• Werwolf

    Jedete někdo na tento 1/2 maraton? www.max1.cz/page.php?…

    Není to ani padesátka jede se 47 km a o převýšení nepíší raději nic.

    Jede se první ročník a vzhledem že se nekoná daleko od mého bydliště tak ho zkusim.

    Zvolit temto na tenhle závod teda bude problém. Ani XC ani pořádný 1/2 maratón.

    No uvidíme.

    0 0
    • smallbrother  

      …typuju něco jako OKOLO HK 50 – asfalt, rovina, vysoký startovný a tisíc lidí na startu. Podle mě dost na hov.o.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Rovina určitě a ještě narovnanější než ta hradecká. :-) Kromě Kuňky. U Hradce je nádhernej a obrovitánskej les, to Pardubice nemají. Ten kunětický je pidi, taková natáhlá žížalka, kterou se dá dojet s pár úseky po asfaltu až do Lázní Bohdaneč, nudlička, na kterou se napojuje pár dalších žížal. Ale dají se tam najít i docela pěkný, i když rychlý, singlíky. Rychlý to bude. Ale těsně pod hradem by to mohlo být zajmavý. Singlíky. Záleží hlavně na tom, kolikrát se na Kuňku pojede, kudy, kudyma se bude sjíždět, jestli se trať bude držet asfaltu, pár širokých lesních cest nebo se klikatit na kousku lesnaté nudličky. A i na tom, na kolik bude vyhledávat lokality plné písku. Těm pod Kuňkou se možná nevyhne. Každopádně to sotva bude tak zajmavý závod, jaký může být v kopcích a v pořádným lese. Ale fajn by mohl být, po práci, když bylo už málo času, jsem v okolí jezdila ráda.

        0 0
    • kámen úrazu1  

      ..Jede se první ročník a vzhledem že se nekoná daleko od mého bydliště tak ho zkusim…

      Taky tak. Uvidíme, kudy to povedou. Jestli se trať bude klikatit převážně v malým kunětickým lesíku nebo to bude spíš po poli. A taky jsem zvědavá na sjezd z Kuňky, jestli trať povede přes schody nebo ne. Už jsem tamtudy kolo přes rok a půl nevedla. Teda, ne že by to teď už sjížděla, ale odstěhovala jsem se do lesnatější oblasti. :-) Co myslíš, budou se vyhýbat tunám písku nebo trať bude písek vyhledávat?

      0 0
      • smallbrother  

        …vždyť tak píší že postavili NENÁROČNOU trať! myslím že je to je další marketingovej tah od pořadatele Okolo HK – lidi přijedou a my jim prodáme iluzi že jedou MTB závod. :)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Náročná by nebyla, ani kdyby vedla jen po tamních singlících. Což možný není, bo zas tolik jich tam není. :-) procentuálně jsem jich tam ale našla víc než těsně kolem Hradce. Jestli to ale nebude spíš tím, že v HK jsem jezdila převážně na sněhu. :-) Převýšení nebude, technická místa buď vůbec nebo pár „techničtějších“ (vím ale minimálně o jendom, kde jsem schopná tlačit, ale já jezdit neumím, nemám sílu, rychlost ani techniku). Ale i tak by to nemuselo být zas tak hrozný. Mám odtamtud pěkný vzpomínky, koneckonců jsem tam s ježděním začínala. Joo, to bylo v roce 2005, to to utíká, za pár let ze mě bude zkušená bikerka. :-))

          0 0
          • smallbrother  

            jj, ty lesy kolem HK jsou na zimní ježdění jako dělaný, otravovat se tam ale v létě… Podle mě se tam pojede pekelně rychle, CykloMax má účast povinnou. Od nás tam určitě taky někdo jede. Bude plno. …musel bych dát nějakej slick.

            0 0
      • Werwolf  

        Písku se nejspíše vyhneme, protože podle vebu se má dát odjet i na trekinkovém kole. S těmi schody by to mohlo být zajímavé, ale těžko přes ně asi pojedeme.

        0 0
        • -Alan-  

          Na takovém kole jsem to jel, jet se to dá, ale nedá se to ujet. Jsou podle mě místa, kde se ten člověk vymele nebo zastaví. Jestli bude u schodů špunt, tak to stejně stěží půjde sjíždět. Jak říká kamarád – hlavně ve zdraví.

          0 0
        • kámen úrazu1  

          Nevyhneme se minimálně jedný písečný pasáži. Pokud si teda dobře pamatuju, že široká písčitá polňačka od Kuňky (po jejím pravém okraji ze směru sjezdu se písku vyhýbal vyvýšený singlík, který před dvěma lety stejně začínal být písčitý :-)) vedoucí ke koňské ohradě, je po červený turistický. Bývalo tam v těhle místech nejvíc písku. Hlavně u ohrady býval (je?) krásně hluboký, takový plážový, místy po náby. :-) Ale toho extra hlubokýho bylo jen kousek. A právě po té červené turistické trase je značený okruh. Pokud to bude ono… tak to stejně bude jediný terénější úsek, jinak jak na hradecku. :-) Ale i trasa vedená mimo terén může být pěkná – taková trutnovská padesátka mně připadá fajn, bohužel kolem Kuňky nejsou kopce.

          0 0
          • -Alan-  

            Jo, myslím, že vím. Jel jsem to poprvé loni při opilecké časovce od mostu v Kuněticích. Ztratil jsem tam vedení, protože jsem při odbočování z asfaltky přejel. Když jsem se vrátil na trasu, tak jsem nadával jako špaček. Jelo nás tehdy málo, tak to šlo. Bylo nás ale tak málo, že jsem nakonec skončil třetí v kategorii i když jsem na těch 10km po dalším zakufrování do kukuřice už nikoho nedojel. Včera jsem si zapoměl mapu (teda myslel jsem si to, nakonec v batohu byla) a tenhle úsek jsem neprojel. Zaplaťpánů, že se to jede nahoru, dolů by to u toho plotu bylo o hubu.

            0 0
    • McBlacky  

      no být to v sobotu tak možná bych to spojil s návštěvou príbuzných v Pce, ale 29/4 pojedu radši Třemšín-Plešivec-Cukrák :)

      0 0
      • Kecha  

        Ja tam jel akorat nake silnicni duatlony,ale na rozjeti zacatkem sezony to nemusi byt spatny.

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Tak kdo ještě zatoužil pokořit pardubickou velehoru, jediný kopec v širokodalekým okolí? ;o)

      0 0
    • -Alan-  

      Abych se vyjádřil k věci a ne jen k Pardubicím jako placce republiky:

      1. převýšení není na tenhle závod správný slovo. Je to rovina. Když se ale člověk musí šplhat na Kuňku, tak jsou tam místa, kde průměrný člověk sleze. A jestli nalákají hodně průměrných, tak by se dala vyhlásit soutěž o nejdelší špunt v republice. Já jsem bohužel taky víc průměrný, než bych chtěl a nebudu nic zkoušet, jestli tam bude plno davu.
      2. trať je extrémně přesušená. Byl jsem tam v úterý a na mým pracáku se to nedalo projet. Jsou tam dobré pastičky – pískové lavice. Dá se to srovnávat se závodem v Ralsku (Hamr na Jezeře), ale tady jsou ty hluboké písky i na těch singlech. Jednou tu tento týden pršelo a dneska to du znova projet, jestli se něco změnilo.
      3. trať je rozdupaná od koní. Nevadí v písku, ale kde bylo hlinito, tak je to jak vyndaný kostky z dlažby. Já osobně takový povrch nenávidím. Ještě víc se bojím, že někdo nezkušený přepálí začátek – tím pádem mi určitě ujede :) – a pak se s umělcem potkám v těhle pasážích. I kvůli tomu stále váhám.
      4. polní cesty okolo Kuňky jsou strašný. Jsou přesušený se spoustou prachu, rozježděný od těžký techniky a ztvrdlý. Dolíky jsou někdy vysypaný rozbitýma taškama a jiným zvěrstvem, takže kdo mluvil o slickách, tak pozor.
      5. na Kuňce bývá velmi rušno nejen o víkendu. Závod se jede za běžného provozu, tak jen doufám, že nepřijdou kolize. Ani ne tak s auty, tam snad někdo bude, ale je tam výletníků jak psích h…n a ti se pohybujou (jak) připití.

      Všechny tyhle nepříjemnosti jsou v určitých místech i na jiných závodech. Tady se ale nedá počítat se zajímavým terénem. Navíc převýšení může vytvářet naděje na extra lehký závod. Já bych spíš typoval hodně rozbitých nosů. Když vemu, že čelo závodu bude jistě předjíždět chvost, tak stále nevím, jestli jet. Uvidím po dnešním projetí trasy.

      0 0
      • -Alan-  

        Zase je to dobrý start pro toho, kdo chce začít s MTB závody. Já dal taky první HK50 a vyloženě mě to chytlo. Nikdo učený z nebe nespadl a i v Hradci a Pardubicích dorůstají chtiví bajkeři.

        Přese všechno asi pojedu, je to blízko a rodinné důvody velí k pobytu v okolí.

        0 0
      • kámen úrazu1  

        V kolik u Kuňky budeš?

        0 0
        • -Alan-  

          pojedu tak před třetí z Bohdanče. Nikdy jsem nepřemýšlel, jak dlouho mi to trvá, anžto je to pro mě jen bod na cestě do Hradce. Proč? Jedeš taky?

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Chtěla jsem se tam juknout už včera, ale byla jsem líná. :-) Říkala jsem si, že kdybych měla u Kuňky sraz, přinutím se tam jet. :-) Ale vyrážíš moc brzo. Nebyla bych tam dřív než o půl sedmý, a to v ideálním případě zmizení dřív z práce.

            0 0
            • -Alan-  

              Tento týden je ideální pro dřívější zmizení z práce, alespoň u mě. V úterý jsem tam taky spíš sledoval „západ slunce“ cestou domů. Sice chci najet nějaký kilometry, ale o půl sedmý bych už možná byl malinko přetrénovanej. Třeba se uvidíme v neděli. Jestli tam uvidíš bajk s bílou vidlicí a červenýma javorovýma listama, budu to nejspíš já, leda by přijel někdo na Rocky Mountain :-)

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Tvůj bike nepůjde přehlídnout. Pokud teda bude kousek ode mě. :-) Podle mýho Authora mě ale nenajdeš. :-) Leda, že by ses díval jen po opravdu prťavých červených kolech s taky prťavejma majitelkama v modrým dresu. Tím se škála možností zmenšuje. Dej sem, prosím, vědět, jak to vypadá s pískem. Na jednom místě si známej zlomil žebro. Spadl z kola v místě u koňský ohrady, propadl se tou hloubkou písku a narazil na asi jediný kámen. Fakt je to tam tolik rozoraný od koní? Když jsem tam jezdívála, nebyl to zas tak hrozný. V porovnáním např. s Železnými kopečky kolem Slatiňan.

                0 0
                • -Alan-  

                  MTB Manitou Železný hory je teď v horším stavu, to rozhodně. Popadaný stromy a to co zbyde po jejich odstranění je šílený. Slaťiňany míjím většinou ještě po silnici, tak nevím, ale když to srovnám s okolím HK, tak u Kuňky je to jiný. Tam kde je to rozrytý na písek, to je jasný. Ale narazil jsem na víc hlinitý úseky, který mají vtlačený kopyta z doby, co bylo mokro. Taková věc dokáže pokazit den. Ale když jsem to přejel na pracáku (starej cross s pevnou a max 700*42), tak na bajku to snad bude OK. Jen ten hardtail… Dám pak vědět.

                  Jsem si říkal, jestli nejezdíš 29". Teď už vím, proč ty kola vypadají tak velký :-P

                  0 0
                • -Alan-  

                  Tak podávám zprávu o stavu trati dnes odpoledne. Jestli pršelo, tak už o tom většinou není ani vidu ani slechu. Prachu hafo. S tím pískem to není tak zlý, jako když jsem jel na pracovní crossu. Ty širší gumy ten smyk po písku zvládají prostě líp, mám širokej Speedmax vpředu vyzkoušenej z Ralska. Jenže při průjezdu takhle samostatně to je většinou do dobrý stopy ujetý od auta, což je snadnější. Jestli někdo nezvládne a sleze, jsme dole všichni. Ale to je problém jen několika desítek metrů na cestě od Hradiště na Písku k Psínku. Trochu to ještě přidělá starosti v lese po příjezdu z Němčic na žlutý, ale tam je to hlubší hlavně na pasece a skoro to je kudy objet. Jinak to sice ve směsi písku a jehličí plave, ale dá se jet a nezastaví to. Ještě je tam jedno velmi komický místo s pískem. Výjezd ke krmelci. Hrabat se nemusí na kašpárka, ale se střední plackou už za sebe určitě tak pěkně neházím písek. Hned po příjezdu ke krmelci se mi připoměla hanlivá parafráze – zatočím se kolem stromu jako blbec od Shalomu. S těma koněma to není tak zlý, jak mi utkvělo v paměti. Kromě toho, že některej písek je tam z toho, jak klasicky rozoraj cestu, tak ta ztvrdlá hlína s kopyty se ve skutečnosti jede z druhé strany a tam člověk mého ražení nemá takovou ryhlost. Původně jsem to jel obráceně. Kdo se vejde do optimální stopy, projede – chce to včas přehodit :-) Milej je tam jeden sjezdík, kterej končí přejezdem koryta po dvou širších prknech. Snad vydrží :-) Pak se pokračuje kolem Hradiště na Písku zadem po poli a u novostaveb člověk taky zjistí, že písek je tam nejen v názvu. Zatím to jet de, uvidíme co bude po projetí tolika set kol. Abych něco pochválil. Překvapilo mě, že pořadatel dokázal narvat do takového prostoru 46km v podstatě jen ve dvou kolech. Sice se to v některých místech potkává, ale snad se vyhnem. Doufám, že si zajistí, aby nebylo možné projíždět beztrestně zkratky. Dnes jsem zjistil, že pak může být člověk snadno král. Převýšení sice skoro nic, ale letos si povrch asi vyžádá námahu. Startovat může opravdu každý, kdo umí jezdit na kole, ale ne všichni to ujedou snadno. Perlička na závěr. Jak je pod silnicí pod Kuňkou ten stánek s bazénem atd. tak nám chystají v lese za ním překvápko. Abychom si nestěžovali, že je to tak suchý, tak tam z nějaký hadice pouštějí vodu do přilehlého lesíka. Nevím co je to za vodu, ale už dnes odpoledne to bylo měkčí. Jestli vydrží do neděle, mohlo by to slušně rozpustit koblihy, kterých je zrovna v tomhle místě dost. Bejt furt od bahna je nuda, bude zpestření. To jiné závody neumí!

                  0 0
                  • McBlacky  

                    kdyby se jelo na mokru celý tak véčkaři zapláčou nad ráfky :)

                    0 0
                    • -Alan-  

                      Konečně máte důvod pořídit si nový :-) Myslím, že to probrždění tady nehrozí. Nezapomeň, že tam není moc důvod brzdit. A on ten mokrej písek vcelku opadá, horší mi přijde kombinace s jílem a ten tam v podstatě není.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        :) mě to je fuk, za prvý to nejedu za druhý ráfkový brzdy mám už jen na silnici :)

                        0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Díky za podrobný popis. Fakt začínám přemýšlet o tom, jestli nemám radši zkusit dát na předek Nobby Nic, když mně předevčírem přišel. :-) To by byl dobrý paradox – zatím i na terénem nejtěžší Úpici, z těch pár závodů, kterých jsem se zúčastnila (slovo jet nebo závodit nejde použít), jsem měla i na předku Ralpha. A teď přemýšlím o drapáku na předek na rovinatým závodě. Jsem si odvykla jezdit v písku, a bahno, pokud není po náby, mně připadá jetelnější. :-)

                    0 0
                    • -Alan-  

                      Já mám ve předu Speedmax. Sice je to ta 2,1 verze WCS, ale řek bych, že de spíš o šířku než o vzorek. Váhal jsem, jestli tam nehodit Geax Barro Marathon, ale i když je lehčí, tak míň jede a v tomhle písku ti nepomůže ani svěcená voda. Spíš ocením rychlejší jízdu na ostatních částech tratě. A když jsem na Speedmaxu dal i Ralsko, musí to jít i na Kuňce. Nech tam Ralfa.

                      0 0
      • McBlacky  

        no na Hluboký to bylo podobně, sž moc lehkej terén, převýšení malý, prášilo to strašně a bylo takovejch rakví :( snad to bude lepší, dokonce jsem zvažoval že pojedu, ale nakonec radši ne.

        0 0
      • JancA  

        JESTli je to s piskem podobne jako v Ralsku, tak bych chtela videt ty drzky:)…navic jak jeden spadne,vedou v pisku kolo vsichni za nim.tenhle zavod uz je i na me moc po rovine:)

        0 0
        • -Alan-  

          No, úplně ne. V Ralsku to bylo často aspoň z kopce. Když to jede, tak člověk nemusí napodobovat koloběžku.

          0 0
    • Crempa  

      tak jsem na to kouknul a platit tri kila abych si mohl projet 40 kilaku polnacek me prijde celkem dost…ja vim ja vim atmosfera atd. ale stejne :-)

      0 0
      • -Alan-  

        Atmosféra tam právě asi nebude až tak úžasná, řek bych. Třeba Mnichovice prvního mě lákaly daleko víc. Ale může se to hodit, když je to blízko a je 300Kč nazbyt. A myšlenka na objetí „poháru“ se vloudila.

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Je to dost. :-) Ale pro mě má Kuňka velký význam. Kolikrát jen jsem tam v dětsví byla… Vždycky jsme se stavili na zmrzku, zašli se juknout až na hrad… Když jsem s bikem začínala, jezdila jsem v okolí po večerech. Prostě nostalgie jak ušitá. :-) Závod je pro mě důvod znovu se tam podívat, jinak tím směrem nejezdím, když mám terén a kopečky konečně přímo pod nosem. :-) A taky chci konečně zkusit máknout si … pokud si to před startem opět nerozmyslím a nepojedu zas na pohodu. Myslím, že je to na první zkoušku dobrý místo. A taky jak píše Alan – je to v Poháru východních Čech. Úpice pojedu zase, pokud nebudu znechucená závodem po rovince kolem Kuňky, zkusím asi i Hradec. Pak jsou už jen Sudety a vzhledem k určitě malýmu počtu žen, které objedou většinu závodů zařazených do Poháru, bylo by místo do první desítky v kategorii skoro jisté. ;o)

        0 0
        • Crempa  

          jo jo to chapu, pro me je Kunka taky „srdecni zalezitost“ (ta mrcha je videt snad odevsad a z Pardubic snad nejde jet na svih aby ji clovek alespon jednou nevidel, i z tech zelezek je dost casto na dohled) a sjet ji zadem povazuju porad za tezsi zalezitost.. :-)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Zadem myslíš kolem schodů? Tam jsem radši tlačívala. A kolem toho sjezdíku opodál po levý ruce chodila se sevřeným žaludkem. :-) Asi by to dneska nebylo lepší, uvidím za další dva roky bikování. :-) Máte s Chupasem něco v plánu v úterý osmýho? Chci jet po dlouhý době na hradecko. Přes Pce na Kolibu, po lesních cestách se domotat až na Holice, Horní Jelení nebo někam jinam, kde se poobědvá, pak do Chocně. Z Chocně buď vlakem do Pardubic nebo kolmo pořád lesem na Mýto, Stradouň a odtud po silnici rozjezd domů. Jdete do toho? Už v jiným threadu přemlouvám Kankrlíčka. :-) Na řadě je z Pardubic ještě Benny a pak chrudimská sekce, s kterou se ještě Ty ani Chupas neznáte. :-)

            0 0
            • Crempa  

              jo myslim zadem po schodech, ja to na poprve sjel sokem protoze jsem nevedel co mo ceka a od te doby uz to jde :) Novy tvare bych poznal rad, ale o vikendu jsem „bohuzel“ dotahnul bike do Brna a pocitam ze tu jeste par tydnu bude (tolik cest a tak malo casu :-) takze snad nekdy potom.. :-( Jinak Upici jeste nevim zda zas letos dam, mam takove cukani..

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Brnooo, pěkný to město s ještě krásnějším okolím! Juu, ty krásný bikovačky… já tam teda byla jen párkrát a ještě na dámským krosu za CELÝCH šest tisíc, ale i tak to bylo fajn. :-)) Na léto mám taky spoustu plánů na dlouhý výlety. :-) Sjet na kole Chrudimku, od Chotěboře Doubravu, přemýšlíme o puťáku nalehko skrz Železný na Žďárský, pak to otočit na Toulovcovy Maštale a odtud na Orlický hory, ne teda za jeden den. :-) A spoustu dlouhých „normálních“ výletů. A pak někde v cizím revíru, určo Beskydy. Do Úpice pojedeš, jiná možná není. :-) Plánuju zase celý tři dny.

                0 0
            • kankrlicek  

              V kterým? Nic nemůžu najít. :)

              0 0
        • kankrlicek  

          No jo, konečně člověk s realistým pohledem :) P.S.: fotka Kuňky skvělá!

          0 0
        • -Alan-  

          Prosím tě, Kuňku a okolí Pardubic, to nemůžeš s Hradcem vůbec srovnávat! Oba Hradecký závody docela ujdou, na to, že je to let jak sviňa. Ale je to hodně v lese a když je dost vody, tak je to snad nejhlubší brod. Všim jsem si, že někteří z něj mají fotku v profilu. Ale takový padák jak na Kuňce je tam snad jen jeden a to se ještě spotřebuje na špunt a tlačení do kopce.

          0 0
    • klingon  

      Take se tam jedu podivat :-)

      0 0
    • chupas  

      ja se privalim podivat jak si to zavodnici pekne jezdej. nasat atmosferu if naka bude a zase zmizet. moc mi neni jasny kde bude start, ta mapa je humus

      0 0
      • -Alan-  

        Mapka se tváří jako humus? To si to pak zkus hledat v terénu bez značení a sem zvědav, co budeš říkat. Legrační to bylo např. v okolí chatové osady, myslím, že se jmenuje Kladivo.

        0 0
      • -Alan-  

        P.S.: až budeš nasávat atmosféru závodu, tak bacha. Pivo tam stálo do kelímku 22 a do skla 23, desítka Gambrinus. Na zdejší kraj malinko zparchantělá cena.

        0 0
        • Crempa  

          coze, on tam nebude pernstejn? :-D

          0 0
          • chupas  

            rezanej, nebude :(

            0 0
            • -Alan-  

              No, když si dáš v průběhu závodu pauzičku v Kuněticích u řeky, tak tam mají Pernštejn kvasnicový ležák za 17,–. Od 26.4. byla akce 2+1 zdarma do vypití 100 piv, ale to už asi bude pryč.

              0 0
    • Dave.6  

      Zdravím tak co říkáte na první ročník závodu okolo pardubic?

      Ja tam byl teda jen nacumendu ale podle toho co jsem tam slysel tak dost lidi si stezovalo na hoodne spatnou znacenost trasy… Nekdo pry den predem rozkradl pasky urcujci smer cesty..

      Taky me docele fascinovala moralka zavodniku na startu kdy start mel byt pod nafukovacim obloukem a nekteri cyklisti se porad cpali dopredu a na nalehani poradatele vubec nereagovali… To jsem jeste nevidel.. Vzdy je na zavodech perfektni moralka a slovo poradatele proste plati ale tady se na to nehralo… Nevim cim to bylo..

      Taky byla docela zajimava prihoda s pichnutym kolem (spis bouchlou dusi) 5 minut pred startem zavodu.. Ale zavodnik se mrte snazil a behm cca 7 minut bylo kolo opraveno… I kdyz to musel mit teda asi hodne nahustene kdyz mu to bouchlo jeste nez vyjel :)

      A co vase dojmy?

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Trasa byla opravdu špatně značená, ale zaváděcí kolo se zabloudit nedalo, první kolo snad taky ne. V druhým jsem občas mmusela na křižovatkách skoro až zastavovat, ale naštěstí byly všechny špatný cesty označený mlíkem. Někteří si to ale zkracovali schválně, v druhým kole to nebylo moc hlídaný a trasa se na několika místech k sobě přibližovala. V prvním kole byl na začátku, hned na prvním singlíku, velkej špunt. Jet se nedalo, chvílema ani jít, když se had zastavil. Snad to pro příští rok pozmění, aby se pole víc natáhlo.

        Ale kromě značení a studených párků :-) jsem spokojená. Líbilo se mně to. Je to sice lehká trať, ale na hradecký MTB ještě „nemá“. :-) Překvapilo mě, že pořadatelé dokázali v tak malý oblasti vybrat pěknou trať. Sice to dost vedlo po poli, ale našla se i spousta pěkných singlíků, a to i hezky točivých. Fakt jsem byla mile překvapená, čekala jsem víc širokých cest.

        Písek a prach budu dolovat z nosních dírek asi až do zítřka. :-) A pádů jsem viděla dost.

        0 0
        • killme  

          Byl jsem jen cumet, ale mel jsem sebou fotak tak tady najdete par fotek, treba tam najdete i sebe :)

          data2.edisk.cz/stah­ni/53147/Okolo­Pardubic.zip22­.59MB.html

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Jé, supr. Díky. Pěkný fotky. Dokonce jsem našla sebe… dvakrát… jak tlačím ve špuntu. Dobrá ironie, závod prakticky po rovině a já mám tlačící fotky. :-) Zajmavý je, že si byl evidentně rychlejší než my. Bo po první fotce, na který se vyskytuje i má maličkost, si vyfotil na stejným místě pár dalších. A než jsem dotlačila o kousek dál, už si tam čekal.

            0 0
            • killme  

              diky, jsem rad ze se ti fotky libi. Fotil jsem kamarady kteri zavodili, tak jsem se snazil je ruznyma zkratkama predbehnout a fotit na ruznych mistech, ale moc se mi nedarilo :)) byli rychlejsi :)). Jeste pridam odkaz na fotky od kamose.

              0 0
              • kámen úrazu1  

                No, co jsem je prohlídla všechnny… ty z lesa se mně líbí míň. Ale díky i za ně. Kam pojedeš fotit příště? Kdybys fotil jen mě a pár mých známých, nebylo by přebíhání pro Tebe tak náročný, mohl bys zpomalit… :-))

                0 0
                • killme  

                  Nejsem profik, jen me bavi fotit. Tohle byly prvni zavody na kterych jsem fotil, takze priste uz budu chytrejsi :) nebo odlozim fotak a taky se projedu :))

                  tady jsou fotky od kamarada

                  data2.edisk.cz/stah­ni/97581/Okolo­Pardubic2.zip33­.51MB.html

                  priste nejspis pojedu fotit Okolohradce.

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Už je stahuju. Fajn. Tam se taky chystám. Pojedu ještě pomaleji, než je u mě obvyklý, snad neztratím rovnováhu. :-) Bo čím pomaleji pojedu tím spíš si budou moci fotografové připravit pěkný záběr. ;o)

                    0 0
                    • killme  

                      kdepak, jen pekne makej, at fotograf nemusi cekat moc dlouho :)

                      0 0
                    • -Alan-  

                      Můžeš jet i rychleji, ale nesmíš se skovávat do vlaku. Já mám železnici od malička rád, proto jezdím většinu závodů inkognito. Legrační je, že všichni známí na těch fotkách ve špuntu v sadu jsou, ale sebe jsem tam nenašel. Zase jsem měl blbou rychlost ve špatnou dobu :-)

                      0 0
      • kime  

        No tak ta trať nebyla zase tak spatně značená v několika místech jsme sice váhali ale jinak v pohodě. K tý morálce závodníků, pořadetel měl říct ještě předtím než se tam všichni postavili že start je pod obloukem a hlavně kterým směrem se jede. Stál jsem taky před obloukem a opravdu nešlo jít dozadu, když ti vzadu stáli. Myslím že se stejně tolik nestalo, tam šlo akorát o tu fotku jak jsou všichni pod obloukem :D. Trať byla pěkný akorát mě naštvalo že sem asi 10km před cílem přetrh řetěz už podruhý letos… Jo a ten závodník s bouchlou duší to byl můj otec, měl to na(pře)fouklí na 4,2 Ba. A hlavně tam měl duši od rubeny nějakou ultra-light tak to prostě nevydržela, zlatý klasický duše.

        0 0
      • -Alan-  

        Čekal jsem od sebe víc, ale nepřekvapil jsem se. Proti projíždění trati minulý týden se mi zamlouvalo, že tlupa závodníků předem mnou dokázala vyhrnou písek až na tvrdý a to nejen na jednom místě. Malinko mě mrzelo, že se přede mnou vyklopili dva borci na pasece (písek, singlík u boroviček) a já šel nakonec k zemi taky. Celkově jsem ale moc pádů na tom terénu neviděl. Vyloženě mě nakrkly ty rozbitý tašky, co jima někdo zacpal díry na sjezdu od Kuňky (podél řepky), to dokáže prorazit nejeden plášť. Před dvěma dny to tam myslím nebylo. Ten singlík sadem pro mě byl záhadou. Společně s taškama na cestě to byla lobby výrobců dílů :-), protože zničit se tam něco dalo. A navíc to nešlo moc jet v podstatě ani podruhý a to už byl chvost dost roztrhaný. Vzbuzuje to ve mě zvědavost, jak tohle projíždějí eliťáci. Sice první ročník, ale Tomáš Pavel už má zkušenosti, jak dát něco dokupy. Zase na druhou stranu si myslím, že se to v tomto směru moc zlepšovat nebude. Občerstovačka byla v místě, kde ji měli na pohodu, ale hodila by se mi dřív, zvlášť v druhým kole. Značení mi přišlo dostatečný, škoda že v klíčových místek zkratek nebyla kontrola. Taky jsem pár borců viděl krátit a to i drze blízko cíle. Mě by jejich diskvalifikace nepomohla a závody nejezdím proto abych krátil, takže tak. Myslím, že jsme nadělali škodu na poli a možná i v lese, i bordelu zůstalo dost. Jsem zvědav, zda příště nebudou potíže.

        P.S.: Pivo bylo výborný, Primátor miluju. Kdyby teklo rychleji, tak by byl možná i větší výtoč.

        0 0
        • Werwolf  

          Osobně jsem docela spokojen, až na katastrofální úroveň značení. Fascinovala mne situace kdy na dvojící se cestě nebylo značení a část pelotonu se rozdělilo a obě části se rozdělili, aby zmatku nebylo málo, tak třetí část to raději obrátila a jela bůh ví kam.

          Ale abych pouze nekritizoval, tak musím uznat, že trať mněla něco dosebe. Úzké cestičky, místy cesty plné písku, polní cesty zasipané cihlovou drtí, možná jsem masochista, ale pro moje traktorové pláště Maxxis flyweigt to byly hotové orgie.

          Dojel jsem na 75 místě s časem 1:45:17 ještě štěstí, že jedu prvním roce za muže, pokud bych byl o rok mladší tak bych byl mezi juniory na pátém místě a určitě by mne sprominutím nasralo, kdybych ztrácel kvůli špatně značené trati.

          Závěrem musím říci, že to bylo poetické a osvěžující :-)

          0 0
        • Kecha  

          Vyborny pivo???To jako myslis tu teplou brecku?Jinak trasa dobra,ale to razeni na startu fakt strasny.Ja stal asi 5 m.od te brany (na spravne strane)a to bylo sotva v pulce baliku.

          0 0
          • -Alan-  

            Když Primátor miluješ, není co řesit. No a vážně: Mě po závodě většinou moc chutná, mám na něj často metodu kontrolní exáček. Osobně nemám rád pivo příliš studené, takže mě to vcelku vyhovovalo, o teplém mám ještě dost jinou představu. Taky přesycený přechlazený sajrajt mě moc nejede, radši když z toho teplejšího bubliny ujedou do pěny.

            0 0
      • klingon  

        No, po tom co sem si tady pred zavodem precet, sem tu trat cekal daleko horsi :-) Je fakt, ze znaceni sem po trati moc nepotkaval, ale porad sem mel nekoho na dohled, takze sem nebloudil. Co me prekvapilo, bylo jak malo poradatelu bylo podel trati. Padu sem videl nekolik a kdyby nektery skoncil vaznejsim zranenim… Vylozene nebezpecny misto bylo podle me v Kuneticich: silnice mezi barakama, krizovatka Y, do levy strany nebylo vubec videt (stala tam bila dodavka) a nikde zadny regulovcik hlidajici dopravu. Sprchy (i treba se studenou vodou) by se fakt hodily :-( Zavod samotny sem si zkazil pozdnim prijezdem, takze sem stal na startu v druhy pulce pole a pekne sem si „vyzral“ vsechny spuny :-) Trat vetsinou moc siroka nebyla, jit bez rizika dopredu se dalo hlavne na asfaltu, takze sem nekolikrat tahnul pekny vlacek :-)))) Ve druhym kole se v nem svezlty i dve holky, ktery jely nejspis na bednu ve svy kategorii (jedna na carbonovym Giantu:-))) Nakonec sem to dal za caa 1:48 a mel bych byt nekde kolem 100.

        0 0
        • -Alan-  

          Měl bych být někde kolem xx místa. To je taky zajímavý, že jsem nenašel celkový pořadí, jen v kategoriích. Počet lidí sem dopočítal, ale na jiných závodech je to spíš obráceně a teď v tom mám guláš. Třeba se něco objeví časem. Sprchy a mytí kol? Vlastně máš pravdu, to jsem tam nějak neviděl. Nahoře na parkovišti zdroj vody možná není a pořadatelé tam nic neměli. Na Hradeckých závodech to bývá, tak myslím, že to do dalších ročníků taky dovezou, asi testovali jaký bude zájem. Loni se tam totiž jelo něco s menší propagací a přijelo tak 20 lidí. To zas Pavel letos dokázal posunout kus dopředu. Nebo možná nevezli vodu, když se nebylo od čeho ušpinit :-)

          0 0
    • DW6  

      hnus,hnus..ynaceni nekdo premistil,ja napr dve yabloudeni(druha skupinka komplet).jinak k tomu startu,nechapu ty hobikz,lidi na kroskach,co se cpou dopredu,je jasne,ze spolc,horacek a dalsi musi byt ve predu,proste meli soupnout ty vzadu.

      0 0
      • -Alan-  

        Je mi vcelku jedno, jestli těch pár premiantů dají před bránu. Možná lepší, než když eliťáci ládujou kola do hustýho davu přes mantinel. Já se zas tak moc dopředu necpu, nemá to pro mě smysl. Taky mě ale překvapilo, kolik lidí tam bylo 30min předem, když jsem se vrátil z prohlídky některých míst na trati. Snažím se jen být před lidma s „crosskama“, kteří jsou možná rychlejší než já, ale jakmile přijde na techničtější pasáže, tak špuntujou a překáží. Jinak se kolem mýho umístění motal nějaký chlapík na cyklokrosovém kole (i s berany), i když to byla spíš odzvážná jízda na staré favoritce bez indexového řazení (podrobně jsem to nezkoumal). Musí se holt chrti víc snažit, aby mezi ně takový póvl s krosskama příště nevlez :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.