Integrálka co nejvíc odvětraná

103 nepřečtených
  • File12

    Ahoj. Něco už se na tohle téma najít dá, ale po tom co sem letos rozlousknul už třetí Bell Super 3, sháním nějakou co nejvíc odvětranou integrálu co není tak náchylná. Helmy jsou pořád nový tak aspoň budou aktuálnější informace

    Sám integrálu mám a na závody a BP vozím (661). V sobotu jsem ale na trénink na Zadově volil bellku s bradou.

    U první než byla nepoužitelná jsem stejně většinu pádů dal bez brady, takže na normální vožení už nepotřebuju bradu připínat a vystačím si s klasickou trailovou helmou.

    Dávat prachy za Bell Super DH, MET Parachute nebo FOX ProFrame se mi nechce, protože ty by praskly úplně stejně.

    Lepší helma než hlava ale dávat 3× ročně 7.500Kč už je moc velká pálka.

    Tak prosím rady, nápady nebo osobní zkušenosti na odvětrávanou integrálu. Vyjma výše napsaných a podobných.

    0 0
    • LM  

      Bylo by vhodnější investovat do vylepšení skillu než do helmy co vydrží více nárazů. Tu máš varování.

      0 1
    • McBlacky  

      většinou čím víc helma vydrží, tím víc bývá i polstrovaná a má méně otvorů.

      Bell 3Rko je jedna z nejvíc odvětraných a dá se s ní i v extrému popojet za svý kousek.

      Jinak máš můj respekt, zničit tři helmy za rok a pořád být schopen jezdit (bez delšího zranění) to bych řadit do kategorie kurevská klika a zauvažoval jestli má smysl to tolik pokoušet.

      0 0
      • File12  

        No tu prvni jsem mel rok a pul. A neresil jsem lehky prasknuti. Ale pak je ta helma k nicemu a znova ma to spadnout nechces. Ona je ta bellka fakt nachylna. Vzdy to bylo v tim uzouckym miste mezi vetranim a nebo zepredu je na cele zespod hodne kanalku tak tam. Nebyly to zadny extra pady

        0 0
    • my_dudesty  

      No dle názvu topicu chceš co nejvíc odvětranou, ale z toho textu mi vychází, že bys potřeboval spíš nějakou, která přežije víc nárazů a přitom bude pořád chránit – to jsem slyšel jen o POC Coron. Ale ta rozhodně nebude hodně odvětraná. A druhá věc je, že sice píšou multi-impact protection, ale nedovíš se kolikátý impact je už přes čáru :/

      Psali o ní na dolekop.com a na hibike jsem ji viděl za cca 350E, takže už při druhé výměně jiné helmy by se ti vyplatila ;)

      0 0
    • becis  

      Ahoj,

      vlastnil jsem integrálku Fox Rampage ( nejlevnější verzi za 3k ), ale jednoho krásného dne jsem ji upgradoval na Fox Rampage Pro Carbon za 10k.

      Rozdíl v helmách je obrovský. Dražší model je o dost více pohodlný na hlavě a zároveň mnohem více odvětraný. Troufám si říci, že v rychlostech nad 20 km/h cítím jak mi fouká kolem hlavy i na zátylku.

      Takže jestli hledáš něco co tě ochrání, je pohodlné a zároveň dobře odvětrané za sebe doporučím Fox Rampage Pro Carbon.

      0 0
      • embi  

        Ja mam taky Fox Rampage Pro Carbon, ze by se v tom dychalo dobre mi tedy neprijde. Pohodlna je.

        0 0
    • Atilla  

      Vozím MX helmu Airoh senior stelth 1000g a větrá lépe než cyklo integrály co jsem měl. To že má helma díry totiž neznamená, že větrá:).

      Jinak Bell super prostě není integrála, je to obyč helma s náhubkem, kterou popravíš při prvním větším pádu. Kámoš ji taky rozloupnul o hlínu a mě se rozpadla kompletně po pár ťukancích(velký pád jsem v ní neměl). Osobně do parku už nic jiného než MX nebrat. Ten rozdíl co karbon a masivní vnitřek pobere je obrovský.

      0 0
    • suslos  

      Řešil jsem podobný problém – v partě už máme 3× KO Bell Super a 2× KO Fox Proframe.. Já letos rozlouskl POC Tectal.

      Na závody jsem nakonec koupil Giro Switchblade – asi nejodolnější helma z kategorie se sundavací bradou + více odvětraná. Na těžší závody kde se jezdí větší palba/nebo čistě do parku stejně vozím POC Coron, ten pocit na hlavě je úplně jinde… robustnost ochrana a fit..

      Takže za mě můžu doporučit Switchblada – dá se sehnat i za lepší peníze – wiggle, merlincycles (od tud teď brali dva kámoši za cca 4K). Nevýhoda tý helmy je, že se musí hodně roztahovat přes uši při nasazování/sun­davání – je v tý dolní oblasti užší na přetahování. Navíc když ji užíváš bez brady, máš třetí druh helmy – na zimu jsou ty zakrytý uši super :D

      0 0
      • McBlacky  

        Switchblade není moc odvětraná, měl jsem ji na hlavě a bez náhubku to je těžký skoro jako lehčí helmy s náhubkem + máš zakrytý uši. Díky tomu mi moc nedávalo smysl jí vozit bez náhubku (narozdíl od Bellky) takže pak už je lepší vzít nerozkládací.

        0 0
        • suslos  

          váha přímo nesouvisí s odvětráním – těžší je, protože je z robustnějšího materiálu :-) a odvětraná je méně taky, ale opět jsme u DH certifikace

          to, že na ní zůstanou uši mi přišlo právě jako mega argument – 3tí druh helmy – pro mě super a využívám to. Zadov jsem si v horku krásně najel bez brady, přitom jsem byl více chráněn než v malý helmě..

          Vše ale objektivní, pro někoho to tak nemusí být, stejně jako se mu nemusí třeba líbit bez brady

          0 0
      • vojtechposmourny  

        Jo, Coron mi taky sedí super.

        Loni před vánoci jsem na něj v US narazil za neodolatelný peníze, takže mi teď taky říká pane.

        0 0
    •  

      A co IXS Xult ? Ten je prej hodne odvetrany.

      Ja mam Giro Cipher a jeste TLD D3 Fiber lite a ve vsech se potim tak jako tak. Bell Super 3 bez MIPSu mam taky i ten nahubek k nemu ktery jsem si dokoupil zvlast, obcas vozim kdyz chci hrotit kudlu na trailu, na vetsi veci a skakani bud jen maly skopek(tam kde to dobre znam) nebo integralku bud ten Cipher nebo D3 fiber lite. Fox Rampage Pro Carbon byl prvotne muj sen jednoho dne vlastnit, ale dostal jsem slevicku na TLD D3 composite fiber lite tak jsem vzal hned. Ale mam pocit ze podobnych temat tu uz bylo nescetkrat. V tomhle paraku a 30 stupnu celsia a nad snad ani nema smysl resit tohle dilema pac bude ti to tect z tela tak jako tak a nejaky diry navic ti asi moc nepomuzou.

      Pouze muj nazor berte ho s rezervou :-)

      0 0
      • Atilla  

        1223g TLD bych fakt nečekal na to, že je to jen biková helma. Pro někoho kdo ničí helmy prostě MX:)

        0 0
        • mr.antik  

          nemaj mx menší výhled?

          0 0
          • Atilla  

            Mám Sko a je z něj vidět krásně a vozím v ní větší brýle od 100%

            0 0
        •  

          Tak Giro Cipher a TLD D3 fiber lite vazi podobne, takze vahu stejne neresim. Kdybych byl bohaty, tak si vezmu samozrejme karbon :) Ale ja nejsu gramar, a milionar uz vubec ne

          0 0
          • Atilla  

            Tak ty MX karbon se dají sehnat kolem 4,5tis což není nic hrozného

            0 0
            •  

              Nekde jsem cetl, ze MX integralky se oproti MTB integralkam lisi tim, ze MX integralky jsou delany primarne na vetsi urazy hlavy ve vetsich rychlostech, zatimco u MTB integralek tomu tak neni. Je na tom neco pravdiveho? Bylo to dokonce nekde psano na BF predtim nez jsem se odhodlal tu zalozit svuj ucet.

              0 0
              • Atilla  

                To jsem četl taky, ale praxe ukazuje, že je to kravina. Měl jsem pády v cyklo integralach kdy jsem měl přes helmu obtisknute kameny kolem spánku a za uchem. V MX jsem měl dva fakt ošklivé pády na hlavu (z jednoho mám vychyleny obratel) a hlava jak v mechu. Teď při poslední tlamě na Ještědu, jsem šel přes řídítka přímo nahubkem do kořenu až doma jsem si všiml, že je náhubek z vnitřní strany vypuknuty. Mít na sobě klasiku která je o dost méně tužší, tak nevím jestli bych měl sanici ok.

                0 1
                • Carloss  

                  hajzlový prkýnko na krku vozíš?

                  0 0
                  • Atilla  

                    Jo vozím, obratel mám hnutý v hrudní páteři. Nemít ho tak jsem si možná zlomil vaz.

                    0 0
                •  

                  Oka dekuji za postrehy. Co si myslis teda o te TLD D3 Fiber lite s 1225g ? Je to cajk ?

                  0 0
    • 106Paja  

      Uvex Jakkyl HDE. Kámoš si jí koupil a to odvětrání mají dost vychytané-vyzkoušeno na vlastní hlavě.

      0 0
      • my_dudesty  

        Pokud louská Bellky, tak ten Jakkyl pro něho řešení nebude. Já ho mám a sundávací náhubek je sice fajn, ale ta tuhost tam kdovíjaká není.

        0 0
    • File12  

      Super. Diky za nazory. No ted jsem videl POC Coron Air Spin na bike24 za lehce pres 200ecek takze super cena. Prijde mi prave jedna z tech odvetravanejsich.

      Jeste vypada vzdusne 100% Aircraft ale uz je z dost.

      Uvex Jakkylem bych si moc nepomohl. Switchblade vypada z tech sundavacich asi nejodolneji ale nelibi se mi. U Bellky jsou blby ty nejuzsi mista mezi otvory a na cele jak je ventilovany.

      0 0
      • Atilla  

        100% JE TEĎ na chainu za 200E

        0 0
        • Breakpain  

          Nj, ale bez predesleho vyzkouseni je to trochu risk :)

          0 0
          • Atilla  

            Pro to do ní kámoš nakonec nešel. Ale cena libová.

            0 0
            • Breakpain  

              Jj, to jo. Kamos do ni sel a vyslo mu to. Mne prijde, ze 100% je spis pro kulatejsi profil hlavy. Mam ovalnejsi a ta jeho o cislo vetsi mi moc nesedela.

              0 0
      • suslos  

        V profilu máš Kladno.. takže možná zkus přejet na druhou stranu prahy do bikestrike – dovozci 100% a vyzkoušej, pak můžeš objednat za 200E z chainu

        0 0
        • Smazaný účet  

          kua to rovnou na ty obchody muzou psat Show room. Dobry den jen vyzkousim, ale koupim jinde dekuji nashle :).

          0 0
    • mirabike  

      Mám Bell Super DH a oproti předchůdcům Bell i Uvexu je fakt bytelná, tuhá a pevná včetně poltsrovanýho náhubku (má DH certifikaci).. po mnoha zkoušení byla fakt první, ve který jsem se cejtil dobře, myslím, že by měla vydržet výrazně víc, než zde výše jmenované včetně Leatu (giro neznám, tu pro mě diskvalifikovaly zakrytý uši) a navíc je skvělá na normální ježdění bez náhubku. Jinak mám Fox ProCarbon a rozdíl ve větrání je fakt znatelnej ve prospěch Bellu, ale samo na DH ježdění beru Foxe s prkýnkem ;-)

      0 0
      • suslos  

        Když už jste rozjeli debatu o prkýnkách… dle čeho vybírat? jaký typ/značku? Kde se dá sehnat za lepší peníze? Má cenu například Atlas? – líbí se mi, že je lehčí a nestojí 10+K

        Rychlost a velikost skoků co už skáču v parku se mi přestává na případný pád líbit, tak o tom uvažuji :-)

        0 0
        • Carloss  

          Atlas mám, nevím co k tomu říct. Nasadím a jezdím. Testoval jsem ho zatím jen při lehčím pádu.

          0 0
          • Breakpain  

            Pristal jsem na remanu a na hlave. Chranic ramene ruplej, prilba vizualne nerupla, ale mel jsem pocit, jak kdybych dostal kovadlinou do hlavy. Atlas zafungoval, krk nebolel a hlava si neskubla. Od helmy je v nem viditelnej zarez… Takze to udelalo co melo.

            0 0
        • Breakpain  

          Atlas je to same co Leatt ci Bionic. Lisi se to v par detailech. IMHO si musis ten chranic zkusit, aby sedel jak ma. Ja treba kvuli trapezam nemuzu mit Leatt, bo by nesedel na ramenou, ale zasekne se o svaly na krku. Naopak Atlas sedi super, bo je vetsi.

          Dalsi co bych zkoumal je vybrat vhodnou vestu – aby to k sobe sedelo, neodstavalo (pak to neplni funkci a jen se zlomi) a vetsinou jsou tam i rychloupinaci mechanismy (clovek pak netaha ksiry pro prkynko). Pokud chces jen prkno a zadnou vestu, mas to o to lehci…

          0 0
          • suslos  

            super, díky za info!

            vestu jako takovou v plánu nemám. Zatím jen páteřák a do budoucna bych rád „krunýř“ co se ted dost užívá – https://www.n1shop.cz/…ce-p1089630/?… a k tomu prkýnko, nebo případně na akce typu mega krunýř samotnej

            0 0
            •  

              Cau, mam tu samou vestu Fox Proframe a vozim s TLD D3 nebo Giro Cipher helmou. Prkynko jsem jeste nemel moznost nekde vyzkouset ale urcite budu chtit casem. Nepujdem do toho spolu? :-)

              0 0
            • Breakpain  

              Ta FOX vesta nechrani ani ramena, ani zebra (nevim, kdyz uz krunyr, tak poradnej, ale to je vec nazoru). Kazdopadne tenhle typ nema zadnou aretaci pro chranic krku, takze bud budes muset neco prisit nebo se smirit s extra ksirama pro chranic krku (mne osobne to prijde nepohodlny). A to hlavni, kompatibilita – ma perfektne dlouhy zada (ta vesta), ale nejsem si jistej, ze mi to s Atlasem sedelo…

              Uprimne, pokud by mi sedl Leatt, beru ten a k tomu vestu od Leattu…

              Ja mam Atlas plus Leatt vestu s ramenama 4.5. Sedi to, Atlas jde zaaretovat k veste a skutecne to funguje. Ono je dobre mrknout na chranice ramen, na plno vestach je to spis na okrasu… Ale zase se to vykoupi jinak. Kdyz se navlecu do vsech chranicu, mam asi 9–10 kg navic, takze je treba krapet trenovat, abys to utahl. Nebudu lhat, ze kdyz vemu jen kolena, lokty a malou prilbu, ze to povazuju za luxus. Bohuzel uz mam defekt v hlave a nechce se mi bez toho skakat ani blbnout, takze v tom jezdim skoro porad i v lese mimo sjezdovky.

              No, dobrej lov ;)…

              0 0
              • suslos  

                díky za postřehy, budu tedy do budoucna zkoušet :-)

                abych se přiznal, tak úplně obrněnou vestu asi nehledám a ten proframe mi přišel fajn – viz. borci co to vozí na MV, EWS a dokonce i na českým enduru. Vyloženě DH a parkovej letec taky nejsem. Aktuálně vozím ale jen páteřáko/vestu od alpinestaru – což je fakt spíš „sranda“ páteřák a helmu + kolena. Lokty mě strašně serou :/

                díky!

                0 0
        • mirabike  

          mám karbonovej Leat a myslím, že mě zachránil nejen krk ..od tý doby mám tu ProCarbon Foxku :) dva měsíce mě bolely žebra s hrudní kostí, lopatka a napojení žeber na obratle, rameno.. prostě tam, kde prkýnko dosedá.. byla to fakt rána do hlavy

          0 0
    • Petr Piškula  

      Přidám dotaz sem, ať nezakládám nové vlákno:

      Sháním nějakou integrálku na enduro s dobrým odvětráním, ovšem mou podmínkou je co nejlepší cena. Na vyzkoušení se dostanu i k bazarové Bell Super 3R, kterou mám možnost zakoupit za 1700 bez chrániče, který bych za dalších 1800 dokoupil z německa. Výhodou by bylo dobré odvětrání, odnímatelnost chrániče. Ovšem pořád by mě potěšila levnější možnost klidně helma v celku, která jenom nebude tak vycpaná jak ty helmy za 2000. Nevíte někdo o něčem? Děkuji

      0 0
      • psedma  

        pokud vybíráš helmu s chráničem podle ceny, tak nejlepší poměr cena/odvětrání nabízí Cratoni C-maniac!

        0 0
        • Atilla  

          Tohle bych nedal na hlavu ani největšímu nepříteli!!!

          0 0
          • krabica  

            +1 :-D

            0 0
          • psedma  

            úkol zněl jasně! co nejlevnější!

            0 0
            • Atilla  

              V tom případě tady mají opravdové integraly od Bell atd za 1700kc.

              https://m.jumpsport.cz/…gralni-helmy?…

              Stejně si to člověk musí zkusit. Obecně si myslím, že tyhle rádoby integraly s nasazovácí bradou jsou tak na okrasu. Jediná co mě přijde férová je Giro switchblade. Všechny co mají vzadu kolečko na stahování se nakonec při větší ráně povolí, nebo se vnitřek vytrhne. Když se pak člověk koukne na enduro ve světě, tak většina lidí vozí normální DH helmu.

              0 0
        • LM  

          Já bych radši vybíral nějakou helmu s certifikací.

          U toho Cratoni C-maniac (ani u C-maniac Pro) nikde žádnou certifikaci neuvádí, váží to půlku co nejlehčí certifikované helmy a i ten chin guard (z průhledného plastu!) vypadá strašně fórově…

          0 0
      • LM  

        Poslední kusy MET Parachute HES z německa za 147 euro…

        0 0
        • nomecz  

          Ty ji mas ? potreboval bych velkou helmu a uz sem za posledni mesic 2× vracel takze na nakup bez testovani uz nemam moral …

          0 0
        • wladeq  

          Kdo najde větší shit a hnusnější helmu než tohle, má u mě pivo

          0 0
          • Daa001  

            Tak jasně, ale nebylo řečeno že chce krásnou, ale že chce levnou. Shit asi jo ale nějaké certifikace to má.

            0 0
            • Bombos3  

              Certifikaci to má úplně stejnou jako přilba z Kauflandu ⇒ EN1078

              Tenhle zázrak opravdu na speciální DH certifikaci fakt nedosáhne.

              0 0
    • vili  

      Vykopnu starší vlákno a potřebuju prosím nasměrovat. Tak jak se posouvá moje ježdění jsem naznal, že bell 3R super s oddělávací bradou není to co potřebuju, takže koukám po nové kvalitní integrále do BP a na takový ty traily, kde se necítím uplně bezpečně. Mám v plánu na bike24 objednat víc helem a jednu si nechat, zbytek poslat zpět. Do užšího výběru se dostaly tyto a moc by mně pomohlo, kdybych byl schopný na základě vašich zkušeností buď nějakou vyškrtnout, přidat a nebo se zaměřit na specifický detail (ať už pozitivní, nebo negativní), díky:

      https://www.bike24.com/p2562807.html

      https://www.bike24.com/p2373663.html

      https://www.bike24.com/p2517775.html

      https://www.bike24.com/p2517819.html

      https://www.bike24.com/p2404808.html

      0 0
      • theedge  

        Ahoj. Taky jsem to resil. Neco vyzkousel a vzal jsem IXS Trigger FF. Sedla mi asi nejlip a pritom je fakt lehka. Ta vaha je pro mne dost dulezita.

        Ma polohovaci ksilt, Fidlock a je vyborne odvetrana.

        0 0
        • Breakpain  

          Nevím, jestli zrovna fidlock je to, co chceš u neprůstřelný integrály.

          Mám ho na jedné přilbě a je to super fičůra do lesa, kdy nandáváš / sundáváš helmu co pár metrů … k nezaplacení. Ale taky už se mi stalo, že se to rozeplo.

          Pokud bych si mohl vybrat, bral bych DD zapínání (u DH přileb ho mám).

          0 0
          • wladeq  

            To je tyvole Dlock nebo Dring, ne DD :)…ze zacatku jsi z toho mimo, ale jak si to vychytas, nechces jinak

            1 0
            • david25  

              Hele sou to dvakrouzky tvaru D takze DD uznavame. Jinak se pouziva i double D ring( zkratka DD). Klidek vlado :)

              0 0
              • wladeq  

                :D u toho rozpuleneho boxxera v koutech jsem byl, ale zaradit si te nedokazu, moje ostuda…a tvuj DD argument teda uznavam :)

                0 0
          • Mr.Duck  

            Myslíš ten magnetický? TOS musel blbě zapnout ne? Mám je už tak 7 let na helmach I na dh a jestli to něco samo, tak se mi to občas samo zavře když to mám otevřený ale nedokážu si představit jak by se to otevřelo.

            0 0
            • Breakpain  

              Zase tak jsem to nestudoval, takze neumim rict, na druhou stranu nevim, jak to jde blbe zavrit, bo to do sebe vcelku zapadne tim magnetem.

              Nevim, vic verim Dlocku, jak me tu kdosi zjebal :) … ale tak nepopiram, ze uzivatelsky, je Fidlock top ;).

              0 0
              • Mr.Duck  

                Tak dlock je jistota no. Na druhou stranu si doteď pamatuju jak jsem ležel na zemi, a jen se na chvilku probral když kámoš přiběhl s nožem a pásek uříznul když mě škrtil.. Nevím jestli dlock by v té situaci byl lepší a samozřejmě bych podle toho jednoho incidentu nevybíral nic, ale možná by to tehdy pomohlo, beztak si neoamatuju tejden po tom :(

                0 0
        • Atilla  

          Chci se zeptat co je na váze, tak důležitého? Samozřejmě nechci mít helmu co váží 1300g +, ale jestli mám 900g, nebo 660g mi je úplně jedno.

          0 2
          • mirorek2  

            když se při pádu vyhýbáš stromkům :D

            1 0
          • theedge  

            Hele nejsem 100kg pořez a mě je ta zátěž na ten krk nepříjemná a rozdíl v helmě mezi 600 a 900 na té hlavě fakt poznám – na biku jedeš v předklonu se zvednutou hlavou. Navíc se ti k tomu sčítá váha velkých brýlí.

            Zkoušel jsem nedávno brýle Leatt ( tuším Velocity 5.5 ) a ty mi přišly težký fest. Vozím Smith Squad MTB a ty jsou lehoučký a dohromady s tou IXS helmou je to super.

            0 0
            • goofy  

              Asi to chce trochu posílit krční svalstvo… ;-)))

              1 0
              • Atilla  

                +1 pásek na hlavu, závaží a posilovat. Mě je úplně jedno jestli mám na hlavě celý den 300g malou helmu, nebo 950g MX.

                0 1
                • theedge  

                  No a mě to jedno není :-) Nevidím důvod proč si nekoupit lehčí helmu když splňuje požadavky a certifikace.

                  Ale chápu že tady se musí vozit minimálně DD gumy a kilový integrály :-)

                  1 0
                  • Atilla  

                    Certifikace je na pád v 15km/hod:)

                    0 0
                  • Venda  

                    Hele to je stejny uvazovani jakoze si poridit xc kolo misto endura na skákání, bo s lehcim kolem doskocim dal, protoze je lehčí.

                    Jestli ti je neprijemna 900g helma, neni chyba v helme.

                    Za me by na kolo z kopce byla nejlepsi helma na am. fotbal, pac ta toho teda snese, ale je uz dost tezka (pres dve kila, ale furt se s tim da ten fotbal hrat, takze…). Na druhy strane spektra jsou tyhle xc/trail helmy s bradou. MX helma je idealni kompromis…

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Ber to tak, ze Ti radi lidi, co jezdi sjezd, tam je normalni, ze chces protekci ;) … neni to na vylety.

                    0 0
                  • Mr.Duck  

                    Nejlepší si bude přečíst nějaký studie, názory na internetu jsou přesně to – názory náhodných lidí. Já taky nechápu co tu někteří vozí, ale je dobré znát různé uhly pohledu, jen to je potřeba brát jako zkušenost jednoho člověka. Váhu tomu názoru dám, ale zdaleka ne takovou jako nějaké studii co má podklady, hlavu a patu a dá mi smysl.

                    Osobně taky vozím co nejlehčí helmy. Ale když tu zkusím popsat proč, tak každej místní expert netuší o čem je řeč :)

                    0 0
                    • Atilla  

                      Jo ten matrix při pádu:) Zajímavé je, že všichni Pro jezdci si vybírají těžší a odolnější helmy. Asi si nenahráli správný data:)

                      0 0
                      • wladeq  

                        Tezsi neznamena odolnejsi, spis naopak…jmenuj prosim ty PRO ridery…na DHI se vozi top modely vsech vyrobcu, ty nejlehci helmy na trhu

                        1 0
                        • Atilla  

                          OK, tak třeba top řada foxu má 1280g:) https://www.pinkbike.com/…-helmet.html

                          Giro insurgent 1100g

                          POC Coron Air SPIN 1170g

                          A takhle můžu pokračovat. Všechno těžší než moje dvě předchozí MX helmy.

                          Prosím rozviň více myšlenku, že těžší není odolnější. Víc karbonu méně chrání?

                          0 1
                          • goofy  

                            Čím méně materiálu tam je, tím víc to chrání a je to víc tuhé. To dá rozum! ;-)

                            0 0
                          • wladeq  

                            S rychlosti exponencionalne roste hmotnost, z 300g navic mas kilo navic, ktere ta helma musi pobrat (jouly)…znamena to treba robustnejsi vystelku = vyssi vahu…a tocis se v kruhu…proste lehci helma, se stejnymi vlastnostmi jako jeji tezsi oponent bude „bezpecnejsi“

                            0 0
                      • Mr.Duck  

                        Sorry ale si absurdni. Ja myslim, ze na kole celkem jezdis, ale podle tyhle logiky ja padam jako Neo, a ty jako pytel brambor.

                        0 0
            • Breakpain  

              Nejsou to zrovna ty MX brejle? Ty jsou fakt tezky, ale zase vydrzi klacek do oka :) …

              0 0
            • my_dudesty  

              Já sice taky nechci na hlavě tahat víc, než je třeba, ale aktuálně mám Uvex Jakkyl/HDE – a v tom fakt na hubu spadnout nechci. No a pak jsem zkoušel ten IXS Trigger (a to byl můj favorit) jenže vůbec mi to nepřišlo jako upgrade bezpečnosti oproti Uvexu. Po fotkách rozlámaných Proframů apod jsem tomu prostě nedůvěřoval :( A to mám od IXS malou helmu a ta mi sedne parádně, ale ten Trigger byl pro mě docela zklamání.

              0 0
        • wladeq  

          Je teda hnusna, a pocitam ze bahno mas az za predkozkou. Najezeny musis dojizdet taky solidne…ale proti gustu

          0 0
          • theedge  

            Nejak nerozumim reci tveho kmene :-D

            0 0
          • wladeq  

            ze je hnusna, tomu asi rozumis, i kdyz beru ze ve skutecnosti bude asi hezci, ze je to subjektivni, a ze ne kazdy hraje na krasu…zbytek je o tom, ze je tak dirava, tak kdyz je bahno fest, tak se pres ty diry plynule presunuje na tvou hlavu a do tvych ust (i kdyz predpokladam, ze aspon na tu predni diru je v krabici síťka)

            Jinak jestli ti vadi 900g helma, nech si vysetrit krk…kdysi jsme jezdili skoro dvoukilove mxhelmy, a prezili jsme to bez ujmy :)

            Ze je teda lehci helma lepsi nezpochybnuju

            0 0
      • Atilla  

        Mám DBX 4.0 a cítím se v ní dobře. Odvětrávání je hodně fajn, kluci si chválí i smith, ale trochu vrže, což by mě vadilo.

        Vyhnul bych se ultralehkým helmám jako je endura, IXS FF triger atd, protože to je fakt spíš na ozdobu na traily, než do bikeparku.

        A za mě aby byl pocit jako ve velké helmě, tak nechci stahování pomocí koleček, ale jen vycpávky.

        1 0
        • goofy  

          Souhlas. Když už velkou helmu, tak ať je ta hlava napěchovaná jenom v polstrech.

          0 0
      • my_dudesty  

        A je krom barviček a 5E nějaký rozdíl mezi těma posledníma 2? Tj. Leatt MTB Gravity 4.0 a DBX 4.0?

        0 0
      • mirorek2  

        No mladý šel vloni na hubu při vyflusávání muchy v klopce (přece nebude brzdit, že) a dost se Fox Proframe nevyplatila. Kolaps bradové části „nás“ stál 22 štychú v puse a docela nap_iču víkend.

        Vyhnul bych se podobně odvětranému řešení. Vzal jsem mu POCku, tu plnou.

        Fidlok je podle mě fajn, ten bych znova osobně chtěl…

        0 0
        • Carloss  

          Podrobnosti?

          0 0
          • Breakpain  

            Asi neco proslo otvorem pro lepsi prostupnost vzduchu k puse?

            0 0
          • mirorek2  

            padl na bradu s ProFrame a ta praskla, uškubla mu tkáň od zubů a bradové kosti zevnitř pusy

            skoro dvě hodky na sále šití a čištění

            tímto ještě jednou děkuji p doktorce na stomatochíře fno :-)

            0 0
            • Breakpain  

              Au, to chces …

              0 0
            • Carloss  

              To nechceš.. :( Proto jsem se vyhnul sundávacím bradám, tak mi to přijde občas horší než nemít nic. Nicméně mám objedbanou Alpina Roca, která má tu bradu taky takto řešenou

              0 0
              • mirorek2  

                fox proframe nemá sundavací bradu ale

                0 0
                • theedge  

                  Nicméně Proframe je docela známá tím že brada praská velmi snadno … zvažoval jsem ji taky ale díky tomuto jsem do ní nešel.

                  0 0
                  • mirorek2  

                    po bitvě je každý generál…

                    myslíš, že kdybych to věděl, tak to kupuju?

                    je ale fakt, že mi osobně sedí jak cyp…

                    0 0
                • Carloss  

                  Však to taky netvrdím, ale má bradu řešenou odlehčeně (jako ta Alpina Roca). Ty sundávací brady mi připadají spíš na okrasu a u některých i možná nebezpečné.

                  0 0
    • Mr.Duck  

      Teď vozím S Gambit, a pokud sedne tak za mě zatím nej lehká fullface. Zdá se mi o dost tužší nebo bytelnější než jiné helmy co jsem zkoušel, při tom se v ní dá dost v pohodě i vyšlapat. Do parku pořád vozím dissident, ten pocit v dh helmě je jinde, ale v tom bych nikam šlapat nešel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.