• Micey

    Pratele, urcite uz tady podobny tema nejednou je, ale asi ho neumim najit.

    Poprve po nejakejch petadvaceti letech vice ci mene vykonostni cyklistiky se mi podarilo udelat si vetsi bebicko, tedy zlomit si ruku (vretenni a loketni kost u zapesti). Byla to uplna blbost, vec, kterou mam dojem ze jezdim bezne.. po kratkym skoku rovnou ramenem a rukou do stromu. Nejvic me stve, ze vubec nevim, co jsem udelal blbe – nereknu kdybych jel nejakou vrazdu.

    No a ted se sice tesim, ze za mesic bude sadra dole a prubezne zacnu pomalu jezdit, na druhou stranu se bojim, ze se mi neco takovyho muze stat vlastne kdykoli, kdyz si vemu, jak to prislo z cistyho nebe a netusim, co jsem posral.. nehlede na to, ze jsem nakonec dostal doma vynadano, jak jsem sobec ze jezdim na kole, jak mohly deti prijit o fotra, mohl jsem to trefit to na hlavu, a blabla.

    Jak jste to meli po urazu vy? Uklidnete me, ze jste sedli na kolo a bylo to pryc:)

    0 0
    • Romancero  

      Tak hned pryč to nebylo. Pár týdnů to trvalo, než jsem se zase rozjel. Zatáčky pomaleji, nejistota… a už to zase zkouším

      0 0
    • Mikikuba  

      Tak to určitě ne. Tohle na bajku ucítíš měsíce. Obvykle se říká rok o takovémhle zranění že se ví při nějakých blbých pohybech rok. A je to o věku taky. A každý se hojí jinak.

      0 0
      • JachymP  

        Jestli to náhodou Micey nemyslí psychicky.

        Micey: Jestli psychicky, já jsem po vykloubeným rameni po měsíci ježdění byl psychicky úplně OK, samozřejmě fyzička trvala dýl, ale technika a pocitově to šlo dobře. Na rozdíl od tebe já jsem ale přesně věděl, v čem jsem udělal chybu. Taky to bylo na místě, co jsem projel možná 100×. Když jsem ho jel poprvý po úraze, cítil jsem respekt, ale projel jsem na pohodu a pak už dobrý. Co se týká rodiny, to jsem taky tak cítil – na kole je to hned, když uděláš chybu a máš smůlu tak je po tobě. Víc jsem si uvědomil, že v terénu je nutná absolutní koncentrace. A to i na známých místech. I přes to, že si myslím, že na kole moc neriskuju. Pár pádů ale každý rok mám…

        0 0
        • RomanH  

          Ja jsem si vykloubil rameno v puli ledna. Opatrne jsem jezdil asi po mesici, nicmene i ted po cca peti mesicich se v noci pravidelne budim bolesti a pri vztyceni ruky to stale boli.

          0 0
    • jonti  

      zlomene zapesti a prsty loni v dubnu a jeste ted to citim a ruka je slabsi. prakticky sezona pryc, dobry pocit jezdeni jsem mel mozna az v zari. Podpora rodiny byla taky zaporna.

      0 0
    • Jirc  

      Tak já měl tenhle víkend na Kopřivné štěstí: Byla to třetí jízda na nejznámější lajně Spicy Freeride a byla klopená zatáčka a za ní asi 4m dlouhá lavice tak jsem se rozjel klopka mě vynesla na stranu sice to byl nádherný skok až na dopad bez ohranění ale problém byl v tom že místo pokračování po trailu čekal tam na mě strom… pravou botou jsem se zabořil do takové pul metru vysoké stěny z hlíny a řídítkem do stromu ruka sjela předloktí se svezlo po okraji stromu a ramenem na plocho do stromu. Naštěstí jenom odřeniny a naražené rameno a koleno oklepal jsem se čekal jsem to nejhorší ale nakonec nic ani kolu. Poté jsem dal za ten den asi dalších 20 jízd a chvilku to bolelo a pak jsem na to zapomněl a jezdil jsem dál od toho dne jsem na kole nebyl protože se bolest dostavila až další den… Už se cítím celkem fresh tak zítra uvidím a půjdu se projet na domácím písečku kde to znám. Rodina samozřejmě měla kecy ale jelikož se mi nic hrozného nestalo tak pohoda. Přeju ti šťastný návrat na bajk.

      0 0
      • Romancero  

        já bych tam instaloval kamery-fotopasti a pak to házel a youtube !:-)

        0 0
    • klobrch  

      No já si tak před 15 lety zlomil pánev při sjezdu schodů (to jsem měl ještě na starém HT MTB vidli Marcocchi s 60 mm zdvihu) a dodneška, i když už mám super bajka, mám ze sjezdu schodů blok, že radši kolo potupně snáším pěšky. Ale jinak na kole jsem začal jezdit hned jak mi doktor povolil chodit opatrně s berlemi, to jsem si berle přivázal pod horní rámovou trubku a takhle jezdil.

      0 1
    • kejda  

      Na to je tady jeden expert, když mu pošleš SZ, tak se dozvíš věcí… Onuce se zove.

      0 0
    • nooski  

      To si sedne. Ja před měsícem díky rychlému defektu přeletěl přes rodla přímo na ksicht. Helma mě zachranila od nejhoršího ale 15 stehů v obličeji a nějaké trvalé následky budou. Pár stovek kiláků už mám za sebou a postupně se otrkávám. Furt to v hlavě mám, ale s každou vyjížďkou je to o něco lepší. Je dobré mít respekt, ale člověk se nesmí ovládat strachem :-)

      0 0
    • babkanakole  

      Budiž ti útěchou, že můj největší úraz na kole (zlomenina v lokti) byl vlastní zásluhou při cestě do obchodu, a zrovna při jízdě krokem. Teoreticky vím co se stalo, ale i po těch pár letech nad tím kroutím hlavou.

      Fyzicky mi to taky vydrželo delší dobu, než jsem čekala, problémy jsem měla při delších jízdách ještě minimálně celý další rok.

      Podpora rodiny byla vesměs pozitivní – hned si mě vyfotili na památku a hned se s tím pochlubili po příbuzných a známých. Pravda, po takhle blbém pádu jsem byla potlučená skutečně povedeně. Navíc tu zlomeninu odhalila až druhá návštěva chirurgie o den později.

      0 0
    • Breakpain  

      Uvolni se, časem si to sedne a neřeš, jestli se Ti něco může stát.

      Sport jde ruku v ruce se zraněním, je dobré být obezřetný, ale prostě se to stává;).

      Za pár měsíců se rozjezdíš a hlava si to nebude pamatovat ;).

      Ale 25 let bez zranění, to je slušný… mně to vychází tak ob rok ;).

      0 0
      • kyl  

        Kámošovi to teď nesedlo hned napoprvé a už to nerozjezdí…

        0 0
        • Breakpain  

          Smrťák – no, nepotěší, ale lepší, než být ležák.

          Trapně doufám, že vždy nastanou jen dva stavy – krátkodobá indispozice / inhalace hlíny … Nic mezi nechci, to je potom k pláči :-/… lepší nemyslet.

          0 0
          • kyl  

            Jo,byl prý na místě ale našli ho až za 4 dny.

            0 0
            • Breakpain  

              Ééé, chudák :(

              0 0
            • rasto  

              na ho.no situace, strašák pro všechny cyklisty. já se děsím toho, že bych skončil na vozíku. to opravdu asi ten smrťák…

              0 0
    • šimlos  

      Rok a půl po zlomenině kyčle po hloupém pádu na bajku se pořád bojím ve sjezdech, minulý týden jsem sjezd, který jezdím v pohodě za sucha, v dešti raději sešel, přepadnul mě strach, že si na mokrých šutrech ustelu a zase si něco zlomím. Je to asi normální, zvolna se to ale lepší. Silnice je v pohodě.

      0 0
    • popokatepetl  

      cca 10 měsíců po vykloubené ruce při pádu na trailu. Pomalu začínám sjíždět to co předtím, ale když vidím místo kde bych se mohl zaseknout a přeletět tak to vzdám. Hodně pomohl teleskop :-)

      0 0
    • Micey  

      Diky pratele, vicemene jste me uklidnili a potesili. Mno, uz jen tri tejdny:)

      0 0
    • Mender  

      Aktuálně řeším, něco podobného :-). Dnes po 6ti týdnech od toho co jsem se nepohodl s kolejema a zlomil si krček se chystám znovu sednout na kolo. Na silničku se zatím asi nevyškrábu a s kuframa bych si asi netrofl, tak vytáhnu staré HTčko … už se těším, ale přiznám se, že v hlavě mám trochu blok a respekt, ale jsem přesvědčen, že po pár kilometrech to přejde :-)

      0 0
      • šimlos  

        Tak to jsi dobrej. Já si krček zlomil koncem prosince a na kolo- bajka, jsem se odhodlal až 20tého dubna, na silnici pak ještě až po měsíci, přeci jenom ta stabilita…:-)

        0 0
    • Dorsiflex  

      Ahoj, každý to má různě. V minulých 4 letech jsem měl venku 3× rameno (napoprvé ještě s dalším zraněním) a skončilo loni na začátku roku operací. Teď jsem ok a jezdím, ale nemám jednoduše chuť moc posouvat limity. I bez toho se občas vyndám :). Hodně dlouho jsem bojoval s vědomím, že jsem kvůli tomu přišel skoro o 3 roky ježdění a o další sport úplně. Taky ten poslední pád mám nějak v hlavě – je to prostě hned a už se s tím nedá nic dělat. Místo toho tam jen potom ležíš a zpytuješ svědomí. Jsou mnohem vážnější úrazy a jejich pořízení je stejně rychlé. Doma jsem pochopitelně dostal vynadáno (zcela oprávněně), za nezodpovědné chování.

      Nechci ale aby to celé vyznělo negativně. Jezdím, protože bez toho nemůžu být, jenom víc v klidu a většinou opatrněji. Víc trénuji techniku, bavím se.

      0 0
      • wilda81  

        Teď neberu konkrétně tebe, ale překvapuje mě kolik lidí tu napsalo, že jim partnerky vynadaly. Chtějí ať sportujete nebo ať sedíte doma na gauči? Úrazy ke sportu prostě patří.

        0 0
        • Dorsiflex  

          To vynadání je univerzální ženský komunikátor, kdy ti sděluje, že se o tebe bojí a záleží jí na tobě a na vaší společné budoucnosti. Myslím, že je to v pořádku.

          0 0
        • Breakpain  

          Pojeb sem dostal i já… ale tak jedním uchem sem a druhým tam ;) … takže je to vyřešeno jednoduše. Ale jí to vadí proto, že se o mě musela chvíli starat. Kdybych všechno zvládl sám, tak je jí to jedno ;).

          0 0
        • Micey  

          Hele, já mám myslim velmi tolerantní manželku.. ale prostě s těma dětma, hypotékou a podobně je to jiný, než to bejvalo někdy na vejšce třeba. Byl jsem na ní nasranej, že vůbec něco takovýho řekla, ale zpětně vzato, nemůžu říct, že bych ji nechápal no.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Co na gauci, staci behat kolem baraku a on se nejaky drobny uraz dycky najde…jeste jsem letos nespadl ze zebriku, uz se na to tesim…

          0 0
        • babkanakole  

          Vynadáno dostaneš v každém případě, sezení na gauči taky není dobře.

          Tady ti ale doplním překlad, v tvém věku už bys to ale mohl znát:

          vynadání = Fuj to se mi ulevilo, že ses mi vůbec vrátil. Kdo by to tu všechno jinak živil ;)

          0 0
    • zat.  

      Neřeš blbosti a doma hele jestli čeká že budeš sedět na zadku po 25 letech ježdění tak to bude něco v nepořádku ,píšu to ponevač v roce 2018 sem si prodělal taky takovou větší poslední sportovní chřipku u které jsem si rozdrtil celou jednu stranu hrudníku těžkej úraz plic srdce rozštípl pánev a čtyři obratle a pár vnitřních drobností které nestojí ani za zmínku a jediný co doma manželka řekla že je ráda že už sem doma z JIPky ,jinak pofoukej si to a,, žij abys žil "

      Nehledě děti potřebují vzor a ne gaučáka s ovladačem v ruce

      0 0
    • osobne  

      Před rokem na silniččce s beranama jsem držel berany za madla brzd nahoře a vjel v docela značné rychlosti předním kolem do prohlubně v asfaltu, trochu ta prohlubeň udělala náraz a při tom se mi protočila řidítka dopředu, jak jsem se opíral o madla brzd, a já letěl přes řidítka, padl na pravé rameno, bok a koleno, pěkně na tvrdý asfalt na okraji vozovky, to jsem měl štěstí, že jsem nepadal vlevo, protože tam jel v tu chvíli proti mě autobus, měl jsem tam jen pohmožděniny a krvané odřeniny, koleno je od toho zjizvené dodnes, oblečení roztrhané, na kole byly protočené berany, sedřená omotávka a ohnutá zadní přehazovačka, bylo pojízdné, dojel jsem na kole domů asi 30 km. Ale doma jsem druhý den utáhl představec tak, až prasknul, obejdnal nový, utáhnul zas tak až prasknul, objednal další nový a utáhnul opět zas tak až prasknul, objednal jsem tedy jiný masivnější představec a utáhnul snad dost aby neprasknul, ale stejně se při jízdě bojím do řidítek opřít, aby se to nestalo znova, už těm představcům nevěřím, že jsou dost utažené.

      0 0
      • kyl  

        Stalo se mi to na bajku.Taky prohlubeň,akorát že řidítka zůstali rovně ale přední kolo se stočilo a při té rychlé změně směru mě to vyhodilo.Rozbité koleno a nějakým způsobem jsem si strhl nehet na palci na noze,to jsem zjistil až doma.

        0 0
    • rasto  

      taky několik pádů, snad každé 2 roky jeden. těžké. vyhozené obě dvě klíční kosti. pravá na dvakrát (po půlroce grr). pravou ruku mám trošku slabší – rehabilituji a cvičím. poctivě.

      všechny pády hážu za hlavu. prostě pády a bouračky ke kolu patří. jezdi, zlomenou ruku posiluj, a ono se to poddá.

      0 0
    • LRRTM1  

      Po prvním horším úrazu jsem měl v hlavě blok docela dlouho… po druhém už to tak dlouho netrvalo… Jezdi, zvykej si, ono to přejde, jakmile si začneš zas víc věřit. Určitá opatrnost, nebo předvídavost asi zůstane v hlavě pořád.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.