Zvětšení rozsahu u 9sp hazky XT

25 nepřečtených
  • Strakááč

    máte nekdo zkušenosti s predelanim 9sp hazky XT která pobere max 36z aby pobrala víc ? Třeba 40z že bych posunul kladku v ramínku..

    Chtěl bych koupit samostatně pastorek 36 ale když už… tak se chci na tohle zeptat.. kdyby to pobralo i 42 tak paráda :))

    A případně jak moc dobře to funguje :)

    díky..

    0 0
    • jIrI___  

      https://www.wolftoothcomponents.com/…cts/goatlink

      Edit: nečetl jsem že to chceš na 9 sp, tak aspoň pro inspiraci :)

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Osobní zkušenost nemám ale jednu dobu jsem si s tou myšlenkou pohrával.

      Nějaké reference zde http://faqload.com/…eed-cassette

      Hazka s dlouhám ramínkem by to měla úplně v pohodě pobrat když trochu víc utáhneš B-Screw, borec to tam rozjel i na středním ramínku.

      0 0
      • Strakááč  

        v odkazu jsou kazety, to si vyřeším.. ale potřebuju vědět jak udělat aby hazka pobrala těch 40 zubů na kazetě…

        myslím si, že když pobere max 36z tak jí asi dál neoddálím ne ?

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          No právě jedna věc je co výrobce říká že pobere a co pak reálně fyzicky pobere.

          Oddálit to můžeš právě pomocí toho „Body“ šroubu (B-Screw, nevím jak je to popsané v češtině, je to ten šroub co celou přehazovačkou posunuje buďto dopředu nebo dozadu).

          Tady bohužel končí věda a začíná alchymie. Je dost možné že budeš muset pořídit delší ten šroubek (měl by být sehnatelný v běžném obchodě, nejedná se o atyp).

          Pročti to tady najdeš tam problémy na které můžeš narazit. Teď tam ale třeba i vidím borce co to v pohodě rozjel na krátkém Zee ramínku (i když ne úplně ideálně). V kazetě může být asi největší problém protože ne každá takto půjde upravit, takže bych se zařídil podle toho co už má někdo vyzkoušené že funguje.

          Já se do toho nakonec nepustil protože jsem přešel na dvojplacku a stejně pak začal plánovat nové kolo, takže jsem už nechtěl na starém vymýšlet další pakárny.

          0 0
        • xtonda  

          SunRace běžně deklaruje kazety s 40z jako kompatibilní s přehazovačkami co mají uvedeno max 36z. Někdo tvrdí, že to chodí v pohodě, někdo že ne, mě to v servisu nedoporučili, prý i kdyby to neblblo hned, tak časem ano, asi záleží jak na kterém rámu si to sedne. Pro zlepšení funkce se dělají ty kozí spojky a alternativní ramínka, ale vše co sem viděl je 10sp a víc. Nic zaručeně funkčního mě nenapadá.

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Tak 9sp přehazovačky nikdy nebudou mít uvedeno víc jak 36z, protože jejich výrobci víc jak 36z kazety nevyrábí.

            Servis se do těchto věcí skoro nikdy nepustí protože jakmile na kole udělají nějakou práci, je na tom jejich podpis a toto je jednoduše mimo garantované parametry výrobce, tedy na vlastní pěst.

            0 0
      • oddie  

        No jo, koukám, že Sunrace dělá 11–40 9sp… http://www.sunrace.com/…etail/csm990

        0 0
        • vpa007  

          Mě se ta kazeta líbí a řešila by můj problém s převodama na 24” děckokole… na aliexpresu jsem ji našel za 35babek (750kaček?), tak ji asi vemu ;-)

          0 0
          • oddie  

            Na ebay tuším byla ještě o chlup míň.

            0 0
            • Al Stra  

              ale bude tam poplatek poště a dph asi..

              0 0
              • oddie  

                To by mohlo projít.

                0 0
                • Al Stra  

                  koukám dobře že je to od 22 euro?

                  0 0
                  • oddie  

                    Teoreticky sice dobře koukáš, ale na celnici to berou odhadem, co stopnout a co ne.

                    0 0
                    • Al Stra  

                      vždycky když jsem si něco objednal, s tím že to projde, tak ono ne a

                      celníci mě vždycky chytli..

                      0 0
                      • kyl  

                        Mě zatím jednou,teď čekám balík od amika za 1800,–tak uvidím.

                        0 0
            • vpa007  

              Mrknu!

              0 0
    • Strakááč  

      tak to spíš vypadá, že koupím buďto starou kazetu 11–36z a seru na to.. a nebo koupím 36z pastroek a nějakej z prostředka vyhodím… :D a ještě mě napadá… nedělali se náhodou někdy kazety s 38z a jestli to je nějak k sehnání ? :) jinak pastroek může bejt klidně 11sp to je fuk.. budu měnit jen jeden pastorek u kazety a ta kazeta je skládaná a má mezi pastrokama plastový podložky.. to nejni problém nějak vyřešit.. :D

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        38z pastorek se na 9sp určitě nedělal. Docela jim trvalo přiznat že 36z pastorek pro 9sp vůbec jde vyrobit. Možná si pleteš s 28z :)

        Pokud chceš 36z kazetu, nemáš jednodušší koupit tuhle než se kokotit s pastorkama? Jestli chceš staré kazety, za 150Kč (poštovné + poplatek za to že zvednu prdel) ti jich klidně pár pošlu, pokud mi ještě ve sklepě leží.

        Ber v potaz že pokud mícháš 9sp s 11sp, tak musíš ještě pastorek vypodložit (protože jiné mezery mezi pastorky).

        0 0
        • Strakááč  

          né ty si to pleteš.. já se ptal na pastorek jako takovej.. je mi uplně jedno jestli je sundanej z 11sp kazety nebo 10sp 9sp atd… bude pasovat tak jako tak… potřebuju jen jeden jedinej pastorek ideálně.. a kokotis se s tím nebudu.. jeden asi třetí od konce uberu.. nebo podle toho o kolik by byl skok mezi zubama..

          jen abys pochopil..... mám kazetu sram PG970 11–32z ta je složená z několika pastorků a mezi nima jsou plastový podložky… je to 9sp kazeta a já chci z ní mít znovu 9sp kazetu jen s jiným pastrokem a ten když bude o nula celá nula nic užší, tak to mě nevytrhne.. jinak vlastně nevidím jedinej problém si jakkoliv tu podložku vyrobit… takže tyhle „kecy“ okolo nech na mě.. to já vykoumám hlavní je ten pastorek.. a i kdyby byl jetej tisíc km.. tak nebude sjetej.. je tam hodně zubů a moc se ten převod neopotřebováva a nejezdí jak ty prostřední..

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Když jsi psal že máš kazetu skládanou, pochopil jsem to tak že máš frankensteina ze všech možných kazet a skládáš si to.

            0 0
      • vpa007  

        Hele, pokud to echt nespěchá, tak já si asi objednám tu Sunrace 11–40(9) a až dojde, tak bude volná Shimano 12–36(9)… moje drahá na ni najela tak 100kiláků, nechám ti ji za cenu tý kazet Force 11–36(9) ;-)

        0 0
        • Strakááč  

          jen 36z pastorek z nějaký oježděný kazety na vyhození by nebyl ? :D je to malý v obálce s platbou předem pošta vyjde na dvacku.. :)

          0 0
    • kyl  

      Mám postavené motokolo a řešil jsem podobný problém.Nechtěl jsem do toho zbytečně vrážet prachy a doma byla hazka Shimano RD-2200(něco staršího,rozsah neznám).Samo že 40z to nevzalo,ani to nešlo zařadit ale poradil jsem si s tím.Mám tam teda jen 5ti kolečko 24–40z ale chodí to perfektně.Vykuchal jsem hlavní čep,vyhodil pružinu a tu segrovku na čepu,vrátil zpět ten plech se štelovacím šroubkem a hazka je teď v místě hlavního čepu napevno utažená k patce a chodí vlastně jen ten paralelogram s ramínkem.

      0 0
      • Strakááč  

        Jo, to bych tu hazku taky nejradši dal na psvno v tom bodě :) omrknu to a dik za postřeh, nápad.. :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.