Zkušenost s helmou Fox/jakou helmu doporučíte

25 nepřečtených
  • Divine

    Ahoj, právě vybírám helmu na kolo.. jezdím po Praze a někdy nějaký terén. Koukám na MTB helmy a konkrétně na ( https://eshop.shotboardshop.com/…grey-2017-18?… ). Máte nějakou zkušenost? Hlavně furt nevím, jestli koupit MTB helmu nebo silničku. Přece jenom je v Praze v létě dost vedro a myslím si, že silnička bude lépe větrat. Nebo se pletu? Fox vybírám záměrně. Mám Fox rukavice a dres. Popřípadě budu rád za doporučení jiné helmy do 2000Kč s vyzkousenim v Praze a nějaké rozumné barvy. Nejlépe tmavší. A když bude levnější, tak se nebudu zlobit. Díky

    0 0
    • novas752  

      Za mě mtb helmu, větší odolnost se vždycky hodí, a štítek taky, silniční helmy ho nemaj. Záleží kus od kusu, ale nemyslím si, že by se klasická mtb helma potila nějak víc než silniční. Záleží hlavně na čelnim polstrování, nahoře už je to jedno, tam potní žlázy nejsou.

      Já vozim Poc Tectal Race i na silničce. :) (Pravověrní silničáři mě teď ukamenujou. :D ), ale ta je aspoň v maloobchodní ceně trochu jinde no. Nicméně i s tak „poctivou“ helmou se mi kebule nijak moc nepřehřejvá, skoro bych řekl, že je odvětrání mnohem lepší než u mý prastarý levný Bell netušimcozamodel.

      Nejlepší je oběhat krámy a vyzkoušet si je.

      0 0
    • Divine  

      Koukám na tu tvoji, ale ta je bohužel cenou už někde jinde. Ještě jsem přemýšlel o typickém kokosu… https://www.chillisport.cz/…st-s_z11844/?… . Ale mám pocit, že v létě by se mi z toho hlava asi vypařila.

      Můžete doporučit nějaký obchod s velkým výběrem?

      0 0
      • novas752  

        Tak v tom uz asi trochu teplo bude. :)

        Obchod s velkym vyberem Foxek si nevybavim.

        0 0
        • novas752  

          Ale jinak treba Sterba, Bikegallery, Ski a Bike Radotin, i ve Sportisimech a Inetersportech mivaj velkej vyber, ale ted uz tam asi budou mit zimni nacini.

          0 0
          • Divine  

            Díky. Dnes jsem jel okolo Vysočanské a tam byl nějaký 3patrový bike shop. Aspoň mi to tak přišlo… zkušenost?

            0 0
    • Bombos3  

      To je pořád dokola. Prostě vzít takovou, která dokonale sedí, čím víc polystyrenu, tím lépe.

      0 0
      • Divine  

        Samozřejmě, že vezmu tu, která lépe padne. Jde mi spíše o doporučení MTB, BMX, silnička. Jaká značka, obchod kde vybrat… Nikdy jsem helmu nenosil, ale do Prahy si to bez helmy netroufnu.

        0 0
        • Bombos3  

          Vzal bych takovou, co má co nejvíc polystyrenu a co největší krytí v oblasti spánků a zátylku, což prakticky znamená pouze MTB. BMX je fakt příliš teplá na létu, kdežto na zimu mi osobně přijde naopak fajn. Každý máme jinou hlavou, ale osobně mi sedí (myšleno opravdu sedí) tak každá cca 20. helma, takže to s tím výběrem není nakonec žádná sláva. Rozhodně bych si nasadil na hlavu opravdu, ale opravdu hodně přileb, protože dokud člověk nemá na hlavě tu opravdu správnou, tak málokdy pozná, jak špatně mu vlastně většina sedí.

          Doporučuji se taky podívat do zrcadla / přední kamery mobilu, jelikož mnohé helmy vypadají rádoby hluboké, ale ve skutečnosti je krytí zátylku nic moc.

          0 0
          • Bombos3  

            Jo a nesnažil bych se do toho vrazit žádnou horentní sumu. Je to NAPROSTÝ nesmysl. Člověk si tím víc bezpečí nekoupí, spíš naopak.

            Pak nastává taková ta typická situace, kdy sebou člověk někde řízne a řeší jestli je potřeba vyhodit těch několik tisíc do koše, protože přilba může a nebo také nemusí být kaput. Ve výsledku pak jezdí s polofunkční (v lepším případě) přilbou.

            0 0
            • Divine  

              To máš asi naprostou pravdu. Už takhle mi je abych pravdu řekl líto dát za helmu 2000. Ale co koukám na ceny, tak to je levnější střední třída. Zase helmě za 500 bych asi úplně nevěřil.

              0 0
              • Bombos3  

                Pokud ta přilba za 500 bude mít dobře nastavitelné zapínání, hodně polystyrenu, bude perfektně sedět a bude koupená v ČR, tak bych s tím neměl nejmenší problém. Čím dražší přilba tím větší míra odvětrání a snížená hmotnost, což buď vyžaduje ohromné množství inženýrství k zachování bezpečí nebo je ta míra bezpečí prostě naopak horší.

                Fyzika je fyzika a jestliže mám zastavit hlavu letící 25 km/h na pevnou překážku pokud možno co nejplynuleji, tak je k tomu prostě potřeba nějaká hmota, co to pohltí.

                Můj čistě subjektivní dojem je, že čím dražší přilba, tím lépe zpravidla sedí, bohužel. Přijde mi, že spousta levnějších přileb jsou univerzální mělké, široké kbelíky, které rádoby sedí každému.

                https://helmets.org/testbycost.htm

                0 0
                • krabica  

                  Něco na tom bude, mně nikdy neseděly helmy pod 3000 Kč. :-( Osobně bych bral enduro helmy z důvodu lepší ochrany týla a spánků.

                  0 0
    • Michall85  

      Mám ji cca. půl roku v červené barvě a jsem maximálně spokojenej. Má velké větrací otvory a dobré výstelky, takže mi pot neteče do očí ani v těch vedrech co letos v létě byly. Dostal jsem k ní sadu náhradních výstelek tím pádem není problém s praním. Jediné co mi trošku vadí, že nemá vevnitř síťku proti hmyzu, kterou jsem na staré helmě měl. Za mně doporučuji jestli ti sedí na hlavě.

      0 0
      • Divine  

        Díky… tak asi půjdu do ní, ale ještě podívám na možné varianty.

        0 0
    • Morchella  

      FOX Flux mají skladem v Krab cycles. Předloni jsem si ji vybral a šel jsem pro ni do obchodu a neseděla mi (moc široká). Koupil jsem tedy Specialized, kterou jsem letos rozbil. Tak jsem si pro změnu vybral helmu Mavic, která se mi opět líbila a hádej, zase neseděla a koupil jsem helmu Scott, která se mi ani moc nelíbila, ale seděla mi. To je celé :-)

      0 0
      • Divine  

        Díky za typ ;) pokud je FOX Flux široká, tak to bude problém. Celkově mám dost protáhlý obličej, takže i menší hlavu.

        0 0
    • Jirka24x  

      Je To težká a draha helma měl jsme si radši koupit UVEX

      0 0
      • Divine  

        Můžeš být prosím konkrétnější jakou přesně Uvex? Ale Cca. 350g mi nepřipadá tolik

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.