Zimna bunda na kazdodenne nosenie

11 nepřečtených
  • olliek

    Ahojte,

    pomaly planujem nakup zimnej bundy, tak by som Vas chcela poprosit o radu. Malo by sa jednat o zimnu bundu nie na sport, ale na bezne nosenie, do prace, na prechadzky, do obchodu.

    Softshellovu bundu mam od Humi, som spokojna, na nemrazive zimy mi staci akurat, ale taku teraz nehladam. Cize softshell ee.

    Celkom sa mi pozdava tato http://www.vaude.com/…wIs3cwdbiSU/?…

    http://www.outdoor.sk/index.php…

    ale vyrobca nejako neudava detailne hodnoty, mala by byt zvnutra paperova. Taktiez ju pozeram preto, ze u nas v meste ju ma jeden predajca v predajni (mal by mat, zatial som tam nebola, ale ma to v e-shope, tak to ma aj tam hadam) a teda si ju mozem popozerat a vyskusat. Ine znacky tu viacmenej nenajdem a spoliehat sa na e-shop v takomto pripade, neviem neviem.

    Cenovy strop je 300€ (cca 7.000 CZK), ale to je uz fakt max, rada si za kvalitnu zimnu budnu priplatim, ale otazka je, ci tato Vaude stoji za to? Alebo nejake ine navrhy?

    PS: Tato sa mi paci aj dizajnovo :-)

    PS2: Jaaaj, tak ma rozculuje tie damske strihy, dobre ze ich nerobia este kratsie :-)

    PS3: Dakujem

    0 0
    • JakeF  

      Já nosim nejvyšší loňskej model od Horsefeathers voděodolnost/pro­dyšnost 20k/20k. Designově podle mě paráda, dá se používat v širokym rozmezí teplot, protože zateplená je pomocí vpínatelný fleecky. Loni stála 7500 v sezóně, po sezóně kolem 5500Kč, letošní model by se do těch 7 možná skoro moh vejít, jen ten design se mi zrovna nelíbí. Nicméně funkčně a materiálově má HF ty bundy zvládlý parádně (Diamond a Platinum line, na ty nižší bych nespoléhal), design je na každýho preferencích, ale daj se tam najít i decentní bundy.

      0 0
      • olliek  

        Dakujem. Nevies presny model?

        0 0
      • jIrI___  

        Minulý rok jsem ukončil 4-leté působení bundy HF (základní řada, tuším 2,5k prodyšnost i nepromokavost). S tou kvalitou se nedá nesouhlasit, celé ty roky zůstala barevně naprosto stálá, žádné vyblednutí, švy nebyly roztrhlé a dokonce vydržela i zimní vyskočení z auta jedoucího zhruba 40 km/h a následný dopad na uježděný sníh smíchaný s posypovou drtí bez roztržení :-)). Byl jsem rozhodnutý koupit opět HF, jenže jak jsem uviděl ty designy… děs a hrůza /blicí smajlík/. Takže jsem přestoupil na Volcom a po jedné zimě nošení můžu říct, že to nebyl krok vedle. Materiál je naprosto odlišný než u HF, není to takový tvrdý „šusťák“, ale je naopak naprosto jemný, na dotek je spíš blíž bavlně i přesto, že má vyšší hodnoty prodyšnosti i nepromokavosti. Prostě strašně příjemný matroš :). Ale nejsem si jist, jestli by přežil pád na posypovou drť :). Zdá se mi být i mnohem víc propracovaná než HF (to bude asi tím, že HF byla nejnižší řada) – vychytanější stahování kapuce, víc líp umístěných kapes, zateplení uvnitř kapes, karabina na klíče,… Ale až za pár roků budu kupovat novou bundu, budu se dívat nejdřív opět na HF :)

        0 0
    • vifon  

      za 300 eciek kupis uz celkom slusnu Gore-tex 2, resp. 2,5 vrstvovu bundu od Milletu, Lafumy, Lowe Alpine…Pod nu len nejaku fleecku a mas vystarane. A mozes ju pouzit aj na nejaku turu. Este sa v outdoorovych shopoch valaju starsie modely 2008/2009.

      0 0
      • olliek  

        Ja len ze hladam nieco, pod co si v zime mozem dat len tricko s dlhym rukavom a nenosit vrstvy, ako ked chodim na bajk a je chladnejsie. „Vrstvovanie“ je dobra vec, ale ked sa clovek hybe, tuto bundu chcem vsak vyuzivat cisto len praca, prechadzka, ziaden sport … (cesta do prace je cca 3km pesi tam a 3km spat, takze zrychlena chodza :-) ).

        Proste hladam bundu na zimu, ktoru nebudem musiet o ziadnu vrstvu doplnat …

        0 0
        • vifon  

          Napriklad Nort Face a aj Lafuma ma v sortimente bundy 3v1., t.j s odopinacou fleeckou, pripadne zateplene. Pozri napr. k hudymu: http://www.hudy.cz/…eni-svrchni/

          alebo trekland: http://www.trekland.sk/

          0 0
        • jIrI___  

          Kamarádka mělu tuhle HorseFeathers a strašně si ji pochvalovala. Navíc vypadá oblečená fakt hodně pěkně. A když je pěkná její majitelka, vypadá ještě líp :D. Kvality bych se u téhle značky nebál, to už jsem nicméně psal o něco výš. Sice to asi není úplně to pravé co hledáš, nicméně pro inspiraci snad poslouží :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      REINKARNACE

      Nemáte někdo typ na nějakou kvalitní teplou zimní bundu?

      Mám hannah, která už dosluhuje a chtěl bych se trochu posunout. Nebál bych se ani nákupu nějaké osvědčené značky přes ebay, většinou se dají bundy sehnat tak o 1/3 levněji.

      Jo a cena tak do 5000,–

      Hlavně by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti s bundama, které mají uvnitř připnutou fleecovou mikinu, mě se to moc nezdá, bez mikiny je mi ta bunda velká a s mikinou je těžká nebo se pletu? (zkoušel jsem takové bundy jen tak za 3k)

      co třeba Vaude?

      0 0
      • JC1  

        Nevím jestli ti pomůžu s cenou se úplně netrfím, ale musím doporučit zimní bundu Hannah Bellow

        0 0
      • scret  

        co by mela ta bunda mit? jak by mela byt tepla atd.?

        tepla zimni bunda muze byt treba i perovka… Ale treba na lyze nebude to prave… takze dulezite je to trochu specifikovat..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.