zkusenosti s Mio Cyclo 100 / 105

40 nepřečtených
  • sorak

    ahoj,

    je tu někdo se zkusenosti s GPS cyklopocitacem Mio Cyclo 100 ?

    Popr. s vybavenejsi verzi 105?

    Hledam nahradu za svoji pokazenou

    Sigmu MHR2006 s výškoměrem a moznosti mereni na 2 kolech.

    Tj. primarne chci jednoduche prehazovani z kola na kolo coz tento GPS model umi, zaznam trasy v podobe GPS logu a nejake ty statistiky jak od klasického computeru.

    Pokud ma někdo zkušenost muze mi pls dat vedet plusy/minusy?

    Pokud nemate ale studovali jste a nasli jste nejakou vadu na krase podelite se o info? :)

    Diky :)

    0 0
    • sorak  

      Tak jsem do toho nakonec šel a zpracování celkem dobré, ale vada na kráse – signál to chytá 3–5min, po zapnutí přístroje jsem ujel 3km pod volnou oblohou než se GPS chytila.. dnes ráno zkoušel znovu a trvalo mu to 3min od zapnutí , je to podle vás normální?

      přemýšlím jeslti jsem neměl raději jít do Garmin Edge 200/500..

      0 0
      • maajkee  

        Je to normální. To není tak dlouho, to je tak akorát aby ses před jízdou pěkně protáhnul.

        0 0
      • koko0925  

        Po zapnutí ho nech bez pohybu dokud se nechytne, chytne se rychleji než za jízdy.

        0 0
    • Domingo  

      Uvažuju o něčem podobném a našel jsem toto

      HW je to předpokládám to samé, jen v jiném balení a levnější. Jde o to, co umí SW.

      Chci se zeptat, umí Mio105 jednoduchou navigaci z předpřipravené (např. gpx) trasy? Gssport GB-580P to dle jejich fóra umí, i když to není úplně komfortní.

      Jestli správně chápu z návodu, Mio umí navigovat do počátečního bodu, ale víc z toho jasné není.

      0 0
    • alex44  

      Pánové máte někdo MIO Cyclo 105H/HC? Zajímalo by mě jestli umí ukazovat tep v % z max.

      0 0
    • Kubiczech  

      Nemáte někdo šajn, jak funguje ta jejich web aplikace? Zaregistrovat se nejde, navigace se připojí a její načítání skončí na 16%… Postupuji podle jejich návodu, ale dál se prostě nedostanu.

      0 0
      • maajkee  

        Zaregistrovat se jde. Ale pozor, aplikace funguje jen v Internet Exploreru. Těch 16%, neukazuje ti to náhodou jen kolik máš zaplněno paměti v navigaci?

        Jinak Mioshare je fakt debilní, ale naštěstí tam v nastavení jde zvolit spárovat se strava.com a pak to hází z mioshare rovnou i na stravu.

        Jinak mám 105ku, chodí to bezproblému i s garmin čidlama a jsem spokojenej. Předtím jsem měl 705ku, ta se rozbila, ale zjistil jsme, že mapy mně stejně vůbec nechyběj.

        0 0
        • Camouflage  

          Zdarec, prosím znalé členy fóra o radu. Nasadil jsem Mio 105 HC, postupoval dle návodu a podařilo se mi spárovat jen tepák. Cadence a rychlost nic, baterka ve vysílači je OK měřeno avometem, ať s tím dělám co dělám výsledek je velká 0. Díky všem za případnou pomoc.

          0 0
    • smutnak  

      Jde z toho ziskat nejaky soubor s daty ujete trasy (*.gpx)? Nebo lze prohlizet pouze v jejich aplikaci?

      0 0
    • plevka  

      zdárek, nevíte někdo, zda je MIO Cyclo 100 kompatibilní s držáky Garmin na řídítka? Někde jsem četl recenzi, že měli Mio v držáku Garmin, ale už to nemůžu najít…

      0 0
    • plevka  

      Zdravíčko, zkoušeli jste někdo nahrát nový firmware? Já jej stáhl z ofiko stránek Mio a jako první věc mi zmizela čeština, což by mi ani tak moc nevadilo, ale už dvakrát se mi při zapnutí automaticky přepnul do továrního nastavení a když jsem chtěl nastavit věci jako svou výšku, váhu atd, tak např. v kolonce datum narození se objevily nesmysly, místo roku bylo pětimístné číslo a nešlo přepsat, dále místo měsíce bylo Female atd…pomohlo opětovné restartování do továrního nastavení, ale moc mě to nebaví stále dokola..

      Dále mi trvá strašně dlouho fix GPS a už několikrát mi vypadl signál za jízdy úplně, nevíte někdo prosím, co s tím?

      0 0
      • Kubiczech  

        S tím signálem se mi to děje taktéž. Od doby, co mají nový software CycloAgent, který beztak funguje dost pochybně, mi to nezměřilo jedinou vyjížďku normálně. Není výjimkou, že se jedna rozkouskuje a rozloží klidně i do více dní, nebo naopak dvě spojí do jedné.

        0 0
        • MJR  

          Měl jsem stejné problémy… Dneska jsem aktualizoval CycloAgent na verzi 1.0.56 a vypadá to, že vše funkguje tak jak má. U popisu updatu psali, že opravili chyby v připojení s Mio Cyclo 100/105.

          0 0
          • Kubiczech  

            To rád slyším. Zmíněný problém jsem vyřešil, ihned poté se objevil jiný. Mio s CycloAgentem přestalo komunikovat, upload dat nula nula nic. Jsem zvědav, jestli pomůže aktualizace.

            0 0
            • MJR  

              Měla by. Před aktualizaci mi dle informací na displayi i v cycloagent proběhl přenos dat na 100%, jenže drobná vada na kráse byla, že data se nikde nezjevila :) update toto vyřešil.

              0 0
    • morganzd  

      Zdravím,

      nechci zakládat nové vlékno… Zajímalo by mě, zda lze nějak opakovaně exportovat (synchronizovat s MioShare) trasu, která už byla jednou synchronizována. Omylem jsem ji totiž z MioShare smazal a jakýkoliv pokus o opětovnou synchronizaci nic neudělá. Přitom v historii v Mio Cyclo 100 ji stále vídím.

      Díky,

      Z.

      0 0
    • ondrej24  

      Ja som dostal toto zariadenia ako necakany darcek.. takze som si vyberat nemohol. Tiez mam problemy s mioshare a synchronizaciou tras. Ale to by nebolo take zle. Viac ma hneva ze nemôže spárovať snímač kadencie a rychlosti so samotnym tachometrom.. Teraz som sa v recenziach na zariadenie docital ze nie som sam co ma taky problem. Len teraz neviem co s tym. Ci sa to da nejakou aktualizaciou odstranit alebo je chyba v snimaci.

      Za odpoved Dakujem

      0 0
      • ondrej24  

        Tak uz som senzory spojazdnil. Pisal som do servisu mio a dost rychlo aj odpisali. Nakoniec to bola moja chyba. Mal som to zle nadstavene. Keby mal niekto este take problemy ako ja tak takto to treba naklikat:

        Nastavení/Přís­lušenství/Sen­zory – Srdeční tep (Sken), Rychlost (Ne), Tempo (Ne), Rych./Tempo (Sken), Meření výkonu (sken).

        0 0
    • plevka  

      Ahojte,

      zničehonic mi Mio přestal chytat úplně signál, jeden den na kole se chytil klasicky za chviličku a na druhý den ani po 95km na silnici nic. Zkoušel jsem reset do továrního nastavení a nepomohlo. Další věc, která se mi děje už delší dobu je, že po zapnutí je obraz na displeji otočen zrcadlově nebo někdy dokonce úplně nečitelný displej a vždy musím třeba třikrát vypnout/zapnout, až to naskočí dobře.

      Stává se Vám to taky? Vypadá to, že budu reklamovat..

      0 0
    • biker jura  

      Zdravím, je možné použít pro mio 105ku držák flybar 3.0? do garmin držáku to prej funguje, ale ne ideálně, tak nevím jestli do toho fly baru to vubec pujde. díky

      0 0
    • Scotty  

      Ahoj, chtěl bych poprosit, jestli tady je někdo kdo používá 105 HC – má to někde klasické stopky na té pracovní ploše? Případně čím se spouštějí? :) Ten univerzální návod je katastrofa…

      0 0
    • keeperx  

      Zdravím, mám s mým 105HC zajimavý problém. Jízdu to natrackuje dobře, ale při sdílení to vypíše „poškozený soubor“. Nevíte co s tím?

      0 0
      • McBlacky  

        netuší někdo jestli mio 105 má vyhlazování dat z power metru? Co vím, tak podporuje aktuální a průměrné hodnoty, ale o vyhlazování na 5–30 sec (nastavení) jsem se jen dočetl, že to v době uvedení nemělo a prý to časem chtějí dodat…

        díky

        0 0
        • biker jura  

          no hlavne počítat s nulovou hodnotou! takže jedeš třeba na trailu, dupeš za zatáčkou 800W a pak přestaneš šlapat a těch 800w tam zustane :D na celkovej pruměr je to přívětivý, ale jinak na hovno…:D na trenink jako takovej v pohodě, ale tohle mě sralo hodně, pač třeba XC závod s tím byl absolutně nepoužitelnej, co s etýka analýzy a celkově tréninky v terénu ykreslený. Možná to ale dělala jen kombinace se stages, nevím jak s ostatníma.

          0 0
    • lssd  

      Ahoj. Koupil jsem MIO 100 a dost jsem se do toho zamotal. Potřebuji poradit od A do Z s nastavením a funkcemi. Hlavně nastavení češtiny. Dikec

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nejspíš po ose: Nastavení-Systém-Displej-Jazyk (tedy Settings-System-Display-Language).

        0 0
        • lssd  

          Ahoj. Děkuji za radu. Češtinu to nemá, přesto, že by být měla. Ještě bych tedy potřeboval vědět, co to ukazuje a jak s tím zacházet. Potřeboval bych v závodě, nebo tréninku ujeté km, dobu jízdy, čas, popř. ještě nadmořskou výšku, naráz na displeji. Přes usb z počítače se to nabíjí, ptá se to na připojení, ale připojit se to neumí. Děkuji

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  
            1. stáhni si manuál a nastuduj
            2. stáhni a instaluj CycloAgent, což je nezbytné komunikační rozhraní pro MioShare
            3. při spuštěném CA odsouhlas připojení v MiO
            4. instaluje se Ti pak pravděpodobně aktualizace systému a s ní i rodný jazyk

            Ovládání je stejně chytré/debilní, jako u jakékoliv jiné podobné hračky.

            0 0
            • lssd  

              Ahoj. Děkuji za zprávu. Manuál v češtině mám, ale ani přes Cycloagent se čeština nestáhla a nové aktualizace pro zařízení nebyly nalezeny. V Mio nastavení – display čeština není, jiných jazyků dost, nejvíc severských. Pokud bys věděl jak do zařízení MIO 100 nahrát nový/jiný FW, který češtinu obsahuje, tak budu rád. Asi mám zařízení, které český jazyk zkrátka neobsahuje. Zřejmě jedinou cestou bude nějaké ofic./neofic. přehrání FW.

              0 0
              • plevka  

                mě u MIO zmizela čeština právě po stažení aktualizací pro přístroj..

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Podívám se případně doma na moji verzi FW.

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Mio Cyclo 105

                    VERZE: 2.01

                    F-IGB-20–131009E

                    Čeština je předposlední v seznamu jazyků, hned před Slovenštinou a těsně za Chorvatštinou.

                    0 0
                    • lssd  

                      Ahoj.Promiň že se plácám v prkotinach, ale jsem rád, že mi takhle radíš. Mám verzi jako Ty, jen na konci místo E je W a jazyky na konci seznamu čtyři severské. Slovenština ani Chorvatština tam není. Asi je to vyrobeno zase pro jiné trhy. Nevíš jestli by se to dalo přehrát, nebo nějak vyměnit? Děkuji.

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Máš CycloAgent v češtině nebo jsi ho nechal anglicky? (ver. 2.1.39.1.) Podobně MiO Share – možná, že při nastavení země „Česká Republika“ si to vyvolá aktualizaci jazyka i v MiO 100. Jsem si téměř jistý, že jedno MiO 105 jsem koupil bez češtiny a že se mi tam natáhla při aktualizaci software.

                        0 0
                        • lssd  

                          Pokud je Cyklo Agent Uživatelská příručka, tak ji mám v češtině na ploše. Verzi jsem nikde nevyčetl. Mám to znova stáhnout z internetu, nebo jak aktualizovat?

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Asi se dostáváme k meritu věci. CycloAgent je aplikace, tedy komunikační rozhraní (obdoba třeba Garmin Express), přes které stahuješ data z cyklopočítače do úložiště MioShare (odkud se dají synchronizovat třeba do Strava.com). A jinak ani jinam ta data z paměti cyklopočítače primárně dostat nejde.

                            Prostřednictvím tohoto rozhraní lze také automaticky aktualizovat software (tváří se tak). Jde to i ručně, na všechno jsou na internetu návody a nenech se zmýlit výrobcem, MiO 100 je totéž, co Magellan 100, Timex CycleTrainer 2.0 a původní GlobalSat – bere to software od všech, můžeš si vybrat (na youtube jsou toho názorné ukázky).

                            0 0
                            • lssd  

                              Chápu co je komunikační prostředí. První aktualizace CycloAgenta byla z verze 2.1.39 za verzi 2.1.47.1. Dnes jsem Mio Cyclo 100 připojil k CycloAgentovi, aktualizovala se verze 2.2.13.1

                              Celou dobu bylo zařízení připojené. Čeština se nikde nepřidala. Ani po aktualizaci a napsané hlášce „sowtware zařízení je aktuální“. Zní to logicky, že když CycloAgent je v češtině, tak bude i zařízení ve stejném jazyce. Není tomu ale tak.

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.