Změna zdvihu na SR SUNTOUR RAIDON XC RL-R

16 nepřečtených
  • adulos

    Zdravím, chtěl bych si zvětšit zdvih na 120mm na této vidlici. Vidlice nikdy nebyla předtím rozebírána. Vím jak se úprava dělá, ale vrtá mě hlavou, jestli se při opětovném složení musí někam lít olej nebo to jen zase zpátky složit a nic s tím nedělat. Vídám docela často že lidi do vidlic olej dávají. Díky.

    0 0
    • va-bo  

      Suntoury zespodu nemají na šroubech těsnění, tak by to tam asi sáklo. Každopádně namazat futra nemůže škodit, ale raději vazelínou.

      0 0
    • scortis  

      Ahoj, trochu tady vykopu téma. Rád bych udělal údržbu vidlice Raidon a když už to budu rozebírat, už jsem se poněkolikáté dočetl, že jí lidi předělávají na olej, jelikož se mezi servisem vazelína dostává dolu a pak to tak dobře nemaže, kdyžto olej se „rozcákává“ na nohy pořád.

      Pochopil jsem správně, že se otře vazelína a kápne se pár mililitrů oleje do vnějších nohou a zatěsní šrouby aby olej neutíkal?

      Jaký olej na to použít, nechce se mi kupovat lahvička RS za 500 (což je asi 0W30), ale doma mám akorát nějaký zbytek 5W40 tak se ptám jestli už není moc hustý? Pak mám ještě nějaký dvoutaktní olej, ale ten na tom bude asi ještě hůř

      Druhá věc se týká zdvihu, z továrny má 100mm, kolo je dělané taky na 100. Přemýšlel jsem zkusit 110 nebo 120mm, což by mělo trochu položit úhel hlavové trubky a zvýšit směrovou stabilitu kola. Je to dobrý nápad nebo je to blbost. Ty příběhy o zlomené hlavové trubce jsem četl, ale neplánuju s tím skákat ani dělat nějaké extra vylomeniny, tak se mi nezdá že by to nemělo vydržet.

      0 0
      • JanKoumar  

        Když předěláš Raidona na olej, natáhne si ho časem tlumicí patrona a skončil jsi, vidlice nepůjde do zdvihu.

        Vozil jsem ho rok, měl jsem 27,5 předělanou na 140mm a na lepší vazelínu a bylo to v pohodě.

        0 0
        • allrose  

          Tak pokud patrona natáhne olej,tak už je…,protože je přetlakovaná,což ti normálně nevadí,ale olej už se dostává do spodních nohy..

          Stačí dát minimální množství a i s vadnou patronou to tolik nepřisává..

          0 0
      • vencacampa  

        Vic ohledne servisu a uprav Suntour vidlic by mohli zodpovedet zde: http://www.tuning-test.cz/….php/kontakt

        Zrovna pred tydnem mi tento servis poradil jeden biker. Rikal, ze mu tam upravoval prave zminene Raidonky na olej.

        Sam jsem zatim nevyzkousel, nemuzu posoudit.

        0 0
      • Mart7  

        Zdvih jsem si na 110 mm předělával, ale není tam otvor pro kolíček, takže musíš vrtat. Otvory jsou většinou pro nastavení zdvihu na 80, 100, 120 a 130 mm.

        0 0
    • scortis  

      Tak jsem dneska (snad úspěšně) předělal Raidona na zdvih 120mm (110 tam opravdu není jen 80,100,120,130) a mazání olejem (obyčejný 5W40 do benzíňáku co mi zbyl po výměně), musím teda říct že dostat ven ten kolíček co určuje zdvih byla docela pakárna. Dle videa jsem to zkusil na stojanové vrtačce (zastavené :D jako lis) a musel jsem sakra zabrat než to povolilo, až jsem se skoro bál jestli to není třeba šroubovací :D.

      Zatím vypadá že to funguje dobře, vidlice je citlivější, chodí tak nějak snadněji, teď už jen zas doladit tlaky, SAG a odskok a bude to paráda.

      0 0
    • lazza  

      Zdar vsem,

      Nemel by nekdo nekde odkaz na navod, jak zvysit zdvih 26” 100mm Raidona)?

      Dik moc.

      0 0
      • Smazaný účet  

        V levé noze máš 2 nebo 3 plastový distanční vložky. Co vložka pryč, to 2cm zdvihu navíc. U novějších modelů se posunuje kolíček a doraz.

        Plastová vložka vypadá takto: https://bartabike.cz/…o-20-mm-6706?…

        1 0
        • lazza  

          Supr, dik.

          Ja mezitim nasel hromadu videi, kde to resili prave preklepavanim kolicku. Tak sem zvedav, co za verzi tam objevim :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.