• Vezirek

    Ahoj,

    resim prepravu 3 kol autem hyundai getz 3-dverovy (nema liziny na strese). Pokud budu uvazovat o preprave na strese, vrazim jen do Thule „zahradky“ (zadny jiny vyrobce nedela pro tenhle typ auta) cca 7–8 tis. A na zadne jine auto nez hyundai getz 3dv. to pak pouzit nepujde.

    Presunula jsem svuj zajem na nosic na zadni dvere kufru, ale tam narazim zas na problem zakryte spztky a svetel.

    Chjo, nemate nejake zkusenosti, co by slo na zadni dvere kufru tak, aby spztka byla videt a nestalo me to majlant? Kdyby alespon to slo pak pouzit na jine auto dal to reseni na strechu :/.

    Dekuji!

    0 0
    • sodek  

      Výrobci se všeobecně snaží, aby tam kompatibilita moc nebyla. Co by jinak žrali, že? Takže nosič na kouli. Ale pak vysolíš ranec za tažné zařízení. Ani nevím, jestli angličák Getz může mít tažné. Když koupíš cyklonosiče na střechu, budeš řešit různé „zahradky“ rozdílné systémy uchycení, rozdílné délky příčníků a pořád dokola. Tak buď investuj a počítej, že s jiným autem to přijde znovu, nebo jezdi vlakem/cyklobusem.

      0 0
    • Espen  

      Kup na dveře a neřeš to.

      0 0
    • scalar  

      Můžete jet na kolech a Hyundai za sebou táhnout.

      0 0
    • Slavik  

      Se zahrádkou nemáš pravdu. U Thule koupíš 4 patky to je dle typu auta za 2–3 tis., které se dají vyměnit a ostatní: 2 příčníky+nosič kol ti zůstane na věky (teda skoro)…

      Není zač

      PS: Thule = nic neřešíš

      0 0
      • Frostty  

        +1

        0 0
      • sodek  

        Jiné auto = nové patky = nová investice. A už řešíš. Ale souhlas, nějak to řešitelné je. Pokud si budeš nechávat příčníky na jiné auto, musíš k tomu příště pořídit natolik univerzální patky, aby se to dalo spojit. Pokud změní přichycení příčníků do patek, tak ti na nic nebudou. Jak má Getz širokou střechu? Koupíš příčníky s větší rezervou, aby ti sedly i na větší auto? Myslím, že by neměly přesahovat obrys auta. Je potřeba se u toho zamyslet. A než vzít hranaté příčníky, zvažoval bych aero.

        Když pominu dřívější časy Š120 a Favorit, tak mi prošly rukama nosiče na Škodu Felicia, Fabia, Octavia (2×), Mazdu (2×), Peugeota. Musím říct, že Peugeot má z těch posledních tří značek nejpitomější systém patek, co se týká manipulace při sundávání a nejméně pohodlně se mi na něj dává box (mám ještě starší typ, příchytky přes spodní účka a je malá mezera mezi střechou a příčníkem, hůř se to tam strká)

        0 0
        • petrx  

          Pak je taky řešení při nákupu „nového“ auta zohlednit přítomnost hagusů, to pak člověk při nákupu dalšího auta nemusí řešit ani ty patky.

          0 0
          • JMT  

            Akorát dneska už klasický hagusy skoro na ničem nejsou

            0 0
            • sodek  

              Jojo, zlatá éra Hagusů:) Prostě není to tak úplně easy. Jednou za čas se nějaká drobná vychytávka najde.

              0 0
    • Bruca  

      Otázka ještě je, jestli střecha nebo ty zadní dveře unesou těch 50 kilo. Tedy 3 kola a nosič :-D

      0 0
    • Namtos  

      Thule pro verzi Huindai Getz 3dv – nabízí nosič na zadní dveře jen pro dvě kola, tak máš asi vyřešeno. konfigurátor thu­le

      Pak střecha nebo tažné. Pouvažuj nad tažným. manželka má co dělat dát na střechu crosové 13kg a to levnější dámské horské kola nejdou pod 14kg…

      A i ta střecha není standartní viz. Adaptér pro montáž střešních nosičů na automobily s kratšími střechami.

      0 0
      • Vezirek  

        No asi mi nic jineho nez tahle sestava nezbude :/

        https://www.obchodth.cz/…02-2011.html + ještě musíte mít https://www.obchodth.cz/…vozidla.html

        Kouli na aute nemam. Na strechu uz jsem kola davala, pravda, musim si plivnout pod nohy, ale uzvednu to tam sama.

        0 0
        • Namtos  

          Na tom odkazu co jsem dal já na ten obchod je to v konfigurátoru včetně těch adaptérů. na tom druhým co jste dala Vy je to bez – ten obchod má docela dost prodejen po ČR, tak se stavit osobně u nich – pokud by objednali něco co bude problém namontovat …

          Třeba ty adaptéry nejsou potřeba – zeptat se…

          0 0
    • Kouba_2005  

      Kolikrát za rok se ta kola povezou? Co si nosič jen půjčit? Zdejší Thule dealer to nabízí, určitě to v Praze bude taky někdo dělat. Proč to hned kupovat, jestli jde o přepravu jednou dvakrát ročně.

      0 0
      • Vezirek  

        Ptala jsem se v pujcovnach, je to pro ne jaksi nestandartni, takze na getze 3-dveri fakt nepujcujou (mluvim o stresnim reseni). Na zadni dvere vetsinou reseni u me zakryje tu spztku/koncova svetla. Mozna nejaky thule, zkusim se v Sedlcanech optat, ale trochu me znervoznuje ta nos ost zadnich dveri, na to jsem moc nepomyslela.

        0 0
      • Vezirek  

        Ptala jsem se v pujcovnach, je to pro ne jaksi nestandartni, takze na getze 3-dveri fakt nepujcujou (mluvim o stresnim reseni). Na zadni dvere vetsinou reseni u me zakryje tu spztku/koncova svetla. Mozna nejaky thule, zkusim se v Sedlcanech optat, ale trochu me znervoznuje ta nos ost zadnich dveri, na to jsem moc nepomyslela.

        0 0
    • borek72  

      Mám Menabo logic a zatím spokojenost.

      0 0
    • Slavik  

      +1

      Do H Getz do kufru se ti nevejde ani kabelka natož kolo a už vůbec ne 29…

      :-)

      0 0
      • Menfis  

        Do kufru ne, ale do 5dv. se daji dostat dve horska kola a odvezt dva lidi. :D

        0 0
      • Kouba_2005  

        Přední kolo se tam vejde, nekecej :-) My v tom vozili i klasickej kočárek … kola jsme teda museli sundat, ale vešel se tam.

        0 0
        • Slavik  

          A korba jela na střeše… :-)))

          0 0
          • Kouba_2005  

            Prdlačky :-) A jezdili jsme tak z Prahé na Vysočinu. Nevím, co to mělo za motor, ale žralo to snad 10L/100km, když to mělo trochu jet. Na dálnici to holt není.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.