• Pecan

    Ahoj,

    tuhle zimu jsem začal pravdelně posilovat a když na sobě vidím,že to má smysl, chtěl bych si pořídit nějakej doplněk na růst svalů a regeneraci.Jsem ten typ,že jím hodně a stále jsem celkem tenkej.Mám pořídit GAINER nebo PROTEIN? Budu mít 16 let,měřím tak 175cm a vážim 60kg. Díky všem za odpovědi:-)

    0 0
    • souky junior  

      Tak pokud říkáš, že se na tobě cvičení projevuje, tak nic nekupuj. Doplňky bych zařadil až když budeš cvičit bez viditelných výsledků.

      0 0
    • black.horse  

      Sice jsi na špatném fóru, protože tady je v „módě“ být co nejhubenější a mít minimum svaloviny, aby to frčelo do kopce:-)

      Ale i tak se pokusím pomoci:

      Gainer = sacharidový přípravek s nižším obsahem bílkovin (10–30% dle druhu), ideální pro regeneraci po tréninku jako první potréninkovej nápoj a nebo v případě ektomorfů jako doplnění denního příjmu sacharidů.

      Proteiňák = přípravek s vysokým obsahem proteinu (60–90%), nejužívanější bývá 70–80% a v dietách 90%. Optimální je užití v průběhu dne (svačinka mezi jídly) jako doplněk na zvýšení denního příjmu bílkovin, tím i regenerace/růs­t svalů.

      Takže suma sumárům, vhodné jsou oba, každej malinko jinak, ale jsou to takoé základní kameny. Na ostatní doplňky stravy zatím máš řadu let čas.

      A teďka to hlavní: STRAVA. Vhodnou stravou uděláš si myslím asi největší pokrok, protože doplňky jsou jen doplňky, strava je základ. Ideálně zkoukni fóra věnované cvičení a podle jejich vzoru si sestav jídelníček s vyšším obsahem bílkovin a sacharidů (preferuj spíše tzv. pomalé sacharidy s nižším glykemickým indexem). Jen poznámka: i na tamnějších fórech jsou „lidi“, tedy statisticky určité procento blbců jako všude jinde i tady:-)

      0 0
      • Pecan  

        Dík moc za rady. Na stravu se už nějakou chvilu taky snažím soustředit a nejist zbytečnosti. Do kopce mi to frčet nemusí, protože se věnuju DH, tak proto jsem to sem hodil:-)

        0 0
      • MlokCZ  

        Souhlas. Akorát bych doplnil jednu možná nejdůležitější věc:

        Pokud je ektomorf a bude makat v posilovně a hodně si hlídat stravu a cpát do sebe co to půjde, tak nabrat svalovou hmotu může.

        Jenže musí počítat s tím, že pokud pak třeba přes léto bude pořádně jezdit na kole, že vše co pracně přibral půjde hrozně rychle do háje.

        Sám jsem si to vyzkoušel. Kdysi jsem měl rok a půl období, kdy jsem přerušil téměř úplně aerobní sporty (bez toho bych nepřibral nic) a jen chodil do posilovny a cpal se co to šlo. Výsledekdy byly i na ektomorfa velmi pěkné, nabral jsem 10kg z toho převážně svaly (byla i nějaká dieta na zbavení se tuků).

        A takhle jsem fakt poctivě rok a půl dřel. Pak už jsem se dostal na hranici, kdy to dále moc nešlo a začaly mi chybět.

        Začal jsem squashem na konci zimy a na jaře přidal kolo.

        A během 3–4 měsíců bylo těch 10 kilo fuč :-)

        Už takové nejapné nápady, abych se snažil nabírat se svojím typem postavy nemám :-)

        A navíc jsem pak stejně zjistil, že bez těch 10kg se cítím mnohem lépe.

        0 0
        • krokus  

          Jsem podobný případ jako ty. Taky nejspíš budu ektomorf; po jídle netloustnu, ale moc nenabírám ani svalovou hmotu. Jeden čas jsem hodně posiloval a myslím že i kvalitně jedl; při svých 171 cm jsem vážil 67 kg. Měl jsem asi poměrně slušnou sílu (na benči 105 kg – nevím, jak dobrý to byl výkon, nemám srovnání) a bylo to na mě i trochu vidět. Takhle to bylo většinou přes zimu, v létě jsem tak 3 kg shodil, síla šla vždy na čas do háje (na benči jsem po létě zvedal třeba 80 kg).

          Asi tři roky jsem teď vůbec necvičil. Začal jsem se více věnovat aerobním sportům, na kole jezdím prakticky celý rok. Svaly opadly, ale váha kupodivu tolik ne (vážím pořád kolem 64 kg). Síla mi ubyla hodně výrazně; začal jsem znova trochu cvičit, na benči teď zvednu tak 60 kg. Kdybych několik měsíců jenom dřel v posilovně, možná bych se silově vrátil tam, kde jsem byl – nějak ale pro to nemám motivaci.

          0 0
    • rob133  

      přečti si lednový velo, tam je o tom pěknej článek…

      0 0
    • Kubiczech  

      Jen bacha na to, ať se nestaneš otrokem potravinových doplňků. Já teď veškeré gainery a proteiny vysadil a jsem spokojený. Snažím se to dohnat obyčejnou stravou.

      0 0
    • Rychlej turista  

      V 16ti letech vážit při 175 cm 60 kg i nepřijde jako něco, kvůli čemu by bylo třeba do sebe cpát nějaké doplňky. Počkej 20 let a s velkou pravděpodobností budeš řešit opačný problém.

      0 0
    • pustipav  

      to je naprosto jedno. já mam 23 a 60 kg nijak mě to netrápí, můžu sníst co chci a nic to neudělá.)

      0 0
      • nooski  

        Šťastní to lidé. Nežeru skoro nic a mám 175cm a 70Kg. Nikdy jsem nepochopil ty gainery apod. vždyť se stačí nažrat :-)

        0 0
        • pustipav  

          Nevím no, asi by pár kilo prospělo k tomu, abych nevypadal, že nedostanu najíst, na druhou stranu netahám nic zbytečně do kopce.)

          0 0
        • gazman  

          Jo jo mám 181/86 vidím to stejně, kdybych nejezdil kolo a lyže tak bych asi nevypadal moc normálně, je fakt že jsem jiná věková kategorie a žeru jak nezavřený, baví mě to:-)

          0 0
      • kyl  

        34 a 60kg a taky se můžu cpat jak chci a je to bez efektu.

        0 0
    • ememem  

      uz som to tu raz volakde daval ale plati to stale

      http://new.biomag.sk/…_article.php?…

      a ma to uz aj druhu cast

      http://new.biomag.sk/…_article.php?…

      0 0
    • JakeF  

      Prosimtě, vážíš tak akorát. Proč si zbytečně přidávat svalový hmoty, kterou by tělo přirozenym tréninkem vytvořit nepotřebovalo?

      0 0
      • ememem  

        napr. preto ze ho bavi jazdit a ale nechce aby vyzeral takto a mu frajerka nezdrhla na prvej diskoteke s nejakym svalovcom.

        0 0
        • JakeF  

          Pokud ti holka zdrhne za jinym protože má větší bicepsy, tak není moc o co stát… A spíš si myslim, že holky nezdrhaj kvůli malejm svalům, ale kvůli malý výbavě a špatnýmu používání :).

          0 0
          • Toutou  

            Aaa sakra :(

            0 0
          • gazman  

            Omyl veliký ženské odcházejí hlavně kvůli malému kontu, když má někdo malého chuja, ale velké konto, tak od něj baba nezdrhne,max si najde nějakého lůzra, co má ale velkou rákosku a chodí si k němu občas vrznout.

            0 0
      • jIrI___  

        Imidž, imidž! Ne každý chce vypadat jako právě propuštěný z koncentráku ;-)

        0 0
        • JakeF  

          Výhoda číslo 1. Když nebudeš prudce zrychlovat ani brzdit a vyhneš se každý díře, tak ti při 60kg stačí i radiální kola od Pepy von Sachse na 16 drátech. Avotomtoje, jsi pochcanej. :)

          0 0
      • JohnyDoe  

        Neni od veci mit telo spevneny a trochu „obaleny“ svalama pri takovy discipline jako je DH

        0 0
    • vikicek  

      www.ronnie.cz a k tomu přilehlé forum. Nic jinýho nepotřebuješ. A bacha, tady nemaj kulturisty rádi :D

      0 0
    • Shadow.1  

      řeknu ti to asi takhle, pokud nutně nepotřebuješ vypadat jako Arnold za mlada, tak podle mě je ideální mít sílu na své tělo. A to vymakáš ve fitku i bez doplňků. Základem podle mě je hlavně to, abys dokázal udržet rozumný poměr mezi sílou a vytrvalostí. Na co ti bude, když budeš samý sval a bez zadýchání nedoběhneš autobus… Takže vhodná kombinace aerobních cviků a k tomu si chodit do fitka zlepšovat sílu svalů.

      Na regeneraci jsou dobré pomalé sacharidy, v hojném je obsahuje třeba rýže (basmati) nebo rýžové těstoviny v kombinaci s dušenou zeleninou je to super. Bílkoviny, sem tam hovězí, sem tam nějaký ten šílený pokrm Šmakoun se to myslím jmenuje, je to čistá bílkovina.

      Prostě sestavit si jídelníček tak, abys nemusel utrácet za žádné doplňky.

      Tak jako tak, nemyslím si, že bys vážil málo. Já mám třeba opačný problém :-) potřebuji jít s váhou mírně dolů, abych toho tolik na kole a při běhu netahal a je to problém, ale postupně se daří :-)

      0 0
      • Pecan  

        nechci přibrat moc,ale spíš svaly zkvalitnit a po tréninku dodat potřebný živiny,jaký gainer obsahuje.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Obávám se, že živiny v gainerech nejsou prakticky žádné a proto je třeba je hledat úplně jinde.

          0 0
        • Shadow.1  

          To si raději dej po tréninku pivo ;-)

          0 0
          • vsn  

            myslim, že on pivo ještě nemůže :) možná tak Birel :)

            0 0
        • Shadow.1  

          Jinak, jak jsem řekl, raději si uprav jídelníček, abys tam měl vše co tělo v tréninku potřebuje pro růst svalů a pro dostatek energie, abys nepálil svalovou hmotu a bude ti to úplně stačit. Podle mě je nesmysl do sebe zbytečně cpát chemii.

          0 0
          • black.horse  

            Přestože souhlasím, že máš pravdu v tom, že strava je základ, tak bych Ti radil být opatrný se slovem „chemie“ v případě doplňků na které se zakladatel vlákna ptá. Protože je to stejně chemický jako Activie co si dává půlka národa k snídani a jako Bebe špatné ráno a 99,9% stravy současné populace:-)

            0 0
            • HROOLI  

              Tak BeBe si kupuju každý den a neřekl bych, že jsou špatné. Chutově jsou bezkonkurenční a poměr (není špatný) : bílkoviny,sacha­ridy/tuky …

              0 0
              • jIrI___  

                Chuťově mají konkurence imho víc než dost, bílkoviny a podobné mikrosrance u sušenek neřeším. Ale mají dvě obrovské nevýhody, kvůli kterým je nekupuju – jsou strašně suché a rády se v obalu lámou až drtí :-D

                0 0
      • nox159  

        tak od tebe bych si nechal teda poradit jak na to :D

        jako ektomorf a bez vysazeni cyklistickeho treninku nemam sanci bez toho aniž bych do sebe ladoval nejake protejnaky pribrat :( bohuzel je to tak a mam to vyzkousene

        mam 190/70 a aniz bych vysadil trenink tak se nemam sanci dostat na nejakych 80kg aniž bych do sebe neco sypal…

        0 0
        • black.horse  

          A co používáš za suplementy? Čekal bych na zimu nějakou kreatinovou kůru.

          0 0
        • Shadow.1  

          :-) jen nechapu, proc chces nutne pribrat… Pokud budes mit dostatecnou silu na sve telo, proc mit nutne svalu hafo, kdyz sam vis, co stoji za namahu je nabrat… v tvem pripade…

          0 0
          • nox159  

            aby mi to neurvalo ruky az vjedu s pevnou vidlou do terenu :D

            0 0
            • Shadow.1  

              :-) to jo, ale k tomu nepotřebuješ objem těch svalů ne? Hlavně sílu

              0 0
        • ememem  

          ale houby, skusk si precitat ten link co som dal vyssie. inak nic v zlom 190/70 je uz ozaj dost ale.

          0 0
          • nox159  

            dost?

            0 0
            • ememem  

              dost zle ako dosť zlé.

              ako vazne, ja som teraz sice ako prasa a cca pri tej istej vyske mam pomaly 100 ale 70 som nemal ani v case najvacsej slavy. to je uz proste fakt malo, este aj profi chrti by tej vyske mali viac a od chrta uz nic chudsie neni. trocha svaloviny by ti asi nezaskodilo. ako nic v zlom, myslim to uplne vazne.

              0 0
              • nox159  

                nejspis preklep proto to blbe vyznelo – zmena vyznamu no

                190/70 je uz ozaj dost ale x 190/70 je uz ozaj dost zle

                jinak vim ze by to chtelo pribrat ale nejde to no…

                0 0
                • jIrI___  

                  Všechno jde když se chce :-D. Taky jsem si myslel, že nemůžu přibrat ať se snažím sebevíc a během prvního semestru na kolejích jsem přibral 7 kg :). Ještě by to chtělo pár kilo navíc, ale teď už to tak jednoduše nejde.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    A kdes to pribral, na svalech nebo kolem pasu?:)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Tak celkově jsem oplácal kosti tukem, takže na mě už kůže nevisí. A na svalech asi taky trochu, toho půl roku jsem zrovna celkem pravidelně dřel celé dny na stavbě :)

                      0 0
                      • JohnyDoe  

                        No a kde stavis tu kolej? :-)

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Aspon neni takova zima, co:)

                        Ja akorat pozoruju, ze se mi ztratila vanocka na brise. Jenom nevim zda zmizela, nebo se jenom schovala. Asi bych se mel po vecerech trochu hybat misto sezeni na BF…

                        0 0
    • tmax  

      Sypanie neuznávam. Podľa mňa existujú 2 druhy svalov – viditeľné (z tých tvojich prípravkov) a neviditeľné. Ide stále o tréning, tebe ide skôr o vyzáž (aspoň taký mám pocit). Jeden príklad z praxe: na športovej streľbe z pištole mal chlapec, veľký svalovec, ruku roztrasenú ako huspenina a sám uznal, že zbraň neudrží. Buď silu máš alebo ju nemáš, a to bez ohľadu na to, či si „celkem tenkej“ alebo nie. ;-)

      0 0
    • krokus  

      Mám trochu OT dotaz. Koupil jsem si takovouto hrazdu do dveří. Myslel jsem, že ji prostě rozšroubuju, mezi konce hrazdy a futra dám nějakou vložku, aby se futra neodřela, a hrazda bude v pohodě držet. Asi jsem se spletl. Do futer se zřejmě musí našrouboval taková plastová kolečka (viz foto), jinak bude hrazda sjíždět dolů. Bydlím v nájemním bytě, do futer nic šroubovat nechci. Futra navíc ani nejsou dřevěná (je to zřejmě nějaký kov?).

      Je nějaká možnost, jak hrazdu uchytit do futer bez jejich poškození?

      0 0
      • Lance  

        postav tam dve desky a chyt to do nich ne?

        0 0
        • krokus  

          Myslíš, že dřevěné desky a do nich našroubovat ty plastové bazmeky? To mě nenapadlo. Jen doufám, že by ty desky futra neodřely…

          0 0
          • Lance  

            presne tohle myslim, pokud mas strach aby to neodrelo,tak tam dej kousek lina napriklad, jinak samozrejme davat bacha at ty srouby neprolezou skrz tu desku

            0 0
          • jIrI___  

            A ještě musíš nějak ošetřit to, aby byly desky stabilní a nevyvracely se.

            0 0
            • krokus  

              A jak bych to měl podle tebe ošetřit? Já jsem tak trochu jako Pat a Mat v jednom:-)

              0 0
              • Lance  

                udelat z desek „falesne futra“, tim zapres vrch a kdyz do toho vrazis tu hrazdu, tak by se to vyvratit „snad nemelo“

                0 0
                • krokus  

                  Nejsem si jistý, jestli chápu, jak to myslíš. Měl bych vést desku po celé délce futra, tj. odspoda až nahoru? Víc by se mi tam líbila nějaká malá nenápadná deska – je ale otázka, jestli by to drželo.

                  0 0
                  • Lance  

                    presne tak, ta mala nenapadna by se mohla vyvratit, ale i tak sem prekvapeny, ze tam musi byt nejake cudle, mel sem za to, ze to tim „nasroubovanim a roztazenim te hrazdy“ bude drzet

                    0 0
                    • krokus  

                      To jsem si myslel taky. Možná, kdybych to roztáhl opravdu velkou silou – tím bych ale futra určitě poničil.

                      0 0
                      • Lance  

                        tak dej pod to kousek lina nebo nejakou gumu a uvidis zda to vydrzi

                        0 0
                        • krokus  

                          Zkoušel jsem karimatku – nešlo to, hrazda skouzávala dolů. Kombinace lina a dřeva by ale mohla zafungovat.

                          0 0
                          • Lance  

                            zkus to klidne bez tech desek, pokud tam nebudes davat ty dva cudle a dej tam to lino nebo tu gumu primo na ty futra a zapri tam tu hrazdu, pokud to dorves na krev,tak to snad nesjede

                            0 0
              • Lance  

                az to udelas, tak tu napis cas kdy na tom tak cvicis a vzdy do pul hodiny se ohlas, zes docvicil, pokud se neohlasis do hodiny, tak se to asi vyvratilo

                0 0
              • jIrI___  

                To právě nevím :). Ideální by podle mě bylo si nechat z tlustého plechu ohnout dvě účka (stačilo by to účko třeba jen nahoře a dole, zbytek normální rovná deska) s vnitřním rozměrem o pár mm větším než je šířka futer, dovnitř nalepit na vhodná místa takovou tu tvrdou molitanovou lepící pásku, do plechu našroubovat úchyty a nasadit do futer. Dole by se mezi ty dvě účka (těsně vedle prahu) mohla pro jistotu dát nějaká úzká nenápadná rozpěrná tyč (aby ty plechy nemohly „podklouznout“).

                Nebo pokud bys tam chtěl mít ty desky, tak by se na nich musely nějak přišroubovat bočnice, ale nevím, jestli by to bylo dostatečně pevné.

                0 0
                • Lance  

                  jasne,ale to uz chce trosku vic vercajku, svarecku, flexu, cirkularku, hoblik, pajku, kango, michacku, akuvrtacku, pokosovou pilu atd. atd.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    wtf? :-D Stačí zajít do firmy, kde se zabývají plechařinou, a za pár korun ti tohle ze zbytků vystřihnou a zohnou.

                    0 0
                • jIrI___  

                  Edit :). Lepší je nechat udělat to účko po celém profilu, nejen nahoře a dole, protože bude stačit tenčí plech.

                  0 0
      • Pedro404  

        Tu samou hrazdu sem měl ve starym bytě, v dřevěnejch futrech mojí váhu (tenkrát tak 70 kg) udržela v pohodě jenom na ten rozpěr bez montáže těch sichrů, ale v omítce nad futrama byla asi půlmetrová prasklina:)

        Na těch pojistkách to podle mě stejně nemá držet a sou tam jenom jako poslední záchrana, protože pokud nedolehnou úplně na těsno tak se to bude viklat, že jo.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Melo by to drzet jenom „rozeprenim“ ve futrech. Ale pocitej s tim, ze se ta guma muze prilepit k futrum a dolu pujde i s barvou. Stejne tak se futra trochu pokrouti pri instalaci-ale mely by se vratit do puvodniho stavu.

        0 0
      • AsiJura  

        Trochu punku do toho, za pár dírek ve futrch ti hlavu nikdo neurve, a buď rád že máš kovové futra, jen sis pořídil nevhodnou hrazdu, já mám hrazdu která má na koncích gumové podložky, takže se do kovoých futer krásně zapře a nepoškodí je, drží jak přibitá. Mám opačný problém, přestěhoval jsme se do jiného bytu a jsou tu futra z dřevotřísky,nej­sou kvalitně podložené takže se rozvírají a párkrát jsme spadnul na kolena než jsem to vzdal. :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.