• karliner

    Tohle je jako co???

    Blokovat jsem línej, ale budu vděčný, když se zde nebude tapetovat 100× omletým romaneII…

    0 0
    • nox159  

      dobra sranda, takže nova čemba vlastne nemuže čembou byt? nebo jak to je? prestal jsem to uplne sledovat…

      a ve zkratce by me i zajimalo jak to vypada…

      0 0
    • Ruprt2  

      Svatá trojka bude učurávat do textilu :-)

      0 0
      • Volf  

        Proč by měla někdo učurávat z pravdy, kterou jsme zde x krát řekli :-) To spíš se o tebe a další rowdies musejí pokoušet mrákoty, když jsi si tu ,, překvapivou ,, zprávu přečetl. Přece nikdo nemohl ani na okamžik vážně uvažovat o tom, že kvasnička je tak blbej, že by dopustil převzetí své myšlenky / nehodnotím její smysl / někým jiným. Měli jste možnost udělat něco jiného, když se musíte za každou cenu spolčovat :-) to jste si ale prošvihli…

        0 0
        • zbartos  

          Každý přece veděl, že je dosti pravděpodobné, že TK bude o ČeMBU (resp. o její zničení, příp. pozdější obnovení jeho vlastní aktivitou) bojovat.

          A bylo by dosti hloupé nechat ho tohle udělat bez boje, protože by pak mohl zneužívat známého jména ČeMBA k hlásání svého sloganu o škodlivosti jízdy cyklistů po cestičkách, které nejsou zpevněné jím propagovanou technologií singltreku a k hlásání řešení tohoto „problému“ (a „problému“ celplošného využívání krajiny cyklisty) pomocí budování bikeparků na zelené louce tak, aby z toho mohla profitovat jeho soukromá firma Singltrek sro.

          Založit jinou vlivovou organizaci terénních cyklistů (nebo podpořit nějakou vhodnou stávající organizaci) je možné vždycky a v závislosti na vývoji sporu ČeMBA 1 (TK) versus ČeMBA 2 (Volráb) a v závislosti na vývoji snah o zpřísnění/up­řesnení lesního zákona (příp. zákona na ochranu přírody) ohledně jízdy cylistů v lesích (v chráněných územích), k tomu klidně může v dohledné době dojít…

          0 0
          • zbartos  

            Zapomněl jsem to nejdůležitější: bikeparky budou, ať již bez osobního přičinění TK nebo s ním, dobrým důvodem pro zpřísnění pravidel jízdy cyklistů ve zbytku krajiny…

            0 0
            • piskot  

              Dá se nějak dokázat tvrzení (třeba na příkladu ze zahraničí, kde stavbou bikeparků mají jistě větší zkušenosti), že po výstavbě bikeparků došlo k omezení práva na ježdění ve volné přírodě, nebo je to jen tvoje domněnka?

              Nehledej za tím nic osobního, mě by opravdu zajímalo, jestli k tomu existuje nějaká studie nebo cokoliv jiného.

              0 0
              • Ruprt2  

                no tak já např. vnímám tlak aby cyklisti vypadli z cest, když mají cyklostezky.

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Tothleto vyprávěj svojí babičce…sim tě.

                  0 0
                  • Bomba+  

                    Prosim tě proč ho nenecháš? Jsi právě svědkem nového vytváření umělého problému :-))))

                    0 0
                    •  

                      no pane jo jaký mají někteří jedinci problémy s ježděním v ČR:)))

                      0 0
                    • scoty  

                      Prostě ho někdo ze silnice odkázal na cykloztezku…no a?..:-)

                      0 0
                    • Peslezedirou  

                      Nevím jak to vnímáš ty a nebo ostatní, ale já už jsem fakt nas*nej z toho věčnýho strašení něčím, golbální oteplování, Islám v evropě, hospodářská krize, zamezení v úžívání cest atd…:-)

                      0 0
                      • Bomba+  

                        Vnímám to naprosto stejně jako ty.

                        A taky tuším, proč tomu tak je: Na lidi funguje strach. Masu nejlépe ovládáš strachem.

                        0 0
                      • Volf  

                        To je základním kamenem každé vlády. Svoboda je i pro ,, demokratické ,, politiky největší koulí na noze. Proto budou vždy snahy co nejvíce omezit svobodu ve jménu nějakého ušlechtilého cíle. Podívej se třeba na boj s terorismem a na to jak jsou zbavováni svobody cestující leteckých společností, jak tajné služby stále více dostávají povolení odposlouchávat a špehovat koho si umanou a mohl bych pokračovat. Naše slavné sčítání lidí je velký bratr na entou a držíme huby. Přitom ani netušíme kdo a jak bude s těmi sebranými daty nakládat. Svoboda je největším nepřítelem pro každou vládnoucí vrstvu.

                        0 0
                      • karliner  

                        islám v evropě není strašení, to je prostě ******* jako vrata…

                        0 0
                        • Peslezedirou  

                          Ateistický karliner se bojí, che che :-)

                          Písnička pro tebe :

                          http://www.youtube.com/watch…

                          0 0
                          • pelhrimov  

                            Teď jsi se projevil jako hlupák. Karliner má pravdu a kdyby se neozval on, tak to bych to udělal já. Západní civilizace je prostě na ústupu a jde jen o to, jak rychlý ten sešup bude. Může to být 150 let nebo třeba jen 30 let a již zde naše rasa nebude rozhodovat. Ono být ateistou a humanistou s jedním dítětem je sice krásné, ale neperspektivní z hlediska přežití v nepřátelském prostředí. Třeba zde řešené problémy a pseudoproblémy s ČEMBou jsou docela slušnou dekadencí. Dělat „cheche“ na existenční problémy je hloupost.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Pořád nevím, co z toho plyne pro Čechy, kteří sou zvyklí odnepaměti být řízeni odjinud.

                              0 0
                              • Bomba+  

                                Začít se učit arabsky a studovat Korán. :-)

                                0 0
                              • pelhrimov  

                                Nikdo tě řídit nebude, tak jako doposud. Ti co Tě řídili v minulosti ctili křesťanské hodnoty, i když byli z Východu. Někdo dnes dobře argumentoval pod články o trestech smrti za rouhání. Ježíš a Budha nebyli válečníci, Mohamed byl válečník a sepsal asi svá moudra na válečné výpravě, když „sjednocoval“ Araby. Připomenu Ti jednu hrůzu. V zemi, která má zřejmě jaderné zbraně odsoudí křesťana za rouhačství na smrt, protože je to spojenec Západu, tak příslušný guvernér provincie začne vyhlašovat, že by tomu odsouzenému bylo dobré dát milost. A teď přijde to zásadní, co charakterizuje islám: Tento guvernér je okamžitě zastřelen svým osobním strážcem.

                                0 0
                                • JSt  

                                  pekne dekuju za krestanske hodnoty. papez se musi omlouvat, ze si knezi vykladaji „miluj blizniho sveho“ po svem a sukaji deti, v jednadvacatem stoleti oficialne existuji vymitaci dabla atd. atd. snad neni pokrivenejsiho nabozenstvi nez krestanstvi.

                                  0 0
                                  • pelhrimov  

                                    Tebe nějaký křesťanský kněz ohrožuje? Právěže to sebe mrskačství za minulost je naše obrovská slabost a je to jeden důvod proč námi muslimové pohrdají. Je to kultura, kde slaboch je něco méně.

                                    0 0
                                    • JSt  

                                      ne, na to uz su starej :-D a vzdycky jsem se drzel stranou, casto od pohledu slizskych, muzu v talaru. krestanstvi rozhodne zadnym sebemrskacstvim za minulost netrpi. dyt v cele cirkve stoji v naproste pohode byvaly hitlerjugend. :-))

                                      0 0
                                    • RomanH  

                                      Krestanstvi je stejne tak plne nasili (minulost) – jak dlouho trvalo, nez cirkev odsoudila carodejnicke procesy ? A soucasni pedofilni knezi ?

                                      0 0
                                  • treatt  

                                    Hele, taky nejsem žádný zastánce černoprdelníků, právě naopak. ALE. Naše civilizace stojí na základech křesťanství a že nejsou naše hodnoty dokonalé? No to rozhodně ne, ale nevím jak pro Tebe, ale pro mě jsou tisíckrát bližší než hodnoty těch, co se derou na naše místo..ale tohle brzo zjistíme, bohužel :(

                                    0 0
                            • Bomba+  

                              Souhlas.

                              Poděkujte těm Havlistům, pravdoláskařům, blouznícím levičákům. To jsou ti, co nectí konzervativní názory, co „na kazdem vidi jen to dobre“ bez spetky kritiky a zdraveho rozumu.

                              Pokud by Evropa byla konzervativni a ctila sve tradicni hodnoty, tak by jednak nemohla vzniknout neuveritelne stupidni a socialisticka Evropska unie a druhak by si branila svoje hodnoty narodni i ekonomicke.

                              Socialisti, levicovi blouznivci a pravdolaskari otevreli hranice, jsou tolerance sama a tady je vysledek. Multikulti v hajzlu, cela zapadni Evropa je prolezla Turky, Asiaty a Araby, jsou tu mafie, cele ctvrti patri Arabum pres ceske firmy, atd.,atd…

                              Co se nepodarilo najezdnikum v davne historii za cela staleti, to umoznili pravdolaskari a levicaci v EU behem deseti let.

                              0 0
                              • Volf  

                                No nejsem si úplně jistý, že máš úplnou pravdu s těmi kdo za to může. Hlavní problém je v tom, že byl vytvořený bipolární svět a fungovalo spojenectví proti společnému nepříteli. Takže třeba v Avganistánu američané vycvičili a vyzbrojili talibán, proti kterému nyní bojují. Dále nevíš jaké zájmy tam skutečně hrají roli. Ropa, plyn, přístup k nějakému území ? Kdo ví. Stejně tak současná situace v Severní Africe. Kde máš jistotu, že tam opět nejde o ropu a někdo vyvolal nepokoje aby mohl vojensky zakročit. To není práce ani levice nebo pravice / je to konec konců dávno přežité dělení /, ale kdo ví kdo vůbec tahá za špagátky. Jinak boj s terorismem se má řešit na vlastním území a ne někde formou okupace. Výrazně zpřísnit přistěhovaleckou politiku, občanství na zkoušku a pokud něco provedeš, tak alou zpět i z celou rodinou. Do ruky která tě živí se nekouše. Jenže bojovat se musí na územích cizích států, aby jsme si to doma nerozbíjeli. Proto bych to na nějaké černobílé dělení na levici a pravici vůbec neřešil.

                                0 0
                                • Bomba+  

                                  Volfe, multikulti je sen levičáků už několik desítek let.

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    No možná si to myslíš, ale nejsem si jistý, že to tak je.

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Malý příklad z naší malebné země a o naší populární menšině. Za bolševika museli makat jako mourovatí a žádný jiný metr na ně nebyl. Kdopak jim asi po listopadu zavedl všechny sociální dávky, aktivisty a možnost nepracovat a přesto mít peníze ? Že by byl Klus levičák a ods levicová strana ? Podletebe asi ano :-)

                                      0 0
                                      • Bomba+  

                                        Tak pokud vím, tak CSSD teto skupine, co se rada opaluje, davky zvysovala na neuveritelnou miru. A psaly se zakony „na telo“ teto skupine – viz davky progresivni dle poctu deti, kde pocet deti otevira dvere k dalsim davkam jako je podpora bydleni apod. To za Klause nebylo.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          Dávky byly zavedeny právě pravicovými vládami a zastíralo se to rovností příležitostí atd. Ale nemá cenu se hádat kdo to více zavinil. Spíše je nutné hledat co nejefektivnější řešení dříve než dopadneme jako Amerika s kvotacemi do vedení firem a podobně. A tam snad nikdy žádná levice nebyla :-)

                                          0 0
                                          • Bomba+  

                                            Ale houby… :-)

                                            Nicmene pravdu mas dlouhodobe v jedne veci: Ceska pravice je jen parodie na pravici.

                                            Schazi tu konzervativni pravice, protoze tu schazi osobnost typu Klause (ktery bohuzel opustil ODS a dopustil jeji odklon od smerovani ke konzervativismu), ktera by novou takovou stranu postavila. Ona taky k tomu nepreje doba: v dobe blouzneni EU, experimentu s prerozdelovanim, apod. by tady nekdo podobny nemel sanci uspet. Bohuzel.

                                            0 0
                                          • treatt  

                                            Jedna věc se Americe musí nechat. Teď jsem tam poprvé byl a hodně mě překvapila jedna věc. Získal jsem velmi silný dojem, že ohledem původu je to tam naprosto jedno, odkud kdo je. Cítí se prostě jako Američan. I když je žlutej, černej, hnědej, to je jedno, je prostě Američan. Člověk si sedne do metra, je tam jedinej bílej, ale sedí prostě mezi Amíkama, co maj jinou barvu pleti. Akceptují místní zvyklosti, sdílí hodnoty společnosti.

                                            Situace v Paříži se o kus zlepšila po těch uličních bojích, stejně je ale znát jeden zásadní rozdíl. Tam si člověk sedne do metra a nejede s Francouzema černý pleti, ale s Arabášema, co se tam chovaj jako všemocný stádo (čest vyjímkám), případně Senegalcema, co zrovna pobývaj na území Francie. Prostě Evropa neumí vtisknout své hodnoty přistěhovalcům, proto s nimi má takové problémy a čelí krizi a postupnému úpadku

                                            0 0
                                            • tonik666  

                                              Hodnoty ve státech jsou mnohem univerzálnější, než hodnoty evropské.

                                              Když to trochu přeženu, tak hodnota ve státech je „tvrdě pracuj, plať daně, vzdělávej se, měj svůj názor a kulturu si ztotožni s kinem“.

                                              V Evropě jsou hlubší kořeny a evopská kultura založená na křesťanských tradicích se nemusí každému líbit.

                                              0 0
                                              • treatt  

                                                To jo. Jenže to je naše kultura a naše hodnoty. Jsem zastáncem toho, že jestli sem někdo chce lízt a profitovat na naší vyšší životní úrovni, ať má barvu kůže nebo vyznání jakoukoli, tak ale sakra ať respektuje naše hodnoty a podřídí se jim. Nebo ať si jde uplatňovat vlastní tam, odkud přišel.

                                                0 0
                                    • Bomba+  

                                      Ano, myslím si to. Problém Turků v Německu není otázka posledních pěti, deseti let. Problém černejch ve Francii není otázka posledních pěti, deseti let. A abysme nechodili daleko, tak problém Vietnamců u nás taky není problém posledních pěti, deseti let.

                                      A vždy je v pozadí komunista, levičák, socialista.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        U Vietnamců nevidím problém.

                                        0 0
                                        • Bomba+  

                                          Ja taky ted moc ne. Ale vseho do casu…

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            Problém bývá s menšinami, které vyznávají militantní formy náboženství. A protože 85 % vietnamců se hlásí k budhismu, tak od nich nebezpečí nehrozí.

                                            0 0
                                            • Bomba+  

                                              No…zkusil bych jim jen tak experimentálně zakázat u nás obchodovat.

                                              Myslím, že by z jejich budhismu moc nezbylo a poznal bys hnev asijskeho tygra :-)

                                              0 0
                                              • madcat  

                                                Takovou reakci bych jim moc nepřisuzoval. Spíš by šli obchodovat jinam, aspoň ti drobní určitě. Možná je otázka, jak by reagovalo těch pár opravdu bohatých, který ani není vidět, ale mají moc.

                                                0 0
                                      • pepek  

                                        Na tento problém měl svérázný a myslím i docela výstižný názor jeden můj známý: "Víš proč politici pouští cizince do Německa? Protože každý z nich má akcie a podíly u Miele, Bosch, Volkswagen und. . . . . a každýmu dalšímu Turkovi, Somálci atd prodá další ledníčku. A to je ono – vždy je za tím neviditelná ruka trhu.

                                        0 0
                            • Peslezedirou  

                              S tím co jsi napsal z části souhlasím. Západní civilizace je na ústupu, to je naprosto normální jev, nic netrvá věčně. Bojíte se, protože jste slabí. Ale to je na trošku delší debatu. Zajdi si někdy na páteční kázání, možná změníš názor na Islám a nebudeš tak vystresovanej.

                              Oslovení hlupáku, si nech pro někoho jiného, ok?

                              A i pro tebe mám písničku :-)

                              http://www.youtube.com/watch…

                              0 0
                              • pelhrimov  

                                Ty se hlášíš k Islámu? viz. to „Bojíte se“, „zajdi si na kázání“ …

                                0 0
                              • treatt  

                                Použiji slova Samuela Huntingtona – svět se dostává do střetu civilizací, kdy západní kultura směřuje k úpadku. Nejvěší hrozbou pro ni je islám, který má krvavé hranice. Howg

                                0 0
                                • karliner  

                                  No a naše babičky říkaly: „poturčenec horší Turka…“

                                  To je tedy spíš na psalezoucíhodírou :-)

                                  0 0
                                • Peslezedirou  

                                  Nechtěl si napsat tradice?

                                  0 0
                                • Peslezedirou  

                                  Hm hm hm. Co na to napsat? Snad jen, že tohle je naprostá hloupost, stejně jako boj proti terorismu. Howg.

                                  Teď to nemyslím konkrétně na tebe, ale na lidi co se bojí Islámu. Pokud bych měl použít nějaký příměr, tak je to asi tak, že jdete krajinou a od někoho jste slyšeli, že v dálce před vámi je brod přes rozbouřenou řeku. Aniž by jste řeku viděli, tak si začnete stahovat kalhoty, protože jste se pos*ali až za ušima. Mezitím co se klepete strachy, vám někdo ze spolucestovatelů svazuje ruce a nohy, vy se přitom bojíte brodu, ke kterému se asi ani nikdy nedostanete. Kolem nás se dějí věci, které nám v budoucnu zásadně ovlivní život, ale vy jste zaměstnaný, něčím úplně nepodstatným. Máte oči, uši a mozek, tak je používejte.

                                  0 0
                          • treatt  

                            No jako song na pozadí fajn..řekl bych, že Hitlejugend měli taky pár chytlavejch songů, stejně jako kukluxklan nebo ekoteroristi uměj obzvlášť dobře mixovat obraz s jímavejma melodiema :)

                            0 0
                  • Ruprt2  

                    já to říkám piskotovi, babičce je to jedno.

                    0 0
              • mr.antik  

                Možná co se týká DH a pod, tak tam to asi platí, že těch vyloženě ilegálních tratí už tolik neni.

                0 0
              • zbartos  

                V zemích, kde se staví XC bikeparky typu N.M.p.S.(neplést s DH/FR bikeparky v okolí sjezdovek), je ježdění v krajině v našem chápání téměř NEMOŽNÉ. Takže srovnání zřejmě nenajdeme.

                To co jsem napsal výše v 2.3.2011 10:26:59 viz http://www.bike-forum.cz/…u-cemba.html#… je tedy moje domněnka.

                Vychází z obrovského tahu na branku TK (t.j. on určitě přemýšlí, jak by co nejlépe mohl podpořit svoje podnikání v Singltrek sro.) a ze snahy vlastníků lesů, vod a strání o přiblížení se západní Evropě ohledně možností cyklistiky v přírodě (zejména v lesích).

                0 0
                • piskot  

                  OK, díky za odpověď

                  ono se asi obtížně bude hledat země s podobnou legislativou a podmínkami, kde by došlo k nějakému většímu rozvoji singlů

                  Nevěřím tomu, že by u nás mělo dojít k nějakému velkému boomu poptávky po singlech (vzhledem k současným možnostem ježdění), tím pádem i jejich masivní výstavbě v takovém množství, aby to nějak významně ovlivnilo legislativu spojenou s pohybem v terénu (myšleno jako nějaký příklad toho, že už terénní cyklisté mají kde jezdit a do volné přírody nemusí).

                  Jinak jestli měl TK opravdu už od počátku vymyšlenou akci tak, že přesvědčí hafo lidí k založení bajkerské organizace, postaví pár singlů, tím dosáhne omezení práva na ježdění a pak díky tomu rozjede stavbu singlů ve velkém, tak je to fakt dobrej stratég a pogratuloval bych mu k dokonale promyšlenému bussines plánu.

                  0 0
                • Pijer  

                  předpokládám, že máš na mysli něco takového:

                  "…zajmova politika je porad politika a politika s sebou nese spinu. ale politika je taky v nasem spolecenskem systemu jediny legitimni prosazovat zajmy.

                  bude ti znit divne, kdyz reknu, ze to resim kvuli budoucnosti bajkovani v CR a kvuli… partnerum (vcetne KRNAP), ktere CeMBA za meho pusobeni ziskala?

                  stavajici CeMBA je nelegalni, na coz jsem organy upozornil. nebudu zastirat,, ze take proto, ze moje jmeno bylo a je neustalo poskozovano.

                  nyni mam zodpovednost spolecenske okoli a minule partnery CeMBy upozornit na to, ze stavajici organizace nelegalni je (neni uznana MV a je na ni vydano predbezne opatreni znemoznujici cinnost) a bude pred sebou mit dva zavazne soudni spory.

                  soudni valku pritom rozpoutala sama protistrana. nabizi se otazka: pokud organizace chtela odvadet praci pro bajkery, proc bylo prvnim krokem noveho vedeni, ze se zacalo soudit?

                  pro organy statni spravy je velmi nebezpecne vstupovat do dlouhodobych vztahu se subjektem, ktery pred sebou ma soudni spory vztahujici se k jeho legitimite. jiz nyni je velmi nebezpecne vstupovat do vztahu se subjektem, ktery neni uznan ceskym statem.

                  jestli se ma hajeni zajmu terennich cyklistu pokracovat, bude muset vzniknout nova organizace. byvali zamestnanci CeMBy maji dost zkusenosti a duvery parteru, aby mohli k reseni problemu v teto oblasti prispet."

                  0 0
                  • madcat  

                    To je citace odkud? Nebo je to jenom nějaká tvoje fabulace?

                    0 0
                    • Pijer  

                      Tohle není žádná moje fabulace, tohle je realita a Facebook :-(

                      0 0
                      • zbartos  

                        F-b odkud ? Na f-b stránce ČeMBy 2 jsem nic takového nenašel…

                        0 0
                        • Pijer  

                          na zdi TK

                          0 0
                          • zbartos  

                            Doporučuji všem uživatelům Facebooku, aby si přečetli jak se hádá TK s Alešem Linhartem na Zdi profilu Aleš Alda Linhart a na Zdi profilu Tomáš Kvasnička…

                            0 0
                            • Pijer  

                              Docela mě od TK na jeho zdi zaujalo tohle jeho upřesnění – „dále již mohu poznamenat jen: ukončení činnosti neznamená rozpuštění organizace“

                              Snažím se tím prokousat, ale je to pro mně takový překladatelský oříšek, něco jako „kolik třešní, tolik višní“ :-D

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                no tak ve stanovách se řeší ukončení. To neprotlačil, tak prohlásil že vzniká rozpuštění a teď si to všemožně obhajuje jenom na zdi to má za dnešek 2× nebo 3×.

                                Asi tomu sám nevěří a píše to furt dokola, aby to bylo uvěřitelnější popř. potřebuje aby to dál jeho věrní co mu tam pochlebují šířili a propagovali. Čím víc to bude říkat lidí a čím častěji tím víc to bude pravda.

                                0 0
                                • Pijer  

                                  Aha, už tomu rozumím, „Čím víc to bude třešní a čím častěji tím víc to bude višní“, že mě to hned nenapadlo :-D

                                  0 0
                              • Ruprt2  

                                Já si to ještě našel.

                                On to myslí tak, že členové si nepřejí ukončení, ale vedení si přeje rozpuštění. A do toho členové nemají co mluvit.

                                To je regulérní blázen. To je fakt sranda :-)

                                //na schůzi jsme za minulé vedení deklarovali, že ukončíme činnost. v dobrovolné organizaci koneckonců ani nikdo nemůže jiné občany k činnosti nutit, jejich rozhodnutí skončit nepodléhá schvalování členské schůze. tento náš krok byl vaší stranou nepravdivě překroucen na to, že se pokoušíme organizaci rozpustit.

                                ukončení činnosti neznamená rozpuštění organizace, i kdyby aleš linhart 100× řekl opak.//

                                0 0
                                • madcat  

                                  „na schůzi jsme za minulé vedení deklarovali, že ukončíme činnost“ – ukončíme činnost čeho? VV, nebo celé Čemby? Já si to tam pročetl snad celý, ale tohle mám pocit tam není nikde explicitně napsáno, a ani jsem to z kontextu nepochopil. Nebo mi někde něco zásadního uniklo…

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    toš TK šel na schůzi ukončit čembu. Možností bylo několik vyšlo mu to nejméně výhodné.

                                    Nejlepší by bylo, kdyby si čemba sama odhlasovala zánik. To se nestalo. Tak vyhrožoval a všechno vyhrotil, a znovu chtěl odhlasovat zánik. To se zase nestalo. Tak zařídil aby celé VV odstoupilo. Sám si vydedukoval, to sdružení bez vedení zaniká. Přestože i názor MV byl při pozdější komunikaci jiný.

                                    Na tom to celé staví.

                                    O tom, že byla schůze zmanipulovaná, nepohodlní členové nebyli vpuštěni, že program schůze nebyl oznámen dopředu, že všechno změnil a oznámil až na místě. To už jsou známá fakta, která pominu :-)

                                    IMHO můj poslední odstavec neřeší nebo ani možná nevidí.

                                    Jeho teorie je že sdružení bez vedení neexistuje. Nnásledná vůle stávajících členů, a trochu i nečlenů, a nová schůze už podle něj není regulérní. Kdyby na tom netrval byl by za vola. To teď sice bude taky, ale bude si moct hrát na ublíženého.

                                    0 0
                                    • madcat  

                                      Jasně, to všechno, co se stalo v historii, znám. Já měl na mysli jeho dohadování se s Čembou 2 na vlastní „zdi“ na Fejsbůůku, kde několikrát uvádí, že „ukončí činnost“, ale neřekne jasně čeho (asi aby nemusel čelit nutným následným dotazům proč o tomto řekl bych celkem důležitým bodu schůze neřekl dopředu). Z kontextu, co tam píše, skoro vyplývá, že má pokaždý na mysli ukončení činnosti VV a nikoliv celé Čemby, nicméně tomu zas neodpovídá ta jeho hláška, která nějakou dobu visela na oficiálních stránkách Čemby, která oznamovala, že „Čemba ukončuje svoji činnost“. Další téma, který v diskuzi na FB padlo, ale TK se k jeho objasnění nějak nemá…

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        však ano, že VV ukončuje činost.

                                        Dle stanov nebo čeho pak prohlásil, že sdružení musí mít vedení a když nemá, tak se rozpadá (ten dovětek už si přidal sám)

                                        Takže schůze přece skončila jeho tvrzením, že s odchodem VV zaniká čemba.

                                        0 0
                              • Thidney  

                                to je slušný zářez, mě dostalo zas, že snaha o vyrovnaný rozpočet … == Za mého vedení byla také méně důležitá než výstupy z činnosti. ==

                                To si fakt neuvědomuje co říká?

                                0 0
                  •  

                    já TK chápu, je třeba tu mrtvolu zabít dvakrát:)) a radí založte si svou NOVOU (teda kdo po ní zrovna touží)

                    0 0
          • Keana  

            takze to mam chapat tak, ze cela aktvita znovuobrozeni je proto, aby se znemoznilo jmeno cemba a nemohlo tak byt dal vyuzivano ku prospechu TK?

            0 0
            •  

              pak by to byl krásnej podvůdek na Ty kteří něčemu už podruhý věřili a dali tam znovu svý prachy

              0 0
            • zbartos  

              Jméno ČeMBA bikerské komunitě znechutil úspěšně TK. Komu, a zda vůbec, toto jméno znechutí nové vedení, to si netroufám odhadovat.

              0 0
          • Volf  

            Zdeňku můj názor na čembu i na tebe znáš. Já to adresoval tomu rowdies, co to zde plevelí a znemožňuje i takové lidi jako jsi ty.

            0 0
    •  

      neboj, jenom si dám na toho šikulu TK jednoho panáka na jeho zdraví:))

      0 0
    • Ruprt2  

      TK vrací úder. Docela mě mrzí, že o tom Čemba neinformuje, když je to z 24.2. Tak to čemba musela vědět.

      Před časem jim ministerstvo odmítlo registrovat nové stanovy – ani o tom neinformovali. To na důvěryhodnosti zrovna moc nepřidá :-(

      0 0
      • JSt  

        treba o tom chteli informovat, az bude vse vyresene :-D.

        0 0
        • mr.antik  

          Třeba ještě nestihli převzít doporučený dopis. V každém případě, lituju lidí, kteří poslali příspěvek v dobré víře, že neskončí na účtě TK v sídle čemby u jeho rodičů :-))

          0 0
      • Pijer  

        informuje – předpokládám, že nějakou dobu dopis jde poštou a že následně se musí VV poradit jakým způsobem na to budou reagovat. Za www.mountainbike.cz stojí Michal Janda a ten to má od TK z první ruky.

        0 0
        •  

          že TK kolem sebe bude kopat bylo snad všem jasný (kromě těch nejzapálenějších co si bláhově mysleli že by mohla fungovat a existovat snad nějaká nová a lepší čemba, co tam píše Mgr. Ing. Zdeněk Tomica tak si jistě bikerská veřejnost udělá obrázek ale o neschopnosti a znemožnění těch co tu mrtvolu chtěli vzkřísit místo toho aby vybudovali něco svýho,novýho, něčeho co by ve větším měřítku ty bikery oslovilo

          0 0
          • Pijer  

            Vůbec nechápu, proč je tahle tvoje reakce pod mým příspěvkem, na spam a výkřiky do tmy tady máš spoustu prostoru jinde.

            0 0
            •  

              pokud sis nevšiml tak nespamuju ani nevykřikuju a pod tebe sem to dal kvůli odkazu na reakci Mgr. Ing. Zdeněk Tomica, možná by bylo dobrý občas si ty klapky z očí sundat a podívat se do reality:))

              0 0
        • Ruprt2  

          OK, tomu se dá rozumět. Na druhou stranu TK si to sám nevydal. Vydal to soud pochybuju, že na počkání. Takže lhůty doručení jsou pro oba stejné.

          Ale čert to vem zdá se, že jde o jeden či dva dny.

          Proč byli zamítnuty stanovy? Nějaké formality?

          0 0
          • Pijer  

            Jaký je problém ve stanovách netuším.

            0 0
            • Ruprt2  

              A co přijímání nových členů. To teď asi nemá moc smysl ne?

              0 0
              • Pijer  

                Nevím, nejsem právník, ale myslím, že je teď soudně zablokované.

                Každopádně předpokládám, že se na stránkách Čemby nebo na FB v dalších dnech dozvíme něco bližšího.

                0 0
        • mr.antik  

          On ještě někdo s TK mluví?

          0 0
        • madcat  

          Jako trochu nešťastnou – a určitě to zde začne hned někdo napadat – vidím tu formulaci „I poté, co ukončil své aktivní působení v ČeMBA, se rozhodl ČeMBA, respektive veškeré bikerské veřejnosti, škodit.“.

          Jinak teda začínám být fakt zvědavej, jak tohle dopadne. Aby to nakonec v nekonečné touze po spravedlnosti nevedlo k zadušení Čemby a vyčerpání VV nejrůznějšíma nekonečnýma soudníma sporama, a po „normální“ činnosti organizace bude nakonec prdlajz. Ačkoliv jsem osobně Čembu taky nikdy pro svoje ježdění nepotřeboval, tak by mě to – jako člověka rovněž ctícího spravedlnost – snad i mrzelo.

          0 0
    • mr.antik  

      Co jako? Jako že je to ¡@#&@, to přeci už všichni vědí…

      Tyhle právní hrátky jsou docela zajímavé.

      0 0
    • Bomba+  

      Co k tomu říci…už je to fraška. Řekl bych, že teď název ČeMBA je definitivně pohřben pro jakékoliv využití.

      Tak. A teď zas můžeme v klidu a svobodně jezdit…

      0 0
      • mr.antik  

        „Já bych všechny ty internety a Čemby zakázala…“

        0 0
        • Bomba+  

          Po Čembě zůstala jen pachuť. Nechala za sebou spoušť v podobě rozhádané komunity, spoušť v podobě nechuti do dalších případných aktivit a také spoušť morální. Tím narážím na zneužití myšlenky a členů k soukromým cílům…

          0 0
          •  

            nakonec soud rozhodne že čemba je vlastně duševní majetek TK zhmotněný do reality a pokud někdo se má potřebu družit tak si založej něco na zelený louce bez věčné příchuti jména čembaserovnáa­rovnatsepořád­budeTK a né stále lézt do stejný řeky a opakovat stále stejný chyby…

            0 0
    • Peslezedirou  

      Bum bum bum a bum, pak na to naházet spoustu hlíny, vysázet trávu a na kámen vyrýt RIP.

      Čembě + muselo být jasné, že se TéééKááá jen tak nevzdá.

      Jsem si vzpomněl na terminátora " Já se vrátím" :-)))

      0 0
    • drbo  

      a co mas jako na mysli ;-) ? ze tk vyuziva to co mu zakon povoluje nebo ze si jako neclen nebyl informovan nebo ze to cemba z nejakych duvodu nezverejnila ?

      0 0
      • Ruprt2  

        no a proč čemba informuje o předběžném opatření na TK, ale opačně je to tajné?

        0 0
      • JSt  

        urcite je neseriozni, ze se potencialni clenove dozvidaji o nastale situaci z jineho zdroje nez primo od cemby. s tim snad nechces polemizovat. ;-)

        0 0
        • drbo  

          nechci polemizovat. vidis nekde na tom webu michala jandy ofiko dokument ;-) ?

          0 0
          • JSt  

            ja vidim na titulni strane napisy „cemba jede dal“ a „prijimame nove cleny“. zminku o tom, ze soucasne vedeni ma zakazane podnikat pravni kroky ve jmenu cemby tam nikde nevidim.

            0 0
          • Ruprt2  

            Proč ofiko dokument? Nikdo nepotřebuje odsouhlasenou a zredigovanou tiskovou zprávu.

            Přijímá čemba teď nové členy? kam může nový člen poslat příspěvek? Na zablokovaný účet?

            0 0
          • Keana  

            nechci polemizovat. vidis nekde na webu cemby ofiko dokument z toho 1. predbezneho opatreni ;-) ?

            0 0
            • drbo  

              dostali ho clenove ne ?

              0 0
              • Keana  

                takze v podstate ta zprava na webu cemby ma stejnou hodnotu pro necleny, jako zprava na webu mountainbike?

                0 0
                • drbo  

                  rekl bych. znamena to neco :-D ?

                  0 0
                  • Keana  

                    no z tvych prispevku mam pocit, ze tu jednu z tech dvou zpochybnujes…

                    0 0
                    • drbo  

                      nezpochybnuju nic, je mi to sumak. z tech dvou jsem videl jednu v podobe ofiko dokumentu, tak jako ostatni clenove :-)

                      0 0
            • Ruprt2  

              ty máš teda žaludek.

              0 0
        • dreamkiller  

          Nikde není psáno, že předběžné opatření nabylo právní moci, jelikož jsou tam lhůty na odvolání, a.t.d.

          Pokud není nikde oficiální dokument, kde je uvedeno podle, kterých paragrafů byla činnost pozastavena, je tohle mlácení prázdné slámy.

          Než se situace vyřeší, můžou uplynout dny nebo roky.

          0 0
      • karliner  

        Třeba to, že čemba sice láká nové členy do svých řad, ale se zveřejněním informací, že nesmí nakládat se svým účtem, nemá sídlo, její výkonný výbor nesmí dělat žádné právní kroky ve jménu sdružení a nové stanovy jim na ministerstvu hodili na hlavu poněkud vyčkává.

        To myslím na mírné povytažení obočí bohatě stačí…

        0 0
        • drbo  

          a johna hlidas ? on vymenil sefku posty ;-)

          0 0
          • karliner  

            ?

            0 0
            • JSt  

              humor, voe :-)).

              akorat na spatnym miste :-).

              0 0
              • drbo  

                bez humoru by to neslo voe :-D, nesmis bejt moc paranoidni ;-), i postak muze pichnout nebo si zlomit nohu.

                0 0
                • JSt  

                  pokud jste zadny dopis neobdrzeli, je to asi logicke. proste dosel kvasnovi dom :-)).

                  0 0
        • drbo  

          kazdopadne me nenapada motivace soucasneho VV tajit tyhle informace ( pokud je ofiko maji). proc by to delali, jakej by to melo smysl ?

          0 0
          • Bomba+  

            Je nekolik vysvetleni:

            • nevedi o tom
            • vedi, ale uz jim je to jedno
            • vedi a chystaji odvolani
            0 0
    • lynxx  

      Ty zákazy v rámci předběžného opatření – jak se uvádí zde http://www.cemba.eu/…iho-soudu.1/ jdou na obě strany.

      Tomuhle se mohli/měli MTB aktivisté vyhnout založením úplně nové asociace. S nějakou „goodwill“ v případě Čemby asi nelze argumentovat. Nebo tam byl ještě nějaký majetek ve hře?

      0 0
      • Bomba+  

        Mě by jen zajímalo, kde jsou teď všichni ti ječňáci, Medunky a další, co tu tak horlivě propagovali aktivitu Čemba+…

        0 0
        • Beeda  

          v H.Pocerkach, proc?;-)

          0 0
        • jecnak  

          Copak te zajima Honziku. Jestli jsi cetl Cemba+ prohlaseni, tak to co jsme chteli k tomu doslo. Jak se to pak vyvinulo je vec jina a je to jen obraz tuzeb a prani clenu Cemba, pripadne jejiho byvaleho vedeni. Ani jednoho ze jmenovanych nejsem clenem.

          0 0
          • Bomba+  

            Honziku…od tebe to zni jak rajska hudba :-))))

            No, mě to přijde jako polovičatá práce, tobě ne? Je to jako si namluvit ženskou, zavézt jí domů, připravit si jí a pak jí říct „Sorry, další dění je na tobě“, sbalit se a neznat se k ní…

            Možná to tak máš, já nevim… :-))

            0 0
            • jecnak  

              Budes se muset smirit s tim, ze do spousty veci v deni kolem Cemba nevidis. A ja ti v tom pomahat urcite nechci.

              0 0
              • Bomba+  

                Ale,ale, to zní skoro záhadně…něco jako spolčení Zednářů :-)))

                Ono to spíš bude jinak, co? Čembu jste si prosrali, Čembu+ jste nedotáhli do konce a ted mlžíš, že je vše vlastně jinak a nikdo vně do toho nevidí…

                Víš co, bylo by daleko sympatičtější, kdybyste prostě řekli Kašleme na Čembu, kašleme na TK, založíme si novou, svojí organizaci a pak se ukáže, jestli umíme zaujmout bikery…

                Ale to vy neřeknete. A já tuším proč…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  +1

                  0 0
                • jecnak  

                  A vis vubec co mela CeMBA+ jako cil? Prijde mi, ze si nevidis na spicku nosu, kdyz tu pises takove voloviny. Jako obvykle pouzijes neco realneho, pridas k tomu sve domnenky a par vymyslu prevzatych z Bike-fora a jsi s tim rychle hotov. Jestli takhle delas v CSOB, tak to potes.

                  0 0
                  • Bomba+  

                    Jistěže vim, jaký měla cíl. Tapetovalo se tady kolem toho dost na to, aby každý viděl o co šlo. Ale už tenkrát jsme se vás tu ptali co dál… V tom jste neměli jasno nikdy.

                    Na invektivy reagovat nebudu, jsou hloupé.

                    0 0
                    • jecnak  

                      Takze tim padem taky vis, ze proklamovany cil byl splnen. Ze byvale vedeni nebylo schopno unest prohru a postavit s k tomu zprima, je vec jina. Vznikla tak klasicka ceska plichta. To jsi si mozna i vsiml.

                      Ale jesli je pro tebe obvyklejsi zalezt pred kazdym krivakem a nechat ho at si dela co chce, tak prosim. Zalozit si druhou organizaci a nechat tu prvni dal existovat a tahat ve jmenu „dobre veci“ desitky mil z EU na „jedine spravne bikovani“ a nechat se tak dotlacit treba i k omezeni bikovani jinde nez na budovane singletrack bikeparky.

                      0 0
                      • Bomba+  

                        ad1:Cíl: Ano, cíl byl splněn. Jenže byl špatně stanoven, to je to o čem tu píšu. Příklad: Pokud máš třeba v Brně stavět dům, ale za cíl si dáš do toho Brna dojet včas, tak cíl splníš tím, že tam dojedeš, ale dům nepostavíš. Nic ve zlém, ale rozumíš, co chci říci? Pokud ano, tak pak už víš, co onou nedotažeností myslím.

                        ad2: TK: Jistě, na křivárny je potřeba ukázat, bránit se proti nim. Ale stavět na křivárnou pokaženém jménu je špatně, ne? Příklad: Založíš si záložnu nazvanou Ječné zrno, pak ji vytuneluješ, ale uděláš to šikovně, takže z pohledu práva se nic nestalo, jen morálně je to odsouzeníhodné. Pak přijde jiný člověk a bude chtít pokračovat v činnosti záložny pod stejným názvem Ječné zrno. Co čekáš, že nastane u klientů? Kdyby ten člověk založil jinou záložnu s názvem Medunkový květ, pak by byla situace jiná a dalo by se něco stavět.

                        Doufám, že si rozumíme :)

                        0 0
                        • jecnak  

                          Je nesmysl si davat takove cile,ktere nemuzes splnit.

                          Jenze tady nikdo nic nevytuneloval, prave naopak byt se to mnohym nezda.

                          0 0
                          • Bomba+  

                            Dřív se říkávalo: Rosteme na úkolech :-)))

                            Co je nesplnitelného na tom si sednout, dát dohromady smysluplné a nosné téma bikerské organizace a založit ji na zelené louce?

                            Tuším co… :)

                            Vytunelovaná byla myšlenka Čemby. Organizace zastupující bikery.

                            0 0
                            • jecnak  

                              Ale uz bys mohle vedet, ze nektere veci si proste jako ukol dat nemuzes, protoze ho nemuzes splnit. To by asi bylo stejne, kdybych ti dal za ukol ujet na kole 550km za 24h.

                              Skoda ze vzdycky jak pises tusis, ale nikdy nevis. Tim se vracim zpet k tvym zdrojum informaci a kvalite naslednych dedukci. Fakt nema cenu s tebou diskutovat, kdyz o problemu nic nevis.

                              0 0
                              • Bomba+  

                                Nepochopils. Ja totiz tusim, ze by se zjistilo to,co tu čiší ze všech diskuzí:

                                Pro organizaci bikerů není téma.

                                A to zjevně nedošlo i tobě.

                                0 0
                                • JSt  

                                  zkus se oprostit od teto tebou stale omilane myslenky. naprosto dostatecnym duvodem je sdruzeni lidi se stejnym zajmem, konickem. ze ty na kole nejezdis, tak to treba nedovedes pochopit a pro tebe je takova organizace opravdu licha. navic by ses pri setkanich potkal s lidmi osobne, to by taky u tebe nemuselo delat dobrotu :-)).

                                  0 0
                                  • scoty  

                                    :-)

                                    Ano, to je největší téma každé organizace aktivních lidí.

                                    0 0
                                  • Bomba+  

                                    :-)))) Fakt vtipný.

                                    Tzn., že by organizace třeba uspořádala schůzi členů, tam by se všichni sjeli a řešilo by se jako co? Že je venku hezky? Kde točej u cyklostezek dobrý pivo? Nebo Reba pyčo?

                                    Pokud jste chtěli organizaci, která sdruží bikery jen proto, aby byli sdruženi, tzn., bez tématu k činnosti, bez cílů, tak to se pak nedivím, že jste dopadli tak jak jste dopadli a jeden šikula vás zneužil :-))))

                                    0 0
                                  • karliner  

                                    To je myslím velmi přesné.

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Zkus ale myslet tím, co je na to určené, pak dojdeš k tomu, že napsal nesmysly.

                                      0 0
                      • zbartos  

                        „Neopisuj“ ! Viz můj příspěvek http://www.bike-forum.cz/…u-cemba.html#… .

                        0 0
      • madcat  

        No tak když soud napřed vydal zákaz aby TK podnikal jakýkoliv právní kroky, tak tím, že ten pak šel na soud a vymohl si vydání toho protiopatření, tak porušil ten první příkaz, a je to napadnutelný, ne? To bude ještě dobrá komedie :)

        0 0
        • JSt  

          komedie to samo bude, ale kvasna neudelal nic proti nicemu, myslim. se zakazuje bývalému předsedovi výkonného výboru T. K. činit jakékoliv právní úkony jménem ČeMBA on jmenem cemby imho nic necinil.

          0 0
        • drbo  

          pravni kroky v pravnim state muze podnikat kazdej nebo se pletu (pokud teda nemas ridicak na hlavu) ? jeden z nas v tom ma hockey ;-)

          0 0
    • jIrI___  

      Mohl by se k tomu vyjádřit někdo z nového vedení aktivní na B-F…

      0 0
    • pelhrimov  

      To se občas stává, že MV odmítne zaregistrovat stanovy, když člověk nemá zkušenosti s jejich sestavováním. Může se jednat jen formální problém. Mne tedy zaujal první článek stavov http://www.cemba.eu/…/stanovy.pdf, kde se správnímu orgánu oznamuje, že právnická osoba – sdružení hodlá používat oficiálně 4 varianty názvu. To mi přijde pikatní, když dnes soudy odmítají zapsat do Obchodního rejštříku název firmy, který se liší o tři písmena od jiného již registrovaného jména a nejde ani argumentovat tím, že jsem držitelem stejně znějící ochranné známky. Na začátku 90. let soudy klidně registrovaly obchodní společnosti se stejnými názvy.

      0 0
    • dreamkiller  

      Logický krok TK je blokovat jakékoliv snahy o chod O.S.

      Ovšem je možné že si pan T.K. tzv. nasere do svého hnízda. Tyhle právní kroky povedou k předložení účetnictví a kontrole chodu O.S. ČEMBA. Možná se ještě dočkáme obvinění pana T.K. z podvodu,poru­šování povinností při správě cizího majetku, a nebo můj oblíbený § 255 Zneužití informace a postavení v obchodním styku.

      Taky ty „vtipné“ služební cesty pana T. K. a náklady s nimi spojené mohou vést k § 31 odst. 8 písm. c) d. tř., že ve vztahu k těmto tvrzením je účetnictví daňového subjektu nevěrohodné, neúplné, neprůkazné nebo nesprávné.

      Asi ještě bude legrace.

      0 0
      • drbo  

        rekl bych ze nebudes daleko od pravdy ;-). jeste k tomu muzes pridat ty prosincove pokusy o vyvedeni majetku ze sdruzeni (napr. domeny)

        0 0
    • RomanH  

      Puvodne jsem chtel napsat vice, ale je to zbytecne. Prave proto, ze TK je takovej krivak, ma ta Cemba II smysl a panu Vorlabovi fandim. Podle me uz ucel splnila a ted to jeste dotahnout do konce, kdyz tu neni zadnej biker z Jablonce :-)

      0 0
      • Peslezedirou  

        Čembu+ jsem podpořil alespoň podpisem, protože mi přišlo správný, že se někdo chce postavit nespravedlnosti. Ale možná to dopadne tak, že jamklie teď půjde do tuhého, tak většina lidí sympatizují s čembou+ dají ruce pryč a nechají iniciátory na pospas.

        Čembě jsem nikdy nefandil, ale fakt jsem si říkal, že přišel čerství vánek v podobě +, ale jak to tak vidím, třeba podle toho jak lidi blokují vlákna o čembě a o tom co mezi lidma koluje, tak je to fakt neživotaschopný podnik.

        0 0
        • RomanH  

          Jsem na tom stejne. Pokud zmizne ze stranek C+ kodex a prestanou uvadet v programu singl, tak vstoupim.

          0 0
          • tonik666  

            Myslíš kodex terénního cyklisty? Ten je myslím docela potřeba k budování vzájemné tolerance.

            0 0
            • Bomba+  

              Kodex musí psát někdo, kdo má autoritu a pak také musí být spravedlivý a měřit stejným metrem.

              Přece nikdo nechce aby to s kodexem dopadlo stejně jako s místním Desaterem, které bývá řazeno do sekce Vtipy.

              0 0
              • tonik666  

                To že nás tady admin nenahání za každé vole je dobře. Stejně tak Čemba nebude nahánět cyklisty co nedodržují kodex.

                Stejně jako když tady někdo desatero porušuje opravdu příliš, tak ho ostatní uzemní (a když to nepomůže, tak ho admin smaže), tak když začneme u sebe, tak se postupnou samoregulací chování cyklistů zlepší. Jen s cyklisty to samozřejmě půjde pomaleji.

                0 0
            • JSt  

              je to tak. z logiky veci tam musi byt jako prvni bod, to, co prvnim bodem je. dovolim si tvrdit, ze ten prvni bod porusi valna vetsina clenu.

              0 0
          • zbartos  

            Romane C+ http://cembaplus.cz/ je něco jiného než ČeMBA 2 http://www.cemba.eu a z 9 autorů petice C+ není ve výkonném výboru ČeMBy 2 nikdo.

            Kodex a jeho dodržování a je myslím to jediné, co může s bikery smířit ostatní uživatele cestiček a cest mimo veřejné komunikace a otupit trochu častou averzi majitelů lesů vod a strání…

            0 0
            • Ruprt2  

              nejen majitelů, ale i uživatelů. To je možná ještě důležitější. Vidím to podobně.

              0 0
            • RomanH  

              OK, ja beru CII jako nasledovnika C+ (a tu jako pouhou iniciativu, co to konecne spustila)… Pisu hodne narychlo…

              Ad kodex : nemyslim. Smirit nas muze ohleduplnost a nemusi byt hned v prvnim bode to, co drtiva vetsina z nas porusuje, protoze citime, ze ty zakazy nejsou vsude (at uz casove, nebo mistne) opravnene. Pak je to lhani do vlastni kapsy.

              0 0
              • zbartos  

                Tak to je snad samozřejmé, že respektujeme jen ty zákazy, které jsou v krajině legálně. Zvláště u nás, kde si značky zákaz vjezdu všech vozidel malují lidi na vjezd na svůj pozemek lidi sami…

                Ale bylo by velmi VHODNÉ to takhle napsat i do Kodexu (t.j. mělo by tam podle mne být napsáno: „Jestliže je cesta legálně označena jako zakázaná, nepoužívej ji.“)

                BTW Říkal jsem tohle TK, už když ten Kodex překládal z angličtiny a nějak jsem zapomněl na to, že to neudělal…

                0 0
                • Bomba+  

                  Kdo se tim kodexem bude ridit? Tech par desitek clenu? Nebo je zamerem to komunikovat verejne? (via Velo, apod)?

                  0 0
                  • zbartos  

                    Já nejsme ani člen ČeMBy 2, ani ve výkonném výboru ČeMBy 2, tak mne se neptej na členy ČeMBy 2.

                    Můj osobní názor Tě předpokládám nezajímá.

                    Veřejně se to samozřejmě propaguje, jak ve Velu, tak již od počátku ČeMBy na zadní straně všech cyklomap 1:60000 vydaných ShoCartem…

                    0 0
                    • Bomba+  

                      No bezva. Ale urcite se shodneme na tom, ze na to takrka vsichni kaslou…

                      0 0
                • RomanH  

                  Ja to myslel i jinak… Kdyz planujeme akci prejezdu nejakych hor a vime, ze se budeme pohybovat v 1. zone NP, bereme si kvuli tomu dovolenou a jezdime tam za sucha, v pracovni dny mimo prazdniny.

                  Svedomi mam ciste, proste citim, ze te prirode prujezdem za techto podminek po existujicich vyznacnych pesinach (vstup jen pro turisty) neublizime.

                  Smysl Cemby bych videl v tom, ze bude lobovat za to, abychom mohli za urcitych podminek vsude. Priznejme si to, bude nas minimum, takze obavy ochranaru z mnozstvi bikeru jsou liche.

                  0 0
                  • Bomba+  

                    To bych ale rekl, ze je spatna uvaha, protoze kdyz tam povolis vjezd hrstce bikeru, za cas se to zvrhne a zacnou tam jezdit vsichni, co jezdi na MTB okolo. A to uz nebude o par clenech Čemby 1,2,3,4,5…to uz budou pocty, ktere se ochranarum nebudou libit a celou akci zarazej.

                    Ja osobne (a psal jsem to tady nekolikrat) nemam potrebu jezdit do chranenych oblasti, mam spousty krasnych mist jinde…

                    0 0
                    • mr.antik  

                      Nemyslim si, stejně všichni vyrazí na asfaltky do jizerek. Do terénu, pokud tam nebude vymetený singltrek (ale normálně hrbolaté cesty nahoru i dolu) zas tolik lidí nepojede.

                      Případně opětovně zakázat určité cesty, to zas takovej problém nebude.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Presne tak.

                        0 0
                      • Bomba+  

                        Ono to taky asi záleží na lokalitě…

                        0 0
                        • RomanH  

                          Minimalne Jeseniky, Krkonose, Sumava. Ve vsech techto parcich jsem byl a ver mi, ze trasami, ktere mam na mysli, by jelo (neslo kolo) fakt minimum lidi.

                          0 0
                          • Bomba+  

                            Věřím. :) Stejně jako věřím tomu, že není nutné chráněné oblasti otevírat jenom proto, že to určitá minoritní část z nás „prostě chce“.

                            0 0
                            • RomanH  

                              Je chci jen zrovnopravneni cyklista x pesak, ne otevrit oblast mimo znacene stezky. A nebo alespon zmenu v tom, ze muzes na vsechny znacene stezky, mimo tech zakazanych (a u kazde, kterou by chteli zakazat, by to musel Sprava zduvodnit) – proste to otocit.

                              0 0
                  • weekend warrior  

                    Tak jasně, že všichni asi cítíme, že cyklista obecně přírodě neškodí, ale podstatné je v tuto chvíli to, že si to právě třeba správa NP nemyslí, pohyb je tam zakázán. Proto existuje bod1. Cyklo organizace se přece nemůže chovat jako punker a už vůbec k tomu oficiálně nemůže ponoukat kohokoli dalšího:) to je snad jasné. Bral bych to jako vstřícné gesto k zelenáčům atpd…

                    To jestli je byť i legální zákaz skutečně oprávněný je věc jiná, a je to na čembě či jiné organizaci, aby se pokusila to do budoucna vyargumentovat a změnit.

                    K tomu, že jezdíte za sucha. To už mě kdysi také napadlo, že by bylo možné nějaké omezení po deštích, ale také mě napadlo několik ale: kdo bude rozhodovat o tom, že je cesta suchá, kdo bude kde sledovat srážky, jejich intenzitu atd… to by muselo být něco fakt oficiálního, jako splavnost řek, sjízdnost sjezdovek atd… Takže asi unreal…

                    0 0
                    • RomanH  

                      Zivot je prilis kratky a je tu spoustu omezeni, abych nebyl tak trosku punk. Prave proto, ze bych tam ale radeji jezdil legalne, tak bych chtel podporit organizaci, ktera by se to snazila zmenit.

                      Ad hlidani : ono by stacilo dat povolenku na danou oblast v urcite obdobi a pak to vyhodnotit. Pripadne sprava Parku by na svych strankach / centrale / infolince pro kazdy den vyvesila, jestli je vjezd bikerum do oblasti povolen (je to stejne, jako v zime na horach – na nektere silnice te pri nesjizdnosti taky nepusti).

                      0 0
                      • weekend warrior  

                        :), ale pššt

                        ad hlidaní: no tak jasně, ale to je fakt na dlouho a ve finále další práce pro orgány = přesvědčování, kalkulace nákladů, kanceláře, kopírky, auta, tendry, korupce atd…

                        0 0
                  • Excel  

                    Možná by nebylo od věci umožnit těm, kteří mají touhu chráněnou oblastí projet na bajku, zavést systém bajkových povolenek. Možná by mohl TK založit servisní organizaci, která by na základě žádosti a následnému jednání s příslušným správcem CHKO, vyřídila bajkerovi (skupině bajkerů) tuto povolenku za nějakou symbolickou částku, že, která by se rozdělila mezi TK a správu CHKO. Nejdříve by však bylo, toť se ví, nutné zpracovat nějakou rozsáhlé studii, dco studii…projekt, který by MPmR nebo MŽP zadalo oné servisní organizaci, která by ustanovila placenou komisi, toť se ví, s předsedkyní HH. To se mi jeví jako ideální. Následovalo by vypracování metodiky jízdy na MTB v CHKO a systému on-line žádostí.

                    0 0
                    • Bomba+  

                      No ty vole :-)))

                      0 0
                    • karliner  

                      Neboj, toho se dočkáš…

                      Stačí se zeptat vodáků na jejich zkušenosti s „ochranářema“ na Šumavě a porovnat rozdíly v možnostech sjíždění řek na bavorské straně a české straně.

                      0 0
                    • scoty  

                      To bych jako problém neviděl.

                      Řešil bych to v klidu na zálohu. Když budeš hodnej,dostaneš ji z5.

                      Problém je v tom, že si na uzavřeném prostoru spousta lidí zvyklo dělat, co se jim líbí a hospodařit „po svém“.

                      0 0
                • weekend warrior  

                  změněno na: Jestliže je cesta legálně označena jako zakázaná, nepoužívej ji.

                  0 0
                  • karliner  

                    Tak teď ještě vydat nějaký manuál, jak rozeznat legálně zakázanou cestu od nelegálně zakázané :-)

                    Každý, kdo v Praze ujede na kole víc než 20 km za víkend třeba naráží na značku „Cyklisto, sesedni z kola“ v chatové osadě na kraji Černošic, kterou je vyšperkovaná cyklostezka podél Berounky.

                    0 0
                    • rud1k  

                      A respektujete ji nekdo? :)

                      0 0
                    • zbartos  

                      Viz http://www.cemba.eu/…neho-vyboru/ bod 7.

                      Samozřejmě zjistit, zda je na cestě mimo NPR a NP legálně značka zákaz vjezdu všech vozidel či zákaz vjezdu cyklistů, není možné většinou přímo v lese.

                      Co pak tedy ten který soudruh v tom lese udělá, nemůže řešit žádná organizace, ale selský rozum a právní vědomí toho dotyčného

                      Ale každý cyklista by měl po příjezdu domů začít pátrat (nebo požádat ČeMBu o pomoc v tomto směru), zda tam není ten zákaz nelegálně, příp. hned začít usilovat o jeho legální odstranění z logických a pádných důvodů…

                      Značka "Cyklisto, sesedni z kola“ tam bude podle mne na 99% legálně a platí pro ni totéž co jsem napsal výše o zákazové značce. Předpokládám, že se cyklisté při žádosti chatařů o její umístění nijak nebránili (tím myslím předložení důkazů a vyjádření nesouhlasu u orgánu, který o té značce rozhodl), takže teď to budou mít těžší…

                      0 0
                    • weekend warrior  

                      :)), mě osobně stačila předchozí formulace, neb na ceduli stlučenou chalupníkem/zah­rádkářem z horní dolní fakt seru, ale toto znění je snad trochu více návodné.

                      určitě by se dalo udělat i nějaké vysvětlivky k jednotlivým bodům kodexu. Nic co by bylo přímo ve znění kodexu, jen jakési poznámky pod čarou.

                      bohužel v tuto chvíli nemohu tak nějak souhlasit s romanem nevím jakým, že kodex je o ničem, že nejsme skauti atd… tu nejde ani tak o nás, jako o prezentaci vůči začínajícím bajkerům(mládeži, byť to zní sebepitomějc), orgánům OP, jiným skupinám uživatelů cest atd.. prostě nic co by ti mělo vadit, byť bys byl členem čendy. To že porušíš zákaz, je jen tvé vlastní osobní občanské rozhodnutí, ne zákaz/přikaz/sou­hlas jakékoli organizace.

                      0 0
                      • JSt  

                        To že porušíš zákaz, je jen tvé vlastní osobní občanské rozhodnutí, ne zákaz/přikaz/sou­hlas jakékoli organizace.

                        tedy ten kodex je uplne k nicemu.

                        0 0
                        • weekend warrior  

                          ale tak jak to, to je stejné jako biblické nazabiješ, nepokradeš, nesesmilníš atd… nic komunitou vymahatelného nebo ohlidatelného, jen jakési doporučení pro lepší soužití se světskou mocí:))))

                          0 0
                          • JSt  

                            tak to nazvi „jakesi doporuceni“ a ne kodex. ;-)

                            0 0
                            • weekend warrior  

                              kodex != přísaha ani nic podobně zavazujícího

                              Wiki: Kodex v původním slova smyslu označuje svazek listů svázaných ve hřbetu. Pro zápis mnohem výhodnější než původní svitky, které nahradil, neboť se v něm rychleji a lépe orientuje a dá se využít obou stran psací plochy (papyru, pergamenu …).

                              0 0
                              • JSt  

                                musis cist vsecko ;-).

                                Další významy jsou uvedeny v článku zákoník

                                ale mas pravdu, zakon je taky jen jakesi doporuceni. :-))

                                0 0
                                • weekend warrior  

                                  hihi, tím (zákon je také v podstatě jen doporučení) jsem chtěl argumentovat až v dalším kole:)

                                  0 0
                                  • JSt  

                                    jo, jenze za nedodrzeni zakona jsou stanoveny sankce, jinak nema smysl. jaky bude postih za nezpomaleni, neusmani se a nepozdraveni? :-))

                                    0 0
                        • weekend warrior  

                          pochop, že jakákoliv organizace, která se snaží prolomit jakékoli tabu(náboženské, genetické, energetické, sexuální, cyklistické), nemůže otevřeně vyzívat jednotlivce k občanské neposlušnosti­.(nedělá to ani al „kaijda“) Může poukazovat na nepravosti a křivdy. Může snad, pokud vznikne problém s jednotlivcem porušjícím zákon/ustanovení, jeho kauzu dokumentovat, vznést námitky, argumentovat, ale takřka nic víc…

                          *) takřka znamená: může udělat hromadnou nátlakovku, že se třeba pět set bajkerů vypraví do krkonoš, kam pojedou s heslama/letá­kama/instrukce­ma pro debatu s orgány ochrany přírody atd…

                          to vše by muselo být ale mega připravené, monitoring stavu terénu před akcí, během akce, po akci, upřímně za sucha – pro začátek. tedy nic indyvindy.

                          0 0
                          • RomanH  

                            Souhlasim s tim, co mas za slovem *takrka – tohle jsem sem psal pred vice lety. Ac nejsem priznivcem natlakovych akci a o takovem AUTOMATu si myslim svoje, tak usporadat nejakou vetsi akci, byt bychom ty kola demonstrativne pouze tlacili treba na Snezku + nejake vyvolani diskuze pres media… Podle me si totiz ani drtiva vetsina turistu neuvedomuje, ze my legalne nemuzeme, kam mohou oni. Alespon tak jsem to pocitoval v Krkonosich, kdyz jsem nekolikrat slizal z kola, pokud jsem mijel pesaky, a oni se divili, ze nejedu…

                            Nicmene si opravdu nedelam iluze, ze by se to mohlo jen tak zmenit, a proto mi prijde falesne mit v Kodexu neco, co spoustu z nas porusuje. Ten Kodex jsme si vytvareli sami a ty ostatni body snad staci na to, abychom byli pozitivne vnimani.

                            0 0
                          • JSt  

                            kdo tady mluvi o nejakem nabadani k neposlusnosti? vsichni vime, ze zakazy se porusuji. porusuje je hlavne skupina bajkeru, na kterou se cemba zameruje. proc je tedy hned vprvopocatku apriori odhanet nejakym kodexem?

                            ja se na ten kodex podivam a reknu si prvni bod, porusim minimalne jednou do mesice, druhy bod porusim nescetnekrat za vylet, treti bod to same a zbytek ani nebudu cist, otocim se a jedu si zaslajfovat v plnych kulich do narodniho parku, jak mam ve zvyku. prece nebudu zbytecne porusovat zakaz dvakrat ;-).

                            0 0
                            • weekend warrior  

                              jst, ty jseš čistý pragmatik, to je dobře. kodex je politika, nikoliv pragmatická, ohlídatelná, ale, věř, že myšlená dobře.

                              je to prostě v rovině: nešukej manželku svýho kámoše. Tzn. zákon na tebe nemůže, ale nic ti to nepomůže v očích tvého kamaráda, matky tvé šukny (u nás ochranář, pěší, myslivec atd.), jejích kámošek atd… tlak na rozvod, tlak na větší alimenty atd…

                              Můj občanský názor: problém čr je ten, že ani ten nejvíc zákonný zákaz není nijak vymahatelný / postižitelný, proto se rojí další a další zákazy, které jsou ještě debilnější, a ještě víc k hovnu..

                              Lidi se tomu tlemí a vznikají takovéto diskuze.. peace, dál to neřeším

                              0 0
                              • treatt  

                                A co když kámoš nemá problém, když mu šukáš ženu nebo ji dokonce šuká s Tebou? :)

                                0 0
                                • weekend warrior  

                                  to je vyjímka potvrzující pravidlo, třeba se ale i dočkáme standardizace tohoto jevu:)))

                                  0 0
                                • JSt  

                                  to by te nemohlo bavit :-))

                                  0 0
                                  • weekend warrior  

                                    tak to nevím, já mam sousedky mladé a bujné. Ale myslím si, že kdybych si založil sdružení „šukejte sousedku svou“, mělo by to na veřejnosti /v odborných kruzích/ a parlamentu menší ohlas než sdružení „hurá na bajku na vysokohorské louky“:)))

                                    lobby jednotlivce (soused, sousedovic kámoška versus „veřejný“ zájem)

                                    Nehledě na to, že tzv. zelený zájem je dle mého názoru tím horší, čím je méně schopný řešit reálné eko hrozby. Kolik zelení zastavili nesmyslných staveb(nové průmyslové parky versus brown fields, nekoncepční silnice, na hovno megamarkety s eko dostupností nula), vyčistili znečištění(jen staré škody a tendr na ně je po 20ti letech v řádu desítek(ani dnes to není jasné, samé šmela) miliard), kolik zemědělských monokultur rozmnělnili(ve skutečnosti žádné, problém se spíše prohloubil)?

                                    Jistě, něco udělali, ale co? Mnohem jednodušší a rychlejší je pro ně navrhovat zákazy pro masu bezejmených lidí, kteří se chtějí pohybovat v přírodě, než ovlivňovat smýšlení vlivné lobby, která chce krajinu ještě více a intenzivněji než kdykoli v minulosti devastovat…

                                    0 0
                                    • weekend warrior  

                                      aby to neznělo jen čistě negativisticky: zelená je dobrá(přispívám pravidelně hnutí duha), ale fakt mě prudí, že je zaměřená i proti lidem, kteří se snaží pohybovat krajinou svépomocí(xc, am, enuro) a nezřídka i pěšky. Zdá se mi, že jim méně vadí i ty bajk parky, byť je tam ta cesta (nově vzniklá) více devastovaná, erozivní atd… Ale ty se vážou k provozovateli, vlastníkovi – lobby, návštěvnost, útrata v hospě, daně.

                                      To je třeba změnit, moje motto: bajker přírodě kolem cesty neškodí, cesta je tu od toho, aby se používala!!!

                                      vyjímky typu schody v pískovcovém skalním městě opravdu chápu:)

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        až tě potkám, tak tě vytahám za uši. Za tu Duhu.

                                        0 0
                                        • weekend warrior  

                                          víš co, jen symbolika pro klid duše. Ale možná bych měl být neklidný, určitě dostali víc než čemba…

                                          0 0
                                  • treatt  

                                    To zní jako výzva :)))

                                    0 0
                          • treatt  

                            K začátku – anarchisti můžou a dělaj to :)

                            0 0
        • Bomba+  

          Plus byl polovičatý podnik. Dal si velmi nízký cíl.

          0 0
      • mr.antik  

        Jak si ten konec představuješ?

        0 0
        • RomanH  

          Nejak takhle :-)

          Ne, ja uz se smeju, ale udivuje me, ze na to fakt muze mit zaludek :-( Predstava, ze Te maji vsichni Tvoji kamaradi za zmrda, to bych asi nedal.

          0 0
          • madcat  

            Otázka jestli to tak opravdu je – že ho mají všichni kamarádi za zmrda?

            0 0
          • mr.antik  

            Na to si právě najímáš marketingové experty, kteří na to žaludek mají.

            0 0
          • Bomba+  

            Pokud těm kamarádům přislíbíš přihrávku zakázek z peněz EU, tak to zas takový problém asi nebude :-)

            0 0
        • RomanH  

          a ted to jeste dotahnout do konce

          Pokud si chtel reakci na to, tak tim myslim soud.

          To predchozi jsem myslel na nejako bikera z okoli, kteremu dojde trpelivost :-)

          0 0
          • bochov  

            Ja než jsem z Cemby vystoupil jsem byl a jsem členem ještě dvou o.s tyto funguji již roky bez jakyhkoliv problemu.Když jsem kdysi navrhoval svym kolegum v praci,aby vstoupili do Cemby tak mne poslali do ****** s tim ,že nebudou živit další darmožrouty vtyto republice a myslim ,že měli pravdu.Pokud ma byt nějaka funkční nova cyklisticka organizace tak musí zastupovat všechny druhý cyklistu a nejenom tzv, prave bajkery ,kteří nejezdí po asfaltu jinak je to k hovnu.

            0 0
            • Bomba+  

              Vida…zacina se tu mnozit zdravy rozum. Tak doufam, ze to nikdo nezablokuje :)

              0 0
            • karliner  

              Organizace zastupující všechny druhy cyklistů je kravina.

              Čí zájmy bude prosazovat? Silničářů? Cykloturistů? Víkendových jezdců? Lidí, kteří používají kolo výhradně jako dopravní prostředek? Freeridistů? Sjezdařů? Všech dohromady?

              Taková organizace nemá žádnou šanci – totálně se rozhádá a rozloží při první možné příležitosti.

              0 0
              • nox159  

                v tomhle s tebou musim souhlasit ;-)

                0 0
              • Bomba+  

                Organizace zastupujici jeden zajmovy druh cyklistiky je kravina. Co bude prosazovat? O tom se jeji (ne)clenove hadaji porad. Takova organizace nema zadnou sanci-totalne se rozlozila pri prvni prilezitosti.

                :-)

                0 0
                • nox159  

                  mozna to vidim jinak, ale lip se budue mit parda 20 lidi co jezdi treba FR, nez 1000 lidi kde kazdy jezdi neco jineho…

                  jaky chces mit cil u skupiny odlišných typu jezdcu…

                  vyletnik… chce cyklostezku vs. FR jezdec posle nekoho z cyklostezkou do haje…

                  0 0
                  • Bomba+  

                    Tak na druhou stranu spolecna temata by se jiste nasla, ale nic nosneho na to, aby se sdružovali masy to není. čímž se dostáváme k mé oblíbené mantře, a to že:

                    Organizace pro bikery nemá nosné téma.

                    Pro Jecnaka: Toto je to moje tušení, na které jsi se dnes ptal :-)

                    0 0
                    • nox159  

                      Organizace pro bikery nemá nosné téma. – treba s timhle s tebou souhlasim i s tim co si psal na zacatku… ( cele jsem to necet:)

                      ale proste kdyz spojis vsechny cyklisty tak si tim podle me nikdo nepomuže… kazdy bude mit jine potreby

                      a ve vecech ve kterych se vsichni shodnou např v ohleduplnosti chodcu a ridicu bude problem protože s tím tady u nas nikdo nic neuděla.. :(

                      0 0
                      • Bomba+  

                        No a jsme u kořene věci. Není proč se sdružovat. Jediný důvod, jak tu už někdo vtipně napsal (ale myslel to zcela vážně) je ten, že lidi chtěj k sobě patřit a chtějí mít organizaci proto, aby bylo jasný, že k sobě patří.

                        :-))))

                        Čím dál víc chápu Klause, když označuje podobné aktivity za „opravdu, ale opravdu podivné a levicové“ :-)

                        0 0
                        • mr.antik  

                          Na druhou stranu, musí existovat nějaká opozice ke Kvasničkově pojetí komerčního bajkingu.

                          0 0
                          • Bomba+  

                            Proc? Jestlize to TK pojme jako byznys a pojmenuje to tak, tak s tim nikdo nemuze mit problem a vymezit se muze pouze tim, ze si zalozi konkurencni firmu.

                            0 0
                            • mr.antik  

                              Jestli na to má koule, tak to tak udělá, s tim nemám problém. Ale jinak se zase začne ohánět nějakou svoji organizací, vyjednáváním s úřady, ministerstvy, atd, tak to začne smrdět… Uvidíme.

                              0 0
                              • Bomba+  

                                Tak bude v pozici, kdy bude mit za sebou koho? Par desitek clenu? IMBU ?

                                Sorry, ale z pohledu statniho urednika je stejnej mravenec TK jako nynejsi Čemba, vzor 2 :-)

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  Bude mít za sebou marketingové kecy. Z poloviny je přece jeho s.r.o. spoluvlastněný nějakým supertuper marketingovým specialistou. I to dneska stačí. A samozřejmě umět v tom „chodit“, jestli víš co tím myslím.

                                  0 0
                    • scoty  

                      Zajímalo by mě, jestli ty někdy pochopíš, že bajkerská organizace NENÍ o cyklistech, cyklostezkách, bicyklech ani cyklodoplňcích, ale o volném pohybu na stezkách v terénu.

                      0 0
                      • Volf  

                        A jak to udělá ? Nebo jak si to ty představuješ ? Fakt by mě to zajímalo.

                        0 0
                      • Bomba+  

                        Kde něco podobného píšu? Můžeš mi to, prosím, najít?

                        Děkuju.

                        0 0
                        • Bomba+  

                          :-))Jako obvykle bez odpovedi…

                          0 0
                          • scoty  

                            Ty si fakt nepamatuješ cos napsal?

                            Karliner: Organizace zastupující všechny druhy cyklistů je kravina.

                            Čí zájmy bude prosazovat? Silničářů? Cykloturistů? Víkendových jezdců? Lidí, kteří používají kolo výhradně jako dopravní prostředek? Freeridistů? Sjezdařů? Všech dohromady?

                            reakce Bomba+: Organizace zastupujici jeden zajmovy druh cyklistiky je kravina. Co bude prosazovat?

                            0 0
                            • Bomba+  

                              Marně hledám například ty cyklodoplňky. Můžeš mi to najít, kde o nich píšu?

                              Děkuju.

                              0 0
                      • JSt  

                        scoty, zacinat hned od nuly s volnym pohybem v terenu je imho chyba. kdyby po ty tri roky sve existence cemba nehlasala fantasticke vize, neztracela energii v jednani s urady, cestovanim po walesu etc. a radej se zamerila na pocetnou clenskou zakladnu treba formou cemba vikendu a podobnych sblizovacich :-) akci, mela by ted za zady x-nasobne vic bajkeru plus vybudovane nejake renome a vyjednavani o tom vytouzenem volnem pohybu po stezkach by bylo snadnejsi. vse by pusobilo duveryhodneji.

                        bohuzel bylo cilem co nejrychlej umest pesinku pro singletrack a vse ostatni slo stranou.

                        0 0
                        • tonik666  

                          první část +1

                          0 0
                        • scoty  

                          To je ale jenom samé coby, kdyby, raději atd.

                          Co bys dělal ty, aby byla Čemba soběstačnou a obecně uznávanou organizací, kterou se nestala a skončila na huntě?

                          Nabral bys členy na sbližovacích akcích? Jako fór dobrý, ale to je tak všecko.

                          0 0
                          • JSt  

                            samozrejme, ze je to co by a kdyby, protoze s odstupem casu vidis, chyby. mne naopak prijde jako for, aby neetablovana organizace, navic bez hodne silneho financniho zazemi :-)), chtela menit zakony :-)). ostatne, zmenila cemba za ty tri roky neco ve tvem jezdeni? zodpovedne muzu rict, ze nepocituju zadny vysledek jeji prace. vse je stejne jako pred 5-ti, 3-mi lety nebo spis horsi – sumbera, klajda-ochoz atd. stale oficialne nemuzu, kam jsem nemohl…

                            tohle jsou presne duvody, proc bajkeri rikaji, ze cembu nepotrebuji. a maji v tom pravdu. takova, jaka byla doposud, opravdu treba nebyla, dokonce se da povazovat za kontraproduktivni.

                            soucasna cemba nebude zacinat od nuly, ale od minus tisice. jestli to vezme, jak to zatim vypada, za stejny konec jako puvodni cemba tzn. hned zacit bojovat za prava bajkeru, tez to nikam nepovede :-/.

                            tohle je muj pohled na soucasny stav. ptas se co bych delal, aby se cemba nejak fungovala? co ted napisu, nemam samo nijak podlozene, jsou to jen me vyplody a treba mne to nekdo vyvrati, ze si to predstavuju jak hurvinek valku – cestovni ruch neni muj obor :-)).

                            v sezone bych delal vikendove akce pouze pro cleny (asi by z toho mela mit organizace nejaky profit). za vikend klidne na nekolika mistech podle mtb zamereni. 300,– jako clensky prispevek neni moc, ale samo o sobe to je drahy :-). nasmlouval bych nejake vhodne penziony. a bajkerovi – neclenovi cemby by bylo nabidnuto ubytovani s nejakou decentni prirazkou jako clenskym poplatkem, s tim, ze se jako clen cemba bude moct ucastnit peknych :-) mtb akci. na revanz budou viset odkazy na dane penziony na webu cemby. kdyz by po par letech brazdilo lesy par tisicovek clenu cemby, kteri jsou dobrymi hosty mnoha penzionu, mohlo by byt meneni legislativy radove snazsi, protoze by cemba mela za zady i ty majitele penzionu.

                            treba je to utopie, overovat to v praxi nehodlam :-)). nesmyslnost hrrr pristupu uz overena je ;-).

                            0 0
                            • RomanH  

                              Jasne, ale jestli narazis na me, tak necekam, ze hned zacnou menit zakony. Ale zacal bych s cistym stitem – odstranil bych ten kodex – nejsme skautici. Cemba by mohla zacit pracovat na koordinaci cyklostezek – predsi jen na nich jeydi vetsi mnozstvi lidi, nez po lese. A uprimne, ja bych byl taky rad, kdybych mohl rano do prace jen po nejake rychle cyklostezce.

                              0 0
                              • nox159  

                                pokud nebude cyklostezka vyhradne pro cyklisty tak rychla nikdy byt nemuze… ;-)

                                0 0
                              • tonik666  

                                Kodex je základní kámen trail advocacy, něco co Čembu odlišuje od obecné skupiny lidí na kole a jeden ze zásadních důvodů, proč by se s Čembou úřady měly bavit. (Protože je vedoucí organizací ve výchově tolerantních bajkerů)

                                Skaut neskaut, je potřeba vyžadovat a prosazovat model chování, který začíná u výchovy lidí k dodržování zákonů.

                                0 0
                                • RomanH  

                                  a je to tady… trail advocacy, něco co Čembu odlišuje od obecné skupiny lidí na kole

                                  Promin, ale pak ne. Nejsme v Americe, u nas je zakorenena volnost pohybu. Nemusim mit na mikrovlne napsano, ze tam nemam susit kocku. A prave pokud se bude chtit Cemba odlisit od obecne skupiny lidi na kole, nikdy neziska potrebnou clenskou zakladnu.

                                  0 0
                                  • tonik666  

                                    Tak nevím, jestli jsme si porozuměli v tom, co si představuju pod trail advocacy. Rozhodně se v mém chápání trail advocacy nerovná stavbě singletracků. S volností pohybu se podle mě nevylučuje.

                                    Pod trail advocacy podle mě spadá:

                                    • prosazování vzájemné tolarenace mezi turisty, cyklisty a ostatnímiuživa­teli stezek
                                    • spolupráce s majitelem/správ­cem na managementu stezek – údržba kdeje potřeba atd.
                                    • snaha umožnit vstup cyklistům na stezky, kde to nyní možné není adopad užívání cyklisy by byl přijatelný
                                    • vzdělávání veřejnosti

                                    atd.

                                    Čemba nesmí být jen „skupina lidí na kole“ ve smyslu, že si nesmí dělat co komu zachce, ale měla by prosazovat konzistentní společensky přijatelné chování svých členů, které by respektovali ostatní uživatelé stezek a autority.

                                    0 0
                                    • madcat  

                                      Ty body nezní špatně, ale když to nazveš takhle po anglicku, tak mi to smrdí dalším umělým a násilným implantátem cizích zvyklostí a postupů na naše reálie, stejně jako byl/je ten slavnej singltrek. Jestli pro to není nějakej hezkej českej termín, tak asi budiž, ale hlavně teda aby se na tom co nejvíc cyklistů shodlo (a dodržovalo to).

                                      0 0
                                • Bomba+  

                                  //a jeden ze zásadních důvodů, proč by se s Čembou úřady měly bavit. //

                                  No tohle mi zvedlo náladu, to patří spíš do threadu Vtip 5, ne?

                                  :-))

                                  0 0
                                  • tonik666  

                                    Máš pravdu, není to důvod, ale podmínka.

                                    Myslel jsem to tak že Čemba potřebuje prosazovat vzorec chování cyklistů, se kterým budou úřady souhlasit a bude jim sympatický.

                                    To, že v kodexu stojí na prvním místě „nepolezu do zákazu vjezdu“ nevylučuje, že se Čemba bude snažit o jeho zrušení v místech, kde je dle jejího názoru zbytečný.

                                    Kdyby si Čemba dala do kodexu „jezdím si kde chci“ nebo něco podobně punkového, tak se s ní nikdo nebude bavit, ať má členů kolik chce.

                                    0 0
                            • scoty  

                              :-))Takže ty bys vybudoval organizaci na základě řízeného konzumu jejích aktivních členů..:-))

                              Náhodou dobrý. Kdyby se zmíněné akce spojily s katalogizací projetých stezek za asistence místních znalců, tak by se mi to určitě líbilo. Současně by se mohlo začít pracovat na jejich ochraně/údržbě.

                              Dík za tvůj názor.

                              0 0
                              • Bomba+  

                                Tak co, ani teď ti nedošlo, že nemáte téma pro Čembu? :-)

                                0 0
                                • scoty  

                                  Když Čemba nemá téma, tak proč se o ni v současnosti přetahují dvě skupiny lidí?

                                  0 0
                                  • Bomba+  

                                    To víš, když zašustí v povětří náznak EU dotací, je kdokoliv schopný udělat cokoliv… :)

                                    0 0
                                    • scoty  

                                      Povětří ale nezašustí jenom tak pro nic za nic..jak ty říkáš bez tématu.

                                      Je to tím, že přes všechnu svou finanační nemohoucnost v posledních letech začala být Čemba „zajímavá“. Proč? Protože začali týdně chodit lidé/zákazníci/par­tneři a požadovat služby v oblasti projekce, budování a údržby stezek.

                                      Bohužel v tomto okamžiku došlo uvnitř organizace k vážným rozepřím, jak s tímto potenciálem naložit. Jak to tak bývá…

                                      0 0
                                      • Bomba+  

                                        Noa jsme doma. Ty firmy urcite chtely cerpat z EU a uvnitr Cemby se to rozhadalo, protoze chtel bejt kazdej u lizu :-)))

                                        0 0
                            • mara2  

                              Pravda. Za poslední odstavec se plně stavím a připsal bych ještě kempy a rekreační střediska. Protože by se zvedla návštěvnost těchto regionů,tak by pomohla i náklonost obecních úřadů.

                              0 0
                              • mara2  

                                A za účast na akci by nečlenové čemby mohli platit nějaký poplatek,tím by byli nuceni ke vstupu do této organizace.

                                0 0
                            • karliner  

                              Trochu potíž vidím v tom, jak bys tam ty lidi dostal (jednou možná jo, ale pravidelně???). Myslím, že drtivá většina lidí MÁ S KÝM JEZDIT :-)

                              Ale proč to taky nezkusit.

                              0 0
                              • mara2  

                                Propagace a reklama udělá své.

                                0 0
                              • JSt  

                                zeptej se et bikez, proc se jim lidi vraci na akce. proc, kdyz tady na usporada nekdo par dni bajkovani pro bajkforisty, nema problem s nezajmem.

                                bych stavel spolek bajkeru radej na zabave nez na problemech. samo, ze je treba i neco palcivejsiho resit, ale stavet to popredi nepovazuju za nejstastnejsi. kazdy nechce byt lecitelem :-).

                                0 0
                                • karliner  

                                  OK, můžu se mýlit. Čemba (ta stará) víkendy dělala a proč tedy v tom nepokračovat, smysl to dává.

                                  0 0
                                  • Pijer  

                                    Podívej se na Newsletter 2011/01 do posledního odstavce s názvem ČeMBA víkend, Toulovcovy Maštale, 30. 4. – 1. 5. 2011

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Tak doufejme, že to soudce nebude považovat za porušení předběžného opatření a setkíní bikerů nerozežene zásahová jednotka :-)

                                      0 0
                            • Lišák  

                              Dojdeš dneska v 18 hod.? http://www.falkcafe.cz/

                              0 0
                              • JSt  

                                mam to v planu. jen jsem lehce rozcarovan, ze ctu denni tisk, wi-fi, ale o zrzce zminka neni :-/.

                                0 0
                • JSt  

                  s timto se neda nepolemizovat :-)). jak ted zpetne vidime, konec „cemby jedna“ predurcil uz jeji zacatek. nekteri si to mozna doposud neuvedomuji… cemba nevznikla spontanne, ale jako kalkul jednoho cloveka, ktery sel za svym. to by klidne mohla zastupovat tisic druhu cyklistiky a do kolen by sla po splneni ukolu stejne ;-).

                  0 0
              • bochov  

                Proboha proč ne podivejte se na let.am.asociaci ta združuje vice leteckych sportu a nemaji vcelku žaden problem ,protože užívají jeden vzdušny prostor jenom my se tady hadame jako baby na trhu.

                0 0
                • soc  

                  Jenže bez LAA si nezalítáš, bo pokud se nepletu, tak má na starost vydávání licencí a certifikací na SLZ.

                  Bez Čemby na kole jezdit můžeš.

                  0 0
              • Ruprt2  

                a navíc tu je svaz cyklistiky.

                0 0
                • Bomba+  

                  … o kterem vi verejnost asi tolik co o tech povestnych chovatelich jezevciku :-)

                  0 0
                • pelhrimov  

                  Sportovní svazy do toho netahej. Ty mají svůj vliv odvozený od toho, že Česko se nějak zapojuje třeba do Olympijského hnutí. Oni prostě vytváří určité právní prostředí (např. boj proti dopingu), ale pozor POUZE pro ZÁVODNÍ sport. Jsou naším reprezentantem směrem do zahraničí, kdyby tomu tak nebylo, tak Český svaz cyklistiky už dávno zaniknul.

                  0 0
                • Thidney  

                  Probha jen sem netahej Regece, a nebo zajisti aby se dali s TK dokupy, to by teprv bylo veselo :)

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    to nic nemění na tom, že by to lidi brali jako druhou organizaci na totéž.

                    0 0
    • li-borg  

      Polovinu energie investované do neustálého omílání tohoto sračkózního „problému“ směřovat nějakým rozumným směrem…

      0 0
    • drbo  

      TK na cembim FB pise: Snaha o vyrovnaný rozpočet byla narušena poškozováním jména ČeMBy. Za mého vedení byla také méně důležitá než výstupy z činnosti.

      chapu spravne ze TK je velice dobry hospodar nebo mi neco unika, hlavne z te druhe vety ?

      0 0
      • zbartos  

        Chápeš to velmi dobře !

        0 0
      • weekend warrior  

        proč tak skromně? Je to přímo Hospodin.

        0 0
      • Medunka  

        Tak jsem prolouskala ten Facebook :-)

        Tak bujná fantazie TK, to je fakt něco

        0 0
        • Lenka.05  

          No jsou tam věci zajímavé :)

          „pan Tomáš Kvasnička to myslí tak, že se rozhodl bránit proti nelegitmnímu a nelegálnímu převzeti moci stalinisty. chce bránit svoji osobu a jméno, které jsou poslední rok neustále špiněny. věří, že ČR si zaslouží profesionální a efektivní organizaci zástupce zájmové skupiny bakerů, ne pouze nelegální (!!) spolek vedený diletanty, který se dáví pomstou minulému vedení a sliby o tom, jak konečně budou něco dělat.“

          0 0
          • Pijer  

            opravdu zajímavé :-(

            //Tomáš Kvasnička

            ?2 AL:

            Když tedy odhlédneme od způsobu 3-letého vyškolení a získání kontaktů v dresu Čemby a faktu, že si usurpuje právo na užívání ochranné známky Singltrek.

            Myslenku singltreku jsem rozvinul pred vznikem CeMBA a dal ji organizaci skrze svo…u praci k dispozici.

            Vetsinu kontaktu jsem ziskal pred vnizkem CeMBA a dal je organizaci skrze svou praci k dispozici.

            Singltrek je me intelektualni vlastnictvi, pro ktere jsem ziskal dulezite partnery na statni urovni. Vzhledem k tomu, ze v CeMBe nepanovala shoda na tom, zda chce singltrek dale vyuzivat (viz i toto vlakno), rozhodl jsem se ho dale rozvijet mimo organizaci.

            Stavajici „vedeni“ by melo spise resit problem sve zakonnosti, nez vymyslet, jak me zbavit moznosti zakonne chranit svuj intelektualni majetek.

            jak proste, ale jak bolestne akceptovat. nebot by to znamenalo, ze musite taky neco delat ne jen o vecech mluvit.//

            Vždyť on je ten chudák a teď se snad na něj i někdo neprávem zlobí, nebo co?

            0 0
            • mr.antik  

              On to dělal v té organizaci ZADARMO? Je přeci normální, že v práci odvádím nějakou práci a ona mě za to platí.

              0 0
            • Darkson  

              tohle už není případ pro právníky, ale pro psychiatry:-)

              0 0
    • ancistrus  

      Sakra proc stale zakladate tema o teto KRAVINE? To nestaci o tom jedno vlakno?

      Nestiham to davat do blokovanych.

      0 0
      • Ruprt2  

        to pro tebe musí být náročné.

        0 0
      • karliner  

        Poslouchej ty oceáne moudrosti, co kdybys téma, které tě nezajímá příště jen zablokoval a nesmysl, co jsi sem napsal si schoval od cesty?

        0 0
        • ancistrus  

          Jde mi jen o to, ze tu snad nemusi byt kvuli tomuto tematu zalozeno tolik vlaken.

          Tot muj nazor, nic vic, nic min.

          0 0
        • madcat  

          „oceáne moudrosti“ :-D to je jak litánie k ježíši kristu v kostele když jsem byl malej :-D akorát ten zbytek pak už moc nepasuje…

          0 0
          • karliner  

            Pojmenování „oceán moudrosti“ náleží dalajlámovi ty vosle. Nemotej sem křesťany.

            0 0
            • piskot  

              já myslel, že je to něco ze Stopařova průvodce po galaxii (podobně jako Hlubina myšlení) :)

              0 0
            • madcat  

              Nono, aby se ti něco nestalo :) Proč tak teda nazýváš ancistruse, kterej nejspíš s Dalajlámou nemá vůbec nic společnýho?

              0 0
    • xshreck  

      Jak?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.