Vy bezohledni sobci

Přidat foto

Zacatek cyklostezky v Bilovicich. Kdo komu rozbil babovicku :-)? Ja to nebyl :-).

(vloženo 17.5.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
orm
orm

21.5.18 23:05

@MichalBr: Ja zas nechapu bruslare, kteri si jdou zabruslit na hlavni cyklostezku z mesta na jih a jedou roztazeni pres celou plochu stezky nejlepe se sluchatkama v usich. Kazdy nechapeme neco, to je tezke :-)).

Reagovat
MichalBr
MichalBr

21.5.18 11:34

Já to docela chápu, protože když jdu třeba na brusle (Olympia atp …), tak nechápu ty žiletkáře co tam letí jak o závod ti ať si jdou na silnici. Já když jedu na kole někde po stezce, tak se vždycky snažím jet opatrně a pomalu, hlavě z toho důvodu, že nikdy člověk neví co ten před tebou udělá (rodina s pobíhajícíma dítkama atp..

Reagovat
Palec
Palec

20.5.18 00:32

Když tam byl hnusnej rozdrolenej asfalt a to ještě jen místy, tak to tam bylo v pohodě.

Někdo bere zvonek jako urážku, někdo nadává když ho nemáš (nepoužiješ)…

Co jinej hluk? Na na celopevňáku jsem kdysi vozil WTB Wolverin 26×2,2. Po asfaltu nejely, vzorek vůbec neubýval, ale obzvlášť na téhle tehdy nové stezce s hodně hladkým asfaltem to dělalo takovej rachot, že lidi uskakovali ještě daleko přede mnou. Dobře funguje i jen přestat šlapat na Fulcrumech. Nebo zrovna teď nedávno jsem kdosi dával fotku DT ratchet 54T. To už je slušnej bzučák.

Jako levnější řešení se pak nabízí systém, co jsem vozil když mi bylo šest. Rozlámanej kelímek od hořčice mezi rám a výplet. Ten kelímek mi příjde i nejuniverzálnější řešení. V Obřanech nasadíš, za Sokolem zase sundáš a je zase klid. Otázka je, kam ho tam dát. Tehdy na mým BMX byla montáž mezi rámem a ramínkem torpéda, kde byla mezera přesně pro ten kelímek :-)

Reagovat
DoomHammer

19.5.18 21:39

Ještě je otázka, jaký kulas by to měl být? MG 42? FN MAG? FN Minimi? RPK? A co na to Jan Tleskač?

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

19.5.18 18:18

Crazym: to už by pak asi chtělo, aby ten zvuk vydávalo přímo autentické zařízení – kulomet. Mělo by to i další výhody :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

18.5.18 23:44

Trepi, narážel jsem na Tvé „kdo jde trénovat ten nejezdí po cyklostezkách“. Zde to není pravda. Po této cyklostezce projede hodně těch, kteří trénovat jedou. S ostatním souhlasím.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

18.5.18 16:07

b-n-x- : No, myslím, že v té elektronické krabičce kdysi měl i střelbu a efekt to nemělo, pravda, nebylo to v reálné hlasitosti ale i tak :DD

Mmch, tu střelbu z kulometu a klidně v reálné hlasitosti a ještě doplněnou padáním nábojnic na dlažbu bych potřeboval v autě, stále častěji jsou situace kdy mi vyloženě chybí :DD

Reagovat
gerrard
gerrard

18.5.18 13:19

jaspy24: spatne je to jenom na silnici na horaku to v klidu objedes po druhem brehu. A ta nejvetsi sranda jsou tam ty projizdejici auto co zaberou celou cestu a obcas to jezdi nekteri v autech cele i kdyz je tam povoleni jen na prvni pulku. Proste paskwil maximalny.

Reagovat
jaspy24
jaspy24

18.5.18 13:15

tak to je pak špatný… ;-)

Reagovat
orm
orm

18.5.18 13:10

@jaspy24: Tomuhle se proste dobre vyhnout nejde. Kdyz jedes timto smerem. Je to korenova cyklostezka po ktere tech cyklistu proudi opravdu hodne. Ano, vedou tam i dve silnice, ale ty jsou tak pretizene od aut, ze je o hubu tam jet a je to cim dal horsi.

Reagovat
jaspy24
jaspy24

18.5.18 12:52

Smíšený cyklostezky jsou naprostej nesmysl. Nefungujou a nikdy nebudou. Vždycky tam bude docházet ke konfilktům. Jeden problém jsou lidi – někdo to bere jako dopravní tepnu, jiný jako promenádu. A vzhledem ke koncepci stezek jsou v právu oba…

Druhý problém je sama koncepce, která spíše připomíná dětské dopravní hřiště (najížďátka, sjížďatka, zatáčičky – už chybí jen malé značky). Poslední dobou taky sleduji zajímavý trend – pruh pro cyklisty je asfaltový, pruh pro chodce ze zamkové dlažby. To samozřejmě vede k tomu, že většina pěších a kočárku se přesune na hladký asfalt, protože se jim tam líp jde.

Třetím problém je právě ta ohleduplnost. Je těžké být ohleduplný k někomu kdo na mě kašle a ještě mi vynadá, že zazvoním. A pokud se to dějě každých 100m tak už se o ohleduplnosti moc mluvit nedá…

Takže se takovým místům vyhýbám, protože nevnímacích lidí, kteří by měli dostat Darwinovu cenu, mám dost z běžného života (nákupák stačí)…

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

18.5.18 12:43

Crazym: myslím, že jsou i jiné zvuky na které lidé reaguji vhodným způsobem. Důležitý parametr je hlasitost. Např. tichá střelba z kulometu nemá ten správný efekt, jako když to má reálnou hlasitost.

Reagovat
Trepifajxl

18.5.18 12:43

Zoidberg: neznám, ale i jestli je to praktická spojnice někam, díky čemuž po ní jezdí i nabušení závoďáci, pořád to nic nemění na tom, že netřeba na cyklostezce závodit, prostě to své si dotyčný odbude, až přijede na vhodné místo, takže kdybych se z nutnosti vyskytl na cyklostezce, tak mě podobná cedule nerozhodí, jezděj tam mámy s kočárkama (kde jinde taky mají jezdit, že?) a tak bych fakt neměl zapotřebí jim ten kočárek povalit

a pokud někdo na cyklostezce loví KOMy, tak už to označení „sobec“ je pro dotyčného málo

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

18.5.18 09:37

Lidi jsou nevyzpytatelný, zvoníš, nelíbí se jim to, nezvoníš, je to to samé :-)

Můj odpor ke zvonkům na řidítkách se tak nějak nalomil po poslední návštěvě Jeseníku. Lidé mají tak nějak geneticky zakódován zvuk zvonku a na nic jiného nereagují, kolega s vizuálně odporným zvonkem na řidítkách říkal, že kdysi měl elektronickou verzi s tuctem volitelných a hlasitých zvuků a nikdo ho neregistroval, dal klasické cink cink a najednou ho všichni registrují je v pohodě :-) Takže zrovna uvažuji o něčem takovém jako Knog vmáčnutém mezi grip a objímku ovládání sedlovky a říkám si, že to tam v podstatě nebude vidět :-)

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

18.5.18 09:14

Zajímavý nápis. Takovým sprostým způsobem vybízí ke slušnosti a ohleduplnosti:) O ničem jiném to tam ale prostě být nemůže.

Reagovat
gerrard
gerrard

18.5.18 08:51

midlander: Ten zvonek potrebujes jen kvuli tomu, ze ti lidi si mysli, ze tam jsou sami a vsichni se z nich musi ******. Kdyby mysleli a meli elementarni ohleduplnost, tak ho klidne muzes hodit do Svitavy. Timto zdravim ecyklisty z Ostrozske nove vsi co jezdi po chodniku a zvoni na lidi, kdyz maji vedle na ceste nakresleny cyklopruh.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

18.5.18 07:48

pán je debil, bez zvonku ani ránu, to mam na každýho zdálky hulákat „s dovolením, pozor kolo“?

jsem myslel že od toho se zvonky na kola dělaj.

Reagovat
Kamilac
Kamilac

18.5.18 07:46

xtonda: mě se zdá že mapy.cz ty časy celkově nějak přestřelujou

Reagovat
orm
orm

17.5.18 22:53

Jak pise Zoidberg. KOM je tam s prumerkou 41km/h v obou smerech. 30km/h se tam jede uplne normalne bez nejake vetsi snahy, pokud neni vikend pres den, kdy je tam hodne lidi a clovek musi davat pozor.

https://www.strava.com/…ents/5163994

https://www.strava.com/…nts/12195846

Osobne bych ale segmenty na stezkach a ve meste zakazal.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.5.18 22:34

xtonda: Asi bereme začátek a konec trošku jinde. Rychlost někde lehce pod 30 km/h je tam mimo totální špičku dle mých vastních zkušeností reálná a bezpečná.

Reagovat
xtonda
xtonda

17.5.18 22:04

Ta stezka má skoro 4 km, takže 8 minut znamená valit to tam skoro 30 km/h, mapy.cz spočítají průjezd na 17 minut :-)

Reagovat
novas752
novas752

17.5.18 22:04

To by ty piktogramy musely být každých 50m a doplněny ještě textem jak na svislém tak na vodorovném značení. :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.5.18 21:29

Trepi, počítám, že to tam prostě jen neznáš – jde o spojnici Brna a skvělých lokalit směr Blansko, Kras. Cyklostezkou lze projet za nějakých osm minut rozumnou rychlostí s veškerou potřebnou opatrností.

Reagovat
Trepifajxl

17.5.18 21:19

upřímně, soudruzi, kdo jde trénovat ten nejezdí po cyklostezkách

a kdo se jde na kole kochat, pro toho by snad neměl být problém přibrzdit (zmíněným idiotům navzdory)

Reagovat
Rubi
Rubi

17.5.18 21:16

Abc: na tehle sirce to jinak rozumne neudelas…

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

17.5.18 21:04

Jenže nesvepravnej idiot nic pochopit nechce. Musel bys ho vzít pendrekem přes koule a hezky mu to názorně vysvětlit. Ale i tak by s tím měl problem :)

Reagovat
abc
abc

17.5.18 20:49

zato v ČR je běžný tenhle prasopes…

Reagovat
abc
abc

17.5.18 20:49

tak nevím jestli je až tak složité udělat stezky „pořádně“, tohle přece musí pochopit každej nesvéprávnej idiot

Reagovat
DoomHammer

17.5.18 20:24

Pravidla jsou k ničemu, kdyz se někde pohybuje banda nesvepravnych idiotů. Naopak jsem přesvědčenej, že přemíra pravidel nesvepravny idioty nepřímo vytváří.

Do kamene tesat!

Reagovat
Lišák
Lišák

17.5.18 19:13

Než tam udělali ten pěknej asfalt, tak jsem tama občas jel. Pak už jen jednou a to lilo tak, že se mně zastavoval komp na řídítkách. Kupodivu jsem nepotkal nikoho.

Jinak na druhé straně řeky s tím přechodem/přejezdem skály mě nas*ali. Vždycky jsem vzal někoho neznalého na „výlet s překvapením“.

Reagovat
orm
orm

17.5.18 19:07

@team_daddy: Na to je prave ten zvonek, ale vis kam si ho mas strcit podle toho plakatu :-).

Reagovat
team_daddy
team_daddy

17.5.18 18:42

Nejlepší co jsem na téhle stezce potkal byl frikulín mladý otecko, kterej měl brusle, tlačil kočárek, v uších sluchátka a ještě u toho do founu ťukal. Samozřejmě sebou po stezce mlátil zleva doprava. Přestože sem ho viděl z dálky a chystal si jak ho objedu, tak stejně mě slušně ohrozil, protože jeho pohyb byl poněkud nepravidelný. To je asi největší debil, jakýho jsem tu zažil.

Reagovat
krabica
krabica

17.5.18 18:40

Wojtkingson: Policajti by je měli usměrňovat obušky, to by si zapamatovali… :-D

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

17.5.18 16:55

Pravidla jsou k ničemu, kdyz se někde pohybuje banda nesvepravnych idiotů. Naopak jsem přesvědčenej, že přemíra pravidel nesvepravny idioty nepřímo vytváří.

Reagovat
orm
orm

17.5.18 16:16

@gerrard: No vidis a pak ze se neschodneme :-). Kdyby byla jednoznacna pravidla, tak by to bylo jednodusi. Ale ja uz se tam nerozciluji jak za mlada :-)).

Reagovat
Wojtkingson
Wojtkingson

17.5.18 16:08

Hlavně kdyby to tam sem tam třeba navštívili policajti, měšťáci a aspoň ty lidi nějak uvedli do reality… Nemusí pokutovat, ale jen třeba napomínat, upozorňovat. Jezdím skoro každej den do práce v Praze, nejsem nervák, ale semtam mi rozum zůstává stát nad tím, co ty lidi nacvičují (chodci i cyklisti). Chodci klasika – roztáhlí po celé komunikaci – vyznačený pruhy nepomáhají, ikdyž člověka vidí, ani se nehnou. Naproti tomu cyklisti jezdí jak střelci na některých místech, kde vůbec nic nevidí… Do toho matky s laktační psychózou a ratolestmi. Někdy fakt trnu hrůzou, když vidím jak nějakej cyklista frčí 25km/hod, matka neřeší dítě a to tam zmateně pobíhá po stezce. No a psi na volno na stezce, za to bych normálně pokutoval.

Reagovat
gerrard
gerrard

17.5.18 15:54

Lidi uz neumi chodit ani po silnici a chodi si tak 50 na 50. Me by uplne stacilo, kdyz by nechodili pres celou cestu, ale po jedne pulce a je me jedno po ktere. Kdyz uz nekdo vymslel takovou hovadinu jako sdilenou stezku pro chodce a cyklisty, tak tam mel stanovit jednoznacme pravidla. Protoze co vim, tak se na cyklostezce nehody setri a vynik se urcuje.

Reagovat
orm
orm

17.5.18 15:31

@gerrard: ty pises, ze by lidi meli chodit v levo ve smeru, ja ze by meli chodit v pravo. At mam pravdu ja nebo ty, tak ty co chodi naopak, tak chodi spatne. Vetsina lidi chodi v pravo a nekteri chodi v levo. Ja rikam at tak ci tak, by tedy lide meli chodit po jedne strane, tj. konzistentne. Myslim, ze v tom nejsme ve sporu ne?

Jinak dokazes si predstavit, ze by lide chodili na silnici jako chodi na stezce, tj. v levo a zaroven by zablokovali cely jizdni pruh, tj. auto by muselo uplne zastavit a nechat je projit a az by mohlo pokracovat, pokud by zrovna opacny pruh byl plny? Prijde ti to opravdu bezpecne?

Ale jo, ja uz jsem take starsi a uz se nerozciluji, a jedu tak jak to je. Porad to je tu proti olympiade v pohode :-).

Reagovat
gerrard
gerrard

17.5.18 15:05

orm: shodnem se, ze se neshodnem. Ja to jako chodec resim tak, ze na takovy nesmysl proste nepachnu a mam pokoj. A on ten dotycny ma nakonec pravdu, kazda skupina by se mela chovat tak, aby nevznikaly zbytecne problemy a lidi se nepozabijeli. Pokazde si vzpomenu na ty dva tatiky s voziky vedle sebe tesne za zatackou to je takova moje topovka z teto cesty.

Reagovat
pavlix
pavlix

17.5.18 15:01

Jezdil jsem tudy casto, kdyz clovek zrovna nezavodi, tak se to da celkem projet bez ztraty 10tky. Nejvic je potreba ubrat pod tim uzsim podjezdem bliz k Bilovicam, tam uz par havarek bylo.

Reagovat
orm
orm

17.5.18 14:46

@gerrard: Hele asi se schodneme na tom, ze by tedy chodci meli chodit konzistentne. Bud jak rikas ty nebo jak rikam ja. Bohuzel se to nedeje :-).

Pokud tu cestu znas, jako ze asi ano, tak vis, ze jsou tam mista, kde kdyz pujdou chodci jak ty rikas, tak je to o drzku pro toho chodce, napr. ty dva podjezdy, kde by cyklista musel defakto chodit. Narozdil od normalni komunikace, zde chodec zablokuje cely jizdni pruh sam o sobe. Tak jak to rikam ja, je to bezpecnejsi pro vsechny a vetsina chodcu to chape a chodi tak.

Reagovat
gerrard
gerrard

17.5.18 14:28

orm: ty piktogramy uz jsme tu resili a to jestli to nekdo myslel, tak jak ty to interpretujes neni vubec 100%. Spis bych se porad ridil interpretaci, ze cyklostezka je typ ucelove komunikaci a tak pro ni plati pravidla silnicniho provozu. Stejny panak se ted objevil na silnici ve slatine, ale mezi vodorovnyma dopravnima znackama sem ho stejne nikde nenasel.

Reagovat
Wojtkingson
Wojtkingson

17.5.18 13:27

Mě byl koupen zvonek od přítelkyně a asi mám povinnost si ho nainstalovat :(:(:( :D

Reagovat
novas752
novas752

17.5.18 13:27

Přece páčka vlevo dole alias PTV. :)

Reagovat
orm
orm

17.5.18 13:27

@abc: Tady zrovna jezdi i ta auta. Kousek dal jsou chaty :-). Na tento stezce je problem v tom, ze lidi nedodrzuji znaceni. Stezka je tam rozdelena na dva pruhy a na zacatku je oznaceno jaky pruh a v jakem smeru maji chodci a kola pouzit. Kola to dodrzuji :-).

Reagovat
snas89
snas89

17.5.18 13:18

no vida, konečně někdo taky otevřeně přiznal, že zvonek je na hovno a nemá ho cenu na kole vozit:)

a ještě by mě zajímalo, jaký páčky pod řidítkama má na mysli?:)

Reagovat
abc
abc

17.5.18 13:07

Tak on samotný ten brněnský koncept stezka no.1 pro pěší a cyklisty (rozumějme pro cyklisty, pěší, bruslaře, běžce, pejskaře, laktačně rozhozené matky s kočárky, to celé ještě někdy vylepšené sluchátky v uších. V podstatě vše kromě aut, i když i to se občas přihodí /např. přes Jundrov/) je postavený na hlavu a nemůže fungovat. Něco ve stylu barevných pruhů, kam buď nesmějí chodci.aj a mimo zase nesmějí cyklisté by se celkem pro přesun po městě hodilo.

Reagovat
orm
orm

17.5.18 12:16

Je zajimave, ze nekdo kritizuje bezohledne chovani a pak bezohledne vylepuje nelegalne plakat na misto, kde nema co delat a tim nici cizi majetek :-).

Reagovat
DoomHammer

17.5.18 12:09

To muselo být hodně pochcaných báboviček :)

Reagovat
iron.hide
iron.hide

17.5.18 12:08

pekne vynadal obom stranam, je to vybavene :)

btw, zvonek nemam ani som nikdy nemal, obchadzam vzdy plnou rychlostou po trave

Reagovat
Vilém
Vilém

17.5.18 12:07

To musi bavit:) Tomuto useku se vyhybam, protoze je to tam o nervy. To radsi kolem hriste.

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 2
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19