Zkušenosti s Pepe bike Brno - nákup přes internet

127 nepřečtených
  • babicak

    Ahoj, moje dnešní zkušenost. Byl jsem vracet (ve 14 denní lhůtě) na internetu objednané blatníky do Pepe biku, byly vyzvednuty a zaplaceny při osobní návštěvě. Prodavač mi odmítl tyto blatníky vzít zpět z důvodu, že byly rozbaleny ( nebyly jeté, jsou nepoškozené, prostě na kolo nepasovaly) a chybí původní obal – igelitový pytlík . Měl mě zboží vzít zpět a vrátit peníze? Dle mého ano, nechtěl jsem si kazit den dohadováním o 250 Kč a neměl jsem čas se s ním dohadovat, tak jsem odešel. Ještě před vrácením jsem prodavači řekl, že nehodící se blatníky vrátím a koupím si u nich jiné, ty které na kolo pasují. Máte také podobnou zkušenost s vracením zboží zakoupeného přes internetový obchod??

    0 4
    • Winux  

      To že byly rozbalené natož absence obalu nemůže být argumentem pro odmítnutí vrácení ve 14 denní lhůtě, pokud jsi objednával přes internet. Lze to řešit přes ČOI, ale chápu, že kvůli 250 Kč se ti to asi nechtělo dál hrotit. Nicméně pro mě by to byl důvod tam už nic nikdy nekoupit.

      4 1
    • Smazaný účet  

      Asi jste si nesedli, jinak je považuju momentálně za jeden z nejlepších cyklokšeftů.

      1 1
      • milan.v  

        No, k oprávněnosti nároku na vrácení přece nepotřebuješ chemii jako před pářením, ne? ;o)

        8 1
        • Smazaný účet  

          To jistě ne, ale psychika je sfiňa.

          0 1
        • RomanH  

          :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kdybych já prodával, můj přístup by se absolutně lišil podle zákoša/ky a dne, já se nepřetvářím.

            0 1
            • RomanH  

              Ale tu je rec o opravnenosti naroku, kterou Dusan beze sporu mel. Navic se jedna o univerzalni prkotinu, kterou prodaji bez problemu dale (a Dusan mu nabidnul i vymenu za jiny kus). Kdyz uz by ho chtel prodavac „sejmout“, mohl si zauctovat par drobaku za ten obal, na co ma zase narok on.

              1 0
              • Smazaný účet  

                To si měl dupnout tam, na fóru to nevyřeší, pokud tady nemaj zvěda.

                0 0
                • RomanH  

                  O to mu asi nejde. Treba ja se (mylne) domnival, ze stale plati, ze kdyz si vec objednas pres e-shop a vyzvednes na prodejne, tak neplati tech 14 dni – drive to tak bylo.

                  0 0
                • Jaroslávek  

                  Dušan je sluníčkový, ten nedupe. Je pravda, že já jsem s nimi zatím spokojen.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Nakupoval jsem a nakupuji tam rád a mám s nimi jen dobré zkušenosti. Ale souhlasím, že nevzít zpět pouze rozbalené zboží je „divné“. Možná individuální pochybení někoho, kdo tam ještě moc dlouho není. Těžko soudit.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jinak mám volný tentok…

      0 0
    • my_dudesty  

      Nelze než souhlasit se vším výše uvedeným – měli to vzít zpět, ale taky to pro mě byl jeden z top cyklo krámů, když jsem ještě bydlel v Brně. Stačil dotaz a už sehnali věci, co neměli na eshopu a za supr cenu.

      0 0
    • theedge  

      Tak aby to nebylo jak s timhle expertem:

      https://www.bike-forum.cz/…a-sport-brno#…

      1 0
    • mastihuba  

      co to bylo za blatníky? kdybys potřeboval na silnicu, tak ti mužu dlouhodobě zapůjčit :) v dešti už jezdit nehodlám :)

      0 0
      • babicak  

        Dík, závažím nabídku, přijedu a podíváme se, zda by tam šly. Mimochodem, Paťas shání na silnici. Ty blatníky nebyly na moje kola, jsou na celopevňáka, trekové kolo, foto dám zítra, kdyby někdo z fóra měl zájem.

        0 0
        • mastihuba  

          jen si nejsem jistej moderním trendem skrtali o to i 23mm gumy, přeci jen jsou z roku 2013, ale zas tam bude víc místa v rámu.

          0 0
    • BB  

      Někde jsem četl, že nárok na vrácení zboží koupeného přes internet ve 14 denní lhůtě není v případě, že zboží bylo předáno zákazníkovi na na prodejně. Ale nejsem si moc jistý a nepamatuji se, kde jsem to četl.

      0 1
    • Jáchym 1  

      Podle mě je zásadní to,že jsi sice zboží objednal na e-shopu,ale platil ho na prodejně.

      0 0
      • Winux  

        Ne, to nemá vliv. Pokud je smlouva uzavřena na dálku nebo mimo obchodní prostory, tak má spotřebitel vždy právo vrátit zboží během 14 denní lhůty, která začíná běžet den následující po převzetí zboží. A je jedno, zda mu zboží přijde poštou a nebo si ho vyzvedne někde v kamenné prodejně nebo jiném výdejním místě. Výjimky jsou pokud se nepletu jen u zboží upraveného přímo na míru zákazníka nebo u něčeho, co se rozbalením nějakým způsobem znehodnotí.

        V situaci autora tohoto vlákna se prostě obchod zachoval v rozporu s tím, jak měl a kdyby to chtěl autor řešit přes odpovědné orgány, tak by to vyhrál. Nesmyslné z pohledu obchodu to bylo i po lidské stránce, protože blatníky by určitě bez problému prodal za plnou cenu a navíc si autor při úspěšném vrácení chtěl v tom samém obchodě vybrat ihned jiné. Zbytečná prohra pro obě strany.

        2 0
        • RomanH  

          Presne tak

          0 1
          • Winux  

            Jo tady je to hezky rozepsané :)

            Jinak on tenhle institut vracení ve 14 denní lhůtě má dvě strany mince, jedna je že to chrání zákazníka, který si objednává „zajíce v pytli“ aby měl možnost zboží případně vrátit, druhá je, že plno lidí to zneužívá a dělá si z toho pronájem věcí zdarma na 14 dní. Typicky třeba foťák na dovolenou, který po dovolené vrátí. Správně by to mělo být tak, že spotřebitel má právo zboží rozbalit, krátce vyzkoušet a pak se rozhodnout, zda si ho nechá a nebo pokud nesplňuje jeho požadavky, tak ho vrátí. Tedy u výše zmíněného foťáku je ok zapnout/nabít udělat nějaké zkušební fotky, ale už ne s tím „full time“ fotit celou dovolenou. Proto znovu zmíním, že nechápu přístup prodejce z tohoto vlákna, který nechtěl vzít zpět evidentně nepoužitou jen rozbalenou věc.

            Paradoxně když si ten samý foťák půjde koupit do kamenné prodejny a nevyzkouší si ho rovnou na místě tak i když pak nebude vyhovovat, tak nemá možnost, pokud mu prodejce nevyjde vstříc nad rámec své zákonné povinnost, foťák vrátit.

            U některých obchodů lze za nějaký drobný bakšiš lhůtu pro vrácení prodloužít, napadá mě třeba Alza, kde mi to u plno věcí nabízelo prodloužení ze 14 dní na 60.

            0 0
          • Jáchym 1  

            Asi jsem to nenapsal dost jasně.

            Objedná-li zákazník zboží e-shopem,ale vyzvedává a plati ho přímo na prodejně konkrétního prodejce,kde má možnost si zboží prohlédnout,14ti denní lhůta neplatí.A to je i tento případ.

            2 1
            • Velomiwookie  

              Ne

              0 0
              • Jáchym 1  

                Co konkrétně-ne?

                0 0
                • RomanH  

                  Precti si znovu ten muj odkaz :

                  Důležitý je způsob uzavření smlouvy, ne způsob dodání zboží

                  Celkem častou praxí je nemožnost vrácení zboží při osobním odběru na prodejně. V tomto případě ale takový e-shop porušuje zákon. Pokud je smlouva uzavřena distančním způsobem (přes internet, telefonicky), zákazníci mají stejná práva bez ohledu na to, jaké doručení si zvolí, a od smlouvy můžou odstoupit do 14dnů bez udání důvodu

                  1 1
                  • milan.v  

                    Přesně tak…

                    0 2
                  • petyn  

                    To ale popirá toto:

                    Pokud se se zákazníkem vidíte osobně v prostorách, ve kterých podnikáte, ale zároveň uzavíráte smlouvu přes internet (kvůli fakturaci či z jiného důvodu), nemáte povinnost takové zboží přijmout zpátky ve 14 denní lhůtě. Jde sice o potvrzení, resp. přijetí nabídky prostředkem komunikace na dálku, ale zároveň jste oba fyzicky přítomni.

                    1 0
                    • Polka  

                      To je případ, kdy si objednávku nakliká přímo na prodejně.

                      0 1
                  • Jáchym 1  

                    Já to četl.

                    Uzavření smlouvy v prostorách podnikatele po předchozí domluvě na dálku

                    Pokud se se zákazníkem domlouváte předem po telefonu nebo online, nemá to vliv na situaci, kdy nakonec uzavřete smlouvu ve vašich obchodních prostorách.

                    Uzavření smlouvy v prostorách podnikatele po předchozí rezervaci

                    I pokud zákazník provede rezervaci zboží online nebo telefonicky, ale samotnou smlouvu uzavře až v prostorách podnikatele bez použití prostředků komunikace na dálku, nemůže využít 14denní lhůtu pro vrácení zboží.

                    Prodej zboží upraveného na

                    1 0
                    • Polka  

                      K uzavření smlouvy mezi kupujícím a provozovatelem e-shopu dochází v okamžiku, kdy přijetí nabídky nabývá účinnosti, tzn. ve chvíli, kdy objednávka zboží dojde provozovateli e-shopu. Pokud tedy provede objednávku po netu kdekoli mimo prodejnu tzv. na dálku, tak platí 14denní vrácení.

                      0 1
                      • Jáchym 1  

                        Tak já jsem jen ze zvědavosti vstoupil do této debaty,co kdo stran této situace uvede za argumenty.

                        Vypadá to na nekonečné dopisování.

                        Uzavřu to z mé strany 1.zbytečný handrkování na prodejně a bohužel pro prodejnu negativní dopad ať jsou v právu nebo ne.

                        2.děkuji oponentům za seriózně vedenou debatu.

                        1 0
    • Polka  

      Mám s nima jen dobrý zkušenosti. Vždy objednávám na netu a platím až na prodejně. Jednou jsem vracel špatně zvolený dráty (byly myslím kratší) a bez řečí je vzali zpět. Letos pro změnu brýle Force bo v balení byly jiný než uvedený na webu, to uznali jako chybu dodavatele, vyřešili s nima a druhej nebo další den jsem měl ty správný.

      0 0
    • mastihuba  

      Apropo, kdo nic nedělá nic nepokazí, tak na tom systematicky pracuj a neventiluj to na BF. To by te v ocich pepe mohlo dos postavit na druhou kolej. :) Me se ted v servisu pokusili nauctovat chladivo ktery napustili do klimy kterou meli spravit a nepovedlo se… Ne vždy se povede, jen je potřeba zmapovat miru odpovednosti :) trpelivou diskusi k lepsim zitrkum :)

      1 0
    • Jasam  

      Tvoje zkušenost je naprosto jiná než má. V Pepe objednávám přes net celkem dlouho, všechny objednávky s osobním odběrem neboť to mám „za rohem“. Nevyhovující zboží vráceno vždy bez problémů. Ale je pravdou, že vracím vždy v původním obalu.

      0 0
    • perceptio  

      Podle mě já ale v podmínkách vrácení, a tím myslím u každého eshopu, vrácení v původním nepoškozeném obalu. Což autor neuvádí, ale předpokládám že blatník byl v nějakém igelitu, případně připevněný sponou ke kartě. A jakmile se tento obal poruší, tak už může být právě problém. Prodejce pak bude věc s porušeným obalem prodávat hůře.

      0 0
      • Velomiwookie  

        Neni, je to ze zakona

        0 0
      • Macik  

        Tomu by člověk i rozuměl, že se věc s porušeným obalem bude prodávat hůře. Jenže pokud byl obalem jen igelit a stačilo na blatník hodit cenovku, tak je to minimálně k zamyšlení. Trvat na svém a ztratit zákazníka nadobro? Takhle přijdou o víc. Ale asi to přežijou.

        0 0
    • gerrard  

      Top cyklo obchod v Brně. Super lidi, super přístup. Pokaždé poradili a doporučili jenom dobře na rozdíl od jiných obchodů. Asi špatná karma. :)

      0 0
    • cicmunda  

      A to žes vracel ještě jedny blatníky a vzpěry nenapíšeš?A za ty ti peníze vrátili.

      0 0
      • Velomiwookie  

        To na tom neco meni?

        0 0
      • JachymP  

        Insider?

        0 0
      • babicak  

        A? Co to na věci mění? To je sdělení Pepe bike, buď rád, že jsme ti aspoň něco vrátili? Příště nevrátíme nic. Když jste s případem tak seznámena, tak bylo jednání prodavače korektní? Ano, či ne? Pokud došlo k chybě, můžete napsat objednateli, že se chyba stala a je vyřešeno.

        0 2
        • kubad  

          minimálně to že s tady něco zamlčel, a že to bylo asi trochu jinak

          4 1
          • Mr.Duck  

            No a co? Tahle odpověď na věci nic nemění, pokud by zamlčel něco podstatného, proč odpovědět a nezmínit to? Tady máme tvrzení zákazníka proti..ničemu.

            Já vím že zákazník má ne úplně vždy pravdu, ale z toho co tu vidím bych se postavil za zákazníka.

            Každopádně jde o pár korun (což je relativní, pro někoho to pořád není málo) a asi bych si na základě tohohle tématu nedělal moc obrázek o Pepe Bike.

            Spiš by mně zajímalo jestli pro tebe jsou kola hlavním zdrojem příjmů? Nějak jsem si začal všímat tónů tvých odpovědí ohledně zákaznické podpory a reklamací a radši se tě zeptám než si udělám obrázek. Protože upřímně mám zatím pocit že v první řadě i v situaci která se tě ani netýká bys hned zamítal reklamace na základě domněnky a spekulace. Vím že reklamace v ČR před 10 lety moc nefungovaly právě kvůli lidem v shopech s takovým přístupem a tady u nás bys s tím moc nepochodil, nevím jestli si to lidi v ČR stále nechají líbit ale doufám že to tak není.. Neber to jako osobní útok, spíš feedback / dotaz.

            0 0
            • kubad  

              Ne nemam. Ale to na věci nic nemění. S řešením reklamaci nemam problém. Ale jsou reklamace s reklamace. Já třeba v tomto vláken nepsal nic o tomtéž nemá nárok jen mě zajímá co se vlastně dělo. S proč sem píše jen část informaci.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Jasný, odpovím v relevantním vlákně, nechci pěstovat OT.

                0 0
              • Jasam  

                Bohužel je takovým místním koloritem u témat, která kritizují přístup prodejce / servisu / poskytovatele služeb, že se něco „zapomene“ zmínit. Tady to vypadá, že šel vracet tři věci, z toho za dvě dostal peníze zpět a za jednu ne. Což zřejmě nějaký důvod mělo.

                3 0
        • gerrard  

          Nebude lepší do toho ho..a přestat šťourat. Opravdu je to potřeba kvůli blatníkům za 250,– Kč?

          1 0
    • Sistematicx  

      Chodim tam teda od roku 2015 pravidelne.

      Beru vsechno primo na prodejne. Vetsinou drobnosti, nekdy vic veci. Parkrat jsem uz vracel nebo vymenil za jinou vec. Vzdy bez problemu.

      Dneska jsem sel vymenit pajsl do ventilku. Misto FV jsem vzal AV. Nebyl problem.

      V roce 2018 jsem dokonce vracel zadni Hope nabu. Spletl jsem si rozmer a koupil boost nabu misto obyc 142 (vybral jsem tu spatnou primo na prodejne). Kolo uz bylo napletene takze mi to prepletl na spravnou nabu.

      0 0
    • ffanny  

      babicak asi nemohl uvést, že vracel více blatníků a ty, které byly zabalené alespoň v porušeném obalu mu byly proplacené. Protože potom by musel napsat, že mu nebyly proplacené ty, které vracel nezabalené, tak jak by měly být. Taky by mě zajímalo, jak došlo ke zjištění, že blatníky nepasují? Pravděpodobně byly namontované na kole a teď nechci snižovat technickou úroveň kohokoli, ale dnešní spojovací materiál i při odborné montáži obzvláště pokud má nějakou choulostivou povrchovou úpravu, tak může dojít k jeho viditelnému poškození povrchu. A teď ať se každý zeptá sám sebe, koupil by sis novou věc za plnou cenu v roztrženém obalu a navíc, když by určité části vypadaly, že byly už někdy montované? Myslím, že v dnešní době je různých sáčků kolem nás spousta a sešívačku má snad každý, tak není důvod vracenou věc nezabalit. Takové slušné chování není korektní jen vůči danému obchodu, ale hlavně vůči nám ostatním, kteří si tuto věc budeme chtít koupit.

      0 3
      • orm  

        Sorry, ale to je proste riziko prodavani pres eshop a eshop by mel mit vratky zakalkulovane v cene a pocitat s tim. Chapu, ze pro maly eshop je to vetsi problem nez treba pro alzu, ale zakon plati pro oba stejny. Alza prodava rozbalene zbozi jako zanovni, pripadne jako pouzite za nizsi cenu. Pri nakupu pres eshop mas pravo si zbozi vyzkouset a v puvodnim obalu ho vracet nemusis. Obchodnik ma pravo ti pripadne poskozeni nauctovat.

        1 0
      • Velomiwookie  

        To je ale problem prodejce. Ze zakona mas narok si neco koupit, vyzkouset to a vratit to. Prodejce pak muze snizit vracenou cenu, ale vratit penize musi. Nejaka hra na city co je fer a nefer v dnesni dobe nikoho moc nezajima.

        EDIT: ORM byl rychlejsi :)

        0 0
      • Endryju  

        Korektní je především řídit se zákonem, tedy převzít zboží zpět i bez originálního obalu. Nějaké domácí balení do různých sáčků by mne jako zákazníka odradilo. Pokud prodejce přistoupí k uzavírání smluv se zákazníkem na dálku, měl by akceptovat všechny související výhody i nevýhody.

        0 0
        • RomanH  

          Presne

          0 0
        • AussigBiker  

          Tak v tom pripade bych za obal a poskozeni blatniku, byly-li montazi poskrabany nebo neco, nauctoval cenu blatniku a vratil nula kc :)

          Jsou i ruzny opruzove a vysiraci… Jestli koupil a vracel tri veci a jestli to tam dela pravidelne… tak se ani nedivim, jsou zakaznici, ktery za to nestojej a jejich pripadna ztrata je do plusu:)

          Ale fakt netusim, jak to presne bylo se tu stejne nedobereme.

          2 2
          • Mr.Duck  

            Já nevím proč by na obalu – něčem co stejně vyhodím hned jak díl koupím mělo záležet.

            Při prodeji auto dílů je úplně normální koupit „všechno“ co může být potřeba, a co při servisu nepoužiješ prostě odneseš vrátit, ani to nemusí být koupené online. Naopak je to důvod proč radši nakoupím lokálně abych to nemusel posílat zpátky.

            Nevím proč by to u kol mělo být jiné. Sice většina servisu na kole není tak časově náročná, ale v principu je to to samé.

            0 0
            • my_dudesty  

              Tohle je asi kanadské fungování, bohužel ve východní evropě je to jinak. Vím od svého servisáka, který kupoval originál poloosu podle VINu a výrobce měl v dekodéru chybu, takže přišla jiná poloosa a stálo ho to několik týdnů jebačky s dodavatelem a ani nevím, jestli nakonec dostal prachy zpět (v řádech nižších desítek tisíc a to nebyl jediný fail, který německý „prémiový“ výrobce měl). A to dostal ocenění most VIP zákazník (tj. největší odběratel origo dílů daného kraje)

              0 0
              • Mr.Duck  

                To mi prijde celkem smutny.

                Sam jsem s tim mel trochu problem, a strasne nerad jsem chodil do shopu vratit neco co jsem nepotreboval. Pak sem se ale chvili zivil prodejem autodilu (nikdy to nedelejte! :)) a lidi mi porad nosili neco zpet a az tehdy jsem si uvedomil ze vlastne o nic nejde. Ano – je to trochu prace navic, ale to byla moje prace a neni to o moc jine nez neco prodat. Az na to, samozrejme, ze nejake komise a a procenta z prodeje se zase odecitaly, ale to je soucast byznysu.

                Jenze to je samozrejme vzdy o lidech – kdyz kazdy bude mit pristup jako popisuje AussigBiker, tak se veci moc nezmeni. Ja to vidim tak, ze dostat takovyto servis od dodavatele, jeste kdyz to byla chyba vyrobce, tak uz tam nikdy nenakoupim. Jenze kdyz si to zakaznik necha libit, je mi jasne ze dodavatel nebude extra motivovany mu jit trochu naproti protoze ostatni dodavatele nebudou predpokladam lepsi, jestli je to jak pises. Je mi jasne, ze nic neni zadarmo, a mozna se ty sluzby projevuji na cenach. Nicmene cena neni vsechno, jak dokazuji ty desitky tisic co by ztratil tvuj servisak.

                0 0
    • ffanny  

      Asi bych se trochu zděsil, když bych navštívil značkový cyklo obchod a viděl krom jiného i vystavený sortiment zboží, které je sice se slevou, ale neoriginálně zabalené a navíc s nějakým byť lehkým poškozením. Takové zboží patří snad do bazarového prodeje. Ano obal není předmětem prodeje a tudíž není povinnost ho vracet se zbožím, ale cyklo obchody vždy bývaly nejenom místem, kde biker mohl nakoupit, ale i místem, kde se debatovalo o různých věcech kolem kol a ježdění. Místo, kde se podobní lidé řídili nejenom tím co je napsáno v zákoně, ale i tím co říká zdravý lidský rozum.

      0 1
      • obda  

        Zdravý lidský rozum říká, že dobrý obchodník vezme nepoužité, byť rozbalené zboží zpátky. Snad není problém nabídnout zákazníkovi, který chce blatníky, možnost zakoupit stejný výrobek třeba o 50 Kč levněji s tím, že jsou bez originálního obalu? V obchodu s koly jsem taky kdysi dělal ;) Ostatně hodně zákazníků chtělo i takovou věc, jako blatníky, namontovat. Tam už se na obal nehraje vůbec.

        Asi bych se trochu zděsil, kdybych navštívil cyklo obchod a zjistil, že nedodržuje Občanský zákoník ;)

        P.S. A povedzte mi, Kefalín, čo vy si představujete pod takým slovom značkový? (cyklo obchod)

        3 0
      • orm  

        Zde ale neni diskuse o cykloobchode, ale o eshopu a jeho vydejne.

        0 0
        • mastihuba  

          Obavam se ze ne kazdej chce v esopingu konkurovat alze. Obecně abych se vyjadril k tematu, tak blatniky jsou snad ta nejvetsi ***** co se da na kolo poridit? Bud nesedi uchyty, nebo je konstrukce zcela v prdeli na jakykoliv model kola a jen to vyzkouset bez poskozeni je zcela nerealna vec. To ze to pak nekdo v zoufalosti donese zpet ještě zoufalejsimu prodejci je jen tresnicka na dortu. Podle me od začátku tato situace nema uspokojivé řešení.

          1 0
          • gerrard  

            Ale má. Já mám takové blatníky hozené v komoře do zásoby s tím, že se jednou na něco budou hodit. U zboží v takovéto ceně nemá smysl se s tím *****.

            0 0
      • skillzthatkillz  

        Alza.cz takto zboží prodává už řádku let. Mají v popisku použito/rozbaleno a sníženou cenu.

        0 0
        • mastihuba  

          Jen ze zvedavosti, muzes nastrelit kolik % kupujes nerozbalenyho a rozbalenyho? A mas k tomu co nekdo nespokojenej vrati velkou duveru?

          1 0
          • tomo_111  

            Podla mna zrovna na alze je ta zlava za rozbalene tak mala ze ja osobne na to ani nepozeram (pri beznych veciach do par tisic), a zas na nieco drahsie ako telku rozbalene z principu nechcem.

            1 0
          • Mr.Duck  

            Já teda když vidím na eshopu díl za plnou cenu, a rozbalený nainstalovaný ale nový díl ve slevě, tak si vezmu ten rozbalený. Nevím proč by někomu mělo vadit že nemá nové nepoužité balení které půjde do koše hned jak to koupím..

            1 0
            • mastihuba  

              Myslim to dost obecne i na ruzny elektrospotrebice… Rozbalena a vracena vec ve me evokuje otázku proč…

              1 0
              • Paja  

                Teď jsme mladýmu koupili rozbalenej mobil, za stejnou cenu dvojnásobná interní paměť. Říkal jsem si, že když nebude „jako nový“ tak, jak bylo uvedeno, tak jim ho tam nechám, ale na tom mobilu nebylo „ani smítko“.

                0 0
                • roud  

                  já kupoval kdysi garmin fenix 3 na alze hodinky jako nové ani jsem nepoznal že byli rozbalené občas se to prostě vyplatí :)

                  0 0
                  • kubad  

                    dřív tam byl zajímavý cenový rozdíl. dnes je to jen pár stovek

                    0 0
                • mastihuba  

                  Netvrdim ze sem nikdy nic nekoupil na bazaru a vim ze lidi vraci zbozi jen proto ze jim neco nesedne, ale ta otazka proč a co mi vzdycky vyvstane. A me o ten obal fakt nejde. Jen si rikam co je na tom vyrobku spatnyho. Fenixy mam z druhe ruky a prestaly fungovat az když sem je nechal cely leto lezet na cernym parapetu na okne. :)

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Nekteri lidi objednaji zbozi u vice eshopu. Kdo prvni doruci, dostane penize. Zbytek propalil cas a naklady na dopravu.

                    Jsou osoby, co neco objednaji – hmm, to se mi nelibi anebo v ten den najdou lepsi cenu – a sup s tim zpet.

                    Pak mas vystavene zbozi i ve vitrine.

                    0 0
              • Jano86  

                Kupoval som s alza edge 830 rozbalení dvojka bola zľava… Spoko max

                0 0
          • skillzthatkillz  

            Ten rozdíl je tam někdy v řádu korun, někdy stokorun. Záleží jak co. Rozbalenou věc jsem tam bral jen jednou. Taky záleží co je rozbaleno. Třeba špuntová sluchátka bych si rozbalené a vyzkoušené nevzal. Bral jsem tam lampičku do dětského pokoje a ušetřil cca 200 Kč.

            0 0
          • MlokCZ  

            Hodně záleží na tom, o jaké se jedná zboží. Oni to opravdu pečlivě kontrolují před dalším prodejem, takže stav zboží při opakovaném prodeji je vždy perfektní (a když něco není v perfektním stavu, tak je vždy uvedeno, co s tím je a k tomu adekvátní cena).

            U některých věcí je ale právě na zamyšlení, proč to někdo vrátil. Na jednu stranu to bývá, že mu to prostě nevyhovuje a jen z udávaných parametrů to nepoznal.

            Ale pak tu jsou v některých případech vlastnosti zboží, které jsou nežádoucí, ale nelze je přitom reklamovat. Jako příklad bych uvedl třeba vadné pixely u monitorů/no­tebooků. Takový jeden vadný subpixel není reklamovatelný ještě v podstatě u téměř žádnoho výrobce. A i když už dnes to není tak časté jako dříve, tak se to občas stane.

            Při vyšším rozlišení to třeba ani někomu nevadí, že si toho ani nevšimne (záleží jaký to je a také v jaké části obrazovky), ale někomu to vadit třeba může dost.

            A když to bude tento případ, tak to půjde zase normálně znovu k prodeji. I když tu pořád zase zůstává možnost to také vrátit.

            Sám tak třeba zrovna na Alze beru rozbalené věci poměrně často, ale právě některému typu zboží typu monitory/notebooky to tak cíleně nedělám.

            0 0
          • gerrard  

            Já to občas využiju, když to dává smysl. Řešit proč někdo něco vrátil nedává smysl. Úplně stejně to pak můžu vrátit já. A zrovna Alza neřeší vůbec nic a vezme bez keců všechno.

            1 0
    • Jano86  

      fantasticka skusenost!a okamzita reakcia..odporucam!

      1 0
    • ffanny  

      To Obda, může to být třeba takový obchod, který prodává značku komponentů, které v daném městě nikdo jiný neprodává. Jestli se můžu zeptat, ve kterém obchodě jste pracoval? Protože Vaše představa může být proveditelná jen na určitém sortimentu, ale osobně si nedokážu představit jít si koupit např. přehazovačku Sram (…) AXS, kterou bych dostal bez obalu jen tak do ruky s tím, že už byla namontovaná a vrácená zákazníkem a je na ní sleva. Ale to je můj názor a každý ať si kupuje to na co se cítí.

      0 1
    • ffanny  

      Ahoj všichni brněnští bajkeři. Prosím podpořte svým hlasem veřejný projekt dostavby pupmtrackových zatáček na „pupmtracku“ v Brně Obřanech u cyklostezky do Bílovic. Hlasování je pouze do konce tohoto měsíce a máme zase možnost, že nám město něco vybuduje,ale musíme hlasovat! Rozešlete i svým kamarádům, čím víc tím líp.

      0 4
      • Polka  

        Co to má společného s tématem? Jedno vlákno nestačí?

        1 0
        • JachymP  

          Myslel jsem, že bych mohl podpořit. Ale trolling nebudu podporovat.

          2 1
          • skillzthatkillz  

            Tak mu to neměj za zlé. Asi mu na tom záleží a nechtěl, aby to zapadlo. Jsou tady horší věci.

            1 0
            • Smazaný účet  

              Jako dávat to do všech vláken, kde je v názvu Brno, je trochu psycho… Způsobí akorát to, že někdo bude reagovat na starý věci. To už si měl zrovna založit samostatné.

              1 0
    • ffanny  

      Borci, abych přiznal čekal jsem trochu víc pochopení. Tak asi hold budeme jezdit zase bez zatáček. Celé jsem to dělal ve volném času místo toho abych se jel projet a po vás se chce jen poslat hlas což je otázka minuty. Myslím, že kdo opravdu jezdí, tak to pochopí. A jak už tady bylo napsáno, že se tady dějí mnohem horší věci.

      0 5
      • Polka  

        Tak hlavně pochop ty, že když něco po někom chceš, tak se to tímto nesmyslným trollícím způsobem na diskuzním fóru fakt nedělá.

        3 0
        • gerrard  

          Mne teda pripadne cely participativni rozpocet jako velka kravina. Jako chapu nejaky sber napadu, fajn a ten podporuju, ale od toho si snad volime zastupitele, aby za nas rozhodovali, proto to je zastupitelska demokracie. Nevim proc by pak lidi meli hlasovat na internetu co bude a nebude. Takto mne to pripadne jako chleb a hry pro plebs, at ma pocit, ze taky neco primo ovlivnuje. A kazdorocni zebrani o hlasy, to je taky uz silne otravne. A pritom je hromada napadu co by si zaslouzily realizaci i kdyz se neprohlasuji. A zaspamovani vlaken co s tematem vubec nesouvisi, to je taky pekne nestastne. :( A doufam, ze ten sad neprojde. To by nedopadlo dobre. :)

          1 0
          • gerrard  

            Ted sem se dival na ten rozpocet toho sadu a jeden stromek za 2000,– hm slusne, kdyz jeden stromek stoji kolem 200,– Kc. A cele akce za 430 000,–. To za 30 stomu. Sorry Stano, ale to je ulet. Tady je videt, ze z ciziho krev netece. Jeste vetsi sad mam a staram se o nej sam a nasadil sem ho taky sam, jen mne trochu pomohl tata a staram se o tresnovou alej, kterou sem zasadil ze sveho na obecnim pozemku. Kdybych tak moc chtel ovocny sad v rokli, tak uznto mam domluvene se starotou a nedelam na to takovýujete drahy projekt.

            0 0
            • Karaya  

              ok, s cenami máš asi recht, je to nějaké přemrštěné. Možná počítají s opakovanou výsadbou, když si to někdo párkrát odnese, nebo to přes léto nikdo nezalije :-).

              Ale jinak mě taky zarazilo, že starosta MČ navrhuje projekty do dámenavás, wtf? To je za mě minus bod pro Štefana. Dámenavás jako takové se mi líbí.

              0 0
              • Paja  

                Já bych řekl, že paní tam má sice napsáno sazenice, ale ve skutečnosti chce sázet už trochu vzrostlé stromky, pak ta cena odpovídá.

                0 0
              • gerrard  

                Jo to mne taky pobavilo, ze Stefan ma projekt. :) A jen mne to utvrdilo v tom, ze je to principialne spatne.

                0 0
                • hmm  

                  Já Štefanovi hlas nedám nebyl dneska na trzích aby mi uvařil kafe zdarma jako vždycky. Jeho projekt je do nebe volající. Mám taky projekt a nikdo z radnice do něj nevstoupí aby mi pomohl. Ty stromy se ni líbí. Cena po nastudování podmínek je pochopitelná to tu z vás nikdo nepochopí dokud si něco nepodáte sami. Ano damenavas je parodie hlavně po tom co nikdo nechce dávat číslo op. Ale i přes to jsem chtěl pomoct sousedům protože já ten projekt podal tak že jsem šel a zeptal se lidí co by chtěli.....

                  0 0
                  • gerrard  

                    Jen abys mne blbe nepochopil, mne nevadi projekty, mne vadi ten system a ta absurdita kam to dojde. Viz starosta co si dela projekt nebo zasazeni 30 stromku za 430 000,– a to pokud budou plodit, tak dopadnou jak ta nestastna tresen u detskeho hriste co je sezrana jeste polozelena a oskubana jak samica. Do parku bych sadil jen stromy co z nich plody nezerou lidi. Ale tak mozna lepsi stromy nez kdyby tam nekdo cpal rozhlednu, ale jen probiha nech nejsou ovocne. :)

                    0 0
    • ffanny  

      Tak se všem omlouvám.

      0 0
    • ffanny  

      Chápu, že jsem odkazem na hlasování mohl někoho naštvat nebo pohoršit. Chtěl bych ale poprosit brňáky co jezdí na kole, aby se nad tím zamysleli. Není to žádný soukromý projekt pro uzavřenou skupinu lidí, je to pro nás všechny, kteří zrovna pojedeme kolem a užijeme si zábavu. Pokud nechcete podpořit nějaký jiný projekt, tak by to bylo fajn.

      0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.