• Nuvolari

    Zdravim, zajimalo by me jak se clovek ma obleci, kdyz nevlastni zimni bundu na kolo?…pri teplote kolem 10stupnu.

    0 0
    • Luka  

      to jde??..jezdit a prezit???… neverim.. bez nowindu ani ranu!

      0 0
      • Emmil  

        To snad nejde ani :D…ale kdyz to tu tak píšete tak by mě zajímalo od jaké značky máte bundu … nebo vůbec cyklo oblečení.Scháním něco co mi bude konečně vyhovovat

        0 0
        • MirosPikos  

          Napřed si všimni, na jak starej příspěvek reaguješ :-)

          Já vozím Kalaš Ambition X zelená. Ale asi sem netrefil velikost a nebo budu muset něco přibrat.

          Jinak dobře sedící bundy dělá Silvini, mrkni na jejich stránky. Pro mojí postavu 186cm/90kg velikosti L nebo XL. Cože mě překvapilo oproti Ambition X kterou mám XXXL :-D

          0 0
          • Necris  

            Haha Kalašnikov…Zkus něco jako Spešl nebo Gore, pak povídej jak Silvini dělá dobře sedící bundy. Na výrobcích od Silvini jsem začínal, už nechci. Ty bundy plandají jako prase i když je na ramenou mám narvané na max, jejich dresy jsou zas příšerně těžkopádné …

            Mimochodem jestli jsou ti velikosti špatně, zkus právě Spešl, má v dané velikosti vždycky menší rozměry než konkurence.

            0 0
            • MirosPikos  

              Mě prostě Silvini parádně sedla, ale barevně vůbec. Proto jsem zvolil Kalaš, která mi taky dobře sedla, jen sem netrefil možná velikost a nebo si to myslím. Třebaže mi všichni říkaj, že mi to sedí dobře :)

              Každej má jinou postavu. To že máš Spešl nebo Gore a sedí ti, neznamená, že bude sedět i mě nebo komukoliv jinýmu. Ale chápu, že se za tyto značky budeš bít, protože sis je oblíbil.

              Třeba já mam krátký nohy, ale zase tlustý. Užší pas a široký ramena, větší hrudník. To je pak radost něco sehnat. Někdo může mít delší nohy, kratší trup, kratší ruce…pak už je to spíš taková kombinatorika :)

              0 0
              • Necris  

                Bít se za ně nebudu, nic není samospásné, jenom jsou mnohem přiléhavější. Což na biku považuji za prim, funkčně to bude imho podobné.

                Právě proto že jsem taky širokoramenáč, tak těžko sháním něco upnutějšího co nevlaje.

                0 0
                • MirosPikos  

                  To je zase o preferencích.

                  V čem je výhoda že to přilejhá kromě aerodynamiky? Mě třeba vadí když je to uplý, že se mi hůř dejchá. Proto jsem vzal větší velikost. Ale zase takovou, aby mi nikam nezatahovalo, což je podle mě nejdůležitější. Dobře se mi v tom hejbe, má to dostatečně dlouhý záda. A držím si tak mikroklima, který je smyslem membránových materiálů. Jen přemejšlím, jestli je to klima teď takový jaký má být a nebo by bylo lepší, kdyby byla bunda víc uplá.

                  0 0
          • Emmil  

            No ten datum jsem nějak přehlédl:D …Silvini to jsem taky slyšel, že nejsou moc dobrej výběr…Spešl neznám…dívám se všude možně o kterých značkách se hodně mluví…třeba jsem narazil na Rogelli a to taky teda vůbec neznám, tak nevim …

            0 0
          • lubor123  

            popis postavy zhruba podobne proporce. dik za tip na to silvini. zkusim po tom mrknout i kdyz ja a cykloobleceni to nejde moc dohromady. tusim, ze navleky na nohy velikost M jsou mi maly pres predlokti toz tak zhruba pro predstavu. (uz nevim nebo to tehda byly S?)

            jinak prispeju svou troskou do mlyna. vzhledem k popisu postavy by ti mozna mohlo sedet v mensi velikosti tohle: http://goo.gl/4iu4M a http://goo.gl/hA8KG doufam, ze me hned nekdo nezdrbe za neplacenou reklamu… aby to neindexovalo a nebilo do oci, tak je to prave zkraceny.

            dneska jsem zkusil 2×l a na mych 130kg, 196cm / 106–110cm pas bylo ok a dokonce bych do toho mohl jeste trosku i pribrat, ale oboji je to na me do teplot hodne moc pod nulu nebo kolem nuly pocasi, ze by psa ven nevyhnal.

            shanel sem teda trenky, ale prubnul sem to, kdyz uz sem tam byl, tak aby to nebylo uplne zbytecny, protoze sem cekal, ze sezenu akorat tak rudou mlhu pred vocima a po 6 hodinach a vice prodejnach budu rad kdyz najdu jedny co mi budou sedet, tak me prekvapilo, ze se se v CR uz zase obcas i do neceho pohodlne vlezu konkretne ne jen do jednech, ale opravdu pohodlne do tri kratasu a da se v tom i behat klickovat obcast hodit skluz a ve dvou dokonce i provaz pri chytani a dokonce to nejsou nadmerny teplaky z UNCS. a kdyby nekdo stejne postavy hledal ty kratasy, tak tamtez co predchozi odkazy a jemena co obsahuji „TEMPO“.

            0 0
        • nox159  

          :D proc jsi to vytahl? :D

          pokud zamerne tak proc jsi to nezaradil dolu takhle si toho nikdo nevsimne…

          0 0
        • skorpion  

          pouzivam dve bundy:

          • ak je horsie pocasie (silnejsi vietor, dazd), tak High Point RoadRunner Pro
          • ak je lepsie pocasie (slabsi vietor, bez dazda), tak Hannah Raptor II

          Pod to vrstvim podla pocasia. Vacsinou Moira, Klimatex, alebo Canard. Klasicke „obtiahnute“ cyklooblecenie nenosim. Len „volne“ veci.

          0 0
          • Necris  

            High Point se šije u nás v mém rodném městě. Neskutečná ***** za neskutečné peníze. Fakt jsi s tím spokojen ? Samozřejmě jsem navštívil jejich prodejnu abych se podíval co nabízí a pak jsem si nakoupil radši osvědčené značky. 100× lepší vlastnosti, lehčí, přiléhavější … A LEVNĚJŠÍ.

            Hlavně mají oblečení snad na všechno, i na pohřeb. Podle toho to vypadá…

            0 0
            • skorpion  

              Road Runner Pro mam od leta, takze zatial tazko dokladne hodnotit. Najazdil som v nej asi 300–400km na cyklodovolenke po Tibete/Himalajach a asi 200km u nas a nestazujem sa. Absolutne ju neprefukol ani protivietor o rychlosti cca 60 km/h a je velmi skladna (silnejsi a dlhsi dazd som v nej este nesiel). 220g mi pride ako velmi slusna vaha na taku bundu. Mali sme ju tam styria, ci uz novu, alebo starsi model a nikto sa nestazoval, skor naopak. Nie je to vyslovene cyklobunda, takze nie je tak obopnuta, ale to mne prave vyhovuje. Okrem toho na HP som doteraz pocul najma chvalu.

              0 0
    • zirecek  

      Vrstvit vrstvy + nahoru vždy něco proti větru.

      0 0
    • Polka  

      No problem – naka teplejsi Moira (Duo?), kratkej dres + navleky z roubaix. Minulej rok sem takhle jezdil az do +8 stupnu ;-)

      0 0
    • RUMcajs  

      Inu, kdyz pominu dest a odstrikujici vodu tak me napada, ze rozdil je jenom v poctu vrstev a faktu, ze budes muset casteji prat. V bunde a s mensim poctem vrstev se budes citit „volneji“.

      0 0
    • rasto  

      neni duvod pri +10 nasazovat zimni bundu. tu az tak pri –3. do te doby, co bylo receno, hafo vrstev (s mirou) a navrh sustak.

      0 0
      • hmi  

        si me predbeh;)

        0 0
      • xshreck  

        při 10°C si beru dlouhý dres, pak normální letní a mikču, která profoukne maličko. Nebo tenkou flísovou mikinu

        Při 0 si vezmu víc, když je pod nulou tak mám obyčejnou šusťákovku za 200 a taky se v tom dá jezdit :D

        0 0
    • hmi  

      bundu bych az tak neresil, navrch sustak nebo neco modernejsiho;) dulezitejsi si myslim jsou nohy a ruce, tj. mit dobry navleky na tretry a dobry rukavice;)

      0 0
    • Zodiax  

      Pripadne MOIRA vyrabela tricko s dlouhym rukavem a nasitym sustakem na cele predni strane tricka .. takova levna alternativa windstopperu ;)

      0 0
    • Darkson  

      já celou zimu jezdím ve větrovce a pod ní podle počasí skládám vrstvy. při teplotě 10+ se v zimní bundě uvaříš

      0 0
    • mab  

      jsem docela zimomrivej, ale na 10 stunu mi staci progress triko, dres a nahoru obycejna vetrovka rvc. Dole kratasy a dlouhy navleky. I kdyz fouka tak tim jak sedim jsem vetrovkou krytej v kline. V batuzku odpocivaji i navleky na ruce. Pri vyjezdech rozepinam dle potreby a pri sjezdech vse zapnout az po usi. Jen uz bych mel bleskem koupit capaky nez prituhne jeste vic.

      0 0
    • vlk  

      Já se docela dost při sportu potím a v zimě, když je námaha mnohem vyšší, tak ještě víc.Řeším to následovně nahoře nalini trikot s krátkým rukávem.Na to něco jako rolák(podobné jako moira duo) a nahoře letní větrovka.Na krku moira šátek.Na hlavě nowind čepici na rukou winstoper gore rukavice.Nohy-kalas s nowind membránou vepředu když je velká zima tak pod to podvlíkačky-něco jako ty moirové.Na nohy teplejší ponožky a zatím neoprénopvé návleky na letní tretry. Zima mi nikdy není.

      0 0
    • Santus  

      jezdim celou zimu tak do –5 a jeste jsem zimni bundu nepotreboval. Co mam na sobe od vrchu.

      • tenka bunda poteflonovana (chytne slaby destik)
      • dres kratky rukav
      • dlouhy triko,funkcni, upnuty , celkem tlusty, Haly Hansen
      • triko tenky, upnuty, funkcni

      pokud jedu tak zima neni, nesmi se zastavit. V zime na tom jsou hur prsty u noh a ruk, to je dost tezko resitelnej problem.

      0 0
      • kafac  

        A to pod tim teflonem nejses mokrej?

        0 0
        • Santus  

          nejsu, ten teflon nijak nebrani vetrani, navic ta bunda ma takovy rozepinaci vetraci otvory . Mam jeste nejakou Adidasku, ta je z polyamidu kterej hned promokne a v te se parim, to je zajimavy.

          0 0
    • morlo  

      Ja jezdim v kratkym craft triku, pres to lehkou sensor fleecku a pres to od hannahu lehkou vetrovku, na nohy dlouhy capaky s roubaix (ci jak se to pise) bez no-windu, to bych se upek :). Tohle muzu vozit cca do +5 °C.

      0 0
    • nobody  

      já si včera oblek šusťák.bundu adidas jako vrch, pod to jen dlouhé tričko a tílko a domů jsem přijel mokrý jako myš. Asi to není dobrá volba. Vyzkouším ještě jen dlouhé triko, letní dres a fleece mikina a možná na hruď noviny z no windu :)), raději klepat kosu než se zpotit.

      0 0
    • Radek Broz  

      10 je jeste teplo.

      0 0
    • Daf  

      Kolem 10st. Jeste zimni bunda neni potreba. Clovek se v ni dost zapari i kdyz je z funkcniho materialu. Idealni je kombinace vrstev obleceni s vestou. Jinak zimni bunda neni potreba ani v mrazech. Staci vetrovka a pod ni zase nekolik vrstev. To uz si ale clovek pripada dost nabalenej a ty vrstvy pod vetrovkou rychle zvlhnou takze na dlouhe vyjizdky to zrovna neni.

      0 0
    • ydaho  

      všechno je možný…

      • zima bez zimní bundy
      • kraťasy bez vložky
      • přilba bez vystýlek
      • klipsny
      • jízda bez rukavic

      atd.

      a život jde dál :)

      0 0
    • pepino  

      Při plus deseti? Funkční triko s dl.rukávem a fleesovku.

      0 0
    • ttoommyy  

      10 stupnu je paradni teplo.. to jezdim v kratasach az trictvrtakach, normalni tricko s kratkym a na tom mikinu.. Pokud je kolem nuly tak davam dlouhe kalhoty a bundu vetrovku na mikinu. Rukavice tak od +4–5 a cepku tak od –8..

      0 0
    • enjoy  

      dobry,mas vyresino:-),ale co takhle poradit neco na hlavu?podotykam ze v cepicce pod helmu by to nebylo bez helmy uplne ono.a zase piratskej satek se mi moc nechce,to byste me uplne sjeli:-))

      0 0
      • MlokCZ  

        Bez helmy můžeš dát v zimě přeci na hlavu cokoliv. Třeba čepici, kterou máš na běžky. No a i cyklo čepice se dělají typy, které nejsou určené pod helmu (aspoň tu jednu mám už leta a nenosim, protože ji pod helmu nenarvu).

        0 0
        • enjoy  

          ale no hej!ja po dlouhym shaneni koupil capku od craftu,jenze i ta je moc horka:-).no nic,kdyztak si obalim hlavu novinama.

          0 0
      • ydaho  

        beranici ?

        0 0
    • jecnak  

      Je mi z vas zima. grrr

      0 0
    • McBlacky  

      jezdil jsem i v goretexce, když je dobře udělaná a odvětraná tak se dá, ale taková stojí jako tři zimní bundy na kolo :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      zimni bundu sem jeden cas mel, a bylo vni desny vedro.., je to neprakticky pac neni celou zimu –10 ;-) daleko vic se osvedcil nejakej neprofoukavej sustak a vic vrstef pod to dle aktualni teploty :-)

      0 0
      • Chudas  

        Jezdím v craft „roláku“ a přez to bunda Northwave Competition ( www.lomtrading.cz/?… ). Neprofoukne a drží teplo. Kalhoty jezdim NW nebo Sportful ZATIM bez zateplení ale plánuju nákup nečeho zateplenýho.

        0 0
    • ygy  

      Na zimní bundu ye 10 fak moc,vlooni jsem ji vozil v méně20.To bylo fak HI-FI.Určitě vrstvit+šustka­.Hlavně nohy,ruce v teple.

      0 0
      • Necris  

        Není desítka na jaře jako desítka na podzim. Do těch plýskanic mám toto : http://www.gorebikewear.co.uk/…/PROD_KNPHAS?…

        Pod to už jen crafťáckej dresík který vozím v létě když je 30°C a funguje to parádně. Ani v tom největším kopci se nezapaříš.

        Jen jsem chtěl říct, že jen v dresu bych asi nebyl schopen v podzimních podmínkách okolo 10°C jet. Asi jsem divnej.

        0 0
    • Joseph de Sax  

      neřeš to..zkus raději zapařit…

      0 0
    • Necris  

      Na 5°C se bez Windstopperu nebo jiného materiálu který nepustí vítr posereš zimou. Dokud není pod pět tak mi nevadí ani klasický obyč návlek na nohy k normálním kraťasům, ale do treter si vezmu silnější ponožku a hořejšek pěkně zateplit hned jak teplota sleze pod desítku. Brrr jinak bych umřel.

      0 0
    • Georrge  

      triko, moira, mikina, větrovka :) a někdy bez tý větrovky, akorát s moira tílkem. Záleží jestli je to jarních 10 stupňů nebo zimních:)

      No a když jdou teploty dolů, tak přidám další mikinu nebo svetr. A když to jde hodně pod nulu, tak zimní bundu.

      0 0
      • jIrI___  

        Větrovka je fajn věc. Já teď koupil v Tchibu za necelé 4 kila tuhle http://www.tchibo.cz/…0020423.html a za ty prachy je to paráda (neprofuk předek, prodyšná záda, prodloužená zadek, pružné lokty, kapsička vzadu). Nechápu, jak jsem do teď mohl jezdit bez větrovky :D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.