zkracovani krku vidle a montaz jezka

30 nepřečtených
  • sorak

    ahoj, po namonteni vidle do hl. slozeni mi nahore zbyva (kdyz nepocitam predstavec) cca 6cm, nemam ale vubec predstavu jaka pozice predstavce mi bude vyhovovat, takze bych nejradsi to vypodlozkoval cely, ALE:

    kdyz to vypodlozkuju a dovnitr natukam jezka a pak dejme tomu za 2 mesice budu mit jasno v nastaveni a budu chtit krk zkratit, tak co s jezkem? da se zas nejak vybouchat? podle toho jaky ma presah se asi dost solidne zdeformuje, krk vidle je dural… nebo se da nekde koupit nahradni jezek?

    jo a jeste pls doporucte nejaky zpusoby montaze jezka v „polnich“ podminkach – na byte nemam moc vybaveni… nebo je lepsi si ho nechat natuknout nekde v bikeshopu|?

    dik

    0 0
    • kubad  

      Když budeš chtít, zkrátit krk ježka prostě zaklepneš hlouběji v krku o kolik budeš potřebovat, jde to lehce.

      0 0
    • Páník  

      do jezka nasroubuj delsi sroub a pres ten ho tam zaras,jen dej bacha,abys ho tam narazil rovne

      0 0
      • Hejdik  

        Hlavně to chce trochu citu a postupně,vrátit to jde jen velmi těžko. Leda ho pak prohučet durch až dolů a pak začít znova,takže opatrně.

        0 0
        • SoLaX  

          Pokud to durch jde.. Treba Tora to ma dole zuzeny, tak na 1,5 cm a mam pocit, ze bych ho tudy neprorval..

          0 0
          • pitos  

            Ja už ho jednou byl nucenej vyndat a jde to ale težko a pravděpodobně ho zničíš.Nový jde ale za pár korun koupit.

            0 0
            • SoLaX  

              To je jasny ze ho znicis.. Dalsi moznosti je ho odvrtat, postupne silnejsim vrtakem az se uplne rozpadne. Zatim sem to sice nezkousel, ale teoreticky by to melo fungovat :-)

              0 0
              • gándhí  

                Anebo použít systém ztraceného ježka, kdy toho starého naboucháš dolů, co to jde, necháš ho tam a na jeho původní místo dáš nového…

                0 0
        • assassin  

          66ka je dole taky brutal zesilena, tam by neprosel ani nahodou…jezek mi prisel jako celkem prasarna… nejlehci varianta mi prijde jezka nedavat vubec – stahnout to zavitovou tyci s podlozkama na konci a po utahnuti predstavce pripravek sundat…nebo ja sem si udelal spesl dural jezka – trubicka s rozrizlou stenou s konusovym vnitrkem a dovnitr konus se zavitem na roub zatky… podobnej princip jako bejvali stay riditka co se roztahovanim tubky konusovou vlozkou uchycovali do trubky vidlice..... vynda se tak ze se povoli sroub zatky, klepne se do nej..tim se od sebe oddeli ty dva konusy a jde v poho vytahnout.....

          0 0
          • assassin  

            sorry za gramaticky chyby…

            0 0
          • Vrci  

            ten tvuj výrobek se běžně prodává. Dává se do silnčních vidlic s karbonovým krkem, protože ty by normální ježek zničil. výrobci woodman, exu, mizuno, fsa …

            0 0
        • sorak  

          uspesne natukano do spravne pozice a dokonce rovne… ;-) ale moc se mu tam nechtelo potvore jedne…

          0 0
          • Lister  

            občas je potřeba správně nakombinovat velkou opatrnost s nemalým násilím :o)

            0 0
            • mdk  

              Zase sa tu riesi daka hovadina…Mam duralovy krk a us tam bol jezko meneny 3 krat…2 krat to bolo nespravnou anipulaciou predchadzajuceho majitela…A v ser­vise my dali prec jezka nasadili jezka a este som aj kupil jezka a to cele za 37,–SK.....tak neviem preco neist do servisu…a mal som to na pockanie

              0 0
              • Hejdik  

                S každou pitominou chodit do servisu,to bych se tam mohl rovnou nastěhovat.

                0 0
                • sorak  

                  souhlas… servis nemam zrovna vedle baraku, cesta tam nejakou chvili trva, v praci jsem dlouho, aranzovat si praci tak abych tam stih zajit neni sranda, casto byvaj v tech obchodech fronty a pokud to zvladnu sam, tak se zas neco priucim… takze asi tak ;-)

                  0 0
              • assassin  

                no to by me zajimalo jak ho teda takhle rychle dostanou ven… asi tam taky nakyho natlucu a pujdu to odvezt do servisu a podivam se jak to za 4petky na pockani dostanou ven…

                0 0
    • Bauvi  

      Zrovna čekám novou vidli, tak mě tohle všechno teprve čeká. Hlavně si dobře naměřit místo, kde uříznu krk vidle, abych pak nezaplakal nad výsledkem :)). Dá se koupit samotnej novej ježek, že bych si ho koupil na víkend, kdyby se mi ten starej rozbil a já musel použít novej?

      0 0
      • mar_tin1  

        ano…

        0 0
      • kubad  

        Jak starej rozbil? Pokud máš ježka ve staré vidli tak ho asi těžko dáš do nové. Ježek stojí cca 30–50kč

        0 0
        • JMT  

          dokud sem nevedel ze to teoreticky nejde tak sem vesele jezky menil z vidle do vidle :-)

          0 0
          • kubad  

            Ono to jde, ale ale klepat ježka krkem dolů a pak ho dát do nové vidle, je poěkné zvěrstvo, z některých vidlic ho ani nedostaneš.

            0 0
            • Bauvi  

              Tak to jsem přesně chtěl udělat, ale asi zajedu dneska do shopu a jeden si koupím, pro jistotu :)

              0 0
    • xkarlos  

      Rad bych vyuzil tento thread a zeptal se jak vlastne postupovat pri montazi nove vidlice.

      precetl jsem si postup na www.ivelo.cz/…idlice-ahead?…

      ale presto mi neni jasne jak moc dotahnout horni zaslepku a jak provest serizeni.

      poradite nekdo ?

      diky moc

      0 0
      • pavelm  

        Jakou silou? s citem. Nepretahovat, protoze pak trpi loziska. Dulezity je mit spravne seriznutou delku vidlice tak aby krk vidlice koncil 2–3mm pod hranou predstavce (nebo pripaneho krouzku na predstavci) tak aby jsi mel prostor pro stazeni. Rozhodne neni ucelem „stahnout to co to jde“, ale tak aby se vsechni casti hlavoveho slozeni, vidlice a ram stahly a vidlice nemela vuli. Pak teprve pritahnes predstavec. Ja pak po dotazeni predstavce tak o 1/2 otacky povoluji sroub hlav. slozeni.

        0 0
        • xkarlos  

          Díky, když jsme u toho zkracování, jaká je vlastně optimální výška řidítek ? A kolik mm může být maximálně nadstaveno distančními kroužky ?

          0 0
          • pavelm  

            Optimalni vyska riditek? takova jaka Ti vyhovuje, na to musis prijit a nebudou Te po 4 hodinach na kole bolet zada. Cim mas riditka vyse, tim jsi vice narovnany. Nizsi poloha riditek vyhovuje sportovnejsi jizde (navic kolo ve vyjezdu se Ti tolik nezveda).. Svoji vysku si musis najit behem prvnich vyjizdek.

            0 0
    • pačes  

      Tak tam zatím žádnýho ježka nedávej, v železářství si kup závitovou tyč M6, maj to asi po metru. Pak si kup podložku M6×30 a dvě matky s dlouhým závitem, jsou lepší, nestrhnou se. Na tyč našroubuj jednu matku, dej tu podložku a strč zespoda do sloupku, nahoru naházej na sloupek, co čumí nad představcem několik podložek hlav. složení tak, aby to bylo delší než sloupek. Pak na to dej zátku od hlavy a druhou matku. Matky proti sobě stáhni s citem, jako se dotahuje shora hlavový. Dotáhni představec s celý todle zblbo vyndej. Tedle sanmodomo stahovák přijde na 20,–Kč. Až přijdeš na to, kolik podložek pod představec, tak si tam natluč ježka a zkrať sloupek. Nebo tam ježka nedávej a stáhni to jen tímdle zblblem.

      0 0
      • pavelm  

        Taky jsem to takto zkousel a da se to tak udelat. Nevyhoda toho je, ze nahodou potrebujes do toho zasahnout mimo domov, tak to nemas s cim stahnout. Prodavaji se uz podobne utahovaky, jak jiz bylo zmineno, ale podle me je to spise vhodne na sjezdova kola. Navic tim kuzelem utahovaku (co jsem videl) se uzavre zespodu krk vidlice, ten byl bez otvoru pro odtok vody.. Takze ja jsem skoncil u klasickyho jezka. Jakou vysku krku? zkus to priblizne odmerit podle kola na kterem jsi jezdil + treba 2×5mm podlozky rezervu. Ja mam pod predstavcem krouzky 2*1cm + nad predstavcem 1*5mm. Nezapomen, ze vysku muzes korigovat i otocenim predstavce+tvarem riditek.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.