lidi jsou pitomci a může to bejt jakkoliv.. ale tak to, že si lidi budou mezi sebou říkat že to tam „já“ postavil, je šumák nikdo důkazy nemá a tak dál.. bez důkazů jsem bez úhony ikdyž to každej ví, že jsem to dělal já.. :D

Jo.. a jinak Díky všem :)

kdo nadává, že nemá kde jezdit, ať se taky zapojí.. já to měl fakt hodně debilní s tím výběrem místa… když už to vypadalo supr tak všude lezli blízko lidi nebo tam to nemohlo nikam pokračovat a nebo to bylo zarostlý tak jak je na druhej fotce… nejlepší varianta byla makat tak dvacet dní navíc a mít to pak TOP, což je tenhle případ :) teda jen škoda, že stačí tyhle podělaný deště a můžu jít opravovat skoro celou dráhu.. idkyž teda to uježděný vejš se drží dobře.. ale níž a níž je to víc a víc písčito jílovitý a taky to je vidět no :)

ještě můžu jen tak přihodit i další fotky možná pro někoho zajímavý.. :)

Reagovat
Ralan
Ralan

14.6.18 17:59

Frostty: Přímo v Zašové – nahoře v dědině, areál kde je odjakživa jezdí motokros. 49.4831736N, 18.0398928E

Reagovat
petr99
petr99

14.6.18 17:13

Super práce. Ale jinak, kua hoši, něco v okolí Vamberka / Rychnova nad Kněžnou potřebuju :D

Reagovat
Frostty
Frostty

14.6.18 16:27

Ralan: kdeže je ta „Skála“? Někde u Zašové?

Reagovat
Ralan
Ralan

14.6.18 15:18

Kus práce! Je pravda, že lidi sou čuráci, ať je to kdekoliv. Taky jsme stavěli na kopci, s povědomím správce lesů, všichni všechno věděli, no furt někdo chodil a bořil to. Teď máme tu Skálu, rozjeli jsme to plně oficiálně, je s tím sice drbání, ale vše funguje, dají se žádat peníze atd. atd. Samé výhody, ale více starostí. Je pravda, že hned každý nechce z kusu trailu dělat bikepark, ale určitě je fajn když o tom vedení obce ví, už skrze to že přijde dement a zavolá policajty…

Další věc, těžko říct co kdyby přišel *****, skřápal se tam a šel po tom kdo to tam postavil a tak. Jasně, jeho chyba, ale těžko říct jak by to tady bylo…

Reagovat
tromboonen
tromboonen

14.6.18 14:16

Modrá hlína byla taky pod zákazem, žejo :)

Reagovat
tomxxx
tomxxx

14.6.18 13:06

červená hlína ve všenorech u prahy je taky pod zákazem a to tam ten trail je co pamatuju.

Jinak strákáči, pěkný!!!

Reagovat
Rubi
Rubi

14.6.18 12:40

u nas vyrostlo toto je to v lese kde nikdo nechodi, uplne mimo lesni cesty asi 1km od mesta,ale na pozemku lesu CR, po 6 letech to zaclo nekomu vadit, zacla to resit policie, kluci dostali pokutu a museli to srovnat se zemi… skoda toho, mel jsem tam namotane paradni xc kolecko, jezdili jsme tam trenovat decka nejakou techniku a byly tam i slusne akce . Tak preju takovym trailum jako stavi tady Strakac a Crazym hodne zivota ;-)

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 12:33

Jo je to na pohodu.. zvětšit se to dá vždycky.. ale jen se do toho skákání dostat.. Teď dodelam to akvarium a bude čas..

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 12:31

Tam nikdo nejezdí na kole v celým městysu (2000obyv. Cca)

Sranda je, že starosta je spolužák táty.. a tsm prostě nejni problem když jim tam nevykacim nějaký velký stromy atd… tak tam to nikomu vadit nebude.. plno lidí to v obci už ví, kdo to udělal a tak dál.. snažím se to tam držet čistý bez nějakýho bordelu… a i ty pokaceny stromky si davam nějak normálně..

Reagovat
k3nyL
k3nyL

14.6.18 12:28

:))) No stavet neco je jedna vec to se chvali, ale postavit neco a pak to nejezdit je novej lvl… Takhle to mam jenom s vecma co se behem stavby zvrhnou do moc velkyho nesmyslu. Tady to vypada vsechno na pohodu. Tak sup sup nevymlouvej se ;)

Reagovat
hctr
hctr

14.6.18 12:27

Wilda: Mas tu toho malo? :D musíš zamakat i sam.

Reagovat
tromboonen
tromboonen

14.6.18 12:18

Obecní majitelé většinou moc neřeší… ale Strakatej bejt Tebou, tak se starostovi přiznám a domluvím se s ním, můžete z toho udělat „bikepark“…

Reagovat
wilda81
wilda81

14.6.18 12:18

Pekná práce. Na moralisty typu HonzaRez se vykašli. Pokud je majitel k***ot, tak se nedomluvíš ani předem ani teď. Pokud je v pohodě, tak ti řekne jen, že tam nemáš nechávat bordel. Škoda, ze nikdo nepostaví něco takového v našem lese – tam chodí akorát čorkaři kácet a krást.

Reagovat
Vilém
Vilém

14.6.18 12:18

baffon: Nejsi.

Reagovat
Bafoon
Bafoon

14.6.18 12:06

Jsem jedinej komu přijde divne, že mladej tohle postaví bez vědomí majitele pozemku?

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

14.6.18 11:47

Nepotkal, protoze se neprozradili svetlem :-)

Ale jinak super

Reagovat
Wojtkingson
Wojtkingson

14.6.18 11:14

To musela být děsná fuška, respekt.

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

14.6.18 11:13

Super!

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 11:07

Tak po tmě tam nikdo nechodí.. ani okolo.. za světla tam lezou pejskaři, houbaři poblíž a jiný lidi… takže tam něco dělat je divný…

Nerad bych to zakřiknul ale za celých tech trista hodin jsem nepptkal v tej tmě jediného člověka nevo světlo.. takže jo nenápadně s celovkou v lese..

Reagovat
goofy
goofy

14.6.18 11:02

novas752: proti baťochům… :-)))

Reagovat
Pedro404
Pedro404

14.6.18 10:56

Moc pěkná práce!

Reagovat
novas752
novas752

14.6.18 10:52

By me zajimalo proti cemu Honza bojuje. :)

Mas to paradni Strakaci!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

14.6.18 09:21

HonzaRez: čteš komenty u fotek? NE? jde to vidět jinak by ses tak blbě neptal. Je o obecní pozemek…

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

14.6.18 09:04

Takže vlastníš kus lesa a udělal sis tam dráhu…? Pak nechápu, proč to dělat potajmu…

Reagovat
hubert.d
hubert.d

14.6.18 09:01

s čelovkou potmě aby mě nikdo moc neviděl… s me dostal :oDDD Ale jinak moc pekna prace. Te doma prilis nezamestnavaj, ze si pln sil a elanu… ;o)

Reagovat
jeniiiik
jeniiiik

14.6.18 08:42

Ta celovka musí být děsně nenápadná… :-D :-D

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

14.6.18 08:11

P@x máma to nesmí vidět, jinak pleje záhony celý léto :-D

Reagovat
saintjv
saintjv

14.6.18 08:07

P@x :D moralisto

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

14.6.18 07:41

Mamě na zahradě pomůže kdo?

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

14.6.18 03:32

Ja se priznam ze podle toho jak tu obcas pises, tak jsem myslel ze takovyhle veci uz mas davno naskakany a skaces jinou ligu. Ale jinak pekna prace, mit tady mensi pozemek tak si neco podobnyho taky postavim (+ nejaky prirodni trialky ala kaficko)

Reagovat
puka
puka

14.6.18 02:09

Strakáču, a už jsi ten drop dropnul konečně? :DDD Kolik vůbec má?

Reagovat
tromboonen
tromboonen

14.6.18 01:22

Strakatej ty seš takovej jihočeskej Macaskil, von je ze severu a proud of it, ty z jihu a hrdej na Budvar… křídla Ti to sice nedá, leda tak sračku (což může někdy pomoct když je to na čas), ale jinak hobluj (myslím ty traily) a jednou možná… výhoda bude, že si vysoustružíš a smůlou z místních borovic (abys měl větší rádius) vlastnoručně vyrobíš a obarvíš pohár za jedničku, to bych viděl jako win-win a rozhodně si to dej do životopísu, fandim…

Reagovat
saintjv
saintjv

14.6.18 01:09

Dobře ty mladej:) tomu říkám entuziazmus:)!

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

14.6.18 00:56

No tyvl tohle je krutý! A sám? Seš zvíře!

Reagovat
Strakááč
Strakááč

14.6.18 00:52

tvl konečně… napodesátý se ty fotky poskládaly jak jsem chtěl.. a snad i u popisků nic nechybí. Hrůza, jak to kravne..

Hnoj: východně od budějc víc do SZ kdyžtak.. :D

Reagovat
Hnoj
Hnoj

14.6.18 00:30

Boží ! Kde to máš?

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 2
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19