• Tomkac

    Mohli byste mi prosím doporučit slušnou zrcadlovku pro amatéra? Chci si vyhrávat s fotkama přírody, bikování atd.. a kompakt moc nestačí.. Mám si pořídit spíš low end Nikon D3200 s objektivem 18–105 za nějakých 13,5 tis nebo něco slušnějšího se zakladním objektivem.. Jsem opravdu foto-*******.. Ale chci se focením bavit, rozmazávat si pozadí atd..

    0 0
    • Smazaný účet  

      http://www.bigfun.cz/…dv5236-odd13

      Mám to samé :)

      0 0
    • Dragonfly  

      Ahoj. Asi bych se nejdriv zeptal zda planujes koupit vic nez 1 objektiv. Pokud ne poohlednul bych se spis po pokrocilych kompaktech. Maji mnohem vetsi snimac nez bezne kompakty a mnohem lepsi svetelnost objektivu nez zakladni objektiv u zrcadlovek. Pro bikera jsou urcite vyhodnejsi i mensi rozmery a hmotnost kompaktu. Pro zacatek koukni treba na canon G7×.

      0 0
      • Dragonfly  

        Nebo takovy panasonic lx100. To uz je opravdu nabuseny kompakt…

        0 0
      • Tomkac  

        určitě bych časem něco (objektiv) vzal..

        0 0
        • Tomkac  

          nevím jestli nabušeným kompaktům důvěřovat..

          0 0
          • Dragonfly  

            Nabušeným kompaktům bych určitě důvěřoval. Podívej se třeba na https://www.flickr.com

            Tam si můžeš vyfiltrovat fotky podle toho, čím byly udělané. Před dvěma roky jsem hledal kvalitní foťák ale v co možná nejmenším/nejlehčím balení a nakonec jsem skončil u té třetí možnosti – pořídil jsem bezzrcadlovku Olympus OMD EM10 (foťák s vyměnnými objektivy bez zrcadla…). Jsem velmi spokojený.

            Taky je třeba si uvědomit, že dobrý foťák sám o sobě není zárukou kvalitních fotek, jde o to kdo ho drží v ruce… :)

            0 0
            • MirosPikos  

              Ta poslední věta by se měla někam zarámovat :)

              0 0
              • Martin  

                jo a lidi, co provozují gearfaggotry, nebudou mít co žrát

                0 0
              • Dragonfly  

                Stejně tak do jisté míry nezáleží na kole, ale na tom kdo na něm jezdi. Byl takový jeden kluk, který neměl připravené kolo na soutěž a tak si půjčil kolo sestry. Závod vyhrál, myslím, že nějaký Sagan to byl :)

                0 0
    • Martin  

      Historie nic? Tohle se tu řeší skoro stejně často jako kolo do 15 klacků.

      Za mě Pentax K-50 a 18–55, časem pevná padesátka. Můžeš to zamknout :).

      0 0
    • detoxy  

      Mohu jednoznačně doporučit. Máme D3100 asi 5 let, na závěrce asi 100 000 snímků a vše funguje. Původní objektiv 18–105 (pěkná kresba, horší světelnost) po pádu nepřežil, následně jsme jako mezistupeň Nikor 50 f1,8 (velmi kompaktní s D3100, na vyjížďky používáme dodnes), a nyní cca 3 roky Tamron 24–70 f2,8. Právě uvažujeme o novém těle D750. Myslím, že D3×00 je pro začátek ideální. Umí pomoci se začátky, umožní osazení dalšími lepšími objektivy, je hodně kompaktní (především s pevnými ohnisky, hodně bych uvažoval o Nikoru 35 f1,8). Hlavně je třeba si uvědomit, že nejde o investici definitivní, pokud tě to bude bavit budeš dokupovat, sem tam ti něco nebude stačit, sem tam se něco rozbije (jde o velmi křehké a relativně těžké věci, stačí jeden pád). Každopádně lépe více investovat do objektivu než těla. Ale jako začátek je tvá kombinace ok.

      0 0
      • Martin  

        až na to, že D3×xx má extrémně malý a tmavý hledáček, neumí expoziční bracketing…

        když už nikon, tak aspon 5×xx

        0 0
    • Smazaný účet  

      Casem zjistis ze tahat zrcadlo na cyklovylety je picovina…ale ted budes mit kupu argumentu ze je to vpohode. Na kolo, pokud nekam jedes a chces cestou fotit, ber dobry kompakt.

      0 0
    • Orgic  

      Pokud chceš opravdu zrcadlovku a nevadil by ti bazar tak mám Canon 550D (samotné tělo, k tomu 16 GB karta a brašna, samozřejmě origoš krabice, manuály apod.; objektivy a jiné příslušenství ale nemám). Snímač 18 Mpix, plně funkční, z roku 2010, nevím teď přesně kolik bylo vyfoceno fotek ale řekl bych že maximálně 3000. Je to dobrý foťák, ale nebaví mě se s tím tahat a nemám ani čas ty fotky pak dál upravovat, takže ho nevyužiju a případně bych ho prodal. Cena 7000,–. Kdyžtak napiš SZ.

      0 0
    • daymaker  

      tělo kup klidně z bazaru, důležitý je kvalitní objektiv, resp. objektivy…

      0 0
    • Bat_CB  

      Pokud nepocitas se cpanim vyznamnych castek do objektivu, kup si radeji „profi“ kompakt…

      0 0
    • Lachtan77  

      Ahoj, taky přidám svůj názor. Jak už tady i zaznělo. Důležitější je mít kvalitní sklo, než nabušený tělo a na něm „šiťácký“ objektiv. Nevím jak jsou na tom Nikon zrcadlovky 3×xx a 5×xx. Ale myslím si, že dnešní čipy a procesory ve foťácích jsou vymakané. Na danou kategorii. Ale musí na čip přijít dostatek světla, které nebude znehodnocené nekvalitním objektivem. Možná bych i pouvažoval nad nějaký bazarem. Pokud nejsi vyloženě zatížený na nějakou značku tak je jedno jestli Canon nebo Nikon. Já jsem foťák řešil 2 roky zpátky. Přestože jsem měl za dob kinofilmu zrcadlovku Canon EOS50, pořídil jsem bazarovýho Nikona D7000. Jednou z priorit pro výběr jsem měl, aby měl foťák 2 sloty na karty. To Canon nabízel u foťáku 2× dražšího, tak bylo jasno. A taky jsem vždy chtěl stavový displej na vrchu těla. Ale ruku na srdce. Byť mám bazarovku, neměl bych na to žaludek zrcadlovku tahat na kolo. Problematická velikost, váha. Ano Nikon 3×xx a 5×xx jsou menší, ale i tak. A co na to drncání na kole bude říkat zrcátko a jeho mechanismus. Asi chrochtat blahem nebudou. Proto bych koukal na tzv. bezzrcadlovky. Sice jejich držení a ovládání není nejlepší, ale pro použití na kolo to je myslím dobrý kompromis.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.