• Norri

    Jak to máte s vozením zrcadlovky na kole? V případě pádu to polstrování ve fotobatohu myslím moc nepomůže a navíc rozdělení do přihrádek dost omezuje další využití. I když jak který batoh. Já mám batoh Kata 3N1–30. V normálním batohu by se ten foťak asi musel do něčeho zabalit velmi důkladně. Zatím jsem vozil jenom malý kompakt, ale kvůli kolu jsem loni skoro přestal fotit a je potřeba s tím letos zase něco udělat. I když potom stejně není čas ty fotky zpracovávat a probírat – zase kvůli kolu :-)

    0 0
    • Alibaba  

      Jj, když jsem posledně při pádu myslel na zrcadlovku v batohu, zlomil jsem si tři žebra a rozpůlil přilbu…Tak nějak odděluju kolo od focení. Když chci jezdit tak bez foťáku, když chci fotit, tak klidně na kole ale jedu jinak/jinam…

      0 0
    • MUSA  

      buď jdu fotit pěšky a to zrovna se zmiňovanou Katou, nebo jedu na kole s kompaktem, nechci riskovat při pádu poškození zrcadlovky a skel.

      0 0
    • Martin  

      na lehčí výlety si beru zrcadlo zabalené do hromady hader, vozím ho normálně v camelu. ale většinou vozím jenom kompakt, jako certifikované nemehlo bych DSLR někde nerad rozjebal.

      0 0
      • Smazaný účet  

        certifikovany nemehlo..to se mi libi, to si vypujcim.)

        0 0
        • Martin  

          důkaz :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            tyvole:DD

            Ja si zvladl roztrhnout oboci a znicit bryle taky slusnym zpusobem. Sundaval jsem z klicu jeden klic. Vytocil jsme ho z krouzku, pak mi nejak vypadl z prstu a trefil nejky z tech malych prstu na noze (byl jsem bosky) tak nesikovne, ze to bolelo jak cert. Takze jsem sel do predklonu a hlavou jebnul o hranu stolu:D

            0 0
          • ememem  

            tak fotenie neni vobec sranda, je to vo vseobecnosti dost nebezpecna vec ktora casto konci smrtou zvanou „krok do prazdna“ ci uz pri sporte alebo na dovolenke. zo znamejsich ludi mozeme spomenut peter dubodvsky, lynn hill (skoro, prezila zazrakom) a zopar dalsich.

            0 0
            • mirabike  

              chystal jsem se na noční focení na Rallye Bohemia, u trati byly velký plechový jézédácký kontejnery (necelý 2 metry vysoký) a stály skoro metr od sebe – vylezl jsem na krajní a překračoval z jednoho na druhý a hledal ideální místo. Už byla trochu tma a na asi čtvrtým nebylo víko… byl prázdný…

              0 0
    • La Piér  

      Na běžný XC / enduro ježdění v ČR si foťák v drtivý většině případů neberu. A pokud jo, tak strach nemám, riziko pádu na záda při takovym ježdění je minimální.

      V Aplách v bikeparku dávám „fotící“ jízdu, kdy jedu na pohodičku, jinak jezdím bez fotovýbavy. Jednou jsem se ale s batohem s veškerým fotícím vercajkem nechal unést na X-Line a šel jsem přes řídítka a plnou vahou na záda… Nechápu, jak se to stalo, odnesl to jen jeden polarizák, jinak vše v cajku…

      0 0
      • pstasek  

        Zajímavé, pokaždé, když jsem se vysekal, vždycky to bylo na záda.

        Jinak vozím na kolo 8 let starý Powershot A540, pokud jsem v několika málo případech bral zrcadlovku, beru pistolové pouzdro, jeden základní objektiv a to vše dávám do extra batohu. Přizpůsobím tomu i jízdu, čili buď jedu jezdit, nebo jedu fotit.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jsem nemehlo, casto se nekde valim a o zrcadlo se bojim. Sem tam ale vyrazim na kochacku a to pak jedu jako autobus-batoh s fotakem, stativ, dalsi sklo:)

      Loni jsme absolvoval cyklodovolenku se zrcadlem na zadech. Za ty fotky to urcite stalo(uz jenom proto ze fotky od kompaktniho kamose dopadly mizerne-mel nastaveny nejaky debilni rezim). Akorat kdyz jsme jeli cely den v prudkem desti, tka jsme se o fotak trochu bal. Nakonec ale tri igelitove tasky zabranily vode aby pachala spatnosti.

      0 0
    • JFtryall  

      Vozim bezne 550D v Camelbaku Helion v obalu na kameru. Vydrzi to vsechno nemam problem. Ale obecne s tezkym baglem se moc techniky jet neda.

      0 0
    • scota  

      Buď fotokufr Pelli nebo v fotoledvince Lowepro Inverse, kterou strčím do normálního batohu.

      0 0
    • Stancek  

      Najdi si v nekterym starsim vlakne, jak vozi fotak Gazman, v takovym futrale je fotak jak v bavlnce.

      0 0
    • felix.org  

      Na kolo nebo lyže s kompaktem. Pěšky, autem a hromadnou dopravou se zrcadlovkou.

      0 0
    • wong  

      Už jsem to psal do jinýho podobnýho vlákna – koupil jsem si Lowepro Photo Sport 200AW a je super. Přihrádka na camelbag (Antidote 3litry se vejde), přihrádka na foťák a místo na oblečení/svači­nu/nářadí.

      Bohužel díky tomu jsem se zbavil gripu, protože s gripem se tam zrcadlovka nevejde.

      Předtím jsem měl Kata 3N1–20. Na kole jsem s ním nikdy nejel a myslím, že by to ani nebylo moc pohodlný. Na pěší turistiku nebyl špatnej, ale ten od Lowepro je mnohem lepší (ikdyž se do něj vejde míň fotověcí).

      0 0
      • Smazaný účet  

        no tak tahat sebou na kolo ještě „mrtvou“ váhu v podobě gripu by mě asi ani nenapadlo.

        0 0
      • Smazaný účet  

        no tak tahat sebou na kolo ještě „mrtvou“ váhu v podobě gripu by mě asi ani nenapadlo.

        0 0
    • gazman  

      Moje řešení je nejpevnější, nejlehčí, nejoperativnější a nejméně objemné. http://gazman.rajce.idnes.cz/…al_na_fotak/

      0 0
    • soc  

      Nedalo mi to :)

      http://www.stativy.com/…lo-hama-p504

      0 0
    • gixo  

      tak me se s tim vetsinou nechce tahat…ale kdyz uz…tak mam pistolovou brasnu lowepro, kterou strcim do batohu na kolo…je vcelku dobre polstrovana…a kdyz mam velky strach…tak je pravda, ze ji jeste kapku vypolstruju…ale na kolo se zrcadlem moc nejezdim…bohuzel pak chybi pekne fotky…ale na lyze ji beru bezne…parkrat uz jsem jel 10 metru po zadech a vybava v klidu…

      mam ale Lowepro Toploader Zoom 55 AW…je ale mozna zbytecne velka…zase na druhou stranu, do ni naskladam telo s batterygripem a klidne s nasazenym 70–200, do mezi mista blesk a do kapsicek filtry atd :-) ale takhle jsem to nikdy netahal…jedine,ze bych si chtel dat jen bikefoto trip…jinak by to, asi ty moje prumerne 3–4 pady za ride neprezilo :-)

      a treba si nedovedu predstavit, ze bych mel na kolo tahat muj fotobagl lowe compurover AW, ten mam problem unest i na prochazce :-)

      ale je fakt pravda, ze kolikrat lituju, moji lenosti se s tim tahat…protoze to co se nekdy naskytne na foceni…bohuzel mobilem nevyfotim :-)

      0 0
    • X-biker  

      Chystám se pořídit fotobikebatoh na nikon D3100 – ideál prý http://www.fotobatohy.cz/…-sport-200aw a kolega v diskuzi taky chválí, ještě někdo má zkušenost?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.