HT Rám na hrubější zacházení vol. 2

64 nepřečtených
  • Tomcat

    Tak mě vypekli těsně před sezónou thaywanci. Nedodali mi rám WoodmanComponents D a ani nedodaj :-((. V současný době mám rám A+gang AM + Manitou Sherman Flick (na 130) je to nakopnutý jak nikdy, geometrie je hrozná. Na MT-B-MX je to nepoužitelný. Sem v tísni, 28.3 jedu závody a na tom mizerným A–gangu už nechci, je to nepovedenej humus .

    Sháním rám s BMXoverna patkama a možností použití siglespeeedu. Takže se tam musí posouvat i úchyt brzdy! Chci z něj mít BMX cruiser na drsnější zacházení. A v tom je problém, rámů s patkama dozádu je dost, ale stím posuvem je to horší. Jo, jde to vyřešit nějakým kladkovým napínákem, ale nic moc. (řetěz stejně padá a vo závodech to je *******)

    Takže mě napadá Banshee Scratch, ale to je ocel spíš na Dirt a já chci tvrdý kolo na závody. Takže jak je to tuhý při akceleraci ? Prej to je těžký jak dekl vod kanálu? Cena rámu?

    Pak DaBomb Sputnik ,ale ten sem viděl s Foxkou na 125 a zdálo se mi to stejně nakoplí jako A-gang. Je to použitelný pro vidli na 130? Jak je těžkej?(rám) Jak rychle ho umí Pells dodat (reálná zkušenost)?

    Potom 24Cycles LeToy IV. Váha? Nemá to náhodou patky pro 12mm nebo 14mm pevnou ( na šrouby) osu? Jaká je reálná celková ,konečná, finální cena s redukcí z 1,5 na 1,1/8, ten roztřel od 18000,– do 27 000,– mi nezněl moc seriózně ?

    Brave a Funn Dirtovej ocelák. Šlo by to na vidli s 130zvihem? Váha? Tuhost?

    Ví někdo ještě vo rámu s podobně řešenejma patkama a úchytem brzdy a geomkou pro vidli na 130?

    0 0
    • Tomcat  

      Nikdo vo žádný podobným rámu neví? :-(

      0 0
      • Pá-dlista1  

        To mas tezky:( Ty kupujes pro me nepochopitelny veci a odsuzujes ty moje, tak radsi nerikam nic.

        Rozhodne moc ramu s horizontalnima dropoutama neni a uz vubec ne s posouvanim uchytu kotouce. Kombinace lehkeho ramu na BMX trate a 130mm vidlice se mi zda dost ujeta. Co GT MOTO?

        A kdyz bys uz takovy nasel, tak ho u nas nesezenes.

        0 0
        • Tomcat  

          To mas tezky:( Ty kupujes pro me nepochopitelny veci a odsuzujes ty moje, tak radsi nerikam nic….. …..No to bude asi taky tím, že každej člověk je jinej. Tak se mi něco prostě nelíbí tobě zase něco jinýho.

          No lehkýho rámu ?
          Mě se moc lehký nezdaj, sou vokolo 3Kg (od 2,7 do 3,2). To s tím GT Motem prodávaj jen celí kolo a co s těma srajdama co bych z toho vodstrojil? Jinak má hodně ouzkou zadní stavbu a taky to ******** integrovaný hlavový složení.

          Možná toho norka? Jenže na měj je taky těch 130 dost a ten sigl a vzhledově se mi nelíbí.

          0 0
          • Sirenna  

            Takovej ram co mas vysnenej nesezenes a nejak se stim proste musis smirit a musis se spokojit s tim co je na trh! Nesmis bejt takovej estet ( a mezi nama a-gang, co mas, taky neni zrovna krasavec a ze vsech tech ramu co ti tady Padlista napsal je nejosklivejsi) :))

            0 0
            • Tomcat  

              Di? píšu, že A-Gang je humus. Ptám se jen proto, že doufán že někdo sem ješně něco dováží o čem nevím. Jinak 4Hun asi nebude na 130 taky terno tedy pokud ta fotka z www.norcobikes.cz.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                A nestacilo by ti posouvani kotouce v drazkach na ramu, jako to mam ja?

                Fakt uz nevim co by sis predstavoval.

                To MOTO sem nadhodil, jen proto, ze ma geometrii a ram na lehci zachazeni na 4X tratich atd. a pritom 130mm vidlici.

                0 0
                • Tomcat  

                  Stím tvým nevim, osobně když sem jednou viděl tak sem si nevšim, že to není pevná pozice třmenu.

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    A ten sputnik se ti nezda? Tam to je vyreseny snad jeste lip. Jenze nechapu, proc dela daBomb ty drazky tak hluboky, kdyz tam nedas ani 24" kolo do ramu nebo kotoucovku do toho uchytu a uz vubec se netrefis spalkovejma brzdama na rafek. Ale o to ti stejne nejde, protoze kdyz budes mit singlespeed, tak nebudes opirat osu o konec drazky.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      No já sem na „MTBPrevijů.com“ viděl fotku s tou foxkou a vypadlo to hrozně, jak můj Gang ( geometrie) Nebo tohle http://www.mtb-news.de/…BOMSLA_l.jpg a http://www.mtb-news.de/…417bike2.jpg střed je prostě vysoko.

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        JJ. Vypada to tak. Zase ten muj bomb ma stred dost nizko i se 130mm vidli. Klidne tam snesu i vic a hl. uhel bude jeste dobrej. Proste streetova geometrie. Si kup Pointa. Geometrii ma dobrou a jeste usetris. No ja vim, ten uchyt… :)

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Je pěknej, cena je ještě lepší( mě je teda ukradená), ale měkkej. Minulej tejden brácha u něj „vylomil“ spodní misku hlavovýho složení složení .

                          0 0
                          • Tomcat  

                            Pro upřesnění udělal tam pěknou vůli, takže má plynule měnitelný hlavový úhel. Teda pokud se to dotáhle tak to chvíli drží. Podle mě by to svářečka a výstružník oravil.

                            0 0
                            • Franta  

                              Ohledne 24B ci Banshee me napis na mejl.

                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Muzu taky? Pravdepodobnost, ze si jedno z toho koupim je daleko vetsi, nez ze si to koupi Tomcat :) I kdyz obcas mu rupne v bedne…

                                0 0
                                • Tomcat  

                                  To neni, protože u tebe je nejdůležitější cena u mě vlastnosti potom vzhled :-)

                                  0 0
                              • Tomcat  

                                Hele Kusa se Řeřábkem (nebo jak se menuje) sem mluvil a nějak mi nesedí jeho jednání. V tónu jednání je taková zdráhasvost. Vodněj sem právě nebyl schopnej vyždímat tu cenu 24cycles, rozptyl 10000,– mi připadá dost. Jenže z tý nejsoty jednání člověk neví jestli za to pak nebude chtít 30000,– :-/ Taky je možný, že v telefonu moc nerozuměly ,ale pocit z tohu mám takovej zmatenej.

                                0 0
                                • Franta  

                                  Myslim, ze kdo Jirku Rezabka zna tak vi ze je v pohode. Ohledne te ceny, rikal ti to rozpeti asi v dobe, kdy nebyla plne stanovena cena a nez aby rekl neco a pak rikal ze to bude drazsi treba, tak dal rozpeti. Tak a cena je 18900 ram / 1200 konvertor z BMX na normal stred / 1200 konvertor z 1,5" hlavy na 11/8", takze by to bylo asi jak chces dohromady za 20.000. A prosim, napis me na mejl, tady to nechci resit(abych nebyl narcen z reklamy :)

                                  Cus

                                  0 0
                                • Radek Broz  

                                  Kdyby byli dovozci vic jako Jirka a min jako Vokolek, Bartonicek a spol., tak by bylo hej.

                                  0 0
                                  • Tomcat  

                                    Jó Vokolek? Díky němu mám nejdražší FSA kliky pod sluncem :-/ Teda nejen já další obě? byl vod nás Spider. Trochu nedodžuje ceny ( + 150% :-( )

                                    0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Jo a jeste. Jakou chces presne geometrii? U ganga je jedinej problem v tom vysokym stredu delanym na pevnou vidli. Cemu rikas nakoply?

                    0 0
      • Sirenna  

        A co norco 4hun? Ja uz ho zejtra dostanu :)) V patek bude prestavba u Padlisty:))

        0 0
    • Radek Broz  

      To Banshee je podle me tuhy dost a akceleruje perfektne (testovano s 24", coz na to ma nemalej vliv). Hmotnost je dost vysoka (24 LeToy na tom bude podobne) Jo bacha, Banshee ma jtaky BMX stred, takze potrebujes bud redukci nebo primo BMX kliky (tam zas nedas napinak). Nenapsal jsi, co na tom chces jezdit (ale jelikoz zahazujes manualy a jezdis 4X v elite, tak predpokladam, ze 28.3 se chystas na bikrosku:o) ) Chtit v podstate vetsi BMX ram a davat na nej 130 vidli je podle me blbost – ta geometrie bude spatna na vsech kolech, o kterejch uvazujes.

      0 0
      • Radek Broz  

        Aha, pises, co na tom chces jezdit – sorry (ale ty taky nectes vsechno, vid?:o)

        0 0
        • Tomcat  

          Jo ale to by ses taky nesměl pochlubyt(neřek sto náhodou pádlistovy? ;o)) tím, že v polovině trati v Nejdku si myslel, že na tom zdechneš. Tak že to moc sprinter nebude :-) Nebo to bylo pláštěma?

          0 0
          • Radek Broz  

            Moje RB ma 14 kg a jel jsem vcera asi 4× rovinku u nas na draze a i tak jsem myslel, ze zdechnu – tim bikem to bohuzel neni:o) To Banshee je samozrejme tezky a jeho pouziti vidim spis na dirty, street a nezavodni jezdeni – pokud to jde vazne o tu rychlost, tak bych hledal kolo co nejlehci a vidli urcite ne vic nez 110. Ale spatne se na tom Banshee rozhodne nejezdi.

            0 0
            • Tomcat  

              No mě se totiž taky nechce měnit vidli. Když sem jí kupoval byla to jediná jednokurunka z produkce 2003 pro pláš? 26×2,6" , která byla čistě pružina olej (zádný dofukování jako M) nebo uzonká Foxka , shitózní Psilo ani nepočítám. Takže sháním kde to Shermena taky využil.

              0 0
              • Radek Broz  

                To chapu, ale na tyhle ramy to proste sedet nebude – jsou delany na nizsi zdvihy.

                0 0
                • Tomcat  

                  jsou delany na nizsi zdvihy… Odhad na kolik asi? Sherman je stavitelněj od 110 do 130. Neříkej že by to na toho 24cycles LeToy4 něšlo a mělo by to špatnou geomku?

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    To nevim – 24 jsem nazivo nevidel. Myslim, ze na 4X by stacilo 80mm, ale bracha to ma na Cube Flying Circus a podle me by to rozhodne chtelo vyssi. Idealnich je podle me 100/110. BTW: za cenu 24 si kouppis jinej ram i s vidli;-)

                    0 0
                    • Tomcat  

                      za cenu 24 si koupit jinej ram i s vidli;-) … Jasně, že můžu a nebo rovnou pět supermárketů :o) O žádným takovím nevím( myšleno aby zapadal do toho o čem se tu bavíme) . Takže co myslíš tím jinej rám konkrétně?

                      Takže nová vidle stojí víc než polovina ceny rámů(24c) jo jasně zá se sehnat levnějc ,ale to není na 100% a taky to dýl trvá. Rám stojí 24cyc. 20 000,– (v ceně jsou i ty redukce, pokud Kusa nelakuje). Pokud vezmu, že žádná vzduchová vidle mi na kolo nesmí, dostanu se zase k Manitou Sherman :-/, protože nevim komu ruplo u Mazocchi v bedně, ale v DJ je trochu vzduchovka a v Z1 taky. Jo je tu ještě Pace, WhiteBros nebo Rond ,ale to jsou okrajové záležitosti. Případně RS Suntour :-) , ale to si za ty prachy koupim jako brácha pevnou DMR funkce bude stejné nepropruží :o).

                      0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Taky se mi libi, jak chces dat vic jak dvojnasobek za ram, abys nemusel menit vidli :)

                    0 0
                    • Tomcat  

                      Jo jenže vona by to nebila jen vidle. Takže jako 2,7 bych moch vyhodit, protože do Foxky to nenarveš , ty vejplety pláš? mám vyhodit když to není na QRku nebo na 20ku atd… Kupit si pumpu na Mazocchi atd..:-| Prostě spíš problém je ten, že chci jedno kolo na všechno a nechci si postavit druhý spešl bajk

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Ten plast zahod rovnou, protoze ho papirove nenarves ani do Shermana. Nastesti pro tebe vyrobci sirky moc nedodrzujou. Pochybuju, ze jsi ho zkousel ve Foxce.

                        Jeste, ze nechces jezdit zavodne XC i DH :)

                        0 0
                        • Tomcat  

                          No ani to zkoušet nebudu, Foxka je uzká jak Rond. A když sem z Hejňase chtěl dostat jestli tam 2,7 vod Maxxise se vejde, plácal blbosti vom co je vlastně freeride a naco to vlasně chci bla, bla . Prostě celovotruze nechci vo RB už vůbecne. Kdyby neměl keci a řek že spoň 2,5 se tam, tak bych si tu foxku koupil. takhle viz co sem psal nahoře.

                          Hele jezdit zavodne XC i DH to je přece u nás normální, protože unás často jezdí sjezd po rovině, případně dokopce ;-).

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            Je zajimavy, ze s domluvou mas problemy vzdycky jenom ty. S Petrem se da rozumne mluvit a ja sem se vzdycky domluvil. Jestli bys nemel hledat chybu nekde mezi riditky a sedlem :) Ne, neni to horni ramova trubka:)

                            0 0
                            • Tomcat  

                              Jo chyba je na mí straně, že nemám trpělivost v jednání s některýma lidma. A že sem hnedka vytočenej z toho pokud někdo nejedná přímě k věci.

                              0 0
                              • Manas  

                                Hele ja myslel ze ram je veci vlastnosti a geometrie, ne dovozce. Kdyz uz nejakou vec chces tak si na ni treba pockas :-) ( Vazne nerejpu! ) Esli chces videt ty 24Cycles nazivo a mozna uz nejaky postaveny tak si udelej vylet do Prahy do Krabova kramu. Je to kousek vod Branika, hnedle u lodenice Bohemians (Tady presne: http://www.mapy.cz/handler.py?…). Je to mezi Modranskou a Vltavou

                                0 0
                                • Tomcat  

                                  no? rejpeš :-). No závody nepočkaj tak Já taky ne. Jasně že postavený, rám videl naživo můžu.

                                  Číslo na Kraba?

                                  0 0
                                  • Manas  

                                    to nevim, ale v sobotu dopoledne ma otevrino. Z myho rejpani si nic nedelej, ja letos moc jezdit nebudu, tak si to kompenzuju. :-))))

                                    0 0
                                    • Tomcat  

                                      Hmm to je hezký, ale co se budu k němu trmácet když je nebude mít postavený, proto ten dotaz na telefon telefon :-/ …„ja letos moc jezdit nebudu“… ..8-O ????

                                      0 0
                                      • Manas  

                                        co bych ti povidal, posrana diplomka. Uz ted sem ve stresu a nestiham. Smrdi to ze me nenechaj udelat statnice. Prvni cast zadani mi dala zabrat asi 4 mesice. Netusili ze to bude takovy. Pry je to moc mrzi …

                                        0 0
                                      • slayer  

                                        Ten telefon bys moh najít třeba tady www.krabcycles.cz :-)))

                                        0 0
                                  • Pá-dlista1  

                                    Hele ted koukam na KeeWee a je to docela zajimavy, ale asi to k nam jen tak nedostanes:(

                                    0 0
                                    • Pá-dlista1  

                                      Tak prej neni problem. Staci mejlnout Lukovi a on ti rekne jmeno tvyho localniho distributora. By me zajimalo kdo to jo je. Udelame to selektivni metodou. Ja to nejsem:) Za chvili jich tu musi byt plno. Pry se jejich pocet rozrusta kazdym dnem. Nebo si pro to muzes zajet. I kdyz na novej zeland…? :)

                                      0 0
                                      • Pá-dlista1  

                                        exactly

                                        0 0
                                      • Pá-dlista1  

                                        Bohuzel ani tenhle nebude vyhovovat tvym pozadavkum, jelikoz ma IHS :(

                                        0 0
                                        • kOmE  

                                          Tak to uz snad jedine si to nakreslit a nechat vyrobit podle sebe :-)

                                          0 0
                                          • Pá-dlista1  

                                            … pan Benes ma prej hodne prace :( Snad jedine Franta.

                                            0 0
                                            • Tomcat  

                                              jo výš, že to už je asi rok co Beneš se takle vymlouvá.

                                              0 0
                                          • Tomcat  

                                            Fajn a ty vo někom takovym víš?

                                            Nakresleno sem toho měl spoustu, třeba až do fáze výrobní dokumentace(Na­posled se jednalo o dirtovou pevnou vidli na horáka) , ale nikdy sem nenašel niko kdo by to vyrobyl. Takže to nakonec skartuju.

                                            Beneš-( Black Horse) je stará slibotechna Styl jednání : no asi za dva měsíce… …No Já stavím ten baráček… ..pak zase dva měsíce… pak měsíc… …Nakonec přiznává že má moc práce :-/

                                            Franta- zase moc zapomíná a tyhle kola moc dělat neumí , když člověk chce DHčko to je jiná, v tom je jak ryba ve vodě

                                            0 0
                                            • kOmE  

                                              Mam dojem ,ze snad neco dela i sfinx ,nebo pokud to budes mit zpracovany ,jako vyrobni vykresy ,tak si to muzes nechat udelat u nejaky stroj. firmy ,ktera vyrabi nejaky svarovany konstrukce ,ale tam se asi uz dost zvedla cena ,jinak fakt nevim

                                              0 0
                                              • Tomcat  

                                                Dík třeba zkusím, ale ten CXčkař asi při vyslovení slova freeride dh , nebo 4 cross určitě zvrací teda pokud ví to co to je :o)

                                                0 0
                                                • kOmE  

                                                  Tak mu reknes ,ze to je kolo pro sestru a ta ma kratky nohy a dlouhy ruce a je strasne tezka a proto to kolo tak vypada :-)

                                                  0 0
                                                  • Tomcat  

                                                    8o)) Tak to mu můžu řít rovnou, že to mám do cirkusu pro vopici (pokud dodžim ten tvůj podpis)

                                                    0 0
                                                  • kOmE  

                                                    Za to by ti napalil nehoraznou cenu ,ale kdyz si bude myslet ,ze to je pro sestru techto proporci ,tak ti to da za polovinu ,ale nejspis se na tebe vy…

                                                    0 0
                                                  • Sirenna  

                                                    :-D

                                                    0 0
                            • Radek Broz  

                              tady musim naprosto souhlasit s Padlistou – na Petrove strane chyba nebude. Sorry, ale tuhle poznamku jsem si nemohl odpustit.

                              0 0
                              • Tomcat  

                                na Petrove strane chyba nebude… Důležtý by bylo slovo asi. Jo chyba moje je ta, že sem se hnedka nechal vytočit. Ale nechápu Hejníkův přístup, když se ho ptám na něco s 2,6 pneu a hnedka mě strká to fulla. Jo chce prodat, ale asi moc to neumí. Je to Váš kámoš takže se k vám taky chová jinak.

                                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.